Ligue 1 - souhrn 33. kola

24.04.2009, 23:04, aktualizováno 26.04.2009, 22:56
Komentáře a souhrny
Marseille bleskově otočila utkání v Lille a včele má prozatím pětibodový náskok. Lyon v páteční předehrávce jenom remizoval s PSG a titul se mu opět vzdálil, v neděli nevyhrálo ani Toulouse. Václav Svěrkoš dal další branku, pro Sochaux zachránil remízu s Valenciennes...

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 0:0

24.04.2009 20:30

Góly: -

Očekávaný souboj dvou celků na čele tabulky skončil bezbrankovou remízou. Hlavně proto, že PSG si přijelo do Lyonu pro bod s tím cílem, aby mu Olympique neodskočil, žádná ofenzivní podívaná se nekonala. Domácí měli více gólových příležitostí, Benzema šest minut před koncem napálil tyč, nicméně třeba i Hoarau na druhé straně mohl také rozhodnout. Pro Lyon je zisk bodu opět další ztrátou a velkou komplikací k obhajobě titulu.

Bylo patrné, že PSG nejede do Lyonu s prvořadým cílem zvítězit. Výhra pro soupeře by totiž znamenala jeho odskok na třetí příčce na rozdíl čtyř bodů, což hosté z důvodu chtěného postupu do Ligy mistrů v žádném případě nechtěli, takže spíše bránili po celý zápas remízu. Naopak Olympique o tři body horoucně usiloval. Jenže proti pařížskému betonu se těžko prosazoval.

Možná od tohoto střetnutí čekalo oko diváka více. Především první půle byla z obou stran hodně opatrná, největší šance se udály až v závěru poločasu. Nejprve se však o skórování po Juninhově rohovém kopu pokoušel hlavou Boumsong, avšak v těžké pozici se mu vedlo špatně. Pak zasáhl včas před nabíhajícím Benzemou domácí gólman Landreau, o pár chvil později převzal lyonský kanonýr míč ve vápně od Mouniera a nebezpečně vypálil, ovšem pokus se mezi tři tyče nevešel.

Jedinou kloudnou akcí Pařížanů byla hlava Giulyho po centru Sessegnona zprava, bohužel však neměla ani správnou razanci, ani přesný směr. Ve 36. minutě střílel technicky jen těsně nad domácí záložník Toulalan. Minutu před koncem se muselo PSG bát o příznivý stav z úvodního dějství. Landreau měl opravdu hodně práce při bombě Juninha, poté bylo Le Guenovo mužstvo rádo, že po následném rohovém kopu Kälströma a hlavičce Benzemy neviděl Cearáovo hrábnutí rukou do střely v pokutovém území sudí Layec.

I druhá půle byla podobná té první. S tím rozdílem, že domácí zvýšili svoje obrátky k zisku výhry. Hosté spoléhali dost na brejky a jeden takový v 56. minutě málem vyšel. Lyon se dost zapomínal v defenzívě, a tak sok občas vyrazil na pouť směrem k Llorisově brance. Nevinný dlouhý pas, který nakopl bek Ceará, doplachtil až k úplně volnému Hoarauovi. Kolem něj nebyl překvapivě ani živáček. Jenže když úplně sám s luxusní dávkou času na rozmyšlení před vynikajícím Llorisem z bezprostřední blízkosti selhal, mohl se jen chytnout smutně za hlavu.

Jinak to byl Lyon, kdo se snažil dobývat pařížskou tvrz. Ještě před Hoarauovou gólovkou se dostala nepovedená rána do vápna, kde operovali vlčáci Benzema s Crisem. Landreau se jim ale včas vrhl pod nohy. Do těch Boumsongových nevybíravě zajel také tvořivý záložník Sessengon. Mohl být rád, že za tvrdé a bolestivé přišlápnutí kotníku, do kterého vletěl jako utržený ze řetězu, obdržel jen žlutou kartu.

Defenzíva hostí začala postupem času děravět. V 77. minutě se po pěkné kombinaci ocitl na pravé straně volný Clerc, s jehož přízemní střelou si Landreau nakonec se štěstím nadvakrát poradil. O několik chvil později musel čelit tradičně nepříjemnému přímému kopu kapitána Juninha. A v 84. minutě si Landreau, když Brazilec dodal do běhu skvěle Benzemovi, musel hluboce oddechnout, že se rozezvonila jeho levá tyč.

Lyon se nyní musí modlit, aby Marseille nezvítězila v Lille. A také Bordeaux na půdě Rennes, protože pak by se také mohl strachovat vůbec o účast v Lize mistrů v příštím ročníku. PSG, jenž si na ní dělá obrovské nároky, mu rozhodně nebude snadným protivníkem. Pokud by se tak stalo, ztrácel by sedminásobný mistr na vedoucí Marseille hrůzostrašných šest a na Bordeaux čtyři body. Paříž zůstane po tomto kole jistě na čtvrté příčce.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - FC Nantes 2:0

26.04.2009 17:00

Góly: 56. Julien Féret, 68. André Luiz (pen.)

Pohodlné vítězství si na své konto připsali fotbalisté Nancy, kteří brankami Fereta a Luize porazili Nantes 2:0. Domácí se ziskem tří bodů výrazně přiblížili záchraně, Nantes čeká ještě tvrdý boj o zachování prvoligové příslušnosti.

Hned v první minutě vyslal tvrdý projektil z 30 metrů hostující Maréval, jeho pokus gólman Nancy s velkými problémy nakonec zlikvidoval. Nancy mohlo skórovat o pár chvil později, ale Hadji nedokázal Feretův centr ve vyložené šanci umístit mezi tři tyče. Poté herní tempo výrazně opadlo a žádný z týmů si do konce prvního poločasu už žádnou vážnější příležitost nevytvořil.

Zatímco domácí tým se v druhém poločase snažil co nejrychleji vstřelit gól, na hostech bylo vidět, že utkání dohrávají pouze z povinnosti, a to se jim nakonec stalo osudným. V 56. minutě zahrával Feret přímý kop z dvaceti metrů a chytře využil skulinu ve zdi Nantes. Míč z jeho kopačky se tak zastavil až v síti branky hostů - 1:0. Vyrovnáno mohlo být po hodině hry, Klasnič se několika kličkami zbavil domácích obránců, jeho prudká střela z deseti metrů ale mířila zrovna do míst, kde stál gólman Gregorini.

A ten byl u zrodu druhé branky. Jeho výkop mířil až na hranici pokutového území Nantes, kde se k němu dostal Dia a snažil se obejít gólmana Assembého. To se mu však nepovedlo, protože byl brankářem Nantes faulován a kopala se penalta. K jejímu zahrávání se postavil Luiz, který nechytatelnou střelou do horního rohu branky upravil na 2:0. Poslední šanci zápasu měl na kopačkách hostující Babovič, ale ve skluzu netrefil balón ideálně a ten o pár centimetrů přeletěl břevno domácí branky.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Saint-Étienne 3:1

26.04.2009 17:00

Góly: 23. Chaouki Ben Saada, 44. Efstathios Tavlaridis (vl.), 73. Éric Mouloungui - 90. Ilan

St. Étienne si ani napočtvrté za sebou neveze body zvenku. Nice ho díky chytrému fotbalu porazilo 3:1, když branku od soupeře obdrželo až v poslední minutě utkání. Zápas příliš nevyšel hostujícímu obránci Tavlaridisovi, který si dal vlastní gól a nepůsobil příliš jistým dojmem. Hosté zůstávají v sestupovém pásmu, Nice pohodlně drží osmou příčku.

Bylo to St. Étienne, kdo chtěl proti soupeři z Nice, jenž se nachází v klidném středu tabulky a jemuž jde prakticky jen o to, aby nezklamal fanoušky, hrát ofenzivní fotbal. Domácí spoléhali jen brejky s jedním hrotem Loicem Remym vpředu, nakonec se ukázala tato taktika jako velmi efektivní a dostačující.

Ve 13. minutě pálil na branku právě Remy, když si poradil s Tavlaridisem, jeho pokus však Janot zneškodnil. Z podobného útoku zhruba o deset minut později skóroval Ben Saada, jenž si naběhl na přihrávku Remyho a z malého vápna uklidil dělovkou přímo k tyči. Tunisan se mohl trefit ještě ve 26. minutě z přímého kopu, jenže ten skončil pouze na tyči. Ještě do poločasu se podařilo domácí zvýšit vedení 2:0.

Nešťastným mužem v tomto okamžiku byl řecký obránce Efstathios Tavlaridis. Přímý kop Juliena Sableho brankář Janot vyrazil, ale na následnou hlavičku, kterou se snažil z brankové čáry odvrátit Tavlaridis, bohužel přímo do své sítě pod víko, už prostě nemohl mít.

Hosté se snažili ve druhé půli o snížení a Gomis si našel dobrý prostor pro svůj pokus, ten ale zlikvidoval gólman Ospina. Čekání na chybu defenzívy Nice byla pro Les Verts zkrátka špatnou taktikou, jelikož domácí udeřili potřetí čtvrthodinu před koncem zásluhou Moulounguiho a na to už se odpověď snad ani nemusela hledat. Pouze přesná hlavička Ilana už jen zkorigovala výsledek na 3:1.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - SM Caen 2:1

26.04.2009 17:00

Góly: 86. Ireneusz Jeleń, 89. Ireneusz Jeleń - 62. Grégory Proment

Caen dlouho drželo příznivý stav 1:0. Dva góly polského kanonýra Jelena ale celý zápas zvrátily a z výhry se nakonec těšili domácí.

Auxerre navázalo na úspěch z minulého kola, kdy dokázalo přehrát Sochaux 1:0 a proti Caen si podruhé v řadě připsalo plný počet bodů. Naopak hosté z Caen prohráli podruhé v řadě a nadále zůstávají na předposledním místě Ligue 1. Na sedmnácté Nantes ztrácí dva body.

První šanci zápasu zmařil jeho pozdější hrdina Jelen. Toho krásnou přihrávkou vyslal Grichting, polský útočník si poradil s obráncem Gregorym Lecou, ale jeho následná střela skončila v náruči hostujícího gólmana. Jelen se neprosadil ani napodruhé, ve dvacáté minutě se objevil ve slibné střelecké pozici, Plante ale opět zakročil. Brankář hostů se vytáhl i proti pokusu Birsy, který vyrazil na rohový kop.

První šance zápasu pro Caen přišla chvíli před poločasem. Reynald Lemaitre ale svou hlavičkou našel pouze dobře postaveného brankáře soupeře Sorina, který tak neměl vážnější problémy. Do kabin se tak šlo za nerozhodného bezbrankového stavu.

Tři minuty po změně stran se do slibné příležitosti opět dostal Jelen. Ten si naskočil na přesný Birsův centr, jeho hlavička ale nenašla nic kromě gólmana Planteho. Radovali se tak hosté. Svůj první gól v sezoně si připsal Gregory Proment, který v 61. minutě otevřel skóre. Jeho dalekonosný pokus z 18 metrů skončil až za zády bezmocného Sorina - 0:1.

Hosté se ale o své vedení připravili sami pět minut před koncem zápasu. Remi Gomis nepřesně přihrál svému gólmanovi, jeho malou domů zachytil Jelen, který si se zakončením už nedělal další problémy a vyrovnal - 1:1. Stejně jako první gól domácích, padl i ten druhý po chybě jejich soupeřů. Deroin ztratil ve středu pole míč, toho se zmocnil Kitambala. Ten vyslal chytrou přihrávkou opět Jelena, který efektním i efektivním lobem překonal Planteho i podruhé - 2:1.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Grenoble Foot 38 0:1

26.04.2009 17:00

Góly: 41. Pierre Boya

Le Havre opět prohrál a je stále beznadějně poslední. Na nesestupové příčky ztrácí pět kol před koncem prakticky nedostižných dvanáct bodů. Grenoble si díky třem bodům polepšil o dvě příčky.

Domácí prohráli již třetí utkání v řadě a jejich udržení je už pouze teoretické. Naopak Grenoble se již prakticky zachránil, ze čtrnácté pozice se posunul na dvanáctou a na sestupující St. Etienne má náskok solidních devíti bodů.

Byli to domácí, kteří vstoupili do zápasu lépe. Již pár minut po úvodním hvizdu se do šance probil Baca, který těžil ze spolupráce s Alassanem, jeho mírnou střelu ale gólman Wimbee bez větších potíží vyrazil. Brankář Grenoblu musel ukázat své umění i o pár okamžiků později. Hassan Alla si skvěle naběhl na přímý kop Nora, jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti ale zlikvidoval vynikajícím zákrokem právě Wimbee.

Ani do třetice se hráči domácích neprosadili. Za jejich neúspěchem stál opět vynikající gólman Wimbee. Tentokrát si poradil se střelou Nora, který se do šance dostal po kombinaci s Diallem. Hosté se do první příležitosti dostali až ve 32. minutě, zato stála za to. Larsen Touré napálil svou dělovkou ze standardní situace pouze břevno.

Hosté se ale prosadili o necelých deset minut později. Z pohledné kombinace Moreiry s Courtoisem těžil Boya, který míč doklepl do prázdné branky - 0:1. Přestože byl Le Havre v první půli jasně lepším týmem, všechny jeho střely končily na skvěle chytajícím Wimbeem. Stejný scénář z pohledu domácích následoval i po změně stran.

Wimbee se nejdříve vytáhl proti nejlepšímu střelci Le Havre Alassanemu, následně si efektním zákrokem poradil i s tvrdým volejem Nora z rohového kopu. Domácí by si vyrovnání za svůj bojovný výkon jistě zasloužili, nedokázali ale využít své šance. V 58. minutě zahrozil opět aktivní Noro, který se dokonce dostal i k dorážce. Brankář Grenoblu byl ale i na ni připraven a udržel pro hosty čisté konto. Když už to v devadesáté minutě vypadalo na výhru hostů, zrodila se zajímavá situace, kdy si domácí konečně poradili s Wimbeem. Toho ale na brankové čáře zastoupil Regragui a Grenoble se tak mohl radovat ze zisku tří bodů.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Valenciennes FC 1:1

26.04.2009 17:00

Góly: 90+4. Václav Svěrkoš (pen.) - 62. Amara Bangoura

Valenciennes mohlo konečně poprvé od roku 2007 brát tři body zvenku. Až do 94. minuty vedlo těsně 1:0 a nepříjemná bilance se mohla konečně přerušit, jenže nakonec srovnal v samotném závěru z penalty český útočník Václav Svěrkoš. Ten si připsal již svou sedmou trefu za svůj nový klub od svého zimního příchodu.

Sestupem ohrožené Sochaux nemohlo být spokojeno se svými předchozími dvěma zápasy, v nichž prohrálo a nevstřelilo ani branku. Proto byl zisk bodů z tohoto utkání téměř jasnou povinností. Hosty postihla už po půlhodině hry velká nepříjemnost. Hlavní šéf ofenzívy Jean-Claude Darcheville musel předčasně kvůli zranění ze hřiště.

V první patnáctiminutovce zkoušel štěstí Svěrkošův parťák z útoku Erding, ale neuspěl. Deset minut před půli zatlačilo Valenciennes svého soupeře a hodlalo do prvního dějství skórovat, avšak gólman Richert si skvěle z bezprostřední blízkosti proti Pujolově střele poradil. Poslední slovo měl nakonec domácí Erding, jehož pokus byl ale také vytěsněn.

Domácím sedm minut po přestávce nebylo příliš do řeči. Gólman Richert musel vyběhnout proti napadajícímu Audelovi, jinak by proti němu čelil tváří v tvář, nicméně si nevedl dovoleně a sudím Maligem byl právem vyloučen. Štěstí pro něj a jeho mužstvo, že fauloval ještě za vápnem a že následný přímý kop skončil ve zdi. Valenciennes ovšem přesilovku dobře využívalo.

Brankář Gavanon, jenž nahradil Richerta, se nejprve oháněl proti Audelovi. Bohužel mu ovšem v 62. minutě nepomohla příliš defenzíva, a tak volný Bangoura bez problému skóroval. Svěrkošův tým se přesto radoval alespoň z bodu. V pokutovém území zahrál rukou Mody Traoré, nařízený pokutový kop on sám proměnil.

Sochaux přály i výsledky ostatních celků. St. Étienne s Nantes nebodovaly, takže je aktuálně mimo sestupové pásmo na patnácté příčce. Valenciennes je sice jen o příčku výše, ovšem s dostatečným pětibodovým náskokem.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - AS Monaco 0:1

26.04.2009 17:00

Góly: 87. Chu-Young Park

Zápas ze středu tabulky nakonec skončil lépe pro hosty. Domácí Le Mans dlouho drželo nerozhodný výsledek 0:0, v 87. minutě ale zamířil do černého korejský střelec Park Chu Young.

Le Mans tak nenavýšilo své dvě výhry v řadě a po delší době opět odešlo bez bodů. V tabulce tak kleslo ze 14. místa o dvě příčky níž, na sestupové pásmo má ale stále pohodlný náskok šesti bodů. Naopak Monaco dokázalo navázat na úspěch proti Auxerre a již třikrát v řadě neprohrálo. Jednalo se teprve o čtvrtou monackou výhru venku. Díky zlepšeným výkonům je knížecí klub na devátém místě Ligue 1.

Byli to domácí, kteří se svým fanouškům ukázali jako první. Gervinho využil svých schopností, aby se obtočil kolem statického obránce Yohanna Molla, jeho následná střela pravačkou ale neznamenala pro gólmana Ruffiera vážné problémy. Monaco kontrovalo brejkem Juana Pabla Pina, jehož samostatný únik proti dvěma obráncům a gólmanovi Pelému ale také gólem neskončil. Ofenzivní záložník střílel zpoza pokutového území a jeho rána se do branky nevešla o centimetry.

Obránci domácích nechali svého gólmana na holičkách i o pár okamžiků později. Jedovatý přímý kop Molla zneškodnil až na brankové čáře. Nakonec to ale byli domácí, kteří si vypracovali poslední šanci poločasu. Anthony Le Tallec střílel ze střední vzdálenosti, jeho střelu Ruffier vyrazil pouze k dobíhajícímu Corchiovi, ten ale nepochopitelně minul.

Ve druhé půli to byl opět Yohann Pelé, komu museli domácí děkovat za bezbrankový stav. Na brankáře se hnal osamocený Chu, gólman Le Mans ale stihl svému protivníkovi skočit pod nohy dřív, než se hráč odhodlal ke střele. Le Mans se dostávalo do šancí především po chybách hostující obrany. Další příležitost se naskytla Thomasovi, který využil nepřesvědčivého odkopu od brány. Jeho volej ale postrádal přesnost.

O minutu později to domácí mohlo mrzet ještě víc. Rozhodující trefu si totiž připsal Park Chu Young, který odčinil své předchozí zaváhání. Tvrdou ranou nedal Ruffierovi šanci - 0:1.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Lorient 1:1

26.04.2009 17:00

Góly: 88. Mauro Cetto - 86. André Ayew

Naděje Toulouse na účast v pohárové Evropě po nedělním utkání proti Lorientu výrazně klesly. Pouze bod za remízu 1:1 by nemusel v konečném zúčtování domácím stačit.

Ten, kdo chtěl vidět všechny góly zápasu, mohl přijít až na poslední čtyři minuty. Hosté se totiž ujali vedení v 86. minutě, domácí vyrovnali dokonce o dvě minuty později.

První půle byla ve znamení mírné převahy Lorientu, ale pokusy Gameira a Jouffre si cestu do sítě nenašly. Gameirův pokus zneškodnil gólman Carrasso, střelu Jouffreho zastavil až na brankové čáře po chybě domácího brankáře obránce Fofana. Carrasso svoji chybu napravil těsně před poločasovým hvizdem, kdy se vytáhl proti prudké hlavičce aktivního Gameira.

Druhý poločas začal v mírném tempu, které postupně gradovalo. "Vrchol" přišel až v 86. minutě, kdy hosté předvedli pohlednou akci na jeden dotek, na jejímž konci byl Ayew, který prudkou ranou z pěti metrů nedal domácímu gólmanovi žádnou šanci - 0:1.

Vyrovnávací gól doslova brankář Cappone domácímu Toulouse daroval. Cappone si šel pro míč na hranici šestnáctky, tam ho ale v rukavicích neudržel a míč mu vypíchl Didot. Ten přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Cetta, který bez problémů uklidil míč do prázdné branky a vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Olympique Marseille 1:2

26.04.2009 21:00

Góly: 48. Eden Hazard - 54. Benoît Cheyrou, 57. Mamadou Niang

Zajímavý zápas byl k vidění v Lille, domácí v závěru prvního poločasu zahodili penaltu, v úvodu toho druhého se však zásluhou Hazarda ujali vedení. Odpověď Marseille přišla mezi 54. a 57. minutou, kdy hosté vstřelili dva góly a rozhodli o své výhře 2:1.

Šesté ligové vítězství Marseille v řadě znamená již pětibodový náskok v čele tabulky před jejími pronásledovateli. Na rozdíl dvou bodů se však může ve středeční dohrávce 33. kola Ligue 1 dotáhnout Bordeaux, pokud dokáže zvítězit v Rennes.

Hned patnáctá minuta přinesla sporný okamžik, domácí Beria fauloval v pokutovém území Nianga, ale píšťalka hlavního sudího zůstala němá. Faul v šestnáctce, ale na opačné straně, byl k vidění i čtyři minuty před poločasovým hvizdem - tentokrát ale rozhodčí už penaltu nařídil. K exekuci se postavil Bastos, ale jeho tvrdá střela příliš přesnosti neměla a mířila doprostřed branky, kde ji zneškodnil gólman Mandanda.

První gól tak diváci viděli až ve 49. minutě, obraně hostů utekla dvojice Vittek - Hazard. Prvně jmenovaný vyslal šikovnou přihrávku na Hazarda, který se řítil sám na branku Marseille a střelou pod padajícím gólmanem otevřel gólový účet zápasu.

Smrtící odpověď Marseille přišla o pár chvil později. V 54. minutě se míč po závaru před brankou Lille odrazil až na hranici pokutového území, kde stál Cheyrou a přízemní střelou překvapil i brankáře Malickiho. To ale nebylo ze strany Marseille všechno, o 180 vteřin později se skóre měnilo podruhé. Obraně utekl Niang a podobnou střelou, jako byla ta Cheyrouvova, vystřelil hostům tři body.

Lille mohlo vyrovnat v závěru zápasu, ale již překonaného gólmana Mandandu zastoupil na brankové čáře obránce Civelli. Marseille si tak odváží velmi cenné tři body, které budou hrát v bitvě o ligový trůn důležitou roli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille331910456:2967
2.Girondins Bordeaux32188651:2962
3.Olympique Lyon331710643:2561
4.Paris Saint-Germain33186946:3360
5.Toulouse FC331512639:2357
6.Lille OSC331511745:3356
7.Stade Rennes321215534:2551
8.OGC Nice331381239:3647
9.AS Monaco3311101240:3943
10.AJ Auxerre331271428:3243
11.Grenoble Foot 383310111223:3341
12.FC Lorient339121239:3939
13.AS Nancy-Lorraine331091433:4039
14.Le Mans UC 72331081538:4538
15.Valenciennes FC338131229:3437
16.FC Sochaux337121434:4233
17.FC Nantes33891628:4533
18.AS Saint-Étienne33951930:5132
19.SM Caen336131436:4331
20.Le Havre AC33632425:6021
Zbývající zápasy
29.04. 20:00Stade Rennes - Girondins Bordeaux

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (72)

Přidat komentář
madridcan

pome Marsellie pome

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si, ze jak bordeaux, tak i marseille o vikendu ztrati a bude to nastejno....

Reagovat
Shevchenko

Bordeaux hraje až ve středu.

Reagovat
Arne

Tak nevím, jak dneska, ale viděl jsem sestřih z Bordeaux a tam to byla hrůza... No, hlaně ať ne Marseille, když už ne l'OL, tak Bordeaux či PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se už u toho musí člověk smát, když vidí, kam jsme to dopracovali. Ještě, že jsem v pátek něco měl, nerad bych to viděl Live.

Reagovat
smazaný uživatel

OM tedka uz nic nepusti, pudou slapat naplno a zvladl mnohem tezsi zapasy nez tento v Lille. Ocekavam 3 body s maximalnim nasazenim.

Reagovat
smazaný uživatel

7 rokov stačilo. Kráľ zomrel, nech žije Girondis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrkoš!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, za jaký zákrok se kopala penalta v 90+4, ale samozřejmě Svěrkymu!

Reagovat
smazaný uživatel

mas tam nahore napsano, ze za ruku v pokutovem uzemi

Reagovat
smazaný uživatel

Ooooooo Perfect Olympique...jen tak dal a snad titul bude tam,kam patri

Reagovat
smazaný uživatel

Wow tak tohle je neuvěřitelný.. Teď si ten titul opravdu Marseille zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Bilanci venku má ted 10-6-1, neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc tohle byl pro ně asi nejtěžší zápas sezony, nebo aspoň měl bejt Zítra ještě Girondins a dílo zkázy pro Lyon dokonáno

Reagovat
smazaný uživatel

Pár zápasů zpátky jsem tajně doufal, že by do toho promluvilo i PSG Ale když bych si měl vybrat z trojice OL, OM a GB, tak přeju Marseille. Sympatickej klub, krásný město, krásnej Velódrome

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já nejvíc Bordeaux. Za to co předváděli, když měl Cavenaghi formu. To byla fantazie. Marseille si to zaslouží hlavně za tu vůli

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

6 bodů už je fakt hodně

Reagovat
$dolar$

Ja stale doufam ze titul bude slavit Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já samozřejmě taky. Uvidíme jak to dopadne každopádně k tomu mají oba kluby asi stejně daleko. Marseille ale s těžším losem

Reagovat
$dolar$

Uvidime jestli to je vyhoda, casto je tezsi hrat proti outsiderovi nez proti vyrovnanymu souperi.

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda, ale Marseille do toho jde s prvního místa. To je ještě právě těžší. Bordeaux má takovou tu ideální pozici, jako ve formuli

Reagovat
$dolar$

No sand to tak bude, jen aby neplatilo ,,Kdyz se dva perou......

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať to není ten Lyon

Reagovat
$dolar$

Reagovat
herbage

Btw, ta tvá flaška Morgana nejde sehnat ani v Práglu, tak co to je prosímtě za spešl chlast?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to? Kdes byl?

Reagovat
herbage

Já, nidky, ale bráchu jsme pověřil a ten byl v Tescu a pak ještě v prá ochůdkách kolem Václaváku. Kde nic, tu nic

Reagovat
smazaný uživatel

No je to hůř k sehnání no.. Ale já to třeba teď koupil v Hypernově

Reagovat
herbage

Zkusim se podivat tady v Klatovech, Hypernovu ještě máme

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uvidíš Stejně nechápu co ti vadí na tom zakoupit to na netu

Reagovat
herbage

Poštovný, jsem horší edice Strýčka Skrblíka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom jo. Jinak tady máš stránku, abys věděl, že nekecám a že je to fakt dobrý http://www.globalwines.cz/www/vino.php3?id=CMS070-Captain%20Morgan-Captain%20Morgan%20Spiced

Reagovat
domingo

v Brně v Albertu na Ečerový je

Reagovat
smazaný uživatel

Chválim Brno

Reagovat
herbage

A zapiješ to sklenkou Claretu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Nn ja jsem patriot, proto to zapiju Plzni

PS: Byls na Majalesu?

Reagovat
herbage

Nn, já měl dneska dopoledne zápas, ale kámoš tam byl a dobře si prej zapogoval. Prej tam byla kapela discobolos či tak nějak, která měla desně pěknou zpěvačku, kámoš úplně slintal při té vzpomínce

Reagovat
$dolar$

No bylo tam tak 10-12 tisic lidi, mozna vic a nejvic jsem si uzil Horkyze slize A celkove to byla nadhera

PS: Akorat mi dva kamosi byli uplne ozrali , a sli v noci na tago , nekde po ceste nasli vykopnutej patnik, tak ho vzali do ruky a sli na okraji silnice, kdyz k nim najednou prisli fizlove, ze pry porusuji zakon - ,,200/90 Sb. § 22, přestupky proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích´´ a dostali pokutu oba 1 000Kc

Reagovat
herbage

Kámoš si hlavně pochvaloval Znouzecnost, discobolos, tu jejich zpěvačku a tisíce hezkých holek kolem, ale nevím, kolik měl teda upito

Reagovat
$dolar$

Krasnych holek tam bylo neskutecne Mne se jeste libil Tleskac a 100 zvirat Chyba ze si nebyl

Reagovat
herbage

Nejlepší SKA je dva a půl cvrčka z Klatov, tleskač i 100 zvirat jsou proti tomu slabej odvar. A ceska spicka je Fast Food Orchestra, ktera koncertuje po celym svete. Na tyhle dve kapely vzdycky zajdu

Reagovat
$dolar$

Tak vzdycky ne, protoze Fast Food byl v patek na namesti Jsou dobry

Reagovat
herbage

Myslim když jsou v KT Ale jinak Skáčko vůbec neposloucham, jen se du na něj občas vyblnout, i kdžy poslední rok jsem ani jednou nebyl, asi stárnu

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je stejně Orishas

Reagovat
herbage

Jdu spát, dobrou, škola volá

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrou

Reagovat
$dolar$

Dobrou

Reagovat
$dolar$

Tak ja na to mam ten nejlepsi vek Ale nejvic na vetvi jsem byl z Horkyzu , ty zboznuju

Reagovat
herbage

Ty nemusim

Reagovat
smazaný uživatel

No ja byl na Majalesu v patek a nic moc teda ty kapely teda.Nebal bych se to nazvat tragedii.Jinak nechapu co tady plasite s morganem vzdyt to maj v kazdym kramu...no ja osobne to nedoporucuju,jelikoz mi to prijde hodne podobny klasickymu tuzemaku a to se da flaska ztrestat za 60 Kč :)

Jinak k tematu: verim,ze se Marseille poveze dal na te vlne euforie a uz si to nenecha vzit.Spatne bych uz kousal kdyby si v teto sezone ten titul neprivezli na Velodrome

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tuzemák? Když je to vyrobený z úplně něčeho jinýho, zraje to jinak, je tam jiný koření a vlastně tuzemák ani není rum?

Reagovat
smazaný uživatel

No brrr, to jsi mě teď fakt dostal Já se tě nechci dotknout, opravdu ne, ale on Morgan dost kope, tak jestli třeba nepoznáš rozdíl mezi "kopající" hruškovicí a třešňovicí, tak je pak jasný, že nepoznáš ani tohle. dej si ho s kolou a uvidíš

Reagovat
smazaný uživatel

no to mas pravdu,ze to kope,ale jinak mi to neprislo nijak vyjimecny.Ja s kolou nic takovyho nepiju,to se nema kazit.bud si to dam natvrdo nebo radsi vubec :d

Reagovat
smazaný uživatel

To je chyba si tohle myslet.. Nevím, každej má nějakej vkus, ale pití se míchá úplně normálně. Ono spousta lidí si řekne on si koupí Jamesona dá si do něj kolu a koukaj na něj jak na blázna. Přitom to je všude ve světě oblíbenej drink..Všechno má svý meze a když si někdo koupí panáka za 1500,- a zředí si ho kolou, tak taky čumim jak blb . S tím Morganam aspoň zjistíš jak moc je od tuzemáku jinej, protože když něco kope, tak pak poznáš chuť málo kdy, když na to nejsi úplně trénovanej, čest vyjímkám jako je frankie_yeah

Reagovat
$dolar$

Tak patek byl spis proto aby se ty kapely predvedli a tak, ale Fast Food byl dobrej, jinak sobota byla peckova, takovou akci bych chtel mit kazdej mesic

Reagovat
smazaný uživatel

joo mne taky hodne lidi rikalo,ze to bylo fajn..ale ja prece jenom zvolil srdecni zalezitost a sel radsi na fotbal.No a pak se mi nechtelo davat 200 kdyz bych tam byl treba jenom 3 hodiny.

Jinak marty : my jsme toho morgana trestali flasku a popravde receno jsem si celou dobu myslel ze chlastam obycejnej rum a az pak jsme zjistili,ze je to ten morgan..nevim mne to proste moc nesmakovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak říkám nahoře no.. Já už mám trochu mlsnější jazýček, abych poznal co jak chutná a srovnávat Morgana a rum je jako srovnávat červený víno s bílým

Reagovat
smazaný uživatel

*a tuzemák, ne rum

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasny,hlavni je ze to chutna tobe,ale co v posledni dobe zaujalo z chlastu me je Sambuca.Nikdy jsem o tom moc neslysel,ale je to vazne dobry.Ma to sice 40 voltu,ale chutna to dobre,je to podobna chut haslerkam,ale fakt to smakuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to sem ještě neměl, ale mělo by to bejt podobná ouzu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

kamos mi rikal,ze to kupoval pres net,protoze to nemoh sehnat..ale je to opravdu dobry-doorucuju

Reagovat
smazaný uživatel

svěrky

Reagovat
božský John

Já su tak ščasné... Kluc včera hráli skvěle...

Reagovat
onze

PARIS SAINT GERMAIN ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele