Ligue 1 - preview 25. kola

21.02.2009, 08:33, aktualizováno 22.02.2009, 10:05
Previews
V neděli se představí dva z pronásledovatelů Lyonu. Bordeaux, které ještě donedávna bylo krůček od sesazení mnohonásobného francouzského mistra z čela tabulky je po sérii slabších výsledků až páté a navíc v St. Etienne ho nečeká nic lehkého. Marseille zase přivítá doma Le Mans a v případě vítězství může poskočit na druhou příčku.
Le Havre AC - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Poslední Le Havre ztrácí na příčky zajišťující setrvání v Ligue 1 devět bodů. Kouč Frederic Hantz přesto stále věří v záchranu, a nejinak je tomu i před zápasem s dvanáctým Auxerre.

Poslední tým tabulky prohrál z posledních deseti zápasů hned osmkrát, pouze jednou se pak radoval ze zisku tří bodů - na začátku února porazil 1:0 ambiciózní Rennes. V následujícím kole ale svěřenci Frederica Hantze opět prohráli, když nestačili na mistrovský Lyon.

Přestože přístavní tým ztrácí na nesestupové příčky propastných devět bodů, prezident klubu se se sestupem nehodlá smířit. "Nyní bojujeme především sami se sebou. To se musí změnit. Práce, kterou udělal kouč Hantz, snad konečně začne nést ovoce," zadoufal Jean-Pierre Louvel. "Pokud budeme hrát tak vyrovnaně, jako tomu bylo proti Rennes, stále máme šanci na záchranu. V následujících čtyřech zápasech se rozhodne, zda se v této soutěži udržíme, či ne."

Le Havre to ale bude mít těžké, na domácím stadionu je vůbec nejhorší z celé Ligue 1. Na svém stadionu získal pouze devět bodů. Problém je především s děravou obranou. Přestože hráči na Stade Marcel Picot vstřelili slušných 11 gólů, obdrželi jich o devět víc. Což je vůbec nejhorší domácí bilance v lize.

Auxerre v posledních zápasech našlo ztracenou formu a začalo tabulkou opět šplhat vzhůru. Z posledních tří zápasů vytěžilo skvělých sedm bodů a v tabulce se zastavilo na dvanácté příčce. Na evropské poháry ale ztrácí sedmnáct bodů, naopak na sestupové příčky má pouze tříbodový náskok.

Hostům budou v důležitém zápase chybět hned dva klíčoví muži defenzivy - sedmadvacetiletý obránce Jean-Pascal Mignot a švýcarský reprezentant Stéphane Grichting. Francouzský obránce bude svému týmu chybět ještě šest týdnů kvůli zraněnému koleni, zatímco zkušený Švýcar je suspendovaný. V základní sestavě se tak pravděpodobně objeví polský internacionál Dariusz Dudka.

Domácím také bude chybět důležitý člen obranné řady - Nicolas Gillet. Toho by mohl nahradit uzdravený Loďc Nestor, který má na svém kontě zatím jedenáct startů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.80 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Toulouse FC - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Zajímavou bitvu přinese duel mezi Toulouse a Valenciennes. Domácí tým je na čtvrtém místě tabulky a bojuje o pohárovou Evropu, hosté se naopak pohybují těsně nad zónou sestupu. Obě mužstva mají ale hodně společného - v roce 2009 se zatím nenašel tým, který by dokázal sobotní soupeře porazit.

Valenciennes se ze sestupových příček dostalo díky třem bodům po úterním odloženém utkání s Caen, ve kterém dokázalo zvítězit 2:0. Svěřenci trenéra Kombouareho sice prohráli naposledy v listopadu loňského roku, ale v sobotním podvečeru narazí na velmi silný tým Toulouse, který na druhé PSG ztrácí pouhý bod a v posledních sedmi zápasech dokázal hned pětkrát zvítězit. Zajímavým faktem, svědčícím o neprostupné obraně domácích, je také jediný obdržený gól v jejich síti v tomto roce.

Obránce Toulouse Capoue říká: "Rok 2009 je pro nás zatím velmi úspěšný, ale v Ligue 1 je každý zápas těžký. Valenciennes totiž přijede ve velmi dobré formě, o čemž svědčí jejich poslední výsledky. Naši mírnou výhodou může být únava soupeře, který hrál v průběhu týdne odložený zápas."

S hosty to před několika měsíci vypadalo bledě a fotbalisté Valenciennes byli vážným kandidátem na sestup, ale v posledních týdnech se začíná blýskat na lepší časy. "Je to společná práce mužstva, realizačního týmu a našich fanoušků. K záchraně v soutěži je ale ještě dlouhá a náročná cesta," řekl kouč hostů Kombouare.

Do branky Toulouse by se měl vrátit Cedric Carasso, který měl v předchozích dnech problémy s kotníkem. Hosté se budou muset obejít bez Darchevilla, který stále nedoléčil zranění lýtka a také útočníka Audela, jehož vyřadil svalový problém.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Fotbalisté Sochaux, kteří v posledních týdnech překvapují výrazně lepšími výkony, než jaké předváděli v minulém roce, zajíždí na půdu Lorientu, který se pohybuje v klidném středu tabulky.

Domácí výběr své fanoušky v poslední době zásobuje "nudnými výsledky". Posledních pět ligových utkání Lorientu skončilo dělbou bodů, a hned čtyřikrát se soupeři rozešel výsledkem 1:1. Největším "problémem" Lorientu je před sobotním utkáním početná marodka. K dispozici nebude hned šest hráčů - Ciani, Jaller, Soro, Mansouri, Le Pen a Genton.

Hosté sice dosáhli velkého herního zlepšení, avšak předváděnou hru nedokážou plně "promítnout" do konečných výsledků. Minulý týden Sochaux v utkání proti Toulouse vedlo, hosté ale dokázali dvěma brankami otočit skóre na konečných 1:2. Podobný scénář měl i zápas proti ambicióznímu Lille na jeho hřišti před 14 dny, Sochaux nedokázalo udržet dvoubrankové poločasové vedení a nakonec odešlo poraženo 2:3.

"Lidé říkají, že v posledních dvou letech nemáme štěstí. Ale musíme být realisté, není to totiž pouze o štěstí. Povídá se, že předvádíme dobrý fotbal, kterému naše postavení v tabulce neodpovídá. Ale řekněme si to upřímně, v současné době nemáme tým, který by mohl patřit mezi deset nejlepších celků soutěže," zhodnotil situaci v Sochaux kapitán Dalmat.

Právě Stephane Dalmat do sobotního utkání nezasáhne, středopolař Sochaux stále nedoléčil zranění kolena a mužstvu bude výrazně chybět. Bývalý hráč Interu Milán sice v úterý odehrál 70 minut za rezervní tým, ale v nominaci kouče Gillota pro sobotní zápas není. Dalmat tak bude sledovat pouze z tribuny, jak jeho spoluhráči bojují o záchranu v soutěži.

A nebude to jen on, kdo bude svému týmu chybět. Stejně jako na straně Lorientu, tak i v mužstvu Sochaux je několik hráčů, kteří do utkání kvůli zranění nezasáhnou. Připraveni nebudou Afolabi, Thomas, Privat a také Pitau.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.85 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Nancy-Lorraine - Olympique Lyon  (sobota 19:00)
Vedoucí Lyon v pětadvacátém kole zavítá na půdu Nancy, které uzavírá první desítku Ligue 1.

Lyon v posledních zápasech našel ztracenou formu a na čele francouzské ligy se osamostatnil před PSG, Marseille i Toulouse. Druhé Paris St. Germain na sedminásobného mistra ztrácí již čtyři body. Svěřenci Clauda Puela dali zapomenout na nepovedený konec loňského roku a v roce 2009 zatím nenašli přemožitele. O body je obraly pouze St. Etienne s Lorientem.

Lyon ale čeká velice složitý týden, kromě ligového zápasu s Nancy čeká Lyonské i utkání Ligy mistrů proti španělské Barceloně. Ve hře tak je možné šetření klíčových hráčů právě pro úterní duel s katalánským velkoklubem. Pouze na lavičce by tak v sobotu mohli začít kanonýr Karim Benzema, kapitán Juninho či klíčový záložník Jeremy Toulalan.

Kouč Puel ale zápas s Nancy rozhodně nechce podcenit a své hráče varuje, aby nemysleli ihned na Barcelonu. K tomu se přidal i obránce Fabio Grosso: "Toto není příprava na úterní utkání. Nyní jsme se konečně rozehráli k dobrým výkonům a začali sbírat body. Chceme takto pokračovat, na Barcelonu poté bude času dost. Nyní se musíme plně soustředit na Nancy. To minule prohrálo, takže se před domácími fanoušky bude snažit vytáhnout," varoval italský bek.

Zatímco Lyonu se poslední tři zápasy vydařily, Nancy v minulých zápasech marně hledá starou formu. Nejdříve nestačilo na Auxerre, poté remizovalo s Rennes a v posledním kole prohrálo 1:2 s Nice. A zatímco Lyon je na venkovních hřištích vůbec nejlepším týmem, domácí na svém stadionu vyhráli pouze třikrát z dvanácti zápasů.

Pablo Correa se v těžkém utkání bude muset obejít bez zraněného obránce Michaëla Chrétiena, který zatím naskočil do čtrnácti utkání. Nezahraje si ani jednadvacetiletý autor tří ligových branek Issiar Dia, nepříliš vytěžovaný senegalský záložník Momar Faye a mladý náhradník Cris Malonga.

Lyon nejspíš v sobotním utkání ještě nevyužije argentinského útočníka Cesara Delgada, který nedávno doléčil zraněné stehno. Mimo je čerstvě i Fabio Santos, dlouhodobá zranění v Lyonu prodělává Francois Clerc a Anthony Reveillere.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.05 - 2.00
více informací
FC Nantes - SM Caen  (sobota 19:00)
Hlava kouče Caen Francka Dumase může být po další prohře na hřišti čtrnáctého Nantes sťata, i když podle jeho slov podporu od vedení stále má. Mužstvo totiž v úterní dohrávce prohrálo v důležitém střetnutí na hřišti Valenciennes a je nyní jen bod od sestupového pásma. Hosté nevyhráli už devět zápasů za sebou.

"Nesmíme si nic nalhávat. Bojujeme o kůži v Ligue 1, musíme na to reagovat a chovat se jako muži," prohlásil před utkáním ve Valenciennes kouč Caen Dumas. Jenže jeho tým tento zápas prostě nezvládl a až na pár vytvořených šancí zaslouženě prohrál 0:2. Po solidním začátku se tak tabulkou propadl z páté pozice až na šestnáctou. "Chci tady nejvyšší soutěž udržet," prohlásil jednačtyřicetiletý trenér.

"Musíte se hráčů ptát na jejich názor. Přesto pokud by sem přišel nový kouč, nejsem si jistý, jestli by přinesl něco nového a lepšího. Pokud lidé chtějí zahodit mou tří a půlletou práci... Lidé na mnoho věcí často zapomínají," mrzelo by Dumase. "Protože i přes špatné výsledky si myslím, že nakonec vezmeme věci do svých rukou a zachráníme se. Jestli by měl přijít nový muž na lavičku, bylo by to jenom díky mému rozhodnutí," vyvrátil jakékoliv spekulace o možném vyhození ze strany vedení.

Caen se na hřišti Nantes vůbec nedaří. Od roku 1988, kdy si poprvé zkusilo Ligue 1, nedokázalo na La Beaujoire-Louis Fonteneau vyhrát. "Zkušení hráči na sebe musí vzít nyní zodpovědnost a být oporou naší zdi," řekl Dumas. K dispozici nebude mít potrestaného záložníka Gomise, zpátky jsou ovšem Sorbon s Toudicem, jež už jsou po zraněních zcela fit.

Domácí se již delší dobu pohybují nad hranicí sestupu. Když jednou ztratí, v následujícím střetnutí se jim podaří chybu odčinit. Naposledy Nantes remizovalo na půdě Valenciennes 1:1. Proti Caen by měl hrát opět Chorvat Klasnič, i když měl problémy s kotníkem, ve VA mimochodem zařídil svou trefou bod, ovšem zraněný brankář Alonzo společně s N'Dawem, Tallem, Moullecem a suspendovaným Bagayokem nastoupit nemohou.

V příštím střetnutí přivítají Kanárci taktéž doma Grenoble. Trenér Elie Baup si tak vytyčil proti týmům, s nimiž jeho mužstvo určitě může hrát vyrovnanou partii, jasný cíl: "Samozřejmě, že v obou zápasech musíme bodovat."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Grenoble Foot 38 - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
Pařížský útočník Guillaume Hoarau, autor dvou branek ze středečního utkání Poháru UEFA proti Wolfsburgu, ví, že nyní jeho tým čekají nejdůležitější momenty sezóny. Atakovat ze druhé příčky vedoucí Lyon a přiblížit se mu na rozdíl jednoho bodu se pokusí na hřišti zlepšujícího se Grenoblu.

Hosté mají skvělou formu. Od té doby, co potupně prohráli v Ligovém poháru, vyhráli tři střetnutí za sebou, včetně toho posledního v Poháru UEFA nad německým Wolfsburgem 2:0. V Ligue 1 naposledy PSG ztratilo jen v prvním jarním kole v půlce ledna se svým neoblíbeným Bordeaux. Od té doby si připisovalo jen samá vítězství. "Jsme teď velmi silní a ještě více chytří," pochvaluje si Hoarau.

Proti Wolfsburgu trenér Le Guen ušetřil tři hráče základní sestavy. Claude Makelele, Ludovic Giuly i Jérémy Clement by tak neměli pocítit žádnou únavu. "Březen je pro sezónu vždycky hodně důležitý. Následující tři utkání budou velmi choulostivá, protože hrajeme se třemi nepříjemnými soupeři. Po nich uvidíme, jak budeme postupovat dále," řekl druhý nejlepší střelec francouzské ligy.

Před souboji s Nancy a v Lorientu PSG čeká pod Alpami Grenoble. Ten má suverénně nejhorší ofenzívu Ligue 1, v minulém kole ale dokázal uhrát remízu na půdě pátého Bordeaux. Na podzim navíc vyhrál jako jeden z dvou týmů v Parku Princů. "Bude to pro Grenoble obrovská motivace porazit nás podruhé v sezóně," obává se Hoarau. "Nebudeme moci nic vrátit, takže musíme pokračovat v tvrdé práci a uchovat týmového ducha, jako tomu bylo v předchozích třech čtyřech měsících."

Domácí se sice drží na 13. příčce, ale díky obrovské vyrovnanosti ve spodku tabulky mají na sestupové pásmo náskok pouhých tří bodů. Pokud bude nadále pokračovat jejich střelecká impotence, brzy mohou mít se záchranou velké starosti. Proti Pařížanům by měli být svěřenci kouče Baždareviče kompletní, nejistý start je jen u záložníka Regraguiho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.95 - 3.10 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
OGC Nice - Stade Rennes  (sobota 21:00)
Velmi vyrovnaný zápas, ve kterém o vítězství rozhodne nejspíše jediná branka, je na programu v sobotu večer v Nice. Domácí celek, kterému patří osmé místo, v něm vyzve svého souseda z tabulky, deváté Rennes.

Už se zdálo, že nejtěžším soupeřem Lyonu o ligový trůn bude právě Rennes, ale hosté dokázali z posledních pěti utkání vybojovat pouhých 5 bodů, které rozhodně nemohou stačit na bitvu o příčky nejvyšší. Hráčům Nice nevyšel přelom ledna a února, kromě toho, že z ligových zápasů odešli dvakrát poraženi, vypadli také z Ligového i Francouzského poháru. Jak se ale zdá, "krize" je nejspíš zažehnána, o čemž svědčí zisk šestí bodů z posledních dvou střetnutí.

Mohlo by se zdát, že se Nice "potkává" s Rennes ve vhodnou dobu, ale kouč Antonetti své svěřence varuje: "Nevím, zda si můžeme dovolit říct, že proti Rennes hrajeme v ideální čas. Soupeři se momentálně nedaří, ale v jeho prospěch jasně hovoří statistika. Když Rennes z 24 utkání prohrálo pouze třikrát, rozhodně nemůže být špatným týmem. V jejich hře nevidím příliš slabých stránek, nebezpečí hrozí ze všech stran, hráči jsou skvěle fyzicky vybaveni, mají jednu z nejlepších obran v lize. Podle mého názory patří Rennes mezi čtyři nejlepší týmy soutěže," netajil se svými názory trenér domácího celku.

Nice se na svého sobotního soupeře dotáhlo díky úterní dohrávce, ve které porazilo Nancy na jejich hřišti 2:1. Oba týmy tak v tabulce dělí pouze rozdílné skóre a evropské poháry jsou tak stále na dosah. Od čtvrté příčky, zajišťující pohárovou Evropu, dělí obě mužstva pouhých pět bodů.

Že utkání nebude jednoduché, ví i hostující trenér Lacombe: "Nice mělo nepovedený leden, ale teď je opět ve formě a já očekávám velmi těžký zápas. Žádný vliv na to nebude mít ani jejich dohrávka a případná únava z průběhu týdne. V sobotním utkání budou připraveni na sto procent," nechal se slyšet Lacombe.

Domácí tým bude postrádat jen Echouafniho, kterého vyřadilo zranění nohy. Hosté se musí obejít bez Marveauxe, Sowa a Leroye, jehož na hřiště nepustí poraněné koleno.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.75 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Důležitý zápas čeká na Bordeaux v neděli, kdy svěřenci kouče Blanca zajíždí na půdu zachraňujícího se St. Etienne. Pokud by hosté zvítězili a na své konto si připsali tři body, v tabulce poskočí na druhé místo hned za vedoucí Lyon.

V průběhu týdne oba nedělní soupeři odehráli svá utkání v Poháru UEFA. Zatímco hosté vyválčili na svém hřišti pouze bod s Galatasarayem za remízu 0:0, St. Etienne bylo daleko úspěšnější, když dokázalo zvítězit 3:1 na půdě řeckého Olympiakosu Pireus a má do odvetného zápasu má velmi dobrou pozici.

Bordeaux získalo z posledních tří ligových zápasů pouhé dva body, ale díky zaváhání soupeřů je případné vítězství může znovu vrátit do pozice vážného kandidáta na titul. Hosty momentálně trápí koncovka, v posledních třech zápasech dokázalo Bordeaux skórovat pouze dvakrát.

Aktuální formu St. Etienne lze těžko předpovídat, mužstvo se v Ligue 1 nachází na 18. místě a bojuje o záchranu, ale v Poháru UEFA působí suverénním dojmem. V neprospěch domácího mužstva v ligové soutěži může ale působit fakt, že z posledních pěti zápasů přes svými fanoušky dokázalo St. Etienne vyhrát pouze jednou.

Domácím budou chybět zranění Ilan, Tavlaridis a Dernis. Hosté se musí obejít bez Wendela, který se zranil v pohárovém utkání a nejspíše také gólmana Ramého, který si stěžoval na bolesti kolena.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.05 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Le Mans UC 72  (neděle 17:00)
Le Mans ze začátku soutěže patřilo k příjemným překvapením soutěže. V posledních týdnech ale tým Daniela Jeandupeuxe tápe a z posledních deseti zápasů vyhrálo pouze jednou. Nyní navíc zajíždí na půdu ambiciózní Marseille.

Marseille ale bude mít opět problémy s poskládáním útočné dvojice. Brandao, který do Francie zamířil v lednu z ukrajinského Šachťaru, si na pátečním tréninku přivodil lehčí zranění a do zápasu pravděpodobně nezasáhne. Zatímco brazilský útočník do zápasu s největší pravděpodobností nezasáhne, uzdravený kanonýr Niang by se mohl objevit alespoň na lavičce. Senegalský střelec si po desetitýdenní pauze opět zahrál v soutěžním zápase, když ve čtvrtek nastoupil do zápasu poháru UEFA s Twente. Na hřišti ale kvůli bolestem vydržel pouze hodinu.

"Ke konci prvního poločasu jsem cítil bolesti. Kouč Gerets mě pak stáhl, nechci své zranění podcenit. Přece jenom jsem nehrál téměř tři měsíce a nejsem stoprocentně fit. Zatím při větším zatížení pociťuji bolesti. Nevím, jak dlouho to bude trvat. Musím se pomalu dostat do zápasového tempa. To může trvat třeba i měsíc," prohlásil devětadvacetiletý reprezentant.

OM v minulých kolech zvládl dva důležité duely. Nejdříve si doma poradil s Bordeaux, následně porazil Monako. Ve čtvrtečním zápase proti Twente ale hráči francouzského týmu neoslnili a naprosto zaslouženě prohráli. "Máme problém s vyrovnanou výkonností. To nás stále sráží dolů," smutnil kouč Gerets po zápase. "Musíme si ale nadále věřit, šanci na titul stále máme."

Pokud by Marseille zápas s Le Mans vyhrála, mohla by se posunout na druhé místo. O pouhý bod za mistrovský Olympique Lyon. Jak druhé PSG, tak lídr z Lyonu by ale museli proti svým soupeřům zaváhat.

Le Mans ze začátku soutěže prohánělo favority soutěže, výkonnost ale začala pomalu klesat a nyní žluto-červení čekají na výhru již od konce listopadu. V posledním kole sice remizovali se čtvrtým Toulouse 0:0, na sestupové příčky ale mají náskok pouze dvou bodů.

Kouč Jeandupeux se navíc bude muset smířit s absencí jednadvacetiletého útočníka Gervinha, který má problémy s okem. Po zranění se ale vrací důležitý záložník Mathieu Coutadeur, který měl nemocná střeva. Kouč Gerets má kromě Brandaa a Nianga k dispozici kompletní sestavu. Po zranění se vrací záložník Karim Ziani a obránce Julien Rodriguez. Do základní sestavy by se mohl vrátit i kapitán hostů Lorik Cana, který měl poraněné koleno.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Rodriguez, Hilton, Taiwo - MBami - Ziani, Cheyrou - Valbuena - Koné, Samassa
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Roche - Cerdan, Geder, Andre Paulo, Camara - Thomas - Stromstad, Lamah - Le Tallec, Estigarribia - Helstad
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - AS Monaco  (neděle 21:00)
Mužstvo Lille, které je mnohými považováno za černého koně soutěže, uzavírá 25. kolo nejvyšší francouzské soutěže nedělním zápasem na půdě knížecího klubu z Monaka.

Domácí tým je v tabulce před svým nedělním střetnutím na sedmém místě, na vedoucí Lyon už ztrácí dvanáct bodů. Jako zlomový moment lze považovat prohru 2:0 před 14 dny v Auxerre, díky které tým ztratil kontakt s čelem tabulky. Trenér Garcia má ale na věc jiný názor: "Před utkáním s Auxerre jsme byli pasování do role kandidáta na účast v Lize mistrů. A poté, co jsme minulý týden ztratili body v zápase proti Le Mans, jsme začali být najednou odepisováni z bojů o čelo tabulky. Já si myslím, že obě tvrzení jsou velmi nadnesené, protože v Ligue 1 se může stát ještě ledacos a nejde týmy "soudit" podle několika málo nepovedených zápasů."

Knížecí klub minulý týden klopýtnul na půdě Marseille a na sestupové příčky má náskok pouhých čtyř bodů. Z posledních osmi ligových utkání dokázalo Monako do vítězného konce dotáhnout pouze jediné střetnutí. Největším problémem před nedělním zápasem je rozsáhlý seznam zraněných hráčů. Monako nemůže počítat s Romou, Perezem, Bakarem, Muratorim, Sagbem, Gossou a Pokrivacem.

Domácí také nebudou v optimální sestavě, do zápasu nezasáhne trojice Cabaye, Maric a De Melo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.20 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon24147333:1649
2.Paris Saint-Germain24143734:2445
3.Olympique Marseille24128439:2544
4.Toulouse FC24128427:1644
5.Girondins Bordeaux24127540:2443
6.Lille OSC241010434:2540
7.Stade Rennes24912326:1639
8.OGC Nice24116730:2539
9.FC Lorient24710729:2731
10.AS Nancy-Lorraine2478923:2729
11.AS Monaco24771027:2928
12.AJ Auxerre24761118:2327
13.Grenoble Foot 382469914:2227
14.FC Nantes24761122:3327
15.Le Mans UC 7224751227:3526
16.SM Caen24510928:3125
17.Valenciennes FC24591021:2724
18.AS Saint-Étienne24731421:3524
19.FC Sochaux243111024:3220
20.Le Havre AC24431718:4315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nancy to bude mít dost těžké, absence Chrétiena a Malongy může být klíčovou, myslím, že Lyon bezproblémů vyhraje i když nastoupí hráči ze širšího kádru, ale uvidíme, tip 1:2.

Reagovat
herbage

Bezproblémů - 1:2, dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Pokus o vtip?

Reagovat
herbage

Ne, jen mi přišla zajímavá kombinace slova bezproblémů a tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem teď v úterý Nancy proti Nice... Domácí opravdu nic moc. Tohle by Lyon měl zvládnout, i pokud nenasadí dvě tři klíčové postavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím vůbec, jak to bude vypadat u PSG v Grenoblu... ALLEZ PSG a hodně štěstí.

Reagovat
onze

Urcite to nebudeme mat lahke, ale verim ze to dopadne pre nas na vybornu.Program zapasov PSG je dost nahusteny,ale v stredu sme aj setrili hracov.Dnes budu hrat. ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
božský John

Tak dneska budu předevšim fandit Sochaux,protože Valenciennes si z toulouse odveze bod a 5 bodů by už bylo docela dost a Lorient de facto nemá o co hrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že by Lorient neměl o co hrát, přece jen kdyby Sochaux uhrálo 3 body, tak už by od sebe byli vzdálení "jen" 8 bodů a to se ještě dá relativně v klidu dohnat. Rozhodně nenechají Sochaux nic zadarmo.

Reagovat
božský John

Já vim,ale je to klidnej střed tabulky,Lorient má myslim svý jistý..něco si uhraje..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je fakt, že jestli Lorient příštích 14 zápasů uplichtí, tak se zachrání v pohodě...

Reagovat
božský John

Nó takhle to myslim ..oni prostě nespadnou..

Reagovat
smazaný uživatel

já budu fandit Sochaux taky, mám tam jejich neprohru s maximální důvěrou. Ale že by si Valenciennes odvezli z Toulouse něco jiného než výprask, silně pochybuji...

Reagovat
božský John

Já tam tušim zradu právě..

Reagovat
božský John

takhle mi mnoho lidí říkalo že Inter si s Torinem vytře zadek a já měltakový tušení že Torino tam neprohraje(a to bylo zrovna v véélký krizi) no a skončilo to mylsim 1:1...na tohleto já mam čuch(a Toulouse vyhraje 4:0... )

Reagovat
smazaný uživatel

To je jen tajný přání BJe, protože cejtí, jak Toulouse na Marseille doráží.

Reagovat
božský John

Né to je základní instinkt..v tomhle se nemýlim...

Reagovat
božský John

VENCÁÁÁÁ

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Bordeaux dneska vyhraje...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele