Marseille brzy představí nového trenéra, tým převezme De Zerbi

25.06., 11:02
Aktuality
Roberto De Zerbi (© AFP)

Olympique Marseille zažil hodně nepovedenou sezonu a o nápravu se má postarat Roberto De Zerbi. 45letý Ital bude novým trenérem slavného francouzského klubu, obě strany jsou domluveny.

De Zerbi odvedl kvalitní práci v Brightonu a v polovině května se s vedením anglického klubu dohodl na ukončení spolupráce. Zájem o něho měl i Bayern Mnichov a v Marseille se bude koncentrovat výhradně na francouzskou scénu, Olympique totiž letos skončil až osmý a nekvalifikoval se do evropských pohárů.

"Olympique Marseille oznamuje, že se dohodl na podmínkách spolupráce s Robertem De Zerbim," stojí v oficiálním prohlášení.

"Se všemi oprávněnými osobami v tuto chvíli dotahujeme příchod italského manažera, který se podobně jako jeho spolupracovníci chystá na přílet do Marseille. K tomu dojde v nadcházejících dnech," oznámil Olympique v oficiálním prohlášení.

Marseille pravidelně střídá trenéry a během uplynulého roku se na její lavičce protočili hned tři. Už v září se pro odchod rozhodl Marcelino, v únoru byl odvolán Gennaro Gattuso a sezonu k úspěšnému konci nedovedl ani velezkušený Jean-Louis Gasset.

Autor: Tomáš Pavlík / om.fr

Komentáře (18)

Přidat komentář
juveforever

očakávam zlepšenie , taliansky tréneri sú trénerská špička už roky rokov

Reagovat
Salfovic

Ono to s tím dobrovolným koncem v Brightonu asi nebylo tak dobrovolné. Spíš to vypadá, že dostal padáka, jen to ohlásili jako vzájemnou dohodu.

Reagovat
Nizzie

No to se ví defacto od té doby, co veřejně mlžil o své budoucnosti, že ten konec není dobrovolný.

Reagovat
crusty

Podľa tamojších médií má mať záujem o Haraslína, ktorého trénoval už v Taliansku. Marseille by bola pre Lukáša celkom zaujímavá destinácia.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Seydou Doumbia

neustál by tam ten tlak od fanoušků, tam musí hrát šilenci

Reagovat
Godwinson

Proc bys kurva koncil v Anglii, at uz jakkoliv a sel do posrany Marseille? I v Italii by urcite nasel lepsi job.

Reagovat
Miguel19

Možná se přepočítal. Čekal, jak o něj bude zájem z top klubů, neustále kecal, že neví co bude, tak ho nakonec Brighton poslal do prdele.

A hle, on ho nikdo moc nechtěl...

Reagovat
Salfovic

Vypadá to, že ani Brighton.

Reagovat
monkej

Ja stále vidím Marseille ako klub, ktorý má najväčší potenciál vo Francúzsku stať sa ďalším európskym veľkoklubom - super štadión, obrovská fanúšikovská základňa, solídne financie. Neviem, kde je problém, že sa nevedia posunúť o krok vyššie, striedajú lepšie sezóny s hrôzostrašnými, menia trénerov ako na bežiacom páse atď.

Reagovat
Seydou Doumbia

to by ti dobře popsal Israha, ale nejde ho označit...ono v OM je těch problému taky více než dost a není divu že tam žádný trenér nechce dlouho zůstat, což bude podle mě i připad zebry

Reagovat
Israha

Turbulentní prostředí je alfou a omegou toho všeho. Extrémně nároční a velmi expresivní fanoušci, výkyvy ve financích (ten klub finančně stabilní ani omylem není), nejistota evropských pohárů - pak ti tam nevydrží jednak trenéři, druhak i kvalitnější hráči, takže koncepčně pracovat se tam posledních několik let takřka nedalo. De Zerbi a s ním spojená revitalizace kádru by mohl být signálem, že se na tomto pomalu začíná pracovat.

Reagovat
Pipo123

Twitter tréner

Reagovat
FC Porto FC

Vydrží 3/4 sezony jako všichni v OM

Reagovat
Gedofrey

Tak tohle jsem nečekal. Snad ho fanoušci zas hned nevyštípou

Reagovat
Moshe Dajan

Marseille

Reagovat
John Obi Mikel

Já myslel že tam jde ten z Porta?

Reagovat
LeonardoUžoa

Wtf a jaký hype ještě před doslova pár týdny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele