Leeds našel náhradu za Bielsu, tým převezme Marsch

28.02.2022, 20:45
Aktuality
Vedení Leedsu United vyřešilo otázku nového manažera a na lavičku anglického klubu usedne někdejší lodivod Lipska nebo Salzburgu Jesse Marsch. Osmačtyřicetiletý kormidelník nahradí Marcela Bielsu, na Elland Road by měl působit až do června 2025...

Média o chystaném angažování Marsche informovala již od včerejšího dne a obě strany rychle našly společnou řeč, dnes večer pak trenér dostal i pracovní povolení.

"Těší nás, že můžeme Jesseho přivítat v klubu a jsme nadšení z toho, že nás povede do nové kapitoly. Jesseho jsme sledovali už během působení v Salzburgu, jeho filosofie a styl fotbalu by měl našim hráčům sedět," domnívá se sportovní ředitel Victor Orta.

"Připravili jsme dlouhodobý plán a věříme, že nás pozvedne na další úroveň. S velkými očekáváními vzhlížíme k tomu, co přinese budoucnost," dodal.

Bielsa vedl Leeds od léta 2018 a z posledních šesti ligových zápasů s ním získal jen jeden bod, výsledkem toho je pád až na šestnácté místo tabulky Premier League. Naposledy se Leeds postaral o negativní rekord anglické ligy, neboť v pěti duelech dostal za jediný měsíc rovných dvacet gólů.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (79)

Přidat komentář
mimi_united

Ted Lasso

Reagovat
Aldeano

S vizáží Jaromíra Soukupa.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi zajímavá volba. March udělal v Salzburgu i Lipsku velký progres s hráči.

Reagovat
avicii

V Lipsku? To by som teda netvrdil, každopádne veľmi zaujímava voľba

Reagovat
Seydou Doumbia

V Lipsku odvedl celkem hovno to je pravda, ale se Salzburgem slavil solidní úspěchy, stále mladý a perspektivní trenér, žádný dinosaurus...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po Nagelsmann nastoupit není jednoduché.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Jkb

Celkem zajímavá volba, podobně jako Bielsa by měl hrát aktivní presink takže by to nemělo být pro hráče něco nového, velká otázka bude kolik má on jako trenér zkušeností s bojem o záchranu, los nemají nijak dramatický, ale budou muset získat body v soubojích s přímou konkurencí, Norwichem, Watfordem a Brentfordem, trošku nevýhoda je, že dvě ty utkání se hrají venku.

Ta jejich obrana je děsivá, 60 obdržených branek v 26 utkáních je šílené.

Reagovat
Coniglio

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, tak to jsem na nej zvedav, zajimavy trener

Reagovat
Salfovic

Takže Marsch do Champu.

Reagovat
Coniglio

Soda

Reagovat
Remt

OT: Lingard

Reagovat
Salfovic

Kolik jste za něj v létě nabízeli ?

Reagovat
Remt

Tam to bylo nějak tak že MU chtěli něco ke 30 a WHU nabízel méně ale bylo to nakonec jedno protože Jesse do WHU stejně nechtěl. Tak šel zpět na rok do MU kde si zas nekopnul a teď MU nedostane už ani těch 20 míčů co mohli dostat. Ale když sám hráč nechtel jít pryč tak je to těžký

Reagovat
kissak

Hrozná komedie kolem něj. Nám ho i přes velkej zájem neprodali i když jsme byli ochotný za něj vysolit nesmyslný prachy a pak mu nedali ani herní vytížení doufaje, že po sezoně podepíše novou smlouvu?

Reagovat
Busby babes

to ne, ale proc byhcom vam meli pomahat, kdyz z toho nic mit nebudem? Pak vypadl Greenwood a ted je Jesse docela treba a nastupuje jako backup.

Reagovat
smazaný uživatel

jak isiel Grenwood doprdele, nemali sme na vyber uz, ale to zas budeme potrebovat v lete aj nove kridlo to je neriesitelna pozicia pre nas, furt sa daco posere

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, ale z 630 možných minut od tý doby, co se provalil Greenwood nastoupil Jesse jen k 95 minutám. A třeba proti Boro v FA Cupu nehrál vůbec. Aspoň takhle Jesse mohl hrát, za ty roky služeb by si zasloužil lepší zacházení.

Reagovat
Busby babes

https://youtu.be/Z-lAyDQHHlc?t=31

asi takhle. United Lingardovi nedluzi vubec nic. Ma smlouvu, dostava velky penize a proste je clenem sirsiho kadru. Nastupuje jako stridajici hrac plus v zakladu, kdyz je treba rotace, jako treba proti Leedsu.

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, bude hrat len preto, ze tu je dlho, tak ho nechame hrat, nech sa neurazi

Reagovat
smazaný uživatel

Blbě napsáno, ale myslel jsem samozřejmě umožnit mu odchod. Je sotva využíván, Greenwood negreenwood.

Reagovat
Shottack

Opatrně s tím posledním slovem

Reagovat
Remt

jasne, ale nevypadl greenwood az po prestupaku? To jste nemohli vedet ze se tohle stane ne? Za me teda i kdyz jste bohaty klub, tak mit cca 15 mil nebo kolik za nej nabizeli zajemci je docela rozdil. Ten hrac se za cely podzim mockrat do sestavy nepodival. Za me spatne zmenežováno toto.

Reagovat
Busby babes

posledni den prestupaku se to o Greenwoodovi objevilo.

Reagovat
Busby babes

mame do utoku: Ronaldo a Cavani na ST, Sancho, Rash, Elanga a castecne Pogba na kridla. Bruno na AM. A stoleteho Matu.

Vanze chcete tvrdit, ze v momente, kdy jsme hrali 3 souteze jsme meli pustit dalsiho hrace do utoku? Staci, ze ted vypadl Cavani a 37 letej Ronaldo nesleze z placu... Zrani se Rash nebo Bruno a koho tam dame?

Reagovat
Remt

My jen rikame ze je to hrac, ktereho absolutne nevyuzivate. Nic jineho.

Posledni den prestupaku jste to o Greenwoodovi zjistili, pises, tzn. cely prestupak vase vedeni uvazovalo, ze Jesseho neproda s tim, ze bud ho ukecate na podepsani nove smlouvy (po tom co jste mu cely pul rok nedali cuchnout) a nebo odejde zadax.

Reagovat
Busby babes

to vubec neni pravda, ze nekdo pocital s tim, ze ho ukecame na prodlouzeni smlouvy.

ani nema nabidku. Ale proc byhcom jako nekomu meli pomahat za mensi castku, nez jakou povazujeme za spravnou?

Nevyuzivame... to je jak kdybys rikal: na co mas v aute rezervu, vsak ji vubec nevyuzivas...

Reagovat
Remt

Za hráče můžeme dostat 15 mil, stejně tu nehraje, ne, necháme si ho tu, smlouvu mu nabídnout nechceme ale raději ho za 4 měsíce pustíme zadarmo a o patnáct milionů přijdeme, to je lepší nápad. Jo však v poho, mě by se tohle hospodaření nelíbilo. Ale máš pravdu že máte alespoň rezervu kdyby se něco stalo. Teď se stalo Greenwoodovi, tak je otázka jestli tedy Jesse bude fakt víc naskakovat místo někoho a nebo to zas prosedí ten zbytek sezony

Reagovat
Busby babes

sorry, ale to je porad dokola. Je to prvni nahradnik na dva posty. a my ho jen tak pustime za cenu, ktera pro nas neni adekvatni. Ano, v takovem pripade je lepsi, kdyz pujde zadarmo po sezone.

Reagovat
r.mrazik

mel vypadnout uz v lete...nechat si ho v kadru byla totalni kravina

Reagovat
Busby babes

ano. ale to se tady v tom vlakne vubec neresi.

Reagovat
r.mrazik

jakto? je to nejaky dusledek toho,ze jsme si ho nechali

Reagovat
Busby babes

ne, resi to, ze jsme ho neprodali v lednu.

Reagovat
r.mrazik

kdybychom ho prodali v lete,tak bychom si v lednu nejspise nechali martiala,kdyz mason odpadl

Reagovat
Busby babes

no a psalo by se to same: proc ho nepustili, kdyz vubec nehraje... jen o Martialovi. Jak pise Paddington dole, mel se prodat v lete. To, ze jsme v zime rekli: radsi budem mit k dispozici backup, protoze 15 mega na hriste nepostavime uz takova blbost neni.

Reagovat
r.mrazik

hm,stejne nehraje

takze bych bral radeji 15mega a usetrit na platu nez lingard na lavici

Reagovat
Busby babes

a pak tu nadaval, az se zrani Bruno: proc jsme ho pousteli, ted nam tam hraje Mata.

Reagovat
r.mrazik

by tam zahral sancho,nebo pogba

fakt nemelo zadny smysl si lingarda nechavat, ani v lete a ani v zime

Reagovat
Busby babes

jasne no, muzem to zredukovat treba jeste vic a mit na 11 pozic 13 hracu. k cemu ten zbytek, stejne nehraje...

Reagovat
r.mrazik

lingard nehraje cely rok...ani na podzim a ani ted

nema smysl resit nejaky "by a kdyby"

Reagovat
Busby babes

whatever.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Remt

West Hamu to takhle vychází

Reagovat
Busby babes

Reagovat
salami

Povime si na konci, jestli vam tech Lingardovejch 250 minut stalo za tech odmitnutejch 15M, potazmo letnich 25M?. Nemyslim, ze takhle nerozehranej ma vetsi prinos nez Mata/Elanga.

Reagovat
Busby babes

vy jste tu fakt blazni. Elanga vystrelil az v poslednich tydnech. a je mozny, ze Lingard do konce sezony moc neodehraje, protoze Bruno bude zdravej, Sancho a Rash taky a tak nebude treba a proste bude naskakovat jako stridajici na konci zapasu.

Kdo nam v lete chtel dat 25 mega? pokud vim, tak jsme se s nikym nedohodli, protoze nam nechteli dat to, co jsme za nej chteli.

Reagovat
r.mrazik

mozna ze blazen jsi tu ty...zamysli se nad tim covece

Reagovat
Busby babes

ja mam pomerne jasno. hrali jsme 3 souteze a Jesse by byl prvni volba jako backup na dve pozice. pul sezony do konce. Takze nedavalo smysl ho pustit za castku, ktera nam neprisla dostatecna. Byl by to risk, ze pak nebudem mit koho tam dat a bude nam na kridle behat treba Matic.

Reagovat
Remt

Ještě mě napadá varianta střelit ho už v létě za cca 20 (myslím že ty nabídky tenkrát cca takový byly) s tím že stejně nechce prodloužit a poslat těch 20 do nějaké nové mladé nadějné posily. Pak by neutekl nikdo a měli byste náhradu. Ty prachy zamrzí, ale je fakt že toto se stane občas každému klubu

Reagovat
Hlahart

Nikdo nám 20 dát nechtěl

Reagovat
Remt

Co povídáš, West Ham ano ne? Ten měl problém se 27. Jenze on do WHU přece nechtěl

Reagovat
Hlahart

Já jsem nic o 25 nečetl, že by nám někdo nabízel z nějakého rozumného zdroje (nebo 20 teda).

Což je teda pořád i tak dost irelevantní, když ho bez jeho souhlasu prodat nemůžeme, že jo.

Reagovat
Busby babes

to, ze se mel prodat v lete, pisu taky. ale to, ze se neprodal v zime neni nejaka chyba... muze se nam jeste hodit.

Reagovat
salami

Hele a nemyslis si, ze mozna tak uplne nebude pravda, ze je 1. backup na 2 pozice? Protoze jestli je nekdo prvni backup na 2 ofenzivni pozice, jak je mozny, ze se nedostane stejne na hriste a to ani v pripade, ze odchazi ze hriste hrac z pozice, na kterou by mel bejt Jesse backup? Z letni konkurence mu ubyli 3 hraci, ktery mu nejakym zpusobem konkurovali na zminovanejch postech: Martial, Greenwood a VdB. Vysledek je poslednich 10 zapasu za cca mesic a pul a odehranejch 97 minut. Tezko se mi veri, ze je to prvni backup na 2 ofenzivni pozice, ktery se imho stridaj mnohem castejc a snaz nez ty defenzivni a to mate jeste v podstate nestridanyho hrotaka. Podle me je teda i po tech odchodech 5. kolo u vozu a v pripade, ze by se zranil Bruno, tak by se mozna teprve posunul na misto hrace, kterej dostane nejakou slusnou porci minut jako stridajici hrac a ne, ze bude sbirat starty po 2 minutach, to by asi Mata taky zvladnul, kdyz jde o takticky stridani, tak ta jeho pomalost muze bejt vyhodou.

Reagovat
Busby babes

nemyslim. pokud stridame post za post, tak je treba backup na AM za Bruna. Pripadne chodi na hriste za kridla v poslednich dvou mesicich. Je to vetsinou par minut, ale proste chodi celkem pravidelne.

btw nastoupil treba do vic zapasu nez Cavani. i kdyz samozrejme minutaz ma daleko mensi.

Reagovat
Busby babes

btw on nechodi na 2 minuty ale spis tak na 10-15 minut a do zapasu, kde se snazime zapas rozhodnout. teda ne na udrzbu. vetsinou samozrejme. A jeste dodam, pisu i o situaci, kdy se nekdo zrani. coz momentalne neni ten pripad. zranenej je akorat Cavani.

Reagovat
Remt

Jsem stejného názoru

Reagovat
smazaný uživatel

drzat ho v lete s tym, ze mu konci po sezone zmluva nedavalo ziadny zmysel, udrzat ho na konci prestupaku v zime uz zmysel malo kovli okolnostiam vsetkym..

Reagovat
Busby babes

presne tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

co s nim?

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Busby babes

ja myslel, ze neco provedl a ono jde jen o to, ze odejde... coz se vi uz mesic.

Reagovat
C-M@ster

Taky jsem myslel, že nějaká kauza.

Reagovat
Bayern +

A kam ide? Už sa píše nieco konkrétne?

Reagovat
Busby babes

podle me si pocka na leto a na nabidky. Zatim jsem nic necetl.

Reagovat
smazaný uživatel

Leeds jsem poslední dobou moc nesledoval, může mi někdo vysvětlit, proč ten tým šel do kytek?

Reagovat
kissak

zranění dvou klíčových hráčů, kteří tvoří kostru týmu

Reagovat
smazaný uživatel

uz nehraje v champu

Reagovat
Kuba94

Co nevidět zase bude.

Reagovat
vodka

Phillips (DM) a Bamford (ST) out. Celkově měli docela smůlu na marodku tuhle sezonu i na stoperech, takže osa týmu v háji.

Reagovat
salami

Mas pravdu, ale zaroven bych teda zminil, ze vyhodili pomerne velky castky za nijak extra rozdilovy hrace, James i Rodrigo byli pekne drahy a buhvijakej prinos nemaj, mozna se ty castky mely investovat rozumejc a melo se myslet i na defenzivu.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/skysportsnews/status/1498590584092692480?s=21 Rigged špiny. Tieto maličkosti rozhoduju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele