LaLiga - souhrn 3. kola: Na čele je šestice sedmibodových

27.08.2021, 21:58, aktualizováno 30.08.2021, 00:05
Komentáře a souhrny
Dani Carvajal (© AFP)
Na čele tabulky španělské nejvyšší soutěže se po třech kolech srovnalo hned šest týmů se sedmi body. Atlético doma v nastavení zachránilo remízu s Villarrealem, těsné s vítězným koncem to měly Real Madrid a Barcelona, dalšími kluby do party jsou Sevilla, Valencia a Mallorca.

Atlético Madrid - Villarreal CF 2:2

29.08.2021 22:00

Góly: 56. Luis Suárez, 90+5. Aïssa Mandi (vl.) - 52. Manuel Trigueros, 74. Arnaut Danjuma

Už to vypadalo, že Villarreal vyloupí Wanda Metropolitano a získá tři body, jenomže v páté minutě nastavení zařídil konečnou remízu 2:2 vlastním gólem Aïssa Mandi. Atleti si vyrovnat zasloužili, byli lepším týmem, ale Žlutá ponorka předvedla úžasnou produktivitu, protože dva góly vstřelila z pouhých dvou střel na branku.

Na Wanda Metropolitano se potkaly dva týmy, které se dostaly do základní skupiny Ligy mistrů. Diego Simeone i Unai Emery vsadili na osvědčené sestavy a úvodní minuty nabídly vyrovnanou partii bez většího vzrušení.

Teprve po několika minutách začínali cítit pevnou půdu pod nohama hráči Atlética a střelecké štěstí zkusil Hermoso, jenže netrefil bránu stejně jako Correa. Pokus Argentince byl pro změnu zablokován. Atlético se dostávalo do tempa a ve 22. minutě i do brankových příležitostí. Ve vápně se dostal k pohotovému zakončení Lemar a s přispěním zákroku Rulliho zazvonila tyč. Lemar měl možnost ještě dorážet, ale balón vůbec netrefil dobře. Převaha Atletů rostla, nicméně stav utkání zůstával stejný. V nastaveném čase prvního poločasu hlavičkoval po pěkné akci Trippier, ale víc jak rohový kop nevytěžil. První poločas skončil bez branek, s čímž mohla být spokojena především Žlutá ponorka.

První poločas nenabídl takový fotbal, jaký by si diváci asi přáli, ovšem druhá půle byla v tomto směru jiná. V 52. minutě se Villarreal dostal k vůbec první střele na branku a rána Triguerose překvapila Oblaka. Slovinský brankář si na balón sáhl, ale vyrazit ho nedokázal. Atlético není příliš zvyklé doma prohrávat, na inkasovanou branku ale reagovalo skvěle a okamžitě odpovědělo. Correa si všiml na malém vápně volného Suáreze a ten bez problému překonal Rulliho. Během čtyř minut tak padly dva góly.

Atlético bylo aktivnější a hledalo skulinky uvnitř defenzívy Villarrealu. Emeryho tým v podstatě jenom vyčkával na příležitosti a jedna taková se naskytla čtvrthodinu před koncem. Stopeři domácích vyrobili obrovskou chybu, když se nepohodli, balón tak uzmul Arnaut Danjuma a zblízka před Oblakem nezaváhal.

Colchoneros měli na vyrovnání zhruba dvacet minut i s nastavením a stejný časový úsek scházel Villarrealu k cenné výhře. Převaha Atletů se ještě znásobila a například v 86. minutě to bylo na rohové kopy 15:0 pro domácí. Zdálo se, že Villarreal výhru udrží, bezpečně odrážel ataky domácích a už v páté minutě nastavení nechybělo moc, aby zápas dotáhl do vítězného konce. Jenomže právě poslední minuta byla osudná. Aïssa Mandi hrál hlavou malou domů brankáři, Rulli byl povyběhnutý a nestihl zareagovat, takže balón pomalu a jistě zamířil do vlastní sítě. Obrovsky smolný okamžik, který rozhodl o konečné remíze 2:2.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - CA Osasuna 2:3

29.08.2021 19:30

Góly: 16. Álex, 66. Álex (pen.) - 60. Kike (pen.), 90+1. Roberto Torres (pen.), 90+5. David García

Osasuna předvedla naprosto parádní podívanou a v samém závěru utkání urvala všechny tři body! Dala totiž dvě branky v nastaveném čase, takže dříve lepší Cádiz doma těsně neuspěl.

Od prvních chvil se obrana Osasuny musela koncentrovat zejména na jednoho hráče. Byl jím Álex Fernández, který se jen za úvodních deset minut pokusil o zajímavou střelu dvakrát. Napotřetí už mu to vyšlo. Po čtvrthodině hry totiž dostal krásnou nahrávku od Salviho a se štěstím tečoval míč do sítě - 1:0.

Jinak to ale po většinu první půle byla neskutečná nuda. Narušila ji až 45. minuta, v níž Darko Brašanac dostal krásnou nahrávku do vápna, jenže v obrovské šanci napálil jen prvního (a jediného) obránce před sebou. Pro Osasunu se začaly věci obracet k lepšímu v 58. minutě, kdy VAR odhalil ruku. Po ní následovala penalta, kterou bez potíží proměnil Kike García a srovnal.



Jenže to samé pískal sudí také na druhé straně. Jen pár minut po vyrovnávací brance se Cádiz dočkal další trefy, protože David García trefil míč ve vlastním vápně rukou. K balonu si na penaltě stoupl Álex Fernández a Cádiz šel znovu do vedení.

Vyrovnávací branka visela ve vzduchu a velmi blízko k ní měl Kike García. Jenže ten v 77. minutě napálil jen tyčku! Osasuně to ale nakonec vadit nemuselo. Přesně v 90. minutě totiž sudí postřehl ruku domácího hráče, po níž pískal už třetí ruku v zápase! Úspěšně ji proměnil Roberto Torres a Osasuna chytila druhý dech. A vyplatilo se. V páté minutě nastavení totiž Roberto Torres od rohového kopu centroval do vápna a naskakující David García poslal hlavou míč do sítě - 3:2.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Granada CF 4:0

29.08.2021 19:30

Góly: 3. Álvaro García, 23. Óscar Trejo (pen.), 43. Randy Nteka, 58. Santi Comesaña

Nečekaný výsledek se zrodil na Estadio de Vallecas v Madridu. Rayo Vallecano rozdrtilo papírovějšího favorita Granadu 4:0. Prakticky hotovo bylo už o poločase, to se totiž Los Franjirrojos prosadili třikrát.

Granadě se tohle utkání vůbec nepovedlo. Vše se z pohledu hostí začalo kazit už ve 3. minutě. Rayo totiž poslal do vedení krásnou ranou Álvaro García. Hosté chtěli okamžitě odpovědět, ale střelu z úhlu zastavil Dimitrievski.

Po dvaceti minutách dostalo Vallecano možnost pokutového kopu za faul Duarteho na Nteku a Óscar Trejo s pomocí tyče penaltu proměnil. Brankář Granady sice vystihl směr, ale na balón nedosáhl. Dvoubrankové manko už znamenalo pro Granadu velké problémy a ty se ještě prohloubily v závěru prvního poločasu. Do zcela otevřené obrany vpadl po prodlouženém balónu Randy Nteka a povedenou ranou prostřelil Escandella. Hosté byli zralí na ručník a trenér Diego Martínez měl o čem přemýšlet.

Granada udělala o přestávce jen jednu změnu a Puertase nahradil Molina. Hra hostů se pak přeci jenom zlepšila a přišla i první šance. Luis Javier Suárez se dostal do koncovky, propálil Dimitrievskiho, ale naneštěstí pro něj skončil balón na břevně.

Vallecano ještě nerezignovalo na ofenzívu a nespokojilo se s třemi góly. V zajímavé šanci pálil nebezpečně Óscar Trejo, nicméně Escandell nakonec nemusel zasahovat. Rayo ještě zůstalo u balónu a z následující akce vstřelilo čtvrtý gól. Escandell jen prodloužil rukavicí balón k Santimu Comesaňovi, který hlavou trefil odkrytou branku.

Svěřenci trenéra Martíneze prohrávali o čtyři branky a do konce utkání stále zbývala půlhodina. Granada chtěla alespoň korigovat, ovšem proti byl na brankové čáře Balliu. Jakkoliv se hosté snažili vstřelit čestný gól, nebylo jim to přáno a z Madridu odjíždějí s pořádným výpraskem.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Getafe CF 2:1

29.08.2021 17:00

Góly: 2. Sergi Roberto, 30. Memphis Depay - 19. Sandro Ramírez

Barcelona si nakonec poradila s Getafe a stačil jí k tomu jeden poločas. V rámci prvních 45 minut se totiž prosadili Sergi Roberto s Memphisem Depayem, zatímco za Getafe dal jeden gól Sandro Ramírez. Víc ale Getafe nestačilo.

Do základní jedenáctky Barcelony se vměstnalo trio Braithwaite, Depay i Griezmann a převaha blaugranas nesla své ovoce od prvních minut. Domácímu týmu stačilo necelých 120 vteřin, aby se prosadil. Barcelona rozjela rychlou akci po levém křídle, odkud Alba cpal přízemní nabídku do pokutového území, kam si naběhl Sergi Roberto a ve skluzu dokázal dostat míč do sítě - 1:0.

Na takhle rychlou trefu se hostujícímu týmu jen hodně těžko odpovídalo. Ale po pár minutách se sebral a v 19. minutě už svítilo na ukazateli skóre jiné dvojčíslí. Na levém křídle skvěle zabojoval Arambarri, načež se Getafe hezkou kombinací dostalo k hranici pokutového území. V něm si Sandro Ramírez vzpomněl na svá slavnější léta a krásnou ranou překvapil brankáři Ter Stegena - 1:1.

Getafe se ale z případného bodového zisku neradovalo zas tak dlouho. Psala se třicátá minuta, když Getafe pokazilo akci Jakuba Jankta a po zásahu Enese Ünala se míč dostal na kopačky protivníka. Po rychlé kombinaci si míč vzal pod patronát Memphis Depay, který ve vápně odkrokoval protihráče a technickou ranou na bližší tyč překvapil brankáře Soriu - 2:1.

Krátce před koncem první půle se pokusil o zakončení Arambarri, jenže jeho ránu vyrazil Ter Stegen. Ve snaze dorazit míč do sítě k němu doklouzal robustní útočník Ünal a srazil se s německým brankářem.

Ter Stegena krátce po změně stran nepřekonal ani Jakub Jankto, byť jeho rána rozhodně byla povedená. Po hodině hry oslovil český reprezentant kolegu Maksimoviće, který neměl téměř žádné pokrytí. Jeho rána přesto skončila v rukavicích Ter Stegena. Poslední zajímavou akci měl na svědomí Memphis Depay, který si ve vápně naskočil na centr ze strany, jenže v akrobatické pozici pálil příliš vysoko.

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Madrid 0:1

28.08.2021 22:00

Góly: 61. Daniel Carvajal

Real Betis moc důvodů k oslavám neměl. Sobotní noc mu totiž nepřinesla ani jeden bod, protože si díky jediné trefě Daniho Carvajala všechny připsal Real Madrid. Jinak to ale pohledné utkání nebylo a nejvíc zaujalo osmi udělenými žlutými kartami.

V ochozech Estadio Benito Villamarín se tísnilo vice než 22 tisíc diváků.e. Jako první se jim představil v akci Karim Benzema, největší tahoun ofenzivy Realu. V páté minutě rozjel pohotovou akci narážečkou s Viniciusem, který mu balon vrátil do vápna. Benzema ale pálil těsně vedle. Na druhé straně pokoušel štěstí domácí Nabil Fékir, který však narazil na Courtoise.

Fékir se o pár chvil později pokusil vymodlit si penaltu, ale byla z toho jen žlutá za simulování. Plné ruce práce měl i brankář Rui Silva, který musel po půlhodině hry vyškrábnout oblouček od Carvajala nad břevno. Následovala také rána záložníka Isca, který mířil o pár centimetrů vedle pravé Silvovy tyče.

Závěr první půle už byl hodně nervózní a sudí Hernández musel klidnit vášně obou táborů několika kartami. V rozmezí čtyř minut rozdal pět žlutých karet, jednu věnoval i domácímu trenérovi Pellegrinimu. Pár minut po změně stran se do krásné hlavičky položil Karim Benzema, jenže jednak mířil do Silvy a jednak ho zastavil ofsajd.

Real Betis směrem dopředu nevymýšlel prakticky nic a nechával aktivitu na Realu. Celek z Madridu se konečně dočkal trefy v 61. minutě, kdy Béticos promarnili velkou šanci.

Juanmi nahrával na lépe postaveného Ruibala, jenže jeho přihrávku Real vystihl. Následoval rychlý protiútok a Benzemův centr, který oslovil Daniho Carvajala. Španělský bek ve vápně z voleje mířil k tyči a zachránil Realu tři body. Béticos mohli srovnat v šesté minutě nastavení, jenže Montoya před poloprázdnou bránou vyslal jen pomalou a chabou střelu, s níž si Courtois poradil.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Levante UD 1:0

28.08.2021 19:30

Góly: 42. Ander Barrenetxea

Real Sociedad si nechává doma všechny tři body! V utkání s Levante toho mnoho k vidění nebylo, tempo hry dost ospalé a šancí pomálu, ale nakonec se ve výsledku stejně hraje jen na góly. A La Real dal o jeden víc.

První zajímavou akci utkání měl na starosti hostující hráč Álex Cantero, který nahrával velmi dobře nabíhajícímu Bardhimu. Tomu nakonec scházel krok k zakončení. Cantero byl taky součástí další šance, tentokrát mu radost z gólu zákrokem na poslední chvíli sebral Le Normand.

To už se hrála 31. minuta a hned poté se málem dostali domácí hráči do vedení. Mikel Oyarzabal si naběhl mezi dvojici obránců a dostal se do zakončení, ale nakonec těsně přestřelil! Na opačné straně putoval do vápna La Realu zajímavý míč, který ale dvojice útočících hráčů minula.

Klíčový okamžik celého utkání, které vlastně rozhodl, se udál ve 42. minutě. Hosté už trochu ztratili koncentraci a nechali Davida Silvu odcentrovat. Ten si tak vyměnil míč s Anderem Barrenetxeou, jemuž zakončení do poloprázdné brány nedělalo potíže.

Druhý poločas byl snad ještě nudnější než ten první. Takže těch 7 700 diváků se muselo dost nudit. Zajímavější šance jsme se dočkali zničehonic až v 88. minutě. Na svědomí ji měl Adnan Januzaj, jemuž se špičkou kopačky povedlo ve vápně vysunout Navarra, který však pálil jen do tyče!

Více informací k zápasu

Elche CF - Sevilla FC 1:1

28.08.2021 19:30

Góly: 11. Enzo Roco - 40. Youssef En-Nesyri

První bodovou ztrátu si v nové sezoně připsala Sevilla FC, přestože v zápase měla místy drtivou převahu. Z celkových pěti střel na branku propustil domácí brankář Casilla jen jeden gól a výrazně tím přispěl k remíze 1:1. Elche zaskočilo favorita v jedenácté minutě, kdy se prosadil Roco.

Pro Elche je konečná remíza velmi dobrým výsledkem a i když nevypadají dva body ze tří kol jako úspěch, opak je pravdou.

Proti Seville šli domácí Franjiverdes do vedení už v 11. minutě. Fidelovu načasovanou přihrávku převzal Enzo Roco a zblízka procedil balón za Bonúa. Pro hosty to byl poněkud smolný začátek, protože krátce předtím Óscar Rodríguez orazítkoval tyčku! Sevilla následně udávala tempo a měla šance. En-Nesyri zakončoval jen do náruče Casilly, ale pět minut před koncem už bylo vyrovnáno. Na Acuňův centr si naběhl En-Nesyri a hlavou poslal balón za Casillova záda.

Poločasová remíza byla zasloužená, avšak dal se očekávat další nárůst tlaku ze strany Rojiblancos. Rafa Mir dostal balón do prostoru, kde operoval úplně sám, ale koncovku uspěchal a z první úplně minul bránu. Přesnost výrazně chyběla i En-Nesyrimu, po dalším náběhu a hlavičce. Elche čekaly v závěru krušné čase, ale Seville docházely síly a z trvající územní převahy se vítězný gól vstřelit nepodařilo. Sevilla si tak odváží z Elche pouze bod.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Athletic Bilbao 0:1

28.08.2021 17:00

Góly: 34. Iñaki Williams

Celta Vigo si musí na první vítězství v sezoně ještě počkat. V zápase na domácím Estadio Balaídos se nejenže neprosadila, ale v prvním poločase také inkasovala jediný gól z kopačky útočníka Williamse. Pro Celestes je to zároveň už druhá domácí porážka.

Ta první přišla v těsném souboji s Atléticem Madrid a i proti Bilbau byl rozdíl jednogólový. Celestes přitom měli trvalou územní převahu, ale když za celý zápas nevystřelíte ani jednou na branku, je vám to k ničemu.

Začátek utkání nic zajímavého nepřinesl. Teprve po dvaceti minutách zakončoval z otočky Santi Mina, ale Simónovu branku netrefil. Athletic si až do 34. minuty nic nevytvořil a přesto šel na Balaídos do vedení. Po fatální ztrátě Aidooa se rozjel útok Basků, který neomylně zakončil Iňaki Williams.

Bilbao bylo produktivnější i ve druhém poločase. Na jeho začátku vstřelil branku opět Iňaki Williams, ale tentokrát to bylo proti ofsajdovým pravidlům. Celta celý druhý poločas hledala recept na obranu Basků a nenašla ho. V závěru domácí otevřeli hru, čímž se vystavovali riziku brejkových situací a po jedné z nich zakončoval Villalibre jen do Ditura. Rezervní sudí nastavil ještě dlouhých osm minut, ale během nich už se nic nestalo. Athletic poprvé v sezoně vyhrál a zároveň zůstává neporažen.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Deportivo Alavés 3:0

27.08.2021 22:15

Góly: 3. Daniel Wass, 45+2. Carlos Soler, 60. Gonçalo Guedes

Dobrý začátek nové sezony registruje Valencia. Pod trenérem Josém Bordalásem se jí daří a ve 3. kole dokázala bez problému zdolat Deportivo Alavés 3:0. V prvním poločase se střelecky prosadili Wass se Solerem a po změně stran přidal třetí zásah Guedes.

Diváci na Mestalle mohou být s výkonem domácího týmu spokojeni. Jejich touhu po brankách ukojil již ve 3. minutě Daniel Wass, který jen vložil kopačku do přízemního centru Čeryševa a Pacheco nestihl zareagovat. Rychlá branka Netopýry uklidnila a ti pak nechali Deportivo tvořit. Hosté ale nebyli schopni nic kloudného vymyslet, natož si vypracovat větší příležitost a těsně před odchodem do šaten inkasovali podruhé. Přetažený centr vrátil Guedes pod sebe a Carlos Soler již ve složité pozice patičkou pod břevno zvýšil na 2:0. Nádherná branka v jinak průměrném prvním poločase.

Deportivo potřebovalo nový impuls a ten měl zajistit střídající Luis Rioja. Teprve až v 56. minutě měli hosté velkou příležitost vstřelit kontaktní branku. Miazga poslal do šestnáctky hodně nepříjemný centr a Mamardašvili musel výrazně zasahovat.

Valencia hrála v klidu a po hodině hry už svítilo na Mestalle vedení 3:0. Gómez výborně zpracoval dlouhý nákop, balón pak předal Guedesovi, který z tutovky nezaváhal a Pacheca prostřelil. Utkání bylo v tu chvíli už rozhodnuto.

Alavésu se nedařilo jakkoliv oživit hru a s tříbrankovým mankem už to mělo pochopitelně hodně složité. Zvláště, když Los Che dál hráli v naprosté pohodě. Bohužel závěrečná půlhodina zápasu už nic nového nepřinesla a konečný výsledek 3:0 se nezměnil. Valencia má po třech zápasech sedm bodů, zatímco Alavés žádný.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Espanyol Barcelona 1:0

27.08.2021 20:00

Góly: 27. Daniel Rodríguez

Mallorca získala cenné tři body, které jí zaručila přesná rána Daniho Rodrígueze. Espanyol naopak selhal na obou stranách hřiště.

Mallorca zažila hodně povedený vstup do nového ročníku a před třetím kolem se pyšnila pátou pozicí se čtyřmi body na kontě. Ani Espanyol na tom ale nebyl nijak špatně. Domácí Mallorku táhl směrem dopředu mladý záložník Takefusa Kubo, který často vedl míč směrem k bráně a hledal nabíhající spoluhráče.

Jako třeba Fernanda Niña, kterého našel ve vápně v 17. minutě. Mladý střelec ale z úhlu pálil jen do brankáře Lópeze. Na druhé straně zase zasahoval brankář Reina po ráně De Tomáse. Spolupráce mezi Kubem a Niñem dnes fungovala na výbornou a ve 21. minutě musel López opět rychle na zem.

Ve 27. minutě už to ale Mallorce konečně vyšlo. Opět u toho byl útočník Niño, od nějž se míč dostal až k nohám Daniho Rodrígueze. Ten napálil balon nekompromisně k tyči - 1:0.

S další ránou přispěchal Kubo osobně a López krásným skokem jeho pokus odrazil. Po změně stran tempo hry trochu opadlo a Espanyol se až překvapivě málo tlačil do ofenzivy. Deset minut před koncem pálil Kubo opět mírně nad a v samém závěru se po faulu ve vápně nechal vyloučit hostující obránce Sergi Gómez.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid32108:47
2.Valencia CF32105:17
 Sevilla FC32105:17
4.FC Barcelona32107:47
5.Atlético Madrid32105:37
6.RCD Mallorca32103:17
7.Real Sociedad32014:46
8.CA Osasuna31203:25
9.Athletic Bilbao31202:15
10.Rayo Vallecano31024:43
11.Villarreal CF30302:23
12.Levante UD30214:52
 Cádiz CF30214:52
14.Real Betis30212:32
15.Elche CF30211:22
16.Espanyol Barcelona30210:12
17.Granada CF30211:52
18.Celta Vigo30121:31
19.Getafe CF30031:40
20.Deportivo Alavés30031:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (182)

Přidat komentář
Woyta

Dnes Valencia až překvapivě snadno vyhrála.

Těžko říct, zda už jsou tak dobře sehraní, nebo zda Alavés byli až takový tragédi, to ukážou až další zápasy.

Každopádně Solerův škorpión na 2:0 byl lahůdka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Solerov gol, minimalne gol kola , aj ked este ani to kolo nieje odohrate

Reagovat
Seydou Doumbia

link?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Seydou Doumbia

takhle jsem kopal dříve do hakisaku...borec

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Já takhle hraju volejbal, protože mě to nebaví hrát rukama.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kongo

Ten Mamardashvili byla trefa do černého. Gólman, který měl dělat až trojku překvapivě v přátelaku zachytal výborně a je z něj jednoznačná jednička pro tuto sezónu. Těžko říct jestli je jen v laufu, ale chytá fakt výborně. A to je mu teprve 20 let.

Reagovat
Kongo

Alderete se též jeví jako zajímavá posila.Uvidime, na co to bude stačit. Začátek sezóny je pro sebevědomí důležitý. Příště Osasuna, a pak během měsíce Sevilla, Bilbao, Real a Barcelona. Tam se ukáže

Reagovat
Phillipinho

Mamardashvili neskutecnej no. Zatim jsem vas hrat nevidel, ale na Twitter vsude ctu, jak se fi fanousci Vale zase fotbal uzivaji. Jeste je moc brzo, ale Bordalas je fakt trefa do cernyho. Skoda, ze mu vedeni neprivede, koho by chtel (Arambarri, Djene,...). Kdyby se privedl slusnej stredak a levy kridlo, tak vam verim klidne i na pohary...Samozrejme nesmi odejit Guedes

Reagovat
JakubOcko

Na levé křídlo půjde časem zase Guedes

Reagovat
Jordi Alba

Jestli ten Alavés nespadne ani tenhle rok, tak už nevím.

Reagovat
Israha

+ Elche a Cádiz a většina bude spokojena

Reagovat
Jordi Alba

Mluvíš mi z duše, naštěstí Osasuna dnes otočila.

Reagovat
Pasha

Reagovat
CHONG

Rozhodně to není ideální, ale za tři zápasy pod Carlem jsem zažil víc zábavy než za dva roky pod Zidanem...

Reagovat
Israha

No, tak u Isca, Balea a Hazarda to s tím zlepšením formy pod novým vedením asi tak horké nebude . Ale Vincek třetí zápas po sobě slušná kvalita, to začíná vypadat slibně.

Reagovat
teenz

Reagovat
Pharrell

Carvajal dobrý pěkný gól

Reagovat
Al Capone

No to byl o ničem zápas. Aspoň ten Vinicius hraje fakt dobře.

Reagovat
Edgar Davids

Real utrpel vitezstvi...A celkem k pousmani ten jejich utok, Benzema, Vincek a Gareth, takovej utok vyskladanej z "odpadliku"

Reagovat
kaja900

Jojo Karim s Vinckem jsou úplný odpadlíci

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Beči

Přesně, nejstabilnější útočník Realu už 10 let je totální odpadlík a mladý Vincek už to má taky za sebou

Reagovat
Edgar Davids

no, myslel sem to trochu jinak, ze Karim se dluhodobe vyhazoval, Vincek zas neoblibenej za svy reseni finalek, za to dostaval cocku co je v Realu a Gareth, co radeji chodil jednu dobu na golf, nez by hral za Real...ale to je jen muj dojem, pro me to je usmevny, ze ted jsou prvni volbou v zakladu... neni to mysleny nejak utocne

Reagovat
valloire

Drtivé vítězství Realu Madrid.

Reagovat
roman1978

Kuman out!!!

Reagovat
LAM

Kdo by tam v téhle chvíli vlezl?

Reagovat
roman1978

To je jedno. Horší to nebude.

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
LAM

Druhá půle teda dobrá tragédie.Jediný plus,že jsme aspoň zvládli v klidu konec zápasu.

Griezmann,Braithwaite,Roberto a Bohužel i Sergio jsou na hřišti úplně mimo a podle toho to i vypadá(Sergio už kazí hrozně míčů a klasicky nestíhá běhat).

Jelikož nikdo už nepřijde,tak se asi těžko něco dokáže vymyslet a budem muset věřit v zázrak,že marodi Fati,Aguero,Dembele a možná i Coutinho se vrátí ve formě.Nic velkýho ale od sezony nečekám

Reagovat
smazaný uživatel

Utrpěná výhra, 7 střel za celý zápas, nulové tempo. Ale dvě akce vyšly, takže jsme vyhráli - tohle je Koeman. Celý jeho systém je založený jenom na tom, jestli se promění nebo nepromění šance, které si tým vytvoří podivným, jednotvárným a skoro pěším fotbalem. Potěšil aspoň Roberto, Depayovo zakončení a velice živých 20 minut od Gaviho.

Reagovat
LAM

Opět se ptám.Kdo tam v této chvíli půjde trénovat?

V situaci ve který je klub se sem nikdo nepožene.

Reagovat
Visca el barca

Koeman nemůže být u restartu Barcelony. S tímto trenérem ztrácíme čas. Jeho střídání jsou vtip, pokaždé tím tým oslabí. Dnes se museli zranit dva nejhorší hráči týmu a pak jsme to aspoň dohráli. Modlím se že bude Ansu v pohodě, protože to je hráč co nám hrozně chybí.

Reagovat
Kongo

Koeman je blázen. Moc dobře si pamatuji, jak nastoupil do Valencie, když byla generační obměna hráčů. To jak se zachoval k Barajovi nebo Albeldovi bylo hrozný. Navíc ty jeho drahé posily že kterých se nikdo neujal, to fakt stalo za to.

Reagovat
Salfovic

Jak hrál Jankto ?

Reagovat
roman1978

Slušně

Reagovat
Edgar Davids

Hral odvazne, tak 7/10..rozhodne se neposral z debutu. Spouhraci si na nej musi zvyknout, hlavne ten bek za nim..Ale prubehem zapasu mu davali vic micu, nebali se mu to dat i do tezsich pozic a on si snad pokazdy poradil..a mel tam jednu utazenou strelu zpoza vapna co ter Stegen vyndal na roh...takova stiplava mrda po zemi na predni tyc

Reagovat
smazaný uživatel

koukat na barcelonu v tomhle rozpolozeni je ztrata casu, ostatne to byla uz leta predtim, ale tam se dalo divat na messiho aspon

Reagovat
Seydou Doumbia

Co Depaysky gut zatím?

Reagovat
Eichel

Za mňa super. Vyzerá ako líder a jediný v tej ofenzíve pôsobí dobre. Navyše skvele funguje spojenie s De Jongom. Nechápem prečo tu toľko fanúšikov Barcelony pindalo na jeho prestup. Vyzerá to tak, že na konci sezóny bude našim najlepším strelcom on.

Reagovat
Seydou Doumbia

No bo fans Barcy ho viděli v United naposledy, možná. Kdo by přece sledoval nějaký Lyon. A hlavně přišel zadarm a fans Barcy si v poslední době zvyklí na drahé pokemony (i když stáli za prd)

Reagovat
Baronne

Výbornej pohyb a dynamika, nasazení, je to dělo. Už v přípravě byl fakt dobrej, tenhle přestup se povedl

Reagovat
Jordi Alba

Dobrej vlastenec

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
PePiG7

Mandi Sniper Pekne to uklidil.

Reagovat
Switchback
Reagovat
Rattlesnake

to je strašná vražda

Reagovat
sylarko

ako takto obrat team o 3 body je masaker...

Reagovat
el Principito

o 2

Reagovat
mickey mouse

neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kongo

Na tu tabulku se zatím moc pěkné dívá, musím si to vyfotit, možná je to naposled, co jsme na příčkách zaručující LM.

Reagovat
smazaný uživatel

madridisti, co ten Mbappé přijde nebo nepřijde? Je kolem toho nyní až moc ticho a navíc včera základ, moc se mi to nelíbí

Reagovat
zasranej malíř

Dneska mají PSG odpovědět na nabídku, ale pravděpodobně jí odmítnou, takže nejspíš nepřijde

Reagovat
CHONG

Jak jsem byl celý přestupák přesvědčený o tom, že to klapne, tak teď tomu už moc nevěřím. Každopádně jednání PSG aspoň dokládá, co je to za paklub, místo toho, aby na oficiální nabídku oficiálně (klidně i nevybíravě) reagovali, tak se zmůžou jenom na to, že Leonardo vyfňukává do médií a pak dělají mrtvé brouky.

Reagovat
vlastik

jak pičusek Leo, tak Nasser hned na první nabídku řekli, že Mbappé tuhle sezonu nepůjde, tak nevím co meleš. Jednou se vyjádřili, tak nebudou přece komentovat každé vaše zoufalé dolejzání.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Pharrell

Reagovat
kaja900

Nevadí, ušetřených skoro 200 mega příští rok zdarma

Reagovat
O.Giroud

neboj, Mbappe(jeho agent) si tie peniaze narvu do svojej zmluvy akurat PSG vyjde naprazdno

Reagovat
Kluivert9

Kdo je jeho agent?

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo. Zastupuje se sam nebo skrz otce.

Reagovat
Kluivert9

Já vím, proto mě baví tyhle kecy "odborníků" o agentovi, když si ani nejsou schopni zjistit, že žádného nemá...

Reagovat
O.Giroud

No pekne, ze si sa chytil najnepodstatnejsej veci, ale tak bodaj by nie v tejto dobe, kde to je len o chytani za slovicka a hladani chyb a dokazat si ze moj zivot nie je taky zly, ze nerobim chyby v zivote len ja. A jeho agentom kludne moze byt aj niekto z rodiny, to ze ho nezastupuje Raiola, Mendes, Venglos ci Paska este neznamena, ze si nemoze vybavit kralovsku zmluvu s velkym podpisovym bonusom.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
vlastik

on hlavně v lednu bude volný pro všechny, nejen pro Real, takže se dá čekat předhánění v nabídkách

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Jordi Alba

No, odmítnout nějakých 200 mega to mi přijde dost odvážný teda i na Nassera, tak nějak jsem čekal, že ho prostě pustí hned a dostane furt parádní peníze. Jako chápu, že chce všem ukázat, že z PSG si nikdo nebude kupovat největší hvězdy, ale 200 mega je 200 mega za hráče, kterej navíc pravděpodobně odejde zadarmo. Docela by mě zajímalo, jestli se bude chtít pokusit Mbappého prodloužit za cenu nějaký extrémní smlouvy, díky který budou vypadat Messi s Neymarem jako žebráci.

Reagovat
smazaný uživatel

jsou v pozici, ve které doposud nebyli a navíc ještě u takového playera, takže to v nich musí pekně vřít. Leonardo je brečínek a Nasser tohle jen tak nezkousne. bude se ohánět tím, jak slíbil že zadarmo neodejde, ten tlak na něj bude nechutnej.

jestli Mbappé odolá jejich nabídkám, tak u nás se může stát nesmrtelným a cílit na rekordy Cristiana a dalších (za předpokladu, že mu vydrží zdraví), což vzhledem k jeho věku je dost reálné. a prachy u nás vydělá též, plus sponsoři, reklamy ten bude ve 30 miliardář tak či onak. jestli skutečně fandí Realu od malička tak snad vydrží a nenechá se zlákat.

Asi bych už nabídku nezvyšoval, podepsat ho v lednu a těch 180 mega cílil za rok na Haalanda a zálohu, ta bude potřebovat oživit, všichni brzy třicátníci (Isco, Casemiro, Lucas už 30 má, Hazard). Fede musí jistej základ místo Modriče (toho prodlužovat po roce aby dělal mentora a pak někam do akademie s ním), Kroos snad ještě 2 roky na TOP úrovni dá a Casemiro toť otázka, chtělo by to sehnat někde Kantého o 6 let mladšího :)) jinak bych rád viděl kdyby se aspoň 1 španěl z akademie chytl.

Reagovat
valloire

Camavinga.

Reagovat
Kluivert9

Těším se na ten váš pláč, až k vám nepřijde ani za rok

Reagovat
CHONG

Já zase na ten váš, až přijde zítra

Reagovat
Pharrell

Nejspíše bohužel ne. Snad příští rok

Reagovat
Israha

Nezachytil jsem žádné zprávy o přestupu ani zranění, co tedy vlastně je s Ocamposem? Lope ho fakt posadil ve prospěch Óscara?

Reagovat
Mateo16

PSG odmietlo ponuka za Mbappeho. Neuveriteľne kam to dotiahla FIFA.

PSG si môže po korone len tak vyhodiť von oknom 200 mega a isť aj do toho scenára že o rok nestane nič.

Gratuulujem skorumpovanému Čeferinovi

Reagovat
smazaný uživatel

PSG nic neodmitlo. Situace je stejna jako byla v patek, sobotu, nedeli.. PSG ma na stole nasi nabidku, na kterou se neobtezujou odpovidat. Uvidime dneska.

Reagovat
DelPiero137

Ale vyzera to tak ze ju neprijmu a nebudu mat 200M. Je to sila ze nemusia riesit prijem...

Reagovat
zasranej malíř

Mbappe v posledných hodinách opäť povedal PSG, že zmluvu neobnoví a chce ísť do Realu Madrid, ale vie, že to nie je na ňom. Počas celého dňa budú medzi dvoma klubmi rozhovory a konečné rozhodnutie bude až po Katar. [jfelixdiaz]

Reagovat
zasranej malíř

Uvidíme, večer budeme už třeba moudřejší

Reagovat
Greny

me by zajimalo zda by meli v PSG koule a nechali ho treba rok nehrat kdyz neprodlouzi

Reagovat
smazaný uživatel

A proc by to delali? Oni si ho chteji nechat, protoze s tim jejich dream teamem chteji zautocit na LM. Nedava smysl aby se strileli do nohy a nechavali jednoho z svych nejlepsich hracu sedet.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
Visca el barca

Imp by měl omezit Twitter, jak je vidět je to vcelku ztráta času.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Už týden v kuse se modlí a prosí vyšší síly, aby Kylian do Realu nepřestoupil.

Reagovat
Visca el barca

Určitě

Reagovat
rominhoFCB

https://www.sport.es/es/noticias/barca/emerson-cerca-tottenham-12027364

Barcelona sa dohodla s Tottenhamom na prestupe Emersona. Podla tych par zapasov, co nastupil za cules, tak bohudik, ze sme sa ho zbavili.

Reagovat
Visca el barca

No to soudíme dle dvou poločasů?

Reagovat
rominhoFCB

Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

PSG chce 250 mil.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/ElChiringuitoEN/status/1432394486412414976

Chiringuito je fakt hrozna prdel. To jak se zvedne a jde si jakoby vyridit telefon je peak entertainment.

Reagovat
CHONG

Já ten pořad žeru.

Reagovat
Phillipinho

Božstvo

Reagovat
Visca el barca

Real odstoupil od jednání?

Reagovat
CHONG

Ty to nějak prožíváš

Reagovat
Visca el barca

Tak je to jediná zájímavá sága směr La Liga

Reagovat
CHONG

To je taky pravda

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
JM

Hlavně, že tady píše impovi, že by měl omezit Twitter a přitom tady sleduje přestup Mbappeho víc než Madridisti

Reagovat
CHONG

Reagovat
Visca el barca

To jsem ho hecoval aspoň jsem se na konci trhu něčím pobavil. Nesnáším anglické kluby.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem zvědavý, jestli se z toho nakonec posere jak DDG a po přestupáku podepíše. Jinak jak jsem čekal, pro PSG je to víc o prestiži a egu než penězích.

Reagovat
LAM

Chtěli Haaland, ale toho BVB nepustí, takže si Mbappeho nechají.

Reagovat
LAM

Emerson 30 mega? To je dost slušný když šel Odegaard za 35.Moriba nakonec asi 16+7(vypatlanec jeden )

No v týhle chvíli jsme za přestupák 80 mega v plusu. To by se mohla zkusit nějaká nadějná devítka ne?

Snad ještě odejde ten Pjanič.

Reagovat
Visca el barca

Kdo je nadějná devítka? Pojdmě radši šetřit. Máme Kuna a Depaye. Chci časem do Barcelony jen top hráče. Tyhle pokus omyl trasfery stačili. Koeman tu stejně příští léto nebude, takže ať si brečí jak chce.

Reagovat
Eichel

píše sa, že sa ide zhánať posledný deň 30+ ročná 9tka

Reagovat
smazaný uživatel

NADEJE UMIRA POSLEDNI

https://i.imgur.com/NXzmkCf.png

Reagovat
smazaný uživatel

[canalplus] Camavinga to Real Madrid almost done.

co

Reagovat
zasranej malíř

Blesk z čistého nebe

Reagovat
smazaný uživatel

Florentino zjistil ze je posledni den prestupaku a na stole mu lezi 200 mega..

Reagovat
CHONG

Musím říct, že to bylo první, co mě napadlo po té zprávě o ukončení jednání s PSG, jestli Flo ty naškudlené prachy ještě nějak roztočí

Reagovat
Mateo16

Slusny utok na PSG , celý prestupak ho chceli

Reagovat
Mateo16

30 mega je fajn za 18rocny mega talent

Reagovat
Ed_Hazard

Ale rok do konca zmluvy, nie?

Reagovat
Kluivert9

Kdyby ho tak moc chtěli, tak ho koupili...

Reagovat
smazaný uživatel

Eduardo Camavinga's entourage tells @ellarguero that his move to Real Madrid is now DONE.

Hotovo.

Reagovat
CHONG

Impérium vrací úder

Reagovat
Whitemedia

Měsíc a půl zpátky bylo jasné, že chce do Španělska, tak proč vám to tak trvalo?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
LAM

Panic buy

Reagovat
teenz

Klasik.

Reagovat
LAM

Tak ono to tak opravdu vypadá. Jsem fakt zvědavej kolik bude mít minut na konci sezony.

Reagovat
teenz

A jak to vypada s vasema nakupama?

Reagovat
Billy McClane

Vraj su 80 mega v plusu

Reagovat
LAM

Po posledních prodejích ano. Ale stejně se kupovat moc nebude

Reagovat
LAM

Nikdo nikde Tohle bude těžká sezona s odchovancema a doufá ním že se narodí vrátí ve formě.

Reagovat
teenz

Fakt?

Reagovat
LAM

Na 90% ano.Asi chtějí ušetřit co nejvíc peněz

Reagovat
teenz

Aha.

Reagovat
JM

Reagovat
valloire

Reagovat
CHONG

To je hrozné, jak ti zášť zatemňuje zdravý úsudek, za prvé se o Camavingovi mluví v souvislosti s Realem delší dobu, za druhé se v poslední době vyjádřil, že v Rennes už prostě hrát nechce, takže to byl rychlý, nekomplikovaný deal, za třetí to byl vzkaz pro PSG, které se o něj intenzivně zajímalo a za čtvrté může přinést variabilitu do zálohy, kterou dost postrádáme... Jakou bude mít na konci sezóny minutáž, se teprve uvidí, ale mluvit o panic buy, může fakt jenom mimoň

Reagovat
LAM

Vzkaz pro PSG?To jako fakt myslíš,že je tohle bude štvát?

Vždyť těch hráčů mají teď do zálohy mají až až.

Jinak mě přijde i zvláštní prodat takovýho hráče jako je Odegaard a pak přivést skoro za to samý tohodle.

Reagovat
CHONG

Ty nabubřelce to srát bude, to se neboj Ale to je jenom taková třešnička. Jinak ty to píšeš stylem, jak kdybychom prodali Audi Q8 a za stejné peníze koupili Favorita. Camavinga je nepochybně velký talent a Martin se prostě rozhodl, že v Realu budoucnost nevidí a chce o dům dál, navíc jak už psal před časem imp, u Martina asi není radno podceňovat to jeho chronické zranění kolena.

Reagovat
vlastik

PSG se něj právě nezajímalo, on se několikrát vyjádřil, že PSG je jeho sen, a celý přestupák se psalo o zájmu z jeho strany, ale nehraje v Serii A, takže je pro Leonarda neviditelný. Což je pro PSG špatně, za 30 mega je to steal jako prase.

Reagovat
vlastik

Ok, spletl jsem se, nějak mi utkvěla v hlavě deprese redditorů, že po něm nejdeme. Stejně mi hlava nebere, proč teda v PSG neskončil, když tam chtěl a 30 mega jsou drobné. No každopádně congratz, příští rok k vám zadara Mbappé, Pogba a máte Les Galactigues.

Reagovat
Ed_Hazard

Namiesto Pogbica Haaland a suhlasim. Bola by to naslapana zostava.

Reagovat
vlastik

Haaland přijde taky, ale za peníze a není Francouz, takže se mi nehodil do konceptu

Reagovat
Ed_Hazard

A navyse nie je Camavinga ulohami uplne iny post ako hrava Odegaard?

Reagovat
Israha

Jistě, že je. Typově se mu ze současného kádru Realu nejvíce podobá asi Valverde s tím, že Camavinga je kreativnější. Ale do čistého AM, což je Odegaard, má daleko.

Reagovat
Kluivert9

Audinář?

Reagovat
Ed_Hazard

Panic buy (o ktory sa snazime uz 2 sezony )

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak je mu 18 omg. Jasne ze nebude mit hodne minut. Tohle je nakup primarne do budoucna. Prijde mi celkem vtipny jak cely leto rikate jak jsme debilni, ze se soustredime jen na Mbappeho a ne na prestavbu a starnouci hrace v zaloze, a kdyz ted privedeme jednoho z nejtalentovanejsich zalozniku na svete, tak je to evidentne zase spatne, protoze nedostane hodne minut.

Reagovat
valloire

Reagovat
Visca el barca

Ten Felix jako hostovačka je asi brutální sračka co?

Reagovat
LAM

A kde by hrál? V levou Depay, Fati.AM Pedri nebo Yusuf.

Barca potřebuje hlavně hrot, nebo třeba někoho na pravo.Pro mě ideálně někoho místo Sergia, ale tenhle post teda ne.

Reagovat
2miguel1

Cavani bol ponuknuty Barcelone. Na dva roky by som ho zobral.

Reagovat
Visca el barca

A Kuna máme k čemu? Pojdmě se vysrat na tyhle přestupy alá záplata.

Reagovat
2miguel1

Po odchode Messiho a dlhoch budeme musieť plátať tak 2-3 roky. Hlavne mam pocit, že toto je prechodne obdobie na navrat La Masie hračov, ktorí musia trocha ešte dospieť tak sa čaka a pláta. Fati, Pedri, Gavi, Nico, Garcia, doplnene o mladych Dest, De Jong. Toto bude asi nova Barcelona, len musime 2-3 roky počkať.

Reagovat
Tombull

K ničemu,ten neměl vůbec přicházet. Cavani by byl daleko lepší......

Reagovat
Eichel

jop, nepustia ho

Reagovat
2miguel1

Camavinga defenzivny zaloznik a my sme ho nekupili? Za 30mil eur? Do 40tky bude hrat Busquets?

Reagovat
blaugrana

ved nemozeme registrovat hracov...musime predavat, az sa uvolni strop

Reagovat
LAM

Busquets je hlavní brzda hry Barcelony.Kdo to nevidí je asi slepej.Navíc už začíná kazit i ty jeho nahrávky.Kdyby se přivedl Renato k De jongovi a Pedrimu tak mohla bejt zálaha vyřešená na roky dobředu a navíc by nám hodně pomohl svojí sílou a pracovitostí.

Bohužel ale nepřijde nikdo a podle toho to bude zas vypadat.Ten jeho herní projev je jak z 80 let

Reagovat
2miguel1

Ten Nico vyzera ako? Bohužial ten profil hry Busquetsa sa už vymyka akemukolvek modernemu štylu hry. Potrebujeme tam vybušnosť silu a aktivny presing do stredu pola.

Reagovat
Ed_Hazard

Jak to ze ku Camavingovi nie je ziaden clanok Ja chcu clanok

Reagovat
smazaný uživatel

Po 3 kolech nikdo bez ztraty bodu hlavne ze se pomyslne nuzky mezi kluby rozeviraji vic a vic

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdo dalsi dneska? Kounde?

Reagovat
teenz

Další panic buy.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Raul=Real

Uz nikto

Reagovat
rominhoFCB

Pjanic and Umtiti, both earning around 8M net currently, would accept a wage reduction. The club has an agreement with Pjanic to lower his wage to 4M, and 5M for Umtiti respectively.

(@gerardromero)

Reagovat
2miguel1

Stale extremne vela za presedenie na lavicke

Reagovat
rominhoFCB

Za sedenie na lavici je to dost, ale ja verim, ze taky Umtiti sa dostane spat do svojej starej formy, vytlaci Lengleta zo zakladu a stane sa nasou najvacsou "posilou".

Reagovat
2miguel1

Ale aj tak ho vidim az ako 4.teho stopera - Araujo, Garcia, Pique, Umtiti

Reagovat
Kluivert9

Mingueza

Reagovat
sokar

Umtitimu už neverím vôbec, to zranenie ho v podvedomí stále prenasleduje a na jeho pohybe je vidieť že si na to dáva pozor aby si to neobnovil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele