LaLiga - souhrn 8. kola: Madridské derby skončilo remízou

27.09., 22:59, aktualizováno včera, 23:20
Komentáře a souhrny
Éder Militão (© OSCAR DEL POZO/AFP)

Real Madrid neudržel vedení nad Atléticem a z derby si nakonec odnáší jenom bod za remízu 1:1. Merengues se přesto přiblížili k Barceloně, která nečekaně padla s Osasunou. Už na čtvrtou příčku poskočila Mallorca, druhého triumfu se dočkal Real Sociedad.

Atlético Madrid - Real Madrid 1:1

29.09.2024 21:00

Góly: 90+5. Ángel Correa - 64. Éder Militão

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Real Betis - Espanyol Barcelona 1:0

29.09.2024 18:30

Góly: 85. Giovani Lo Celso

Betis porazil v osmém kole LaLigy na vlastním hřišti Espanyol 1:0. Dlouho se zdálo, že domácí bude mrzet neproměněná penalta Abdeho Ezzalzouliho po zákroku skvěle chytajícího Joana Garcíi. V 85. minutě se ale přihlásil ke slovu s rozhodující brankou Giovani Lo Celso, jenž z pozice záložníka vstřelil pět gólů v posledních čtyřech zápasech, pokaždé navíc byl hráčem utkání.

Betis měl za sebou solidní vstup do sezony, zatímco Espanyol šel do zápasu jako nejvýše postavený ze tří nově postoupivších týmů. Betis, který v posledních pěti domácích duelech vyhrál jen dvakrát, chtěl začít rychle a Cedric Bakambu měl už po třech minutách dobrou příležitost otevřít skóre, ale z hranice pokutového území pálil jen vedle pravé tyče.

Espanyol se snažil držet soupeře na uzdě, ale v posledních zhruba deseti minutách prvního poločasu musel třikrát děkovat brankáři Joanu Garcíovi. Poté, co vytěsnil k tyči mířící pokus Abdeho Ezzalzouiho a o několik sekund později vychytal i Lo Celsa z bezprostřední blízkosti, byl španělský gólman znovu potřeba těsně před koncem poločasu. Domácím totiž byla nařízena penalta poté, co Omar El Hilali srazil Ezzalzouiho ve vápně. Poté, co vybojoval pokutový kop, se Maročan ujal i exekuce. To se mu nakonec vymstilo, brankář totiž i tentokrát zareagoval na jedničku.

Vzhledem k tomu, že hosté nebyli směrem dopředu nijak nebezpeční, Betis věřil, že úvodní gól přijde a dovede ho k vítězství. García se však znovu ukázal být trnem v oku. Tentokrát předvedl své reflexy proti Ezzalzouiho hlavičce. Pokud měl někdo rozhodnout utkání, měl to být Lo Celso, který vstřelil všechny čtyři poslední góly Betisu v LaLize. V závěru právě Argentinec zlomil srdce Espanyolu, když se trefil do levého dolního rohu po elegantní souhře v pokutovém území.

Svěřenci Manola Gonzáleze nakonec nedokázali na tento pozdní úder zareagovat a utrpěli porážku, kvůli níž se propadli o jedno místo na 17. pozici, tedy těsně nad sestupové pásmo. Betis vystoupal na osmou příčku a chystá se ve čtvrtek zahájit svou kampaň v Konferenční lize s vítězstvím v zádech.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Sevilla FC 1:1

29.09.2024 16:15

Góly: 36. Mikel Jauregizar - 90+3. Álex Padilla (vl.)

Fanoušci Athleticu sledovali v rámci osmého kola LaLigy na Estadio San Mamés remízu domácích se Sevillou 1:1. Baskický celek již počítal se třemi body, ke kterým jej nasměroval po půlhodině hry 20letý Mikel Jauregizar. Rojiblancos ale v závěru hrálo do karet vyloučení gólmana Julena Agirrezabaly a následný vlastní gól jeho náhradníka Alexe Padilly, díky čemuž získali bod.

Athletic nastoupil do zápasu čerstvě po čtvrteční remíze v Evropské lize s AS Řím, v úvodu působil trochu zakřiknutě. Sevilla, která je poprvé po pěti letech bez účasti v evropských pohárech, měla první velkou šanci po šesti minutách, kdy z Brightonu hostující Valentín Barco tečoval Pequeho střelu.

Devět minut před přestávkou byli svěřenci Ernesta Valverdeho odměněni za zlepšený výkon. Volný přímý kop Álexe Berenguera zamířil až k Jauregizarovi a dvacetiletý hráč vyvolal divoké oslavy, když z hranice pokutového území vsítil svou první branku za klub. Brankář Sevilly Örjan Nyland málem daroval domácím druhý gól hned o minutu později, když se jeho rozehrávky zmocnil Iňaki Williams, ale norský gólman své původní zaváhání povedeným zákrokem napravil.

Svěřenci Garcíi Pimienty vstoupili i do druhého dějství lépe a v 54. minutě jim chyběly centimetry k vyrovnání, když se střela Dodiho Lukébakia z pravého rohu pokutového území odrazila od tyče. Domácí publikum bylo čím dál nervóznější, ale v 70. minutě mu dodaly klid dvě dobré šance na vyrovnání. Nejdříve se Alex Berenguer blýskl střelou z dálky a poté musel proti střídajícímu Gorkovi Guruzetovi s vypětím všech sil zasáhnout Nyland.

Osm minut před koncem Athletic, kterému už chyběl zraněný Unai Simón, přišel o brankáře Agirrezabalu za sražení Matea Mejíi po špatné přihrávce. Jeho náhradník Padilla sice skvěle zastavil volný přímý kop Nemanji Gudelje, ale měl velkou smůlu, když se od něj míč odrazil míč do brány.

Hosté se sice radovali z pozdního zisku bodu, ale stále nevyhráli na hřišti soupeře od poloviny dubna, zatímco Athletic propásl šanci zajistit si průběžnou třetí příčku.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Girona FC 1:1

29.09.2024 14:00

Góly: 81. Iago Aspas - 38. Yangel Herrera

Po jednozápasové pauze se v sestavě Girony opět objevil český obránce Ladislav Krejčí, ani on však v závěru zápasu šestého kola La Ligy na hřišti Celtě Vigo nezabránil v závěru kapitánovi domácích Iagu Aspasovi ve vyrovnání na 1:1. Katalánský tým tak zatím dává zapomenout na úspěšnou poslední sezonu, ve které proháněl přední španělské celky v čele La Ligy.

Girona zvítězila pouze v jednom z posledních čtyř zápasů La Ligy na hřišti soupeře, a tak pochopitelně toužila po prolomení této série. První výraznější šanci si vytvořila již po čtyřech minutách, kdy z úhlu nebezpečně vystřelil Yangel Herrera, ale u bližší tyče byl připravený brankář Vicente Guaita.

Herrera musel hned poté před vlastní bránou zblokovat střelu Ilaixe Moriby zpoza pokutového území. Krátce před koncem prvního dějství Krejčího parťák ze stoperské dvojice Daley Blind odcentroval na vzdálenější tyč, kam si naběhl Herrera a hlavičkou překonal gólmana Guaitu. Venezuelský záložník si tak připsal první gólový zásah v probíhající sezoně.

Domácí byli blízko vyrovnání v úvodu druhé půle, když Hugo Álvarez připravil tutovou šanci Borjovi Iglesiasovi, vracející se Herrera znovu pohotově jeho pokus zblokoval.

Disciplinovanou obranu hostů vnakonec pohřbila chvilková ztráta koncentrace, a za to, že nechali střídajícímu Aspasovi volný prostor, zaplatili nejvyšší cenu. Williota Swedberg přiťukl míč proti noze Aspasovi za velké vápno a kapitán domácích placírkou k pravé tyči vyrovnal.

Oba týmy zůstávají po zisku bodu ve středu tabulky. Celta zvítězila pouze v jednom z posledních šesti ligových utkání, Girona nevyhrála již pětkrát za sebou.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - FC Barcelona 4:2

28.09.2024 21:00

Góly: 18. Ante Budimir, 28. Bryan Zaragoza, 72. Ante Budimir (pen.), 85. Abel Bretones - 53. Pau Victor, 89. Lamine Yamal

Osasuna prožila neuvěřitelný večer, když v osmém kole La Ligy porazila Barcelonu 4:2, která tak v lize poprvé ztratila body. Katalánce rozebralo především útočné duo Pamplony Bryan Zaragoza a Ante Budimir. Barcelona doplatila na to, že po zranění brankářské jedničky Marka-Andrého ter Stegena nastoupil poprvé v sezoně od začátku Iňaki Peňa, jemuž se zápas nepovedl.

Osasuna hned od začátku ukázala, že se favorita nebojí a už v 18. minutě otevřel skóre kanonýr Budimir, který si naskočil na centr od Zaragozy, vyhrál souboj s mladým stoperem Pauem Cubarsím a razantní hlavičkou usměrnil míč do sítě.

Netrvalo to dlouho a Pamplona šla do dvougólového vedení, když si Zaragoza naběhl na přihrávku Pabla Ibáňeze, obešel brankáře Peňu a poslal Osasunu do dvougólového vedení. Neblíže snížení byl před poločasovou přestávkou obránce Jules Koundé, který ale hlavičkoval pouze do břevna.

Po poločasové pauze se Barca dostala do tempa a v 53. minutě se vrátila do hry, když Pau Víctor z úctyhodné vzdálenosti překonal brankáře Sergia Herreru. Hned poté se trenér Barcelony Hans Flick rozhodl poslat do hry ofenzivní esa Lamineho Yamala s Raphinhou, kteří hru Barcelony rozproudili.

V 72. minutě však pro Barcu přišla pohroma, rozhodčí nařídil pro Osasunu penaltu, kterou chladnokrevně proměnil Budimir a vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Vynikající večer pro Pamplonu pak v 85. minutě završil Abel Bretones, a přestože Yamal ještě stihl odpovědět krásnou brankou, Osasuna si náskok pohládala a na domácím stadionu El Sadar si připsala čtvrté vítězství v řadě.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Valencia CF 3:0

28.09.2024 18:30

Góly: 8. Takefusa Kubo, 80. Orri Steinn Óskarsson, 90+2. Orri Steinn Óskarsson

Real Sociedad ukončil sérii čtyř po sobě jdoucích domácích porážek v La Lize, když v osmém kole v Reale Areně porazil Valencii 3:0 a uštědřil tak hostům čtvrtou venkovní porážku v řadě.

Pro domácí to byl skoro dokonalý start, jelikož se hned v osmé minutě o vedení postaral Takefusa Kubo, který na osmý pokus vstřelil svůj první gól proti Valencii. Los Ches se pokusili odpovědět první střelou na branku prostřednictvím Cristhiana Mosquery, ale jeho přízemní hlavičku po rohovém kopu pohodlně lapil Álex Remiro. Nejblíže ke druhému gólu byl opět Sociedad, když Ander Barrenetxea po volném přímém kopu nastřelil břevno.

Do druhého poločasu musela Valencia nastoupit mnohem důrazněji, což se jí také povedlo. Pepeluovu střelu na začátku druhé poloviny však znovu dobře přečetl Remiro. César Tárrega pak nedokázal z bezprostřední blízkosti zakončit ramenem mezi tři tyče a poslal míč do zámezí. Sociedad se však snažil připomenout, že je stále ve hře, když Aguerdův tvrdý pokus z dálky musel zneškodnit Giorgi Mamardašvili.

Gruzínský gólman pak zlikvidoval gólovou střelu střídajícího Orriho Óskarssona. Napodruhé byl však Mamardashvili bezmocný, když Óskarsson po rychlém brejku doklepl přihrávku Braise Méndeze do sítě. Islandský útočník pak po dalším rychlém protiútoku přidal třešničku na dortu, když se prosadil po výborné přihrávce Sergia Gómeze, který si připsal již druhou asistenci.

Z výsledku bude mít radost především domácí trenér Imanol Alguacil, který poprvé po více než sedmi letech vyhrál proti Valencii tři zápasy v řadě. Naopak Rubén Baraja bude pod ještě větším tlakem, jelikož jeho tým zůstává v sestupovém pásmu.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - CD Leganés 1:1

28.09.2024 16:15

Góly: 8. Sergio Camello - 55. Juan Cruz

Hráči Leganés remizovali v osmém kole La Ligy na půdě Raya Vallecana 1:1. Domácí sice šli do vedení už v osmé minutě, avšak po trefě Juana Cruze byli nuceni zopakovat svůj poslední ligový výsledek z vlastního stadionu, kdy stejným výsledkem skončil jejich zápas s Atlétikem Madrid.

Rayo se v předchozím duelu proti Gironě propracovalo jen ke dvěma střelám na branku, ale proti Leganés, které se trápí a je už pět zápasů bez výhry, neztrácelo čas. Už po 10 minutách byli fanoušci Vallecas svědky geniálního momentu, když Sergio Camello prokličkoval kolem zadáků soupeře a přízemní ranou zamířil přesně za bezmocného Marko Dmitroviče.

Svěřenci Iňiga Péreze se ocitli v úvodu duelu na koni, další gól ale ze svého tlaku již nepřidali. Následně se snažili prosadit hráči Leganés, například Adriá Altimira byl blízko vyrovnání, když jeho silná rána proletěla těsně vedle pravé tyče. Hosté tak znovu v úvodní půli branku nedali a na svém kontě mají po osmi zápasech i nadále jen jeden gól z prvního poločasu, který vstřelili v úvodním zápase proti Osasuně.

Poločasový proslov Borji Jiméneze však měl zjevně vliv, protože fotbalisté Leganés nakonec 10 minut po výkopu druhé půle vyrovnali. Valentin Rosier pronikl po pravém křídle a vyslal ideální přihrávku na Juana Cruze, jehož instinktivní zakončení z první k bližší tyči Rayo zaskočilo. S nově ziskáným elánem se Los Pepineros tlačili dopředu, což se jim hned dvakrát mohlo stát osudné. V obou šancích domácího celku ale hosty podržel Dmitrovič.

Oba týmy tak prodloužily svou sérii remíz, Leganés na počet dva, Rayo se nerozhodným výsledkem prezentovalo již potřetí za sebou.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Deportivo Alavés 2:0

28.09.2024 14:00

Góly: 42. Mauro Arambarri, 58. Luis Milla (pen.)

Getafe si připsalo první výhru v nové sezoně, když v osmém kole La Ligy přesvědčivě porazilo Deportivo Alavés 2:0. O výsledku rozhodly góly ze standardních situací. Z přímého kopu se prosadil Mauro Arambarri, na nějž ve druhé půli navázal proměněnou penaltou Luis Milla. Getafe tak s Alavésem neprohrálo ani v jednom z ligových zápasů, v nichž ho vedl trenér José Bordalás. Český brankář Jiří Letáček se ani tentokrát premiéry mezi třemi tyčemi Getafe nedočkal.

Getafe vstoupilo do zápasu ve znepokojivé formě, nevyhrálo totiž dosud žádné ze sedmi úvodních ligových utkání. Domácí se v polovině první půle mohli dostat do vedení, když Chrisantus Uche převzal přihrávku v pokutovém území a poté vystřelil na branku, ale brankář Antonio Sivera ho skvělým zákrokem vychytal. Getafe vyvíjelo čím dál větší tlak, který zúročilo dvě minuty před koncem první půle po přímém kopu Arambarriho, jehož pokus se odrazil od zdi a brankář hostů nestihl na změnu trajektorie balonu zareagovat.

Po necelé hodině hry měli Bordalásovi svěřenci skvělou příležitost zdvojnásobit své vedení, když rozhodčí nařídil penaltu po hře rukou útočníka Alavésu Toniho Martíneze. Pokutového kopu se ujal Milla, který zachoval chladnou hlavu a s klidem zamířil k levé tyči. Dosud přitom Getafe skórovalo jen třikrát. Domácí mohli ještě zvýšit své vedení v závěru, když Diego Rico z hranice pokutového území vystřelil k pravé tyči, ale Sivera se opět zaskvěl bravurním zákrokem.

Getafe se tak přesto podařilo vybojovat všechny tři body, a zajistit si tak první vítězství v sezoně, které ho před zbytkem víkendových zápasů vyneslo na 14. místo v tabulce. Alavés počtvrté v této sezoně utrpěl porážku a zůstal na osmém místě ligové tabulky.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - RCD Mallorca 1:2

27.09.2024 21:00

Góly: 90+4. Iván Sánchez - 59. Cyle Larin, 83. Valery Fernández

Mallorca prodloužila svou vítěznou sérii na tři zápasy díky výhře 2:1 nad Realem Valladolid na Estadio José Zorrilla, čímž způsobila první domácí porážku Blanquivioletas v této sezoně.

Přestože domácí nebyli v nejlepší formě, byli v 19. minutě blízko k prolomení nerozhodného stavu, když se zakončení Juanmiho Latasy z bezprostřední blízkosti odrazilo od pravé tyče už překonaného Lea Romána. Tato šance se ukázala být nejnebezpečnější sekvencí úvodních 45 minut na obou stranách. Kromě několika ojedinělých pokusů Samu Costy a Roberta Navarra se Mallorca jen zřídkakdy dostala do blízkosti branky.

Mallorca měla i po obnovení hry převahu, ale na rozdíl od prvního poločasu ji hosté nakonec přetavili v gól. Cyle Larin využil nádherného míče od Daniho Rodrígueze, z bezprostřední blízkosti se trefil z voleje a prolomil nerozhodný stav.

Valladolid se snažil vyhnout první domácí porážce v této sezóně, a tak se pokusil otřást situací a poslal do hry Mamadoua Syllu, aby přidal další útočnou hrozbu, ale senegalský útočník se nedokázal prosadit. Místo toho byla Mallorca velmi blízko zdvojnásobení svého náskoku, ale Karl Hein se skvěle vypořádal s hlavičkou José Manuela Copeteho. Snaha domácích o vyrovnání nakonec ztroskotala na tom, že jim v závěrečné fázi utkání došly síly a Mallorca zdvojnásobila své vedení zásluhou střídajícího Valeryho Fernándeze. Domácí už stihli v závěru jen snížit na konečných 1:2.

První domácí porážka Valladolidu v této sezoně zkomplikovala jeho návrat do španělské nejvyšší soutěže, když v prvních osmi zápasech padl již popáté. Mallorce se naopak daří, když vyhrála čtyři z posledních šesti zápasů a vyšvihla se v průběžné tabulce již na čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
8
7
0
1
25 : 9
21
2
Real Madrid
8
5
3
0
17 : 6
18
3
Atlético Madrid
8
4
4
0
12 : 4
16
4
Athletic Bilbao
8
4
2
2
12 : 8
14
5
RCD Mallorca
8
4
2
2
8 : 6
14
6
Villarreal CF
7
4
2
1
14 : 14
14
7
CA Osasuna
8
4
2
2
12 : 13
14
8
Real Betis
8
3
3
2
8 : 7
12
9
Rayo Vallecano
8
2
4
2
9 : 8
10
10
Celta Vigo
8
3
1
4
15 : 15
10
11
Deportivo Alavés
8
3
1
4
11 : 12
10
12
Girona FC
8
2
3
3
9 : 11
9
13
Sevilla FC
8
2
3
3
8 : 10
9
14
Real Sociedad
8
2
2
4
6 : 7
8
15
Getafe CF
8
1
4
3
5 : 6
7
16
CD Leganés
8
1
4
3
5 : 9
7
17
Espanyol Barcelona
8
2
1
5
7 : 12
7
18
Valencia CF
8
1
2
5
5 : 13
5
19
Real Valladolid
8
1
2
5
4 : 17
5
20
UD Las Palmas
7
0
3
4
8 : 13
3

Zbývající zápasy

30.09. 21:00
Villarreal CF - UD Las Palmas

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
Phillipinho

Sergio Gomez je super posila. Skvely hrac a navic uzasne variabilni. Za 9 mega pro Real opet bargain, ktere oni umi pravidelne delat. Snad se taky rozstrili Oskarsson

Reagovat
Pharrell

Když se mu bude dařit v Sociedadu tak potom někam za větší pálku přestoupí .

Reagovat
Pharrell

I když on na větší kluby asi nemá prostě . A to už hrával v Anderlechtu a v Man.City .

Reagovat
Mönchengladbach

Hansiho mateřinka narazila, asi se to už muselo stát. Ukázalo se, že úspěšně flickovat sestavu dětmi je možné týdny, ne už tak měsíce.

Přínos do budoucna však pro ně toto těžké období může mít velký, tedy pokud se nestane, že omylem přičuchnou k penězům, za které opět přivedou nějaké přiblblé Kutýně a Dembeláky.

Reagovat
Rizek

pěkně

Reagovat
Pharrell

Hezky napsané

Reagovat
drussbarb

Reagovat
LAM

Šířka týmu je teď tragická když už hrají hráči, kteří nejsou ani v béčku za hvězdy, ale rotovat na venkovní zápas byla blbost. To Flick dělat prostě nemůže.

No nic realita se začíná projevovat a asi budeme na konci rádi za třetí místo. Real a Atleti mají reaálně dalekokvaltinější a zkušenější tým.

Reagovat
Visca el barca

Bože už buď ticho

Reagovat
LAM

Prostě velká chyba od Flicka a to je fakt. Máme před náma zápas s Young boys a jdeme hrát s tímhle na Osasunu. Ta defenzíva byla na ručník.........

Reagovat
Salfovic

Taky nechápu, proč ,,náhradní´´ sestavu neposlal až na mladíky.

Reagovat
Mishko

Reagovat
Cracker10

Reagovat
messi80

Rotovat môže, ale nie v takej veľkej miere a pri takom počte zranených je to obzvlášť ťažké.. o to ťažšie keď napr. Nemáme poriadne alternatívy na kraje obrany. To by mal byť prvoradý prístupový cieľ. A snáď sa chytí wojta,lebo s penom to utol na titul bude ťažko. Inak tie porazenecke reči po jednej prehre ,to nemyslíš vážne, vrátia sa zranení,aj real a atletico majú svoje problémy ,bude to zaujímavý súboj o titul dokonca snáď.

Reagovat
whatever

S tvym aktualnim mindsetem doporucuju sledovat spis Valencii, tam bys tu tragedii mohl poradne prozivat celou sezonu.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
LAM

A proč hrajeme příště zase venku? Už 6 zápas na vekovním hřišti je opravdu zvláštní rozlosování.......

Reagovat
Visca el barca

Protože druhou půlku sezony bude Camp Nou. Ty seš hlavička

Reagovat
LAM

Vždyť nikdo neví kdy se tam bude zase hrát. Sleduju jak ta rekontrukce postupuje a ty termíny jsou dle mě naprostá fantasy. Vždyť je to zatím jen staveniště..........

Reagovat
Visca el barca

Konec roku. Ten stadion bude hotovej 26. Staveniště to bude furt.

Reagovat
Thomass28

Konec roku se tam určitě hrát nebude.. budou rádi když to bude v březnu.

Reagovat
John Obi Mikel

Budimir

Reagovat
Thomass28

Rotace šílená, to bylo něco mezi bečkem a dorostem, někteří z hráčů v základu barcy dnes by nehráli ani v základu posledního týmu laligy..2.gol by i slepý viděl faul před golem, akorát sudí se díval někde jinde a od VARu si opět odskočili někam na párek.. Každopádně s tímto stavem hráčů, kdy je 5-6 hráčů základů stabilně a dlouhodobě mimo, tak 7-0-1 je velmi slušný aktuální výsledek.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
sylarko

Reagovat
Thomass28

Ještě zajímavost Fauly pro Osasunu 13:4, a karty 2:2.

Minule pro Getafe 15:4, karty 1:1.

Celkem vypovídající.

Reagovat
Juan Román Riquelme

To bude antiBCN kampan….

Reagovat
Mönchengladbach

Logický důsledek absence hráčů typologie Viniciuse či Endricka v sestavě.

Reagovat
Mishko

minulý zápas fauly 7-10, žlté kart 4-0... čo tam máš ďalej?

Reagovat
Feind

konecne, uz jsem prestaval verit, ze muzou proihrat

Reagovat
whatever

Tohle logicky muselo přijít. Teď se z toho poučit, což z mýho pohledu jde jak za Flickem a hráči, tak samozřejmě za Decem a Laportou.

Dnes od začátku nastoupili 4 hráči základní sestavy (Lewandowski, Pedri, Koundé a Cubarsí) doplnění o hráče, co z mýho pohledu na Barcu nemají aktuální kvalitu ani potenciál se tam dostat: Ferran - to je level česká liga

Eric - pátá volba na stopera, kterej hraje mimo svojí pozici DM

Pablo Torre - pátá volba na AM

Pau Víctor - povedla se mu loni sezona v béčku a pre-season, ale level pro Barcu to (zatím) neni

Gerard Martín - nevím, proč šel na hostování Alex Valle a nechali jsme si jeho, ale za mě to kvalitní back-pu na LB není

Peňa - no comment

Ono to teď bylo měsíc dva ve stínu dobrých výkonů a výsledků. Ale kvalita na lavičce nám chybí na obou krajích obrany, na levém křídle. Teď to bylo poprvé vidět, protože vinou četrných zranění a únavy už nemůže nastupovat ta úspěšná XI.

K výkonu - první poločas jsme nehráli vůbec nic, tam Pedri vytvořil jednu jedinou šanci Ferranovi, která se ani nedostala do zakončení. Osasuna měla velký šance 4. My jsme ze hry neměli nic - a to ani v záloze / držení míče / kontrole hry. Já mám za ty roky už úplnou averzi na Torrese. On fakt posere úplně všechno. Já fakt doufám, že v létě půjde pryč, i kdyby pod cenou. Na něj se nedá dívat, z toho bolí oči. A Pablo Torre není hráč pro Barcu, rozhodně pro tu Flickovu ne. To je prostě důležitý, ať to všichni vidí, ať se s tím můžeme nějak popasovat.

Druhý poločas už lepší, vyrovnaný. Takový zápasy budou přicházet.

Visca el Barca!

Reagovat
LAM

Šířka kádru je nulová- v Útoku i v obraně musí hrát vlastně jen ti stejní hráči nebo je problém a v záloze zbyl jen Pedri. Laporta před přestupákem říkal že priority jsou DM LW a krajní obránce a nepřivedl nikoho, takže to půjde vše jen za Laportou.

Snad si nechá aspoň Flicka, protože ten pokuď dostane kvalitní posílí, tak může hrát velmi dobrej fotbal.

Reagovat
Visca el barca

Šířka kádru nulová nebude, když se vrátí 6-7 hráčů užšího kádru. LW přijde za rok. A Backupy na beky v zimě. Víc nepotřebuješ. Jsi hrozná drama queen.

Reagovat
LAM

A toho dosáhneme jak přesně? Už nějaký čas ten počet zranění narůstá a to i třeba na celou sezónu. Nějak si nedokážu všimnout, že by se to měnilo k lepšímu.

Nemáme žádné klasické DM, nemáme žádnej pořádnej backup za krajní obránce a kvalitu mají jen 3 ve předu co hrají pořád.

Laporta opravdu předvedl zajímavé léto, ale bude prohlašovat že jdeme vyhrát Ligua a LM.......

Reagovat
Visca el barca

Takže měl ten deal s Nikem uspěchat?

Reagovat
LAM

Určitě.

Nikde není psaný že tím posunutím dojedná něčeho lepšího. Místo toho se šlo do sezóny bez jedinýho hráče na DM(což je z pozice vedení na kriminál) a dalších několika postech, kde není nikdo na vystřídání. Při představě že se zraní Balde a na tom postě zbyde jen tragéd Martín............

Reagovat
Visca el barca

Kdyby to bylo tak jednoduchý, tak to udělal. Já vidím problém na krajích obrany. Ale ten se dá vyřešit v zimě. A na LW. Ale to do léta počká. DM ve Flickově fotbale zvládnou Gavi s Frenkiem

Reagovat
Cracker10

To jde za Laportou, Flick s tim nemuze nic delat.

Reagovat
patas92

Může to rotovat líp. Když ve třech zápasech vedeš v 60. minutě o 3 góly, tak tam fakt nemusíš nechávat klíčového hráče Yamala do konce zápasu.

Reagovat
Kluivert9

Nebo proti Getafe nechat sedět Raphinhu a proti Osasuně Yamala. Ale Flickovi nic vyčítat nehodlám, v aktuální situaci dělá zázraky...

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
patas92

Reagovat
EaP

Tak rozhodli sa zariskovat. V LM by postup minimálne do 16 finále nemal byť problém a v lige to zatiaľ vychádza. Že to je veľký risk , bolo určite jasne kazdemu. Ale mne z toho vychádza, že Hansi pred podpisom uprednostnil odchovancov pred natahanim rôznych priemerakov bez zmlúv ktorí by tu parazitovali dva tri roky. A za ten čas si môže utriedit s kým bude do budúcna v A mužstve môcť počítať. A naopak kvitujem Laportovi, že sa nesplasili a zbytočne neutracali. Dávam prednosť teraz doriešiť financie ako zbytočne opäť plátať odpadom ako Alonso či Dest. Ak je pravda , čo dnes píšu všetky katalanske media , dohoda s Nike je už kompletna.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
alcantara

A este Dominguez, co tam napriklad vyvadzali pri prvom gole s Torrem, ked z jasne lopty v nasom drzani sa stane gol o par sekund neskor... Flick robi tazku magiu a velke nadplany, ale ci sa to da obabrat v dlhodobej sutazi, nemyslim si. Mozno, ked uz budu vsetci zdravi a konecne budeme aj konkurencie schopny, tak mozno. Xavi by s touto aktualnou zostavou mal tak 13 bodov, aspon v tomto to je zatial posun.

Reagovat
Visca el barca

Ty zranění to je dlouhodobý problém. To nás strašně omezuje. Vyhrát se la ligá dá. Ale musí být všichni zdravý. Nebo aspoň 2/3 z těch co jsou.

Reagovat
DelPiero137

Zdalo sa to len mne alebo odpustil dve jedenastky proti Barce v druhom polcase? Ani VAR to nechcel riesit, docela sila.

Reagovat
alcantara

Jake dve proti Barce? Myslis to Yamalove drzanie v zavere, hej? Tam bol jeden zakroj Koundeho, ktory mozno bol na hrane, nic dalsie.

Reagovat
DelPiero137

Tie dva brejky Osasuny v druhom polcase.

Reagovat
alcantara

Ved jeden bol penalta a druhy nvm, ktory.

Reagovat
Jordi Alba

Ten pád Zaragozy ?

Reagovat
Kejza

Viděl jsem jen druhej poločas, ale nebýt na hřišti Kounde, skončí to větším rozdílem. Pedri musí tu zálohu při tolika absencích víc nést, zatím mi přijde, že nad těmi kluky z béčka moc nevyčnívá.

Reagovat
patas92

? Včera s přehledem nejlepší hráč Barcelony

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Kluivert9

Po Koundem.

Reagovat
alcantara

Ked nevidis rozdiel medzi prinosom Pedriho a tym, co hraje Torre alebo Garcia, tak sa asi daj na iny sport.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Kejza

díky za radu

Reagovat
whatever

V zime prosim privest wing backa, kterej umi zahrat na obou stranach a ma kvalitu do zakladu / uzsiho tymu. Chtelo by to i strikera, protoze kdyby se zranil Lewa, tak s Pau Victorem v zakladu nase ambice nenaplnime.

Levy kridlo klidne az v lete, ale uprimne, kdyby to slo udelat v zime, udelejme to. Na Torrese se neda divat, ten kluk je fakt k nicemu, dokonce i bez balonu - protoze kdyz uz pressingem neco vybojuje, tak stejne ten vyhranej mic obratem totalne zajebe. Raphinha toho odehraje dost i na jinych postech, na Ansu Fatiho bych se nerad spolejhal.

Zaloha bude v pohode - vrati se Gavi, Olmo, Fermin, De Jong. K tomu Pedri a Casado. Zaloha bude cajk.

Od ledna zpet i Araujo a Christensen, tak stoperi taky poreseni.

Reagovat
2miguel1

https://www.facebook.com/share/GChuUhjVbBpZuQP7/?mibextid=WC7FNe

Prečo toto piskli proti nam s Vallecano a včera nie? Ja prestavam tomu absolutne rozumieť

Reagovat
drussbarb

Proč ne? Jiné vysvětlení nemám

Reagovat
Ed_Hazard

Viac vecí tam bolo, čo som úplne nechápal. Mali ste taktiež kopať 1 pomerne jasnú penaltu..

Rozhodcovia v LL sútotálny random. Teším sa čo za kktiny sa povyvádzajú dnes večer v derbi..

Reagovat
Ed_Hazard

derby

Reagovat
Phillipinho

Letos to 4. misto bude stat hodne nizko. Pokud da Marcelino nejak dokupy defenzivu, tak by mel Villarreal udelat Ligu mistru…

Reagovat
Mateo16

Urcite Betis

Reagovat
Elliasson

Athletic, doufám.

Reagovat
misinho7

Velka skoda. Velmi velka. Sice asi nas najhorsi super za posledne roky a neprehra u nich je dost dobra ale mohla to byt vyhra...

Ale tak zas o bod blizsie k Barce, neporazitelnost uz viac ako rok tusim 40z a ide sa dalej.

Reagovat
Salfovic

Před rokem u Atletů, 24.9. A pak ještě v poháru.

Reagovat
Pharrell

Ano přesně . Tak prohraný zápas v poháru (opět to bylo u nich u Atlétika) byl 18.1. 2024 .

Reagovat
CHONG

Tohle je škoda, holt my dáváme důležité góly v nastavení všem ostatním a Atleti nám...

Reagovat
alcantara

Nj, Ramos by oponoval.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
MystycMac

Real zas nasmiech mali možnosť týmto zápasom nejako odvrátiť tu katastrofu zo začiatku sezóny ale zas to posrali, Aj ked Atleti si zaslúžili prehrať za tie hnojstva. Tento zápas ma len jedného jediného víťaza a to Barcelonu...Aj minulú sezónu stratili v nadstavení víťazstvo. Ale celkovo to bol katastrofálny zápas, povedzme si úprimne Barca by obom naložila rozdielom triedy, ten rozdiel v kvalite Yamala Lewu Raphinu je obrovsky oproti Alvarezom Viniciusom Sorlothom Rodrygom atd...

Reagovat
misinho7

este ta to bavi?

Reagovat
Phillipinho

Hele ty si nemocnej nejak? Nebo jak to s tebou je chlape.

Reagovat
Paganini

Katastrofu? Ani né bráško. Barcelona jede zatím hodně nadplan a ztrácet na ni pouze 3 body je cajk. Začne postupem času, s přibývajícím zápasy více klopytat.

Reagovat
MystycMac

To je šialenstvo si to myslieť ...Aj tato strata bola pre rotáciu, veľa ťažkých zápasov vonku už majú za sebou a v druhej polovici sezónu budú hrať prevažne doma keďže Camp Nou bude pojazdný...Real hra zle nič tam nefunguje takých remíz 0:0 alebo 1:1 s tímami zo spodu tabuľky bude kopec...

Reagovat
Paganini

Rotovat musí každý. To není omluva. Lepší trenér by postavil slabší jedenáctku doma proti předposlednímu týmu švýcarské ligy než venku na Osasune, navíc po skvělém rozehrání ligy. LM stejně nemají šanci vyhrát...

Reagovat
Salfovic

Nepochopitelné od Flicka.

Reagovat
One-Real

Bellingham tam sprintuje v 90+ a ten pakun co tam sel na 10 min, za celou dobu bezel jednou, kdyz zajel do kameramana. V jednu chvili tam se vracel, nehlede na hru, az za nim prisel Valverde at kouka na mic. Za tohohle stavu tam nema co delat.

Reagovat
Mateo16

Este zamrdal brejk 3vs1

Reagovat
Mateo16

Jj tak oprava 3vs2

Reagovat
alcantara

Asi malo mekacu pred zapasom.

Reagovat
Indio

Na začátku jsem věřil ve výhru, ale po průběhu zápasu jsem za remízku rád. Troška štěstí při obou gólech, jinak oba gólmani skvělé výkony. Jen mě teda dost zamrazilo při té poslední srážce, snad bude Robin v pohodě

Reagovat
MystycMac

Flick vedel že tie tými su tak labilne že nevyhrá ani jeden.

Reagovat
Pharrell

Hele ty pruďasi . Běž si laskavě psát komentáře do sekce anglické Premier League anoo joo .

Reagovat
Salfovic

Nepsal dřív jen sem ?

Reagovat
Pharrell

To nvm . Jenom mě už sere trochu více

Reagovat
Jordi Alba

Byla nám udělena ta pocta, ano.

Reagovat
Mönchengladbach

Poprvé přes 70k diváků na Atlétiku.

Reagovat
Salfovic

Ušoplesk ten výhoz před vyrovnávacím gólem

Reagovat
Elliasson

První věc, trochu zklamání od našich ultras i Thibaulta. Proč Thibault gestikuloval na naši tribunu, nechápu. Hlavně Atlético je tým, který mu jako první dal šanci čichnout si k velkému fotbalu. To je ještě hloupější než oslava Krmenčíka při gólu za Slavii proti Plzni.

Nicméně Frente (ultras Atletika) obzvláště nepochopím. Zdrželi tím hru, snižli koncentraci našeho týmu, nechají si zavřít tribunu, tým bude zbytečně pokutovaný... A dle ruchových mikrofonu se na stadionu začalo pořádně fandit až kolem 80.minuty, což nepochopím.

Nakonec jsem vděčný za bod. V konečném důsledku je to za mě spíš výhra pro Real, ale vzhledem k průběhu zápasu je bod nakonec zlatý. Děkuji, hoši!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele