Mainz vyměnil trenéra, u týmu skončil Kasper Hjulmand

17.02.2015, 10:04
Aktuality
Vedení bundesligového Mainzu za sebou má jednání o pozici trenéra a nakonec dospělo k rozhodnutí odvolat Kaspera Hjulmanda. Jeho konec měl být zpečetěn už několik dní a otázkou zůstávalo, kdy německý klub opustí, nakonec tak musí učinit okamžitě...

"Kdo zná naší filosofii a způsob práce, ten ví, jak těžké bylo učinit toto rozhodnutí. Kasper Hjulmand je fotbalovým expertem, který dovede rozvíjet týmy, spousta rozdílných faktorů a negativní trend s jednou výhrou ve třinácti zápasech ale vedly k propadu až do pásma sestupu," zdůvodnil rozhodnutí manažer Christian Heidel.

Dánský kouč v Mainzu před letošní sezonou nahradil úspěšného Thomase Tuchela a i přes rychlý konec v Evropské lize to vypadalo, že by se mu na úspěchy svého předchůdce mohlo podařit navázat. První prohru tým zaznamenal až v devátém ligovém kole na půdě Wolfsburgu, tímto duelem ovšem začala špatná série, z níž vyčnívá jenom dva a půl týdne stará výhra 5:0 nad Paderbornem.

Mainz je v tuto chvíli v tabulce čtrnáctý a na šestnáctý Freiburg a sedmnáctou Herthu má k dobru jenom jeden bod. O zlepšení výkonů a výsledků se má postarat Martin Schmidt, který zatím vedl třetiligovou juniorku Mainzu.

Autor: Tomáš Pavlík / bundesliga.de

Komentáře (26)

Přidat komentář
db18

Osobně jsem ho tipoval na jednoho z prvních, kdo odejde... teďka se ale docela divím, že to s ním nedokroutí...

...jinak Tuchel by se mohl vrátit, nebo je ze smlouvy už vyvázaný?

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším, že už je ze smlouvy vyvázaný..nebo bude maximálně v létě a to se rozhodně vracet nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

má smlouvu do konce sezony myslím, nevyvázali ho z ní

Reagovat
Arne

Docela překvápko, Mainz není klubem, který vyhazuje trenéry... Za posledních asi patnáct let vlastně jednou - Andersena a tehdy se "odnikud" objevil Tuchel. Třeba bude Schmidt to samý.

Reagovat
db18

Na SportBild jeden redaktor ve svym "sloupku" píše, že Schmidt je podobnýho ražení, taky extrovert... tak uvidíme...

Jinak tam ještě popisuje, že se Hjulmand k MSV vůbec nehodí(nehodil)

http://sportbild.bild.de/meine-meinung/2015/meine-meinung/mainz-und-hjulmand-ein-missverstaendnis-39805534.sport.html

Reagovat
Arne

To mě docela překvapuje, že ho Heidel tedy vzal... Vzpomínám si na rozhovor s ním, kde říkal, že potřebuje trenéra se stejnou filozofií, ne trenéra, který do Mainzu přiveze svoji filozofii.

Každopádně já si ani nevšiml, že by se snažili hrát nějak víc na držení míče, a celkově mi přišlo, že ta hra není nejhorší... Ale pravda, že jsem je letos mockrát neviděl.

Reagovat
db18

Já právě taky ne - ale takovou tu "dravost" směrem dopředu jsem taky neviděl... a po přečtení toho článku jsem se divil stejně jako ty, že ho angažovali...

Reagovat
Arne

No já je viděl naposledy proti vám v posledním kole podzimu a tam to bylo z jejich strany dost dobrý... Po tom, jak doma smetli Paderborn, bych nikdy nevěřil, že o dva týdny později bude pryč.

Reagovat
Arne

Jinak na tohle jsem narazil, docela už úsměvný, co se v přístavu děje...

http://www.bild.de/sport/fussball/hsv/zofft-sich-um-13-94-liter-super-39731970.bild.html

Reagovat
stas87

radsej sem uz nikdy nic o pristavu nedavaj nesmieme sa o nich vyjadrovat,su proste najlepsi v celom Nemecku a nikdy nespadnu zapamataj si to uz konecne

Reagovat
Arne

Pššt

Reagovat
stas87

nepoziadame Kilyho aby to tu premazal?pre istotu

Reagovat
stas87

vlastne by ta este mohol HSV1887 nechat zmiznut a to uz je velmi vazne,mysli na to

Reagovat
Arne

Ten nechává lidi skapat nebo je skopává ze schodů... No asi budu doufat, že se tady neukáže. I když počítám s tím, že ne, ten se ukáže zase po 34. kole nebo baráži, až/jestli bude HSV zachráněný.

Reagovat
smazaný uživatel

já čekám na Nobodyho

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
Hyrax

Reagovat
stas87

ten trend kedy tim vytiahne trenera so struktur klubu nemusi vzdy vyjst,je fajn ze sa Viktorovi tak dari ale to nemusi trvat stale a Schmidt moze vo svojom prvom angazma vyhoriet

s rezervou vybojoval minuly rok postup v barazi cez Neusterlitz,s jeho prichodom do rezervy sa jej zacalo darit a postupne skoncila 12,11,11 a minuly rok tretia a teraz je v 3.lige

Reagovat
db18

Z rezervy už to nevychází jinde, ale o tom tu nesmíme mluvit...

Reagovat
stas87

ten ma napadol ako prvy ale niekto by to zrejme nevydychal..

Reagovat
Arne

Koukal jsem na tiskovku Németha a moc dobrý dojem na mě neudělal, jakoby vůbec nevěděl, co říct... Furt takový obecný kecy, jak se těší, atd. Samozřejmě to neznamená, že nemůže být super trenér, ale těžko se mi představuje, že hráčích a lidech z okolí vzbudí důvěru.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dortmund se blíží prodloužení smlouvy s Gündoganem. Je pravděpodobné, že by k tomu mohlo dojít už po zápase s Juventusem!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A takisto so Subotičom

Reagovat
smazaný uživatel

+ Weidenfeller a Kevin. Všem těm končí smlouvu v létě 2016. Jako skvělou zprávu jsem to považoval ale jenom u Ilkaye

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele