Ligový zápas si kvůli účasti v pohárech nechala odložit i Mladá Boleslav

17.08., 12:31, aktualizováno 17.08., 12:44
Aktuality
Městský stadion v Mladé Boleslavi (© Mladá Boleslav)

O příštím víkendu se v 6. kole první fotbalové ligy neodehraje ani zápas mezi Mladou Boleslaví a pražskou Slavií. Středočeši si utkání kvůli účasti v závěrečném 4. předkole Konferenční ligy nechali odložit, informovala v tiskové zprávě Ligová fotbalová asociace (LFA), která soutěž řídí. Duel měl mít výkop v neděli 25. srpna v 17:00, náhradní termín zatím určen nebyl.

Už v pátek si domácí zápas 6. kola proti Olomouci nechala odložit Plzeň, kterou čeká ve čtvrtek čeká úvodní utkání 4. předkola Evropské ligy. Slavia už v úterý rozehraje play off o Ligu mistrů. Účastníci závěrečného předkola evropských pohárů mají od minulé sezony možnost odložit si mezi úvodním utkáním a odvetou zápas domácí soutěže, podle řádů k tomu na rozdíl od dřívějších předkol nepotřebují souhlas soupeře.

Mladoboleslavský tým ve čtvrtek na svém stadionu přivítá v prvním duelu 4. předkola Konferenční ligy maďarský Paks a k odvetě venku nastoupí o týden později. Plzeň se utká o účast v hlavní fázi Evropské ligy se skotskými Hearts.

Odložený ligový zápas se musí sehrát v nejbližším možném volném termínu, který nebude kolidovat s mezinárodním kalendářem a domácím pohárem, nejpozději však do konce roku. Možnost přesunout si duel 6. kola má ještě obhájce titulu Sparta, neboť ve středu nastoupí k úvodnímu utkání 4. předkola Ligy mistrů v Malmö.

V této sezoně zatím LFA odložila kvůli evropským pohárům jedno utkání. Ostravský Baník před dvěma týdny nehrál v neděli 4. srpna slezské derby v Karviné, neboť následně hned v úterý zamířil ke středečnímu úvodnímu duelu Konferenční ligy do Kodaně proti tamnímu FC. Vloni si nechala utkání 6. kola v Mladé Boleslavi odložit Plzeň kvůli účasti v Konferenční lize.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
ratusek

Fakt nechápu logiku si to odkládat, když budou hrát skupinu, do toho mol cup a odehrají to stejně v natřískaném období

Reagovat
Luka3enko

jenže dostanou prachy za postup do skupiny a o to ve fotbalové Evropě jde primárně.

Reagovat
delfin

Reagovat
jackinho10

Tak Slavia uz ma jistotu poharu na podzim, tak to tech volnych terminu do konce roku asi neni ne?

Reagovat
ratusek

fakt nechápu tohle odkládání zvlášt když budou hrát skupiny, do toho repre pauzy, a ještě mol cup

Reagovat
jackinho10

Tak me by zajimalo, pokud by se ten termin do konce roku nenasel, tak je to kontumace ve prospech Slavie?

Reagovat
ratusek

No co, odehraje se to mezi Vánocemi a Silvestrem

Reagovat
jackinho10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele