Máme výhodu, ale nechceme kalkulovat, řekl Montella před zápasem s Čechy

25.06., 21:27
Aktuality
Vincenzo Montella, Turecko (© AFP)

Trenér Vincenzo Montella je rád, že fotbalisté Turecka půjdou do středečního posledního utkání ve skupině na mistrovství Evropy z výhodnější výchozí pozice než český tým. Odmítl ale, že by taktiku přizpůsobil hře na remízu, která by jeho svěřencům stačila k postupu. Padesátiletý italský kouč také na tiskové konferenci věřil, že se mužstvo poučí z chyb proti Portugalsku.

"Jsme motivovaní a plní energie. Zítra je to jen na nás, máme to vše ve svých rukou, protože nám na rozdíl od některých jiných týmů na turnaji nezáleží na výsledcích ostatních zápasů. To je pro nás důležité, na to se soustředíme," uvedl Montella.

Při poměrně složitých postupových propočtech ve skupinové fázi turnaje mají Turci jednu jistotu - remíza jim bez ohledu na další výsledky zajistí postup. Na druhém místě tabulky mají dvoubodový náskok na Česko a Gruzii.

"Budeme hrát tak, jak jsme zvyklí. Určitě nebudeme měnit svůj herní styl. Ano, může nám stačit jen remíza, ale chceme vyhrát. Nechceme jen kalkulovat. Musíme jít do zápasu s chladnou hlavou a zároveň sebevědomě," poznamenal Montella.

"Víme, že herní plán Čechů se během utkání může měnit. V posledních 20 minutách třeba mohou s ohledem na postupové šance přijít s něčím novým, mohou to zkusit i od začátku a riskovat. My jsme připraveni na vše. Uvidíme, jak se zápas bude vyvíjet. Soupeř může hrát až do poslední minuty hodně ofenzivně, ale my máme před zítřejším zápasem výhodu," doplnil jeden z pěti italských trenérů na šampionátu.

Turci na úvod turnaje porazili Gruzii 3:1 a poté podlehli Portugalsku 0:3. "První zápas jsme vyhráli, pak jsme nestačili na favorita. Není důvod k panice. Proti Portugalsku jsme měli 10 střel, oni 12 střel, na rohy jsme dokonce vyhráli 9:1. V tomto ohledu jsme drželi krok. A to mluvíme o týmu, jehož hráči hrají dva zápasy týdně na té nejvyšší úrovni. Na rozdíl od nás ale své šance klinicky proměnili. Víme, kde jsme chybovali, musíme lépe bránit jako celý tým. I útočníci," podotkl Montella.

Turci jsou blízko k prvnímu postupu ze skupiny na velkém turnaji od roku 2008, kdy na Euru došli do semifinále. "Já jsem pod tlakem dlouho, je to součást trenérské práce. Tenhle tlak je pozitivní, protože bojujeme o velmi pozitivní výsledek. Když jsem přebíral tým, ptali se mě, jestli se nebojím, zda vůbec z kvalifikace postoupíme na Euro. Ukázali jsme, že to dovedeme, dokonce jsme vyhráli kvalifikační skupinu. Teď je naším cílem další krok," řekl Montella, který vede tureckou reprezentaci od loňského září.

Proti Portugalsku nasadil až v 70. minutě devatenáctiletý talent Realu Madrid Ardu Gülera, který předtím skóroval proti Gruzii. "Nedokáže odehrát plnou nálož zápasů. Lékaři rozhodli o tom, nemůže nastoupit na 90 minut. Nechtěli jsme riskovat a v tréninku ho nezařadili do některých nácviků. Uvidíme, jestli zítra nastoupí," uvedl bývalý kouč Fiorentiny, AS Řím, AC Milán či FC Sevilla.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
Nad dopisy diváků

Nechci kalkulovat , ale farma ze Slavie asi nebude mítvšanci...

Reagovat
Nad dopisy diváků

Tak at nemám pravdu

Reagovat
Me2win

Nebýt Slavie, tak ani nejsme na Euru...

Reagovat
Filip12

kluci ta Kačka Svitková je stejnak štramanda. Myslíte, že má tetování i jinde?

Reagovat
Sosi

Chtel bys ji zahrat na kytaru?

Reagovat
monty25

Tohle si nechala dělat po každém titulu se Slavií, ale nevím, jestli se jí tam vešly všechny...

https://www.instagram.com/p/BVMs91tlJC2/

Reagovat
Pablos

Jako neříkej, že je tak chudá, aby si nechala dělat takovej děs... ty čísla tam to je jak na první dobrou jen tak fláknutý na papír propiskou ....dost hrozný teda, fakt jak počmárenej jen tak poznámkovej blok

Reagovat
Filip12

Reagovat
Filip12

čím víc hvězd tím víc

Slavia ještě by si mohla vytetovat jednu na pipku

Reagovat
eder
Reagovat
Csaplárova past

Uz je to trapny

Reagovat
pobody's nerfect

Nechceme kalkulovat, ale jak se Češi dostanou do vedení, začneme betonovat postupovou prohru o gól

Reagovat
Furia Ceca

Doufám, že Hašek s touhle variantou kalkuluje

Reagovat
Moshe Dajan

To už jsem někde slyšel, Montello

Reagovat
j_mrazik

Ani jeden z trenérů nechce kalkulovat. Přitom kdyby si sedli spolu ke stolu, tak by jim nějaký společný přijatelný výsledek vyšel, ne?

Reagovat
okokolo

Mohl by pošetřit nějaké hráče

Reagovat
Pony Slaystation

ideálně pro oba asi Turci výhra a my remíza, ne?

Reagovat
Vrubozubec

No jestli nějak zaříděj oba výsledky tak to bude unikát

Reagovat
Vrubozubec

Jinak remíza je nám k ničemu

Reagovat
Grupma

Gruzie dá v 87. minutě gól na 1:0 a těším se na tu paniku

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele