LaLiga - souhrn 8. kola: Barcelona selhala v Pamploně

27.09., 22:59, aktualizováno včera, 22:59
Komentáře a souhrny
Ante Budimir (© AFP)

Barcelona zaznamenala první ligovou ztrátu a postarala se o to Osasuna, ta doma katalánský celek porazila 4:2. Už na čtvrtou příčku poskočila Mallorca, druhého triumfu se dočkal Real Sociedad.

CA Osasuna - FC Barcelona 4:2

28.09.2024 21:00

Góly: 18. Ante Budimir, 28. Bryan Zaragoza, 72. Ante Budimir (pen.), 85. Abel Bretones - 53. Pau Victor, 89. Lamine Yamal

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Valencia CF 3:0

28.09.2024 18:30

Góly: 8. Takefusa Kubo, 80. Orri Steinn Óskarsson, 90+2. Orri Steinn Óskarsson

Real Sociedad ukončil sérii čtyř po sobě jdoucích domácích porážek v La Lize, když v osmém kole v Reale Areně porazil Valencii 3:0 a uštědřil tak hostům čtvrtou venkovní porážku v řadě.

Pro domácí to byl skoro dokonalý start, jelikož se hned v osmé minutě o vedení postaral Takefusa Kubo, který na osmý pokus vstřelil svůj první gól proti Valencii. Los Ches se pokusili odpovědět první střelou na branku prostřednictvím Cristhiana Mosquery, ale jeho přízemní hlavičku po rohovém kopu pohodlně lapil Álex Remiro. Nejblíže ke druhému gólu byl opět Sociedad, když Ander Barrenetxea po volném přímém kopu nastřelil břevno.

Do druhého poločasu musela Valencia nastoupit mnohem důrazněji, což se jí také povedlo. Pepeluovu střelu na začátku druhé poloviny však znovu dobře přečetl Remiro. César Tárrega pak nedokázal z bezprostřední blízkosti zakončit ramenem mezi tři tyče a poslal míč do zámezí. Sociedad se však snažil připomenout, že je stále ve hře, když Aguerdův tvrdý pokus z dálky musel zneškodnit Giorgi Mamardašvili.

Gruzínský gólman pak zlikvidoval gólovou střelu střídajícího Orriho Óskarssona. Napodruhé byl však Mamardashvili bezmocný, když Óskarsson po rychlém brejku doklepl přihrávku Braise Méndeze do sítě. Islandský útočník pak po dalším rychlém protiútoku přidal třešničku na dortu, když se prosadil po výborné přihrávce Sergia Gómeze, který si připsal již druhou asistenci.

Z výsledku bude mít radost především domácí trenér Imanol Alguacil, který poprvé po více než sedmi letech vyhrál proti Valencii tři zápasy v řadě. Naopak Rubén Baraja bude pod ještě větším tlakem, jelikož jeho tým zůstává v sestupovém pásmu.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - CD Leganés 1:1

28.09.2024 16:15

Góly: 8. Sergio Camello - 55. Juan Cruz

Hráči Leganés remizovali v osmém kole La Ligy na půdě Raya Vallecana 1:1. Domácí sice šli do vedení už v osmé minutě, avšak po trefě Juana Cruze byli nuceni zopakovat svůj poslední ligový výsledek z vlastního stadionu, kdy stejným výsledkem skončil jejich zápas s Atlétikem Madrid.

Rayo se v předchozím duelu proti Gironě propracovalo jen ke dvěma střelám na branku, ale proti Leganés, které se trápí a je už pět zápasů bez výhry, neztrácelo čas. Už po 10 minutách byli fanoušci Vallecas svědky geniálního momentu, když Sergio Camello prokličkoval kolem zadáků soupeře a přízemní ranou zamířil přesně za bezmocného Marko Dmitroviče.

Svěřenci Iňiga Péreze se ocitli v úvodu duelu na koni, další gól ale ze svého tlaku již nepřidali. Následně se snažili prosadit hráči Leganés, například Adriá Altimira byl blízko vyrovnání, když jeho silná rána proletěla těsně vedle pravé tyče. Hosté tak znovu v úvodní půli branku nedali a na svém kontě mají po osmi zápasech i nadále jen jeden gól z prvního poločasu, který vstřelili v úvodním zápase proti Osasuně.

Poločasový proslov Borji Jiméneze však měl zjevně vliv, protože fotbalisté Leganés nakonec 10 minut po výkopu druhé půle vyrovnali. Valentin Rosier pronikl po pravém křídle a vyslal ideální přihrávku na Juana Cruze, jehož instinktivní zakončení z první k bližší tyči Rayo zaskočilo. S nově ziskáným elánem se Los Pepineros tlačili dopředu, což se jim hned dvakrát mohlo stát osudné. V obou šancích domácího celku ale hosty podržel Dmitrovič.

Oba týmy tak prodloužily svou sérii remíz, Leganés na počet dva, Rayo se nerozhodným výsledkem prezentovalo již potřetí za sebou.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Deportivo Alavés 2:0

28.09.2024 14:00

Góly: 42. Mauro Arambarri, 58. Luis Milla (pen.)

Getafe si připsalo první výhru v nové sezoně, když v osmém kole La Ligy přesvědčivě porazilo Deportivo Alavés 2:0. O výsledku rozhodly góly ze standardních situací. Z přímého kopu se prosadil Mauro Arambarri, na nějž ve druhé půli navázal proměněnou penaltou Luis Milla. Getafe tak s Alavésem neprohrálo ani v jednom z ligových zápasů, v nichž ho vedl trenér José Bordalás. Český brankář Jiří Letáček se ani tentokrát premiéry mezi třemi tyčemi Getafe nedočkal.

Getafe vstoupilo do zápasu ve znepokojivé formě, nevyhrálo totiž dosud žádné ze sedmi úvodních ligových utkání. Domácí se v polovině první půle mohli dostat do vedení, když Chrisantus Uche převzal přihrávku v pokutovém území a poté vystřelil na branku, ale brankář Antonio Sivera ho skvělým zákrokem vychytal. Getafe vyvíjelo čím dál větší tlak, který zúročilo dvě minuty před koncem první půle po přímém kopu Arambarriho, jehož pokus se odrazil od zdi a brankář hostů nestihl na změnu trajektorie balonu zareagovat.

Po necelé hodině hry měli Bordalásovi svěřenci skvělou příležitost zdvojnásobit své vedení, když rozhodčí nařídil penaltu po hře rukou útočníka Alavésu Toniho Martíneze. Pokutového kopu se ujal Milla, který zachoval chladnou hlavu a s klidem zamířil k levé tyči. Dosud přitom Getafe skórovalo jen třikrát. Domácí mohli ještě zvýšit své vedení v závěru, když Diego Rico z hranice pokutového území vystřelil k pravé tyči, ale Sivera se opět zaskvěl bravurním zákrokem.

Getafe se tak přesto podařilo vybojovat všechny tři body, a zajistit si tak první vítězství v sezoně, které ho před zbytkem víkendových zápasů vyneslo na 14. místo v tabulce. Alavés počtvrté v této sezoně utrpěl porážku a zůstal na osmém místě ligové tabulky.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - RCD Mallorca 1:2

27.09.2024 21:00

Góly: 90+4. Iván Sánchez - 59. Cyle Larin, 83. Valery Fernández

Mallorca prodloužila svou vítěznou sérii na tři zápasy díky výhře 2:1 nad Realem Valladolid na Estadio José Zorrilla, čímž způsobila první domácí porážku Blanquivioletas v této sezoně.

Přestože domácí nebyli v nejlepší formě, byli v 19. minutě blízko k prolomení nerozhodného stavu, když se zakončení Juanmiho Latasy z bezprostřední blízkosti odrazilo od pravé tyče už překonaného Lea Romána. Tato šance se ukázala být nejnebezpečnější sekvencí úvodních 45 minut na obou stranách. Kromě několika ojedinělých pokusů Samu Costy a Roberta Navarra se Mallorca jen zřídkakdy dostala do blízkosti branky.

Mallorca měla i po obnovení hry převahu, ale na rozdíl od prvního poločasu ji hosté nakonec přetavili v gól. Cyle Larin využil nádherného míče od Daniho Rodrígueze, z bezprostřední blízkosti se trefil z voleje a prolomil nerozhodný stav.

Valladolid se snažil vyhnout první domácí porážce v této sezóně, a tak se pokusil otřást situací a poslal do hry Mamadoua Syllu, aby přidal další útočnou hrozbu, ale senegalský útočník se nedokázal prosadit. Místo toho byla Mallorca velmi blízko zdvojnásobení svého náskoku, ale Karl Hein se skvěle vypořádal s hlavičkou José Manuela Copeteho. Snaha domácích o vyrovnání nakonec ztroskotala na tom, že jim v závěrečné fázi utkání došly síly a Mallorca zdvojnásobila své vedení zásluhou střídajícího Valeryho Fernándeze. Domácí už stihli v závěru jen snížit na konečných 1:2.

První domácí porážka Valladolidu v této sezoně zkomplikovala jeho návrat do španělské nejvyšší soutěže, když v prvních osmi zápasech padl již popáté. Mallorce se naopak daří, když vyhrála čtyři z posledních šesti zápasů a vyšvihla se v průběžné tabulce již na čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
8
7
0
1
25 : 9
21
2
Real Madrid
7
5
2
0
16 : 5
17
3
Atlético Madrid
7
4
3
0
11 : 3
15
4
RCD Mallorca
8
4
2
2
8 : 6
14
5
Villarreal CF
7
4
2
1
14 : 14
14
6
CA Osasuna
8
4
2
2
12 : 13
14
7
Athletic Bilbao
7
4
1
2
11 : 7
13
8
Rayo Vallecano
8
2
4
2
9 : 8
10
9
Deportivo Alavés
8
3
1
4
11 : 12
10
10
Celta Vigo
7
3
0
4
14 : 14
9
11
Real Betis
7
2
3
2
7 : 7
9
12
Real Sociedad
8
2
2
4
6 : 7
8
13
Girona FC
7
2
2
3
8 : 10
8
14
Sevilla FC
7
2
2
3
7 : 9
8
15
Getafe CF
8
1
4
3
5 : 6
7
16
Espanyol Barcelona
7
2
1
4
7 : 11
7
17
CD Leganés
8
1
4
3
5 : 9
7
18
Valencia CF
8
1
2
5
5 : 13
5
19
Real Valladolid
8
1
2
5
4 : 17
5
20
UD Las Palmas
7
0
3
4
8 : 13
3

Zbývající zápasy

29.09. 14:00
Celta Vigo - Girona FC
29.09. 16:15
Athletic Bilbao - Sevilla FC
29.09. 18:30
Real Betis - Espanyol Barcelona
29.09. 21:00
Atlético Madrid - Real Madrid
30.09. 21:00
Villarreal CF - UD Las Palmas

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Phillipinho

Sergio Gomez je super posila. Skvely hrac a navic uzasne variabilni. Za 9 mega pro Real opet bargain, ktere oni umi pravidelne delat. Snad se taky rozstrili Oskarsson

Reagovat
Pharrell

Když se mu bude dařit v Sociedadu tak potom někam za větší pálku přestoupí .

Reagovat
Pharrell

I když on na větší kluby asi nemá prostě . A to už hrával v Anderlechtu a v Man.City .

Reagovat
Mönchengladbach

Hansiho mateřinka narazila, asi se to už muselo stát. Ukázalo se, že úspěšně flickovat sestavu dětmi je možné týdny, ne už tak měsíce.

Přínos do budoucna však pro ně toto těžké období může mít velký, tedy pokud se nestane, že omylem přičuchnou k penězům, za které opět přivedou nějaké přiblblé Kutýně a Dembeláky.

Reagovat
Rizek

pěkně

Reagovat
Pharrell

Hezky napsané

Reagovat
LAM

Šířka týmu je teď tragická když už hrají hráči, kteří nejsou ani v béčku za hvězdy, ale rotovat na venkovní zápas byla blbost. To Flick dělat prostě nemůže.

No nic realita se začíná projevovat a asi budeme na konci rádi za třetí místo. Real a Atleti mají reaálně dalekokvaltinější a zkušenější tým.

Reagovat
Visca el barca

Bože už buď ticho

Reagovat
LAM

Prostě velká chyba od Flicka a to je fakt. Máme před náma zápas s Young boys a jdeme hrát s tímhle na Osasunu. Ta defenzíva byla na ručník.........

Reagovat
Mishko

Reagovat
Cracker10

Reagovat
messi80

Rotovat môže, ale nie v takej veľkej miere a pri takom počte zranených je to obzvlášť ťažké.. o to ťažšie keď napr. Nemáme poriadne alternatívy na kraje obrany. To by mal byť prvoradý prístupový cieľ. A snáď sa chytí wojta,lebo s penom to utol na titul bude ťažko. Inak tie porazenecke reči po jednej prehre ,to nemyslíš vážne, vrátia sa zranení,aj real a atletico majú svoje problémy ,bude to zaujímavý súboj o titul dokonca snáď.

Reagovat
LAM

A proč hrajeme příště zase venku? Už 6 zápas na vekovním hřišti je opravdu zvláštní rozlosování.......

Reagovat
Visca el barca

Protože druhou půlku sezony bude Camp Nou. Ty seš hlavička

Reagovat
LAM

Vždyť nikdo neví kdy se tam bude zase hrát. Sleduju jak ta rekontrukce postupuje a ty termíny jsou dle mě naprostá fantasy. Vždyť je to zatím jen staveniště..........

Reagovat
Visca el barca

Konec roku. Ten stadion bude hotovej 26. Staveniště to bude furt.

Reagovat
Thomass28

Konec roku se tam určitě hrát nebude.. budou rádi když to bude v březnu.

Reagovat
John Obi Mikel

Budimir

Reagovat
Thomass28

Rotace šílená, to bylo něco mezi bečkem a dorostem, někteří z hráčů v základu barcy dnes by nehráli ani v základu posledního týmu laligy..2.gol by i slepý viděl faul před golem, akorát sudí se díval někde jinde a od VARu si opět odskočili někam na párek.. Každopádně s tímto stavem hráčů, kdy je 5-6 hráčů základů stabilně a dlouhodobě mimo, tak 7-0-1 je velmi slušný aktuální výsledek.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Thomass28

Ještě zajímavost Fauly pro Osasunu 13:4, a karty 2:2.

Minule pro Getafe 15:4, karty 1:1.

Celkem vypovídající.

Reagovat
Juan Román Riquelme

To bude antiBCN kampan….

Reagovat
Mönchengladbach

Logický důsledek absence hráčů typologie Viniciuse či Endricka v sestavě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele