Lyon odložil rozhodnutí o trenérovi, Génésio si bude muset počkat

03.04.2019, 19:31
Aktuality
Fanoušci Lyonu si budou muset počkat na odpověď na otázku, zda bude rovněž v příští sezoně trenérem jejich klubu Bruno Génésio. Tomu běží kontrakt do konce června a včera večer se měl dozvědět verdikt vedení, po vyřazení z poháru ovšem prezident Jean-Michel Aulas rozhodnutí odložil...

Vedení Lyonu na včerejší den naplánovalo schůzi a tu zakončila špatná zpráva přímo z trávníku. Olympique doma v semifinále Coupe de France hostil Rennes a byl favoritem, tuto roli ale nepotvrdil a po porážce 2:3 se se soutěží rozloučil. Některá média v průběhu večera informovala o nové dvouleté smlouvě pro Génésia, ta zatím podepsána nebude.

"Nabídl bych mu nový dvouletý kontrakt v případě, že bychom postoupili do finále poháru a skončili mezi nejlepšími třemi v Ligue 1," sdělil Aulas na tiskové konferenci.

Génésio za Olympique v minulosti hrával a jako trenér pro jeho první tým začal pracovat v létě 2011. Čtyři a půl roku byl asistentem, na Vánoce 2015 pak byl povýšen do funkce hlavního lodivoda. OL je osm kol před koncem na třetím místě tabulky Ligue 1 a na druhé Lille ztrácí čtyři body, náskok na čtvrté Saint-Étienne je pak sedmibodový.

"Nevylučujeme ani prodloužení kontraktu v dalším průběhu sezony," dodal Aulas.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
Beči

Komedie. S tímto kádrem nemůžou pomýšlet na úplné TOP cíle. Genesio s nimi hraje strop.

Reagovat
KingMaster13

Lyon má kádr, že by mohl nahánět klidně i PSG: Neříkám, že mají na to vyhrát Ligue 1 ale být za nima třeba jen o 6 bodů by s dobrým koučem mohli

Reagovat
Beči

Mají velmi dobrou zálohu a útok, ale potřebovali by brutálně posílit obranu, jestli chtějí bojovat o vyšší příčky, popřípadě i rozšířit kádr o kvalitní hráče.

Reagovat
KingMaster13

Jasně obrana by zlepšit šla, proto to není na titul ale být tam trenér a hrát třeba styl hry, že by soupeři nepůjčovali vůbec balon tak by tu kvalitní obranu tolik nepotřebovali. Třeba s takovým Kloppem věřím že by to hrozně řezali.

Reagovat
Beči

Nestraš. Klopp je naše modla

Reagovat
KingMaster13

Hypoteticky Kdyby tam přišel nějakej takovejhle ofenzivní maniak s šíleným presingem tak by jsi čuměl, kde by Lyon mohl bejt

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bastaron

Právě naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Poklona Heidenheimu škoda, že to nedotáhli do konce...

Reagovat
Rudnevs

Jj, síce som to nevidel, ale škoda, strašná škoda... Bayern mohol byť vonku.

Inak, teda, to už je snáď lepšie chodiť s nemeckým futbalom do nemeckej sekcie než takéto OTčká. Ale to len tak na okraj, nič v zlom.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nad tím sám přemýšlel, ale připadlo mě ze na nejnovějším článku to aspoň zahlédne víc lidi

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, že hráli prakticky celej zápas přesilovku...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak můžeme i mluvit o tom, že dneska obrana Bayernu byla žalostná, výkon Heidenheimu to ale myslím nijak zásadně nesnižuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ona ta naše obrana je žalostná celou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ať v tom pokračuje aspoň do soboty

Reagovat
Stannis Baratheon

Zas tak bych to neprecenoval, hráli víc než hodinu proti deseti, a jelikož Bayern samozřejmě nechtěl jen bránit, tak jim tam v 10 lidech logicky nějaký goly napadly.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Rennes pomuze k Blancovi, dam si je do vedlejsiho klubu

Reagovat
Kornovec

LoL

Reagovat
Kornovec

Genesio trenuje Lyon uz 4 roky,jo?

Reagovat
smazaný uživatel

"trenuje"

Reagovat
Kornovec

vyhral francouzsky pohar nebo neco?

Reagovat
smazaný uživatel

nope, nejvetsi uspech vypadnuti v semifinale evropsky ligy a druhe misto o parnik za psg

Reagovat
Langi

"Nabídl bych mu nový dvouletý kontrakt v případě, že bychom postoupili do finále poháru a skončili mezi nejlepšími třemi v Ligue 1,"

Ono už jenom tohle je znak toho, že s těmi ambicemi to v Lyonu nebude až tak horké...já bych mu šanci taky klidně dal, ale pokud by urval pohár a lize skončil bezpodmínečně druhý...po téhle marné sezóně, která je herně i výsledkově horší než ta předchozí, to ani jinak nejde.

Skončit v lize za Lille, které mělo loni spadnout, nevyhrát pohár a udělat osmifinále LM s jednou výhrou na kontě není nic bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

To znamená že s největší pravděpodobností 50% plánu splní. To abychom ted do konce sezony vše projeli a doufali že skončíme mimo top 3?

Reagovat
klvana

Jen doufám, že nečekají na toho Mourinha. To už radši prodloužit s Genesiem.

Reagovat
Langi

Snad se v zivote nedoziju dne, kdy bude Lyon trenovat Mourinho nebo Bielsa

Reagovat
juninho8

tým pádom končím so sledovaním futbalu

Reagovat
juninho8

A Memphis asi končí s hraním

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele