Ligue 1 - 35. kolo. Tipy a analýzy

13.05.2009, 09:06
Tipy a analýzy
Po včerejší hladké výhře Lyonu pokračuje dnes ve Francii zbytek kola. Šlágrem kola se jeví určitě zápas Toulouse - Lille, o titul půjde také v Nice a ve Valenciennes a hrají se také zápasy o sestup. Využijte našich informací k tipování.

LYON - NANTES (úterý 21 hodin)
Domácí musejí bezpodmínečně vyhrát, jinak by se nemuseli do Ligy mistrů vůbec dostat a bude to pro ně oříšek dost těžký, jsou totiž v psychické i herní krizi. V minulém kole prohráli totiž i na hřišti Valenciennes 0:2 a předtím bez gólů remizovali s PSG a stroj na střílení branek a postrach Evropy se nějak zasekl. Nantes na podzim v televizním zápase Lyon 2:1 porazilo a hrdinou tenkrát byl Ivan Klasnič, který po této sezóně Nantes opustí.
Za Lyon v obraně nenastoupí Clerc a v záloze Mathieu Bodmer. Naopak fit už by měl být Sidney Govou.
Hosté jsou sice aktuálně na sestupové pozici, ale boj o Ligue 1 mají stále ve svých rukách, protože do konce ligy mají luxusní vylosování a kromě zápasu v Sochaux nebudou hrát s týmem, kterému by o něco šlo. V minulém kole si však situaci zkomplikovali domácí porážkou s Le Havre, předtím prohráli i v Nancy.
V dnešním zápase budou chybět potrestaný útočník Thomas Dossevi, jeho zraněný kolega Filip Djordjevic a záložník Aurelien Capote.
Co se týká sázek, nejlepší kurz na jedničku nabízí Expert za 1,35. Nemá to sice téměř žádné value, na druhou stranu by se asi muselo stát něco velmi závažného, aby Lyon bod ztratil.

AUXERRE - GRENOBLE (středa 19 hodin)
Oba kluby jsou zachráněny bez možností hrát o poháry. Oba týmy v celku dobré formě, domácí naposledy vyhráli v Monaku, předtím porazili doma Caen 2:1. S Grenoble se na podzim rozešli 0:0.
Auxerre má na marodce již dlouhodobě útočníka Julien Quercia a čtrnáct dní záložníka Kamel Chafni. Ostatní chybějící hráči jsou jen velmi málo vytěžováni.
Grenoble naposledy doma remizovalo s Nice, ale záchranu jim zajistila výhra v Le Havre.
Hosté mají potrestané dva útočníky, jmenovitě Larsen Toure a Daniel Moreira, navíc bude chybět obránce Sandy Paillot a záložníci Sofiane Feghouli a Albert Baning.
Vzhledem k naprosté nedůležitosti tohoto zápasu je možno zkusit do wildu over 2,5 gólu, kdyby snad oba kluby chtěly hrát fotbal pro krásu. Kurz 2,35 u Unibet.

LE HAVRE - ST. ETIENNE (středa 19 hodin)
Le Havre po dnešním zápase přijde i o teoretickou možnost záchrany, kterou teď ještě má. V minulém kole sice vyhrál na hřišti Nantes, ale předtím prohrál doma s Grenoble. Na podzim prohrál v St. Etienne 0:2.
V dresu domácích budou chybět záložníci Kevin Anin, Olivier Davidas a Jean-Pascal Fontaine. Fit nejsou ani obránci Peter Franquart a Loic Nestor, útočník Nikola Nikezic bude na marodce také.
Naopak St. Etienne si posledními zápasy stále komplikuje záchranu, domácí bezgólová remíza s Nancy nebo porážka v Nice klidu moc nepřidalo, ale i St. Etienne má stále záchranu ve svých rukou. Vylosování také nemá nejhorší, akorát za týden hraje v Toulouse, pak už přijdou slabší kluby.
Hosté však mají vykuchanou celou zálohu, jmenovitě Loic Perrin, Geoffrey Dernis, Blaise Matuidi a nově i Daisuke Matsui. Nově je také zraněn obránce Cedric Varrault a útočník Sebastien Grax chybí jako jediný z útočníků.
Hosté potřebují rozhodně všechny body, ale i přes důležitost zápasu si vzhledem k četným absencím myslím, že padne více než 2,5 gólu. V kurzu 2,1 nabízí Unibet.

LE MANS - PSG (středa 19 hodin)
Le Mans opět vyměnil trenéra a bude se snažit o záchranu. Aktuálně jim k ní chybějí čtyři body, při dobré konstalaci možná i jen tři. Poslední dva zápasy však Le Mans prohrál, v Caen 1:3 a předtím doma s Monakem. V Parku Princů na podzim také prohrál 1:3. Domácí mají potrestaného obránce Gedera, zraněného jeho kolegu Saber Ben Frej a záložníka Marcelo Estigarribia, čili kromě prvně jmenovaného žádné velké ztráty.
PSG na čtvrtém místě stále s reálnou nadějí na Ligu mistrů. Ani její poslední zápasy nejsou zrovna k pochválení, bezgólová remíza v Lyonu ještě snad, ale následná domácí prohra s Rennes zapříčinila právě až tu čtvrtou příčku.
Hosté budou hrát v obraně bez Sammy Traore, v záloze nenastoupí Ludovic Giuly a Clement Chamtome, v útoku pak bude hodně chybět Guillaume Hoarau.
Oba kluby budou hrát hodně odzadu a nepadne mnoho gólů, takže under 2,5 gólu v kurzu 1,62 má rozhodně velké value a pro mne nebude překvapením bodový zisk domácích.

NANCY - LORIENT (středa 19 hodin)
Domácím k záchraně chybějí dva body, soupeř již je zachráněn. Nancy v posledním zápase remizovalo v St. Etienne, předtím doma porazili Nantes. V prosinci prohrálo v Lorientu 0:1.
Nancy kromě záložníků Pascal Berenguer a Chris Malonga naprosto kompletní.
Lorient může hrát úplně v klidu, ligovou příslušnost na další rok si zajistil především výhrou 3:1 doma nad Lille, ale remíza v Toulouse byla také slušným úspěchem.
Lorient hlásí jen dlouhodobě zraněné obránce Bakary Soro a Sylvain Marchal, záložníka Ulrich Le Pen a prvního brankáře Fabien Audard.
Já doufám, že se Lorient nebude nijak honit a jedničku domácím v kurzu 2,2 lehce přenechá. Hraji s velmi vysokou důvěrou.

NICE - MARSEILLE (středa 19 hodin)
Hráči Nice, kterým o nic nejde, se budou pokoušet znepříjemnit hostům tažení k zisku titulu. V posledním zápase remizovali v Grenoble 0:0 a předtím doma deklasovali o záchranu bojující St. Etienne. V zimě Marseille doma vyhrála 2:1.
Domácí budou postrádat obránce Cyril Rool a záložníky Kafoumba Coulibaly a Emerse Fae.
Hosté jsou aktuálně o jeden gól lepším skóre na čele Ligue 1 a poslední zápasy si opravdu užívají. Doma sice naposledy remizovali Toulouse 2:2, ale předtím vyhráli v Lille 2:1. Marseille bude postrádat jen útočníky Bakari Kone a Mamadou Samassa.
Dvojka v kurzu 1,75 je docela nasnadě, nebudu ale hrát s vysokou důvěrou.

RENNES - CAEN (středa 19 hodin)
Domácí se v sobotu předvedli finále Francouzského poháru, ve kterém podlehli druholigovému Guingampu 1:2. V posledním ligovém kole vyhráli v PSG, předtím však prohráli doma s Bordeaux. Na podzim remizovali v Caen 1:1, ale pokud si ještě chtějí zachovat alespoň teoretickou šanci na Evropu, musejí bezpodmínečně vyhrát. Připomínám však zároveň, že Rennes je nejčastěji remizujícím týmem Ligue 1.
Rennes však mají potrestaného obránce Abdou Kader Mangane, zraněného jeho kolegu Rod Fanni. Dále je potrestán záložník Jerome Leroy, zraněn jeho kolega Bruno Cheyrou. V útoku nebudou zranění Olivier Thomert a Jimmy Briand. Všude jde o velmi klíčové hráče!
Caen je hodně moc ohrožené sestupem, má jen bod náskok na sestupová místa. V minulém kole sice doma porazilo Le Mans, ale předtím zbytečně prohráli v Auxerre.
Caen kromě dlouhodobě zraněných obránce Florian Boucansaud a záložníka Benjamin Nivet je kompletní a jede si pro všechny body..
Pro opatrné neprohra hostů v kurzu 1,92 má velké value a mojí velkou důvěru.

SOCHAUX - MONACO (středa 19 hodin)
Sochaux je jen o skóre na zatím nesestupové pozici a podle posledních výkonů bude mít se záchranou ještě velké starosti. Že prohraje v Bordeaux se převážně čekalo, ale domácí remíza s Valenciennes je spíše ostudou a rozhodně ztrátou. Na podzim remizovalo v Monaku 1:1, ale ani tento bode by mu dnes nemusel stačit.
Domácím chybí potrestaný obránce Rabiu Afolabi a zranění útočníci Sloan Privat a Santos.
Monaco je nevyzpytatelným týmem z hlediska výsledků. Naposledy doma prohrálo s Auxerre, předtím stejným výsledkem 1:0 zase vyhrálo v Le Mans.
Monaku nejvíce bude chybět zraněný obránce Dario Simic, dále záložníci Yohan Mollo Alejandro Alonso. V útoku nepomohou Alexandre Licata a Juan Pablo Pino.
Já doufám, že pro velké oslabení Monako dnes konečně také nepřekvapí a normálně prohraje. Jednička v kurzu 1,8 s vysokou důvěrou.

TOULOUSE - LILLE (středa 19 hodin)
Toulouse je na pátém místě, zajišťujícím ještě Evropu, ale nic nemusí být nastálo. V minulém kole remizovalo v Marseille, předtím doma s Lorientem. Zajímavé je, že Toulouse doma prohrálo jen jednou a dostalo jen osm gólů, nejméně z celé ligy. Vzájemný podzimní zápas skončil 1:1.
Domácí mají potrestané obránce Cheikh M'Bengue a Mauro Cetto, také útočník Fode Mansare stále chybí.
Lille chtějí do Evropy, ale mají o dva body než Toulouse a navíc z posledních zápasů ne zrovna excelentní formu. V posledním zápase totiž prohráli v Lorientu a předtím doma s Marseille, což naznačuje, že boj o Evropu již možná vzdali.
Lille má potrestaného obránce Adil Rami, zraněného záložníka Stephane Dumont a v pořádku není už půl roku ani útočník Tulio de Melo.
Podle mne tento těžký zápas skončí remízou 1:1.

VALENCIENNES - BORDEAUX (středa 21 hodin)
Domácím chybějí dva body k jisté záchraně a snaží se je získávat i venku, což je u tohoto klubu velmi neobvyklé, oni jsou totiž dobří doma. To dokázali, když v minulém kole porazili Lyon 2:0 a předtím remizovali v o záchranu bojujícím Sochaux 1:1. Navíc na podzim prohráli v Bordeaux jen 1:2.
V dresu Valenciennes chybí obránce Jacques Abardonado, záložníci Djamel Belmadi, Jonathan Lacourt a Jose Saez, v pořádku není ani útočník Jean-Claude Darcheville. Všechno jsou to ale absence staršího data!
Bordeaux je o skóre druhé a v posledních zápasech také nezaváhalo. Vyhrálo doma nad Sochaux a předtím v Rennes. V brance hostů bude stále chybět Ulrich Rame, v záloze pak Geraldo Wendel a Abdou Traore.
Hosté už před začátkem zápasu budou znát výsledek z Nice, ale snažit se budou chtít stejně. Domácí ale všechny body nepustí, tipuji remízu.

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille341911458:3168
2.Girondins Bordeaux34208657:3168
3.Olympique Lyon341710743:2761
4.Paris Saint-Germain341861046:3460
5.Toulouse FC341513641:2558
6.Lille OSC341511846:3656
7.Stade Rennes341315637:2854
8.OGC Nice341391239:3648
9.AJ Auxerre341371429:3246
10.AS Monaco3411101340:4043
11.FC Lorient3410121242:4042
12.Grenoble Foot 383410121223:3342
13.Valenciennes FC349131231:3440
14.AS Nancy-Lorraine3410101433:4040
15.Le Mans UC 72341081639:4838
16.SM Caen347131439:4434
17.FC Sochaux347121534:4533
18.FC Nantes34891729:4733
19.AS Saint-Étienne34961930:5133
20.Le Havre AC34732427:6124

Autor: Ugljan

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I když tuhle rubriku mám hodně rád, tak i s obsahem je to možná malinkato zbytečný

Reagovat
smazaný uživatel

neboj, dočkáš se! Za pár týdnů už zde nikdo nic nebude chtít psát a budeš si zase moci ráno v trafice kupovat Sport

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne, přesně tohohle jsem se bál.. Měl sem radši držet klávesnici

Reagovat
smazaný uživatel

A vždyť píšu, že tu rubriku mám rád

Reagovat
smazaný uživatel

to je prííííma

Reagovat
Lahvac-CZ

Tato rubrika je opravdu skvělá. Ale potěšilo by mě, kdyby tady ty tipy a analýzy byly už aspoň o den dříve. Jinak dobrá práce...

Reagovat
smazaný uživatel

to není v redaktorech, ale v zahraničních zpravodajských agenturách. Zraněné z Ligue 1 mi ta moje vydává nejdříve ve 22 hodin v předvečer konání kola. I kdybych to krásně zkusil do půlnoci napsat (což se už párkrát podařilo), tak v tu dobu už to samozřejmě tady nemá kdo editovat a vydat. Takže buďme rádi alespoň za to dopoledne, když se hraje večer.

Ale třeba Chorvatsko se hraje v 16,30 hodin a tamní agentury a servery až okolo 11 hod dopoledne vydávají zraněné a sestavy, to už je pak opravdu knap!

Reagovat
smazaný uživatel

Signey Govou fit? Tak to je jasné, 0:1 pro Nantes.

Reagovat
smazaný uživatel

podlemě remíza lyon strácí dech a nantes hraje o zachranu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak úterý dopadlo výborně, připravíme se zodpovědně na středu a obereme sázkovky!

Reagovat
Lorcan

viděl bych to na výhry Marseille a Bordeaux, hrajou o titul, kdežto jejich soupeřům už v podstatě o nic nejde

Reagovat
smazaný uživatel

tak Valenciennes jde ještě o hodně!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele