Mainz odvolal kouče Lichteho, vrací se Heidel a Schmidt

28.12.2020, 20:58
Aktuality
Jan-Moritz Lichte podle očekávání skončil jako trenér Mainzu. Čtyřicetiletému kouči se staly osudným neuspokojivé výsledky, přičemž jeho nástupce budou vybírat starý známý Christian Heidel a sportovní ředitel Martin Schmidt...

Mainzu se od začátku sezóny nedaří, což ještě před koncem září odnesl Achim Beierlorzer, jehož místo zaujal právě dosavadní asistent Jan-Moritz Lichte, ale zlepšení nevydrželo.

Tradiční bundesligový celek ze čtyř prosincových zápasů vybojoval jediný bod, načež se opět začalo mluvit o změně na postu trenéra. Jako první ale překvapivě skončil sportovní ředitel Rouven Schröder, jemuž se nelíbilo, že k ruce dostane předchůdce Christiana Heidela. Ten bude nyní zaštiťovat oddělení sportu, strategie a komunikace.

Pozici sportovního ředitele dostane na starost další navrátilec Martin Schmidt, který vyjma Mainzu trénoval rovněž Wolfsburg a Augsburg.

Aktuálně předposlední celek Bundesligy tak potřebuje obsadit pozici trenéra, přičemž na tento post si vyhlédll bývalého obránce Bo Svenssona. Ten po ukončení hráčské kariéry zůstal v Mainzu, kde působil u mládeže a od loňského roku vede druholigový rakouský Liefering.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
raduinho

Sestup spolu s 04.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nn

Reagovat
Müllered

Reagovat
smazaný uživatel

ttps://www.eurofotbal.cz/clanky/cech-proti-kanade-ciste-konto-neresi-chce-hlavne-vyhrat-237920/?forum=1&nocount=1#forum

MS 20 v hokeji, diskusia

Reagovat
raduinho

Nauč se kopírovat odkazy.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele