Ligue 1 - preview 23. kola

07.02.2009, 09:34, aktualizováno 08.02.2009, 08:50
Previews
PSG, Toulouse i Lille včera zvítězily, což je hozenou rukavicí pro Lyon, Bordeaux a Marseille. Právě posledně dva jmenovaní si to spolu rozdají na stadionu Olympiqueu, Lyon pro změnu jede vyhrát na hřiště nevyzpytatelného Nice. Třetím zápasem do party je souboj o záchranu mezi Grenoblem a Valenciennes...
FC Lorient - AS Monaco  (sobota 19:00)
Monako zvládlo poslední dva ligové zápasy a díky tomu se vyšplhalo na jedenáctou příčku Ligue 1 dva body za devátým Lorientem, jeho soupeřem ve 23. kole. Tomu se v poslední době příliš nedaří, přesto o utkání mluví monacký trenér Ricardo jako o nejtěžším venkovním v sezóně.

Domácí od nového roku za posledních pět zápasů ani jednou neprohráli, ovšem v lize již třikrát za sebou remizovali. "Zisk 29 bodů ale není poté, jak jsme vstoupili do sezóny, tak špatný," prohlásil kapitán Sylvain Marchal. Minulý týden uhrálo jeho mužstvo bezbrankovou remízu na půdě Auxerre. Letos Lorient platí za kata favoritů. Dokázal porazit venku Marseille a remizovat v Lyonu, porazil i Toulouse.

Takže Ricardo má plné právo obávat se tohoto nepříjemného soupeře z Bretaně. "Je to velmi dobře organizovaný tým. Má dynamickou zálohu a kompaktní systém hry, takže bude hodně těžké proti němu jakkoli manévrovat," ví brazilský stratég. "Tým není tak odlišný od toho, který jsem trénoval ještě v Bordeaux. Určitou spojitost tam najdete."

Monako naposledy v Lorientu vyhrálo v roce 1998. Doma se mu na něj daří o hodně lépe, z pěti zápasů za posledních deset let slavilo vítězství hned čtyřikrát. Na podzim získalo tři body za výsledek 2:0. "Lorient hraje někdy opravdu velice dobře, ale nedaří se mu to pořád. I my však dokážeme odehrát skvělé utkání. Bude to i tak jedno z nejtěžších utkání venku v celé sezóně," připomněl Ricardo.

Hostující trenér cestuje přes celou Francii bez několika hráčů. Leko, Meriem, Roma, Alonso, Sagbo i Perez jsou zranění, Modesto je nemocný. Nejistý start je i u Kolumbijce Pina. Les Merlus postrádají Audarda a křídlo Obertana, jenž do klubu přišel na hostování z Bordeaux. Zpět je naopak útočník Gameiro, který měl problémy s chodidlem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Fotbalisté Auxerre, kteří v současné době neprocházejí zrovna "růžovým" obdobím, zajíždí v rámci 23. kola nejvyšší francouzské soutěže do Nancy. A nečeká je zrovna jednoduchý zápas, domácí ve svém svatostánku letos prohráli pouze jednou a spolu s Toulouse se mohou pyšnit nejpevnější obrannou tvrzí. V deseti utkáních před svými fanoušky totiž obdrželo Nancy pouhých šest branek.

Navíc jsou domácí ve střelecké formě, v posledních čtyřech utkáních vsítili osm branek a se ziskem 28 bodů uzavírají první polovinu tabulky.

To Auxerre má úplně jiné starosti. Burgundský klub ztratil šest z posledních osmi zápasů a v tabulce se přibližuje sestupovým příčkám, od kterých ho dělí jediný bod. V posledním utkání Auxerre před vlastními fanoušky jen bezbrankově remizovalo s Lorientem a na kouče Fernandeze je ze strany médií a fanoušků vyvíjen čím dál větší tlak, přesto u klubového vedení má stále podporu.

V záchranářských bojích by měl hostujícímu celku pomoci Valter Birsa ze Sochaux, který do Auxerre přišel v poslední přestupový den na půlroční hostování. Slovinské křídlo by mělo zvýšit konkurenci v útočných řadách a hlavně střílet branky, Auxerre totiž v lize skórovalo naposledy 13. prosince loňského roku.

V přestupovém období přišlo Nancy o nadějného hráče. 18letý útočník Marko Futacs podepsal smlouvu do léta 2011 s Werderem Brémy.

Hostům bude chybět zraněný trojlístek Berthod, Quercia a Popov, naopak k dispozici by měl být Jelen, který doléčil zranění ruky. Domácí se musí obejít bez Ouaddoua a Malongy. Do hry nejspíš nezasáhne ani Curbelo, který po téměř třech měsících doléčil poraněnou patu, ale ještě nemá dostatečnou fyzickou kondici.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.90 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - SM Caen  (sobota 19:00)
St. Etienne, které je namlsané remízou 1:1 na půdě Lyonu v minulém kole, nechce ani v utkání proti Caen zůstat bez bodů. Souboj dvou týmů, které se jen těsně pohybují nad zónou sestupu, začíná v sobotu od 19 hodin.

Nechybělo moc a fotbalisté St. Etienne by z Lyonu odjížděli jako vítězové. Lyon dohrával od 53. minuty zápas v deseti lidech a remízový výsledek 1:1 pouze bránil. Trenér domácích Perrin je šťastný za získaný bod, ale daleko větší váhu dává blížícímu se střetnutí s Caen. St. Etienne by se totiž v případě výhry na mužstvo Caen bodově dotáhlo. "Utkání musíme dotáhnout do vítězného konce, hráče nemusím ani příliš motivovat, stačí, když se podívají na tabulku. Hned musí být všem jasné, jak důležitý zisk tří bodů pro nás je. Pokud nevyhrajeme, bod z Lyonu jako kdyby ztratil svoji cenu. Naším cílem je zopakovat výkon z minulého týdne," nechal se slyšet kouč Perrin.

Poslední ligová výhra domácích se datuje na 20. prosince 2008, hosté jsou na tom ještě daleko hůře, tři body v Ligue 1 naposledy vybojovali v listopadu. Od té doby Caen získalo pouze tři body z osmnácti možných a čím dál více se přibližuje sestupovému pásmu.

Hosté by měli dorazit v nejsilnější možné sestavě, St. Etienne bude chybět Varrault, kterého vyřadilo zranění stehna.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.20 - 4.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
Bez dvou útočníků se bude muset obejít třetí PSG proti stoupajícímu Nantes, které odskočilo od sestupového pásma na 12. pozici. Zatímco nejlepší střelec Ligue 1 společně s toulouským Gignacem Guillaume Hoarau má problémy s kolenem, Kežman dostal od klubu za exces z Ligového poháru proti Bordeaux dvoutýdenní suspendaci.

Pařížané mají po středě určitě nahlodanou psychiku. Opět v krátké době dostali naloženo od Bordeaux, tentokráte 0:3, ačkoli v zápase byli lepším mužstvem. Nepodařilo se ovšem vyrovnat a soupeř tak mohl skórovat ještě v závěru dvakrát. Navíc se zranil Hoarau, autor 13 branek. V útoku ho tak proti Nantes nahradí Luyindula, vedle kterého by měl operovat buď Pancarate nebo Guily. Znát navíc může být únava, protože PSG nastoupilo ve středu s většinou klíčových postav.

Pikantní bude souboj především pro hostujícího brankáře Landreaua. Ten se totiž v Nantes naučil fotbalovému umění a za deset let tam odehrál přes tři sta zápasů. "Bude to pro mě vždy zvláštní a bizardní pocit hrát proti Nantes. I po těch třech letech, co jsem z klubu odešel a je tam stále méně a méně hráčů než tehdy, to pro mě bude zajímavé střetnutí," řekl pro klubové stránky devětadvacetiletý Francouz.

Kdepak myslíte, že působil naopak nanteský gólman Alonzo? Přesně tak - v hlavním městě odchytal za sedm let celkem 71 utkání. Ve svém novém angažmá působí už přes rok. "Teď je to méně zodpovědnější, než když jsem se před půlrokem vracel do Parku princů (domácí vyhráli 1:0). Chci přesto Paříž atakovat a získat všechny body," hecoval se.

Hosté v minulém kole jako jediní z favoritů dokázali proti Caen naplno bodovat, a tudíž stáhli manko na vedoucí Lyon na čtyři body. Nantes nemá vůbec špatnou bilanci, z posledních sedmi zápasů prohrálo jen doma s Bordeaux.

Domácí kouč Élie Baup postrádá v osmnáctičlenném kádru zraněné Talla, N'Dawa a Heurtebise, Bagayoko je suspendovaný. V týmu už je ale zpět Douglao, který by mohl nastoupit vedle nové posily z Hamburku Gravgaarda. Hostující Makelele, jenž vynechal středeční zápas s Bordeaux, by měl být připraven.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.00 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - Le Mans UC 72  (sobota 19:00)
Pod vedením nového trenéra zajíždějí fotbalisté Le Mans k utkání do Toulouse. Yvesa Bertucciho střídá na lavičce bývalý kouč švýcarské reprezentace Daniel Jeandupeux. Bertucci v Le Mans ale nekončí, přesune se do role asistenta.

Vedení mužstva doufá, že Jeandupeux dodá týmu nový impuls a dokáže s Le Mans opět vyhrávat. Poslední ligové vítězství vybojovali hosté naposledy na konci listopadu loňského roku. Od té doby mužstvo získalo pouze jeden bod za remízu v St. Etienne. "Když do týmu přijde nový trenér, vždy s sebou přináší naději. Nechci nějak zásadně měnit složení celého mužstva, ale s určitými změnami počítám," řekl nový lodivod Le Mans. Tým hostů se nyní nachází na třináctém místě tabulky a od sestupových příček ho dělí pouze pět bodů.

"Doufám, že tato změna pomůže mužstvu v cestě za lepším umístěním. Já jsem s týmem z 33 možných bodů získal pouze sedm. A to si potom sami začínáte klást otázky, jestli je to tak správně, nebo zda byste neměl přenechat místo někomu jinému," sypal si popel na hlavu bývalý kouč týmu a nyní jeho asistent Bertucci.

Toulouse se hřeje na šestém místě, ale na vedoucí Lyon ztrácí ve vyrovnaném čele tabulky pouze pět bodů. Kapitán Mauro Cetto ale své spoluhráče varuje před soupeřem, který může překvapit: "Le Mans přijíždí jako tým, který si prochází herní krizí, ale já si myslím, že příchod nového trenéra dokáže hráče trochu probudit."

Domácím bude chybět středopolař Didot, který má poraněné koleno, hosté nemohou počítat s dvojicí Helstad a Geder.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.10 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Havre AC - Stade Rennes  (sobota 19:00)
Páté Rennes si po remíze s konkurentem v boji o titul z Toulouse chce napravit reputaci v Le Havre. To je na beznadějně posledním místě tabulky s bilancí sedmi ligových porážek v řadě. Trenér hostí Guy Lacombe polemizuje, jak velké šance jsou, aby jeho mužstvo získalo celkové prvenství v Ligue 1.

Bretaňský klub spadl ze třetí příčky kvůli posledním ztrátám, když prohrál na půdě Lille a remizoval minulou sobotu doma s Toulouse. Ano, nejsou to francouzská mužstva patřící k těm horším, o to více je však nutné v Le Havre zvítězit. "Není to zjevně ta správná doba hostit Rennes, které je podle mě v současnosti nejlepším týmem ligy," lituje špatného načasování s těžkým soupeřem brankář domácích Christophe Revault.

Rennes si čím dále více věří, že dokáže ve velké konkurenci uspět a dostat se na konci sezóny na první místo tabulky. "Týmy z top osmičky mohou být reálnými mistry. Některé z nich - Marseille, Lyon, Bordeaux a PSG - mají silnější kádr," rozděluje Lacombe. "Ostatní celky ale o titul můžou bojovat také. A já věřím, že mezi nimi budeme my," prohlašuje i přesto, že má opravdu viditelně slabši soupisku.

Hosté budou jasnými favoritovy na půdě Le Havre. Ale Lacombe si nemyslí, že ho tam čeká něco lehkého: "Oni budou hrát bezstarostně a to může být problém. Ale pokud chceme zůstat ve hře, musíme být schopní takovéhle zápasy zvládat. Nejdůležitější je pro nás týmová pohoda." Debut může po dvou měsících zažít jeho svěřenec Olivier Thomert, jenž měl zlomenou lýtkovou kost.

Trenér Le Havre Hantz se strachuje jen o beka Petera Franquarta, u kterého je kvůli přitahovači start do utkání nejistý. "Máme ještě 16 zápasů na to, abychom se dostali na konci ligy ze sestupového pásma," věří opora mužstva Revault.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.05 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - FC Sochaux  (sobota 21:00)
Lille, které získalo mezi odborníky nálepku černého koně soutěže, hostí v sobotním utkání sestupem ohrožené Sochaux. Domácí výběr nenašel v ligové soutěži svého přemožitele od začátku listopadu loňského roku a chystá se promluvit do bitvy o pohárovou Evropu.

Domácí tým se nachází na sedmém místě se ztrátou 7 bodů na vedoucí Lyon, v jeho prospěch však hovoří fakt, že Lille už hrálo s většinou soupeřů, kteří jsou v tabulce nad ním. Naopak se střetne s týmy, které patří do druhé poloviny tabulky a podle "papírových" předpokladů by Lille nemělo mít problém je porazit. Ve vyrovnané francouzské lize ale není nouze o překvapivé výsledky a Lille nemá svou cestu do Evropy zdaleka volnou.

"Jsem přesvědčený, že pokud bude naše forma pokračovat i v únoru, výrazně promluvíme do bitvy o ty nejvyšší příčky. Tento měsíc pro nás bude zlomový. Musíme ale zůstat nohama na zemi a jít od zápasu k zápasu. To je cesta k našemu úspěchu," řekl obránce Lille Rami.

Sochaux minulý týden dokázalo ve "sněhové bitvě" porazit rozdílem jedné branky Marseille a na příčky zajišťující záchranu v soutěži ztrácí jediný bod. Vypadá to, že se Sochaux blýská na lepší časy, mužstvo má na svém kontě celkem tři vítězství, z toho dvě výhry tým vybojoval z posledních tří utkání. Ale domácí výběr má na sobotu nachystaný jasný scénář: "Chceme navázat na naše dobré výkony z posledních týdnů, prodloužit sérií zápasů bez porážky a vybojovat tři body," řekl odhodlaně kouč domácích Garcia.

Hostům bude chybět zraněný Dalmat, start Privata je nejistý. Lille nehlásí žádná nová zranění, mimo hru jsou pouze dlouhodobě zranění De Melo a Debuchy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.20 - 6.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Grenoble Foot 38 - Valenciennes FC  (neděle 17:00)
Předposlední Valenciennes stále živí naději na záchranu a v nedělní dohrávce třiadvacátého kola se utká s nováčkem soutěže z Grenoblu.

Grenoble ze začátku soutěže patřil k příjemným překvapením, jeho výsledky ale začínaly nabývat sestupnou tendenci a po třech prohraných zápasech v řadě je nyní až na čtrnáctém místě. Na sestupové pásmo má tak náskok pouhých tří bodů. Alpský klub nestačil na Rennes, Lyon a v minulém kole podlehl také Monaku. Z posledních deseti zápasů pak získal pouze šest bodů.

Domácí patří na svém stadionu k vůbec nejhorším týmům. Na Stade des Alpes vstřelili pouze čtyři branky, z čehož vytěžili dvanáct bodů. Zároveň ale doma inkasovali pouze osm branek, což je řadí mezi nejlepší mužstva Ligue 1 v tomto ohledu.

Právě se střílením gólů má horský celek problémy. V jednadvaceti zápasech zatím nastřílel pouze osmnáct branek, což z něho dělá čtvrtý nejméně produktivní útok. Také kvůli tomu přišly do Grenoblu hned dvě útočně laděné posily. Z Marseille přichází na hostování útočník Elliot Grandin, z německého Mnichova 1860 pak další útočník Mustafa Kucukovič.

Zatímco Grenoblu se v posledních týdnech nedaří, jeho nedělní protivník Valenciennes body spíše sbírá než ztrácí. V posledních třech zápasech nasbíral solidní čtyři body a drží čtyřzápasovou sérii neporazitelnosti. Naposledy se z jeho skalpu radovalo na titul pomýšlející Bordeaux, to se však datuje již k začátku prosince.

Valenciennes je ale na venkovním stadionu vůbec nejhorším týmem v lize. Mimo svůj svatostánek získalo pouze čtyři body, z toho všechny v posledních deseti zápasech. K lepším výsledkům už pomáhá francouzskému celku i útočník Jean Claude Darcheville, který se do vlasti vrátil po angažmá ve skotském Rangers. Na svém kontě má již jeden ligový gól.

Valenciennes se v zápase bude muset obejít bez Luigiho Pieroniho, Modyho Traoreho a slovenského útočníka Filipa Šeba. Grenoblu bude chybět Walid Regragui, toho na hřišti pravděpodobně zastoupí Milivoje Vitakic. Otazníky se vznášejí nad útočníkem Danielem Moreirou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.90 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
OGC Nice - Olympique Lyon  (neděle 17:00)
Zatímco loni a v předchozích šesti letech měl Lyon cestu k titulu rovnou jako dálnici, letos se mu do ní zapletlo několik překážek. Hned šestice celků si může nárokovat celkové prvenství. Že by to však Brazilcovi Crisovi, jehož mužstvo čeká nelehký zápas v Nice, vadilo, to se říci nedá.

Hodně, ale opravdu hodně zamotané je v této sezóně čelo francouzské ligy. Týmy v něm se přesouvají z jedné pozice na druhou, jen vedoucí celek zůstává pořád stejný. Ovšem Lyon svůj náskok na konkurenty mezi 2. a 7. místem má v rozmezí pouze jednoho až sedmi bodů. "Nikdy nebyla Ligue 1 tak vyrovnaná od té doby, co jsem přišel do Francie," ví Cris, jenž přestoupil pod Alpy v roce 2004.

Bordeaux, Paris SG, Toulouse, Rennes a dokonce i Lille můžou sedmiletou nadvládu francouzského velkoklubu narušit. "Je to nyní více než logické. Týmy nás mohou dohánět, protože nemají na nás takovou mezeru jako tomu bývalo v minulosti," hledá příčiny vzestupu ostatních brazilský stoper.

Olympique sice datuje svou poslední porážku na začátku prosince na hřišti Nantes, ale domácí remízy s Lorientem a naposledy se zachraňujícím se St. Étienne ho můžou nakonec mrzet. "Neznepokojuje nás to. Musíme být soustředění na každý zápas a takhle vydržet až do konce. Samozřejmě, že po tomto kole můžeme ztratit první pozici, ale důležitější bude, abychom se na ní vrátili a zůstali po konci sezóny," říká Cris.

Nice nebude pro mistra jednoduchým oříškem. Právě díky skvělé listopadové sérii, ve které neztratilo ani bod, platí stále za velice nepříjemného soupeře. Tři zápasy za sebou včetně v tom středečním v semifinále Ligového poháru s druholigovým Vannes ovšem prohrálo. Kouč Antonetti tak slíbil změny v sestavách, především Eric Mouloungui ze základu nejspíše zmizí.

Lyon od roku 1997 s Nice ještě neprohrál, což je rozhodně úctyhodná statistika. Jean Makoun už může nastoupit a Kaderu Keitovi už trest také skončil. Kvůli červené kartě z minulého zápasu se St. Étienne nesmí nastoupit Frederic Piquionne a Cesar Delgado je zraněný.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.00 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Girondins Bordeaux  (neděle 21:00)
Vrchol 23. kola nejvyšší francouzské soutěže je připraven na nedělní večer. Ve šlágru kola na sebe narazí čtvrtá Marseille a druhé Bordeaux. Utkání má na Stade Vélodrome výkop v 21 hodin.

Domácí výběr klopýtl v posledních dvou ze čtyř ligových zápasů, před zimní přestávkou nezvládl své domácí utkání proti Nancy a prohrál vysoko 0:3. Ani v minulém kole se tým nedočkal výhry, v Sochaux prohrál 1:0 a klesl na čtvrtou příčku tabulky s pětibodovou ztrátou na vedoucí Lyon.

"Pokud se podíváme na naše nedávné výsledky, tak na otázku, zda můžeme být s touto aktuální formou francouzským mistrem, odpovídám ne," řekl útočník Marseille Wiltord a pokračoval: "Musíme zlepšit obrannou činnost, ale naším hlavním problémem je zakončování šancí. Ve finální fázi nám chybí klid a pověstná chladnokrevnost. O tom, jaké máme šance na ligový titul, rozhodne následujících pět zápasů. Myslím si ale, že pro náš tým bude úspěchem umístění v konečné tabulce do třetího místa," nechal se slyšet Wiltord.

Bordeaux minulý týden remizovalo s Lille 2:2 a nenavázalo na svou sérii pěti ligových vítězství v řadě, i přesto se mužstvo vyšvihlo na druhou příčku tabulky s bodovou ztrátou na Lyon.

Hosté nemohou počítat s Bellionem, který se zranil v Ligovém poháru, do hry by naopak měli být připraveni Chalme, Rame a Cavenaghi. Největší ztrátou pro Marseille zůstávají dlouhodobě zranění Niang a Koné.

Marseille dokázala i pro jarní část udržet Taye Taiwa, přestože se o něj údajně zajímaly Manchester City a Everton. 23letý obránce věří, že přestup do Premier League vyjde v létě. "Každý ví, že tam chci od příští sezóny hrát, a ví to i náš prezident. Stále se soustředím na Marseille, ale potřebuji zkusit něco jiného," uvedl.

Nepříjemná zpráva zasáhla fanoušky domácího týmu. Španělský soud zamítl odvolání příznivce Olympique Marseille, který byl v prosinci odsouzen na tři a půl roku do vězení za napadení policisty při říjnovém utkání fotbalové Ligy mistrů na hřišti Atlétika Madrid. Fanoušek Santos Mirasierra se hodlá odvolat znovu.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda, Taiwo, Hilton, M'Bami, Rodriguez, Bonnart, Cheyrou, Valbuena, Ziani, Brandao, Wiltord
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé, Tremoulinas, Diawara, Henrique, Chalmé, Wendel, Gourcuff, Diarra, Jussie, Chamakh, Cavenaghi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.05 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon22127327:1443
2.Girondins Bordeaux22126439:2242
3.Paris Saint-Germain22123728:2239
4.Olympique Marseille22108437:2538
5.Stade Rennes22911225:1438
6.Toulouse FC22108423:1538
7.Lille OSC2199331:2136
8.OGC Nice2196625:2033
9.FC Lorient2278727:2529
10.AS Nancy-Lorraine2177721:2228
11.AS Monaco2276926:2727
12.FC Nantes22751020:2826
13.Le Mans UC 7221741026:3125
14.Grenoble Foot 382267913:2125
15.SM Caen2159725:2524
16.AJ Auxerre22561114:2321
17.AS Saint-Étienne22631317:3121
18.FC Sochaux22311821:2720
19.Valenciennes FC21471018:2619
20.Le Havre AC22331616:4012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lorient - Monaco: 0

Nancy - Auxerre: 1

Etienne - Caen: 0

Nantes - PSG:0

Toulouse - Le Mans: 0

Le Hacre - Rennes: 2

Lille - Sochaux: 1

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi nějakej pomatenec,ne?

Reagovat
božský John

Dneska vyhraje Nantes a Le Havre zabojuje o setrvání v lize a vyhraje taky...

Reagovat
smazaný uživatel

PSG nevyhraje.

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zatím PSG vede 2:0... Zdá se, že útok Luyindula - Giuly tak špatné není... i bez Hoaraua ALLEZ PSG!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, každej den není posvícení.

Reagovat
božský John

tak aspoň Rennes ruplo>...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, Lyon už není jediný, kdo ztrácí s chvostem ligy.

Reagovat
božský John

To nebyl ani předtim...byli jste v tom s náma...

Reagovat
smazaný uživatel

Já zapomněl napsat z těch, co hrají o LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
božský John

Když se kouknu na tu naší sestavu tak by to vypadalo asi takle:

Mandanda

Rodriguez(huráá),Hilton(néé),Bonnart,Taiwo

M Bami(kde je Cana?

)

Valbuena,Cheyrou,Ziani

Brandao,Wiltord

Reagovat
smazaný uživatel

zraněnej...

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se těšim..

Mně se moc líbí ta smrtící dvojice v útoku.. Chamakh-Cavenaghi. a hlavně by mohl nastoupit (alespoň v průběhu utkání) Gouffran.

U Vás se docela bojim Brandaa. Doufám, že se zrovna na Bordeaux nerozstřílí

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme zrovna včera s BJem nechápali, jak mohl hráč jakým je Gouffran přestoupit jen za 6,5 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je o něm zmínka jen, že za něj Wenger nabízel 5 mega v librách .. Jinak se o něj moc velká bitka nestrhla, navíc nemá ani stálé místo v základu, takže ta cena je docela "normální". Ale ta cena se určitě bude navyšovat. Nemyslím si, že by Gourcuff byl víc talentovanej, než Gouffran. Akorát má Gourcuff výhodu, že se o něm ví už dlouho a AC mu taky dalo hodně do velkého fotbalu. Takže je jenom trochu napřed, ale jestli Gouffran dostane příležitost, tak horší nebude.

Moje vysněná záloha je Gouffran, Wendel, Diarra, Gourcuff.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tahle sestava zní zajímavě, akorát bych asi nechtěl být na místě Diarry.

Reagovat
smazaný uživatel

No Asi by si pořádně zakřičel. Všechnu černou práci by dělal jenom on. To je jenom vysněná sestava.. Hrál by se pohledný fotbal, padalo by spoustu branek...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale Diarra by si asi ve většině zápasů pěkně propotil trenky, když by musel likvidovat všechny ofenzivní nájezdy s obranou sám. Ale proč ne, to bych se na Bordeaux díval ještě raději.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se výsledkům jako 7:4:

Gignac zase gól- tak si myslím, že Redknapp má favorita..

Reagovat
smazaný uživatel

To už by si kluci rovnou mohli vzít hokejky.

Jj, Gignac je letos super, ale zase bych to příliš nepřeceňoval, protože v předchozích sezónách zas tak moc gólů nedával, ale pokud bude střílet branky i nadále, rozhodně by Redknapp s jeho neprohloupil. navíc je vcelku vysoký, takže by se na ostrovech neztratil.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě koukám 185cm-84kg.. To je hodně slušná postava do PL. Ono se najednou vyrojilo tolik kvalitních útočníků, že určitě neprohloupí, pokud angažuje jakéhokoliv z té silné čtveřice Hoarau, Cavenaghi, Gignac, Briand.

Cavenaghi samozřejmě nejlepší Já bych mu ten odchod i přál. Teď na Jaře se mi zdá, že je takový znechucený Třeba by pak dostával víc příležitostí i Saivet

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni ať si jdou, ale Hoaraua chci do Lyonu, snad nejlepší možný hráč na hrot ve Francii v rozestavení 4-3-3. Místo Freda by byl super, ale už jsem vcelku smířený s tím, že to neprojde, a když půjde někam jinam, tak do zahraničí.

Jinak není to jen silná čtveřice, takový Bafetimbi Gomis projevuje svojí kvalitu mnohem déle, než Gignac nebo Hoarau, o Benzemovi netřeba mluvit a pak jistý Rémy letos také hraje parádně, navíc je z výše zmíněných suveréně nejmladší, takže od něj můžeme v průběhu pár let čekat ještě lepší výkony. (zajímalo by mě, proč vůbec odešel a místo něj přišel Piquionne )

Cavenaghiho to dle mě v Bordeaux už moc nebaví, tak jen ať jde. Navíc mi připadá, že poslední dobou to rozhodně není jen o něm a třeba Gourcuff mi připadá jako důležitější článek sestavy. Jinak toho Saiveta ani moc neznám, letos jsem ho ještě neviděl, ale asi bude dobrý talent. Nicméně v Bordeaux se mi z talentů nejvíc líbí Obertan.

Reagovat
smazaný uživatel

Já zase tak velký přehled o hráčích nemám, proto píšu jen ty co opravdu znám. Gomise je v Saint-Ettiene určitě škoda. To ostatně povídal i Marek Heinz v jednom z rozhovorů. Rémyho jsem viděl jen v pár zápasech, ale tomu bych ještě nechal určitě čas v Ligue1. Ten Piquionne hrával v Monacu hodně dobře, nechápu, že se v Lyonu takhle zadusil.

Cavenaghi je určitě nejlepší hráč Girondins, ale podle mě tam nejsou moc dobré vztahy s Blancem, jak ho nenasazoval do LM.

Saivet vždycky nastoupí jenom na pár minut, ale potenciál tam rozhodně je. Obertan bude spíš náhrada za Gourcuffa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by mě taky zajímalo, jestli se Sochaux podaří udržet Erdince, to byl donedávna než přišel Svěrky jediný pořádný útočník v Sochaux a hlavně je hodně mladý, pro Turecko slušný talent.

Rémy by ještě určitě měl tak sezónu, dvě zůstat, podobně jako Karim, a pak už bude moct hrát v podstatě kdekoli, pokud bude pokračovat v dobrých výkonech.

Obertan náhrada za Gourcuffa? Mě teda nepřišel jako špílmachr, ale spíš jako technický rychlík na křídlo nebo jako podhrot podporující druhého útočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Erdinc určitě půjde výš. Sochaux hraje o záchranu, dokázal bych si ho představit v Marseille, když tam mají tolik problémů s útočníky.

Benzema už Lyon přerostl, ten by mohl přestoupit v podstatě kamkoliv a bude to hvězda

S tím Obertamem spíš myslím post za post Gourcuff hraje spíš takové křídlo, i když se dost stahuje do středu.. a Obertan na křídle

Reagovat
smazaný uživatel

*Obertanem

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema přerostl Ligue 1 už loni, ale pokud zůstane, tak to zatím nebude na úkor schopností a stále by se měl ve Francii zlepšovat.

Aha, jsem si myslel, že u vás hrají křídla nalevo Wendel a napravo Bellion nebo Gouffran a mezi nimi je tvůrce Gourcuff. Aspoň tak nějak to bylo v těch zápasech, co jsem viděl...

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff začíná hrát spíš od křídla a stahuje se do středu.. Bellion hraje staženějšího útočníka. Oni se dost míchaj při hře, což je jenom dobře. Hezky se na to kouká.

S tím Benzemou. No nevim, ty to vnímáš z pohledu fanouška, ale mně to připadá jako by ho Lyon jen brzdil, když by už v podstatě rok být hvězda ve velkoklubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl, ale nemusel, pořád je dost mladý a nemusel by to úplně ustát. Mohl by dopadnout třeba jako Denilson, když šel do Betisu nebo třeba mladý Svěrky. Já budu radši, když odejde tak ve 22-23 letech s tím, že bude skoro jisté, že bude největší hvězda týmu, navíc momentálně to tak cítí i on sám, když se ještě chce tak rok, dva zlepšovat v Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu.. Mně ale taky napadá případ Torrese. Podle mně zbytečně zůstával v Atleticu moc dlouho a ztratil tím dost možná třeba dva úspěšné roky ve velkoklubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, dneska tu Ligue 1 držíme nad vodou jen my dva.

Já si nemyslím, že by Torres ztratil 2 roky. Nebo alespoň to my jako nestranní diváci můžeme cítit, nicméně jestli to měl v Atléticu rád a chtěl si to tam užít co nejvíc, tak je naprosto logické, že tam setrval do nějakých 23, i když měl na lepší klub. Ale byl tam kapitán, fanoušci ho milovali, tak ho v tomhle naprosto chápu. A něco podobného to je u Benzemy, navíc se mi líbí jeho střízlivý pohled na věc, kdy sice uznává, že Lyon má moc rád, stejně tak fanoušky a angažmá si tu užívá, nicméně neslibuje plky typu "zůstanu do konce kariéry" a za rok půjde pryč, ale už pomalu připravuje okolí na svůj odchod.

Reagovat
smazaný uživatel

Torres tam v podstatě zůstával kvůli fanouškům. Španělé jsou horkokrevný národ proto beru ty Torresovi řečičky tak nějak jinak než kdyby to řekl třeba Benzema. Poté co Torres přestoupil bylo na něm hned vidět, že je to skvělý hráč a vlastně již hotový. Trochu tam tu spojitost vidím. Hlavně mně jako vlastně nezaujatého fanouška Bordeaux, moc zajímalo jak by si vedl jinde než v Ligue1. I pro lyon by asi byl jeho odchod za velké peníze hodně výhodný.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl, to jsem tu už zmínil, protože by sice odešel jeden super kvalitní hráč, ale za ty peníze by se dali pořídit 3 kvalitní playeři.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc na místa, kde to potřebujete

Teď budu koukat aspoň na druhej poločas ať si pořádně prohlídnu toho Rémyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš štěstí, že bude pokračovat, na konci poločasu se docela tvrdě srazil s Llorisem.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem..Střet to sice byl, ale kvůli tomu se snad neustupuje ze zápasu.

Jakt tam Llorise po tom gólu Apam trochu počastoval

Reagovat
smazaný uživatel

Nice má momentálně špatnou formu, tak by toho Lyon mohl využít, navíc když se vrací Keita a Makoun a naopak Piquionne nebude moct hrát, mohli by se hosté radovat.

Reagovat
smazaný uživatel

"naopak Piquionne nebude moct hrát" - minule ta červená byla hustá. Já si myslím, že Lyon tam taky neztratí. I když jako fanoušek PSG teď fandím Nice.

Reagovat
smazaný uživatel

Piquionne je šašek, letos neodehrál jediný dobrý zápas a doufám, že po sezóně zmizí, nejspíš má opravdu kvalitu jen na celky ze středu tabulky, protože ani v Monacu nehrál nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Makouuuuun.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzemaaaaaaaa.

Reagovat
smazaný uživatel

Apaaaaaaaaaam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele