Ligue 1 - souhrn 2. kola: Suverénní PSG, Monako a Lille

23.08., 22:44, aktualizováno 25.08., 22:43
Komentáře a souhrny
Achraf Hakimi (© AFP)

Monako na úvod sobotního programu zvítězilo v Lyonu. Lille, které ve středu čeká odveta 4. předkola Ligy mistrů na Slavii, nemělo potíže s Angers. PSG vyhrálo i druhý zápas nové sezony a Montpellieru nasázelo rovný půltucet branek. O šest gólů se podělilo pět hráčů, obhájce titulu se usadil na čele tabulky.

Olympique Marseille - Stade Reims 2:2

25.08.2024 20:45

Góly: 25. Amine Harit, 71. Mason Greenwood - 51. Sergio Akieme, 55. Yaya Fofana

Marseille letos plánuje útok na přední příčky tabulky a už ve druhém kole zaznamenala první a nečekanou ztrátu. Doma jen remizovala s Remeší, litovat mohla špatného vstupu do druhého poločasu.

Olympique se do svého soupeře zakousl a po vedení sahal už po čtvrthodině hry. Razantní ránu vyslal záložník Pierre-Emile Højbjerg a Yehvann Diouf měl plné ruce práce, Mason Greenwood následně svou dorážku nenamířil přesně.

Radovat se tak fanoušci mohli až o sedm minut později - po levé straně unikl Quentin Merlin, přihrávkou pod sebe našel Amine Harita a ten zachoval chladnou hlavu - 1:0.

Remeš byla v úvodní části hry pod tlakem a mohla být ráda, že do kabin odcházela jen s jednobrankovým mankem. Po půlhodině hry opět pálil Højbjerg, Diouf vyrazil jen před sebe a Wahi selhal v obrovské příležitosti. Wahi zklamal i ve 44. minutě, když sám před brankářem nezúročil kolmici od Greenwooda. A když už ve druhé minutě nastavení poslal míč do sítě, vykopl ho z brankové čáry Joseph Okumu.

Za zahozené šance domácí opakovaně a draze zaplatili po návratu z kabin. V 51. minutě rozehrávali hosté rohový kop, do odraženého míče se opřel Sergio Akieme a jeho bomba se zastavila až v síti - 1:1.

Šok následně přišel o čtyři minuty později, obráncům pláchl Yaya Fofana, připravil si střeleckou pozici a z úhlu zajistil Remeši vedení 1:2.

Opařeným hráčům Marseille chvíli trvalo, než se vrátili do zápasu a po vyrovnání sahali v 71. minutě, kdy nová posila Jonathan Rowe pálila jen do tyče. Lépe si vedl Mason Greenwood a hodně mu pomohl Yehvann Diouf. Hostující brankář v 72. minutě neudržel v rukavicích snadný míč, vyrazil ho jen na hlavu číhajícího Greenwooda a ten měl snadnou úlohu - 2:2.

Výsledek 2:2 zůstal i přes snahu domácích konečný. Marseille po jasném triumfu v Brestu poprvé ztratila, Remeš naopak slaví první bod.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Toulouse FC 1:1

25.08.2024 17:00

Góly: 53. Jonathan Clauss - 73. Shavy Babicka

Dvacet minut drželi domácí vedení, jenže v té době zbývalo do finálního hvizdu ještě dalších dvacet minut. Nikdo však už nedokázal rozvlnit síť, a tak oba celky i po druhém kole čekají na první výhru v nové sezoně.

Až v jednatřiceti okusil Jonathan Clauss jaké to je reprezentovat svou zemi na vrcholové fotbalové akci. Z EURA bral bronz a teď věří, že se mu bude dařit v dresu Nice o něco lépe, než jak tomu bylo v Marseille. Ve 3. minutě střetnutí s TFC poprvé vystřelil, jenže mu scházela přesnost. Jeho spoluhráč Mohamed Cho pak nacentroval na bližší tyč, kde číhal neobsazený Antoine Mendy, jehož hlavička se věru nepovedla.

Z hostujícího výběru se jako první osmělil Zakaria Aboukhlal, kterého dokázal vyvést z klidu Dante, takže z toho byla jen nepřesná střela. Ve 36 minutě o sobě dal vědět Yann Gboho, ale že by Marcin Bulka měl s jeho pokusem nějaké problémy, to se rozhodně napsat nedá. Ve 43. minutě prchal s balonem k soupeřově svatyni Melvin Bard. Příliš si jej překopnul, což vyústilo v souboj, který byl později příčinou odvolání gólu, který hlavou zblízka zaznamenal Mohamed Cho, když jej ukázkově našel Evan Guessand.

Les Aiglons měli převahu i po přestávce a v 53. minutě se dočkali regulérního zásahu. Clauss převzal míč od Hichema Boudaouiho a přízemní střelou z úhlu překonal Restese - 1:0. Deset minut poté pálil Frank Magri zcela nekompromisně do břevna. Vincent Sierro to pak zkusil technicky, avšak prostor mezi třemi tyčemi minul.

V 73. minutě předvedli hosté parádní akci, v jejímž závěru centroval Gboho z levé strany vápna na zadní tyč, kde z první neomylně zakončoval Shavy Warren Babicka, jenž by v té době na hrací ploše nějakých osm minutek - 1:1. Následně se ujal exekuce přímého kopu Cristian Cásseres a vskutku nechybělo mnoho, aby došlo k nečekanému obratu ve skóre. V nastavení nejprve Restes vykopnul kulatý předmět po snahách Badredinea Bouananiho a v poslední minutě musel Bulka likvidovat skákavý pokus Niklase Schmidta.

Více informací k zápasu

FC Nantes - AJ Auxerre 2:0

25.08.2024 17:00

Góly: 14. Moses Simon, 90+6. Bahereba Guirassy

Les Canaris na úvod ročníku remizovali s Toulouse, zatímco úřadující šampion Ligue 2 přehrál Nice. Situaci mu na Stade de la Beaujoire zkomplikoval Ado Onaiwu, když se nechal v 54. minutě vyloučit. V té době už svěřenci Antoinea Kombouarého vedli o gól a v samotném závěru dokázali přidat pojistku.

První radost pro domácí příznivce a příznivkyně přišla na pořad odpoledne krátce před vypršením úvodní čtvrt hodiny. Gabriel Osho se přesvědčil o tom, že Mosese Simona jest při jeho mohutné postavě opravdu těžké odtrhnout od balonu. Nigerijský fotbalista si udělal prostor ve vápně a jeho střelu dokázal Donoval León pouze přibrzdit - 1:0.

Po půl hodině hry zatoužil po vyrovnání Elisha Owusu, nicméně z dálky o kousek minul. Gaëtan Perrin se pak vytasil s pokusem, na který se záhy zapomnělo. V závěru poločasu se nejprve proti Theo Blairovi vytasil Alban Lafont. Poté mohl po rohovém kopu zakončoval Onaiwu, leč prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Nejednalo se o jediný přehmat, který japonský reprezentant o poslední srpnové neděli roku 2024 spáchal.

Po změně stran dobře pálil jeho spoluhráč Rayan Raveloson. Lafont vyrovnání nepřipustil. Devět minut po startu druhého dějství Onaiwu šlápnul na protihráče, za což si od Gaëla Angouly vysloužil rovnou červenou kartu. Záhy po této redukci mužů na hrací ploše skóroval Sorba Thomas. Brance bohužel pro Nantes předcházel ofsajd.

V 68. minutě Matthis Abline nevyzrál na Leóna. V rozmezí následných šesti minutek měli kanárci další dvě dobré možnosti, avšak ani jedna z nich se jaksi neujala. V nastaveném čase se Kombouarému ulevilo, když viděl, kterak hlavička Jabala Júniora míří těsně nad. Po rozehrávce jej naopak maximálně potěšil Herba Guirassy. Jmenovec slavnějšího Serhoua se jednoduchou zasekávačkou stylově zbavil Osha a následně cílil po zemi k pravé tyči - 2:0.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Stade Rennes 3:1

25.08.2024 17:00

Góly: 23. Andrey Santos, 48. Emanuel Emegha, 89. Christopher Wooh (vl.) - 57. Ludovic Blas

V roce 2024 se oba mančafty střetly dvakrát a pokaždé zvítězil Racing o dvě branky. Tentokrát v poměru 3:1 s tím, že jedna byla vlastní.

Úvod tohoto klání se nesl ve znamení opatrnosti. Pakliže někdo nestihnul první čtvrthodinu, dohromady o nic nepřišel. Krátce po jejím vypršení se osmělil Adrien Truffert, leč zařízení minul. Diego Moreira byl oproti němu rozhodně přesnější, ale ne tolik, aby Stevu Mandandovi přidělal nějaké vrásky na čele.

Ve 22. minutě se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za hru rukou, nicméně jejich prosby zůstaly u sudího Erica Wattelliera nevyslyšeny. Hned poté rozehrával tým Liama Roseniora rohový kop, po kterém se balon dostal k Andrey Santosovi, jenž cílil neomylně do levého horního rohu branky - 1:0.

O razantní a rychlou odpověď se pokusil Amine Gouri, jehož rána skončila na břevně. Poločas zakončil svou druhou navštívenkou Truffert, nicméně Kalle Johnsson se překonat nenechal. Druhé dějství na Stade de la Meinau brzičko přineslo další radost domácím. Po standardní situaci se hned ve 48. minutě levačkou prosadil ve správný čas na správném místě číhající Emanuel Emegha - 2:0.

Následná kombinace v podání Les Rouges et Noirs sice fanoušky a fanynky na tribunách i u televizních obrazovek musel po fotbalové stránce potěšit, vytoužené snížení však nepřinesla. Dostavilo se až v minutě sedmapadesáté, kdy nepovedený obranný odkop skončil u levačky Ludovica Blase, který si věděl rady - 2:1.

Habib Diarra pak našel jen připraveného Mandandu. Další minisouboj Blase s Johnssonem vyšel lépe pro muže v rukavicích. V 77. minutě byla střela Blase zblokovaná. K míči se ale dostal Azor Matusiwa a v dobré pozici jej poslal nad břevno. Ten samý hráč měl příležitost k nápravě už za necelých 120 sekund, jenže vyrovnat nedokázal.

Naopak Christopher Wooh si nechtíc srazil soupeřovu přihrávku do vlastní sítě, čímž definitivně rozhodnul o osudu svého týmu v tomto zápase - 3:1. V nastavení přidal Racing proti už evidentně nekoncentrovanému protivníkovi dokonce čtvrtý zásah, ten ale nemohl být pro porušení pravidel asistentem u videa uznán.

Více informací k zápasu

RC Lens - Stade Brestois 2:0

25.08.2024 15:00

Góly: 19. Jhoanner Chávez, 45. Julien Le Cardinal (vl.)

Severofrancouzský celek, ve kterém svého času působil i Vladimír Šmicer, začal sezonu výtečně. Po Angers proti němu neskórovali ani Les Pirates. K tomu má nakročeno do Konferenční ligy. Naopak pro Brest se jednalo o druhou prorážku v řadě, což se od klubu, který obhajuje skvělou třetí příčku tak docela nečekalo.

Domácí mohli jít do vedení už v úvodní minutě, kdyby Rémy Lascary ve výborné pozici trefil lépe. Hugo Magnetti přišel s odpovědí, která se rovněž mezi tři tyče nevešla. V 18. minutě Anass Zaroury dloubnul balon do vápna, kam si naběhnul Jhoanner Chávez a z úhlu propálil Bizota - 1:0. Za 180 sekund mnoho nechybělo Florianu Sotocovi, aby podruhé rozjásal tribuny na Stade Bollaert-Delelis.

Deset minut po první brance zápasu se připomněl Romain Del Castillo, jehož patrně doteď mrzí, že nebyl v zakončení o malinký kousíček přesnější. Ve 34. minutě přišel další nevyužitý moment Zarouryho, avšak skóre se znovu měnilo v závěru otevírací půle. Ta skončila dvoubrankovým vedením Lens, třebaže se do listiny střelců nezapsal nikdo v jejich dresu. Přihrávku Rubena Aguilara z pravé strany totiž nechtíc tečoval za záda vlastního gólmana Julien Le Cardinal - 2:0.

Po změně stran se jako první osmělil Magnetti a Brice Samba musel vyrážet. Následně zaměstnal Bizota aktivní Lascary, jenž by si býval za svůj výkon branku zasloužil. Kevin Danso nechtěl zůstat pozadu, nicméně v tomto střetnutí mu nebylo přáno. Krátce poté se chytali za hlavu Sotoca i Zaroury, jenž nechyběl v kádru marocké reprezentace na úspěšném mistrovství světa v Kataru v roce 2022.

V 74. minutě to pro Racing znovu vypadalo slibně, leč Andy Diouf třetí zářez nepřidal. V 88. minutě byl vyloučen Deiver Machado, jelikož nevybíravě fauloval Romaina Del Castilla. Kdyby po nařízené standardní situaci padnul gól, zbývajících pět minut by patrně bylo ještě hodně napínavých. Nicméně Mahdi Camara po centru Kennyho Laly hlavičkoval nad.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Le Havre AC 0:2

24.08.2024 21:00

Góly: 57. Abdoulaye Touré (pen.), 67. Arouna Sangante

Saint-Étienne je zpět mezi francouzskou elitou a bude si muset počkat na první body. Nováček na úvod podle očekávání nestačil na AS Monaco, nyní si na něj přišel Le Havre.

V první půli branka nepadla, přestože se hrála otevřená partie a šance měly oba týmy. V sedmnácté minutě napřáhl z dálky Yassine Kechta a pořádně protáhl Larsonneura. O sedm minut později sehráli hosté skvěle signál po standardní situaci a svou roli nezvládl až nepřesně hlavičkující Abdoulaye Touré.

Domácí si první nebezpečný moment schovali do 27. minuty, Mathieu Cafaro vyslal bombu ze dvaceti metrů a za brankářem Desmasem se rozezvučelo břevno. Ve 36. minutě už Desmas musel do práce a předvedl povedený zákrok, když zneškodnil prudkou hlavičku Cafara z ideální pozice.

Domácí pokračovali v aktivitě i po změně stran a v 52. minutě se za hlavu chytal Mathis Amougou, odražený balón po standardní situaci poslal těsně mimo. Zahozená šance ho mrzela o to více o několik desítek vteřin později. V 55. minutě nestíhal Dennis Appiah, unikajícího Casimira zastavil jen za cenu faulu a pískala se penalta, exekuce se ujal Abdoulaye Touré a s přehledem otevřel skóre - 0:1.

Další rána so sebevědomí pro sympaticky bojující ASSE přišla v 67. minutě po rohovém kopu. Míč poslal do vápna Yanis Zouaoui, centr si našel Arouna Sangante a mezi nohama na brankové čáře stojícího obránce procedil kulatý nesmysl do sítě - 0:2.

Saint-Étienne se v závěru nedočkalo ani prvního gólu nové sezony. Ránu Wadjiho pokryl Desmas, šest minut před koncem pak stejný hráč těsně minul.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Angers SCO 2:0

24.08.2024 19:00

Góly: 34. Thomas Meunier, 90+6. Mohamed Bayo

Lille v úterý porazilo Slavii 2:0 a stejným výsledkem skončil i souboj s nováčkem francouzské nejvyšší soutěže z Angers, LOSC se tak ideálně naladilo na blížící se odvetu posledního předkola Ligy mistrů.

Domácí byli podle očekávání lepším týmem a poprvé dostali míč do sítě už ve 21. minutě zásluhou Gabriela Gudmundssona, radost mu ovšem pokazil zdvižený praporek v ruce pomezního rozhodčího.

Favorit se tak dočkal až po půlhodině hry. Thomas Meunier si narazil míč s Haraldssonem, z pravé strany se protáhl až před brankáře a šajtlí poslal míč přesně ke vzdálenější tyči, brankář Yahia Fofana neměl šanci zasáhnout - 1:0.

Ještě před odchodem do kabin mohla přijít pojistka, tutovku měl Ethan Mbappé a Fofana se tentokráte vyznamenal.

Lucas Chevalier v domácí svatyni dlouho mnoho práce neměl a zasahovat nemusel ani po obrátce, tou dobou mu ovšem řádně zatrnulo, Yassin Belkhdim totiž z ideální pozice hlavičkoval mimo. Přesnější už byl Farid El Melali a Chevalier musel proti jeho šanci předvést kvalitní zákrok, stejně jako si na něho nepřišel ani unikající Sidiki Cherif.

Angers drželo bodové naděje až do nastavení a v jeho šesté minutě definitivně rozhodl Mohamed Bayo, tváří v tvář Fofanovi nezaváhal a dal výsledku konečnou podobu.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Monaco 0:2

24.08.2024 17:00

Góly: 65. Eliesse Ben Seghir, 80. Lamine Camara

Lyon se dostal do finančních problémů, v závěru srpna prodává hráče a atmosféra v týmu se projevila na průběhu souboje s AS Monaco, knížecí celek si domů odvezl všechny body za výhru 2:0.

Olympique tahal prakticky celý zápas za kratší konec a dokázal vyprodukoval jen jednu střelu mezi tyče. Vše svým způsobem předznamenala už sedmnáctá minuta, kdy musel střídat Ernest Nuamah, křídelníka domácího týmu zradil stehenní sval.

AS Monaco už během prvního poločasu několikrát sahalo po vedení a ve 24. minutě spálil první šanci Breel Embolo. Takumi Minamino o několik chvil později už byl přesnější, uvolnil se v pokutovém území a své zakončení nasměroval do tyče.

Embolo byl hodně vidět i v úvodu druhé půle. Pár minut po návratu z kabin švýcarský útočník jen těsně minul, následně to zkoušel efektními, nikoli ovšem efektivními nůžkami.

Skóre se tak poprvé měnilo až v 65. minutě a odměny za svou aktivitu se zaslouženě dočkali hosté. Maghnes Akliouche si dokázal pohlídat ofsajdové postavení, mezi dvěma obránci podržel míč a poslal ho na Eliesse Ben Seghira, rovněž on dostal k dispozici spoustu prostoru a všeho využil z přesné střele k tyči - 0:1.

Hosty úvodní trefa neukolébala a nadále pokračovali v tlaku. V 72. minutě měl obrovskou šanci Jordan Teze, na malém vápně ho našel centr z levé strany a čerstvá posila z PSV Eindhoven zakončila těsně nad. Druhý gól v domácí síti i tak byl otázkou času a nakonec padl deset minut před koncem. Kassoum Ouattara poslal ideální přihrávku pod sebe a Lamine Camara zakončoval už do odkryté svatyně - 0:2.

Pro Lyon mohl duel skončit ještě hůře, kdyby Maghnes Akliouche v 83. minutě zakončil přesněji svůj únik. Hosty jeho neproměněná šance mrzet nemusela, i tak jednu ztrátu zaznamenali - v sedmé minutě nastavení inkasoval druhou žlutou kartu Lamine Camara a do kabin putoval o několik vteřin dříve než jeho spoluhráči.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 6:0

23.08.2024 20:45

Góly: 4. Bradley Barcola, 24. Marco Asensio, 53. Bradley Barcola, 58. Achraf Hakimi, 60. Warren Zaïre-Emery, 82. Kang-in Lee

Suverénní vstup do nové sezony za sebou má PSG. Úřadující šampion na úvod porazil Le Havre a v dalším pátečním zápase snadno přehrál Montpellier, svému soupeři nastřílel půltucet branek.

Favorit si vše usnadnil brankou už ze čtvrté minuty, hosté nezachytili rychlý náběh Bradleyho Barcoly po levé straně, ten se dostal až do pokutového území a střelou ke vzdálenější tyči nedal brankáři Lecomtemu šanci - 1:0.

Uklidnění domácí pevně třímali taktovku, drželi míč a ve 24. minutě se dočkali druhého zásahu. Rychlou kombinaci na hranici pokutového území zakončil Marco Asensio, míč z první mu do šance poslal mladý záložník João Neves, který asistoval už u první branky.

Hosté si za celý první poločas vypracovali jenom jednu velkou šanci, ve 29. minutě zahrávali rohový kop, hlavou zakončoval nikým nehlídaný Arnaud Nordin a Gianluigi Donnarumma musel vytasit parádní zákrok, o odražený míč se následně postarali jeho spoluhráči.

Další zásahy si domácí schovali až na druhý poločas a v úvodu druhé půle defenzíva Montpellieru znovu nezachytila rychlý přechod soupeře do úniku. Z pravé strany do vápna pronikl Ousmane Dembélé, neukvapil se a místo zakončení zvolil přihrávku na Barcolu, který měl hodně snadnou úlohu - 3:0.

Montpellier po třetí inkasované brance rezignoval a s rychlém sledu inkasoval další dva góly. V 58. minutě si na zadní tyči počkal na centr Achraf Hakimi a ranou z první poslal balón do sítě. Po hodině hry se blýskl i Warren Zaïre-Emery, na hranici pokutového území až příliš snadno obešel protihráče a tváří v tvář gólmanovi nezaváhal - 5:0.

Pátý zásah způsobil polevení koncentrace rovněž na pařížské straně a v 69. minutě musel rychle na zem Donnarumma, na něhož si o tři minuty později nepřišel ani Musa Al-Tamari. Jednalo se o třetí a zároveň poslední střelu Montpellieru přímo do brankového prostoru.

Střelecký účet nakonec uzavřel Kang-in Lee, korejský záložník dostal v 82. minutě spoustu prostoru na šestnáctce a uklidil míč přesně k tyči - 6:0.

Domácím fanouškům se po změně stran představila i nová posila z Rennes Désiré Doué a rovněž mladý křídelník si řekl o pozornost. V závěru se dostal do tutovky a odmítl premiérovou trefu v novém dresu, nedokázal přesně srovnat mířidla a pálil hodně mimo.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
2
2
0
0
10 : 1
6
2
Lille OSC
2
2
0
0
4 : 0
6
3
AS Monaco
2
2
0
0
3 : 0
6
RC Lens
2
2
0
0
3 : 0
6
5
Olympique Marseille
2
1
1
0
7 : 3
4
6
Racing Strasbourg
2
1
1
0
4 : 2
4
7
FC Nantes
2
1
1
0
2 : 0
4
8
Stade Rennes
2
1
0
1
4 : 3
3
9
Le Havre AC
2
1
0
1
3 : 4
3
10
AJ Auxerre
2
1
0
1
2 : 3
3
11
Toulouse FC
2
0
2
0
1 : 1
2
12
OGC Nice
2
0
1
1
2 : 3
1
13
Stade Reims
2
0
1
1
2 : 4
1
14
Montpellier HSC
2
0
1
1
1 : 7
1
15
Angers SCO
2
0
0
2
0 : 3
0
AS Saint-Étienne
2
0
0
2
0 : 3
0
17
Olympique Lyon
2
0
0
2
0 : 5
0
18
Stade Brestois
2
0
0
2
1 : 7
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
Elliasson

Koukám, že Enrique připravil hodně dobře. Že by letos mohli zopakovat loňský úspěch v LM nebo ho překonat?

Škoda, že se nepočítá se Škriniarem.

Reagovat
Seydou Doumbia

O LM je moc brzy se bavit po dvou kolech proti nějakým nazdarkum. Až něco odehrají v té nové LM tak potom můžeme něco vyvozovat.

Skříně dobře tak. V Interu mohl být legenda, místo toho šel někam, kde se s ním nepočítá a každý random hráč je před ním. Nikdy se tam nehodil svým stylem hry.

Reagovat
O.Giroud

Peniaze má a to je tak všetko, škoda. Ani nečakám nejaký odchod max. k Saudom inak si to odsedí za tie peniaze.

Reagovat
Seydou Doumbia

Čtvrtý nejlépe placený hráč no. Za ty prachy bych tam šel taky a klidně nehrál a jen prcal štětky.

Reagovat
Lopiger

Barcola

Reagovat
MoonKnight

Už to jede. Někdo tu tvrdil, že Lyon je jediný, kdo může konkurovat PSG.

Reagovat
Seydou Doumbia

to bylo před týdnem

naštěstí jsem to pojistil sázkou na sestup

Reagovat
Langi

Tolik k dotazum, jak je na tom letos Lyon…jako uprimne, nikdo hracsky zajimavy nebo extra sympaticky tam uz prakticky neni…chtel jsem letos fandit Sagovi a jakesi posledni sanci na obrozeni, ale jako ten tym uz je jen nefunkcni business produkt v rukach amatera. Zaroven tohle jde cely za Aulasem…nejake naslednictvi si naprosto nepohlidal a ja proste nechapu, jak po trech dekadach usilovny prace ten klub proste jen strelil.

Reagovat
Seydou Doumbia

To se taky divím že si to Aulas nepohlídal, nebo nechtěl? Však pro ten tým celý život dýchal. Nebo se nechal napálit na kecy Textora a jeho báchorky? Každopádně začínám z toho mít nepříjemný pocit že se s tím týmem brzy nebudu moci ztotožnit a at už to bude jakákoli liga, nebude mě to bavit sledovat.

Reagovat
Langi

Aulas nebyl hloupy nikdy…vzdy to byl excelentni obchodnik, prachy mu nesmrdely, ale dostal ten tym mezi smetanku, pred erou PSG vyhraval tituly, udelal celou akademii, postavil stadion…a pak to proste pred duchodem mel nekomu predat s jasnou vizi, ale on to proste jen pustil…

Reagovat
LYON69

No v Lyonu je peknej bordel,mě to připadá že Textor utrácí za hráče a vůbec se neomlouvá s trenérem.Ted chtějí prodat Nuamaha Evertonu,Cherki zase vypadá že by mohl prodloužit jestli to není habadura na to aby se v posledních hodinách někdo chytil a koupil ho Tagliafico by mel odejít za 5 mega do Turecka.Ja jsem zvědavý kde Textor vezme těch 100 mega co slíbil,že dostane z prodeje hráčů.Nas pošlou dolů za Bordeaux já fandím Lyonu od 82 roku ale takový bordel tam nikdy nebyl

Reagovat
LYON69

Jo a ještě Mangala do Evertonu

Reagovat
Seydou Doumbia

Já teda začal fandit někde v 2007, čili prakticky na konci té slavné éry. Zlatá doba Malbranque a Mvuemb, sice nebyli prachy, ale ani dluhy. No ten Mangala jde na host s opcí do Evertonu nebo na přestup? Hlavně že jsme za něj dali asi 35 i s hostovačkou. Kakré Everton odmítl, Cherki sabotoval Fulham. Posledně co jsem četl tak potřebujeme 65 ještě, odešel Obrien nebo Sarr. Tohle bude velký průser na dvě soutěže mít zase poloviční kádr.

Reagovat
LYON69

Na hostování s opcí

Reagovat
Seydou Doumbia

A to host s opcí nějak pomůže do té financí ztráty ? Jsem myslel že to musí být čistý přestupy.

Reagovat
LYON69

Tak je to pri jen hostovani je s Evertonem stejne nějaké šmečko.O Brian do Evertonu,yMangala do Evertonu,Maxence odmitl kdyz ho Textor chtel prodat nebo pujcit svete div se Evertonu.A ted jeste cekam jak to dopadne s Nuamahem.Tam ma byt Everton a Fulham .A nebyl nahodou loni Everton trestan za bordel ve financich??

Reagovat
Seydou Doumbia

všichni najednou půjdou do jeho farmářského týmu a zrovna everton takový bordel no myslím že i oni měli loni problémy, nevím co se tam děje a jak to dopadne...

Reagovat
LYON69

Pry ma vysoky plat a tem by mel prevzit Everton.Nevim co funancnim cetnikum Textor nasliboval

Reagovat
LYON69

TVL a Diomande zdarma do Auxerre sice 50 procent z příštího prodeje,ale to nejsou prachy hned

Reagovat
Langi

Ty vole a celej ten zapas s Monacem byl vlastne uplne dokonalej…to byla kocka s mysi a Monaco se nadrelo asi podobne, jako by hralo nekde v Amiensu

Reagovat
dextroza_m

Když to sleduji, tak najednou neni systém "stáhnout se a doufat", Hansi má koule a abysme Bilbao sfoukli jak svicku, hmm...tým>hvězdy (pokud nemas LM10)

Reagovat
Mandanda_30

Wahi dnes v prvním poločase zatím pálení gólovek jak Vitinha

Reagovat
cr7sux

Tak jak skonci Greenwood sezonu? 20+10?

Reagovat
Mandanda_30

Zatím super, ale čísla jak Auba podle mě nedá, ale těžko říct

Reagovat
Israha

Že proti nám random týpci pravidelně dávají nesmyslné screamery, s tím se asi nedá nic dělat . Ale tahle ztráta jde za Wahim a potenciálně to vypadá na začínající průser, protože drahá posila po loňské slabé sezoně padá pod ještě větší deku, nedává 100% šance a Vélodrome jí to hned dal brutálně sežrat. To smrdí dalším ročníkem, kdy nebude mít na hrotu kdo dávat góly .

Reagovat
Mandanda_30

Wahimu to dává Velodrome sežrat právem, když nedá totální basic sračky do brány a navíc po sockách lítalo jakýsi video, kde říkal cosi anti OM, že si nikdy nenasadí dres OM a pak k nám přestoupí, takže pokud chce nějakou pochvalu tak bude muset nasázet v L1 15+ gólů, ne tady tu sračku co dneska

Reagovat
Israha

Já to chápu, vlastně jsem na něho nasraný taky. Ale Moumbagna je v hajzlu na celou sezonu a Rowe přeci jen není typický sypač gólů, takže Wahiho prostě potřebujem ve formě a psychické pohodě. Což po dnešku nevím...

Reagovat
Mandanda_30

No psychický nátlak na něj bude větší než na Vitinhu a s ním víme jak to dopadlo Ale máš pravdu, že na výběr nemáme...... To je zase situace

Reagovat
Israha

Mu musí jednak pomoct De Zerbi a pak spoluhráči na hřišti. Pouštět ho k penaltám, chystat mu tap-iny, prostě jednoduchými góly ho rozstřílet.

Reagovat
Mandanda_30

Ted vidím že Wahi má teprve 21 let........ No on to nějak zvládne

Reagovat
Israha

Jinak Rowe vypadá velice zajímavě, hezká kombinace fancy driblinkových skills a inteligentní hry; a možná díky Höjbjergovi nebudu až tak smutnit za Veretoutem.

Reagovat
Mandanda_30

Na to, že Rowe dorazil pár dnů dozadu a ze střídačky dá takový výkon, tak snad se od něj toto bude dát čekat regulérně, až zapadne pořádně do týmu

Reagovat
Mandanda_30

Vyřazení Veretouta a Mbemby z týmu De Zerbim je zvláštní....

Reagovat
Israha

Mbembu bych ještě chápal kvůli tržní hodnotě + přišel zdarma, takže slušný zisk by se na něm udělat mohl...jenže ho nikdo nechce. Veretout mi ale přijde, že se do toho systému vyloženě hodí a vydělat na něm asi příliš nepůjde, tam musí být i nějaké jiné, než fotbalové důvody.

Reagovat
Mandanda_30

Určitě tam budou nějaké sračky, De Zerbi mi trochu tímto připomíná Tudorovu vládu a jeho situaci s tlustým Payetem

Reagovat
Israha

...což ale částečně pravda byla, toto je ještě zvláštnější

Reagovat
Mandanda_30

Rulli dnes řve po obraně, ale 2x si nepohlídá bližší tyčku

Reagovat
Israha

Za první nemohl, tam nešlo nic vidět. Za druhý asi jo, ale asi trochu chápu, že nečekal, že po tom viniciovském sólu tam debutant v Ligue 1 ještě zajebe věšáka .

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
twelwer

Bol som pozriet na Nice - Toulouse ... A popravde Nice mi prisiel ako nezaujimavy tym plny random tipkov tak max na stred tabulky. Toulouse zase ze sa aspon snazia. A ako odkial vytiahli toho utocnika, netusim ale lopta bola obvykle pre neho dost problem. Celkom ma prekvapilo ze maju polku chantov rovnaku so Slovanom Bratislava ...

Stadion je pekny, skoda ze prazdnejsi az na ultras za branou, ti sa bavili cely zapas.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nice má nového trenéra a odešli jím 2 nejlepší hráči před sezonou a Toulouse jejich nej útočník odešel do Bologni to chce čas u obou...ale chceme větší rozbor cesty na zápas a do nice, pojd se rozepsat

Reagovat
twelwer

Ono to aj bolo vidno tie zmeny. Ale teda rozbor:

Letenky kupene z viedne za cca 70e ... Isli sme s manzelkou s tym ze 2 dni nice, 1 den cannes, 1 den monako (skoda ze nehraju predkolo utorok/ stredu siel by som aj tam) ...

Nice hrali o 17 ... V den zapadu chldia specialne elektricky ku stadionu, myslim ze aj busy ale my sme sli elektrickou ( chvalabohu od celkom skorsej zastavky, lebo dalej uz musel chodit dopravny inspecing ci co to je a posuvat ludi nech pockaju na dalsiu ze tato je plna a nejde zavriet dvere) ...

Stadion je fajn, pivo 7e velke a 1e zaloha za pohar. Kola asi nejak 4e a papierovy pohar 2e (neni ekologicky tak je drahsi : ) ....

Francuzi su kokoti a kapitoal sama o sebe lebo dohodnut sa neda. Ale teda chcel som 2 piva do vratnych poharov a odisli sme s 2 pivami vo vratnych ale aj kolou v tom nevratnom (akoze fajn ja som mal 2 piva a zena kolu)

Fanshop plny a velky rad ... Dresy 100e oficial 60, 45, 50e neoficialne od tej francuzskej znacky le coq sportif .... Ja som si bral tradicne sal za 20

Listky som mal normalne cez offic web za 12e na vrch tribuny vedla ultras (resp to spievajuce jadro)

Listky boli dost ppci na tu cenu. Sedenie super vidno vsetko. Stadion vidno ze je novsi a prijemny.

V stanku som chcel jeden cheeseburger a navela este 2 pivka (o podlazienizsie ako sme sedeli)... A pytam sa baby v stanku kde mozem vratit tie pohare... A zase francuzi cosi zadrbala ze v stanku c.8 ... Kukam na nu ze to je kde a ona ze neviem. Tak som siel prec a ked som bol na wcku pri svojom mieste tak sa pytam stankara dalsieho kde mozem dat pohare co mame a on pozera na mna ako na debila ze u mna. Tak som mu ich tam nechal zobral si posledne pivko aj s poharom na pamiatku a bolo.

Odchod zo stadiona na pohodu, kedze elektricky maju vybavene a chodia kazdtch 5 min. Tak isto busy odtial.

Doteraz neviem ako oznacit v elektricke 2 krat listok ale teda chvalabohu nebol revizor.

Ak by este nieco niekoho zaujimalo tak sa pytajte.

Reagovat
Seydou Doumbia

máš fotky z nice jako města, fanshopu, stadionu a tak? to by som si pozrel

Reagovat
twelwer

Fuuu mam cosi. Skoda ze som si to tu pozrel neskor. Ako viem ukazat ? Kde teraz ide zdielat fotky ?

Btw jedna z najkrajsich dovoleniek

Reagovat
Seydou Doumbia

Tu už to nejde, pošli na email 13patas13@seznam.cz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele