Mičevič měl proti Baníku dohrát, žlutá pro Panáka podle komise v pořádku

23.10.2023, 16:27
Aktuality
VAR (© AFP)

Teplický obránce Nemanja Mičevič neměl být v nedělním utkání 12. kola první ligy s Ostravou za faul na Abdullahiho Tanka vyloučen. V komuniké o tom informovala komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR, podle níž rovněž v dalším nedělním zápase nejvyšší soutěže sparťan Filip Panák správně dostal žlutou kartu za kontakt s českobudějovickým Musou Allim.

Mičevič zastavil Tanka v závěru prvního poločasu kousek před šestnáctkou ve skluzu. Sudí Ondřej Pechanec nejprve neposoudil zákrok srbského stopera jako faul, ale po zásahu videorozhodčího Ladislava Szikszaye a zhlédnutí opakovaných záběrů svůj výrok přehodnotil a Mičevičovi udělil červenou kartu.

"VAR neměl intervenovat, protože přestupek nebyl jednoznačný a útočící hráč neměl míč pod kontrolou - nejednalo se o zmaření zjevné brankové možnosti," uvedla komise.

Podle ní Pechanec ve 29. minutě správně nenařídil penaltu pro Teplice za kontakt hostujícího Jiřího Bouly s Petrem Hronkem. Komise nemá průkazný záběr, z něhož by šlo určit, jestli došlo k přestupku.

Sparťan Panák podrazil českobudějovického Alliho v 69. minutě těsně před pokutovým územím a dostal od rozhodčího Ondřeje Berky žlutou kartu. Pražští obhájci titulu doma zvítězili 4:0.

"Útočící hráč běžel na branku z méně výhodného úhlu a ještě mohlo dojít k souboji s dalším bránícím hráčem domácího družstva č. 25 (Asger Sörensen)," vysvětlila komise, která podle manuálu od nové sezony komentuje v jednom kole vždy čtyři situace, vybrané médii.

V pořádku byl i neuznaný gól ze sobotního zápasu Pardubice - Olomouc (1:1), který v 63. minutě vstřelil domácí Emil Tischler. "Hráč domácího družstva č. 17 (Ladislav Krobot) nacházející se v ofsajdové pozici ovlivnil soupeře (Jakuba Pokorného) tím, že ho držel za ruku a tím ho omezil v možnosti zapojit se do obranné akce. Útočící hráč č. 17 současně stál v bezprostřední blízkosti brankáře a tím ho mohl ovlivnit," uvedla komise.

Autor: ČTK

Komentáře (31)

Přidat komentář
srandamač

To je stejně debilní. Nejdřív to podle sudího faul Mičeviče není, ale když mu zavolá VAR, tak on vlastně nemá jinou možnost než nic nebo červená. Chápu to správně?

Reagovat
Skleepy

No ne úplně. VAR může řešit jen červené karty, ale sudí přivolaný k monitoru se následně může rozhodnout podle sebe a udělit třeba žlutou.

Reagovat
monty25

Podle mě ne. Na jednu stranu se přiklánějí k podražení, ale zároveň to podle nich nebylo zmaření zjevné brankové možnosti, takže neměla být ČK - přesně jak jsem psal v preview.

https://twitter.com/monty025/status/1716429639197872279

Reagovat
smazaný uživatel

Porad zadny zpravy o trenerech, to fakt Latal s Vrbou prezijou dalsi kolo?

Reagovat
srandamač

Už přetahujou

Reagovat
srandamač

Tak už ne, svět je v rovnováze

Reagovat
John Obi Mikel

Hmm, komise dala za pravdu Montymu

Reagovat
monty25

Tak doufám, že to dáš do přehledu tweetů...

Ale hlavně by to měli říct všem rozhodčím, protože podobně nesmyslnou ČK jsem v poslední době viděl napříč soutěžemi v mužském i ženském fotbale asi pětkrát...

Reagovat
ratusek

Přitom taková pičovina

Reagovat
bobis21

"Neměl míč pod kontrolou" - ty vole a proč asi?

Reagovat
Salfovic

Protože mu ho vypíchl.

Reagovat
bobis21

Poslední hrál míč Tanko a míč šel ve směru jeho běhu. Jediný důvod proč za ním neběžel byl ten faul.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
bobis21

I podle komise to byl faul. Takže s nimi souhlasíš a uznáš, že to faul byl?

Reagovat
Nuno čomes

Nepřikláním se k tomu. VAR neměl zasahovat, tudíž to mělo zůstat neodpískané.

Přikláníme se k tomu, že se spíše jednalo o přestupek – podražení soupeře. Jednalo se o velmi složitou situaci na posouzení. VAR neměl intervenovat, protože přestupek nebyl jednoznačný a útočící hráč neměl míč pod kontrolou - nejednalo se o zmaření zjevné brankové možnosti.

- tohleto je jen omáčka a když dají do vyjádření slovo "spíše" a nenapíšou jednoznačně, že to měl být pouze faul, tak se o tom můžeme dohadovat dále, protože oni sami v tom nemají jasno

Reagovat
veikko

Já se při takovém vysvětlení hlavně divím, proč tedy komise nevzala v potaz, že šlo o úmyslný faul na hráče, který nebyl v držení míče? Jinak já bych se určitě nezlobil, kdyby to červená nebyla.

Reagovat
bobis21

Tak hlavně i ta argumentace. Třeba na euru ČR vs. Nizozemsko, de Jong dal ruku jako poslední hráč, žádný český hráč taky neměl míč pod kontrolou. Podle stejné logiky to teda taky neměla být červená?

Reagovat
frankiefcb

ale prdlajz, ta ruka je úplně něco jiného než toto.

Reagovat
bobis21

Ale to vysvětlení, že útočící hráč nemá míč pod kontrolou právě otevírá i tyto otázky.

Stejně tak mic za obranu, na který útočník nemůže kvůli faulu posledního hráče běžet - míč pod kontrolou neměl, takže já základě stejného vysvětlení to taky není červená. Tohle vysvětlení je prosté absurdní.

Reagovat
ratusek

To je fakt banda šašků

Reagovat
HorajzmAmmann

měl

Reagovat
Rizek

Teplice pěkně zařízl.

Reagovat
mistr129

Já to fakt nechápu, jsem si furt myslel že jsem zaujatej k**ot u situací Slavie a Sparty, ale té Komisi prostě nerozumím ani tam, kde mi po výsledku nic není

Reagovat
srbic13

s tim micem pod kontrolou mi to prijde divny. nemyslim si, ze situaci, kdy by sla prihravka dopredu a utocnik by k ni mel rekneme 5 metru, ktere by musel dobehnout (nemel by tudiz mic pod kontrolou) a obrance by ho riznul zezadu,by slo posoudit jinak nez s ck.

Reagovat
ratusek

nechápu, jak tohle tady může někdo zpochybňovat a ta dementní komise to ještě přikryje

Reagovat
HorajzmAmmann

Prostě nám rozhodčí pomohl celkové v utkání to je prostě fakt. Teplice zariznul. Baník nehrál dobře, se štěstím máme 3 body... Tak přestaňte i po takovém zápase brečet a stěžovat si na rozhodčího 3 dny v kuse po zápase. Nedá se to číst...

Reagovat
ratusek

Co to meleš? Nedá se číst ty vaše pičoviny že to nebyl faul.

A to že Baník nehrál dobře vím, psal jsem to už pod preview. A upřimně jsem si přál, at Teplice vyrovnají. Zasloužili si to. Dostali dementní červenou, která ale byla. Zjevné konstatování faktu není brečení. A ani nevím jak tady vlastně brečíme? já myslel, že si normální, ale co tady poslední dobou předvádíš

Reagovat
kecipep

Co ten Panák? Však mohl Budějovičák dávat před prázdnou

Reagovat
Nuno čomes

Jinak teda ten komentář k neuznanému gólu Pardubic je úplně mimo To se už berou věci v posuzování i hypoteticky. Krásná rána pod břevno, zblízka, bez šance gólmanem nebo Pokorným nějak reagovat (to chycení za ruku fakt žádné ovlivnění hráče není)

Reagovat
Mirek na tenisu

Už v sobotu jsem psal, že Pechanec Baníku pomohl. Tuším, že sprasil i předešlý špil. Je to nymand který do ligy nepatří. Problém jsou ale ti kašpárci u VAR. V jejich verdiktech aby se prase vyznalo. Obecně příliš zasahují do hry. Kdyby to vemeno Sziksay v Teplicích nechal souboj s Tankem na Pechancovi byl klid.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele