LaLiga - souhrn 6. kola: Král čelil Realu, Espanyol inkasoval čtyřikrát

Včera, 22:59, aktualizováno dnes, 22:56
Komentáře a souhrny
Kylian Mbappé v duelu s Espanyolem (© AFP)

Real Madrid zvládl otočit duel s Espanyolem a zařadil se o bod za Barcelonu, která má zápas k dobru. Ladislav Krejčí hrál v dresu Girony poprvé v rámci španělské nejvyšší soutěže v základní sestavě, prohře svého týmu na hřišti poslední Valencie ale nezabránil. Nováček z Valladolidu uhrál v bezbrankovou remízu s favorizovaným Realem Sociedad.

Real Madrid - Espanyol Barcelona 4:1

21.09.2024 21:00

Góly: 58. Daniel Carvajal, 75. Rodrygo, 78. Vinícius Júnior, 90. Kylian Mbappé (pen.) - 54. Thibaut Courtois (vl.)

Naděje Espanyolu na dosažení historického 1000. vítězství v nejvyšší španělské soutěži zmařil úřadující mistr La Ligy Real Madrid, který dokázal zvítězit 4:1, zůstal v této sezoně neporažen a přiblížil se na rozdíl jediného bodu vedoucí Barceloně.

Espanyol, který měl za sebou dvě ligová vítězství v řadě, se od začátku zápasu ocitl pod tlakem. Éder Militão se po nahrávce Rodryga ke střele neodhodlal a Kylian Mbappé byl na zadní tyči vychytán hostujícím brankářem Joanem Garcíou.

Fran García vzápětí prověřil svého jmenovce v brance Espaňolu štiplavou střelou z dálky, načež si třiadvacetiletý brankář dobře poradil i s prudkým pokusem Mbappého. Kapitán Espaňolu Javi Puado zkusil štěstí zpoza půlící čáry, ale couvající Thibaut Courtois míč pohodlně vyrazil.

Po přestávce to vypadalo, že se bude pokračovat ve hře na jednu branku, když Mbappé svou střelou z otočky prověřil Garcíu, ale Espaňol rychle odpověděl nebezpečnými údery Jofreho Carrerase a Carlose Romera. A byl to právě Carreras, kdo v 58. minutě neuvěřitelným způsobem poslal hosty do vedení, když si naběhl na Garcíův centimetrově přesný odkop od branky a vystřelil přímo do Courtoisovy nohy, od které se míč odrazil do branky.

Tento šok vedl k tomu, že Carlo Ancelotti nasadil místo Gülera Viníciuse Júniora a netrvalo dlouho a Real Madrid vyrovnal. García si dobře poradil se střelou Federica Valverdeho, ale Jude Bellingham vytvořil pozici pro Daniho Carvajala, který doklepl míč do branky. Comeback Realu pokračoval poté, co Vinícius nádherným centrem šajtlí našel Rodryga a domácí šli do vedení.

Body byly zpečetěny krátce poté, co Vinícius zakončil krásnou přihrávku Mbappého. V závěru zápasu se kopala i penalta, když byl rugbyovým zákrokem sražen střídající Endrick. Postavil se k ní Mbappé a nekompromisně proměnil. Madriďany v úterý čeká další zápas na Bernabéu proti Alavésu. Espaňol si musí počkat až do čtvrtka, kdy hostí Villarreal.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Girona FC 2:0

21.09.2024 18:30

Góly: 56. Juanpe (vl.), 58. Dani Gómez

Valencia v šestém kole španělské La Ligy dokázala vybojovat první vítězství v sezoně, když porazila Gironu 2:0. Ladislav Krejčí v nejvyšší španělské soutěži poprvé odehrál v obraně katalánského klubu celé utkání.

Valencia, která je šestinásobným mistrem La Ligy, začala sezonu se ziskem pouhého jednoho bodu z úvodních pěti zápasů. Girona se naopak snažila navázat na skvělou minulou sezonu, díky níž získala účast v Lize mistrů.

Navzdory rozdílné formě byl úvod utkání vyrovnaný, ani jedno mužstvo nechtělo čekat a oba soupeři se snažili o brzký gól. První šance se však urodila až po téměř 20 minutách hry, kdy Bojan Miovski na hranici pokutového území zblokoval hlavičku. V dalším průběhu poločasu se začalo hrát opatrněji a tempo hry se zpomalilo. Nejblíže ke vstřelení branky byl Diego López, který to zkoušel z hranice pokutového území, ale španělský záložník svůj pokus poslal nad břevno.

První poločas nepřinesl jedinou střelu na branku a mnozí doufali, že se to po návratu ze šaten změní. První pokus mezi tři tyče si připsal Arnaut Danjuma. Nizozemský útočník si naběhl na dlouhý pas a pohotově vypálil, brankář Valencia si ale s jeho šancí poradil a udržel bezbrankový stav. Když už se zdálo, že Girona převezme otěže zápasu, dostala se do vedení Valencia. Luis Rioja sebral míč na polovině hostů a než stačil kdokoli zareagovat, vypálil z 30 metrů a překonal Paula Gazzanigu. Druhý gól o dvě minuty přidal Dani Gómez, když dostal míč na hranici pokutového území a zvýšil vedení domácích.

Girona se ještě pokusila o zkorigování stavu, ale výsledek utkání se již nezměnil a hosté si tak připisují další porážku, která je ponechává na 13. místě. Valencia se po výhře posunula na 18. příčku a na svého soupeře ztrácí pouhé tři body.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - UD Las Palmas 2:1

21.09.2024 16:15

Góly: 39. Ante Budimir (pen.), 60. Aimar Oroz - 41. Alberto Moleiro

Osasuna v šestém kole španělské La Ligy na Estadio El Sadar porazila Las Palmas a zajistila si tak všechny tři body. Los Amarillos se po porážce propadli na sestupová místa.

Oba týmy se snažily hrát v rychlém tempu, a i když se zpočátku hrálo nahoru dolů, Las Palmas vypadalo na začátku zápasu lépe. Hosté si vytvořili několik jasných šancí, ale Sergio Herrera byl skvělý a pohotovými zákroky vychytal Alberta Moleira i Kiriena Rodrígueze. Domácí se nakonec prosadili, když ve 39. minutě Ante Budimir proměnil penaltu. Chorvatský reprezentant byl v pokutovém území faulován Mikou Mármolem, postavil se k penaltě a v pohodě vymetl pravý dolní roh branky, čímž dostal domácí do vedení. Naneštěstí pro ně však vedení trvalo jen několik minut, protože krátce poté vyrovnal Moleiro, který využil perfektní přihrávky od Sandra Ramíreze a hlavou srovnal. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas měl stejný průběh jako úvodních 45 minut, oba týmy hrály pěkný fotbal. Přestože jasných šancí nebylo mnoho, Osasuna využila svou největší, když Aimar Oroz zužitkoval chytrý průnik od Rubena Garcíi a prudkou střelou uvnitř pokutového území překonal Jaspera Cillessena. Las Palmas se snažilo odpovědět díky střídajícímu Oliveru McBurniemu, ale i nadále jim chyběla určitá kreativita.

Las Palmas bylo častěji u míče a chvílemi se zdálo, že se dočká vyrovnání, Osasuna ale zůstala vzadu pevná a v závěru mohla přidat další gól. Raúl García de Haro ale zakončoval vedle, a tak utkání skončilo výhrou domácích 2:1. Los Amarillos tak stále nemají ligovou výhru a vypadají jako kandidáti na sestup.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Real Sociedad 0:0

21.09.2024 14:00

Góly: -

Real Sociedad zatím nevypadá, že by měl obhajovat šesté místo z poslední sezony a ani na hřišti Valladolidu své trable nezahnal. Držení míče 66:34 může vypadat jako jasná dominance, na světelné tabuli ovšem po konečném hvizdu svítilo 0:0.

Valladolid nevstoupil do utkání špatně a snažil se tvořit šance, byli to však hosté, kdo měl v úvodu blíže k brance. V 10. minutě vyhrál osobní souboj Takefusa Kuba, uvolnil se v pokutovém území a přihrál Orrimu Óskarssonovi. Jeho pokus i následnou dorážku Jona Arambura dokázala obrana domácích zblokovat.

Další skvělý zákrok předvedla defenziva Valladolidu při úniku Sheralda Beckera, poté co se dostal k volnému míči a tlačil se do nebezpečné pozice. V průběhu celého utkání viděli fanoušci řadu akcí, gól však žádný. Nejblíže k němu byl právě Becker, který svou střelou napálil břevno.

Ani v závěru utkání týmy rozhodně nehrály žádný ustrašený fotbal. Své šance měl jak Valladolid, tak Real Sociedad, nikdo ale nedokázal dostat balon do sítě. Hosté tak svou bilanci moc nevylepšili a ze sedmi zápasů získali na jejich poměry tristních pět bodů.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Sevilla FC 2:1

20.09.2024 21:00

Góly: 17. Carlos Vicente, 60. Carlos Martín - 83. Dodi Lukébakio

Sevilla poprvé ve své historii podlehla Alavésu třikrát v řadě a navázala tak na své dosavadní nepřesvědčivé výkony z úvodu nového ročníku španělské La Ligy. Zároveň venku nevyhrála už šest zápasů v řadě.

Domácí začali dobře a během 17 minut se ujali vedení, když Carlos Vicente vstřelil svůj druhý gól v této sezoně. Jejich náskok se málem zdvojnásobil o pouhé tři minuty později, Toni Martínez ale se svým střeleckým pokusem neuspěl. V polovině prvního poločasu sice Alavés skóroval podruhé, tentokrát však branka pro ofsajd uznána nebyla.

Saúl Níguez měl těsně před hodinou hry příležitost na vyrovnání, ale poté, co ho v pokutovém území našel Dodi Lukebakio, usměrnil svůj střelecký pokus přímo do připraveného Antonia Sivera. Nevyužitá šance byla vzápětí potrestána, když Carlos Martín při svém debutu v základní sestavě za Alavés vstřelil premiérový gól v La Lize.

Když domácí v závěru polevili v koncentraci, Lukebakio krásnou střelou do dolního rohu branky zajistil hostům alespoň snížení - to ostatně znamenalo, že Alavés poprvé v tomto ročníku doma inkasoval. Navzdory tomu se svěřencům trenéra Luise Garcíi podařilo dotáhnout zápas do vítězného konce a natáhnout svou domácí ligovou neporazitelnost na sedm zápasů.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
5
5
0
0
17 : 4
15
2
Real Madrid
6
4
2
0
13 : 3
14
3
Atlético Madrid
5
3
2
0
9 : 2
11
4
Villarreal CF
5
3
2
0
11 : 8
11
5
Deportivo Alavés
6
3
1
2
9 : 7
10
6
Athletic Bilbao
6
3
1
2
8 : 6
10
7
CA Osasuna
6
3
1
2
8 : 11
10
8
Celta Vigo
5
3
0
2
13 : 10
9
9
Real Betis
5
2
2
1
5 : 4
8
10
RCD Mallorca
6
2
2
2
4 : 4
8
11
Rayo Vallecano
5
2
1
2
7 : 6
7
12
Girona FC
6
2
1
3
8 : 10
7
13
Espanyol Barcelona
6
2
1
3
6 : 9
7
14
Sevilla FC
6
1
2
3
5 : 8
5
15
Real Sociedad
7
1
2
4
3 : 7
5
CD Leganés
6
1
2
3
3 : 7
5
17
Real Valladolid
6
1
2
3
2 : 13
5
18
Valencia CF
6
1
1
4
5 : 10
4
19
Getafe CF
5
0
3
2
2 : 4
3
20
UD Las Palmas
6
0
2
4
7 : 12
2

Zbývající zápasy

22.09. 14:00
Getafe CF - CD Leganés
22.09. 16:15
Athletic Bilbao - Celta Vigo
22.09. 18:30
Villarreal CF - FC Barcelona
22.09. 21:00
Rayo Vallecano - Atlético Madrid
23.09. 21:00
Real Betis - RCD Mallorca

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Hanna28

) Osamělé ženy na tebe čekají ... https://ok.me/7TJI1

Reagovat
Jordi Alba

Socky celkem formička.

Reagovat
Pepe1911

Proti nám hráli skvěle ale

Reagovat
misinho7

Vinimu lavička prospela. Prisiel otocil a bolo

Mbappe spalil co slo.

Reagovat
misinho7

A Endrick teda sefik. Vzdy pride na par min a hned ma dopad. Dalsi zapas snad zaklad.

Reagovat
Cracker10

Reagovat
misinho7

? Carlo povedal ze ma hrat zaklad nejaky dalsi zapas

Reagovat
Mateo16

Dlhodobé úročenie na rozhodcov zo strany Realu Madrid cez RM TV, Marcu, AS ma proste vplyv na pripiskavanie penalt v prospech RM

Toto naozaj musí skončiť

Reagovat
Mateo16

*utocenie

Reagovat
MystycMac

Nechal výhodu a zapískal až ked Endrick spadol.. Velke + pre Endricka za bojovnosť zároveň obranca úplný hlupak...

Reagovat
Indio

Espanyol bojoval statečně, ale bohužel stejně jako minulý týden sociedad bez bodů. Ta kvalita realu je prostě obrovská. Jen teda ta penalta naprosto směšná Neříkám že by to něco změnilo, ale to byl jasnej přímák.

Real a Atlético si tuhle sezónu kopírujou výsledky, tak alespoň můžu doufat že to bude pokračovat zítřejší výhrou

Reagovat
Moshe Dajan

Opravdu musí být ty penalty pro "superhvězdu" tak očividné? Nebýt péček, tak má ten komik možná dva góly do prázdné brány.

Reagovat
MystycMac

Ako ja večne kritizujem Real ani dnes to nebolo ine ale tu Penaltu absolútne obhajujem a Endrick u mňa veľmi stúpol že pokračoval bojoval aj keď nemusel väčšina by sa hodila o zem hneď ...Bola to hlúposť obrancu že ho nepustil a paradox je taký že sice mal nohy pred 16 ale fauloval ho nie po nohách ale rukami držal telo ktoré v 16 bolo ...zamna jednoznačná penalta a Endrick veľké +

Reagovat
unk

Ak chcel rozhodca spravit "statement", mal mu za to dat cervenu, nie taketo penalty

Reagovat
Israha

Takhle neefektivního Mbappého z Francie nepamatuju. Taky evidentně nebude až takové mentální monstrum a ten přesun s ním psychicky zamával, byť je herně jinak ok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele