Ligue 1 - souhrn 35. kola

12.05.2009, 23:30, aktualizováno 13.05.2009, 23:10
Komentáře a souhrny
Marseille nezaváhala v Nice a bojuje o titul, stejně jako Bordeaux po výhře ve Valenciennes. Uspěli i další pohároví aspiranti, včera Lyon a dnes Paříž. Toulouse remizovalo s Lille, důležité tři body bere St. Etienne. Václav Svěrkoš pomohl jedním gólem k výhře Sochaux nad Monakem a přiblížil svůj tým záchraně.

Olympique Lyon - FC Nantes 3:0

12.05.2009 21:00

Góly: 7. Jean Makoun, 34. Jean Makoun, 79. Anthony Mounier

Sestupem ohrožené Nantes Lyon na jeho půdě nijak zvlášť nepřekvapilo. Díky třem přesným trefám, dvěma od Makouna už z první půle a jedné od Mouniera ke konci střetnutí, si Olypmique uchoval teoretickou naději na ligový titul. Hlavně však udrží alespoň do příštího kola třetí příčku zaručující Ligu mistrů před dotírajícím PSG. Nantes kleslo kvůli prohře 0:3 dokonce až na devatenáctou příčku.

Lyon nemá aktuálně nijak zvlášť dobrou formu, proto ho hodně uklidnil vedoucí gól už ze sedmé minuty. Juninho nacentroval zleva na zadní tyč na Edersona, ten vrátil hlavou do vápna Makounovi, jenž taktéž hlavou z blízkosti pohodlně zavěsil. O sedm minut později hlavičkoval nebezpečně znovu po nadýchaném centru brazilského záložníka stoper Cris, tentokráte se ale mezi třemi tyčemi vyznamenal gólman Alonzo. Ten se měl také pak co ohánět proti nebezpečnému přímému kopu rovněž od Juninha.

Ve 34. minutě se Olympique ujal zaslouženého dvoubrankového vedení. Domácí založili rychlý protiútok, kombinační hrou po zemi se dostali přes celé hřiště až před branku Nantes, Juninho přihrál do malého vápna na volného Makouna, jenž do prázdné branky pečetil svůj druhý zásah v zápase.

Gólman Alonzo držel naděje svého týmu alespoň na zisk vytouženého bodu. Juninho ho zase prověřil z přímého kopu, ale on byl na něj opět skvěle připraven. Hosté se po přestávce snažili favorita zaskočit, jenže ten druhému poločasu stejně jako tomu prvnímu dominoval. Snad jen volej Moulleca lyonského brankáře Llorise trochu vystrašila, nakonec však letěla jen vedle. Jedenáct minut před koncem navíc přidal třetí branku po rohu Källstroma Mounier.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - AS Monaco 3:0

13.05.2009 19:00

Góly: 26. Marvin Martin, 46. François Modestó (vl.), 71. Václav Svěrkoš

Sochaux výrazně zvýšilo své naděje na udržení v nejvyšší soutěži, když si na domácím hřišti jasně poradilo s Monakem. O jednu ze tří branek se postaral i český útočník Václav Svěrkoš.

Sochaux dokázalo po čtyřech neúspěšných pokusech opět vyhrát a posunulo se díky tomu o jednu příčku výš - na šestnáctou pozici. Na sestupující Caen má nyní náskok dvou bodů. Monako prohrálo již podruhé v řadě a pomalu se přesouvá do dolní poloviny tabulky; nyní je na jedenáctém místě bez naděje na evropské poháry.

Sochaux se dokázalo prosadit již v prvním poločase. Úvodní branku vstřelil po dvaceti minutách záložník Martin. Hned zkraje druhé půle přišel druhý gól, tentokrát vlastní. Autorem branky se stal smolný obránce Modestó. Skóre pečetil v 71. minutě svým osmým gólem v sezoně ex-ostravský forvard Václav Svěrkoš.

Domácí začali zápas o záchranu velice aktivně. První upozornění na sebe dal Damien Perquis, který dokonce po Martinově rohovém kopu nastřelil břevno. Ofenzivní představení Sochaux pokračovalo i nadále. Mickael Isabey poslal do samostatného úniku mladého Turka Erdinga, jehož střelu ale kryl brankář Ruffier.

První úspěšný střelecký pokus přišel v 19. minutě. Dalmat s Mikarim našli po pohledné kombinaci dobře postaveného záložníka Marvina Martina, který z bezprostřední blízkosti prostřelil bezmocného brankáře. První šance Monaka přišla o čtyři minuty později a zasloužil se o ní korejský kanonýr Park Chu-Young. Teddy Richert ale dokázal jeho příležitost zlikvidovat. Korejec se do zakončení dostal i o pár okamžiků později, opět ale narazil na jistého gólmana v brance domácích.

Sedm minut před koncem poločasu se trapné chyby ve středu hřiště dopustil Isabey, který kvůli své nedůslednosti nabídl míč soupeři. Aktivní Park Chu-Young připravil palebnou pozici pro Meriema, Teddy Richert byl ale i tentokrát pozorný a i proti svému bývalému spoluhráči uspěl.

Druhý poločas začal pro domácí jak nejlépe mohl. Hned v 46. minutě totiž skončil míč v hostující síti. Velký podíl na brance měl opět český kanonýr Svěrkoš, pod jehož tlakem zahrál nešťastný obránce Modestó Isabeyův centr do své branky - 2:0. Český útočník se nakonec také zapsal do střelecké listiny, když dvacet minut před koncem rozhodl z přímého kopu, který se kopal po faulu na Martina.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - AS Saint-Étienne 2:4

13.05.2009 19:00

Góly: 12. Mamadou Diallo, 18. Massamba Sambou - 4. Ilan, 47. Moustapha Sall, 69. Kevin Mirallas, 90+2. Emmanuel Rivière

Jeden celek už po tomto kole jistě sestupuje do druhé ligy, ten druhý se o holé přežití rve jako lev a tentokrát se mu to ve velké přestřelce povedlo. Ambiciózní St. Etienne dokázalo nasázet na půdě Le Havre domácímu výběru čtyři branky a dostalo se tak tři kola před koncem ze sestupových vod na sedmnácté místo, k tomu má udržitelný náskok dvou bodů. Le Havre určitě skončí poslední a bude tak hrát pouze o čest.

Přitom domácí během bláznivého začátku dokázali otočit z 0:1 během sedmi minut na 2:1, jenže hned po změně stran bylo srovnáno a v dalším průběhu dokázali tentokráte otočit hosté, v nastavení pak ještě svůj náskok pečetili. St. Etienne se dostalo do vedení po čtyřech minutách hry, kdy po perfektní práci Dimitrie Payeta a jeho přízemním centru z levé strany otevřel skóre tradiční zabiják Ilan a povedenou střelou nedal brankáři šanci.

Již zmiňované vedení ovšem vydrželo pouze sedm minut, když po rohovém kopu Stephana Nora neuhlídal obránce Efstathios Tavlaridis na přední tyči Dialla a ten v pohybu hlavou dokázal srovnat. Z dalších sedm minut by na stánku Julese-Dechasseauxe mnohem veseleji. Nedorozumění beka Bayala a brankáře Jeremie Janota po dlouhém centru Maxime Baca zpracoval Sambou a se zakončením neváhal ani minutu - 2:1.

Domácí mohli zvýšit po kombinaci Sambou - Gervinho, ale dělovka Paulo Machada šla těsně nad branku. V závěru poločasu mohl hosty definitivně skolit také Diallo, perfektní zákrok však vytáhl brankář Janot. Proto přišel na druhé straně trest, do začátku druhého dějství totiž vlétli hosté doslova jak "utržení ze řetězu". Po skvělém centru Bayala přes bránícího Samboua hlavičkoval Payet a brankář Placide neměl nárok. O devět minut později zachránil fantasticky Placide opět proti Payetovi, avšak dvacet minut před koncem hosté rozhodli.

Neskutečnou ránu z 35 metrů levačkou vyšvihl Mirallas, brankář Placide moment hodně podcenil a balón mu velmi nešťastně proklouzl do sítě - 2:3. Domácí se už na nápor nezmohli a v závěru ještě pojistil výsledek svou první trefou v sezóně střídající Riviere. Le Havre se v příštím kole představí na půdě Lorientu, St. Etienne se o body popere doma s Toulouse.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Lille OSC 0:0

13.05.2009 19:00

Góly: -

Přímý souboj o pohárovou Evropu nevyzněl lépe ani pro jeden tým. Jak domácí Toulouse, tak hosté z Lille nenašli gólový recept a zápas se tak musel obejít bez gólů.

Toulouse a Lille nadále bojují o páté místo v Ligue 1, které zajišťuje účast v příštím ročníku Evropské ligy. Do tohoto boje se po tomto kole zapojilo i Rennes, které si poradilo s Caen a má stejně bodů jako šesté Lille. Toulouse stejně jako Lille nevyhrálo již pět zápasů v řadě a spokojené tak může být třeba čtvrté PSG, jehož náskok je nyní již čtyřbodový.

Domácí začali zápas aktivněji. V samém úvodu se do šance dostal nejlepší střelec Ligue 1 André-Pierre Gignac. Jeho pokus ale skončil pouze na boční síťce Butellovy brány. Podobně dopadla i střela Etienna Didota, který střílel z dvaceti metrů. Tentokrát musel jeho střelu krýt brankář hostů.

Lille se málem ze své první šance radovalo z úvodního gólu. Ve čtyřiadvacáté minutě se již Florent Balmont radoval z překonání gólmana Carrassa, jeho brankovou radost ale zastavila tyčka. Deset minut před koncem poločasu se opět připomněl Gignac, který ale z bezprostřední blízkosti pouze nastřelil dobře postaveného Butella.

Ve druhé půli měla obě mužstva šance ke skórování. Hostující záložník Michel Bastos z dvaceti metrů protáhl Carrassa, na druhé straně byl tentokrát zbytečný jeho kolega Butelle, jehož ale naštěstí pro hosty zastoupil na brankové čáře jeden z obránců. Téměř gólovou střelu vyslal na branku aktivní Gignac.

Poté ukázal své kvality opět Carrasso, když i napodruhé vyrazil Bastosovu dalekonosnou střelu. Následně si poradil i s Cabayeho volejem. Hvězdami večera byli tentokrát oba gólmani. Na druhé straně se opět vyznamenal Carrassův protějšek Butelle, když skvělým zákrokem vyrazil Braatenovu střelu.

Své štěstí poté vyzkoušel i Moussa Sissoko. Strážce hostující svatyně ale i tentokrát vyšel ze souboje vítězně. Ke konci zápasu měli ale domácí více štěstí než jejich soupeři. Carrasso neuvěřitelným zákrokem nejdříve zlikvidoval Debuchyho střelu, a když už byl francouzský gólman překonán, zastoupila ho opět tyčka. Nešťastníkem byl tentokrát belgický talent Eden Hazard.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - Paris Saint-Germain 0:1

13.05.2009 19:00

Góly: 18. Mateja Kežman

Paris Saint-Germain může díky těsné výhře nad Le Mans nadále pomýšlet na účast v Lize mistrů. Na třetí příčku, která by zaručovala start v předkole nejprestižnější klubové soutěže, ztrácí stále jenom jeden bod.

Hosté z Paříže dokázali využít jednu z pěti střel na branku a z patnáctého Le Mans si odvážejí tři body. O jediný gól zápasu se postaral v 18. minutě Mateja Kežman, který vstřelil teprve svůj druhý gól v sezoně. PSG si tak alespoň částečně usmířilo fanoušky, protože z posledních dvou zápasů získali muži Paula Le Guena pouze bod. Domácí tým prohrál již potřetí v řadě a zůstává na patnácté pozici, na sestupové pásmo již ztrácí pouze čtyři body.

Paris St. Germain se v důležitém zápase o Ligu mistrů muselo obejít hned bez dvou klíčových hráčů, zraněný byl nejlepší střelec Hoarau a zkušený Ludovic Giuly. I přesto, že byli modří v úvodu utkání lepší, si první šanci ve čtrnácté minutě vypracovalo domácí mužstvo. Helstad chytře našel skrytého Gervinha v levém rohu pokutového území, ten svou mířenou střelou ale pouze těsně minul tyčku Landreauovy branky.

O tři minuty později hosté potrestali zaváhání Gervinha gólem. Stéphane Sessegnon se dokázal prosadit v rohu hřiště a odcentroval před branku, kde našel srbského útočníka Kežmana. Třicetiletý forvard se zbavil svého strážce a míč poslal z half-voleje za záda brankáře Pellého - 0:1. Náskok mohl navýšit zhruba po půlhodině hry Jerome Rothen, jenž se do míče opřel z 25 metrů. Jeho ránu ale tentokrát strážce domácí branky kryl.

Druhý poločas začali lépe gólem nabuzení Pařížané. Luyindula se po chytré přihrávce dostal sám před brankáře, francouzský gólman ale dobře zmenšil střelecký úhel a jeho protivník nedokázal zamířit mezi tři tyče. Le Mans se do šance protlačilo o dvě minuty později. Roland Lamah ale Coutadeurův přímý kop nasměroval pouze nad branku.

Poté se musel ukázat i brankář hosté Landreau. Francouzský zkušený gólman si ale s dalekonosnou střelou z kopaček Cerdana dokázal bez větších problémů poradit. Deset minut před koncem se do šance dostal opět hladový Kežman. Luyindula ho ke skórování vyzval přesnou přihrávkou doprostřed pokutového území, vyznamenal se ale znovu gólman Pellé, který míč vyrazil na roh. Domácí se snažili o vyrovnání až do konce. Helstad se ale z hranice pokutového území neprosadil a neprošel ani reklamovaný faul v pokutovém území, který reklamoval právě Helstad s Cearou.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Marseille 0:2

13.05.2009 19:00

Góly: 26. Mamadou Niang, 60. Brandão

Marseille si díky dvěma trefám Nianga z první a Brandaa z druhé půle upevnila vedoucí pozici. Na druhém místě ale stále číhá Bordeaux se stejným počtem bodů, jelikož také nezaváhalo ve Valenciennes. Hosté neměli tak těžkou práci, jak se nakonec očekávalo. Až na přímé kopy nebylo aktuálně deváté Nice, které předehnalo v tabulce Auxerre, skoro vůbec nebezpečné.

Že by však chtělo Nice předem něco vzdávat, to se v úvodu zápasu určitě nepotvrdilo. Jen horko těžko až na brankové čáře musel likvidovat v 17. minutě přímý kop Ben Saady gólman Mandanda. Jenže domácí plány na potrápení soupeře jim zhatila trefa Nianga o devět minut později. Ten se po přihrávce Cheyroue prodral na hranici vápna a zamířil přízemní střelou přesně k pravé tyči.

Ben Saada chtěl znovu brankáře Mandandu překonat z přímého kopu, jenže stejně jako při prvním i na tento byl dobře marseillský brankář připraven. Hatem Ben Arfa mohl ještě před přestávkou zdvojnásobit vedení, stoper Vincent Hognon mu v jeho podnikání skvěle zamezil.

Ben Arfa však nemusel smutnit. Po půlhodině hry založila Marseille rychlý protiútok a během několika vteřin byla před vápnem Nice. Taiwo pak už jen nacentroval přes brankáře Ospinu zleva ke vzdálenější tyči na Brandaa, který hlavou prázdnou branku nemohl minout. Niang o pár minut později pálil těsně nad.

Domácí se nedokázali ze dvou obdržených gólů oklepat. Kvalita fotbalu byla jasně na straně Olympiqueu, jenž si už do konce zápasu tři body pohlídal. Snad jen Sableho střela z přímého kopu ohrozila Mandandu, jenže ten opět ukázal, že proti nebezpečným standardkám se mu dnes náramně dařilo.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - FC Lorient 2:2

13.05.2009 19:00

Góly: 27. Rafik Saïfi (vl.), 48. Joël Sami - 53. Kévin Gameiro, 82. Kévin Gameiro

Duely ve středu tabulky mohou skončit jakkoliv, oba výběry totiž už nemají trable se záchranářskými prácemi a do pohárové Evropy je hodně daleko. Většinou si tyto týmy s chutí zastřílejí, a to se potvrdilo i v tomto střetnutí. Navíc Lorient se díky vydřenému bodu dostal do první poloviny tabulky na desátou příčku, o jedno místečko poskočilo taktéž Nancy, které je tedy třinácté.

Přitom domácí mohli pohodlně vyhrát, vedli dokonce už dvougólovým rozdílem, jenže deset minut před pauzou se nechal vyloučit Abdeslam Ouaddou. I když dokázalo Nancy během té doby navýšit z 1:0 na 2:0, v závěru hráčům došly síly v dresu Lorientu dvakrát udeřil hrot Gameiro. Po celkem nudném začátku šli domácí do vedení krátce před půlhodinou hry, přímý volný kop Benjamin Gavonona si do vlastní sítě srazil nešťastně Saifi a brankář v protipohybu již nezareagoval.

Jenže o osm minut později musel zatáhnout za záchranou brzdu Ouaddou a poslal proto k zemi aktivního Gameira. I když hosté nesrovnali, červená karta pro domácího playera pro ně byl velmi potěšitelnou zprávou. Domácí ale tlačili i dál a mohli se uklidnit po sólu Dia přes tři hráče, jeho rána ale minula pravý horní roh o centimetry. Po pauze se však Nancy dočkalo. Výstavní trefa se povedla Samimu, jenž po přímém volném kopu Gavonona vyšvihl parádní nůžky a gólman Cappone neměl nárok.

Jenže v tomto momentě veškerá zábava pro domácí skončila a od 50. minuty začal hrát i Lorient. Nejprve ještě nebyl úspěšný po skvělém přechodu přes beka Fabrice Abriela Gameiro, jistý zákrok vytáhl Gregorini. Avšak o tři minuty později v tváří tvář Gregorinimu po skvělém zpracování hezkou střelou k tyči již dostal hosty do hry - 2:1. O něco později se opět musel vytáhnout brankář Gregorini, který ukryl v náruči nepříjemný pokus Morgana Amalfitanoa.

Nicméně Lorient se dočkal osm minut před koncem. Rána z hranice vápna od Gabriela Obertana skončila sice ještě jenom na tyči, Saifi pak ale namazal důraznému Gameirovia ten a do prázdné branky s přehledem vyrovnával. V poslední desetiminutovce mohli dokonat senzační obrat Yazid Mansouri a Christophe Jallet, výsledek již ale zůstal nezměněn. V příštím kole přivítá Lorient poslední Le Havre, Nancy bude bojovat na půdě Grenoble.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - SM Caen 1:0

13.05.2009 19:00

Góly: 60. Petter Hansson

Po nepovedeném představení ve finále Francouzského poháru proti druholigovému Guingampu si Rennes spravilo chuť na sestupem ohroženém Caen. V zápase byli domácí jasně lepším týmem a snad až na břevno Ben Khalfallaha nepustili soka vůbec do hry. Ten kvůli prohře 0:1 klesl do sestupového pásma. Jedinou branku zařídil bek Petter Hansson.

Svěřenci trenéra Guye Lacombeho měli první gólovou příležitost po 13 minutách, se střelou Mbii si ale poradil hostující brankář Plante. Na druhé straně výrazným způsobem zahrozil Ben Khalfallah, jehož pokus skončil na břevně.

Plante měl však pořád více práce než jeho protihráč Douchez. Zasahovat musel proti Asamoahovi a pak pálil ostrými taktéž Pagis. Ve 27. minutě navíc zázračně vytěsnil strážce mezi třemi tyčemi Caen jeho volej z bezprostřední blízkosti.

Rennes bylo při chuti dále a také dále soupeře tlačilo. Sylvain Marveaux minul branku o decimetry, Asamoah na začátku druhé půle znovu jen ztroskotal na Plantem. Caen vyslalo takovou malou navštívenku v podobě Deroina, ale v 61. minutě tlak domácích vyústil v zasloužený gól. Marveaux našel centrem Hanssona, který nakonec rozboural hlavou neprůstřelnou zeď Planteho.

Caen se na zvrat v poslední půlhodině nezmohlo. Skórovat mohl ještě ze 13 metrů Marveaux, ovšem jednobrankové vedení zůstalo až do konce zápasu. Rennes si díky třem bodům uchovalo naději na boj o evropské poháry. Skvěle mu nahrál bezbrankový výsledek Toulouse s Lille. Caen opět spadlo do sestupových vod. Je osmnácté, na sedmnácté St. Étienne ztrácí dva body.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Grenoble Foot 38 2:0

13.05.2009 19:00

Góly: 37. Ireneusz Jeleń, 74. Ireneusz Jeleń

Nepříliš atraktivní duel mezi Auxerre a Grenoblem skončil šťastněji pro domácí tým. Ten se díky dvěma trefám Jelena a čistému kontu posunul z deváté příčky na osmou.

Auxerre tak pokračuje v solidní formě. Vyhrálo již čtyři zápasy v řadě a v tabulce vystoupalo na momentální osmou příčku. Z té ale na evropské poháry ztrácí již nedostižných deset bodů. Nováček Ligue 1 z Grenoblu již má jistotu udržení a také podle toho vypadají poslední výkony a výsledky. I po dnešní prohře ale zůstává na dvanácté příčce.

Zápas mezi dvěma kluby, jejichž klubovou barvou je modrá, byl v režii domácího kanonýra Jelena. Polský střelec se postaral o obě branky utkání a rozhodl tak o výhře svého týmu; první gól přišel v 37. minutě, pojistku přidal čtvrt hodiny před koncem zápasu. Na svém kontě tak má letos již deset ligových branek.

První zajímavá akce byla k vidění již v páté minutě zápasu a byl u ní pochopitelně Polák Ireneusz Jelen. Ten byl v pokutovém území evidentně faulován brankářem Wimbeem, rozhodčí ale pokutový kop neodpískal a navíc udělil domácímu útočníkovi žlutou kartu za simulaci.

Z veliké vzdálenosti se poté napřáhl Pedretti, jeho střelu ale v pokutovém území tečoval Kamel Chafni. Naštěstí pro hosty se ale míč mezi tři tyče nevešel. Šestadvacetiletý záložník poté využil špatné ho odkopu obrany Grenoblu, narazil si s Jelenem, ani napodruhé ale na gólmana Wimbeeho nevyzrál.

Nicméně již o minutu později se skóre měnilo. Kahlenberg geniální přihrávkou oslovil Pedrettiho, který ale nabídnutou šanci nevyužil a napálil pouze gólmana hostů. K odraženému míči se ale nejrychleji dostal dobíhající Jelen, jenž měl již v 37. minutě jednoduchou práci - 1:0. Obrovskou příležitost na zvýšení náskoku promeškal pět minut před změnou stran Jelen s Chafnim. Prvně jmenovaný mohl zakončovat při samostatném úniku, místo toho ale přihrál Chafnimu, který ale trefil pouze tyčku.

Vyrovnávací gól měl na svých kopačkách po změně stran Bouchaib El Moubarak, který běžel sám na gólmana Sorina. Ten ale reflexivně míč vytěsnil levou rukou a nedovolil svým protivníkům srovnat. Z druhého gólu se naopak nakonec radovali domácí borci. To když Ireneusz Jelen zkušeně přeloboval Wimbeeho a definitivně tak pečetil zápas na 2:0.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Girondins Bordeaux 1:2

13.05.2009 21:00

Góly: 22. Gaël Danic (pen.) - 38. Fernando, 83. Yoann Gourcuff

Bordeaux udrželo kontakt s vedoucí Marseille, když porazilo v nepříjemném střetnutí Valenciennes 2:1. Až Gourcuff v 83. minutě hlavičkoval přesně k tyči a zařídil mužstvu potřebné tři body. VA se může trochu zlobit na některá rozhodnutí sudího, nicméně prohra znamenala jeho odsun na čtrnáctou pozici.

Valenciennes se jako tradičně před vlastními fanoušky vůbec soupeře nebálo a začalo zostra. Už v šesté minutě po centru Tieného hlavičkoval v obrovské šanci Audel, avšak mezi třemi tyčemi se vytáhl gólman Valverde. Ve 22. minutě se navíc překvapivě domácí ujali vedení. Chalme fauloval ve vápně Danica, jenž nařízenou penaltu s přehledem proměnil.

Valverde musel být na pozoru dále třeba při pokusu Carlose Sancheze. Hosté však stihli ještě do poločasu vyrovnat. Gourcuff rozehrál volný kop přihrávkou na levou stranu, kde operoval Trémoulinas, ten necentroval do vápna na hlavu Fernanda, který uklidil míč ke vzdálenější tyči.

Deset minut po přestávce vypálil po přihrávce Fernanda Gouffran, vše ale nakonec zvládl gólman Penneteau. V poslední desetiminutovce začal zápas nabírat na obrátkách a emocích. Už předtím byl kouč VA Antoine Kombouaré rozhodčím poslán na tribunu za velké protesty proti jeho rozhodnutí těžké situace na brankové čáře.

Šest minut před koncem navíc Bordeaux vsítilo rozhodující gól. Jussie zakombinoval s Chalmem, ten našel ve vápně Gourcuffa, který hlavou zasadil smrtící úder. Trefil se přesně do míst, kam mířil v první půli spoluhráč Fernando. Těsně poté byli následně vyloučeni Siaka Tiené a Luigi Pieroni, v devíti lidech tak byla pro domácí minimální šance výsledek ještě zvrátit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille352011460:3171
2.Girondins Bordeaux35218659:3271
3.Olympique Lyon351810746:2764
4.Paris Saint-Germain351961047:3463
5.Toulouse FC351514641:2559
6.Lille OSC351512846:3657
7.Stade Rennes351415638:2857
8.AJ Auxerre351471431:3249
9.OGC Nice351391339:3848
10.FC Lorient3510131244:4243
11.AS Monaco3511101440:4343
12.Grenoble Foot 383510121323:3542
13.AS Nancy-Lorraine3510111435:4241
14.Valenciennes FC359131332:3640
15.Le Mans UC 72351081739:4938
16.FC Sochaux358121537:4536
17.AS Saint-Étienne351061934:5336
18.SM Caen357131539:4534
19.FC Nantes35891829:5033
20.Le Havre AC35732529:6524

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Anthony. Jinak jestli si dobře pamatuju, tak teprve druhé vítězství v této sezóně alespoň o 3 góly, pokud nepočítám provinční soupeře z francouzského poháru.

Reagovat
Radar

Svěěrky!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Svěrky Jeleň asi chce opravdu do většího klubu Marseille dneska klidně mohla klopýtnout, škoda. Teď musí přijít odpověď od Girondins

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radar

Příští týden musí Sochaux máknout ještě na Caen a o jejich příslušnosti v ligue 1 pro příští sezonu nebudu pochybovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Super kolo! PSG výhra, ASSE výhra a Svěrky gol. takle by ta tabulka mohla i skoncit :)

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrkoš

Reagovat
smazaný uživatel

venca

Reagovat
smazaný uživatel

venca

Reagovat
Arbiter

Venca na hrad

Reagovat
Radar

do repre

Reagovat
Arbiter

o tom nepochybuju snad bude mít podle Franze lepší srdíčko než Slepička

Reagovat
Radar

Slépka ještě žije ?

Reagovat
smazaný uživatel

By ses asi divil jak v Záhřebu ožil

Reagovat
Arbiter

Tak nejsem si jistý, která liga je lepší, nedokážu to nějak posoudit, ale na repre nikdy neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jasný..

Reagovat
Radar

Chorvatská liga je asi jako ta naše. Já být čutálistou tak jdu raději do rumunska.

Reagovat
Arbiter

Někde v Rumunsku snad?

Reagovat
M11

PSG Sverkos

Reagovat
smazaný uživatel

Se vám trefil Kežman To bude paráda až vám tam bude kopat i příští sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fernandooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Koukáš někde?

Reagovat
smazaný uživatel

jen výsledkově, nechal jsem se trochu unést

Reagovat
smazaný uživatel

PSG vyhraje venku gólem Kežmana... co se člověk nedozví.

Reagovat
smazaný uživatel

za ty prachy

Reagovat
smazaný uživatel

jsem říkal, že to v něm je

Reagovat
smazaný uživatel

Gooool to sme si zasloužili od tý doby co na to koukám, tak hraje jenom jeden tým

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rozhodčí z toho nakonec udělal dobrou komedii.. ale výhra naprosto zasloužená.

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrkoš jedinej z hříšníků, ketrýho bych vzal zpátky... z těch všech má asi největší přínos pro celej tým repre!!

Reagovat
Liquid

jak sem čekal, spadne Nantes a Caen a Le Havre

Reagovat
smazaný uživatel

jj, mám stejný názor už jsem to tu psal i někdy kolem 25. kola...

Reagovat
smazaný uživatel

Matejovi jsem to přál , PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele