Löw chválí Podolského

08.09.2008, 21:14
Aktuality
Trenér německé reprezentace Joachim Löw byl velice potěšen výkonem, jaký o víkendu podal proti Lichtenštejnsku jeho svěřenec Lukas Podolski. Ten je spojován s možným přestupem do Realu Madrid, ale na to teď nemyslí.

23letý fotbalista se v tomto utkání blýskl dvěma vstřelenými brankami a i díky němu si Německo připsalo v kvalifikaci na mistrovství světa první tři body. Podolski navíc dokázal, že i přes ne zrovna ideální situaci v klubu se dokáže fotbalem bavit. V rozhovoru pro deník Bild se tento útočník přiznal, že ho už nebaví věčné vysedávání na lavičce Bayernu a k tomu ještě dodal, že by do bavorského klubu nikdy nepřestoupil, kdyby věděl, jak to s ním bude.

"Lukas byl pro nás v tomto utkání velice důležitým hráčem, má velký podíl na našem úspěchu. Když hraje z hloubi pole, je pak těžké pro protihráče, aby ho nějak zastavili," řekl trenér Löw. Stejně nadšen výkonem svého spoluhráče byl i Bastian Schweinsteiger: "Pořád se snažil dostat jejich hráče pod tlak a také vstřelil dvě branky. Pokud bude takhle hrát i nadále, svou šanci v Bayernu určitě dostane."

Bilance rodilého Poláka v německém národním mužstvu je úžasná. V 56 zápasech nastřílel už 30 branek. "Cítím se skvěle, mám dobrou formu a ani sebedůvěra mi nechybí. Jsem rád, že jsem dal dvě branky a doufám, že budu takto pokračovat i ve středu proti Finsku," prohlásil Podolski.

Kvůli situaci v Bayernu Mnichov je rychlonohý útočník také spojován se španělským Realem Madrid, kde o něj dle deníku Marca stojí Bernd Schuster. Podolski ale momentálně vylučuje jakékoliv spekulace: "Nyní není ten správný čas se bavit o mém přestupu, soustředím se jen a jen na německou reprezentaci a naší kvalifikaci na MS 2010." Nezajímá se o něj jen Real, ale podle italského tisku také Fiorentina a AS Řím.

Nikdo se mu ani nemůže divit, že se poohlíží po jiném zaměstnavateli, ale důležité také bude, jak se 23letému útočníkovi povede v Bayernu. Začátek sezóny pro něj sice nezačal úplně nejlépe, ale v zákulisí se hovoří o tom, že by mohl dostat šanci místo nevýrazného Kloseho.

Autor: Michael Künzel / goal.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdo by řekl,že náhradník Bayernu může být klíčovým hráčem Německa

Reagovat
patas92

nekdo by se nasel

Reagovat
smazaný uživatel

nevim proc ho chce Fiorentina..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no je to velmi dobre vysunute kridlo, a urcite vacsina trenerov by takeho hraca vo svojom muzstve privitala.skoda, ze v bayerne je nejako nedoceneny

ale zas vyzdvihovat hracov nemecka, ked hrali proti lichtenstajnsku....

Reagovat
Tomanatura

Gilardino, Mutu, Osvaldo, Pazzini... Jsou tam i další mladí talenti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Ti hrají ve Viole,tak na co by tam byl... Jinak promiň, ale špatně jsem tě pochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

frajer jak ma byt a je mu teprve 23

Reagovat
smazaný uživatel

Do Realu s nim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nwm no ale Real si to poriadne pos*ali toto prestupove obdobie, Robinha "urazili" moznou vymenou za Ronalda avsak te neprestupil... dlho mali na lane Huntelaara, taktiez nic, a teraz si zrazu spomenuli na mnoho dalsich hracov, ktori by mohli posilnit ich rady...Calderon je neschopak, ak by sa vsak prestup Podolskeho zrealizoval v zime, mozno by to nevyriesilo jeho terajsiu situaciu hned (kedze Raul a Van Nistelrooy su do s11 viacmenej isti) ale po 1-2 sezonach by bol urcite v zaklade tazko vsak predpokladat zeby si na buduci rok zahral v Reale viac nez teraz u Bavorov...ako sme videli na EURE zvlada aj lavu stranu, nielen utok, ale napriek tomu ho na tom poste prevysi mnoho priemernejsich hracov nez on sam...

Reagovat
smazaný uživatel

do Steauy Bukurest s nim

Reagovat
smazaný uživatel

lol, vy tu řešíte, kam má odejít, když je jasný, že dokud má bayernu 3 útočníky (tj. 2 bez něj) tak určitě nikam nepude

Reagovat
irik

Podolski je hodně dobrý útočník , očividně mu ale Bayern nesedí což je škoda , navíc se nechce spokojit s tím že je u nás náhradník , ale Klose je lepší , a my potřebujeme nějakého třetího útočníka kvality Podolského , takže to asi dopadne tak , že koupíme Panděva

Reagovat
smazaný uživatel

podolski se nechce spokojit s tím, že u nás nemá nic zadarmo (viz. výroky jako: pokud přijde pandev tak odcházím apod.)

Reagovat
irik

Realu toho taky moc zadarmo mít nebude , v Man city už vůbec ne v kolnu se zake ... co s nim ...

Reagovat
irik

Realu toho taky moc zadarmo mít nebude , v Man city už vůbec ne v kolnu se zake ... co s nim ...

Reagovat
smazaný uživatel

dejte ho k nám do Boletic tady se hraje B.třída tady se určitě chytne .....akorat nevim čim ho budou platit.....jedině březnákem a klobásou

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby dali jistotu, že za 2 sezony pude k 1.fc köln tak by ho i platili smai oni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele