Lippiho mrzí, že Capello nikdy nepovede Italy

18.12.2007, 10:10
Aktuality
Novým trenérem anglické reprezentace se stal Fabio Capello. Italský odborník zároveň oznámil, že začíná poslední angažmá své kariéry. Znamená to, že Capello nikdy nepovede reprezentaci své země, což nepotěšilo jeho kolegu a krajana Marcella Lippiho.

Capello podepsal s Angličany smlouvu na čtyři a půl roku. Měl by tedy výběr Albionu vést do mistrovství světa v Jihoafrické republice roku 2010. Bude to, jak říká, jeho poslední angažmá ve velkém fotbale.

"Už před lety Fabio říkal, že nemá zájem vést Itálii," smutní Marcello Lippi, neméně úspěšný trenérský kolega Fabia Capella, který Italy dovedl loni ke světovému zlatu. "Myslím, že je to škoda. Přišli jsme o něco velkého."

"Nyní je jeho nejtěžším úkolem vytvořit tým z výběru, který poslední roky jako tým nevypadal," pokračuje Lippi. "Mají hráče, kteří v klubech hrají na nejvyšší úrovni, tak proč to nedokážou i za svoji zemi?" ptá se. "Ale vést národní tým neznamená jen vybrat nejlepší hráče. Někdy musíte vynechat skvělé hráče, kteří nedokáží pracovat s těmi ve stínu."

Také Lippi už mohl pracovat v Anglii, ale odmítl hned několik klubů, naposledy Birmingham. "Kvůli tomu, že potřebujete umět anglicky, jsem odmítl nabídky tří nebo čtyř klubů," uvedl italský kouč. "Vždycky jsem říkal, že šéf musí mluví k hráčům mluvit od srdce a to s tlumočníkem nejde."

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Říká, že je smutný, protože Fabio nebude trénovat Italy. Co by říkal, kdyby ho vyhodily aby Fabiovi uvolnil místo u repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Lippi skončil u italské repre po MS 2006.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, udělal jsem ze sebe debila. To je tím, že italskej fotbal moc nesleduju. Alespoň že skončil na vrcholu a nečekal až ho koupnou do zadku při prvním neúspěchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglánům nebudou chutnat italské špagety

Reagovat
smazaný uživatel

Spageti chutnaji vsem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele