Loučící se Kroos: Můžeme být hrdí na to, jaké výkony jsme předváděli

05.07., 22:28
Aktuality
Toni Kroos (© AFP)

Pro německého záložníka Toniho Kroose byla čtvrtfinálová porážka se Španělskem nejen posledním zápasem na Euru, ale i v profesionální fotbalové kariéře. Čtyřiatřicetiletý záložník po utkání ve Stuttgartu neskrýval zklamání především z hořkého konce na šampionátu, který přišel po porážce 1:2 po prodloužení gólem Mikela Merina ze 119. minuty.

"Dali jsme do toho všechno. Porážka bolí o to víc, že jsme byli tak blízko," řekl Kroos v rozhovoru pro Magenta TV. "V tenhle okamžik převažuje vyřazení z turnaje, na konec kariéry teď nemyslím. Měli jsme společný sen, který je nyní pryč," litoval tvořivý záložník.

Ve šlágru čtvrtfinálového programu vedli Španělé od 51. minuty a trefy Daniho Olma. V 89. minutě srovnal Florian Wirtz a duel směřoval do penaltového rozstřelu, v závěru prodloužení ale rozhodl hlavou Merino a Němci počtvrté v řadě nepostoupili na velkém turnaji do semifinále.

"Můžeme být hrdí na to, jaké výkony jsme na šampionátu předváděli. Myslím si, že s odstupem času bude turnaj považovaný za úspěšný, ale teď jsme extrémně zklamaní," uvedl Kroos, jenž je s 34 trofejemi nejúspěšnějším německým fotbalistou historie.

Mistr světa z roku 2014 prožil nejúspěšnější roky v Realu Madrid, s nímž získal čtyři španělské tituly a pětkrát ovládl Ligu mistrů. Milionářskou soutěž vyhrál i s Bayernem Mnichov. Před Eurem ohlásil návrat do národního týmu, překvapivě ale i konec kariéry.

"Jsem rád, že jsem mohl reprezentaci a německému fotbalu ještě pomoct, i když jsem doufal, že návrat završím ziskem titulu mistra Evropy. Postupně jsme se zlepšovali a jsem si jistý, že tenhle tým má budoucnost," dodal Kroos.

Kroosovy zápasové statistiky (©Opta by Stats Perform)

Autor: ČTK

Komentáře (31)

Přidat komentář
Moshe Dajan

"Myslím si, že s odstupem času bude turnaj považovaný za úspěšný..."

čtvrtfinále na domácím turnaji úspěch? nepil Tonko před tím rozhovorem?

Reagovat
Rothbard

*před zápasem

Reagovat
-R2D2-

Klasickej Antonio..

Reagovat
Rudnevs

Vezmi si, ako hrali Nemci 2018-2023. Podľa mňa polka národa ešte tak rok dozadu čakala, že Nemcov vylejú už v skupine.

Reagovat
Seydou Doumbia

a před turnajem stejně byl za cíl udělat titul, protože to tak ty top repre mají, at předvádí jakékoli výsledky jen se to neříká

Reagovat
Rudnevs

Nepozeral by som sa na to takto, tá nálada naozaj nebola v zmysle, že musíme vyhrať. ME sa bude považovať za úspech, pretože celá tá atmosféra okolo neho zobudila Nemecko, ktoré nepredviedlo hanbu ako na xy predošlých šampionátoch. Je to niečo, na čom sa dá stavať.

Reagovat
Breze

Nalada pre turnajom naozaj nebola moc dobra a z osobnej skusenosti vacsina Nemcov v mojom okoli neverila, ze vobec postupia zo skupiny. Toto stvrtfinale je dost uspech a hlavne vypadli so ctou po dobrom vykone a tak to aj berie vacsina ludi. Rozhodne sa to da po predchadzajucich rokoch povazovat za uspech.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kucka

Reagovat
8lampard8

Reagovat
John Obi Mikel

Hloupost, podívej se jakou měli skupinu. Vyletěli na prvním trochu těžším soupeři.

Reagovat
pistacik11

Akurát SIM sa vrátil z Nemecka, hneď ako dostali Španielov, skoro každý vedel, že je koniec, skoro nikto nečakal postup. Hanbu si neurobili, výkony mali prekvapivo dobre, včera si aj zaslúžili ten postup viac by som povedal.

Reagovat
Benfica

mimo prvého zápasu, nič moc

Reagovat
2miguel1

Toni, super kariera, dovidenia.

Reagovat
Vrubozubec

Včera hrál jak prase

Reagovat
j_mrazik

Namotivovanej jak Tonda Barák.

Reagovat
Smejkyfans

ale není Tonda jako Tonda, takže zápas díky rozhodčímu dohrál.

Reagovat
Rudnevs

Možno kebyže tam Nagelsmann nedá Cana a kebyže má Gündogan aspoň z polovice takú formu ako v City a celý stred poľa nehorí, nemusel hrať Kroos tak moc agresívne.

Reagovat
Rizek

Reagovat
Feind

nemci maji podobny problem jako anglicani s ricem

koho vedle nej?

can i andrich horeli jako papir a kroos uz neni nejmladsi, aby tam stihal hasit pozary

proto vedle nej v realu hrajou tchou/valverde/cama a kroos muze vklidu tvorit

Reagovat
Breze

Andrich hral dobre, urcite "nehorel ako papier".

Reagovat
Gazdo

To ze dohral je taky mensi zazrak

Reagovat
Pablos

Občas fakt dobrá přihrávka... jinak pro mě úplně nudnej hráč (na současnost nebo kratší minulost, to lepší a ,,záživnější") v rámci třicetiletého sledování fotbalu. Sorry vím, že ho plno lidí žere... já fakt nikdy ne ale

Reagovat
Sosi

Ballack

Reagovat
Pablos

přesně tak ...ani Schweinsteiger mě moc nebral.

Reagovat
Sosi

Ballack poslední velký Němec, a to už i on byl "ten novej, ten mladej"... po něm Sweinsteiger, taky jsem ho neměl rád a symbolizoval úpadek Německa... no a co bychom za něj dnes dali, že...

Reagovat
Vrubozubec

Reagovat
Pablos

Koukám na wiki už má, že je to bývalý profesionální německý fotbalista ...neotáleli

Reagovat
Breze

Skoda, ze to takto skoncilo, kazdopadne legenda a vdaka za vela skvelych futbalovych momentov a zazitkov

Reagovat
Effenberg

Mně se tenhle typ hráčů líbí - výborný technik, ale nepředržuje míč, zilion doteků za zápas, takže výborně čte hru atd. Podobný mi přišel třeba Effenberg, Scholes, Prosinečki apod.

Reagovat
Sosi

jasný, pochval se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele