Ligue 1 - 32. kolo. Tipy a analýzy

19.04.2009, 09:36
Tipy a analýzy
V tuto chvíli se již všechny francouzské kluby mohou plně koncentrovat na domácí soutěže, protože v evropských pohárech již přestaly figurovat. V souboji o titul je situace napínavá, poprvé vede ligu Marseille, která zajíždí do Lorientu. Na spodních patrech tabulky zkusí Le Havre zachránit ligu v Parku Princů.

SOCHAUX - AUXERRE (sobota 19 hodin)
Domácí jsou dva boy od sestupu a v minulém kole zaváhali, když podlehli domácím v Le Mans. Předtím však deklasovali Rennes 3:0, to byli v pořádku ale všichni útočníci, kteří pak v Le Mans nehráli. Na podzim Sochaux prohrálo v Auxerre 0:1. Sochaux bude chybět potrestaný obránce Jacques Faty, jeho zraněný kolega Carlao, dále zraněný záložník Nicolas Maurice-Belay a útočník Santos. Jeho kolega Sloan Privat by již měl být připraven.
Hosté jsou na jedenáctém místě, na hony vzdáleni jak starostem o titul, tak zřejmě i sestupovým starostem, protože jim chybí získat k jistotě čtyři až pět bodů ze sedmi zápasů. Třeba i proto podlehli v minulém kole poměrně nečekaně Bordeaux na svém hřišti v poměru 0:2, předtím stejným výsledkem ve Valenciennes také prohráli. Velkou zajímavostí je fakt, že Auxerre v posledních pěti zápasech hráli neustále výsledky 2:0/0:2 a v kole předtím remizovali 1:1, tudíž již šest kol v kuse hrají tip under 2,5 gólu.
V dresu Auxerre nenastoupí útočník Julien Quercia a obránce Cedric Hengbart, žádné nové absence tedy nemají. Do wildu bych klidně zkusil přesné výsledky 2:0, 0:2 a 1:1, jeden z nich by měl padnout. Velkou důvěru přikládám ovšem sázce na under 2,5 gólu, v kurzu 1,53 u Unibet.

VALENCIENNES - LE MANS (sobota 19 hodin)
Domácí jsou na tom o bod a místo hůře, než výše probrané Auxerre, a to především díky zlepšené hře doma, kde neprohráli od 9. prosince (tenkrát s Nancy 0:1) a od té doby především vítězí. Venku to s klubem již tak dobré není, ale pokud po dnešní očekávané výhře vyhraje doma ještě jednou, je bez problémů zachráněno. Na podzim prohrálo v Le Mans 0:1.
V dresu Valenciennes však bude chybět potrestaný obránce Rudy Mater, jeho zraněný kolega Rafael Schmitz. Fit nejsou ani záložníci Djamel Belmadi a Jonathan Lacourt, nejvíc však bude chybět útočník Gregory Pujol.
Le Mans je na tom o bod hůře než jeho dnešní soupeř, a to jen domácí výhře nad Sochaux v minulém kole, jinak šel v poslední době od porážky k porážce. Hostům budou chybět obránci Samuel Bouhours a Saber Ben Frej, také záložníci Marcelo Estigarribia a Fredrik Stromstad, největší ztrátou však bude útočník Thorstein Helstad.
Ani v tomto zápase nečekám žádnou přestřelku vzhledem k chybějícím klíčovým útočníkům, ale věřím, že domácí v poměru 1-2:0 vyhrají. Jednička u Unibet v kurzu 2,0 za vyšší střed.

CAEN - NANCY (sobota 19 hodin)
Caen se chvěje bod nad sestupovou příčkou, a to jedině výhře v Le Havre z posledního kola. I když předtím doma dokázalo bezbrankově remizovat s Toulouse. Na podzim se v Nancy rozešlo také remízou, tentokráte 1:1.
Domácím budou chybět dva pilíře obrany, potrestaný Jeremy Sorbon a zraněný Pablo Barzola, jejich kolega Florian Boucansaud již tak vytěžovaný není.
Nancy již opravdu začalo téci do bot a jen díky výhře z posledního kola nad Valenciennes na tom není stejně jako první sestupující. Tým měl mnoho zraněných, těžké období vylosování, ale teď snad již pojede v obrátkách, na které je zvyklý. Hostům bude dost chybět potrestaný obránce Damian Macaluso, trest si odpyká také záložník Alfred N'Diaye. Jeho kolega Pascal Berenguer je zraněn stejně jako další obránce Helder.
Já bych v tomto zápase čekal remízu a góly určitě padnou, takže tip oba dají gól v kurzu 2,0 u Unibet by mohla být ta správná sázka za střed.

NANTES - NICE (sobota 19 hodin)
Tak Nantes se po delší době ocitlo opět pod bodem sestupu a záchrana pro něj bude ještě velmi těžká. V posledním kole prohrálo v Toulouse, předtím doma s Lille a hlavně přestalo střílet góly. Klasnič na to sám nestačí a ostatní útočníci byli zraněni. Podzimní vzájemný výsledek zněl 1:2.
Problém domácích může být v chybějícím gólmanovi Jerome Alfonzo, který je zraněn. Další zranění potkalo obránce Loic Guillon a fit stále není ani útočník Filip Djordjevic. Nice se již zřejmě smířilo s tím, že se do velké pětky již nedostane, i když v posledním zápase porazilo doma Lorient a předtím porážka v Parku Princů také nebyla ostudou. Nicméně očekávám, že teď již bude body spíše pouštět než se je snažit vybojovávat.
Hosté jsou kromě zraněného obránce Cyril Rool opět kompletní. Také v tomto zápase bych doporučil, že oba týmy dají gól, kurz 2,0 je i u tohoto zápasu velmi lákavý. Osobně čekám výsledek 1:1.

MONACO - RENNES (sobota 19 hodin)
Tak Monaco je letos klubem dne i noci. Ono dokáže doma prohrát s posledním Le Havre a pak sebrat bod prvnímu Lyonu na jeho hřišti. Přitom většinou v oslabeném kádru, no pak si to zkuste tipovat... Podzimní výsledek 1:2. Domácím stále chybí několik zraněných hráčů, důležitá je však jen absence útočníka Alexandre Licata a záložníka Alejandro Alonso.
Rennes by ještě do velké pětky zasáhnout mohlo, ztrácejí pouhých pět bodů. Kdyby v minulém kole neporazilo St.Etienne 1:0, mělo v posledních zápasech spíše sérii proher či remíz. Samozřejmě jsou i remízovým králem Ligue 1 s patnácti plichtami.
Hostům budou hodně chybět potrestaný záložník Stephane M'Bia, další potrestaný hráč je obránce Abdou Kader Mangane. Samozřejmě nebude opět hrát ani letitá ikona útoku Jimmy Briand, ani jeho kolega Jires Kembo-Ekoko.
Zde musím jednoznačně doporučit under 2,5 gólu, zápas může skončit úplně bez branek. Kurz u Unibet je 1,5 s vysokou důvěrou.

GRENOBLE - TOULOUSE (sobota 19 hodin)
Grenoble po dobrém podzimním začátku upadá kolo po kole a i hráči si již přestali věřit. V minulém kole prohrálo v Marseille 1:4, předtím doma s Lorientem 1:3, a to jim zřejmě psychicky srazilo vaz. Na podzim prohrálo v Toulouse 0:2.
Domácím stále chybí skoro celá záloha, nově se přidal potrestaný Laurent Batlles a doplnil tak zraněné Albert Baning a Sofiane Feghouli. Zraněný obránce Maxence Flachez ještě doplní bezmocnost klubu.
Zato hosté jsou na koni, zvládají povinné zápasy doma a z venku vozí po bodu, jako naposledy z Caen. Navíc jim bude chybět jen potrestaný obránce Cheikh M'Bengue, záložník Paulo Cesar již není tolik vytěžován.
Určitě se nebudu bát čisté dvojky, kurz 2,3 u Unibet je zbytečně velký luxus a má mou velkou důvěru.

ST. ETIENNE - LILLE (sobota 21 hodin)
Pro domácí jedna z posledních šancí, jak odvrátit hrozbu sestupu, pro hsoty potvrdit účast v první pětce. St. Etienne má poslední dobou smůlu, předvádí krásný, útočný fotbal, ale nedává góly. V minulém kole prohrálo 0:1 v Rennes, předtím doma s Marseille 0:3. Stejným výsledkem pak na podzim prohrálo v Lille.
Góly ani dávat moc nemůže, stále hodně chybí zraněný útočník Dimitri Payet. Další zranění druhého gólmana Jody Viviani a obránců David Sauget a Sylvain Monsoreau už tak vážné pro klub není, další zraněný záložník Geoffrey Dernis však chybět určitě bude dost.
Lille hodlá příští rok oslovit fotbalovou Evropu, konečně jejich sedmdesátitisícový stadion by si to jistě zasloužil. V minulém kole nedalo doma gól PSG, předtím vyhrálo v Nantes 2:0.
Ovšem ani hosté nejsou bez ztrát, chybět budou potrestaní obránce Franck Beria a záložník Florent Balmont. V útoku kromě dlouhodobě zraněného Tulio de Mela nenastoupí ani slovenský internacionál Robert Vittek.
Na tipování hodně těžký zápas, který může skončit jakkoliv. Rozhodně by ale nemělo padnout moc gólů, takže zkusit under v kurzu 1,62 za střed určitě lze.

LORIENT - MARSEILLE (neděle 17 hodin)
Lorientu chybějí tři body k záchraně a nemusí je nutně získat v tomto zápase. V posledním kole prohrál v Nice 0:2, předtím vyhrál v Grenoble 3:1. Hráči si tedy s nějakou precizní obranou hlavu nelámou, protože útočníci zase nějaké góly dají. Proto také spolu s Monakem patří k jediným dvěma klubům, jejichž rozdíl mezi počtem vstřelených a obdržených branek je jedna! Loňský vzájemný zápas s výsledkem 3:2 všechno jen potvrzuje.
Domácí navíc nejsou příliš oslabeni, hrát nebude pouze důležitý obránce Sylvain Marchal, jeho kolega Bakary Soro a záložník Ulrich Le Pen chybějí již hodně dlouho.
Hráči Marseille propadli v poháru UEFA se Šachtarem Doneck, takže se jen mohou snažit soustředit udržet překvapivé vedení v Ligue 1. Naposledy porazili Grenoble 4:1, předtím vyhráli 3:0 v St. Etienne.
Hostům budou určitě chybět obránci Laurent Bonnart a Taye Taiwo a především útočník Mamadou Niang. Ostatní dlouhodoběji zranění by již měli být připraveni.
Vzhledem k netěsnosti obou obran se mi zdá nejjistějším tipem, že oba dají gól. V kurzu 1,88 nabízí Unibet, reálný je i over 2,5 gólu v kurzu 2,15 tamtéž. Původně jsem hodně věřil dvojce, ale po analýze zraněných si jsem téměř jistý, že domácí určitě gól dají.

PSG - LE HAVRE (neděle 17 hodin)
Také Pařížané se v poháru UEFA moc nevytáhli, prohráli s dalším ukrajinským klubem Dinamo Kyjev a se soutěží se loučí. V Ligue 1 však válejí, naposledy uhráli bezbrankovou remízu v Lille, předtím doma porazili Nice 2:1. Na podzim vyhráli i v Le Havre, tentokrát 3:1, ten zápas si dobře vybavuju, domácí tenkrát na co šáhli, to pokazili a kdyby jich dostali deset, nemohl by se nikdo divit.
V boji o velkou pětku budou domácím v každé řadě chybět po jednom hráči, v obraně Sammy Traore, v záloze Clement Chamtome a v útoku Mateja Kežman.
Le Havre naposledy sympaticky vyhrál v Monaku a zdálo se, že by záchrana mola býti ještě reálná, ale poslední domácí prohra s Caen vše zhatila a na nesestupové místo ztrácejí již deset bodů.
Navíc v tomto zápase budou opět postrádat hodně hráčů, v obraně nenastoupí Loic Nestor, Abasse Ba a Massamba Lo Sambou, v záloze pak Jean-Pascal Fontaine a Kevin Anin. Pokud by měli získat byť jediný bod, byl by to asi ohromný šok, první poločas hra bude nejspíš o velkém obléhání hostující branky, pak se bude lámat chleba. Jednička má kurz naprosto mizerný, tak bych za střed zkusil over 2,5 gólu v kurzu 1,86.

BORDEAUX - LYON (neděle 21 hodin)
Po dlouhé době toto bude souboj "jen" druhého se třetím, protože Bordeaux mocně dotahovalo a v posledních zápasech vyhrálo v Auxerre i doma s Nancy. Podzimní vzájemný zápas skončil 1:2.
Bordeaux hraje již delší dobu ve stejné sestavě, v obraně chybí Henrique a v útoku Fernando Cavenaghi a Jussie.
Naopak Lyon během pár kol prohospodařil slibný sedmigólový náskok, a to především doma, kdy remizoval s Monakem nebo dokonce prohrál s Auxerre. V zápasech venku však bývá Lyon silnější, což ukázal snadnou výhrou v Le Mans.
Hosté kromě útočníka Sidney Govou a záložníka Cesar Delgado jsou kompletní a jedou si do Bordeaux pro body.
Neprohra hostů se dá vsadit v průměrném kurzu 1,48 s vyšší důvěrou.

Autor: Ugljan

Komentáře (31)

Přidat komentář
-Kopy-

Vsadil bych si ale nejsou peníze

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to je smutný, třeba eurotip, tam je nepotřebuješ

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj,

no tak v ligue1 jde do tuhého...

nemám výhrady k tvým tipům, snad jen,že nevěřím toulouse v grenoblu.domácí to zavřou a ubetonujou 0:0.doma mají skore 8:12 také nevěřím valenciennes,přišlo mi,že už mají splněno a ted si to dohrají.le mans venku hraje na nulu,možná to skončí remizou.nedaval jsem.ještě jsem uvažoval o jedničce na nantes,ale odradil jsi mě...

Reagovat
smazaný uživatel

jednička na Nantes určitě není nereálná, může se povést. Valenciennes věřím dost, ještě splněno nemají a Toulouse vyhraje na 100 000%

Reagovat
smazaný uživatel

tak u toho nantes jsem nakonec vyměkl.o vale-le mans jsem ti psal na supertipech.toulouse venku?ty nuly v tom čílse tam máš dobře

Reagovat
smazaný uživatel

když Toulouse remizovalo v Caen, vyhraje v Grenoble, páč ti jsou aktuálně ještě horší!

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac se trefí...

Reagovat
smazaný uživatel

tak za to Toulouse se všem hluboce omlouvám

Reagovat
smazaný uživatel

dnes Sochaux vyhrae!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem si to myslel a bohužel i na to vsadil

Reagovat
Lorcan

Největší "šůrovkou" by měl být under na monaco - rennes, kurs 1,5 nic moc ale když se vsadí větší obnos, mělo by z toho něco kápnout

Reagovat
Lorcan

těch posledních deset minut tedle tip odstřelilo, jediný štěstí že sem to nevsadil, přitom ještě o poločasu sem si nadával jakej sem blbec

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane rád by som sa ťa opýtal, ako to vidíš s Villarrealom v la lige, či má na top 4. Dik za odpoved... a môžte aj ostatní samozrejme.... :

Reagovat
Lorcan

za sebe si myslím že ne. top4 bude barca, real, sevilla a jeden z dvojice valencia/atletico. Zvlášť ted bez Senny (a se současnou nic moc formou) to budou mít strašně těžký a tipuju je na konečný 6.místo

Reagovat
smazaný uživatel

a já se omlouvám, ale Primera Division nesleduji tak podrobně jako Ligue 1 či HNL, takže fakt nevím...Ve Francii samozřejmě rád poradím

Reagovat
smazaný uživatel

ok, dik za názor....

Reagovat
smazaný uživatel

poradíš Ugljane tip na zápas Lorient-Marseille..?

Reagovat
smazaný uživatel

poradím, ale až zítra ráno

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to vypsáno

Reagovat
satan_666

myslíš že bude PSG handicap?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že ano!

Reagovat
satan_666

díky,chtěl jsem se utvrdit

Reagovat
smazaný uživatel

je tam rozdíl třídy a domácí chtějí rozhodně do Ligy mistrů, Le Havre se stejně nezachrání...

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím s Bordeaux-Lyon..

Reagovat
smazaný uživatel

no to samozřejmě můžeš , je to věc názoru. Ale pokud se Lyon dá psychicky do kupy, tak kvalita je na jeho straně a určitě by neměl prohrát

Reagovat
smazaný uživatel

Mají určitě lepší kádr, ale chybky v obraně a po těch nevydařených zápasech nebudou v dobrém rozpoložení. To by museli prokázat velký charakter, aby dnes vyhráli..

Reagovat
smazaný uživatel

jsou daleko silnější, psychicky i fyzicky, uvidíš...

Reagovat
smazaný uživatel

"V zápasech venku však bývá Lyon silnější, což ukázal snadnou výhrou v Le Mans."

Nesouhlasím, nebýt štěstí, tak jsme prohráli tak 4-3, o snadné výhře nemůže být řeč.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady zase nesouhlasím já!

Reagovat
smazaný uživatel

BORDEAUX VS OL 1:0

Reagovat
Lorcan

dobře ty!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele