Leno odmítl pozvánku do německé reprezentace. Nedostal bych prostor v zápasech, vysvětlil

Včera, 22:02
Aktuality
Leno odmítl pozvánku do národního týmu. (© CONOR MOLLOY / ProSportsImages / DPPI via AFP)

Německý brankář Bernd Leno (32) odmítl pozvánku do národního týmu. Stalo se tak poté, co se od trenéra Juliana Nagelsmanna (37) dozvěděl, že v říjnových zápasech Ligy národů proti Bosně a Hercegovině (11. října) a Nizozemsku (14. října) nenastoupí.

Své rozhodnutí oznámil hráč anglického Fulhamu v rozhovoru pro pondělní vydání deníku Bild. Leno telefonicky hovořil s Nagelsmannem a trenérem brankářů Andreasem Kronenbergem.

"Řekli mi, že budu součástí týmu, ale nedostanu žádný prostor v zápasech. Tak jsem se rozhodl, že budu raději trénovat v Londýně," řekl dvaatřicetiletý brankář, který má na kontě devět startů za národní tým, ale většinou byl trojkou za Manuelem Neuerem a Marcem-Andrém ter Stegenem.

První jmenovaný v srpnu ukončil reprezentační kariéru a dlouholetá jednička FC Barcelona bude kvůli vážnému zranění kolena chybět několik měsíců. Nagelsmann nominoval trojici Oliver Baumann, Alexander Nübel a Janis Blaswich. Leno uvedl, že toto rozhodnutí nemá žádný vliv na jeho budoucnost v národním týmu.

"Julian ví, že budu vždy k dispozici, když mě budou potřebovat, a mohu týmu opravdu pomoci. Ve svých 32 letech už nejsem žádný nováček, nikdy jsem si na pozice Manuela a Marca nedělal žádné nároky a vždy jsem plnil svou roli. Stále pro mě bude velkou ctí hrát za národní tým a zůstává to mým cílem," dodal Leno.

Plán německé reprezentace. (©Livesport)

Němci jsou po dvou kolech Ligy národů první se čtyřmi body. Vyhráli 5:0 nad Maďarskem a poté remizovali 2:2 s Nizozemskem. V pátek se představí v Bosně a Hercegovině a o tři dny později doma přivítají Oranjes.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (31)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Borec.

Reagovat
elChe

Repre zrusit

Reagovat
Londoner

Reagovat
fantomas10

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Manik...

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Ranoth

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Rudnevs

Chápem Nagelsmanna, že uprednostňuje iných ako jednotku a zároveň chápem Lena, že sa mu inak neoplatí prísť, keď tú šancu proste už nevidí. Podľa mňa v pohode rozhodnutie, ktoré je v podstate pochopiteľné z oboch strán.

Čo už je menej pochopiteľné je, prečo pozíciu trojky dostal Blaswich, ktorý je aj v samotnom klube terčom kritiky (fans Salzburgu by si priali návrat Schlagera do bránky) a naopak je naďalej prehliadaný Ortega, ktorý síce ligu nechytá, no napriek tomu podáva super výkony v pohároch.

Salzburg navyše medzičasom dostalo päťku od Grazu (čo ma veľmi teší) a Blaswich je teda pod ešte väčšou paľbou kritiky.

Reagovat
bayern987

Měl by se vrátit Neuer, Stegen zrakvenej, Leno nechce jezdit, Nübel nijak nepřesvědčil a nikdo jiný tam není.

Reagovat
bayern987

Trapp jedině, ale ten je taky zraněný.

Reagovat
Manik...

Leno by jel, kdyby byl jednička

Reagovat
Talker

Nebo kdyby si měl zachytat v tom bezvýznamném přáteláku nebo tam být alespon dvojka.

Tam to chtělo spíš trošku přemýšlení od neuera a Stegena a vysrat se na tyhle přáteláky, kde by měli dostat šanci hráči širšího kádru.

Reagovat
bayern987

Tak to je na trenérovi ne? Dokážeš si představit, že třeba Nagelsmann povolá Neuera na přátelák, ten ho pošle do hajzlu ať chytaj mladý, že až o něco půjde, tak ať mu zavolá... no to nevím

Reagovat
Seydou Doumbia

Každý kdo odmítne repre ceníme v jeho věku fakt nemělo smysl jezdit a ztrácet energii a čas prakticky pro nic, trojku tam může dělat kdejaký podavač míču

Reagovat
Pharrell

Reagovat
herbage

Reagovat
Neutron

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Talker

Reagovat
Nikikrew

Ked Mak cestoval 2 dni z Australia na Slovensko, odohral 8 min. a Calzona sa cudoval, ze preco sa stazuje. Taliansky chmulo

Reagovat
Manik...

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kiss Me Polka!

a zadny trest samozrejme neprisel a neprijde..

Reagovat
kilobyte

Protože se dohodli. Kdyby ho dali do nominace, tak by trest přišel.

Reagovat
Talker

Chtělo by to i od hráčů, co by si kopli, aby trošku mysleli na svoje vytížení a prostě posrali s těmi přáteláky repre do prdele.

Každý měsíc sraz je prostě zhůvěřilost. Zkrouhnout to do jedné repre přestávky v zimě, případně do dvou (podzim-jaro), zvětšit kádr na 35 hráčů, aby měl trenér možnost to prorotovat a tím to končí.

Alespon by trenéři měli trošku více času v kuse a mohli něco natrénovat místo neustálého přerušování soutěží.

Reagovat
Moshe Dajan

Počkat, tak chtějí hrát větší množství minut nebo ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele