Měl jsem jich dát pět nebo šest, řekl Palmer po rekordním prvním poločase

Dnes, 10:25
Aktuality
Cole Palmer (© AFP)

Cole Palmer (22) během vítězství Chelsea nad Brightonem 4:2 potvrdil, že je rozeným střelcem. Soupeři dal čtyři branky, ale přesto si postěžoval, že jich měl dát víc. Anglický záložník se mimo jiné stal prvním hráčem, který se dokázal tolikrát trefit v prvním poločase zápasu Premier League.

"Měl jsem jich dát pět nebo šest," řekla hvězda zápasu pro BBC. "Byl jsem naštvaný když jsem promarnil první šanci, při jejich způsobu hry jsem ale cítil, že budeme mít ještě další příležitosti," dodal. Palmer ve zběsilém prvním poločase také trefil tyč a jeden zásah mu sebral ofsajd. Neskutečnou bilanci mohl ještě o jednu trefu navýšit ve druhé půli, minul ale odkrytou branku a zklamaně si schoval obličej.

"Kouč nám připravil dobrý herní plán, věděli jsme, jak je napadat," řekl Palmer, který je mimo hřiště stejně sebevědomý jako na něm. "Tři body jsme potřebovali a taky je získali," dodal.

Hvězdou Chelsea je již od svého příchodu z Manchesteru City, ke kterému došlo, když se na začátku minulé sezony zavíralo přestupové okno. Úřadující mistři mu tehdy nemohli slíbit, že by nastupoval pravidelně.

Američtí majitelé Chelsea v čele s Toddem Boehlym a společností Clearlake Capital už utratili za různé hráče více než miliardu liber, od převzetí v roce 2022 se jim ale nepodařilo dosáhnout řádných výsledků. Musí tedy nyní věřit, že Palmer za investici stál a že Pep Guardiola svého rozhodnutí bude litovat.

Palmer proti Brightonu uspěl také z penalty a má bilanci deset z deseti. Vysloužil si tím přezdívku ledový Cole.

Od svého přesunu do Chelsea má také místo v anglické reprezentaci. Mnozí si mysleli, že mu po působivé minulé sezoně dojde dech, ale v tomto ligovém ročníku vstřelil šest gólů ve stejném počtu zápasů. Trenér Enzo Maresca ho preventivně vynechává ze sestavy pro Konferenční ligu. Aby mladíka nepřetížil.

"Colea jsem poznal už před lety v City. Je to špičkový hráč, snad mu to takhle půjde dál," řekl Maresca. Palmer vnímá svou roli jednoduše. "Snažím se hrát každý zápas, jak nejlépe umím."

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (16)

Přidat komentář
Minister

Skvelý players naozaj aspoň toto tej Chelsea vyšlo.

Reagovat
Whitemedia

Vyšlo nám toho daleko víc, v blízké budoucnosti uvidíte

Reagovat
mistr129

Třeba prodej Kaie?

Reagovat
Whitemedia

Jop, to taky.

Reagovat
Miguel19

Však to se nám taky povedlo

Reagovat
kitas

Ale oveľa menej ako Arsenalu

Reagovat
Miguel19

Věc názoru. Podle mě to byla win-win-win situaci pro všechny strany.

Chelsea minimalizovala ztrátu za hráče, který u ní hrál špatně a neuměla jej využít. Arsenal získal hráče, který jej posunul o level výš a Havertz šel do týmu, kde to klape.

Reagovat
Whitemedia

Ten přestup vyšel úplně všem, tam neexistuje ani jedna zklamaná strana. win win win

Reagovat
Csaplárova past

Spousta lidí si myslí, že by měl teď Guardiola nějak litovat. No nemyslím si, že vedle Fodena a Haalanda by měl taková čísla a byl v lize útok o třech borcích, kteří mají 20 nebo 25+ gólů

Reagovat
Talker

To je jako říct, že CFC nemusí litovat odchodu KdB nebo Salaha, protože měla Hazarda s Costou. Když odejde hráč a stane se jedním z nejlepších hráčů v lize, tak je to vždycky na hovno.

Druhou věcí je, že třeba KdB, kdyby chtěl a bylo to potřeba, tak taky klidně může být hráčem, co dá 20 golů. Díky tomu, že má před sebou hromadu efektivních hráčů, tak nemusí a může být "jen" extrémně kreativní.

Podobně si myslím, že i Palmer se za pár let může stáhnout do kreativnější role ve stylu KdB, odkud bude více dirigovat hru, protože takových hráčů je strašně málo.

Reagovat
ignor24

Reagovat
LaVolpe

Je skvělej. Škoda ho v Chelsea.

Reagovat
jitrnica

Začátek zápasu začal pěkně na Sterlinga , fakt vtipné jak si hráči Chelsea u vápna skoro nikdy nepřihrají do lepších pozic

Reagovat
Miguel19

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Higi

Je potřeba uznat, že Chelsea začíná ukazovat čím dál tím větší kvalitu a že do budoucna se s nimi bude muset počítat. Kádr mají fakt brutálně mladej a každý z těch hráčů má před sebou prakticky cca 10 let a už teď dokáží zahrát dost dobrý fotbal... pokud zlepší ještě defenzívu, možná nákupem nějakého stopera a golmana třeba, tak můžou jet solidní bomby.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele