LaLiga - souhrn 32. kola: Espanyol stáhl Getafe pod sebe

28.04.2023, 22:54, aktualizováno 01.05.2023, 22:56
Komentáře a souhrny
Joselu (© AFP)

Espanyol v záchranářské bitvě udolal Getafe a poskakuje na 18. příčku. Real Madrid zareagoval na předchozí zaváhání a díky Benzemově hattricku porazil Almeríi, Barcelona však díky hladkému vítězství s Betisem udržela náskok na čele. Real Sociedad drží Ligu mistrů a po tomto kole neztratí nic ze svého náskoku. Baskové vezou výhru z Pamplony, Villarrealu odskočili na rozdíl osmi bodů...

Sevilla FC - Girona FC 0:2

01.05.2023 21:00

Góly: 23. Juanpe, 55. Valentín Castellanos

Už to vypadalo, že se Sevilla dostává do dobré formy, ale v zápase proti Gironě to nepotvrdila. Katalánci zaskočili domácí dvěma góly a ti na to nebyli schopní zareagovat. Zároveň navázali na úchvatné představení proti Realu Madrid, přičemž se znovu trefil Valentin Castellanos.

Útočník Girony nastřílel do sítě Realu čtyři góly a produktivní byl i v tomto zápase. Sevilla přitom měla první šanci, ale Bryan Gil v krkolomné pozici nedokázal dobře zakončit a Gazzanigu nepřekonal. Na druhé straně byla Girona o poznání efektivnější a ve 23. minutě se ujala vedení. Riquelmeho centr od rohového praporku zasáhl u vzdálenější tyči Juanpe a hosté vedli.

Domácí trápení v zápase tím odstartovalo. Ve 36. minutě byl blízko vyrovnání Gil a jeho pohotovou koncovku z první vyrazil Gazzaniga. Na druhé straně zase v nastavení těsně minul zařízení Riquelme. Los Rojiblancos nepodali v prvním poločase dobrý výkon, ale trenér se rozhodl do sestavy prozatím nezasahovat a nejspíš udělal špatně. V 55. minutě se krásně trefil do horního rohu Valentin Castellanos a Girona už vedla o dva góly.

Sevilla měla do konce zápasu několik možností vstřelit kontaktní gól, ale všechny její šance skončily neúspěchem. Girona měla i štěstí, protože Gil střílel do tyče a v páté minutě nastavení zase do břevna křídelník Suso. Mezitím si málem vstřelil vlastní gól i Romeu, jenže nic z toho se zkrátka neujalo. Girona tak po skalpu Realu Madrid získala ten Sevilly.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Athletic Bilbao 1:1

01.05.2023 19:00

Góly: 58. Kang-in Lee - 90+6. Iñaki Williams (pen.)

Pondělní utkání mezi Mallorcou a Athletic Clubem se neslo ve znamení dvou rozdílných poločasů. Zatímco v první půli hra upadala, druhých pětačtyřicet minut nabídlo poměrně atraktivní podívanou. Nejprve se prosadil Kang-In Lee, na nějž ve čtvrté minutě nastavení navázal Iñaki Williams.

První půle, to byla přehlídka velmi úsporného fotbalu a ani na jedné straně nebyla k vidění žádná jasná gólovka. To žluté karty padly rovnou čtyři. Na straně Mallorcy nejdřív loktem udeřili protihráče Raíllo a Muriqi, následně se pro příští zápas vykartoval Maffeo a nakonec byl napomínán i hostující Yuri. Jedinou střelu na bránu vyslal Paredes, mířila však přesně do rukavic Rajkoviće.

Druhé dějství bylo už pro oko nezaujatého diváka o poznání zajímavější. Jako první zatrnulo Baskům, když je po střele Ndiayeho z velkého úhlu zachránila branková konstrukce Agirrezabalovy brány.

Pak už se "Los Piratas” přeci jen radovali. V osmapadesáté minutě z pravé strany do vápna nacentroval Ndiaye, míč dokázal s problémy zpracovat Muriqi, který jej následně přihrál na úplně volného Korejce Leeho. Ten se s ničím nerozpakoval a poslal ho do branky.

Dlouho to vypadalo, že si Ostrované těsně vítězství z pozice outsidera udrží, opak byl ale pravdou. Ve čtvrté minutě nastavení zablokoval ránu Garcíi ve vápně rukou Ruiz de Galaretta a Lvi kopali penaltu. Tu s přehledem proměnil střelou doprostřed brány Iñaki Williams, a zařídil tak pro hosty alespoň bod.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Atlético Madrid 2:5

30.04.2023 21:00

Góly: 42. Cyle Larin (pen.), 74. Sergio Escudero - 20. Nahuel Molina, 24. José Giménez, 38. Álvaro Morata, 86. Joaquín Fernández (vl.), 90+3. Memphis Depay

Atlético mělo několikrát na mále a sudí Lahoz mu možná lehce pomohl, ale i tak je jeho vítězství nad Realem Valladolid cenné. Diváci se taky museli bavit, protože viděli dohromady 7 branek!

Atlético se v poslední době dostalo do obdivuhodné formy, kterou mu narušila jen výtečně hrající Barcelona. V minulém kole si ale Colchoneros spravili chuť, když snadno porazili Mallorcu a dnes chtěli na půdě Realu Valladolid znovu uspět. Domácímu týmu sice bezprostřední sestup nehrozí, patří mu solidní 14. příčka, ale to neznamená, že by mohl nějak usínat na vavřínech. Přeci jen, postavení na chvostu tabulky se může změnit velmi rychle.

Už od prvních minut ovšem bylo domácím jasné, že dnes to za tři body asi nebude a že se brankář s kapitánskou páskou na ruce Masip rozhodně nebude nudit. Nastoupili proti němu hráči jako De Paul, Morata, Griezmann nebo Lemar, což je slušná baterie ofenzivních sil. Už po třech minutách se toužil na střeleckou listinu zapsat ofenzivně laděný obránce Nahuel Molina, jenže jeho svižné zakončení bylo ve správnou chvíli zablokováno.

Pak se Atlético na delší dobu stáhlo do postupné kombinace a operovalo spíš kolem středu hrací plochy. A to až do 20. minuty. K překonání domácí obrany stačil jeden přesný a dlouhý nákop z poloviny Atlética. Dlouhý míč našel rozeběhnutého Nahuela Molinu, který si jej do běhu zpracoval a po přesném zacílení propálil vybíhajícího brankáře Masipa!

Ten neprožíval ideální chvíle, protože jen o další tři minuty později znovu kapituloval. Tentokrát to však byla trochu i jeho chyba. Po centru od Antoinea Griezmanna se sice vyšplhal do vzduchu, nicméně při svém pokusu nebyl dostatečně důrazný, takže hlavičkující obránce José Giménez měl úlohu díky své dravosti přeci jen kapánek jednodušší a hlavou se prosadil - 2:0.

Po třetím gólu lačnící Atlético málem svou odměnu dostalo ještě před uzavřením 30. minuty, jenže na poslední chvíli vykopl míč z brankové čáry vracející se univerzál Hongla. Jen tím ale oddálil další radost Atletů. Plno práce po rychlé narážečce odvedl Griezmann, který našel před bránou úplně volného Álvara Moratu a tomu už nedělalo žádné potíže zavěsit!

Nicméně i domácí se dostali rychle do hry, protože Hermoso fauloval ve vlastním vápně a Cyle Larin neměl s Grbićem slitování. Delší dobu se pak nic nedělo, až v 63. minutě Honglac skóroval. Jeho radost ale byla předčasná, protože z důvodu ofsajdu nemohla být jeho dorážka uznána. Domácí se každopádně dočkali dramatu. V 74. minutě si na centr naskočil Sergio Escudero a snížil na rozdíl jediné trefy!

Avšak ani to nebyl konec. Saúl nejprve zahrál ve vápně zřejmě rukou, aniž by si toho sudí všimli. Pískat už však museli poté, co si míč do vlastní brány srazil domácí obránce Joaquín Fernández. A aby toho nebylo málo, tak na konečných 5:2 uzavřel čerstvě střídající Memphis Depay.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Getafe CF 1:0

30.04.2023 18:30

Góly: 38. Joselu (pen.)

Utkání tabulkových soupeřů mezi devatenáctým Espanyolem a osmnáctým Getafe skončil vítězstvím domácích Katalánců 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil v osmatřicáté minutě z penalty Joselu. Svůj tým tak dovedl k prvním třem bodům od konce února.

Do první šance se dostali domácí a David Soria měl hned plné ruce práce, se střelou Braithwaitea i následnou dorážkou Melameda si ale dokázal poradit. O chvíli později nastřelil tyč Joselu, jeho zakončení ale předcházel ofsajd.

Pak už se "Periquitos” přeci jen radovali. V osmatřicáté minutě zahrál ve vápně rukou Aleña a kopala se penalta. K té se postavil zkušený útočník Joselu a svůj tým nezklamal. Svou střelu poslal takřka do pravé šibenice a rozjásal domácí fanoušky.

Ti ve druhém poločase viděli ještě několik šancí svého týmu. Tou největší se prezentoval v šedesáté sedmé minutě Melamed, osamocen na malém vápně ale směřoval svou hlavičkou pouze do rukavic gólmana Sorii. O deset minut později se pak ještě sice podařilo rozvlnit síť Gómezovi, jeho šťastné trefě ale předcházel faul na brankáře, a tak nemohla být uznána. Espanyol přesto zvítězil 1:0.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Celta Vigo 3:1

30.04.2023 16:15

Góly: 2. Nicolas Jackson, 12. Nicolas Jackson, 70. Ramón Terrats - 29. Jørgen Strand Larsen

Villarreal potvrdil v domácím utkání se Celtou Vigo roli favorita a dokázal ji porazit v poměru 3:1. Dvěma rychlými góly otevřel utkání Samuel Jackson, vedení 3:0 pak odmítl neproměněnou penaltou Parejo. Celta okamžitě snížila na 1:2, o což se postaral Larsen. Konečný výsledek pak stanovil žolík Terrats.

Diváci na Estádio de la Ceramica ještě nebyli ani pořádně usazeni na svých místech, když celý stadion poprvé vybouchl radostí domácích. Po chybě na půli hřiště vyslal do samostatného úniku Senegalce Jacksona krásným pasem Pino. Jednadvacetiletý rodák z Gambie svou šanci s přehledem proměnil a poslal svůj tým do vedení již ve druhé minutě.

Další direkt zasadil Samuel Jackson svému soupeři už od deset minut později. Obraně "Los Celestes” pláchl tentokrát po přihrávce Giovanniho Lo Celsa, kličkou si obhodil Villara a uklidil míč do odkryté klece.

Hosté se v následujících minutách snažili o aktivní pojetí hry, jenže se stávalo, že nechávali otevřená zadní vrátka. Po jednom rohovém kopu Žluté Ponorky pak Oscar Rodríguez zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta. Panenkovské zakončení ale nezvládl Dani Parejo, gólmana sice obelstil, míč ale poslal těsně nad břevno.

Hned za pár chvil zafungovalo otřepané nedáš - dostaneš, Celtě se totiž podařilo téměř z následné akce snížit na 1:2. Jörgen Larsen nejdříve efektně patičkou přiťukl míč de la Torrému, jehož centr byl sice sražený, doputoval ale přesně zpátky k norskému forvardovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

V samotném závěru prvního poločasu se pak musel zaskvět brankář Pepe Reina. Ten si nejprve poradil se střelou Harrise Seferoviće, následně dokázal zneškodnit i nebezpečnou dorážku Larsena.

Od začátku druhé půle pak byli aktivnější spíše domácí. K první pološanci se dostal vystřídavší Terrats, jeho prudká střela uvnitř vápna byla ale sražena na roh. V sedmdesáté minutě už se ale domácí radovali. Baená poslal přihrávku na levou stranu hřiště, kde do otevřenější obrany hostí postupoval Pino. Ten na sebe navázal několik protihráčů a přesnou přihrávkou, stejně jako u prvního gólu, našel svého spoluhráče, tentokrát Ramona Terratse. Mladý španělský středopolař nezaváhal a zakončil přesně k pravé tyči Ivana Villara.

Víc už toho v utkání k vidění nebylo, Villarreal si proti Celtě bez větších problémů dokráčel pro tři body a v bojích o poháry drží stále skvělou pátou příčku.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Valencia CF 2:1

30.04.2023 14:00

Góly: 39. Gonzalo Escalante, 46. Sergi Guardiola - 51. Samuel Lino

Po dvou výhrách spadla Valencia zpátky nohama na zem, když v Cádizu nestačila na tamní celek 1:2. Šest kol před koncem soutěže tak zůstává v bezprostředním sestupovém ohrožení. To platí i pro Cádiz, byť si výhrou nad Los Che samozřejmě polepšil. Výhru domácích zařídili Escalante a Guardiola.

Přiznivci Valencie zůstávají i nadále ve velké nejistotě, zdali se jejich oblíbenému klubu podaří udržet prvoligovou příslušnost. Valencia získala z posledních dvou kol šest bodů, ale v Cádizu předvedla herní nemohoucnost.

Začátek poločasu byl z obou stran hodně nervózní a jak Cádiz, tak i Valencia kupily jednu nepřesnost za druhou. O nějaké přehlídce gólových šancí vůbec nemohla být řeč, přesto nakonec jeden gól padl. Po dlouhém autovém vhazování domácích se zblízka prosadil hlavou Gonzalo Escalante a zadělal tím hostům na pořádné problémy.

Trenér Baraja ponechal základní jedenáctku a dost možná to nebyla správná volba. Valencia totiž zaspala i začátek druhé půle a ve 48. minutě zvýšil na 2:0 Sergi Guardiola. Espino odvedl na levé straně hřiště výbornou práci a přihrávkou na malé vápno našel skórujícího Guardiolu.

Los Che se okamžitě otřepali a vstřelili kontaktní gól. Brankář Ledesma špatně zpracoval přihrávku domů a Samuel Lino, který jí vystihl poslal balón z úhlu do sítě. Dramatická zápletka byla na světě, nicméně další tlak Valencie se překvapivě nekonal. Tempo hry zase opadlo a až před koncem měl obrovskou šanci na vyrovnání hlavičkující Diego López. Brankář Ledesma proti němu předvedl výtečný zákrok a uchránil domácí vedení. Cádiz zvítězil v důležité záchranářské bitvě 2:1 a situace je ve druhé polovině tabulky nadále napínavá.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Betis 4:0

29.04.2023 21:00

Góly: 14. Andreas Christensen, 36. Robert Lewandowski, 39. Raphinha, 82. Guido Rodríguez (vl.)

Tempo Barcelony je oproti Realu šílené a Blaugranas dnes udělali další velký krok k titulu. Z cesty odklidili rovnou čtyřmi góly Real Betis, kterému nehrálo do karet vyloučení obránce Edgara Gonzáleze nebo zranění stopera Felipeho.

Barcelona hodlala udělat další jistý krok k mistrovskému titulu a dokonale jí k tomu sloužilo domácí utkání s Realem Betis. Béticos přijeli možná dobře naladěni, ale jejich optimismus byl brzy pryč. A to z několika důvodů. Jednak se už po třinácti minutách zranil Luiz Felipe, klíčový stoper, místo něhož naskočil Edgar González. A jeho absence byla hodně znát. Pouhé dvě minuty se González ohřál na hřišti, než jeho tým inkasoval. Po krásném pasu od Raphinhy se prosadil zcela volný a nehlídaný Andreas Christensen a Barcelona vedla.

Gonzálezovi dnešní duel vůbec nevyšel, nebál bych se ho označit za absolutní hororové představení. Ve 24. minutě totiž dostal za faul žlutou kartu a jaksi na ni zapomněl, protože po třiceti minutách skolil Pedriho a byl vyloučen! A to byla samozřejmě velká komplikace hostujících vyhlídek.

Ke všemu se jen po dvou minutách přesilovky povedlo Barceloně narýsovat krásnou spolupráci, na centr do vápna si naběhl nehlídaný Robert Lewandowski a chladnokrevně zakončil do opuštěné svatyně. Brankář Silva neměl žádný nárok a kapituloval. Tou dobou si obrana Realu Betis vůbec nerozuměla a Barcelona toho snadno využívala.

Smrtící několikaminutový úsek z pohledu Barcelony zakončila minuta čtyřicátá, v níž si Raphinha naběhl na nahrávku na hraně ofsajdu a dokázal skórovat. Celou situaci sice ještě řešil VAR, ale nakonec jeho trefu uznal a Barcelona jen za poločas sfoukla Real Betis třemi snadnými zásahy, aniž by sama vzadu měla nějaké větší trable.

Dohnat tohle manko dělalo Realu Betis, navíc v početní nevýhodě, značné potíže. Proto se nelze divit, že Barcelona v klidu kontrolovala tempo utkání i směr, jakým se nebezpečné akce ubíraly. V 58. minutě se po další rychlé akce dostal k míči Robert Lewandowski, ale jeho zakončení skončilo jen na tyči! O dominanci Barcelony nebylo pochyb, Real Betis se naopak nějakého útočení účastnit nedokázal.

V pohodě hrající Blaugranas udělali svým fanouškům přeci jen ještě jednu gólovou radost. Velký podíl na tom měl mladíček Fati, který umotal svého strážce a poslal do vápna centr, který si nešťastně do vlastní brány srazil Guido Rodriguez - 4:0 pro Barcu. Její náskok na čele LaLigy se tak znovu vrátil na pohodlných jedenáct bodů k dobru oproti Realu Madrid.

Více informací k zápasu

Real Madrid - UD Almería 4:2

29.04.2023 18:30

Góly: 5. Karim Benzema, 17. Karim Benzema, 42. Karim Benzema (pen.), 47. Rodrygo - 45+1. Lázaro, 61. Lucas Robertone

Držitel Zlatého míče Karim Benzema byl ústřední postavou zápasu mezi Realem Madrid a Almeríou. Favorit zvítězil díky jeho hattricku 4:2 a pojistil si druhé místo před dotírajícím Atléticem. Mohl přitom vyhrát mnohem větším rozdílem, kdyby v závěru za Martínezem nezvonily tyčky. Pokud jde o hosty, ti se mohou po tomto víkendu ocitnout v sestupovém pásmu.

Pro domácí ekipu Carla Ancelottiho to byl na Santiago Bernabéu vydařený podvečer a radost museli mít i fanoušci. Real totiž spustil už po pěti minutách, když Vinícius odvedl na levé straně skvělou práci a z jeho přihrávky těžil před brankou skórující Karim Benzema. Rychlý gól bylo přesně to, co Bílý balet potřeboval. V 17. minutě si pro změnu na levé straně hřiště pohrál Rodrygo a jeho zpětnou přihrávku zatloukl do sítě opět Karim Benzema!

Real Madrid v prvním poločase naprosto dominoval a postupně se dostal do třígólového trháku. Ve 41. minutě byl v pokutovém území faulován Vázquez a Karim Benzema dostal možnost zkompletovat hattrick. Ujít si jí samozřejmě nenechal a střelou do pravého dolního rohu zvýšil na 3:0. Almería byla zralá na ručník, ale ještě před poločasovým hvizdem dokázala zničehonic snížit a vrátit se do hry. Ramazani byl ve vápně trestuhodně neobsazený, v klidu si převzal přihrávku a pak ještě vyšperkoval akci přihrávkou před prázdnou branku na Lázara, který snížil.

Stejně jako do prvního poločasu, vstoupil i do druhého Real výrazně aktivněji. Hned ve 48. minutě se krásně z otočky prosadil Brazilec Rodrygo a vrátil domácím tříbrankový náskok. Ancelottiho svěřenci se snažili kontrolovat hru, jenomže v 61. minutě se Almería znovu přiblížila na dva góly. Portillův centr zatloukl na přední tyči hlavou Lucas Robertone tak, že Courtois nezvládl zasáhnout. Defenzíva domácích byla po druhé načapána v nedbalkách, což před blížícím se semifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City není povzbudivá zpráva.

Každopádně otěže tohoto utkání měl Real pevně ve svých rukou. V 78. minutě měl gólman Martínez plné ruce práce se střelou Asensia a chvíli na to přes něj přepadl Benzema, načež sudí nejprve odpískal penaltu a po shlédnutí videa jí odvolal. Čtvrtá branka nakonec nebyla Benzemovi přána, protože tři minuty před koncem zastavila jeho střelu tyčka. Marco Asensio jí o tři minuty později zopakoval a mezitím ještě nebyl uznán gól Camavingovi. Almería si mohla ve finiši zápasu odvézt debakl, ale měla štěstí a výsledek je pro ní i přes porážky přívětivý. Real Madrid tak odčinil porážku z minulého kola, nicméně na vedoucí Barcelonu ztrácí pořád hodně bodů.

Více informací k zápasu

Elche CF - Rayo Vallecano 4:0

29.04.2023 16:15

Góly: 45+1. Tete Morente, 52. Lucas Boyé, 53. Fidel, 72. Gerard Gumbau

Záchrana Elche už sice není moc pravděpodobná, přesto není důvod se po nečekaně vysokém vítězství neradovat. Vždyť pro domácí Franjiverdes je to teprve třetí výhra v letošní sezoně. Demolice Raya byla spuštěná po brzkém vyloučení hostujícího Lejeuneho.

Kdo ví, jak by utkání vypadalo, kdyby Lejeune nebyl už ve 27. minutě vyloučen. Červená karta ale udala zápasu ráz a Elche toho do puntíku využilo. Do té doby se přitom na trávníku nic moc nedělo. Zákrok Floriana Lejeuneho přezkoumávalo i video a domácím dalo za pravdu.

Elche poprvé udeřilo na sklonku prvního poločasu. V nastaveném čase poslal do šestnáctky centr Chaves a Tete Morente zblízka rozradostnil domácí fanoušky. Gól do šaten byl pro Elche ideální a po změně stran mohla zkáza Vallecana pokračovat.

V 52. minutě využil přihrávku Blanca Lucas Boyé a hned vzápětí zvýšil už na 3:0 Fidel Chaves. Centr od Gumbaua zalepil přesně na šestnáctce a přízemní střelou překonal vyběhnutého Dimitriewskiho. Obrana hostům se úplně sesypala a jen se štěstím neinkasovala v rychlém sledu i další góly.

Po hodině hry se ojediněle zaskvěl i brankář Badía, když lapil střelu Camella. Čtvrtou branku si Elche schovalo na později. Josanovu přihrávku poslal neomylně k tyči Gerard Gumbau a debakl byl na světě. Do konce utkání ještě zbývalo zhruba dvacet minut a Vallecano už bylo zralé na ručník.

Případné páté brance se z pohledu hostí postavilo do cesty břevno respektive po ráně Tete Morenteho tyčka. Dvě brankové konstrukce uchránily Rayo od ještě výraznějšího skóre. Elche vyhrálo drtivě 4:0, ale v tabulce LaLigy zůstává beznadějně na posledním místě.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Sociedad 0:2

28.04.2023 21:00

Góly: 6. Sergio Herrera (vl.), 90. Takefusa Kubo

Hodně rychlá branka nastartovala zápas Realu Sociedad, zatímco domácí Osasuna se z toho dlouho sbírala. A když už to vypadalo, že se její aktivita zlepší, La Real udeřil podruhé.

Hostům se povedl fantastický vstup do utkání. Už v šesté minutě podnikli rychlý výpad středem hřiště, stačily dva přesné pasy a Barrenetxeův ostrý centr do vápna, načež si míč za svá záda smolně srazil samotný brankář Osasuny Sergio Herrera. La Real v Pamploně vedl velmi brzy o jednu branku a tohle vědomí na Osasunu tvrdě doléhalo.

Domácí se docela dlouho herně trápili a nemohli se dostat do tempa utkání, které prozatím v poklidu diktoval celek ze San Sebastiánu. Postupem času se Osasuna aspoň pokoušela centrovat do vápna brankáře Remira, který si ale svou obranu před sebou dobře dirigoval a nedopouštěl se vážnějších chyb. Osasuna cítila křivdu ve třetí nastavené minutě, kdy byl k zemi poslán Muñoz, ale sudí ani po nápovědě od VARu penaltu nenařídil.

La Real přeci jen potřeboval trochu přidat v ofenzivě a za tímto účelem byl do boje vyslán Mikel Oyarzabal. Stále více času si ale pro sebe kradli domácí, kteří se rozhodně nevzdávali. Jen stále nemohli ani přes množství pokusů najít patřičnou průnikovou přihrávku. Dvacet minut před koncem se do obrovské šance dostal David Silva, který zakončoval prakticky sám před Herrerou, ale ten napravil vlastní gól vynikajícím zákrokem.

O tři minuty později si stejně efektně poradil i se zakončením prakticky volného střelce Sørlotha. Proti jeho střele mu tentokrát tyč pomohla. Štěstí ho ale přeci jen ještě jednou opustilo. Psala se druhá minuta nastavení, když Brais Méndez získal na polovině hřiště míč, uběhl s ním relativně velkou vzdálenost a předložil jej Takefusovi Kubovi. Japonský záložník napřáhl a míč skončil přesně u tyče - 2:0.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
32
25
4
3
59 : 11
79
2
Real Madrid
32
21
5
6
69 : 30
68
3
Atlético Madrid
32
20
6
6
55 : 25
66
4
Real Sociedad
32
17
7
8
41 : 29
58
5
Villarreal CF
32
16
5
11
46 : 33
53
6
Real Betis
32
14
7
11
39 : 37
49
7
Athletic Bilbao
32
13
8
11
43 : 32
47
8
Girona FC
32
12
8
12
50 : 45
44
9
CA Osasuna
32
12
8
12
29 : 34
44
10
Rayo Vallecano
32
11
10
11
38 : 41
43
11
RCD Mallorca
32
11
8
13
31 : 35
41
12
Sevilla FC
32
11
8
13
38 : 47
41
13
Celta Vigo
32
10
9
13
38 : 45
39
14
Cádiz CF
32
8
11
13
25 : 44
35
15
Real Valladolid
32
10
5
17
29 : 55
35
16
Valencia CF
32
9
6
17
35 : 39
33
17
UD Almería
32
9
6
17
40 : 57
33
18
Getafe CF
32
7
10
15
29 : 42
31
19
Espanyol Barcelona
32
7
10
15
38 : 53
31
20
Elche CF
32
3
7
22
24 : 62
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
eder

Benzina je asi dobrej kopáč...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý zápas, i druhý poločas jsme hráli naplno a šli po dalších gólech. Lewa gól, Demba je zpět, patnáctkový Laminát slušný debut

Reagovat
smazaný uživatel

Elche

Reagovat
Eichel

Pohodový zápas. Christensen skvelý, kto by to bol povedal... na začiatkus sezóny som očakával stabilnú dvojicu Araujo - Koundé, ale očividne to s Christensenom funguje najlepšie. Lewa síce gól, ale inak mi prišlo, že na ňom bola dosť deka. Yamal za tú chvíľu skvelý, z toho som mal fakt radosť snáď by mohol byť v budúcu sezónu člen širšieho kádra. A teda musím sa priznať, že mi trošku vadí Koundé na RB. On je skvelý dozadu a do istého typu zápasov je tam ideálny, ale nemá ofenzívnu nadstavbu. Na Clásico vonku kľudne ale inak by som radšej videl nové RB od budúcej sezóny.

Reagovat
LAM

Další důležitej krok k titulu. Jsem zvědavej co dokážeme přivést v létě, protože to DM, RB a levý křídlo by se hodilo.

Jinak v 15 hrát na CN. Co jste v 15 dělali vy?

Reagovat
Jordi Alba

Sledovali Messiho a spol, jak na CN předvádí nejkrásnější možnej fotbal.

Reagovat
Pablos

balil jointy... což asi nedělá zase on... takže jsem s ním fifty-fifty

Reagovat
Gazdo

Sam seba

Reagovat
blaugrana

Viceprezident Betisu zaje*al, ze Edgar dostal cervenu, lebo nasi hraci na to naliehali. To je neskutocne, ze po kazdom zapase len plac supera.

Reagovat
LAM

Už jsem teda viděl daleko přísnější ýlutý. tady za ten faul kde mu i sundal chránič to nebylo nic zvláštního.

Reagovat
Jordi Alba

Tak tam půjde asi o tu první žlutou, ne ? Pokud si dobře pamatuju, tak prostě hrál míč, Raphinha nebo kdo spadnul a dostal žlutou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta druhá byla právě spíš oranžová, byl to dost hnusný šlapák na holeň.

Reagovat
CHONG

Od vás to sedí

Reagovat
Kokesh

Vini 20+GA dvě sezóny po sobě. Strop má stále v nedohlednu, talentu má na rozdávání.

Co ho sráží jsou určitě emoce. 10 žlutých karet v La Lize je extrém, na druhou stranu je fakt perzekuovaný ve Španělsku jako nikdo jiný. Carlo to vystihl při MS klubů, tam i v CHL je daleko více chráněný, což jde krásně vidět i na počtu udělených YC v těchto soutěžích.

Chápu, že je pro soupeře těžké měřítko. Každopádně on chce hrát stále jen ten svůj brazilský fotbal, plný parádiček a srandy. Nikoho se nesnaží zákeřně faulovat, jako oni jeho (pak samozřejmě oplácí i on). To co jsem viděl třeba proti Mallorce, k tomu nemám vysvětlení...

Reagovat
misinho7

Ten moze mat este sialenejsie cisla pritom uz tuto aj predoslu sezonu ma lepsie cisla ako mal napr Hazard, Robben, Ribery atd..so zvedavy kde ma ten strop.

A hej tie emocie by mal drzat, vcera tiez zbytocna karta ale zas chápem ked ho v kuse fauluju hlavne v La Lige ze to niekedy neunasa.

Ale netreba zabudat aj na Rodryga, ten tiez uz 10g+ a 10a+ a to hraje este mimo svoj post. Ten moze ist este tiez riadne hore.

Reagovat
Gazdo

Ten Griez je proste sialeny u nas tym hracom jednoducho musi nieco branit hrat naplno inak si neviem predstavit preco vsade inde exceluju a u nas to zrazu nejde

Reagovat
sylarko

mal smolu, ze hral za nas v dobe, ked bol u nas este messi. keby hral za nas teraz tu messiho poziciu, tak verim, ze by bol teraz u nas dobry

Reagovat
Phillipinho

Dalsi vyhra. S tim losem do konce sezony bychonm ten Real jeste mohli dat. Griezmann 11+ 12, jediny hrac s double digits v lize. I presto, ze na zacatku kvuli te klauzuli mohli hrat jenom 30 minuty. Za me jasny MVP ligy. Jinak Molina jak na zacatku sezony hral silene, tak se rozehral fakt do super vykonu. Konecne adekvanu nahrada za Juanfrana

Reagovat
Elliasson

Viděl jsi celý zápas? Byli jsme první poločas lepší než Valladolid?

Reagovat
Phillipinho

Prvni polocas o dost lepsi. Ve druhym se slo opet zbytecne branit, Valladolid hodne dobre presoval a malem i srovnal na 3:3. Ten vlastnak je pak zlomil.

Reagovat
Elliasson

No právě, já viděl jen druhou půli.

Reagovat
smazaný uživatel

double digits to zní fakt hrozně, už ne, prosím

Reagovat
Gazdo

No za toho MVP ligy by som asi dal ineho hraca ale aj tak ma ten Griez udivuje viz moj prispevok vyssie

Reagovat
Phillipinho

Lewa? Benzema?

Reagovat
patas92

Ter Stegen. Ale letos tam nikdo výrazně nevyčnívá.

Reagovat
Phillipinho

Ter Stegen bude brat Zamoru. Nejlepsiho hrace bude ale nekdo z pole.

Reagovat
patas92

Tak Oblak předloni MVP vyhrál a to tam byl 30 gólový Messi. Většinou vyhrává hráč šampióna a Lewandowskimu bych to nedal osobně. Ale nejspíš to dostane on, no.

Reagovat
Gazdo

Tak otazka je ci to berieme ako realneho kandidata na trofej MVP alebo subjektivne hodnotenie. Za mna je mozno podstatnejsi Stegen a Araujo pre Barcu alebo Vincek a Benzin pre Real. Ale uznavam ze je to velmi tesny suboj

Reagovat
Xavi

Lewa určitě ne, tak možná za podzim, ale za druhou polovinu sezóny ne.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kluivert9

Nemusel, jen jste chtěli hrát divadýlko...

Reagovat
Phillipinho

Slo o penize, ne o divadylko. Gil Marin se Cerezem nechteji pustit z kapsy ani euro.

Reagovat
Kluivert9

"Po vítězství nad Portem trenér Griezmanna chválil a obhajoval, že v této sezoně nenastoupil do žádného zápasu, a tvrdil, že je daleko efektivnější jako náhradník"

A světe div se, jak se dojednal přestup, tak hned bylo po kecech o efektivním náhradníkovi a už z hřiště téměř neslezl... divadýlko

Reagovat
Phillipinho

Divadylko, aby se zakecalo, ze to nedelaji kvuli prachum no

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Elliasson

Pustil jsem to za stavu 1:3 a Valladolid zahrával úžasný roh a jen břevno chybělo od 2:3... Pak gól na 2:3, břevno Valladolidu, Saúlova ruka, tlak...

Chválím Memphise za gól za 2:5, nicméně veškeré mé uznání patří fialovo-bílým

Reagovat
Phillipinho

S tou Saulovo rukou jsme tentokrat meli stesti, ze to Lahoz neposoudil jako penaltu. Obecne by Saul vubec nemel chodit na hriste, protoze je to fakt slon v porcelanu, ktery muze v jakykoliv okamzik neco totalne ve vapne posrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Gündogan prý změnil plány

Ilkay Gündogan nevyloučil, že podepíše novou smlouvu s Manchesterem City. Německému záložníkovi končí kontrakt a velký zájem o něho má Barcelona, podle některých zdrojů se s katalánským klubem měl dohodnout na spolupráci.

sport.es

snad jo, to by byl Hazard no.2, alespoň velikostí vany

Reagovat
Gazdo

Tak je to len sport ale kiezby tam ostal

Reagovat
ACSeRw!n
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele