Lazio se loučí s nejlepším střelcem. Není to ničí chyba, vzkázal fanouškům útočník Immobile

12.07., 22:15
Aktuality
Ciro Immobile (© AFP)

Kabinu římského Lazia oficiálně opouští další dlouholetá opora. V hlavním městě Itálie nepokračuje Ciro Immobile, zkušený italský střelec bude další góly dávat v dresu tureckého Beşiktaşe.

Kluby se dohodly na odstupném pohybujícím se mezi dvěma až třemi miliony eur a Immobile podepsal smlouvu na dva roky. Vše bylo potvrzeno krátce poté, co fotbalista dnes večer přicestoval do Istanbulu, aby se podrobil zdravotní prohlídce.

Immobile přišel do Lazia v létě 2016 ze Sevilly, předtím hrál například za Juventus, Janov, Turín či Dortmund. Od té doby se stal třikrát nejlepším střelcem Serie A, v sezoně 2019/20 získal Zlatou kopačku pro nejlepšího evropského kanonýra a se 207 zásahy ve 340 duelech je historicky nejlepším kanonýrem klubu z hlavního města.

Za reprezentaci mistr Evropy z roku 2021 sehrál 57 zápasů a dal 17 gólů, do nominace na letošní Euro se však i vinou zranění nedostal. Mezi nejlepšími střelci italské ligy je s 201 brankami na osmém místě.

"Bylo to osm báječných let, všechny tyto roky byly fantastické. Byla to výjimečná cesta, ale stejně jako svůj začátek musela mít také konec. Fanoušci byli fantastičtí, dali mi všechno," rozloučil se Immobile s příznivci Lazia.

"K rozhodnutí jsem dospěl na základě klidného rozhodování. Poslední rok a půl nebyl snadný a je jenom správné, že k odchodu došlo nyní. Není to ničí chyba. Důležité je dělat rozhodnutí s chladnou hlavou a to jsem udělal. Mrzí mě to kvůli rodině, v Římě jsme našli domov a stabilitu. Když dorazila nabídka z Beşiktaşe, tak jsem si promluvil s manželkou a prezidentem. Z Lazia odcházím poté, co přišel skvělý trenér, přístup Marca Baroniho se mi moc líbí. K dispozici bude mít mladý a hodně hladový tým, jemuž budu z Turecka fandit," slíbil.

Prezident Lazia Claudio Lotito se letos rozhodl přebudovat kádr, v kabině dochází k velkým změnám a Immobile není jediným zkušeným hráčem na odchodu. Na soupisce už nejsou ani Luis Alberto, Felipe Anderson nebo Daichi Kamada, přišli naopak Fisayo Dele-Bashiru, Loum Tchaouna a Tijjani Noslin.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Panini Calciatore

Lacko Lazio druha polka tabulky vas uz caka

Reagovat
Pipo123

Nuno Tavares k nám, takže máme ďalšieho ľavého obrancu, od Luliča sa tam stále niekto točí, snad nebude horší než Hysaj.

Každopádne sa mi nepáči ako to budujeme, pripomína mi to low budget cestu Atalanty či AC, fyzicky silných hráčov, lenže kto dá tej hre myšlienku? Alberto ani SMS tam nebudú

Reagovat
Panini Calciatore

Podla mna je otazka casu kedy sa vzburia fanusikovia lebo toto sucasne muzstvo sa moze rozlucit s akymikolvek ambiciami na pohare.

Inymi slovami ked je level velkosti klubu ovela vyssi nez je uroven hracov tak to nic dobre neprinesie.

Cakam bojkoty, protesty a celkovo zlu atmosferu v ktorej sa zle pracuje.

Reagovat
Csaplárova past

Za 10mio 340 zápasů, 207 gólů

Reagovat
Raffaello

On hrál zadarmo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele