Liga snížila španělským klubům platový strop o 610 milionů eur

18.11.2020, 17:24
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (76)

Přidat komentář
bobis21

Tak to by mě zajímalo, jak se bude řešit že hráči nedostanou to co mají ve smlouvě - jestli to bude platit klub nebo svaz. Pokud ve smlouvě není tato situace zmíněna, tak si nedovedu představit že by o ty peníze hráče někdo mohl připravit.

Reagovat
dave30

Kluby to budou muset udělat tak, aby se do limitu vešly. Třeba tak, že hráči budou mít možnost odejít bez odstupného. Tím pádem toho využijí, protože nový klub jim dá stejně (možná i více, protože je hráč nebude nic stát) jako ten stávající.

Reagovat
Gazdo

Neverim tomu ze by napr Alba, Busquets alebo Griez dostali inde to co maju u nas. O robertovi ani nehovoriac

Reagovat
dave30

Když takové hráče dostaneš zadarmo a nemusíš za ně dát 30, 50, 70 mega, tak proč bys jim to nedal?

Reagovat
Gazdo

Pretoze uz to nie su “taki hraci” ale uz ich drzia u mnohych fanusikov ktori barcu nesleduju pri zivote ich mena ktore si ziskali rokmi vybornych vykonov. Alba uz nie je davno najlepsie LB na svete dokonca ani v top 5 a Bus je uz myslim debata sama o sebe. Ti maju plat a dlzku zmluvy tak luxusnu ze by aj PSG muselo fetovat aby im dalo to co my. Tam nejde len o vysku platu na jeden rok. To ropne kluby vyplatia ale tam ide aj o ten cas ktory maju u barcy ten prijem garantovany a to je proste strasne na smiech. Taky Real odmieta dat Ramosovi co je ich klucovy hrac doteraz zmluvu dlhsiu ako na rok a my sme naparili Albovi rovno 5 rocnu

Reagovat
Remt

s tim Albou to byl dobrej majstrstyk to mas pravdu

Reagovat
Gazdo

Hlavne je problem ze akonahle zaschol atrament na tej zmluve tak alba isiel krivkou vykonnosti brutalne dole

Reagovat
Remt

hlavně nechápu že si to ten hráč vydupe. Přece v zajmu Barcy urcite takhle dlouha smlouva není. To mají v klubu tak zatracene spatne vyjednavace, ze jedine co vyjednaji je ze podepisou cca 30ti leteho albu na 5 let za mega plat ? To me prijde proste smesne co za neschopne lidi v tom klubu je. 2 letou smlouvu bych pochopil. Mozna i tri letou.

Reagovat
Gazdo

Tak alba mal vtedy tusim 29 takze si povedali ze este mladas asi

Reagovat
smazaný uživatel

jde o doporuceni nikoli narizeni .. kluby i jak se pise tady nebudou mit zadnou sankci pri nedodrzeni ;)

Reagovat
dave30

Jj, vidím, že jsem četl laxně. Takže o co vlastně jde?

Reagovat
smazaný uživatel

O to ze se snizi dotace ze svazu a z vysilacich prav (coz nechapu kdyz ted cumi vic lidi ) zaroven upozornoval na to ze kluby ktere se vcas neprizpusobi zmenene finacni situaci bude casem hrozit odebrani licenci atp .. V podstate jde o dalsi ze serie nevyvazenosti ve fotbale protoze ruznym tymum umoznuje pouzivat rozdilne prostredky (na tenhle "strop" uz ve spanelsku dojeli Malaga a Valencie a je jen otazkou kdo je bude nasledovat)

Reagovat
arsavin

A jaký má tohle smysl?

Reagovat
janinho

asi aby sa nemuselo riesit to co teraz v barcelone ze su na pokraji bankrotu. co na tom nechapes?

Reagovat
twelwer

Asi je otazka postavena skor tym smerom ze aky ma zmysel robit platovy strop, ked z toho nikomu nic nehrozi a nikto to nemusi dodrzat. Je to proste len nejaka nedolezita prava vo svojej podstate

Reagovat
smazaný uživatel

Žádnej, jen buzerace od lidí, kteří nerozumí ekonomice.

Reagovat
Remt

Ale určená komu? Lidem kteří nerozumí ekonomice (viz vedení Barcy). Neříkám že se dalo počítat s koronou ale mít natriskany rozpocet tak že chvíli po začátku korony jsem na pokraji bankrotu (a ostatní kluby nejsou) znamená že jsem něco nedělal úplně správně asi.

Reagovat
valloire

Klid. To je Barcelona. Není to poprvé. Již za blahých časů léta páně 1961 nebo tak byla na pokraji bankrotu, musela prodat držitele Balonu a nebejt soudruha generalissima Franca, ni stadion nový by nepostavila. No a prudí tady ta Barca furt....a furt.

Reagovat
Remt

Jak "nebo tak nějak"? To uz jsi musel bejt dávno na světě ne?

Reagovat
Kincl

Je to dobře, dost týmů útrací i to co nemají x let, konečně je to dohnalo, že tento způsob utrácení není bezedný

Reagovat
arsavin

Ale pokud na to mají, je snad jen jejich věc, kolik budou utrácet, ne?

Reagovat
Kincl

Jasně mají na to, utrácejí a utrácejí a nemyslí vůbec na budoucnost že ty prachy tam ve 100% nemusí téct do toho týmu 20 let vkuse, vidíš to sám, kolik týmů snižuje počty zaměstnanců i platy hráčům, totálně nepřipravený nebo tvoření nějaké rezervy

Reagovat
protiproudu

Reagovat
inferno08

A co je komu do jejich budoucnosti?

Reagovat
janinho

tak ak by klub ako barca v januari mal zbankrotovat tak by sa to asi la ligy dotklo, nemyslis???

Reagovat
inferno08

A nechceš jim rovnou začít vybírat sestavu a nový hráče?

Reagovat
janinho

chcel si byt vtipny panacik?

https://www.bilybalet.cz/la-liga/2020110030-financni-situace-realu-klub-je-zpet-na-vrcholu-platoveho-stropu-la-ligy-presto-musi-setrit.html

tu si mozes trosku precitat ako funguje ten mzdovy limit, ze to nie je nic take strasne ako tu z toho robite a aj ked tebas je teda magor prvej triedy a na tej pozicii nema co robit, tak akykolvek nastroj vdaka ktoremu sa kluby budu spravat trosku zodpovednejsie je len a len plus. potom sa ti dostane do funkcie taky retard ako Barto a klub ako Barca moze skoncit v bankrote a ty by si bol schopny to este aj obhajovat.

Reagovat
inferno08

Nechtěl jsem být vtipný, myslím to naprosto vážně, panacik...

„Hlavním účelem tohoto postupu je kontrola financí klubů a omezení možnosti nadměrných nebo nelogických výdajů"

Znovu se ptám, co je komu do toho, jak hospodařím se svými penězi a kdo je oprávněn rozhodovat o tom, zda je můj výdaj logický nebo nelogický.

Reagovat
dave30

V NHL mají platové limity již mnoho let a brečí kvůli tomu někdo?

Reagovat
inferno08

Nevím, jestli brečí, ale určitě se najde dost lidí, kterým se to nelíbí... Jinak argumentovat tím, že někde něco funguje (na jiném kontinentu a v jiném sportu), mi nepřijde zrovna vhodné.

Reagovat
dave30

Jestli ti tento argument připadá zcela mimo mísu, tak se ti omlouvám.

Reagovat
janinho

zopakujem to pre teba este raz lebo vyzera ze logicke myslenie nie je tvoja silna stranka.

la liga ma starosti aby sa sutaze dohravali podla reguli. a keby sa spravali kluby tak ako napr. barca pod vedenim Bartomeua tak by tych bankrotov bolo ovela viac a keby zbankrotoval klub ako barca tak la liga by to pocitila velmi vyrazne. po sportovej aj financnej stranke. vedenie totiz predava marketingove a televizne prava a tie peniaze potom podla nejakeho kluca rozdeluje dalej medzi kluby. ak barca dostane napr. 150 mega za TV prava na sezonu a v jej polovici pojde do bankrotu tak by asi bolo pochopitelne keby televizne spolocnosti chceli peniaze naspat a som zvedavy kde by ich potom vedenie ligy zobralo...

neviem co je na tom akoze nepochopitelne ak institucia ktora ma riadit miliardovy biznis ako je la liga urci nejake pravidla v zaujme dlhodobej udrzatelnosti a ekonomickej zodpovednosti.

ak mas zaplatene dane, najom, energie a alimenty tak moze byt kazdemu jedno ci ten zvysok co ti ostane das na jedlo alebo to nasypes do kanala, ale ak dlhujes na daniach a vyplatu ides nahadzat do automatov tak sa to potom tyka vsetkych.

Reagovat
smazaný uživatel

To áno ale väčšinou na to nemajú

Reagovat
fenixLFC

tvl barca znizit platy o 40%, su v krachu ked potrebuju peniaze...sa tym blbcom solidne vypomstilo ze drzali nasilu messiho, nechat ho odist aj za tych 100 mega tak by vyriesili velku cast oboch problemov ale ked boli lakomi, ich problem

Reagovat
smazaný uživatel

Toto dostane La ligu na úroveň francúzskej alebo portugalskej ligy

Reagovat
Manik...

Reagovat
Gazdo

Je to dost mozne uz aj tak ten trend posledne roky bol dost kruty

Reagovat
kilobyte

To by mohlo pomoct menším týmům doteď měli B+R 1310 a zbytek ligy 1620. Aspoň je vidět, jak hodně je ta jejich "dominance" dotovaná.

Reagovat
pobody's nerfect

Cože? To jako opravdu funguje na principu, že real a barcelona mají garantovaná privilegia a pojistily si, že je nikdo nemůže dlouhodobě sesadit?

Reagovat
kilobyte

Z TV práv dostávají skoro 50%.

Reagovat
protiproudu

Vyrovnaná soutěž

Reagovat
Gazdo

Špílmachr Ivan Rakitič

Reagovat
Salfovic

Jak se ten platový strop vypočítává, když je pro každej klub jinej ?

Reagovat
kilobyte

Podle příjmů a výdajů, ale je to asi dost složitý. Mají tam asi 100 faktorů.

Reagovat
ADM

Snáď v júni otvoria na jeden zápas celý štadion, Leo dostane rozlúčku akú si zaslúži a v klude ukončí kariéru niekde v Anglicku.

https://twitter.com/LaLigaLowdown/status/1329140082012540929

Reagovat
Hristo Stoichkov

Bohužel, ta situace je naprosto šílená a každý, kdo ho má rád, mu do těch posledních let kariéry musí přát, aby se mohl soustředit výhradně na fotbal. Vypadá psychicky naprosto vyčerpaný .

Reagovat
Largo

Je mi ho až líto, jak se z něj dělá příčina většiny problémů Barcelony. Mimo jiný, co řekl ten Griezmannův táta?

Reagovat
roman1978

bývalý agent

Reagovat
VALEN

"co řekl ten Griezmannův táta?"

no Griez řekl tátovi, že Leošek čůrá v sedě a kadí ve stoje no a profláklo se to klucí spolu nemluvěj a nejde jim fotbal a rozhodčí jsou na hovno a plat nic moc a haranti mu doma furt řvou a tak no všechno na hovno a do toho ten bejvalej agent a Barcelóna a prachy taky nejsou a..........

Reagovat
roman1978

konečně je ta stupidní repre šaškárna u konce a může se zase začít. do konce roku to bude solidní nálož zápasů

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

To levicový myšlení je fakt úchylný. Co jim je do toho, kolik dávaj na platy?!

Reagovat
bobis21

To právě není ani levicové. To je prostě snaha o zvýšení zisků majitelů klubů. Mohou tak držet náklady nízko.

Reagovat
valloire

celej svět jde doleva díky reinkarnaci Marxe a jeho ideí, všude samej komouš

Reagovat
bobis21

Ty jsi toho zářným příkladem. Volíš Zemana a ještě máš tu drzost ostatním říkat levičáci / komouši Ale vzhledem k tomu že já jsem proti platovým stropům, začneš teď předpokládám tvrdit že platové stropy jsou pravicové

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

tohle je soudruhu na kárnou komisi

Reagovat
smazaný uživatel

A kdopak v ní bude? Snad ne hermafrodit Lipavský a podobný individua

Reagovat
valloire

Myslíš Lipovskou...Trochu přemejšlej, rýpla do vosího hnízda a vosy se rojí. Kdyby neměli co skrývat, tak by takhle neřvali. Jsi mladej a na ty kecy o ohrožení demokracie právě takový nachytaj. Pamatuju první spacákovou revoluci a tam v podstatě šlo o to samý jako dneska. ČT a prachy kolem si naše správná parta nedá vzít.

Reagovat
valloire

tys ten největší komunista na EF, blbý je, že o tom ani netušíš

Reagovat
bobis21

Samozřejmě, proto nejsi schopen říct ani jednu levicovou věc kterou podporuji

Reagovat
valloire

a je to furt dokola...a dokola

Reagovat
bobis21

Samozřejmě. Dokud nebudeš svá tvrzení schopen ničím podložit, budeš za je vysmívaný. Přitom by stačilo jednou odpovědět.

Reagovat
valloire

otázka je kdo se komu vysmívá

Reagovat
bobis21

Já tobě rozhodně. Tak vymytý mozek propagandou člověk jen tak nevidí

Reagovat
valloire

přesně to sedí na tebe, propagandu kamaráde jede mainstream, tudíž logicky máš vymytej ty, já nemám z čeho a tu propagandu moc dobře vidím, ty ne, tys jako slepá vrána

Reagovat
valloire

A Miloš vše pojmenuje tak, jak to je. Na Miloše nadávají právě komouši vítači a různá jiná svoloč, protože se jim to nehodí do krámu.

Reagovat
CHONG

Myslíš ten vychlastaný kokot, který jezdí na sjezdy KSČM a oslovuje tam ten odpad jako soudruhy?

Reagovat
valloire

na tebe ta Praha měla špatnej vliv

Reagovat
CHONG

Na to nemusíš žít v Praze, abys viděl, že je Zeman kunda

Reagovat
valloire

Pan prezident inženýr Miloš Zeman kunda není a nikdy nebyl.

Reagovat
CHONG

Tobě přijde normální, když prezident republiky prohlásí, že všichni, kdo v době korona krize zkrachují, si to zaslouží?

Reagovat
valloire

To sou jenom takový bláboly. Nesmíš to zas brát vážně. Bůhví jak to myslel. V hlavních věcech o který jde, má pravdu a spoustu lidí tím sere. Jenže koho? Samý takový idioty.

Reagovat
Mass

Ukaž mi, která levice by prosazovala snížení platů zaměstnancům, tohle je naopak úplně ta nejpravicovější kartelová dohoda. Evidentně politice moc nerozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

tohle posle ligu oproti ostatnim dost do kopru, pac do barcy a realu se chodi vydelat zejo, aspon to procisti ovzdusi od zoldaku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele