Mata ještě neřekl poslední slovo, trénuje v Dánsku a čeká na nabídky

22.07., 11:05
Aktuality
Juan Mata (© AFP)

Zajímavou akvizici pro přípravu získal dánský Nordsjaelland, do tréninku s jeho prvním týmem se zapojil Juan Mata. Již 36letý španělský záložník je od zimy volným hráčem, udržuje se v kondici a čeká na nabídky od zájemců.

Mata je bez angažmá od začátku února, tehdy se s ním rozloučil japonský Vissel Kobe a v uplynulých měsících zvažoval další kroky. Pomocnou ruku mu nakonec podal právě Nordsjaelland.

"Mata je naším dobrým přítelem a navíc spoluzakladatelem charitativní organizace Common Goal, jejímž je FC Nordsjaelland členem, rádi jsme proto vyhověli jeho přání," zdůvodnil dánský klub svůj souhlas v oficiálním prohlášení.

Mata není jedinou známou tváří, která se pohybuje po tréninkovém hřišti Nordsjaellandu, jako asistent trenéra totiž pro tento klub pracuje někdejší vynikající záložník Michael Essien. Při výběru možností a rozhodování sehrál důležitou roli i fakt, že fotbalistova manželka pochází ze Švédska a celá rodina žije v Malmö, odkud je to do Nordsjaellandu jen hodinka cesty.

Mata je odchovancem Realu Madrid a hrával i za Valencii, Chelsea, Manchester United a Galatasaray. Na své konto si připsal i 41 startů za španělskou reprezentaci a ve své sbírce má titul mistra světa (2010) i Evropy (2012), v sezoně 2011/2012 byl u triumfu Chelsea v Lize mistrů.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (12)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Mě by spíš zajímalo kde je De Gea

Reagovat
kilobyte

Čeká u faxu na nabídky.

Reagovat
Kadlitko

Reagovat
LyEX

Tak to aby United niečo poslal, nakoniec to bola chyba pustiť ho a priviesť tu dieru, ktorá "vie hrať nohou"

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím, že by to byla chyba. On měl bohužel to nejlepší období, když se nám nedařilo. Možná i díky tomu vynikal. Pak dostal logicky mega smlouvu, kterou si zasloužil. Jenže potom už ty výkony neměly takovou úroveň. Brát ho zpátky na pozici jedničky už by nemělo smysl.

To že nesehnal angažmá taky není ukázka toho, že bychom ho měli ještě chtít. Buď chce moc peněz a nebo už je to na ukončení kariéry.

Reagovat
Csaplárova past

Začal dělat kiksy a bylo jich dost. A začalo to v dobách dávno minulých, 2018 ...

Reagovat
SunFells

Strašný mongol

Reagovat
Ross Geller

Také nechápu, chytá x let za Manchester United a najednou ho rok a půl nikdo nechce. Přitom jsou na trhu daleko horší brankáři a ti si klub najdou.

Reagovat
SunFells

Joey Tribbiani by možná bylo vhodnější

Reagovat
Csaplárova past

spíš si myslím, že nabídky dostal ale nebyly pro něj zajímavý. poslední zápas odchytal vloni v červnu, ten už není zajímavej jako posila pro nikoho

Reagovat
MarcoBanco

No uvidime, aj Isco bol dlhý čas bez klubu a nakoniec sa dost dobre chytil v Betise

Reagovat
los_blancos

Strašná škoda, že sa nikdy nevrátil "domov", môj veľký obľúbenec. Podobne Borja Valero či Negredo, ktorý mohol napodobniť Joselua...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele