Livesport Daily RE:ACTION: Sparta v derby postrádala zápal, chyběli jí hráči jako Krejčí

Dnes, 13:39
Aktuality
Qazim Laci a Albion Rrahmani (© CNC / Mária Sváčková / CNC / Profimedia)

312. derby nabídlo v Edenu parádní podívanou. I proto moderátoři podcastu Livesport Daily zasedli k mikrofonům a ve formátu RE:ACTION okomentovali nedělní šlágr pražských "S", výhru Slavie 2:1, hlavní příběhy, hrdiny a poražené. Zároveň rozebrali, jaké bude mít pro oba celky výsledek důsledky, a co lze v nadcházejících týdnech očekávat. Dnes po delší době v plné sestavě, tedy kompletní trio: Jakub Burian, Jan Denemark a Lukáš Pečeně. Čtvrtý díl našeho Livesport Daily RE:ACTION si už nyní můžete poslechnout.

"Vlastně vděčíme za fotbalovou kvalitu utkání Malicku Dioufovi. Jeho individuální akce, která zařídila první branku Slavie, nesmírně pomohla úrovni utkání, protože se hrál po většinu času kvalitní fotbal," popsal míru fotbalové zábavy v úvodu dílu Jan Denemark.

"Chyběl mi tam zápal, emoce. Sparta podle mého nebyla v zápase, jako tomu bylo v posledních derby. Když si vezmeme, že třeba v nastaveném čase srovnala v Edenu, nebo když otáčela pohárové derby z 0:2, tak to celé bylo o emocích, byli nažhavení. Byl tam Krejčí, byl tam Kuchta a v tomhle směru se je nepovedlo nahradit," popsal jeden z možných důvodů sparťanského neúspěchu Lukáš Pečeně.

Statistiky utkání. (©Opta by Stats Perform)

"Od expertů, bývalých sudích, ale i hráčů zaznívalo před utkáním, že Ladislav Szikszay nemůže utkání zvládnout. Je třeba přiznat, že mu dost pomohli hráči, stejně jako tomu pak na konci nepomohli vůbec. Ale za mě, až na druhou žlutou kartu pro Vitíka, tak rozhodčí odpískal utkání bez žádného vážného excesu," okomentoval výkon sudího Szikszaye, jehož nominace byla před duelem velmi diskutovaná, Jakub Burian.

Během poslechu našeho povídání se dozvíte o dalších příčinách sparťanské porážky, zda se Sparta ocitla v krizi, na jakých základech dnes Slavia staví svou výtečnou formu a jak promluví výsledek derby do dalších zápasů obou celků.

V dnešní epizodě Livesport Daily RE:ACTION jsme také probrali:

Jak vidíme srovnání Vindahl vs. Kinský?

Kterým sparťanům utkání nevyšlo, a kteří slávisté naopak výhru zařídili?

Jde výsledek do velké míry za strategií, kterou zvolil Jindřich Trpišovský?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Spotify a Apple Podcasts.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele