Ligue 1 - preview 35. kola

12.05.2009, 08:32, aktualizováno 13.05.2009, 08:41
Previews
Boj o titul pomalu vrcholí, Marseille a Bordeaux před sebou mají poslední čtyři zápasy sezony. V tomto kole oba celky cestují ven, Marseille se utká s Nice, Bordeaux vyzve Valenciennes. PSG potřebuje nutně zareagovat na úterní výhru Lyonu, v důležitém zápase se střetnou Lille a Toulouse. Pokračuje samozřejmě i boj o záchranu...
Olympique Lyon - FC Nantes  (úterý 21:00)
Mistrovský Lyon nedávno vzdal boj o titul. Nyní jeho kapitán Juninho prohlásil, že by obhájce titulu byl spokojen i se třetím místem. Nadále ale na něho dotírá čtvrté PSG, na svém hřišti si tak bude muset poradit se sestupem ohroženým Nantes.

Sedminásobný mistr Francie v jarní části sezony ztratil formu a nyní i praktickou šanci na osmý titul v historii klubu. Z posledních pěti ligových duelů vyhráli svěřenci Clauda Puela pouze jednou, na začátku dubna proti Le Mans. Od té doby získali pouze dva body, když remizovali s Monakem a s konkurentem z Paříže. Na čele tabulky ho tak zákonitě předstihly hned dva týmy - Marseille s Bordeaux, které mají na svém kontě nyní shodně 68 bodů. O sedm více než právě třetí Lyon. Ten ale nemá ani svou nynější pozici jistou, ze čtvrtého místa chce totiž na příčku zajišťující start v předkole Ligy mistrů zaútočit Paris Saint-Germain. To od Lyonu dělí jediný bod.

V minulém roce se fanoušci Olympiquu mohli těšit ze zisku doublu, když Juninho a spol. vyválčili ligový titul i Coupe de France. Podobná situace se ale letos opakovat nebude, Lyon již vypadl ze všech soutěží v boji o trofej. "Vepředu je Marseille s Bordeaux. Musím říct, že zaslouženě," uznal kapitán Olympiquu Lyonnais. "My teď prostě musíme hrát dobře a proti Nantes získat tři body. Jiná cesta zde není."

Kapitán bílých na druhou stranu nevidí důvod k přehnanému pesimismu. "Když jsme byli mistry Francie, také jsme se nestali nejúspěšnějším týmem. Nesmíme naši situaci zase tak dramatizovat. Všechno není tak špatné, jak se zdá. Jen jsme poztráceli zbytečně moc bodů na domácí půdě. Těžko říct, čím to je," zamyslel se nakonec.

Nantes se v poslední době stejně jako Lyon potýká s výpadkem formy. Z posledních deseti zápasů se z výhry radovalo pouze jednou, když překvapivě porazilo Nice 2:0. Proti Lyonu se pokusí navázat právě na tento výkon. Hosté by byli v boji o záchranu jistě spokojeni i s bodem proti favoritovi, který by znamenal možné vyváznutí ze sestupového pásma, v jehož zajetí se zeleno-žlutí ocitají. Na osmnácté místo je ze sedmnácté příčky odsunulo pouze horší skóre.

Také kvůli špatným výsledkům uvažuje vedení klubu o propuštění kouče Elieho Baupa, ten si ale neúspěch nepřipouští. "Mým cílem je udržení," prohlásil jasně. "Práce trenéra je těžká, ale musím se přes to přenést a myslet pouze na souboj s Lyonem. O mém postu se mohou vést diskuse po sezoně, teď se ale musíme soustředit na záchranu."

Domácí kouč může počítat s kompletní sestavou, po zranění se totiž vrací vůdce Juninho i křídelní útočník Govou. Za hosty do hry bude moci zasáhnout Loic Guillon i Thomas Dossevi. Nadále zraněný pak zůstává Aurelien Capoue.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Mensah, Cris, Boumsong, Grosso - Toulalan - Juninho, Makoun - Delgado, Ederson - Benzema
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Alonzo - Tall, Poulard, Pierre, Mareval - Da Rocha, Vainquer - Dossevi, Bagayoko - Bekamenga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - AS Monaco  (středa 19:00)
Sochaux nevyhrálo z posledních čtyř zápasů ani jeden a nad sestupujícím Nantes je jenom díky lepšímu skóre. Dnes ho čeká důležitý duel proti Monaku, které má z desátého místa jistotu udržení.

Sochaux se v posledních týdnech přestalo dařit. Tým Václava Svěrkoše se naposledy z výhry radoval na začátku dubna, kdy překvapivě porazil Rennes 3:0. Od té doby ale získali žlutí jediný bod za domácí remízu s Valenciennes. Vyrovnávací gól na 1:1 přišel až v poslední minutě z pokutového kopu. V minulém kole už ale Sochaux body nevyválčilo, na titul pomýšlející Bordeaux už totiž bylo nad jejich síly a nakonec doma udrželo tři body po tříbrankovém představení.

Kvůli poklesu formy jsou tak nyní svěřenci Francise Gillota až na sedmnácté příčce, od sestupu je pak dělí pouze pár gólů. Předposlední St. Etienne a osmnácté Nantes mají totiž pouze horší skóre. Zatímco Saint-Etienne přijíždí na půdu posledního Le Havru, Nantes se ve včerejší předehrávce utkalo s mistrovským Lyonem.

Monako v letošní sezoně na poháry opět nedosáhne. Na desáté příčce je sice knížecí klub dostatečně daleko od sestupových pozic, na pátou, pohárovou příčku ale nyní ztrácí nedostižných patnáct bodů. A do tábora monackých fanoušků přilétla další špatná zpráva. klub by mohla po sezoně opustit mladá gólmanská jednička Stéphane Ruffier.

Dvaadvacetiletý brankář letos zažívá fantastickou sezonu a zájem o něho již projevilo Lille, Bordeaux i Paris St. Germain. "Nebudu lhát, několik klubů se o mě zajímá. Nyní nad tím ale neuvažuji. Jsou dvě možnosti, buď zůstanu v Monaku, nebo přestoupím. Uvidíme po konci sezony," prohlásil mladý gólman. "Samozřejmě bych si ale chtěl zahrát v pohárové Evropě, která nám tento ročník opět utekla. Chci se zdokonalovat a hrát proti nejlepším týmům," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Havre AC - AS Saint-Étienne  (středa 19:00)
Velmi důležitý záchranářský souboj čeká předposlední St. Etienne. To se z pozice favorita vydává na cestu do posledního Le Havru, který v minulém kole překvapivě obral o všechny body osmnácté Nantes.

Přístavní klub tak stále živí naději na udržení, byť jen teoretickou. Na nesestupové příčky ztrácí čtyři kola před koncem devět bodů. V případě jakékoli bodové ztráty musí Le Havre na Ligue 1 již definitivně zapomenout. V minulém kole ale opět po nejhorším týmu nejvyšší soutěže nebylo ani vidu. Na svém stadionu po třech porážkách v řadě porazilo 2:1 Nantes a nyní doufá v podobný scénář. Do zápasu ale nebudou moci nastoupit dva zranění hráči - Davidase a Kany Biyika.

St. Etienne bude v důležitém duelu limitovat počet zranění. Kouč Perrin se nebude moci spolehnout hned na sedmero hráčů, které je mimo kvůli zranění. Nezahraje si tak dlouhodobě zraněný Loic Perrin, důležitý záložník Geoffrey Dernis, klíčový bek Varrault, dále pak brazilský kanonýr Ilan, útočník Grax a mladý obránce Andreu. Nově se také zranil mladý středopolař Blaise Matuidi, který je zraněný do konce sezony.

"Doufal jsem, že se nám marodka spíše vyprázdní, abychom měli jednodušší cestu k udržení. Během tří dnů se nám ale zranili další hráči," postěžoval si kouč Perrin. Především ztráta Matuidiho by pro zeleno-bílé mohla být klíčovou. "Testy ukázaly, že Blaise bude mimo do konce sezony. Je to pro nás veliká ztráta, protože měl zacelit místo po dalším zraněném Loicu Perrinovi na defenzivním štítu. Nikdy jsem nic podobného nezažil. Je to veliká smůla, která nás vystihuje během posledních týdnů," dodal zklamaně.

St. Etienne v lize nevyhrálo již dva zápasy, čímž si značně zkomplikovalo naději na udržení v nejvyšší soutěži. V minulém kole svěřenci Alaina Perrina pouze remizovali 0:0 s Nancy; od nesestupových pozic je ale dělí pouze horší skóre.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.25 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Toulouse FC - Lille OSC  (středa 19:00)
Tohle je pro obě mužstva nejklíčovější zápas sezóny. Pohárové příčky letos zajišťuje v Ligue 1 pátá příčka a právě o ni bojují Toulouse s Lille. Jestli se domácím podaří nad Dogami zvítězit, bodový rozdíl mezi oběma bude činit pět bodů. To by už se pak Lille i ostatním celkům číhajícím v povzdálí v posledních třech kolech jen těžko dohánělo.

I nejlepší střelec ligy, autor 21 ligových branek, toulouský André-Pierre Gignac pro klubové stránky přiznal, že tohle je pro něj největší utkání sezóny. "Musíme pracovat opravdu dobře, čeká nás hodně těžké střetnutí. Připravujeme se na něj jako by to pro nás bylo to nejdůležitější. Musíme si vytvořit pětibodový náskok a odskočit našim přímým konkurentům," maluje si. "Byla by škoda potom, jak jsme odehráli tuhle sezónu, nebýt v první pětce."

Domácí si přitom mohli zajistit pohárovou Evropu v sobotu, kdy se hrálo finále Francouzského poháru. Tam se nedostali kvůli domácí prohře v semifinále s konečným vítězem Guingampem. Na to je už pochopitelně pozdě myslet. V posledních kolech Toulouse získalo jen dva body, ačkoli Lorient s Marseille byly určitě hodně nepříjemní soupeři.

Nejen o Pohár UEFA, ale také Lize mistrů je Toulouse docela blízko. Na třetí Lyon má ztrátu jen tří bodů, na čtvrté PSG dva.. V posledním kole navíc Olympique přivítá na svém stánku. "Máme čtyři kola do konce a musíme získat maximum bodů. Nebudeme se proti nim předem vzdávat, když navíc vezmeme v potaz, s kým se utkáme naposledy," věří si Gingac.

Lille už o třetí pozici asi usilovat nemůže. Hlavně proto, že mužstvo trenéra Rudiho Garcíi nemá aktuálně formu a poslední tři zápasy prohrálo. "Pokud budeme hrát v následujících čtyřech zápasech stejně jako v Marseille (2:2), můžeme být na sebe na konci ligy určitě hrdí," říkal toulouský forvard. Na obou stranách je po jedné nové absenci. Suspendovaný je na domácí straně Mauro Cetto a na hostující Adil Rami.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.90 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Le Mans UC 72 - Paris Saint-Germain  (středa 19:00)
Ačkoli Pařížané vědí, že pokud příští ročník postoupí do vytoužené Ligy mistrů, nebude to již s trenérem Paulem Le Guenem, se kterým vedení klubu zkrátka neprodloužilo smlouvu, cíle se v žádném případě nemění. Zisk třetí příčky je prvotní prioritou a vítězství na hřišti patnáctého Le Mans, jenž má od úterý rovněž nového hlavního kouče, rozhodně také.

Po čtyřech letech je PSG blízko milionářské soutěže. Tu ovšem pro příští ročník zajišťují jen první tří pozice, a protože Marseille s Bordeaux se na čele utrhly, zbývá už jen jedno postupové místo. Na něm se ale drží sok více než úctyhodný, zkušený a mocný. Představa, že by sedminásobný mistr Francie nehrál Ligu mistrů, je pro něj nemyslitelná.

Nicméně klub z hlavního města na Olympique mohutně dotírá. Ztrácí pouhý bod a co se týče losu, je na tom o mnoho lépe. V příštích čtyřech utkání ho čekají týmy jen ze středu tabulky, zatímco Lyon jede třeba na půdu Marseille či Toulouse. "Musíme tenhle zápas prostě vyhrát a napravit tak předchozí prohru doma s Rennes, pokud chceme být třetí," potvrdil pro stránky www.ligue1.com pařížský záložník Sessegnon.

V Le Mans nastala nečekaná změna. Díky pětibodovému náskoku má záchranu téměř jistou, ovšem zpráva, že kouč Daniel Jeandupeux rezignoval na funkci trenéra, určitě kabinu nepotěšila. Zbytek ligy tak odkoučuje teprve třiatřicetiletý Arnaud Cormier. Je už mimochodem třetím trenérem na lavičce hostů. "Čelíme týmu, jenž prahne po vítězství," ví moc dobře mladý Francouz, že premiéra nebude lehká. "V závislosti na úterním výsledku mezi Lyonem a Nantes se může soupeř cítit pod tlakem, že musí bezpodmínečně vyhrát. Může nám to pomoci, pokud zahrajeme také dobře v obraně."

PSG trápí v poslední době četná zranění. Mimo je určitě stále druhý nejlepší střelec Ligue 1 Guillaume Hoarau a možná ani další klíčová postava z útoku Ludovic Giuly nebude moci nastoupit. Le Guenovi tak mohou nastat obrovské komplikace v ofenzívě, jelikož na střídačce z těch lepších má pouze vždy střídajícího Luyindulu a nerozehraného Srba Kežmana. Fit není ani Clément Chantome se Sammym Traorém. Domácím chybí Marcelo Estigarribia a suspendovaný Geder.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.15 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Olympique Marseille  (středa 19:00)
Derby mezi Nice a Marseille možná napoví mnohé o letošním vítězi Ligue 1. Pokud Marseille zvítězí, možná unikne druhému Bordeaux; pokud prohraje, na první místo bude možná ztrácet tři body.

Čtyři vítězství z posledních pěti ligových zápasů vynesly Marseille do čela ligové tabulky. Druhé Bordeaux by ale mohlo snadno tuto výhodu získat samo. Na druhém místě je totiž jenom kvůli horšímu skóre a v lize neprohrálo již sedmkrát v řadě. Snazší los má právě druhý celek francouzské ligy z Bordeaux. To se utká v nadcházejících duelech s Le Mans a Valenciennes, Marseille poměří síly právě s Nice, následně ale s mistrovským Lyonem.

"Nemyslím si, že se o titulu rozhodne v tomto týdnu," prohlásil obránce hostů Civelli. "Do konce ligy nás čekají ještě čtyři zápasy. V tomto týdnu nás čeká hned polovina z nich, proto si myslím, že Bordeaux ztratí. My ale musíme vyhrát všechny zápasy, abychom měli stoprocentní jistotu, že titul získáme. Musíme na hřišti odevzdat 100 % a nemyslet ještě na Lyon. Nyní je nejdůležitější zápas s Nice," připomněl.

Kouč Erik Gerets se ale v důležitém zápase bude muset obejít bez dvojice útočníků. Mimo je zraněný Bakary Koné, nyní se k němu přidal i mladičký Samassa. Naopak do obrany se vrací po kratším herním výpadku Laurent Bonnart i levý bek Taye Taiwo.

Nice už nemá v Ligue 1 prakticky o co hrát. Z osmého místa ztrácí na poháry již deset bodů, kouč Antonetti přesto věří, že jeho hráči podají proti svému rivalovi v derby dobrý výkon. "Toto jsou zápasy, které si naši hráči užívají. Bude to sice těžký zápas, ale my jsme se na něj dobře připravili a věříme v úspěch," prohlásil kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.30 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Nancy-Lorraine - FC Lorient  (středa 19:00)
Souboj o střed tabulky nenabízí logicky mnoho povyku. Jak Nancy, tak Loreint hrají prakticky jen o svou čest s cílem dohrát ligu na co nejlepším místě. Zatímco Lorient má záchranu opravdu jistou, Nancy chybí k pevnému udržení ještě dva body. Výhra by tak znamenala nejen jeho vytoužený klid, ale také poskok v tabulce před svého soupeře.

Mezi oběma týmy je dvoubodový rozdíl. I když by se opravdu musely sejít ty nejhorší možné faktory, aby domácí opustili nejvyšší soutěž, tři body jsou prostě z tohoto duelu jasnou prioritou. "Jsme si dobře vědomi toho, že zachráněni ještě nejsme. Až tehdy, pokud získáme 42 bodů," nepřipustil žádné vypuštění závěru soutěže záložník Jonathan Brison v rozhovoru pro klubové stránky www.asnl.net. "Všichni sobě konkurujeme a chceme být v tabulce co nejvýše. Poté, co jsme tvrdě makali, by bylo dobré končit pozitivně."

Lorient nemá vůbec špatnou formu. V minulém kole dokázal vyhrát nad Lille bojujícím o evropské poháry a předtím remizovat na půdě pátého Toulouse. "Soupeř je dobře technicky vybavený a může nám způsobit velké potíže. Není v tom ale zase tolik negativa, otevřít se totiž naopak mohou možnosti pro naše útočníky," myslí si Brison. Že je Lorient jeden z nejchudších klubů Francie? "Cenu klubu přece neurčuje rozpočet. Jen kvalita jeho hráčů. A ty má on skvělé!"

Nancy už čtyři zápasy v řadě neprohrálo a získalo skvělých deset bodů. Právě díky těmto bodům si vlastně na 99% zajistilo záchranu. Domácí budou do konce sezóny postrádat Pascala Berenguera, jenž má problémy s achilovkou, a chybět bude také Chris Malonga. Hostům se možná vrátí Fabien Audard, který začal po zranění ramene znovu trénovat, fit a k dispozici ovšem nejsou Sylvain Marchal ani Bakari Soro.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.85 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stade Rennes - SM Caen  (středa 19:00)
Rennes o víkendu nedokázalo ve finále poháru porazit druholigový Guingamp a přišlo tak o start v Evropské lize. Místo Coupe de France se tak musí zase soustředit na ligu, ve které přivítá sestupem ohrožené Caen.

Hráči Rennes v sobotu podlehli ve finále národního poháru Guingampu z Ligue 2, kouč Lacombe ale nemůže o pohárovém neúspěchu přemýšlet dlouho, protože již ve středu ho čeká další důležitý boj v lize o evropské poháry. "Po zápase jsem se cítil hrozně, tak trochu jsme počítali s úspěchem, ale nevyšlo to. Nyní se musíme opět plně soustředit na ligu, stále máme šanci dostat se do Evropy," burcoval Lacombe.

Rennes v lize střídá dobré výkony se špatnými a také proto mu patří až sedmá příčka. Na páté místo, které zaručuje start v předkole Evropské ligy, ztrácí již čtyři body. Ve 34. kole si ale překvapivě poradilo se čtvrtým PSG a nadále tak živí naději na předskočení pátého Toulouse. To čeká domácí těžký zápas se šestým Lille.

Caen v lize v minulém kole překvapivě triumfovalo, když se na domácí půdě radovalo z výhry 3:1 nad patnáctým Le Mans. Díky zisku tří bodů se v tabulce Ligue 1 dostalo mimo sestupové pásmo, na sestupující Nantes má ale nadále náskok pouze jednoho bodu. Proti Rennes se ale Caen vcelku daří, z posledních tří zápasů ani jednou neodešlo poraženo a jednou se dokonce radovalo z výhry - v polovině prosince 2007.

Domácí se v zápase nebudou moci spolehnout na zraněné duo Cheyrou-Fanni, hosté by měli přijet v kompletním složení.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AJ Auxerre - Grenoble Foot 38  (středa 19:00)
Prakticky jen z povinnosti dohrají soutěž Auxerre a Grenoble. Samozřejmě že prémie za lepší umístění jsou pro hráče obou celků hnacím motorem k lepším výkonům, nicméně souboj devátého s dvanáctým opravdu velkou díru do Ligue 1 udělat nemůže.

Není to tak dávno, co obě mužstva měla problémy s udržením se v nejvyšší soutěži, ovšem poslední dva měsíce byly pro Grenoble i Auxerre v celku úspěšné, takže nyní se pohybují v klidném středu tabulky. Bodový rozdíl mezi oběma činí čtyři body. Domácí by se především chtěli poprat o osmou příčku s Nice.

Grenoble odcestuje do Auxerre bez útočníka Daniela Moreiry, který bude chybět navíc na ještě další tři zápasy. On je přitom důležitým hráčem týmu, vždyť odehrál 31 zápasů, na hřišti pobyl celkem 2331 minut a vstřelil čtyři branky. Francouzská fotbalová federace mu totiž dodatečně udělila tento vysoký trest za nevybíravé výroky směrem k sudímu v pohárovém semifinále proti Rennes.

Moreira, jenž je v klubu na hostování z Rennes, pochopitelně nemůže skousnout, že bude prakticky měsíc bez soutěžního utkání. A to do konce soutěže. "Nerozumím tomu, proč jsem byl potrestaný," čertil se. "Myslel jsem, že můj trest se vztahoval jen na jeden zápas," krčil rameny. Mimo to chybí také suspendovaný Larsen Touré a také zraněný Sandy Paillot. Auxerre postrádá Juliena Querciu, Roberta Popova a Kamela Chafniho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.10 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valenciennes FC - Girondins Bordeaux  (středa 21:00)
Les Girondins bojují o ligový titul. Jediným horkým protivníkem je Marseille, která je jen o lepší skóre na vedoucí pozici. Bordeaux může ucítit intenzivněji kořist v podobě blýskavého poháru, jelikož Marseille rozhodně nečeká v Nice nic jednoduchého. Ovšem k tomu, aby Olympique předhonilo, potřebuje tak jako tak nutně tři body ze hřiště o nic nehrajícího Valenciennes.

VA je ovšem na domácím stánku letos skoro nedobytné. Už devětkrát na něm slavilo tři body, což je nejvíce ze všech týmů druhé desítky. Přitom ani osmé Rennes tolik vítězství doma nezískalo. "Je proti němu opravdu hodně těžké na Stade Nungesser hrát," má obavy Brazilec Fernando. "Víme však, co tam na nás číhá. Někteří hráči, třeba Johan Audel, chtějí být skvělí jako ve výkladní skříni. Hodně nás minulou sezónou Valenciennes potrápilo, minule proti Lyonu hráli skvěle."

Na body si přitom ve VA nepřišel v předchozím kole jen Lyon. Lille nebo Nice, přední mužstva Ligue 1, tam taktéž prohrály. Tehdy však mužstvo ze severu Francie hrálo o záchranu, na kterou nyní ze třinácté příčky nahlíží s dostatečným náskokem. Tolik se tak tedy tentokráte o dobrý výsledek prát nemusí. "Naším cílem je nedostat první gól. A pak musíme využít své šance, i když třeba bude jen jedna za zápas," broukal si hostující záložník.

Pro Fernanda je tahle sezóna opravdovým životním snem. Až v Bordeaux našel ve svých 28 letech fotbalovou pohodu a skvělý ročník si užívá se vším všudy. "Je to pro mě vzrušující, opravdový duel o titul! Bohužel pro mě ten úspěch přišel trochu pozdě," litoval nepovedených angažmá z minulosti. "Ale budu se radovat, jako kdyby mi bylo dvacet."

Kouč Bordeaux Laurent Blanc má dobré zprávy. Poté, co veleúspěšně přežil období bez několika klíčových hráčů, se mu marodka začíná postupně vyprazdňovat. Do sestavy se vrací Henrique s Jussiem a bekovi Marcu Planusovi již trest vypršel. Stále však musí zvážit, zda-li na hřiště pošle nedoléčeného šutéra Fernanda Cavenaghiho.

Domácí mohou mít proti favoritovi obrovské problémy směrem dopředu. Slovenský forvard Filip Šebo si po nedělním tréninku zlomil zápěstí a nejlepší střelec týmu Grégory Pujol má natažený sval, takže taktéž není fit.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Ducourtioux, Biševac, Schmitz, Tiené - Mater, Bangoura, Sanchez, Danic - Pieroni, Audel
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Valverde - Chalmé, Planus, Diawara, Tremoulinas - Fernando, Diarra, Sertic, Gourcuff - Šamach, Cavenaghi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.40 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille341911458:3168
2.Girondins Bordeaux34208657:3168
3.Olympique Lyon341710743:2761
4.Paris Saint-Germain341861046:3460
5.Toulouse FC341513641:2558
6.Lille OSC341511846:3656
7.Stade Rennes341315637:2854
8.OGC Nice341391239:3648
9.AJ Auxerre341371429:3246
10.AS Monaco3411101340:4043
11.FC Lorient3410121242:4042
12.Grenoble Foot 383410121223:3342
13.Valenciennes FC349131231:3440
14.AS Nancy-Lorraine3410101433:4040
15.Le Mans UC 72341081639:4838
16.SM Caen347131439:4434
17.FC Sochaux347121534:4533
18.FC Nantes34891729:4733
19.AS Saint-Étienne34961930:5133
20.Le Havre AC34732427:6124

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Makoun jede.

Reagovat
papos182

kdo jde do UEFY?...Guingamp a Vannes?

Reagovat
smazaný uživatel

AS Saint-Étienne a FC Sochaux tak to jsou dnesni tuty do nich pujdu

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm aby Sochaux nebyla plichta bacha!

Reagovat
smazaný uživatel

PSG musí

Reagovat
Lorcan

Bordeaux musí

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux musí

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SAINT GERMAIN

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska musí Sochaux vyhrát. Takže Svěrky hezky 2 góly a Erdinc jeden, Monaco není tak těžký soupeř, aby přišla další prohra.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím jim, ale asi bych si na to nevsadil

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky je bůh!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele