Ligue 1 - 33. kolo. Tipy a analýzy

26.04.2009, 08:14
Tipy a analýzy
Po páteční předehrávce Lyonu s PSG (0:0) a finále Francouzského poháru v sobotu, pokračuje v neděli další kolo francouzské ligy. V boji o titul či velkou pětku se potká Lille s Marseille, o sestup budou bojovat Sochaux s Valenciennes či Le Havre s Grenoble. Využijte naší analýzy k tipování.

AUXERRE - CAEN (neděle 17 hodin)
Domácím chybějí dva body k definitivní záchraně a získají je právě v tomto zápase. Respektive tedy všechny tři, protože když v minulém kole prohráli s Bordeaux, museli body zpět získat v Sochaux, kde vyhráli 1:0. Opakování podzimního výsledku 0:1 by pro hosty bylo pouze zbožným přáním.

Absence útočníka Julien Quercia a obránce Cedrica Hengbarta jsou již dlouhodobé, jinak je kádr domácích kompletní. Caen půjde z ligy, to je pro mne, který Ligue 1 sleduji podrobně již řádku let, naprosto jasné. Světlý záblesk z před čtrnácti dnů, kdy vyhrálo v Le Havre, zapomenula rázem domácí prohra s Nancy shodným poměrem 1:2.

Hosté také budou postrádat dva hráče, zraněné obránce Florian Boucansaud a Pablo Barzola. Kurz na jedničku v poměru 2,0 u Unibet je velmi zajímavý za vyšší vklad, do wildu si dám přesný výsledek 2:0, který patří v Auxerre k nejvíce oblíbeným. Zde už je kurz 9!

LE HAVRE - GRENOBLE (neděle 17 hodin)
Domácí se pomalu začínají smiřovat se sestupem, záleží na tom, koho s sebou stáhnou a může to být právě Grenoble. Le Havre sice v minulém kole hladce prohrál v Parku Princů, ale kolo předtím hodně bojoval s Caen, kterému také podlehl 1:2. Na podzim se vzájemně oba dnešní soupeři rozešli bez gólů.

Mužstvu z Le Havre budou chybět dva obránci, potrestaný Massamba Lo Sambou a zraněný Loic Nestor. Grenoble kromě minulého kola, kde šokovalo celou Evropu a nejvíce Toulouse, šlo od porážky k porážce a nebýt výhry nad Toulouse, bylo by již těsně nad sestupem.

Hosté mají marodku dost naplněnou, nebudou hrát obránci Maxence Flachez a David Jemmali, záložníci Sofiane Feghouli, Albert Baning a Laurent Macquet. Nově je na marodce také produktivní útočník Nassim Akrour. V tomto zápase já jednoznačně věřím, že domácí stáhnou hosty ke dnu a že nad nimi zvítězí. Kurz na jedničku je 2,8 a já zkusím s vyšší důvěrou.

LE MANS - MONACO (neděle 17 hodin)
Do těchto dvou klubů není moc vidět. Le Mans se po několika prohrách ocitl v sestupovém ohrožení, poté zapnul a vyhrál jak nad Sochaux, tak ve Valenciennes shodnými výsledky 2:0. Loni však s Monakem prohrál 0:3. Domácím budou nakonec pravděpodobně chybět jen dva obránci, Samuel Bouhours a Saber Ben Frej, kteří navíc ještě nejsou oporami.

Monaco je ještě horší případ, prohraje doma s Le Havre, pak remizuje v Lyonu a deklasuje Rennes 3:1. Také hostům se hodně vyprázdnila marodka, z vytěžovaných hráčů na ní zůstali pouze záložník Alejandro Alfonso a hodně dobrý útočník Alexandre Licata. Ostatní zranění mají 3-4 starty za celou sezónu a nejsou tak rozhodně nepostradatelní. V tomto zápase budu hodně věřit overu, přece jen oba kluby nemají přímé sestupové starosti. V kurzu 2,3 za vyšší střed nabízí Unibet.

NANCY - NANTES (neděle 17 hodin)
Zato v tomto zápase ještě o sestup půjde, takže budu čekat opatrný fotbal. Nancy jednu domu všechno prohrávalo, ale těsnými výsledky 0:1. Pak se ale chytlo, porazilo Valenciennes 2:0 a vyhrálo i v Caen 2:1. Svého dnešního soupeře loni porazilo 1:0.

V obraně Nancy budou chybět zranění obránci Helder a Michael Chretien, připraven nebude ani záložník Pascal Berenguer. Za Nantes nemohl v minulém kole hrát Ivan Klasnič, který je především drží nad vodou, přesto porazilo Nice 2:0. Kolo zpět prohrálo v Toulouse jen 0:1 a záchrana ještě není nemožná. Hostům bude chybět jen obránce Loic Guillon a útočník Filip Djordjevic.

Podle mého názoru je v tomto zápase téměř jistotou under 2,5 gólu, ono to je také kurzově jen za 1,47, ale opravdu nečekám žádný gól. Pokud nějaký padne, tak na každé straně jeden a s remízou budou v každém případě spokojeny oba týmy.

NICE - ST. ETIENNE (neděle 17 hodin)
Domácí jsou naprosto bez starosti, zachráněni a od pohárů na hony vzdáleni. V minulém kole nechali všechny body v Nantes po výsledku 0:2, předtím shodným zápisem porazilo Lorient. Na podzim porazilo i dnešního soupeře v poměru 1:0. Nice má potrestaného obránce Gerald Cid, zraněn je jeho kolega Cyril Rool a záložník Kafoumba Coulibaly.

Hosté jsou o skóre na sestupové hranici, dlouho měli působnost rozdělenu i na Pohár UEFA, ze kterého však nedávno vypadli. Poté se začali starat také o záchranu, nejdříve smolně prohráli v Rennes 0:1, naposledy však doma porazili Lille 2:1. St. Etienne má marodku početnější, chybět budou obránci David Sauget a Sylvain Monsoreau, záložníci Loic Perrin a Blaise Matuidi a útočník Dimitri Payet.
Přes všechny absence věřím více hostům, pokud se trefí a začne jim to tam padat, se záchranou problém mít nebudou. Neprohra hostů ve slušném kurzu 1,54 u Unibet s vyšší důvěrou.

SOCHAUX - VALENCIENNES (neděle 17 hodin)
Sochaux je zase o skóre nad sestupem a také musejí zabrat, pokud nechtějí skončit o level níže. Již dva zápasy nedalo gól, v Le Mans pohrálo 0:2, poté doma s Auxerre. Na podzim se s dnešním soupeřem rozešli smírně 2:2. Domácím budou chybět pouze útočník Santos a záložník Nicolas Maurice-Belay, jinak budou kompletní.

Valenciennes chybějí k záchraně ještě 4 body a venku ještě nevyhrálo. Naopak poslední dva shodně prohrálo 0:2, v Nancy a poté dokonce doma s Le Mans. Jenomže Valenciennes jsou především domácím mužstvem... Navíc budou postrádat obránce Jacques Abardonado a Siaka Tiene, záložníky Djamel Belmadi, Jonathan Lacourt a Jose Saez.
Pro hosty nevidím sebemenší šanci na zisk byť jediného bodu, takže vsadím jedničku v kurzu 1,85 u Unibet s maximální důvěrou.

TOULOUSE - LORIENT (neděle 17 hodin)
Toulouse je stále v první pětce, která zaručuje pohárovou Evropu, šokem však byla jeho porážka v Grenoble v poměru 0:1. Předtím ale shodným výsledkem porazilo Nantes 1:0 a doma dostalo jen sedm gólů, nejméně z celé Ligue 1. V Lorientu však na podzim prohrálo 0:1.

Domácím budou chybět potrestaný obránce Cheikh M'Bengue a zraněný záložník Paulo Cesar, jinak jsou kompletní. Hostům chybějí k záchraně ještě 4 body a po pravdě řečeno je mohou získat kdykoliv a kdekoliv, protože proměnlivější formu má snad jen Monako. Lorient totiž poslední dva zápasy prohrál, předtím jich však několik zase vyhrál a důležité je, že venku dal 22 gólů, což je druhý největší počet z celé Ligue 1.

Jenomže v týmu hostů bude chybět dost opor. Potrestaný obránce Arnaud Le Lan, jeho zranění kolegové Sylvain Marchal a Bakary Soro, dále záložník Ulrich Le Pen a útočník Marama Vahirua. Naprostým oslabením pak bude absence prvního brankáře Fabien Sudare.
Také zde nelze doporučit nic jiného, než jedničku. Kurz 1,65 u Unibet je stále ještě dost velký!

LILLE - MARSEILLE (neděle 21 hodin)
Sedmdesátitisícový kotel požene domácí za pohárovou Evropou, ke které rozhodně není daleko. V posledním domácím zápase však remizovalo s PSG bez branek, nato prohrálo v St. Etienne 1:2 a na podzim se rozešlo s Marseille 2:2. Domácí nastoupí kompletní, tedy když nepočítám absenci útočníka Tulio de Mela, kterého spoluhráči již znají snad leda z fotek.

Marseille vede ligu s dvoubodovým náskokem a upřímně řečeno, bod z tohoto zápasu jí bude bohatě stačit. V minulém kole vyhrála v Lorientu 2:1, předtím doma porazila Grenoble.

Hosté budou mít trchu problém v obraně, nemohou nastoupit zranění Laurent Bonnart a Taye Taiwo. Hrát nemůže potrestaný záložník Lorik Cana a ani zranění útočníci Bakari Kone a Sylvain Wiltord.

Jestli Marseille na ten bod dosáhne, to se dozvíme až někdy k 23 hodině, já rozhodně vsadím neprohru domácích v kurzu 1,38, což má ohromné value v porovnáním s pravděpodobností výhry hostů. Svůj půvab bude mít pro riskéry i čistá jednička v kurzu 2,6 za střed.

Autor: Ugljan

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vydržte, Chorvatsko bude také. Jen se obtížně dnes shánějí informace, zatím mám jen 3 zápasy, ale slibuji, že kurzy a tipy budou dnes opět stát za to!

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille dnes určitě padne, tolik zraněných opor by položilo i mnohem silnější kluby, navíc hrajou proti silnýmu Lille. Tip 2:0.. K tomu, aby se Lyon zase nedostal na kopec bude potřeba výhra Bordeaux v Rennes. Pak už si troufám říct, že by Girondins nikdo už titul nevzal

Reagovat
smazaný uživatel

slušná a rozumná úvaha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele