Marseille hledá nového trenéra, Garcia odchází

22.05.2019, 15:58
Aktuality
Nového trenéra hledá Olympique Marseille. Tradiční francouzský celek nedokázal naplnit předsezónní cíle, načež 55letý kouč navrhl svůj odchod, který vedení klubu přijalo...

Gacia si největší jméno udělal během angažmá v Lille, se kterým opakovaně bojoval na čele Ligue 1 a největšího úspěchu zde dosáhl v sezóně 2010/11 - vyhrál titul i domácí pohár.

Po pětiletém působení na severu Francie se Garcia vydal na Apeninský poloostrov, kde kývl na nabídku AS Řím. S ambiciózním klubem opakovaně skončil druhý v Serii A.

Na začátku roku 2016 však byl po sérii nepřesvědčivých výsledků odvolán a o pár měsíců později se vrátil do Ligue 1, kde dostal za úkol pozvednout Marseille. S tou loni dlouho bojoval o postup do Ligy mistrů, nakonec však zaostal o bod za Lyonem a musel si opět vystačit s Evropskou ligou.

Do nejprestižnější evropské klubové soutěže se proto chtěla Marseille vrátit letos, ovšem vysoká očekávání zůstala nenaplněna a Olympique kolo před koncem drží šestou pozici.

Také z tohoto důvodu Garcia navrhl svoji rezignaci, kterou vedení francouzského klubu schválilo. "Rozhodl jsem se odejít. Navrhl jsem tohle řešení prezidentovi, který ho přijal. Pro dobro celého projektu bude nejlepší, když se nyní naše cesty rozdělí," vysvětlil rozhodnutí Garcia.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

Komu zvoní do kokota...

Reagovat
El Fáňos

výborně!

Reagovat
smazaný uživatel

Gouvernac

Reagovat
Irek

za sebereflexi

Reagovat
smazaný uživatel

Asi správné řešení, na druhou stranu, kvalita a "šíře", zda se to tak dá nazvat kádru je otřesná a jsem zvědavý, kdo s tím dokáže něco kloudného vymyslet...

Reagovat
Noustress

nemyslím si, že by mali užší a menej kvalitný káder než MHSC ASSE alebo Lille. Správny krok, ktorý mal prísť po blamáži v EL a následných stratách v lige už v januári

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně si myslím, že Štěpáni mají lepší kádr než OM, kdo vlastně opravdu splňuje nejpřísnější kritéria? Možná Thauvin? Možná Balotelli? Ten zbytek je prostě při nejlepším průměr, Payet, Rami, Mandanda, Gustavo, o další rok starší, ono ostatně celá obrana nepůsobí úplně ideálně, ten kádr potřebuje investice, velké, mladé talenty nemají, nedokážu si představit jak se dlouhodobě etablovat na 2. až 3. místo...

Reagovat
smazaný uživatel

Štepani maju polku kadra len z hosťovačiek

Reagovat
juninho8

Moc im neverím v budúcej sezóne. Nový tréner, nový športový riaditeľ, polka kádru odchádza naspäť z hosťovačiek. Budú si to v podstate budovať po novom. To isté sa deje v podstate aj v OL a OM. V Lyone zrejme ale nebude taký veľký odliv hráčov. V OM by mal byť snáď ešte väčší ako u ASSE. Proste v L1 to bude mať zrejme PSG znovu vydláždené zlatými kockami a v Európe sa dosť obávam že budúca sezóna bude z pohľadu francúzskych tímov fraška....

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt ne. Ze základní sestavy hostuje jen Bennasser, na lavičce Vada a Salibur, zbytek normálně pod smlouvou.

Reagovat
El Fáňos

nemají, ani Lille nemá lepší kádr, Thauvin, Payet, Gustavo, Balotelli patří k tomu vůbec nejlepšímu v Ligue 1, Sakai, Ocampos, Sanson, Lopez, Strootman jsou minimálně lepší průměr Kamara je jeden z největších francouzských talentů a Rami byl reprezentat Francie na MS, takže už tohle je hodně zajímavý materiál. Germaine je nic moc, Njie neuvěřitelně nestabilní a Radonjic s Caletou-Carem skoro nedostali příležitost. Slabina je především stárnoucí Mandanda a Amavi. Je to stejný tým (ještě posílený) od finále EL a prostě doplnění kádru a nepochopitelný tahy Garcii nás stáli neuvěřitelně bodů. Že ty hráči hrajou pod své možnosti to samozřejmě nepopírám, ale v Lille Galtier vymačká z hráčů 200% a jsou druzí...

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, ASSE má kadr tak možná na urovni lavičky OM. Ani na papire ani v realu tam nemají tak kvalitní hráče. (a to říkám s tím že kádr OM má své obří mezery.)

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem by mě zajímalo, které tak kvalitní hráče OM má? A nebavme se o jménech, či o tom, že někdy kvalitní bývali... Já tam mnoho opravdu top hráčů nevidím. Thauvin, Strootman, Balotelli, možná Rami a Sasnson, ale kdo dál? Za mě je ten kádr špatný, ne vyvážený a bez investic je to mužstvo, které se bude plácat okolo 5. místa, toť můj názor.

Reagovat
Milan.B

Nazad do AS

Reagovat
El Fáňos

SE? tedy ASSE?

Reagovat
Milan.B

Tam neee, tych mam rad

Reagovat
Seydou Doumbia
Reagovat
Gedofrey

Tak koho tipujete?

Reagovat
smazaný uživatel

Se bojím, fakt hodně. Chci nějakou jistotu výsledků a LM. Jestli vybere Eyraud někoho vyhořelého jako Puel tak to bude průser. Naopak pokusy s někým jako Heinze jsou snad ještě horší, trenér co trenuje poprvé průměrný argentinský klub na 6. místě tabulky a hraje defenzivní fotbal. Jen proto že je oblíben v Marseille mi příjde naprosto nemístné mu svěřit klub v této době a stavu. Já chci Blanca, k mému nepochopení je k němu spousta výhrad od dalších fanoušků OM. Ale prostě on je sázka na jistotu a pardon, ale lepšího kouče ted OM nenaláká.

Reagovat
Gedofrey

Souhlas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele