Ligue 1 - souhrn 25. kola

21.02.2009, 21:04, aktualizováno 22.02.2009, 22:55
Komentáře a souhrny
Lyon v Nancy a navýšil náskok, protože pařížské St. Germain jen remizovalo v Grenoblu. Ztratily i Marseille a Bordeaux, zato Lille uspělo proti Monaku. Opět se trefil Václav Svěrkoš, čímž dopomohl k výhře Sochaux v v Lorientu. Venku vyhrálo i Auxerre a Rennes, Nantes s Caen a Toulouse s Valenciennes se rozešly smírně...

Le Havre AC - AJ Auxerre 1:2

21.02.2009 19:00

Góly: 36. Jean-Michel Lesage - 1. Thomas Kahlenberg, 79. Valter Birsa

Le Havru se pomalu začíná rozplývat sen o setrvání v Ligue 1. V 25. kole opět prohrál a na nesestupové příčky ztrácí propastných deset bodů. Auxerre se díky třem získaným bodům posunulo na desátou příčku.

Le Havre ani napodruhé nedokázal navázat na výhru proti Rennes a poosmnácté prohrál. Auxerre se díky dobrým výkonům z posledních zápasů posunulo do elitní desítky a drží čtyřzápasovou sérii neporazitelnosti.

Hosté se ujali vedení již po čtyřiceti sekundách hry. Trefil se dánský záložník Thomas Kahlenberg. Domácí se ale osm minut před koncem prvního poločasu dočkali vyrovnání. Naději jim dodal pátý gól sezony útočníka Lesaga. Přestože byl Le Havre v začátku druhé půle lepším týmem, z vítězného gólu se radovali hosté. Zápas rozhodl v 79. minutě Valter Birsa.

Hosté měli bleskový nástup. Hned v první minutě se prosadil Kahlenberg, který využil zmatků v obraně domácích. Massamba nedokázal odkopnout centr Oliecha a dánský reprezentant zblízka propálil gólmana Revaulta - 0:1.

O tři minuty později se mohlo skóre měnit podruhé. Hostující Jelen už překonal gólmana Le Havru, toho ale na brankové čáře zastoupili obránci domácí a skóre zůstalo stejné. Nevyužitá šance mohla Auxerre trápit v 37. minutě. Anin zahrával přímý kop, jeho střelu zblokovala zeď a před brankářem Sorinem se objevil osamocený Lesage. Ten nezaváhal a těsně před koncem poločasu vyrovnal na 1:1.

Olivier Sorin patřil po přestávce k nejdůležitějším mužům Auxerre. Nejdříve si dokázal poradit se samostatným únikem Dialla, následně zlikvidoval i efektní nůžtičky Bacy. Další větší šance domácích přišla po hodině hry. Přímý kop Hassana Ally pořádně protáhl gólmana Sorina, ani tato šance ale gólový úspěch nepřinesla.

Zatímco Le Havre nedokázal proměnit tři šance, Auxerre stačila jediná pohledná kombinace. Střelcem vítězného gólu se stal Valter Birsa. Gólové střele předcházela krásná kombinace Coulibalyho, Benoita Pedrettiho a Jelena. Zápas nakonec skončil 1:2.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Valenciennes FC 0:0

21.02.2009 19:00

Góly: -

Toulouse na svém stadionu nedokázalo porazit sestupem ohrožené Valenciennes a na vedoucí Lyon ztrácí již 7 bodů.

Fialovo-bílí tak nevyužili šanci na předskočení druhého PSG a nadále zůstávají na třetím místě. Prodloužili tak svou sérii neporazitelnosti již na deset zápasů. Valenciennes i přes získaný bod zůstává na sedmnáctém místě. Pouhý bod před sestupujícím St. Etienne.

Do zápasu lépe vkročili hosté z Valenciennes. Po sedmi minutách se ke střele odhodlal Lacourt a jeho rána protáhla gólmana Carrassa. Brankář Carrasso se vytáhl opět vytáhl o pár okamžiků později, když zlikvidoval Sanchezovu hlavičku po rohovém kopu.

Lacourt zezačátku pořádně proháněl obranu domácích. Prošel přes Capoueho, jeho projektil ale po teči Fofany chytil Carrasso. Domácí se do první vážné šance dostali až ve 36. minutě. Jeremy Mathieu se z dálky napřáhl a orazítkoval břevno Penneteauovy branky.

Zatímco v první půli byli lepším týmem hosté, ve druhé polovině zápasu to byli domácí, kteří svého soupeře proháněli. Prvního gólu se mohli dočkat po hodině hry. Fofana si skvěle naskočil na Bonnetův centr z přímého kopu, ale Penneteau svůj tým poprvé výrazně podržel.

Další důležitý zákrok valencienneského brankáře přišel o pár okamžiků později, když zachytil Bonnetovu střelu. Následně se neprosadil ani Ebondo, který hlavou minul branku. Ebondo se neprosadil ani v 77. minutě, když se prodral před gólmana hostů. Nedokázal ale zamířit přesně a ani podruhé nemířil mezi tři tyče. Zápas tak skončil bez branek.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Sochaux 1:2

21.02.2009 19:00

Góly: 23. Kévin Gameiro - 66. Václav Svěrkoš, 90+2. Mevlüt Erdinç

Angažmá ve Francii Václavu Svěrkošovi zatím prospívá, po svém příchodu do nového klubu má na svém kontě již tři vstřelené branky. V 66. minutě vyrovnával po krásné brance Gameira z první půle na 1:1, a protože Turek Melvüt v nastaveném čase druhého dšjství přidal ke Svěrkošově trefě další, mohlo se Sochaux radovat z první venkovní výhry v sezóně.

Zhruba čtvrthodinu po úvodním hvizdu se dostalo do dobré příležitosti Sochaux. Svěrkošův kolega v útoku Melvüt v rychlosti dodal spoluhráčovi Martinovi, jehož střela letěla jen těsně vedle branky. Tři minuty na to ale udeřil Lorient, když Vahirua vyzval Gameira. Mladý forvard dokázal projít přes tři beky a pohodlně zakončil za Richertova záda.

Gameiro zahrozil o pár chvilek později znovu, když si parádně načasoval náběh na Vahiruaův pas, sám před Richertem však neuspěl. Sochaux muselo řešit těsně na to problém se záložníkem Carlaem, který musel odejít kvůli zranění předčasně ze hřiště.

Střídající Tulsane vyslal stejně jako Melvüt ve druhé půli nebezpečný pokus. Oba musel likvidovat až gólman Audard. V 66. minutě přišla chvíle českého útočníka Svěrkoše. Pichot přihrál za obranu Maurice-Belayeovi, jenž nacentroval na volného exostravského kanonýra. Jeho parádní střela šajtlí vrátila Sochaux zpátky do hry.

Hostující Richert se poté měl co ohánět proti Amalfitanovi, v samotném závěru ale přece jenom sledoval, jak se jeho týmu podařilo vsítit rozhodující vítěznou branku. V první minutě nastavení našel Boudebouz za chybující defenzívou Melvüta, který zesměšnil bezmocného gólmana Audarda a zařídil pro Sochaux tři body.

Lorient i přes prohru zůstal na deváté příčce, připsal si ovšem již sedmý zápas bez zisku tří bodů. Sochaux z devatenácté příčky sice neposkočilo, ale přiblížilo se ostatním ohroženým celkům na dosah.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Olympique Lyon 0:2

21.02.2009 19:00

Góly: 19. Cris, 90+2. Karim Benzema

Lyon hraje již v úterý osmifinále Ligy mistrů, takže šetřil některé klíčové osoby. Od začátku nehráli třeba Benzema, Juninho nebo Ederson. Přesto se mu podařilo na půdě v poslední době trápícího se Nancy, které v 50. minutě neproměnilo pokutový kop, zvítězit 2:0 a získat náskok šesti bodů na vedoucí pozici.

Hosté měli i v poloviční sestavě skvělý vstup do zápasu, ke konci poločasu ale jako by trochu uvadali, ačkoli Nancy prostě nemělo na to, aby jejich pasivitu potrestalo. Delgado oslavil svůj návrat do základní sestavy asistencí na první branku utkání Crise, který se po zahraném rohovém kopu Boumsonga a následné teči Delgada na vzdálenější tyči bez problémů prosadil.

O chvilku později argentinský záložník obehrál Bracigliana, jenže střela neměla dostatečnou sílu a parametry, takže brankovou čáru nakonec nepřešla. Olympique tak do poločasu v poklidu nad bezmocným Nancy vedl o jednu branku.

Když už se domácím nepodařilo vytvořit si kreativní gólovou příležitost, dopomohla jim k tomu nařízená penalta, když najednou v pokutovém území spadl na zem Brison. Jenže Hadji na gólmana Llorise nevyzrál. Od té doby si hosté udržovali vedení a občas si i zaútočili. 25 minut před koncem přišel na hřiště Benzema a po pasu Makouna pohodlně zakončil za brankáře Bracigliana.

Lyon zvítězil potřetí za sebou a po zaváhání Tolouse i PSG míří za obhajobou ligového titulu. Nancy si připsalo již druhou domácí porážku za sebou, drží se ve středu tabulky.

Více informací k zápasu

FC Nantes - SM Caen 1:1

21.02.2009 19:00

Góly: 44. Christian Bekamenga - 3. Anthony Deroin

Oba týmy potřebovali vyhrát. Oba týmy si ale nakonec rozdělí po bodu. Oba týmy se nadále vznášejí těsně nad sestupovými vodami. Nantes na svém stadionu remizovalo 1:1 s Caen.

Černá série Caen se tak vyšplhala již na deset zápasů. Přesně tak dlouho už nedokázali svěřenci Francka Dumase vyhrát. Kvůli špatným výkonům kleslo Caen již na patnáctou příčku, na sestupové pásmo má náskok pouhých dvou bodů. Nantes nevyhrálo již třikrát v řadě. Také díky tomu je pouze o jedno místo výš než Caen, na které má náskok dvou bodů.

Hosté otevřeli skóre již po třech minutách hry. Podruhé v sezoně se trefil záložník Anthony Deroin. Domácím se ale ještě do konce prvního poločasu podařilo vyrovnat. Druhý gól zápasu přidal kamerunský útočník Bekamenga. Caen se ujalo vedení již ve třetí minutě. Neves dokázal udržet míč po vhazování a přihrál Nicolasi Seubovi. Ten poslal skvělou přihrávku na Deroina, který měl již jednoduchou práci. Hosté se mohli radovat z rychlého vedení. Domácí se málem dočkali po 11 minutách hry. Po kombinaci Klasnice s Copaouaem se ke střele dostal Bekamenga, který překonal gólmana Planteho. Sudí ale gól pro faul na obránce Sorbona neuznal.

Překonávání gólmanů pokračovalo i nadále. Deset minut před koncem poločasu se z přímého kopu napřáhl hostující Proment, míč proplachtil až za brankáře Assembeho. Toho zachránilo břevno. Z gólu se tak radovali domácí. Da Rocha z přímého kopu přesně našel Bekamengu, který se nemýlil a těsně před koncem poločasu vyrovnal na 1:1.

První šance druhého poločasu přišla opět po standardní situaci. Přímý kop opět zahrával Proment. A opět téměř mířil do černého, jeho rána ale jen těsně minula Assembeho branku. Domácí kontrovali šancí Klasnice. Ten využil skvělé přihrávky Bekamengy, jeho radost ale překazil skvělý Plante. Ke konci zápasu začalo Toulouse svého soupeře tlačit a do další příležitosti se dostal aktivní Bekamenga. Jeho střela z osmi metrů ale skončila vysoko nad brankou. Osm minut před koncem zmařil největší šanci střídající Djordjevic. Ten nedokázal osamocený zamířit na branku a Nantes tak pouze remizovalo 1:1.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Paris Saint-Germain 0:0

21.02.2009 19:00

Góly: -

Le Guenovu mužstvu se nepodařilo pod Alpami v Grenoblu získat všechny body. Domácí hráli velice dobře v defenzívě, klub z hlavního města naopak v ofenzívě nebyl produktivní. Zápas skončil zaslouženou bezbrankovou remízou.

Pařížané tak poztráceli další dva korálky. Protože Lyonu se podařilo zvítězit v Nancy, odpoutal se na vedoucí pozici už na rozdíl šesti bodů. V prvním dějství byli domácí lepším mužstvem a měli několik slibných příležitostí, ve druhé ale svůj výkon nezopakovali, takže Grenoble se mohl radovat z pro něj určitě dobré remízy.

Hoarau hlavičkoval ve 14. minutě po Giulyho centru z malého vápna jen vedle, oba útočníci pak zakombinovali o sedm minut později znovu, ale ani z blízkosti se duu nepodařilo skórovat. Na druhé straně z voleje vypálil nebezpečně Feghouli, avšak jen do připravených rukavic brankáře Landreaua. Do poločasu pálil ještě pařížský Sessegnon, ale domácí Wimbée si poradil proti jeho střele skvěle.

PSG se jako favorit po přestávce vrhl do útoku. Giulyho volej ani následný Cearův přímý kop ze 65. minuty ovšem brankou neskončily. Zatímco na první střelu nemusel Wimbée reagovat, druhou se mu podařilo zkrotit. Pak se do šance dostal i Grenoble, který se mohl dokonce v závěrečné patnáctiminutovce radovat z vítězství.

Naštěstí pro hosty mířil bek Cesar hlavou po rohovém kopu Batllese jen mimo a Boya pálil taktéž hlavou jen do gólmana Landreaua. Pařížský klub tak ztratil poprvé za poslední čtyři kola, Grenoble v boji o záchranu získal další cenný bodík. Naposledy se mu totiž podařilo obrat o body i Bordeaux.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Rennes 0:1

21.02.2009 21:00

Góly: 68. Olivier Thomert

Jediná branka rozhodla o výsledku utkání mezi Nice a Rennes. Na branku hostujícího Thomerta z 68. minuty nedokázalo domácí Nice najít odpověď a na svém stadionu v letošní sezóně ztratilo body teprve podruhé. Hosté zlomili svoji nepříznivou bilanci z poslední doby a po více než měsíci si na konto připsali plný počet tří bodů.

V první půli byli lepším týmem hosté, kteří se dostali do několika dobrých příležitostí. Hned v úvodu zahrozil Cheyrou, který povedenou střelou vyzkoušel pozornost gólmana Ospiny. Domácí brankář musel znova zasahovat po půlhodině hry, kdy na něj prudkou střelu vyslal Thomert. Těsně před poločasem šlo Nice málem do vedení díky chybě obránce Rennes Hanssona, míč směřující do sítě ale stačil chybující hráč dohnat a odkopnout ho do bezpečí.

Začátek druhého poločasu byl ve znamení dvou dobrých příležitostí na straně Nice, ale ani jedna z nich neskončila brankou. Na gólmanovi hostů si zuby nejprve vylámal Remy a chvíli po něm i střídající Mouloungui, který nedokázal do sítě usměrnit přímý kop. Rozhodnutí přinesla 68. minuta střetnutí, po pohledné kombinaci mezi Briandem a Cheyrouem se míč dostal k Thomertovi, který přesnou střelou vsítil jedinou branku zápasu. V posledních dvaceti minutách se už domácí tým nedokázal prosadit před dobře bránící mužstvo Rennes a odešel poražen.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 1:1

22.02.2009 17:00

Góly: 54. Blaise Matuidi - 90. Fernando Cavenaghi

Naděje Bordeaux na titul opět klesly, když nedokázalo porazit sestupem ohrožené St. Etienne. Remízu 1:1 navíc až v nastaveném čase zachraňoval argentinský kanonýr Cavenaghi.

Bordeaux, které ještě nedávno prohánělo vedoucí Lyon, se po několika špatných výkonech zastavilo na páté příčce. Jeho nedělní soupeř Saint-Etienne zůstává stále na osmnáctém, tedy sestupovém místě. Skóre otevřel deset minut po změně stran Blaise Matuidi, hosté ale dokázali v nastaveném čase zásluhou kanonýra Cavenaghiho vyrovnat. Uchránili se tak nepříjemné porážce od podprůměrného týmu.

První šanci zápasu si vytvořil vždy aktivní Yoann Gourcuff, jehož centr natropil obraně domácích veliké problémy a nepřehlednou situaci musel řešit až gólman Janot. St. Etienne kontrovalo šancí Machada z protiútoku. Dmitri Payet rozjel rychlý brejk, zakončovatel Machado ale na Valverdeho v bráně hostů nevyzrál.

Payet byl vidět i o několik okamžiků později. jeho krásnou přihrávku si sklepl Mustapha Sall, podruhé se ale ukázal i brankář Valverde. Skóre tak zůstávalo stále bez branek. Konec poločasu patřil hráčům Bordeaux, především ale gólmanu Janotovi v brance St. Etienne. Z deseti metrů se podruhé v zápase neprosadil Gourcuff, následně se zblízka nemohl radovat ani Cavenaghi.

Janot se činil i na začátku druhé půle, když polapil další nebezpečnou střelu francouzského génia Gourcuffa. Góly ale padaly na druhé straně. Domácí se prosadili z rohového kopu. Hostující obrana nedokázala míč pořádně odkopnout a zpoza pokutového území vypálil Matuidi. Jeho střela prošla až za gólmana Valverdeho a on se tak mohl radovat z vedení 1:0.

O pět minut později to mohlo být již o dvě branky. Machado ale ani napodruhé nabídnutou šanci nevyužil - tentokrát mířil pouze do tyče. A zelení za to zaplatili v nastaveném čase druhého poločasu. Stejně jako oni se Bordeaux trefilo z rohu. Chamakh nacentroval míč na Cavenaghiho, který zblízka propálil bezmocného Janota.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Le Mans UC 72 0:0

22.02.2009 17:00

Góly: -

Marseille nepředvedla proti Le Mans vůbec dobrý výkon. V ofenzívě se hodně trápila a na bezchybnou defenzívu soupeře prostě svými bezzubými útoky nemohla mít nárok. Hosté obrali favorita o dva body, ten tak nakonec zůstává jen na třetí příčce.

Olympique Lyon tak má po tomto kole dostatečný náskok na první příčce. Konkrétně šest bodů na druhé Paris SG. Všichni jeho soupeři včetně Marseille, která si rozhodně tři body za svůj výkon proti Le Mans nezasloužila, zaváhali, a opět dláždí cestu sedminásobnému mistrovi Francie k zisku dalšího titulu.

Domácí se po celou dobu tlačili do útoku. Jenže jejich chabá hra bez myšlenky s nakopávanými centry nemohla vést ke kýženému gólu. V 18. minutě zakombinoval Taiwo, který snad jako jediný z týmu odehrál solidní utkání, se spoluhráčem Koném. Ten mu vrátil míč zpátky, následný pokus Nigérijce zkrotil gólman Pele. Na druhé straně využil chyby obránce Rodrigueze Le Tallec, jenž orazítkoval pravou tyč. Ke konci poločasu pálil do boční sítě z rychlosti domácí Ziani a Zendenovu střelu chytil hostujucí gólman Pele.

Olympique nezměnil své pojetí hry ani ve druhé půli, takže zase spoléhal jen na standardky a centry do vápna, které neměly žádnou šanci na úspěch. Hned na začátku poločasu letěl Zendenův přímý kop na dorážejícího Civelliho, ten ale zamířil nepřesně. Pronikajícího Nianga zastavil v pokutovém území Pele, v 73. minutě měl blízko ke skórování Zenden, ale napálil jen tyč.

V závěru zápasu mohli navíc skórovat hosté. Coutadeurův přímý kop z ideální pozice mířil vedle, kdyby nebylo zákroku Hiltona, mohl Thorstein Helstad postupovat v 86. minutě sám na brankáře Mandandu. I tak to Le Mans, které bojuje o záchranu, určitě nevadilo, protože bod ze Stade Vélodrome se určitě počítá. A kdyby Maígův centr zleva po skvělém sólu našel Helstada, kdo ví, kolik bodů by si nakonec ještě odvezlo.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Monaco 2:1

22.02.2009 21:00

Góly: 12. Ludovic Obraniak, 90+3. Stéphane Dumont - 90+4. Adriano Pereira

Doslova infarktový závěr mělo utkání mezi Lille a Monakem. Ještě v devadesáté minutě střetnutí svítilo na světelné tabuli skóre 1:0 a divák, který ze stadionu odešel předčasně, mohl jen litovat. Obě mužstva totiž stačila do závěrečného hvizdu přidat po jedné brance.

Lille vstoupilo do zápasu ve velkém stylu a hned ve dvanácté minutě se dočkalo vedoucí branky. Bastos zatáhl míč po pravém křídle a přesným centrem našel Obraniaka, který vyhrál vzdušný souboj s obráncem Modestem a prudkou hlavičkou otevřel skóre utkání. Hosté si v první půli vytvořili dvě vážnější šance, ale pokusy Pina a Parka v síti neskončily. Naopak těsně před koncem prvního poločasu mohlo druhou branku přidat Lille, ale Bastosův přímý kop skončil v náručí gólmana Ruffiera.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky se nesl ve znamení další dobré příležitosti domácího výběru, avšak Bastosova dalekonosná střela nemířila mezi tři tyče. Utkání ovlivnilo vyloučení hostujícího Alonsa, který po hodině hry neudržel nervy na uzdě a během tří minut uviděl dvě žluté karty, které znamenaly předčasný odchod do kabin. Monako se však ani v deseti lidech na hřišti nevzdávalo a snažilo se zvrátit nepříznivý stav. Největší možnost na vyrovnání měl na kopačkách střídající Licata, ale domácí gólman Malicki byl na svém místě a jeho pokus zlikvidoval.

Další zajímavé momenty přinesl až nastavený čas. Nejprve v 93. minutě zvyšoval na 2:0 pro domácí Dumont, hosté ale nesložili zbraně a zásluhou Adriana snížili ve čtvrté minutě nastavení na konečných 2:1.

Lille si díky vítězství udrželo kontakt s čelem tabulky, na druhé PSG ztrácí pouhé tři body. Monako si připsalo druhou porážku v řadě a je na dvanáctém místě, avšak pouze 3 body nad zónou sestupu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon25157335:1652
2.Paris Saint-Germain25144734:2446
3.Olympique Marseille25129439:2545
4.Toulouse FC25129427:1645
5.Girondins Bordeaux25128541:2544
6.Lille OSC251110436:2643
7.Stade Rennes251012327:1642
8.OGC Nice25116830:2639
9.FC Lorient25710830:2931
10.AJ Auxerre25861120:2430
11.AS Nancy-Lorraine25781023:2929
12.AS Monaco25771128:3128
13.Grenoble Foot 3825610914:2228
14.FC Nantes25771123:3428
15.Le Mans UC 7225761227:3527
16.SM Caen25511929:3226
17.Valenciennes FC255101021:2725
18.AS Saint-Étienne25741422:3625
19.FC Sochaux254111026:3323
20.Le Havre AC25431819:4515

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
božský John

Kdo to tady říkal že Valenciennes dostane na zadk?

Venca je prostě frajer,mam radost dvojnásob,že i díky tomu gólu vyhráli

PDG zaváhalo..to je taky dobře:)

Reagovat
Paddy

Svěrky super, jen tak dál, přeju ti to, jako asi všichni tady

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
centos

Taky mám radost. Viděl jsem necelé dva zápasy, a Sochaux nehraje vůbec špatně. Jen prý mají děravou obranu a gólmana..

Reagovat
Paddy

ne pry, ale fakt

Reagovat
božský John

Ale když kouknem na Le Havre,tak to je oproti tomu zeď

Reagovat
Paddy

to mozna je, ale Le Havre nama predpoklady hrat prvni ligu

Reagovat
božský John

No to každopádně..

Reagovat
Paddy

v druhe lize sice hrali dobre, ale to je jen vycuc tech par, kteri dostanou sanci hrat s tema nejlepsima a bud se urzi nebo sestoupi

Reagovat
božský John

No jo,kdyby aspoň hráli fotbal,tak neřeknu,ale to jejich to je jak z 3. ligy...nedivil bych se kdyby dopadli jako Istres..

Reagovat
Paddy

to je moznej....ale Sochaux se snad urží...

Reagovat
centos

To je škoda, záloha fungovala dobře, Venca v útoku taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jim tu záchranu vystřílí

Reagovat
smazaný uživatel

ten Grenoble je prokletej..., škoda

Reagovat
božský John

docela jste mě překvapili,Grenoble jak šel nahoru tak jde dolu...

Reagovat
božský John

My zejtra snad porazíme Le Mans,čimž bychom pomohli Sochaux,protože další soupeř by ztratil..

Reagovat
smazaný uživatel

Venca SVĚRKOŠ..... .....goly dvat nezapoměl.... ....jen tak dal ....jestli bude střilet goly a sochaux vyhravat pude nahoru ...

Reagovat
smazaný uživatel

jeste jednou bude valet za lyon..

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrkoš To je kanonýr! Měl by hrát základ v repre!!

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Karim Benzema z Lyonu si již vybral ligy, ve kterých by chtěl v budoucnu působit - italskou Serii A a španělskou Primeru División. "Můj odchod není žádnou novinkou. Rozhodnu se po zápase Ligy mistrů proti Barceloně," sdělil francouzský kanonýr. "Nesmím ale zapomenout na to, že v roce 2010 je světový šampionát a já musím pravidelně hrát. Teď jsem v Lyonu, ale chtěl bych hrát i za jiný evropský velkoklub typu Interu, AC Milán, Realu Madrid či Barcelony."

To je sympaťák Vyjmenoval největší rivaly.

Reagovat
smazaný uživatel

solidní sestava no. bohužel si nemyslím, že jsme zrovna mezi žhavými kandidáty. podle mě se o Benzemu poperou hlavně ve Španělsku...

Reagovat
smazaný uživatel

Svým stylem hry by zrovna k Vám asi nejvíce seděl. S Patem by vytvořil údernou dvojku, myslím, že i typově se k sobě do útoku hodí. Nejvíc favorizuju na jeho získání asi Real, kterému tak začínáš fandit.

Reagovat
smazaný uživatel

proboha . příště budu radši držet hubu. k Patovi by se nejspíš hodil, to je pravda a já bych ho u ná rád viděl, ale myslím, že ani nemáme v plánu se o něj nějak vážněji ucházet. tady bych to fakt viděl na další bitvu mezi Realem a Barcelonou. Inter má zatím rovněž jiné priority...

Reagovat
smazaný uživatel

V Barce mu už nejspíš šijí dres s devítkou na zádech, ale myslím, že nakonec bude úspěšný spíš ten madridský tým, nicméně mělo by to alepoň přínos pro celou ligu, protože s Benzemou by Real konečně mohl opět být "Bílý balet".

Reagovat
smazaný uživatel

super venco!! výborně venco,sme na tebe hrdí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak výsledek zápasu Nancy s Lyonem jsem nakonec netipl špatně, akorát se domácí nezmohli ani na ten jeden gól, i když měli k dispozici pokutový kop. Cris dal vítězný gól, to je také potěšující zpráva.

Sochaux mě dnes také potěšilo, viděl jsem jen výsledek po prvním poločase, ale nakonec to dokázali obrátit. Svěrky, Erdinc.

Jinak víceméně favorité poztráceli body, což se nám hodí do krámu, zatím zvítězilo z ostatních týmů zezhora akorát Rennes po dost uspávajícím výkonu, víceméně Nice hrálo fotbal a Rennes dávalo góly, ale musím uznat, že brejk, z kterého padl gól zahráli mistrovsky, hlavně Bruno Cheyrou je hráč k nezaplacení a Briandův fyzický fond je také neskutečný, když obránci Nice přestávali moct, měli s ním velké problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáte někdo link na ten Svěrkyho gol ?

Reagovat
smazaný uživatel

Cavenaghi se probudil docela pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že ostatním týmům se asi ani hrát o titul nechce, aby v jednom kole ztratili vyjma lídra, který ještě navíc hrál venku, všichni aspiranti na titul, to se nevidí často.

Jinak Bordeaux krásně ukazuje jak se nehraje o titul, když za 4 kola uhrají 3 body, alespoň, že se Saint Étienne nakonec uhráli bod, kdyby ti zelenáči opět uhráli 3 body, tak už by mi asi hráblo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně špatně pro Sochaux. Zdá se, že ostatní týmy nejsou tak psychicky vyzrálé na to, aby Lyon obrali o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

pro Sochaux právě dobře, protože SE sahalo po třech bodech, takhle to jsou furt jen 2 body a dalších 4-5 týmů také zůstalo na dostřel, Sochaux má pořád času dost, ve hře je ještě 39 bodů a při pohledu na herní projev Sochaux jsem vcelku optimista, protože se Svěrkym se opravdu dost solidně zvedli, příští kolo hrají s Nice, které v poslední době nemá moc dobrou formu, ideální chvíle, aby se vybabrali ze sestupových vod.

Jinak jestli to takto půjde dál, tak Lyon bude mít titul skoro zadarmo, protože opravdu kvalitní výkon jsem od nás letos mockrát neviděl. Zápas proti Toulouse a Nice budiž výjimka.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak.. Zvláš´t po tom, jak jsem si myslel, že jestli je vhodná chvíle Vám sebrat titul, tak je to právě teď. Přijde mnoho odchodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky dal ze 6 zápasů 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique Lyonnais do to ho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele