LaLiga - souhrn 33. kola: Barcelona blízko titulu

02.05.2023, 21:24, aktualizováno 04.05.2023, 23:59
Komentáře a souhrny
Jordi Alba (© AFP)

Barcelona udolala doma oslabenou Pamplonu a po příštím zápase může získat mistrovský titul. Atlético Madrid, které vyhrálo nad Cádizem, ztrácí pět kol před koncem z druhého místa 13 bodů. Ještě o bod méně má na kontě Real Madrid, jenž ve 33. kole LaLigy padl v San Sebastiánu...

Athletic Bilbao - Real Betis 0:1

04.05.2023 22:00

Góly: 6. Willian José

Realu Betis se povedlo porazit Athletic Bilbao na jeho půdě, stačila mu k tomu jediná branka. Tu měl už po šesti odehraných minutách na svědomí útočník Willian José a nikdo další se k němu na střelecké listině nepřidal.

Real Betis se snažil uhrát tři body, i když sen o Lize mistrů je asi definitivně pryč. Ale teď mu patřilo solidní šesté místo, které by ho posouvalo do Konferenční ligy a v případě výhry Realu Madrid v Copa del Rey i do ligy Evropské. Bilbao na tom bylo trochu hůř, ale na svého soka ztrácelo jen dva body, čili dnešní duel sliboval opravdu dramatickou zápletku a v sázce bylo hodně.

První krok k výhře udělali překvapivě hosté a to velmi brzy. Stačilo jim pouhých šest minut na to, aby prostřelili brankáře Unaie Simóna! Dlouhý míč nedokázala obrana Athleticu zpracovat, nýbrž jej odvrátila jen k nohám dobíhajícího Williana Josého, jenž už si poradil - 1:0 pro Béticos.

Začali jsme tedy pěkně zostra. Po dvaceti minutách se navíc mohl José vtělit do role asistenta, jenže to by musel Ayoze Pérez lépe zakončovat. Athleticu se naopak nedařilo vůbec a nedokázalo se trvaleji usadit na polovině sevillského klubu, natož aby ho nějak ohrozil. Problémy pro Betis mohla znamenat situace ve 43. minutě, kdy sudí nařídil pokutový kop za ruku Mirandy. Následně jej ale odvolal.

Druhá půle tolik zajímavých šancí nenabídla. Dvacet minut před koncem ale domácí málem srovnali. Oihan Sancet však svou ranou roztřásl jen břevno! O pár minut později zase udržel šance Béticos na body brankář Bravo, který zlikvidoval velkou šanci Raúla Garcíy!

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Valladolid 2:1

04.05.2023 22:00

Góly: 48. Raúl de Tomás, 80. Sergio Camello - 84. Sergio Léon

Fotbalisté Vallecana zvítězili ve 33. kole LaLigy na domácím hřišti proti Valladolidu 2:1. Úvodní branku vstřelil tvrdou hlavičkou ve 48. minutě Raúl de Tomás, pro nějž to byla překvapivě teprve první trefa v dresu madridského klubu. Přitom za Espanyol se v předchozích dvou sezonách prosadil hned 40krát. Vítěznou branku zaznamenal ovšem až v 80. minutě Sergio Camello. Hosté se tak po třetí porážce v řadě hlasitě přihlásili do boje o záchranu, jelikož na sestupové pozice už mají náskok pouze jediného bodu.

Vallecano se po celou sezonu pohybovalo v horních patrech tabulky, před tímto kolem se však nacházelo až na 10. příčce a mohlo se propadnout ještě hlouběji. Jeho forma byla v posledních týdnech jako na houpačce, jelikož střídalo prohry s výhrami. V posledním kole ale Rayo inkasovalo velmi tvrdý direkt, když padlo na půdě beznadějně posledního Elche 0:4. Velké zaváhání tak chtělo napravit před vlastním publikem proti Valladolidu. Ten na tom byl tabulkově i výsledkově ještě hůře, když po dvou posledních prohrách okupoval 15. příčku.

A přestože v úvodu zahrozil několika útočnými výpady, první větší příležitost si připsali domácí. Isi Palazón si ideálně navedl míč na střed hřiště a zhruba z 25 metrů levačkou tvrdě prověřil brankáře Jordiho Masipa, který balon vyrazil. V další šanci se zjevil Álvaro García, jenž předvedl povedenou individuální akci, když skvěle zpracoval míč a z otočky tvrdě vypálil. K dokonalosti už chyběl pouze gól, jelikož dobře zasáhl gólman Masip. Zbytek první půle byl rozkouskovaný mnoha fauly, jejichž počet se vyšplhal na 20.

Po změně stran se domácí ujali vedení. Povedený centr Álvara Garcíi tvrdou hlavičkou zužitkoval de Tomás. Hned po rozehrávce mohlo být vyrovnáno. K odraženému balonu se dostal po nedůrazu obrany Cyle Larin, jehož pokus však skvěle vychytal brankář Stole Dimitrievski. Hosté se snažili vývoj utkání zvrátit, nicméně dlouho si nedokázali vypracovat žádnou gólovou příležitost. Definitivní tečku si tak připravili domácí. V 80. minutě vystihl bídnou rozehrávku hostů Álvaro García, jenž našel ve sprintu volného Camella, který pohodlně zvýšil náskok Raya. Zápletku před koncem ještě zařídil výbornou hlavičkou z rohového kopu Sergio León.

Rayo tak dokázalo dotáhnout utkání do vítězného konce a připsat si tři body. Další ligový zápas odehraje 15. května, kdy se střetne s Betisem, Valladolid změří o den dříve síly se Sevillou.

Více informací k zápasu

Girona FC - RCD Mallorca 2:1

04.05.2023 19:30

Góly: 45+2. Bernardo Espinosa, 84. Valentín Castellanos - 80. Vedat Muriqi (pen.)

Girona zvládla utkání proti Mallorce a poskočila již na sedmé místo. Výhru 2:1 zařídili jihoameričtí hráči. Jako první se prosadil v prvním poločase Bernardo, deset minut před koncem sice z penalty srovnal Muriqi, poslední slovo ale měli Katalánci. V osmdesáté čtvrté minutě skóroval Castellanos, a zařídil tak pro svůj celek vítězství s pořadovým číslem třináct v současné ligové sezóně.

První velkou šanci měla domácí Girona až v nastavení první půle a hned se jednalo o gólovou akci. Centr do šestnáctky sklepl nešťastně jeden z obránců hostí před sebe, kde si jej pohotově našel Bernardo Espinosa a razantním zakončením o břevno otevřel skóre.

Druhá půle byla z pohledu obou týmů o poznání zajímavější. Devětapadesátá minuta přinesla vyrovnání Muriqiho, v momentě přihrávky ale stál v mírném ofsajdu, takže branka byla následně odvolána.

V osmdesáté minutě se už ale kosovský útočník mohl radovat. Poté, co byl ve vápně sražen Buenem, si sám postavil míč na značku pokutového kopu a s jeho následnou exekucí neměl nejmenší potíže. Míč poslal doprostřed pod břevno a srovnal skóre utkání.

Z vítězství se ovšem nakonec přeci jen radovali "Blanquivermells”. Přesný Martínův centr z pravé strany přistál přesně na hlavě Castellanose. Ten ve výskoku převálcoval bránícího Rodrígueze a vstřelil důležitý gól, který nakonec pro Gironu znamenal vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Espanyol Barcelona 3:2

04.05.2023 19:30

Góly: 22. Bryan Gil, 69. Lucas Ocampos (pen.), 88. Pape Gueye - 29. Karim Rekik (vl.), 43. Javi Puado

Sevilla si koledovala a Espanyol se nedal jen tak snadno přemoct, ale nakonec padl. V zápase, který orámovalo množství ofsajdů, rozhodl o třech bodech pro Sevillu Gueyé.

Espanyol potřeboval zabrat, protože poslední týdny k němu byly hodně nemilé a propadl se až na sestupové příčky. Pokud chtěl mít další šanci za záchranu, potřeboval bodovat. Proti Seville to však bylo hodně složité, jelikož i ta se ještě relativně nedávno nacházela v podobném postavení. Dokázala se z něj ovšem vyšvihnout a znovu začala získávat pevnou půdu pod nohama.

Na Espanyolu bylo vidět, že si je vědom své situace a chce okamžité zlepšení. Seville dnes nedal vůbec nic zadarmo. Přesto velmi brzy kapituloval. Po centrovaném míči se balon od hostujícího obránce smolně dostal k volnému Bryanu Gilovi. Ten využil faktu, že mu ho přihrál hostující obránce, takže mohla celá akce zdárně pokračovat. A na jeho zakončení už byl brankář Pacheco krátký. Sudí sice ještě nejdřív kontroloval u videa správnost svého rozhodnutí, nicméně VAR jeho úsudek podpořil.

Ofsajdová situace ale dostala hosty také na nohy. Jen čtyři minuty po inkasované brance se vrhli do útoku, který zakončoval po rychlé kombinaci Sergi Darder. Ten sice stál v ofsajdu a jeho trefa by neplatila, jenže VAR odhalil, že si míč do vlastní sítě srazil smolař Karim Rekik, čímž učinil nárok Espanyolu legitimní.

Dnešní utkání bylo ofsajdovými situacemi hodně poznamenané a další gól z postavení mimo hru měl na svědomí Pape Gueyé, deset minut před koncem první půle mu sudí jeho trefu neuznal. Obecně se dnes hrál hodně svižný, ofenzivní fotbal, z něhož byla důležitost výhry pro oba týmy jasně patrná. Oproti předpokladům však vyšla první půle lépe hostům. Dvě minuty před koncem totiž Javi Puado napřáhl na kraji vápna ke krásné ráně a jeho trefa zaplula mimo dosah brankáře Dmitroviće.

Sevilla první poločas nezvládla podle svých představ, takže došlo v jejím týmu na několik poločasových změn. A jejich účinek se brzy dostavil. Vinícius Souza totiž po hodině hry fauloval ve vápně soupeře a sudí Alberola nařídil pokutový kop. To je ideální disciplína pro střídajícího Lucase Ocampose, který s ní také náležitě naložil - 2:2.

Dlouho to pak vypadalo na dělbu bodů, jenže s ní se nesmířil domácí záložník Pape Gueyé. Jednu branku mu VAR odvolal, avšak o to byla jeho přesná teč z 88. minuty sladší. Byla totiž rozhodující.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Cádiz CF 5:1

03.05.2023 22:00

Góly: 2. Antoine Griezmann, 27. Antoine Griezmann, 49. Álvaro Morata, 57. Yannick Carrasco (pen.), 73. Nahuel Molina - 72. Anthony Lozano

Další zápas Atlética - další ofenzivní galapředstavení. Pověstného bůra si tentokrát z utkání s Colchoneros odváží Cádiz, který v průběhu klání působil bezbranně. Domácí svého soupeře převálcovali ve všech směrech a zcela zaslouženě si dokráčeli pro vítězství 5:1, díky kterému poskočili na druhé místo před Real. V prvním poločase úřadoval pouze Griezmann, který se trefil dvakrát, na něj pak navázali Morata, Carrasco a Molina, o jediný přesný zásah hostí se postaral Choco Lozano.

Lepší začátek utkání si domácí ani nemohli přát. Již ve druhé minutě se po akci z levé strany dostal ve vápně k míči Griezmann a neomylně propálil Ledesmu. Akce začala u Lemara, který prostrčil na Carrasca, ten zachoval chladnou hlavu, zasekl a přihřál volnému Griezmannovi, který už si poradil.

V následujících minutách "Atleti" svého soupeře drtili, což následně vyústilo ve druhý gól francouzského forvarda. Ten si ve vápně nádherným způsobem na jeden dotek vyměnil míč s Lemarem a podruhé v utkání zakončil precizně na zadní tyč. Domácí hráči neměli dost a ještě před poločasem chtěli vedení znovu navýšit. Morata ale ze skvělé pozice zcela osamocen trestuhodně napálil břevno branky Cádizu.

Jestliže Los Piratas střádali v poločasové přestávce plány na potencionální obrat v utkání, musela je naprosto zmrazit padesátá minuta. Carrasco zkusil uvnitř pokutového území vyslat na bránu svůj projektil, ten byl sice zablokovaný, střela se ale odrazila k úplně volnému Álvaru Moratovi, který se tentokrát před odkrytou bránou nemýlil a poslal svůj tým do tříbrankového trháku. Hned o pár minut později se do další velké příležitosti dostal Molina, jeho rána z pravé strany pokutového území ale přesná nebyla.

V šestapadesáté minutě zahrál ve vápně rukou Alcaraz a sudí Grado po intervenci VARu nařídil pokutový kop pro "Indiány". K němu si stoupl Carrasco a s chladnou hlavou jej poslal po zemi k pravé tyči. Ledesma sice směr střely vystihl, protože však byla skvěle umístěná, nedokázal ji vytěsnit.

Z ničeho nic se pak najednou prosadili také "Piráti". A nutno dodat, že naprosto výstavní ranou. Z nějakých pětadvaceti metrů se do míče opřel Lozano a famózním způsobem vymetl všechny pavučiny Grbićovy branky, kterých tam v tu chvíli už muselo být opravdu mnoho.

Už o minutu později se ale znovu radovali domácí. To když si na načechraný pas De Paula naběhl ve vápně Molina, jenž se následně ocitl tváří v tvář Ledesmovi. S nabídnutou příležitostí si poradil a navýšil vedení svého týmu na čtyři branky.

Víc už se v utkání nestalo, Atlético jednoznačně zvítězilo nad Cádizem 5:1.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Celta Vigo 1:0

03.05.2023 22:00

Góly: 3. Enes Ünal (pen.)

Fotbalisté Getafe ani zdaleka nevzdali bitvu o záchranu, když ve 33. kole LaLigy porazili na vlastní půdě Celtu Vigo 1:0. Domácím přinesla první ligové vítězství po více než měsíci a půl penalta, kterou již ve třetí minutě proměnil Enes Ünal. Madridský celek sice i přes vítězství zůstal v sestupovém pásmu, v obrovsky vyrovnané tabulce však hned na čtyři celky ztrácí maximálně dva body.

Getafe i v letošní sezoně bojovalo o holé přežití v nejvyšší španělské soutěži. Jeho snaha o záchranu ovšem nevypadala příliš dobře, jelikož šestkrát v řadě nezvítězilo a v minulém kole prohrálo klíčový duel s Espanyolem. Boj však zdaleka nebyl u konce, protože na nesestupové pozice mu scházely jen dva body. O vítězství se tak chtěl pokusit proti Celtě Vigo, která také neoplývala ideální formou, vyhrála totiž z předchozích šesti klání jen jednou.

Již při prvním útoku madridského klubu nařídil rozhodčí penaltu, kterou se štěstím využil Ünal. Ivan Villar sice vystihl stranu a míč prvotně orazítkoval tyč, avšak po odrazu od brankové konstrukce se balon zasunul do sítě za pomocí zad gólmana. Následně se hra poněkud přiostřila a rozhodčí musel vášně zklidňovat žlutými kartami. Celta Vigo si za celý první poločas nedokázala vytvořit žádnou vážnou střeleckou příležitost, ale ani Getafe nedisponovalo chutí po ofenzivních akcích.

Po přestávce se ráz utkání příliš nezměnil, nadále na trávníku převažovaly tvrdé osobní souboje nad střeleckými příležitostmi. Řada projektilů létala vysoko nad bránou a vůbec nepůsobily pro brankáře hrozbu. První vážnou šanci si v 57. minutě připravili hráči Getafe, Ünal dostihl na pravé straně nákop jednoho z madridských obránců a přízemním centrem přesně našel Jaimeho Matu, avšak 34letý útočník v tísni trefil jen Villarovu nohu. Brankář bleděmodrých totiž dobrým vyběhnutím snížil soupeři střelecký úhel. Snahy Celty Vigo o vyrovnání silně narušil v 77. minutě Joseph Aidoo, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen. Přesilovku mohl v závěru využít Munir El Haddadi, ale střelou z hranice penalty trefil jen břevno a míč následně spadl těsně před brankovou čáru.

Getafe tak důležitý domácí zápas zvládlo a získalo klíčové tři body v boji o záchranu. V dalším ligovém kole jej navíc nebude čekat vůbec jednoduchý úkol, jelikož se 13. května střetne s Realem Madrid. Celta svede o den později bitvu s Valencií.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Villarreal CF 1:1

03.05.2023 19:30

Góly: 72. Samuel Lino - 62. Nicolas Jackson

Remíza 1:1 z derby mezi Valencií a Villarrealem je ztrátou pro oba celky. Domácí "Netopýři" si v boji o záchranu moc nepolepšili a "Žlutá ponorka" pro změnu tratila ve snaze zahrát si příští rok Ligu mistrů. Hosty poslal po hodině hry do vedení Jackson, ale o pár minut později vyrovnával Lino.

Derby de la Comunitat patří ve španělské LaLize k tomu lepšímu a povětšinou se nese v duchu bojů o evropské poháry. To tentokrát platilo jen částečně, protože na pohárových příčkách se nachází jen Villarreal. Domácí Valencia, ta má zcela jiné starosti.

A bude je mít i po tomto kole, protože remíza je v dané situaci málo. První poločas na Mestalle přinesl jen málo brankových příležitostí. První měl hned z kraje úvodního hvizdu hostující Jackson, který ze střední vzdálenosti orazítkoval tyčku. Jinak to nebyl moc pohledný fotbal. Za zmínku ještě stojí pokus Chukwuezeho, který Mamardašvili bez problému lapil.

Trenér Baraja nemohl být s výkonem Los Che spokojen a na druhý poločas přichystal střídání a příchod Diega Lópeze. Hra Valencia pak přeci jenom pookřála a v 51. minutě měla první velkou šanci. Almeida rozkmital nohy a jeho pokus o přehození brankáře skončil těsně vedle tyče. Po hodině hry pak Mestalla oněměla, protože Nicolas Jackson si seběhl na prodloužený balón a nekompromisní ranou překonal Mamardašviliho - 1:0.

Valencia byla v problémech, ovšem dokázala zareagovat a po vytvořeném tlaku vyrovnala. Nejprve trefil břevno Edinson Cavani a chvíli na to minul odkrytou branku Duro. V 72. minutě už to "Netopýrům" vyšlo a presink při rozehrávce hostů vedl ke gólu Samuela Lina - 1:1.

Oba celky měly na rozhodnutí zhruba dvacet minut a blíže třem bodů byli nakonec domácí. Ve třetí minutě nastavení dostal pas za obranu Marí, ale jeho gól kvůli ofsajdu neplatil. Stav 1:1 se už nezměnil a pro Valencii to dál znamená záchranářské starosti.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Madrid 2:0

02.05.2023 22:00

Góly: 47. Takefusa Kubo, 85. Ander Barrenetxea

Real Madrid znovu klopýtl! Další chybu v cestě za případným a teď už hodně nepravděpodobným titulem udělal v San Sebastiánu, kde v úterý v noci prohrál 2:0. Zčásti za to může i fakt, že více než 30 minut hrál královský klub v početním oslabení po vyloučení Carvajala.

Real Madrid chtěl reagovat na večerní výhru Barcelony a ještě přeci jen aspoň trochu oddálit její mistrovské oslavy. Potřeboval k tomu uspět na náročné půdě stadionu Anoeta, kde své domácí zápasy hraje baskický Real Sociedad. Ten měl své vlastní plány, protože usiluje o umístění v prestižní top čtyřce, která zaručuje start v dalším ročníku Ligy mistrů.

Bílý balet to musel zvládnout bez Karima Benzemy, takže místo v základní sestavě zbylo i na Marca Asensia, který měl podporovat Rodryga s Marianem Diazem. Hned od úvodu jsme viděli několik velkých šancí. Militão mířil hlavou těsně nad Remirovu branku, na opačné straně pelášil na bránu svého bývalého zaměstnavatele Kubo a po další jeho skvostné nahrávce zakončoval těsně nad bránu útočící Sørloth.

V patnácté minutě navíc hosty po skrumáži ve vápně zachránilo jen dobře postavené břevno za zády brankáře Courtoise! Belgický brankář se musel dnes opravdu mimořádně snažit, aby neinkasoval. Jeho protivník Remiro takovou práci neměl, vyzkoušeli ho svými nepřesnými střelami snad jen Kroos s Rodrygem.

S Realem to dnes nevypadalo dobře, působil dojmem, že je myšlenkami někde úplně jinde. Však má taky v sobotu hrát finále poháru. To dokonale demonstroval obránce Militão. Ten ve 47. minutě pokazil fatálně rozehrávku, poslal zpáteční nahrávku na Courtoise mimo bránu a příliš rychle, takže ji Belgičan nestačil zpracovat. Toho využil hbitý Takefusa Kubo a dopravil míč do sítě!

Aby toho nebylo málo, tak po hodině hry dostal druhou žlutou kartu Dani Carvajal a Real šel do deseti. Jinak to ale Real očividně vzdal. A umožnil, aby se La Real prosadil ještě jednou. Čtyři minuty před koncem vyslal David Silva krásným pasem do běhu střídajícího mladíčka Andera Barrenetxeu a ten si po krásné ráně na bližší tyč z úhlu připsal svůj třetí ligový gól v ročníku.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CA Osasuna 1:0

02.05.2023 19:30

Góly: 85. Jordi Alba

Osasuna hodně dlouho odolávala a zejména brankář Fernández si zaslouží poklonu. Barcelonským atakům se hosté i v početním oslabení bránili dlouho, pět minut před koncem ale Barcelonu spasil Jordi Alba.

Barcelona chtěla udělat další velký krok směrem k titulu, který jí podle mnohých už stejně náleží. Jistotu však neměla, a proto potřebovala další body. Ty jí mělo zprostředkovat utkání s Osasunou a Blaugranas nechtěli nic ponechat náhodě. Úvodní minuty se podle očekávání odbývaly podle katalánských not, Barcelona kombinovala a dominovala, jenže na šanci jsme čekali poměrně dlouho.

Poprvé se brankář Fernández trochu zapotil ve 25. minutě. Tehdy se do jeho vápna prohnal obránce Alejandro Baldé a vymyslel zpětnou nahrávku přes celou šíři pokutového území. Na zadní tyči postřehl nabíhajícího Pedriho, který se snažil míč tečoval, nicméně nedokázal balon sklepnout mezi tři tyče. Následující situace už podstatně ovlivnila celé utkání, protože za dlouhým míčem za obranu se hnal Pedri a byl v rozhodující chvíli stažen posledním hráčem Osasuny, tedy Herrandem. Sudí s ním samozřejmě neměl slitování a ukázal mu rovnou červenou kartu!

Myšlenka na to, že budou hrát na Camp Nou proti Barceloně v početním oslabení více než hodinu, hráče Osasuny určitě nenadchla, spíš naopak. Navíc museli čelit přímému kopu, k jehož rozehrání se postavil Raphinha. Krásnou ranou ale těsně minul tyč. Raphinha se o chvíli později vydal za De Jongovým nákopem a střetl se ve sprintu s brankářem Fernándezem, avšak hlavní sudí žádný faul či nedovolený zákrok neviděl.

Konec poločasu označkovala hlavička Araúja po Raphinhově rohovém kopu, mladý obránce ovšem mířil mimo. Hned po změně stran Xaviho svěřenci přidali na tempu a ve třetí minutě druhé půle se do zajímavého zakončení prodral Fati. De Jong následně pálil z voleje jen do náruče brankáře Fernándeze. A gólmana Osasuny nepropálil ani Fati.

Barca se začala v zakončení enormně trápit a nemohla najít svou obvyklou přesnost. Osasuna zahrozila poprvé snad až v 66. minutě, když po vypadnutí míče z náruče brankáře Ter Stegena dorážel Barja. O chvíli později se sice prosadil Robert Lewandowski, ale jeho trefa kvůli předcházejícímu ofsajdu Ferrána Torrese neplatila.

Když už to vypadalo s Barcelonou hodně vážně, spasil ji netradiční střelec. Centrovaný míč posunul De Jong na kraj k Jordimu Albovi a neobsazený bek se štěstím propálil brankáře Fernándeze!

Více informací k zápasu

UD Almería - Elche CF 2:1

02.05.2023 19:30

Góly: 22. Léo Baptistão, 52. Adrián Embarba - 90. Ezequiel Ponce

Už i o teoretickou šanci na záchranu přišlo poslední Elche v utkání třiatřicátého kola na Power Horse Stadium v Almeríi. Prohrálo zde 1:2, a to po trefách Lea Baptistãa a Embarby. Snížení obstaral v devadesáté minutě Ponce.

První ránu zasadili "Almeriensistas” svému soupeři již ve dvaadvacáté minutě. Uvnitř velkého vápna prodloužil míč hlavou do volného prostoru Ely, zde si jej našel Baptistão, a ten už neměl problém z blízkosti ve skluzu překonat brankáře Wernera. Ve čtyřicáté minutě se pak na pár chvil z vyrovnávacího gólu radovalo Elche. Morenteho přihrávku si sice našel Fidle a umístil balón do rohu branky domácích, ten ale před finální pobídkou vycestoval mimo hřiště, a tak gól nemohl být z logických důvodů uznán.

Ani druhý poločas nezačal pro "Franjiverdes” právě šťastně. Adrián Embarba dokázal skvělou individuální akcí obejít bránícího Gumbaua a následně zakončit k pravé tyči Wernerovy branky. O chvíli později měl Embarba další velkou šanci, svou střelou však těsně minul vzdálenější tyč.

Hosté, kteří většinu zápasu tahali za kratší konec, se nakonec prosadili v devadesáté minutě. Na centr Mercaua si na přední tyči naskočil Ponce a poslal poté míč nechytatelně mimo dosah gólmana Martíneze.

Víc už se toho v utkání nestalo, Almería zvítězila podruhé během tří zápasů a přiblížila se záchraně. Elche naopak definitivně nejvyšší španělskou soutěž opouští.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
33
26
4
3
60 : 11
82
2
Atlético Madrid
33
21
6
6
60 : 26
69
3
Real Madrid
33
21
5
7
69 : 32
68
4
Real Sociedad
33
18
7
8
43 : 29
61
5
Villarreal CF
33
16
6
11
47 : 34
54
6
Real Betis
33
15
7
11
40 : 37
52
7
Athletic Bilbao
33
13
8
12
43 : 33
47
8
Girona FC
33
13
8
12
52 : 46
47
9
Rayo Vallecano
33
12
10
11
40 : 42
46
10
CA Osasuna
33
12
8
13
29 : 35
44
11
Sevilla FC
33
12
8
13
41 : 49
44
12
RCD Mallorca
33
11
8
14
32 : 37
41
13
Celta Vigo
33
10
9
14
38 : 46
39
14
UD Almería
33
10
6
17
42 : 58
36
15
Cádiz CF
33
8
11
14
26 : 49
35
16
Real Valladolid
33
10
5
18
30 : 57
35
17
Valencia CF
33
9
7
17
36 : 40
34
18
Getafe CF
33
8
10
15
30 : 42
34
19
Espanyol Barcelona
33
7
10
16
40 : 56
31
20
Elche CF
33
3
7
23
25 : 64
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
Gazdo

Mam strasne prijemny pocit ked takym zmrdom ktori odmietaju hrat futbal preklznu body medzi prsty v poslednych momentoch zapasu a cela ich snaha vyjde nazmar

Reagovat
dextroza_m

Zmrdom? Kolik má Osasuna oproti Barceloně možností? Tím víc v deseti... Někdy to chce chladnou hlavu

Reagovat
Gazdo

Oni tak hrali uz ked boli jedenasti. Ani Rayo nema oproti Barcelone vela moznosti a kludne nas prevalcuju. Ide o to ze sa im chce. Osasuna vcera prisla len branit nic ine a preto nelutujem na svojom prispevku nic

Reagovat
Phillipinho

Ono by mozna stacilo videt trochu za roh a tenhle prispevek bys mozna nenapsal. Osasuna hraje o vikendu finale Copa del Rey. Jeden z nejdulezitejsich zapasu v jejich historii. Proto vcera Arrasate hodne rotoval sestavu. Nehrali napriklad jejich dva nejdulezitejsi hraci (David Garcia a Moncayola). I presto proti lidrovi ligy na jejich stadion drzeli az do zaveru zapasu bezbrankovou remizu.

Tohle si pri svem hodnoceni zapasu zohlednoval nebo ne?

Reagovat
Gazdo

Vobec nie pretoze je to pre mna jednoducho neakceptovatelny pristup tak ci tak. Chapem rotaciu atd ale branit v 10 ludoch cely zapas to je fakt nechutne a nikto mi to nevyhovori, za mna sa futbal jednoducho hra na to aby sa hral aj ked viem ze na najvyssej urovni sa vsetko podriaduje vysledkom to este vsak neznamena ze to schvalujem a nenazyvam to zmrdstvom

Reagovat
Laliga

Hore si to napísal zbytočne agresívne, ale inak súhlasím . Futbal má byť pre ľudí. Sú to práve fanúšikovia ktorí to celé "sponzorujú". A kto rád sleduje tieto zápasy kde sa 90 minút nič nedeje? Miesto aby sme sledovali futbal, často sledujeme od prvej minúty len snahu o to 90 minút futbal kaziť. Keď sa k tomu pridá zdržovanie od úvodného hvizdu, brankár minútu a pol odkopáva od bránky a podobne, tak to je už vyslovene

Kvalita zážitku prudko upadá. V La Lige posledné roky len málo zápasov stojí za sledovanie.

Reagovat
Xavi

Reagovat
Xavi

Osasunu máme rádi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš ale kus debila

Reagovat
Mateo16

Viac hracov co si bude pytat 12 mega rocne

Asensio 2085

Reagovat
LAM

Campeones

Tak tohle už snad opravdu nejde ztratit. Teď je otázka jestli chceme slavit už zrovna na Espanyolu. Zase na druhou stranu je to taky v v Barceloně, takže by pak mohl bejt i klasickej průjezd městem a vidět při oslavách ty ksichty z Espanyolu by bylo taky k nezaplacení

Reagovat
ratusek

Myslím, že je spíše budete chtít udržet v lize. Ikdyž nevím, jak to tam s něma máte, jestli to derby baví nebo ne

Reagovat
Jordi Alba

Zrovna tyhle zmrdi by do toho dali všechno, i kdyby jim nehrozil sestup, jenom aby se oslava oddálila aspoň o tejden.

Každopádně nechápu, jak můžou bejt zase na sestup, imo tam jsou teda horší týmy.

Reagovat
Israha

Obrana. Jediný solidní stoper je tam Montes a to samé platí na krajích obrany pro Olivána. Zbytek jsou nesehraní průměráci s náchylností na individuální lapsy. Občas je sleduju a co tam pravidelně vymýšlejí Cabrera nebo Oscar Gil, z toho ty trenéry musejí brát mory. Ofenziva je ok, i když možná trochu jednodimenzionální (stačí odstřihnout Joselua na hrotu a otrávit hru Darderovi).

Reagovat
Jordi Alba

Já ani vlastně nevím, jestli jim přát sestup nebo ne. Sice jim nepřeju nic dobrýho, ale ty zápasy jak proti Barceloně, tak Gironě prostě baví. Každopádně ať v Segundě ani nehrajou PO a pustěj dál všech šest, protože ta spodní šestice LL je celá zralá na sestup.

Reagovat
Israha

Se vsaď, že se nakonec zachrání Cádiz, Pucela a Getafe, kteří v tom umějí chodit, a sletí Vale s Espanyolem, což bude ta nejhorší varianta .

Reagovat
Xavi

Barca titul a Espanyol sestup.

Pak to tam oslavíme tzv. na Tamuda.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
sylarko

Reagovat
Rattlesnake

muhehe, pomsta podaná pěkně za studena (už 16 let tvl) .........zatracenej Tamudo ať ho psi sežerou.

Reagovat
Murena

Reagovat
el Principito

Reagovat
Gazdo

Alemany konci

Reagovat
2miguel1

To je pruser

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Eichel

A celé to vyzerá šialene. Má zmluvu do 2024 no aj tak ho púšťame teraz. Tvárime sa, že sľúbil, že nám odrobí letný prestupák... tak to som zvedavý ako bude robit prestupák aj Ville aj nám. Náhrada vyhliadnutá nie je, ale začal sa spomínať Deco lebo majú super vzťah s Laportom a dotiahol sem Raphinhu (ďalšie mená sú lepšie, Cordon a Carro de Prada). Očividne tam sú vnútorné spory vo vedení klubu, napríklad mal mať rozdielny názor na príchod Messiho, ale aj na príchod Azpiho. Je možné, že odíde aj Cruyff, očividne sa obom nepáčilo, že mali byť v niektorých veciach prehlasovaní. Ale čo mi príde najkomickejšie je, že sa klub tvári, že ho udržať chcel, avšak nemohli dorovnať finančnú ponuku Aston Villy... Nech mi nik nehovorí, že ak by ho chceli udržať tak sa to nedá dorovnať. A prečo vôbec končí skôr ako pred koncom zmluvy bez finančnej kompenzácie. A prečo sa púšťa, keď nie je za neho žiadna náhrada. Je máj, Cruyff s Alemanym a Xavim by mali mať jasne identifikované prestupové ciele a odchody a pracovať na nich, nech môže byť káder k dispozícií už na letnú prípravu a miesto toho riešime, kto ten prestupák vlastne bude robiť a zvažujeme, či ten Deco, ktorý bol fajn hráč by to vlastne nezvládol lebo... bol fajn hráč.

Reagovat
EaP

Tak ako, ak chcel minulý rok pretlačiť k Alonsovi ešte aj Azpiho , tak je fajn , že ho prehlasovali. Ja to vidím skôr tak, že sa pre naše možnosti nemôže celkom realizovať . Minulý rok mal prachy , tento je obmedzený s čin sa počítalo. No zrejme s tým urobiť veľa nemôže . Aj preto sa asi snažia o podpis Busa a dajú všetko na Messiho návrat. Podľa kuloárnych informácii je dohoda pripravená na 13 mega v čistom , čo je rozumný peniaz na 1+1 sezóny. Z predajov je na spadnutie Lenglet do Tottanhamu , Kessie do Interu a ak je pravda , že Newcastle núka 90 za Raphinhu pôjde aj on . Príde však Leo , ostane Ansu s Ferranom a Dembelem , Lewa a s najväčšou pravdepodobnosťou aj I.Martinez. Iné sa v momentálnej situácii ani nedá riešiť . K tomu ostane kostra Frenkie, Pedri, Gavi čo je pre mňa základ. Takže za mňa OK

Reagovat
Eichel

No poďla infa odídu dvaja hráči z ofenzívy a ráta sa s Abdem, takže aspoň jeden z Ferrán, Ansu, Raphinha pôjde. Uvidíme. Bus asi zostane a pôjde sa po Inigovi, RB, CM, cover na 9 a Leovi.

Reagovat
fenixLFC

lenglet je v tottenhame tak tragicky ze by boli uplne vadni keby ho privadzaju. najma ked nemaju dosiel trenera. castle 90 mega za raphinhu davat nebude. skor sa spomina odchod torresa ked uz tak.

Reagovat
EaP

Dnes Tebas v rozhovore priznal , že Barca ma na stole jednu veľmi lukratívnu ponuku z PL ale nechcel špecifikovať sumu. To je podľa mňa tých 90 za Raphinhu a k tomu sa pridalo, že Aston Villa chce stiahnuť Ferrana za 60. Emery s ním možno bude vedieť pracovať . Netvrdím, že to tak bude ale Tebas väčšinou Barcu kritizuje , teraz však priznal , že majú niekoľko zaujímavých ponúk ktoré môžu vyriešiť celú situáciu s FFP.

Reagovat
Phillipinho

Dve manity po sobe

Reagovat
2miguel1

Ešteže sme porazili to Atletiko, to by bolo este zaujimave ak nie

Reagovat
Kixi Syhimour

Co bude s Felixem po sezóně?

Reagovat
smazaný uživatel

Keďže sa do Madridu vrátiť nechce a zároveň sa jeho gólová impotencia po príchode do Londýna nevyliečila, tak je za 80 mega k dispozícii komukoľvek.

Reagovat
Jordi Alba

Tvl, škoda toho losu poslední kola, jinak bych při tý formě snad věřil v Evropu.

Reagovat
Pony Slaystation

Už vidím jak Ancelotti nevyhraje ani LM a Real ho klasicky odstřelí

Reagovat
smazaný uživatel

Ta cesticka pro jeho pripadny odchod je vyslapavana uz nekolik mesicu. Myslim si, ze nehlede na trofeje po sezone vezme repre Brazilie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele