Ligue 1 - preview 1. kola: Lyon se představí v Rennes

16.08., 08:50, aktualizováno 18.08., 08:37
Previews
Fanoušci Rennes (© AFP)

Pěti zápasy bude dohráno první kolo francouzské nejvyšší soutěže a nejvíce pozornosti se dnes dostane tomu zcela poslednímu. Lyon plánuje útok na přední příčky, sezonu odstartuje na hřišti Rennes.

AJ Auxerre - OGC Nice

neděle 15:00

V roce 2022 se Auxerre dostalo do Ligue 1, aby o rok později zase spadlo, aby o sezónu poté znovu postoupilo mezi elitu. Teď už bude chtít klub z Burgundska pevně zapustit své kořeny a udržet se na tomto levelu na dlouhodobé bázi. Na úvod nového ročníku uvítá před vlastními fanoušky Nice, které se pokusí zopakovat aspoň umístění z předchozího období, čili být páté.

Když v létě minulého roku nastupoval ke kormidlu Les Aiglons italský stratég Francesco Farioli, kdekdo si klepal na čelo. Tenhle chlapík ale vytřel všem zrak. Na poli francouzské nejvyšší soutěže se velmi rychle otrkal, a ačkoli nakonec nestačil na ty největší favority, splnil, co měl, a dostal Nice zpátky do evropských pohárů. Jenže udržet Farioliho se vedení OGC nepodařilo. Ten kývl na nabídku Ajaxu a opustil jih Francie po pouhém roce úspěšného působení.

Že by ovšem hosté měli v tomto ohledu strádat, to se říci nedá. Do zbraně totiž povolali Francka Haiseho, který v předešlých letech čaroval v Lens a s Les Sang et Or si dokonce zahrál Ligu mistrů. Je to muž osvědčený, žádná neznámá jako tomu bylo v případě Farioliho. "Jsem rád, že už nám to začíná. Někdy jsem během sezóny za volno rád. Ale teď jsem už fakt netrpělivý,” těšil se na start třiapadesátiletý stratég.

Domácí stratég Christophe Pélissier byl u toho, když Auxerre v roce 2023 spadlo zpátky do Ligue 2. V probíhajícím ročníku tehdy nahrazoval Jeana-Marca Furlana, jenže hlavní cíl nesplnil. Klub spadl o patro níže až v posledním kole a bylo tomu mimochodem v prohraném duelu s Lens, které v tu dobu vedl právě současný šéf lavičky v Nice. Nantes naopak v souběžně hraném klání skolilo Nantes a dopadlo lépe o jediný bod než AJA.

Pélissier ale následně dostal důvěru, nezdar mu vaz nesrazil. A bafuňáři ze Stade de l'Abbé-Deschamps udělali moc dobře, pod Pélissierovým velením se totiž zdařil opětovný postup. Teď už chce osmapadesátiletý trenér na každý pád svou misi, tedy ligovou záchranu, odškrtnout zelenou fajfkou. "Budeme čelit týmu, který je vyzbrojený na evropské poháry. Výzva je to pro nás obrovská, nesmíme se však před ní skrývat. Je třeba být sebevědomý,” říkal před prvním mačem.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.20 - 2.64

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Racing Strasbourg

neděle 17:00

Oba celky mezi francouzskou elitou působí stabilně už nějaký ten rok. Pořád ale platí, že jsou v Ligue 1 tak trochu odstrčeny od ostrého dění v popředí nebo o postup do pohárové Evropy a spíše se jich týká umístění v dolní polovině tabulky, v tom horším případě boje o udržení se. Když už nic jiného, Montpellier a Štrasburk se právě těmto strastem míní co nejvíce vyhýbat.

Zatímco vedení La Paillade na postu hlavního šéfa lavičky žádnou změnu neudělalo a ve funkci ponechalo Michela Der Zakariana, v Alsasku bylo v tomto ohledu rušno. Jakkoli se ještě v průběhu července zdálo, že by Patrick Vieira měl být i nadále součástí dlouhodobých plánů, ti nahoře situaci přehodnotili a bývalého francouzského reprezentanta odstřihli. Na jeho místo se usadil Liam Rosenior, nepříliš známý čtyřicetiletý Angličan, jenž doposud žádnou zkušenost s Ligue 1 nemá.

Může to být velký risk pro Štrasburk. A nebo také velká výhoda. Pokud se totiž podíváme na letní transfery, hned tři hráči přišli k Le RCS z Ostrovů. Ty by mohl mít wandsworthský rodák solidně nasledované, a plynule a snadněji je tak zařadit do svých strategických představ. Není pochopitelně divu ani žádným překvapením, že Andreye Santose, Caleba Wileyho a Diega Moreiru dodala londýnská Chelsea.

Tam od roku 2022 figurují majitelé pod velením amerického byznysmena Todda Boehlyho, který se následně jal pořídit i Štrasburk. Tohle farmaření bude v letech následujících zajisté pokračovat, možná že do konce tohoto přestupového období do Francie z tohoto úbočí ještě někdo dorazí. "Nebudeme ztrácet hráče, které ztratit nechceme. Jsou tu ti správní investoři, kteří chtějí pro tenhle klub jen to nejlepší. Nebudeme prodávat někoho, koho nechceme,” vzkazoval fandům Rosenior, že spolupráce s anglickou stranou může přinést jen to dobré.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.46 - 3.62

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Nantes

neděle 17:00

Toulouse i Nantes si v nedávné minulosti zahrály v Evropské lize, domácí v předešlé sezóně, hosté v té předminulé. Taková výsada ale byla v jejich případě spíše výjimkou, která se u nich nekoná s pravidelností. Pro oba celky bude nejdůležitější, aby se držely co nejdále od pásma sestupu, a cokoliv navíc, například boj o evropské poháry, by bylo jen příjemným bonusem.

Na trenérské lavici se nic nezměnilo. Le Téfécé i nadále povede španělský lodivod Carles Martínez Novell, Kanárky zkušený novokaledonský rodák Antoine Kombouaré. Oba se prostě vynasnaží o to, aby ročník proběhl hladce, bez nervů a hlavně problémů spojenými se záchranou. "Všichni jsme pracovali přes léto dobře. Máme pocit, že nabíráme síly, postupovali jsme v přípravě vpřed zápas od zápasu,” byl spokojený kouč Nantes.

Les Violets si v květnu vysloužili v Ligue 1 solidní jedenáctou příčku, získali nakonec o deset bodů více než jejich nynější soupeř, který přece řešil potíže s udržením daleko více. Těžko říci, jestli umístění v klidném středu pořadí obhájí. Přece totiž na jejich straně došlo na určité odchody během letního přestupového období. Hlavně pak ztráta útočné persony Thijse Dallingy a obranného talentu v podobě Christiana Mawissy, to je zkrátka otázka, na kterou si v Toulouse musejí co nejrychleji dobře odpovědět.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.28 - 3.79

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Angers SCO - RC Lens

neděle 17:00

Úspěšná éra Francka Haiseho v Lens je u konce. Třiapadesátiletého stratéga, jenž klub dostal do Ligy mistrů, odešel do Nice, a jeho místo zaujal Will Still, teprve jednatřicetiletá kometa, který v průběhu předešlého ročníku skončil v Remeši. Les Sang et Or se zase pokusí atakovat místa zaručující evropské poháry. Svou pouť začnou na půdě navrátivšího nováčka z Angers.

Od roku 2015 se Les Scoïstes pevně usadili v Ligue 1. Pak ale přišla na řadu předminulá sezóna, která se zapsala černým písmem do jejich dnes již stopětileté kroniky. Velké tápání vyústilo v pouhý osmnáctibodový zisk v průběhu osmatřiceti kol. Angers však zapomnělo na pořádně nepovedené období, dalo se do kupy a pod vedením kouče Alexandreho Dujeuxe vybojovalo po roce stráveném v Ligue 2 postup mezi elitu.

Ligová záchrana bude pro Angers jasnou prioritou, v tomto ohledu asi nemůže pomýšlet na něco lepšího. Je potřeba se nejprve zase usadit, získat stabilitu a sebejistotu, že na nejvyšší úroveň prostě patří. "Velmi tvrdě jsme pracovali,” ujišťoval Dujeux fanoušky, že před prvním zápasem jeho ekipa nic nepodcenila. "Náš soupeř, to je jeden velký dělostřelec. Když se podíváme na současnost a na to, co za poslední roky dokázal, je to pro nás velké sousto. Nejsme favorité.”

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.62 - 4.13 - 1.63

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Olympique Lyon

neděle 20:45

Konečná desátá příčka byla pro Rennes v minulé sezóně zklamáním. Tenhle klub je zvyklý, že na Bretaňském poloostrově vládne tvrdou rukou, že se pravidelně účastní jedné ze soutěží v pohárové Evropě. Letos se ale bude muset bez této odměny obejít. Jestli se může navrátit na pevnou a stabilní cestu, rozhodně dokáže prověřit Lyon, který byl na jaře silný v kramflecích.

Přestože umístění ve středu tabulky bylo tím, na které v Rennes nemohli být pyšní, přičemž tomu bylo pod velením kouče Juliena Stéphana, na postu hlavního trenéra k žádné změně nedošlo. Už v březnu vedení Stéphanovi jasně naznačilo, že s ním počítá, a prodloužilo s ním smlouvu do roku 2026. Právě on mý být strůjcem dlouhodobějších plánů, které potřebovaly dostat novou podobu. Proto se v Rennes během léta slušně prodávalo, ale i nakupovalo.

Bude zřejmě trochu trvat, než si mužstvo zvykne na nové posily, než se vypořádá s některými odchody. Stéphan před sebou určitě nemá jednoduchý úkol, buduje dům od základů. A bude pod tlakem, neboť výsledky by se měly dostavit co možná nejrychleji. "Do zápasu s Lyonem vstoupíme s velkou chutí a zároveň s velkým respektem. Spoléhám na to, že budeme motivovaní tím, že hrajeme doma. Tak toho můžeme i spoustu vykompenzovat,” povídal domácí trenér.

Pierre Sage a čerstvý stříbrný medailista z olympijských her Alexandre Lacazette. Právě tyhle dvě jména se skloňovala asi nejvíce s jarní jízdou Les Genos. Olympique se najednou od sestupových vod vyhoupl až do evropských pohárů. A jestli si bude chtít na něco dát pozor, pak bezpochyby na vstup do nového ročníku. Právě ten loňský předznamenal následnou obrovskou krizi, která mimo jiné stála místo kouče Laurenta Blanca i jeho následovníka Fabia Grossa.

Sage byl pak původně zvolený jako dočasná náhrada, ale vyklubala se z něho nakonec ta nejlepší možná volba. Zkraje července prodloužil v Lyonu kontrakt, stejně jako jeho protikolega na opačné straně ho má nyní platný na další dva roky. "Celá ta situace se nějak vyvíjí, včetně mě. Zažili jsme toho spolu hodně, ve finále jsem byl potvrzený ve své funkci. A to samozřejmě změnilo způsob, jakým mě tým vnímal. Teď jsou určité mechanismy prostě jiné,” komentoval lodivod OL.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.60 - 2.98

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Olympique Marseille

sobota 17:00

Brest v loňské sezóně prožíval jednu z nejúspěšnějších ér své historie. V konečné tabulce byli lepší už jen soupeři z Monaca a PSG, jeho třetí místo je jedním z nejpřekvapivějších výsledků v Ligue 1 za posledních několik let. Udržet tuto vysoce nastavenou laťku samozřejmě nebude vůbec jednoduché. A zrovna Marseille by mohla naplno prověřit, zda to může dokázat zase.

Je pravda, že kádr Pirátů přes léto zůstal pospolu. K pár odchodům a příchodům došlo, to ano, na druhou stranu by pro trenéra Érica Roye nemělo být nic nepřekonatelného poskládat dílky tak, aby ekipa fungovala stejně dobře jako v minulé sezóně. Především pak bude velmi důležité dobře rozvrhnout fyzické síly v kontextu celého ročníku. Brest totiž podstoupí o osm zápasů více díky účasti v Lize mistrů, která je zatížená novým, náročnějším systémem.

Jestliže na Bretaňském poloostrově mohli v květnu juchat nad senzačními úspěchy, pak na jihu Francie vládla velká skepse. Marseille skončila až osmá, tudíž ji v pohárové Evropě pro následující měsíce vůbec neuvidíme. Bylo jasné, že vedení francouzského giganta musí na situaci tvrdě reagovat. Zbavila se několika nepotřebných hráčů, přišli noví. Tou největší změnou bylo loučení se s nejproduktivnějším útočníkem, třicetigólový Pierre-Emerick Aubameyang neodolal vábení lukrativní nabídky ze Saúdské Arábie.

Především pak Marseille angažovala kouče, v jehož životopise nalezneme zajímavé milníky hlavně z té doby, kdy vedl Brighton. Na frontě Premier League z tohoto týmu udělal Roberto De Zerbi stabilního účastníka, který dokázal potrápit nejednoho anglického velikána. Otázka hlavních šéfů lavičky u OM byla v předešlých letech věčným tématem. Pětačtyřicetiletý italský rodák se zejména musí naučit vypořádávat s tlakem, který má v Marseille dosahovat někdy až neúnosné teploty, když se nedaří.

Hostující celek má jen ty nejvyšší cíle. De Zerbi je přitom plně odhodlaný dostat klub znovu na přední příčky. Dokonce na tu nejvyšší. "Marseille nemůže v Ligue 1 končit druhá,” hlásal směrem k úřadujícímu a všeobecně neomezenému vládci Francie z PSG. Chce prostě útočit na titul. "Minulý rok jsem viděl spoustu utkání Marseille, PSG, Lens nebo Brestu. Vím, co se od této ligové soutěže očekává," sliboval fanouškům v rozsáhlém rozhovoru pro francouzský sportovní deník L'Équipe, že je připravený.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Le Cardinal, Amavi - Mah. Camara, J. Martin, Mathias Pereira Lage - Del Castillo, Ajorque, Le Douaron

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Rulli - B. Meïté, Balerdi, D. Cornelius, Murillo - Höjbjerg, Merlin - Greenwood, Harit, Luis Henrique - Wahi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.29 - 3.27 - 2.39

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Stade Reims - Lille OSC

sobota 19:00

V loňské sezóně Remeš vyhlásila útok na postup do evropských pohárů. Jenomže tento cíl se tehdejšímu kouči Willovi Stillovi splnit nepodařilo, byl v průběhu ročníku odvolaný a pak už se vše dohrávalo jaksi na oko. Do zbraně tak byl nyní povolaný Luka Elsner, který dorazil do klubu z Le Havru. V úvodním kole vyzve jeho družina Lille, které má rovněž nové vedení.

Oba celky mají vlastně dost podobné ambice. Jestliže v Marne by znovu rádi brali na zteč alespoň účast v Konferenční lize, na severu Francie by se za postup do téhle soutěže asi také úplně nezlobili. Je ale pravda, že Dogy přece myslí ještě trochu výš, hodlají minimálně zatápět těm největším favoritům v Ligue 1. Je jen otázkou, kdo se především lépe vypořádá se změnami na lavičkách. Možná bude potřeba trochu času, než si všechno sedne.

Oba noví stratégové v Remeši a Lille, a doplňme, že na straně LOSC je to ostřílený harcovník Bruno Génésio, který nahradil Paula Fonsecu, jehož angažoval AC Milán, na každý pád nevstupují do neprobádaných vod. Prostředí francouzských soutěží dobře znají. Akorát že Elsner si bude muset zvykat na to, že vedení Les rouges et blancs po něm nechce jen udržení se mezi elitou, jako tomu bývalo ještě v květnu v Normandii. Remeš se rozhodně nemíní pohybovat u sestupových příček.

Lille, které se může těšit na Ligu mistrů, neboť v minulém období vybojovalo čtvrtou pozici, nebude mít teď jednoduchou úlohu s ohledem na absence. Vykartovaní jsou totiž kapitán Benjamin André a stěžejní ofenzivní prvek Edon Žegrova. "Abyste mohli hrát v pohárové Evropě, musíte mít dostatek kvalitních hráčů, protože kumulace několika zápasů v řadě vás může připravit o důležité body,” věděl moc dobře Génésio, bývalý trenér Lyonu nebo Rennes. "Myslím si však, že jsme připraveni,” ujišťoval.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Ab. Koné, Agbadou, Okumu, Sergio Akieme - Atangana Edoa, Am. Koné, Munetsi - Itó, O. Diakité, Nakamura

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Mandi, B. Diakité, Alexsandro Ribeiro - Mukau, Ang. Gomes - Tiago Santos, Cabella, Haraldsson, Ismaily - Bayo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.25 - 2.57

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AS Monaco - AS Saint-Étienne

sobota 21:00

Druhá pozice, takové bylo balancování Monaca v rámci uplynulé sezóny. A že by zase mohlo útočit na podobné umístění, dokázal i nedávný přípravný výsledek, kterým se na nový ročník jistě parádně navnadilo. Na třígólovou výhru nad Barcelonou rozhodně míní navázat v duelu s nováčkem ze St. Étienne. Tradičního účastníka na nejvyšší úrovni uvidíme po dvou letech.

Když v roce 2022 nezvládli Les Verts baráž o udržení, fanoušci byli běsní. Po rozhodující penaltě, kterou zaznamenal soupeř z Auxerre a která poslala celek z Auvergne-Rhone-Alpes definitivně o patro níže, se nespokojené davy okamžitě vrhly na trávník, aby tak projevily svou nespokojenost a vyřídily si po svém účty po pořádně nepovedeném období. Ještě v roce 2023 se návrat do Ligue 1 nekonal, o rok později už ale ano.

Diváci se tak opětovně mohou těšit na působení desetinásobného mistra, na mnohdy dechberoucí atmosféru čtyřicetitisícového Stade Geoffroy-Guichard nebo na derby s Lyonem. "Záchrana,” odpověděl na tiskové konferenci na dotaz jednoho z novinářů kouč Olivier Dall'Oglio, jaké hlavní cíle má ASSE. "Chceme, aby se hráči zlepšovali. Bude klíčové naordinovat takový styl, který jim bude sedět a který nás bude charakterizovat. Tohle je pro nás základ, důležitější než všechno ostatní.”

Monaco bude, na rozdíl od nynějšího protivníka, operovat na vícero frontách. Liga mistrů, ligová soutěž, Coupe de France. Knížecí celek přitom hodlá být v popředí na všech úrovních stejně jako tomu bylo v předešlých měsících. "I když ještě musíme zapracovat na mnoha detailech, ukázali jsme velkou odvahu,” byl spokojený domácí stratég Adi Hütter po jasném skalpu katalánského titána. "Chtěli jsme všem ukázat, že máme dobrý tým. Posílám velké gratulace do kabiny. Tohle vítězství nám hodně pozvedne sebevědomí,” dodával.

Aktuální sukces by ASM neměl dostat do oblak. Alespoň tedy Hütter v této rovině hovořil. Ví totiž moc dobře, že se jednalo pouze o přátelák. "Vůbec se tím zápasem nechceme nechat unést,” ubezpečoval rakouský lodivod. "Pořád je potřeba, aby se tu noví hráči co nejlépe integrovali. Někteří nám navíc kvůli zranění stále chybějí, například Aleksandr Golovin a Krépin Diatta. A musíme počkat také na ty, kteří se k nám vrátí po reprezentačních povinnostech,” připomínal.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Vanderson, Kehrer, Salisu, Jakobs - Minamino, L. Camara, Zakaria, E. Ben Seghir - Embolo, Balogun

AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Larsonneur - Pedro, Batubinsika, Abdelhamid, N'Zuzi - Fomba, Tardieu, L. Mouton - Davitašvili, Ib. Sissoko, Cafaro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.61 - 8.08

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Paris Saint-Germain

pátek 20:45

Úřadující pařížský mistr bude tím, kdo odstartuje nový ročník Ligue 1. Při pátečním večeru se ukáže v Normandii, pro Le Havre přitom bude onou hlavní prioritou udržet se na nejvyšší úrovni, ostatně jako tomu bylo v sezóně minulé. PSG jakožto neomezený vládce Francie má před sebou po papírové stránce snadný úkol, těžké je ale odhadnout formu na samém startu.

PSG nemá ani zdaleka vyřešenou otázku současného kádru. Do konce přestupového období zbývají ještě dva týdny a v kuloárech se hovoří o tom, koho už kouč Luis Enrique vídat nechce a koho by vedení francouzského giganta rádo prodalo. Určitě ještě dojde k určitým změnám, je jen otázkou, kolik toho v hlavní francouzské metropoli stihnou realizovat. "Stále by mohly dorazit nové posily,” přiznával na tiskové konferenci španělský stratég.

Není pochyb o tom, že bookmakeři v tomto klání pevně věří pařížské ekipě. Jenže tenhle kolos, to je také soubor spousta reprezentantů, kteří v létě měli napilno. Evropský a jihoamerický šampionát, to byly turnaje, které hráče PSG tvrdě zaměstnávaly. Alespoň že olympijský turnaj tolik nenarušoval přípravu, tedy kromě brankáře Arnaua Tenase, který mimochodem se španělským nároďákem oslavil konečné prvenství, a obránce Achrafa Hakimiho, bronzového medailisty.

Především jsou ale všichni zvědaví na to, jak si Pařížané poradí bez své dlouholeté ofenzivní opory a několikanásobného klubového rekordmana Kyliana Mbappého. Ten se rozhodl po sedmi letech klub opustit a zamířil do Realu Madrid. Paříž už prostě nebude to, co bývala. Což nutně nemusí znamenat změnu k horšímu, Luis Enrique má zajisté plán, jak hru přizpůsobit a směřovat jinam. A hlavně pak vzkázal všem do kabiny: "Chci vidět, jak se neustále zlepšujeme. Jsem velmi náročný, protože tohle je jedinečný klub s velkými ambicemi."

Také v Le Havru přišla na řadu přes léto jedna zásadní změna. Slovinského stratéga Luku Elsnera, který nováčka v uplynulém období zachránil poněkud s odřenýma ušima, nakonec zlákala nabídka z Remeše, a tak byl do pozice hlavního šéfa lavičky jmenovaný Didier Digard. Tenhle teprve osmatřicetiletý chlapík uhranul především na jaře roku 2023, kdy formoval jakožto narychlo zvolená náhrada Nice. U áčka ale následně nezůstal a přesunul se k béčku. Až nyní opustil své trenérské hnízdečko na jihu Francie a přesunul se na drsnější sever.

Ovšem pozor, prostředí Le Havru mu není vůbec cizí. Ve svých mladých letech tu hrával a právě odtud se jako klubový odchovanec vyhoupl k dalším angažmá. "Vlastně jsme moc neváhali,” přiznával během představovačky Mathieu Bodmer, sportovní ředitel HAC. "Vnímali jsme i to, že už byl v minulosti spjatý s Le Harvrem, že zná město. Moc dobře jsme věděli, jakou práci odváděl v Nice, a to nejen mezi profesionály,” zdůvodňoval tuhle volbu.

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - Nego, Youté, G. Lloris, Opéri - Kuzjajev, A. Touré, Kechta - Casimir, Ngoura, Joujou

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Škriniar, Pacho, Beraldo - Zaïre-Emery, Vitinha, Marco Asensio - Lee, Goncalo Ramos, Barcola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.69 - 4.98 - 1.42

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AJ Auxerre
0
0
0
0
0 : 0
0
Stade Brestois
0
0
0
0
0 : 0
0
Stade Rennes
0
0
0
0
0 : 0
0
RC Lens
0
0
0
0
0 : 0
0
Toulouse FC
0
0
0
0
0 : 0
0
Olympique Marseille
0
0
0
0
0 : 0
0
Stade Reims
0
0
0
0
0 : 0
0
Montpellier HSC
0
0
0
0
0 : 0
0
Angers SCO
0
0
0
0
0 : 0
0
Le Havre AC
0
0
0
0
0 : 0
0
Racing Strasbourg
0
0
0
0
0 : 0
0
AS Saint-Étienne
0
0
0
0
0 : 0
0
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0 : 0
0
OGC Nice
0
0
0
0
0 : 0
0
FC Nantes
0
0
0
0
0 : 0
0
AS Monaco
0
0
0
0
0 : 0
0
Lille OSC
0
0
0
0
0 : 0
0
Olympique Lyon
0
0
0
0
0 : 0
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak jak jsem viděl Lyon hodně vysoko tak vše jde trochu jiným směrem, splátka za Mikautadzeho nebyla odeslána + se musí prodat hráči za 75 mega, mezi prodeji je Cherki a bohužel i Caqueret.

Reagovat
LesGones32

Caqueret cherki orban, lopes a tagliafico boli vyhlaseny na predaj uz od zaciatku prestupoveho obdobia, to nie je novinka, len o nich nie je zaujem, s nimi uz ani sage nerata. Preto majtel povedal ze tento rok preda za 100 mil, ale odisiel iba o ´brien a niekto z hosťovania

Reagovat
Seydou Doumbia

díky, tu informaci jsem nějak nepostřehl no tak to je celkem průser, to zase budou odchody totálně pod cenou a limit nesplníme

Reagovat
Langi

Tak ja nevim co si kdo myslel…ti dva cernosi, to byla naprosto exkluzivni pracka penez, ktere ted nekde chybi…jeste budeme toho Mikautadzeho vracet

Ale jako chtit prodat hrace soucasneho Lyonu za 75 ME…tak to teda GL. Caqueret a Cherki ok…a dal? Tagliafico, ktery nema alternativu, ok…pak uz leda Laca do Arabie

Reagovat
Seydou Doumbia

Byl by bizár, kdyby Orbana nikdo nechtěl a Miku kvůli nevyřešeným splátkám bychom fakt museli vrátit.

No Caqueret a Cherki to je při štěstí 40 mega i když mimo PSG jsem u Cherkiho žádné spekulace aktuálně neviděl, Caqueret vůbec nic a každý ví že musíme prodávat, tak to extra pálky nebudou. Taglia, Lopes to je při štěstí 10 dohromady. Jak ten tým ted aktuálně vypadá celkem solidně na 3-4. místo, tak za 2 týdny to vidím na posun do sekce boj o EL. Nebo problémy s arbitráži a podobně.

Reagovat
LesGones32

Tak počitali za caquereta 20, cherki aspon 15, orban 15, za tagliafica 5-10. A tam na LB prisiel Abner, Lopesa sa chcú zbavit aj zdarma pre jeho velky plat, ale nik mu tolko nikde nechce dať.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tipy na pořadí v lize?

1. PSG

2. Monaco

3. OM

4. OL

5. Lille

6. Rennes

7. Nice

8. Lens

Nej střelec David nebo Wahi.

Reagovat
Gedofrey

1. Monaco (Ano, tohle je spíše přání)

2. Lille

3. OL

4. OM

5. Nice

6. Stade Rennes

7. Lens

8. PSG (tohle je definitivně přání )

Reagovat
Seydou Doumbia

hele tohle pořadí bych přežil nej střelec?

Reagovat
Di Stéfano

Prial by som to najviac asi Marseille, ale prakticky by mi stačilo ak nevyhrá PSG

Reagovat
Sigma Olomouc

1. PSG (ale doufám, že kdokoliv jiný)

2. Monako

3. Marseille

4. Nice

5. Lyon

6. Rennes

7. Lens

8. Lille

Nej střelec Lacazette

Reagovat
Seydou Doumbia

Lille celkem nízko, sice Genesio, ale pořád to je tým co umí hrát na výsledky. Lacu jsem chtěl taky dát, ale asi si nějaký čar pro sebe ukrade i Mikautadze.

Reagovat
Sigma Olomouc

Já francouzskou ligu vůbec nesleduji, ani nevím, co tam je za hráče a trenéry kromě těch nejznámějších. Takže to se potok predikce děl špatně no

Reagovat
Sigma Olomouc

*potom

Reagovat
Seydou Doumbia

ale tak úplně mimo to není, brest bych loni tipoval na sestup a oni postoupili do lm, takže tak

Reagovat
sergi

Bude to v skutku napínavé.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele