LaLiga - preview 8. kola: Vyšlápne si Espanyol na Real?

01.10.2021, 08:47, aktualizováno 03.10.2021, 10:29
Previews
Radost hráčů Realu Madrid (© AFP)
Real Madrid se stále vzpamatovává ze šoku v Lize mistrů, kde mu porážku uštědřil Šeriff Tiraspol. Zapomenout bude chtít na hřišti Espanyolu Barcelona. Tomu se zatím moc nedaří a body potřeboval jako sůl. Minimálně dvojnásob to platí i o Getafe, které je stále v LaLize na nule. I menší madridský klub má ale těžkého soupeře - ve formě hrající Real Sociedad. V bohatém nedělním programu se představí i Sevilla či Villarreal. Startovat budou Elche s Vigem.
Elche CF - Celta Vigo  (neděle 14:00)
První duel nedělního programu 8. kola otevřou týmy Elche a Celty. Oba soupeři se nacházejí v naprosto odlišných podmínkách, protože zatímco Elche si připsalo druhou porážku v řadě, Celta se, zdá se, konečně sbírá a nadechuje k dobré formě.

Speciální zápas to bude zejména pro trenéra domácích. Šestapadesátiletý rodák z Valencie Fran Escribá totiž před Elche koučoval právě Celtu. A nebylo to zrovna povedené angažmá. Týmu se ujal v březnu 2019, jen aby byl kvůli neuspokojivým výsledkům propuštěn v listopadu téhož roku. Tou dobou se Celta nacházela v pásmu sestupu. Teď by se Escribá Celtě moc rád pomstil.

Favoritem ale jeho tým rozhodně není. Po úspěšném úvodu do sezony (v pěti zápasech si Elche připsalo jen jednu porážku a celkem získalo šest bodů) totiž tým kolem veterána Álvara Negreda ztratil dech. Prohrál poslední dva ligové duely, dal v nich jen jednu branku a hned pět jich dostal.

To mu prozatím stačí až na šestnácté místo. V tomhle území to Celta moc dobře zná, protože ještě nedávno se sama pohybovala nebezpečně blízko posledních třem místům. Jenže jí stačila dvě kola a všechno bylo jinak. Úvod do sezony Celtě vůbec nevyšel a výhry se dočkala až v šestém kole LaLigy. Jenže na tuhle výhru dokázala navázat i minule proti Granadě, kde jí stačila jediná trefa Denise Suáreze z nastavení. Náhled má Celta šest bodů a ve dvou minulých kolech udržela dvě čistá konta.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Casilla - Palacios, Roco, Gonzalez, Mojica - Piatti, Mascarell, Guti, Fidel - Benedetto, Perez
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Araujo, Murillo, Galán - Méndez, Tapia, Suárez, Nolito - Mina, Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.21 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Real Madrid  (neděle 16:15)
Espanyol je jedním z týmů, které už musí uvažovat o změně na pozici kouče, protože zažívá mimořádně nepovedený start do sezony. Aby toho nebylo málo, tak se v neděli odpoledne na jeho stadionu Cornellà-El Prat objeví Real Madrid, který teď vypadá trochu jako raněné zvíře schopné čehokoli.

Ligový nováček z Barcelony si určitě představoval lepší návrat mezi elitu. Zatím dokonale zapadá do obrazu, na němž se katalánská metropole utápí ve zklamání, zatímco hlavní město díky svým zástupcům vzkvétá. Ve zmenšené podobě bude tenhle obraz také k vidění právě v tomto duelu. Espanyol čekal až do šestého kola, než mohl poprvé letošním ročníku oslavit výhru. Tehdy se mu povedlo porazit Deportivo Alavés.

Jenže jakékoli snahy o zopakování dobrého výkonu utnulo minulého kolo, v němž Espanyol absolutně nestačil na Sevillu. Ta i v klidnějším režimu dokázala dát Espanyolu dvě branky, aniž by sama inkasovala jedinou. To vytvořilo další tlak na kouče Vicenteho Morena. Tým, na jehož lavičce stály takové veličiny jako Juande Ramos, Marcelo Bielsa, Ernesto Valverde nebo dokonce Mauricio Pochettino, má mnohem větší ambice než boj o záchranu.

Teď by rád využil možné únavy, kterou jeho sok cítí. Pokud se činovníci klubu dobře dívali, možná totiž postřehli návod, jak s tímto gigantem hrát. Samozřejmě, chce to obrovskou dávku štěstí a mnoha dalších faktorů, ale je pravda, že když Real hrál Ligu mistrů se Šeriffem Tiraspol, asi se nepředpokládalo, že by mohl ztratit.

A Real nejenže nevyhrál, on dokonce na vlastním stadionu padl! Trenér Carlo Ancelotti nevypadal moc zdravě, když sledoval, jak jeho hvězdný tým dostává v 90. minutě rozhodující branku z dílny Lucemburčana Sebastiena Thilla.

V lize je to samozřejmě pro Real mnohem příjemnější podívaná, protože Bílý balet stále vede tabulku. A to i přes zaváhání v minulém kole, kdy si pouze rozdělil body s Villarrealem. Fanoušci tehdy čekali na gól marně. Raněné zvíře je ale velmi nebezpečné a tuto krátkou poučku bude chtít Bílý balet určitě uvést v praxi právě v Katalánsku.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Gil, Cabrera, Gómez, Pedrosa - David López, Darder, Morlanes - Vidal, De Tomas, Embarba
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Militão, Alaba, Nacho - Valverde, Casemiro, Kroos - Vinicius, Benzema, Rodrygo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.81 - 4.01 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Real Sociedad  (neděle 18:30)
Smutný pohled je na tabulku LaLigy očima fanouška Getafe. Madridský celek jako jediný tým nezískal ani bod a je beznadějně poslední. Další možnost to napravit bude mít v neděli podvečer, kdy na svém stadionu přivítá Real Sociedad.

Po odchodu Pepého Bordaláse do Valencie madridský celek paběrkuje. Jeho nástupce Míchel zatím nedokázal získat ani bod a jeho pozice je v maximálním ohrožení. Getafe sice herně v žádném zápase nepropadlo - snad s výjimkou Vallecana. Vyrovnané duely odehrálo na Barceloně, Valencii doma se Sevillou nebo Atléticem Madrid. Chybí snad jen trocha štěstí? Možná. Getafe by potřebovalo získat tři body jako sůl a proti Realu Sociedad bude mít další možnost.

Baskický celek je ale ve formě. Prohrál sice úvodní duel s Barcelonou, ale pak už ho nikdo nedokázal zastavit. Real Sociedad se postupně prodral na pohárové příčky a dokonce se přetahuje o průběžné druhé místo.

O něco horší je to v Evropské lize, kde tedy "La Real" také neprohrál. Dvě remízy jsou ale méně, než se očekávalo. Ve čtvrtek hráli Baskové s Monakem 1:1 a před tím skončil remízou i duel v Eindhovenu.

Hosté jsou favoritem, ale musejí si dávat velký pozor. V minulé sezoně rozhodl duel na Getafe jedinou brankou Alexander Isak, který tentokrát do utkání nezasáhne.

Český záložník Jakub Jankto je zraněný a do duelu se San Sebastianem určitě nezasáhne. K dispozici nebudou ani Sabit Abdulai a Erick Cabaca. Velké problémy s marodkou má od začátku sezony Real Sociedad a utkání v Madridu není výjimkou. Carlos Fernandez, Nacho Monreal, Jon Guridi, Diego Rico, David Silva, Jon Pacheco, Alexander Isak a Asier Illarramendi - ti všichni budou trenérovi Alguacilovi scházet.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Dakonam, Cuenca, Olivera - Iglesias, Florentino, Maksimović, Alena - Sandro, Unal
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Ryan - Zaldua, Elustondo, Le Normand, Munoz - Guevara, Merino, Navarro - Portu, Sorloth, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.86 - 3.06 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Real Betis  (neděle 18:30)
Vítěz posledního ročníku Evropské ligy se může po šesti odehraných zápasech LaLigy pyšnit statutem remízového krále. Pět remíz a jedna výhra řadí Villarreal až na dvanácté místo, nicméně v klubu všichni věří, že se konečně začne vyhrávat a tím pádem stoupat tabulkou. V neděli pod večer se Emeryho svěřenci postaví nebezpečnému Betisu.

Villarreal bude mít v nohách těžké utkání Ligy mistrů s Manchesterem United. Zápas na Old Trafford skončil pro španělský celek dosti smolně - porážkou 1:2, přičemž rozhodující branku vstřelil v nastaveném čase Cristiano Ronaldo. Porážka mrzí o to víc, že Villarreal v zápase vedl a měl řadu dalších příležitostí.

Unaie Emeryho výsledek zklamal, na druhou stranu předvedená hra Villarrealu byla dobrá. Žlutá ponorka opět ukázala, že se může měřit s těmi nejlepšími. Koneckonců to předvedla i v minulém kole domácí soutěže proti Realu Madrid (0:0). Villarrealu zatím zoufale chybí schopnost rozhodovat zápasy ve svůj prospěch a to především s menšími kluby.

Betis je na tom v tabulce lépe. I on měl v minulých sezonách velký problém rozhodovat zápasy a díky četným ztrátám se zase neprobojoval do evropských pohárů. Letos to zatím vypadá všelijak, i když můžeme konstatovat, že aktuální forma Béticos není špatná. Tři výhry z posledních čtyř zápasů posunuly "Verdiblancos" na dělené deváté místo a pokud zvítězí ve Villarrealu, dostanou se na pohárové příčky. Betis před týdnem porazil Getafe 2:0 brankami Williana Josého.

Betis cítí šanci, že by mohl zvítězit. Koneckonců se mu to podařilo v minulé sezoně, když duel ve Villarrealu rozhodli brankami Nabil Fékir a Emerson. Villarrealu bude nadále chybět klíčový záložník Gerard Moreno. Trenér Emery musí oželet i start Samuela Chukwuezeho a Daniho Raby. Nespecifikované problémy měl i Paco Alcácer a tak i jeho start je nejistý. Kompletní nebude ani Betis, jenž se ve Villarrealu představí bez Victora Ruize, Youssoufa Sabaly a Sergia Canalese.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Torres, Mandi, Pedraza - Trigueros, Capoue, Parejo - Pino, Dia, Danjuma
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerin, Pezzella, Gonzalez, Miranda - Rodriguez, Carvalho - Rodri, Fekir, Juanmi - Willian Jose
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.70 - 4.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Sevilla FC  (neděle 21:00)
Andalusie bude v neděli večer na nohou. Na stadionu Nuevo Los Cármenes se potkají Granada a Sevilla FC. Očekává se vyrovnaný průběh utkání, přestože domácí Granada v letošním ročníků LaLigy ještě nevyhrála. Podaří se jí ukončit trápení proti silné Seville? Nebo se série bez vítězství protáhne na osm duelů?

Granada se ve španělské LaLize trápí a není to jen trend nové sezony, ale už v té minulé nedokázala v závěru získat tři body. Posledního vítězství dosáhla koncem dubna překvapivě na Camp Nou, jenomže od té doby už nevyhrála. Celkem to čítá dvanáct zápasů a pokud v neděli neporazí Sevillu, bude už třináct kol bez výhry. ¨

Přitom to není tak dávno, co Granada startovala v evropských pohárech a trápila jednoho soupeře za druhým. Hráčům Nazaríes jakoby došel elán a dech najednou. Před týdnem si vybrali další kus smůly, když ve Vigu prohráli gólem v 94. minutě.

Podstatně lépe je na tom Sevilla, která zatím nenašla přemožitele. V lize už zůstávají jen tři týmy, které ještě neprohrály - Real Madrid, Sevilla a Villarreal. Sevilla pod Julenem Lopeteguim navazuje na předchozí ročník a znovu se pohybuje na příčkách zaručujících Ligu mistrů. Aktuálně je čtvrtá, ale pokud vyhraje v Granadě, poskočí na druhou příčku.

Sevilla před týdnem porazila Espanyol 2:0 a úspěšná byla i na scéně Ligy mistrů, když si z Wolfsburgu přivezla bod. Fanoušky Rojiblancos může mrzet, že ve dvou zápasech milionářské soutěže ještě nevyhrála, na druhou stranu skupina G zůstává nadále otevřená.

Sevillu nečeká v Granadě lehký úkol. V minulé sezoně tam prohrála po gólu Yangela Herrery a plno práce měla i doma. Zápas na stadionu Rámona Sáncheze Pizjuána ovládla těsně 2:1. Granadě bude chybět Neyder Lozano, Yan Eteki i Maxime Gonalons. Kouč Moreno by tak mohl přejít z rozestavení 4-4-2 na 4-3-3. Ztráty počítá i Sevilla. K dispozici nebude Youssef En-Nesyri i potrestaný Thomas Delaney.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Duarte, Sanchez, Neva - Milla, Montoro, Monchu - Puertas, Suarez, Machis
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Kounde, Carlos, Acuňa - Rakitić, Gomez, Fernando - Lamela, Mir, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.12 - 3.51 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Rayo Vallecano  (sobota 14:00)
Z nováčka působícího v obvodu Puente de Vallecas na okraji Madridu se zatím klube nejpříjemnější překvapení LaLigy. Rayo totiž vytrvale poráží jednu prognózu za druhou a momentálně v tabulce směřuje za poháry! Vytrvá jeho optimismus i po sobotní návštěvě Pamplony?

Do Osasuny přijede nováček z Madridu v roli jasného favorita, i když by to před sezonou určitě řekl málokdo. Rayu se daří neustále překvapovat a ukazovat, že jeho dobrá forma z úvodu sezony není jen náhodná. Trenér Andoni Iraola si své angažmá momentálně naplno užívá a aby taky ne, když ligovému nováčkovi patří páté místo o bod za suverény jako Atlético Madrid!

V prvních dvou kolech sice Rayo prohrálo a zdálo se, že jeho nadšení rychle splaskne, jenže nováček zabral a ve zbývajících pěti zápasech urval hned 13 bodů! Poradil si mimo jiné s Granadou nebo Bilbaem. Do Pamplony ale nejezdí zrovna rádo, protože se ze stadionu El Sadar vracelo se třemi body jen dvakrát za uplynulých třináct pokusů.

Osasuna má nyní formu jak na střídačce, jednou vyhrává a následně ztratí všechny body. Paradoxní je, že body ztrácí primárně právě doma.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Blanco, Hernandez, Garcia, Angel - Moncayola, Brašanac, Oier - Martinez, Kike, Pérez
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrijevski - Balliu, Catena, Maras, F. Garcia - Comesana, Ciss - Palazon, Trejo, A. García - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.25 - 3.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RCD Mallorca - Levante UD  (sobota 16:15)
Sobotní odpoledne se bude týkat i Mallorky a Levante, které se dostanou do křížku v rámci osmého kola LaLigy. Levante se na stadionu Iberostar bude potýkat s jednou velkou nepříjemností - na Mallorce se mu totiž absolutně vůbec nedaří.

Domácí forma nahrává Mallorce jako málokdy. Právě proti Levante totiž Mallorca zpravidla neprohrává. Od konce minulého století Mallorca doma padla s Levante jen jednou! Současnost už se jeví pro tým z Baleárských ostrovů už o poznání hůř. Z posledních pěti duelů vyhrála Mallorca jen ten první a jinak se jí nedaří.

Od Realu Madrid dostala dokonce šest branek a v minulém kole nezískala ani bod s Osasunou. Do kabin sice šla za stavu 2:1, jenže i díky gólu minutu před koncem Osasuna dokázala otočit skóre ve svůj prospěch a tím odsoudila tým trenéra Luise Garcíi k potížím. Mallorca upadla až na dvanáctou příčku.

Levante je na tom ale ještě hůř. V celé první lize najdeme tři mužstva, která stále ještě čekají na první výhru v ročníku a Levante je jedním z nich. Doposud se mu povedlo nasbírat jen čtyři body a už ve dvou duelech nedalo gól.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Sastre, Valjent, Olivan, Costa - Baba, Galarreta - Ndiaye, Rodriguez, Lee - Niño
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Miramón, Vezo, Pier, Clerc - De Frutos, Martinez, Radoja, Melero - Marti, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.27 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cádiz CF - Valencia CF  (sobota 18:30)
Valencii v poslední době trochu dochází šťáva a to ještě může být ráda, že se jí netýkají ani poháry. Zastavovat pád bude v sobotu v podvečer na půdě Cádizu. Domácím se taky nedaří a mají svých starostí dost.

Sobotní podvečer otevře prvoligové brány na Estadio Ramón de Carranza, aby se zde porvaly o body týmy Cádizu a Valencie. Ani jeden z nich zatím nemůže být se svou sezonou spokojen a dvojnásob to platí především o Cádizu. Tým vedený Álvarem Cerverou se potácí až na patnáctém místě a důvodů je několik. Tím hlavním je obrana, která dostala už jedenáct branek, což je druhé nejvyšší číslo v celé lize.

Dalším je nevyrovnanost výkonů. Na jedné straně dokáže Cádiz urvat body Realu Betis a remizovat i s Barcelonou, aby následně dostal tři branky jak od Osasuny, tak o Raya Vallecano. Na domácí půdě se Cádiz s Valencií utkal už jedenáctkrát a nemá s Netopýry vůbec špatnou bilanci. Čtyři výhry, čtyři porážky a třikrát si oba týmy body rozdělily.

Rumunský útočník Florin Andone, který v Cádizu hostuje, před utkáním sdělil: "Valencia bude enormně náročný soupeř, hodně běhá a její herní styl se těžko brání. Viděli jsme několik jejích zápasů a zejména v útočné fázi kolem soupeřova vápna budeme muset být hodně ostražití. Je schopná nás kdykoli potrestat za sebemenší chybu. Věřím ale, že uhrajeme dobrý výsledek."

Los Che začali svou sezonu skvěle a kouzlo trenéra Josého Bordaláse chvíli fungovalo. Asi tak do 5. kola. V něm totiž Valencia prohrála s Realem a tento trend si bohužel stále udržuje. Už ve třetím utkání po sobě ztratila body a pokaždé dostala aspoň jednu branku. Naposledy vydřela v samém závěru aspoň bod s Bilbaem.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Cala, Haroyan, Espino - Perea, Jonsson, Alarcon - Salvi, Negredo, Sobrino
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Foulquier, Paulista, Alderete, Lato - Musah, Guillamon, Wass, Duro - Guedes, André
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.51 - 3.07 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - FC Barcelona  (sobota 21:00)
Hlavním tahákem 8. kola španělské nejvyšší soutěže je jednoznačně souboj úřadujícího šampiona Atlética Madrid proti Barceloně. Katalánci se zmítají ve finanční i určité výsledkové krizi a výhra na Wanda Metropolitano by se jim v současné situaci náramně hodila. Oba celky od sebe dělí pouze dva body a to má Barcelona o jedno odehrané utkání méně.

Souboje Atlética s Barcelonou jsou vždy ozdobou celé sezony a nejinak tomu bude i tentokrát. Atlético půjde do této konfrontace se šťastnou výhrou v Miláně v zádech, zatímco Barcelona s vědomím hořké porážky v Lisabonu. Na straně Barcy se okamžitě začalo mluvit o odvolání Ronalda Koemana a na jeho nástupce padají nejrůznější jména - Pirlo, Xavi, Tuchel apod., každopádně klubové vedení se nakonec rozhodlo Koemana podržet.

Atlético Madrid chce letos obhájit španělský titul a k naplnění odvážného cíle mu hraje do karet i současný stav Barcelony. Finanční problémy nejsou v Katalánsku už žádným tajemstvím a slavný klub se potřebuje v nejbližších letech stabilizovat, aby se mohl vrátit zpátky na vrchol. Bohužel jeho fanoušci jsou zatím svědky něčeho, na co léta nebyli zvyklí. Ve středu pyšná Barcelona utrpěla porážku 0:3 na Benfice a prohrála i druhé vystoupení v základní skupině Ligy mistrů. S potupným skóre 0:6 je zatím poslední a aby vůbec postoupila, bude mít co dělat. Ani v LaLize to není žádná sláva. Barcelona sice jako jeden ze čtyř týmů dosud neprohrála, ale už tři remízy na kontě jsou jednoznačnou ztrátou. Po remízách s Granadou a na půdě Cádizu se Barceloně podařilo zabrat a zvítězit nad Levante hladce 3:0, což jí dává jistou dávku optimismu.

Také Atlético už má za sebou ztráty. Ta poslední přišla před týdnem na půdě Deportiva Alavés a domácím stačila na vítězství jediná branka, o kterou se postaral Víctor Laguardia. Mnohem veselejší to bylo po úterním zápase v Miláně na San Siru. Souboj s AC Milán nabídl nesmírně zajímavou podívanou, kterou výrazně ovlivnilo vyloučení Francka Kessiého. Atlético pak bylo schopno vyrovnat a v nastavení urvat tři body ve svůj prospěch. Onu rozhodující penaltu měl na svědomí Luis Suárez.

A právě uruguayský útočník je ústřední postavou nastávajícího klání. Jeho příběh o přestupu z Barcelony do Atlética všichni znají. Zaměstnavatele musel změnit údajně kvůli své nepotřebnosti, přitom Suárez v Atléticu jasně ukázal, že do starého železa ještě nepatří. S madridským týmem letos získal španělský titul a v úterý rozhodující penaltou zařídil tolik důležité vítězství.

Historie vzájemných zápasů je nesmírně bohatá. Bylo už řečeno, že Atlético napříč všemi soutěžemi s Barcelonou čtyřikrát v řadě neprohrálo. Naposledy se hrálo v květnu na Camp Nou a duel skončil bez branek. Barca vyšla střelecky naprázdno i v prvním zápase minulé sezony, ve kterém Atlético zvítězilo 1:0.

Atléticu bude zřejmě chybět obránce Trippier, který odehrál s Milánem jen poločas. Výhra na San Siru stála obhájce španělského titulu nemálo sil, nicméně kádr je pohromadě a další absence Simeone neregistruje. U Barcelony je to samozřejmě jiné. Mimo hru zůstávají Dembélé, Agüero, Braithwaite a Baldé. Problémy se stehenním svalem má Pedri, zatímco Fatiho trápilo koleno. Start obou hráčů je přinejmenším nejistý. Pro Koemana je alespoň dobrou zprávou návrat Jordiho Alby.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Llorente, Savić, Felipe, Lodi - Koke, Kondogbia, De Paul, Carrasco - Suárez, Félix
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Dest, Pique, Araujo, Alba - F de Jong, Busquets, Roberto - Memphis, L de Jong, Coutinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.54 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - Deportivo Alavés  (pátek 21:00)
Deportivo Alavés chce navázat na šokující výhru z minulého kola, kdy se mu povedlo překvapit Atlético Madrid. Ani jeho další sok ale nepatří k těm, kteří by se vzdávali předčasně. Naopak, baskické Bilbao to s Alavésem doma dlouhodobě umí.

Bilbao zažilo poměrně povedený úvod do sezony, mimo jiné si rozdělilo body s Barcelonou, což se vždycky počítá, a body následně uhrál i s mistrovským Atléticem Madrid. Trenér Marcelino ale přesto nemůže být úplně spokojený, protože následně jeho muži nečekaně prohráli s nováčkem z Vallecana a k tomu ještě na domácí půdě.

Tam se po poslední remíze s Valencií vrací, aby se pokusili znovu vyhrát a posunout se v tabulce trochu výš. V páteční předehrávce 8. kola LaLigy sen a stadionu San Mamés ukáže Deportivo Alavés, které sem nejezdí zrovna s nadšením. Jakkoli je vzájemná bilance těchto dvou týmů celkově vyrovnaná, tak v Bilbau se Alavés radoval jen jednou za 25 let!

Tentokrát se navíc musí postavit proti domácí ekipě, které se jen hodně těžko dávají góly. Bilbao dostalo za sedm odehraných utkání jen čtyři branky a v lize najdete jen dva týmy s lepším výsledkem. Domácím bude chybět jen zraněné trio Yuri Berchiche, Peru Nolaskoain a Asier Villalibre, přičemž Balenziaga se po minulém střídání dal rychle dohromady.

Hostujícímu trenérovi Callejovi stále schází Edgar Méndez, ale dobrou zprávou je pokrok u dvojice Lejeune - Pons, která by mohla být v pátek připravena. A služby obou by byly určitě vítané. Deportivo sice dokázalo naposledy porazit Real Madrid dokonce i s čistým kontem, ale pořád platí, že v pěti ostatních odehraných utkáních (má o jeden zápas méně) prohrálo. Takže se teď nachází až na předposledním místě.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Lekue, Vivian, Martinez, Balenziaga - Berenguer, Vencedor, D. García, Muniaín - Williams, R. García
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Miazga, Laguardia - Aguirregabiria, Loum, Moya, Duarte - De La Fuente, Sylla, Rioja
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 3.90 - 7.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid752021:817
2.Real Sociedad751110:616
3.Sevilla FC642010:214
4.Atlético Madrid74219:614
5.Rayo Vallecano741213:713
6.FC Barcelona633011:512
7.Real Betis733111:712
8.Valencia CF732212:811
9.CA Osasuna732210:1111
10.Athletic Bilbao72416:410
11.Villarreal CF61506:38
12.RCD Mallorca72236:128
13.Celta Vigo72147:107
14.Espanyol Barcelona71334:76
15.Cádiz CF71337:116
16.Elche CF71334:86
17.Levante UD70436:124
18.Granada CF70345:123
19.Deportivo Alavés61052:113
20.Getafe CF70072:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (177)

Přidat komentář
Visca el barca

Kdo vymyslel ty stupidní pravidla s platama? Vždyť to šíleně svazuje ruce. Vyhodím trenéra bere 8. A novému trenérovi můžu dát 1/3? Kdo takovou píčovinu vůbec schválil? My opravdu chceme, aby La Liga šla totálně do prdele? Protože tam kráčí mílovými kroky.

Reagovat
Ed_Hazard

Neviem čo sa ti nezdá. Platový strop Realu ukazuje, že keď ekonomiku nerobíte ako kokoti, tak ti na platy zostanú slušné peniaze. Plačeš na nesprávnom hrobe.

Reagovat
Visca el barca

Platovej strop je naprostá blbost. Nejsme v NHL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

A ne? Může to bejt v NHL. Ale nemůže to bejt v jedný soutěži v Evrope, když si jinde dělají co chtějí. A největší blbost mi přijde, když platím trenérovi 8 milionu, proč nemůžu dát náhradě stejný plat, ale jen 1/3? Budu mít firmu, vyhodím zaměstnance a když budu hledat náhradu, tak ji nabídnu 1/3? Hm, tak to ke mně půjde makat opravdu špička. Celý to je postavený na hlavu. Nikdo se Bartomeua a spol nezastává, ale tohle je extrém. Liga potřebuje silnou Barcelonu, jako potřebuje silný Real. A dělá to přesně naopak.

Reagovat
drussbarb

Všechny soutěže by měly mít stejné podmínky. Jinak osobně považuju plážový strop za správný nástroj

Reagovat
valloire

plážovej strop je blbost

Reagovat
mistr129

stačí slunečníky

Reagovat
valloire

samozřejmě

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kenneth

Je to urcite blbost, pokud je to jen ve Spanelsku. Bud vsude nebo nikde.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Kily

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Csaplárova past

La Liga má platový strop a je nejvíc ve sračkách, trošku paradox, nemyslíš?

Pokud neumíš hospodařit, nepomůže ti ani platový strop. Platový strop = zbytečnost. Obchází se to v jiných sportech, obcházet se to bude i ve fotbale. Před lety tu všichni řvali pro finanční Fair Play a kde jsme dnes? V přímém přenosu to tady minimálně dva kluby porušují a nikoho už to nezajímá.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Manik...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Messiáš

Reagovat
smazaný uživatel

Nikde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EaP

Vysvetli mi túto situáciu , lebo ja tomu tiež neviem porozumieť. To, že je Barcelona na tom finančne zle , je pravda. Ale nerozumiem , ako môže byt tak priepastný rozdiel v platovom strope. Real ma podobný investičný dlh ako Barca. Počas pandemie sa im znížil príjem skoro na vlas rovnako. V Reale sa znížili platy o cca 13-18%. Barcelona to stiahla o 37%. Laporta zkonsolidoval krátkodobé pohľadávky a znížil ročne zaťaženie o cca 40% tým , že vzal úver od Goldman Sachs na 10 rokov miesto likvidačných krátkodobých úverov ktoré zobral Bartomeu. Uvoľnil platový rozpočet o viac ako 300 mega ročne a namiesto 635 mega teraz podliezol hranicu 210 mega. Príjem klesol z 940 mega na 620 alebo tak približne . Dodržali sa podmienky 65% zaťaženia na platy. Toto leto ani nevyužil to pravidlo 1:4 keďže po odchode Messiho, Trincaa či Griezmanna nedošiel nikto a Memphis si znížil plat na 4,5 mega. Aguero cca 4. Vyriešil nového sponzora ktorého majú predstaviť do konca roka. Kapacita štadiónu sa obnoví na 100% čo predstavuje taktiež slušný príjem aj keď sa nenaplní na 100%. Tak ako môže mat Barca strop 97 mega a Real 728 či koľko to tam písalo ? Fakt by som chcel vedieť , ako to vlastne funguje lebo toto mi nevychádza

Reagovat
Visca el barca

Přesně tak. Je někdo reálně schopen to vysvětlit? Kolik teda ročně jde na umoření dluhu?

Reagovat
valloire

Real Madrid je královský klub. Barcelona ne.

Reagovat
Xavi

Královských klubů jsou ve Španělsku tři prdele.

Reagovat
valloire

Ale jenom jeden je ten opravdu královskej.

Reagovat
celeb

praveze pre nas je to v sucasnej situacii zachranna brzda, aby Laporta nevedel spravit este viac skody, ako doteraz (neriesim Bartomea - to je ina diskusia).

Ja viem, ze su vsetci nasrani a dufaju, ze zmena trenera zrazu vsetko zazracne zmeni a znovu budeme rovnocennym timom s Baernom, Atletmi, Realom, ... lenze to je len prianie daleko od reality.

NAJDOLEZITEJSIE je, aby sa klub nesiel do bankrotu. Zatial sa nam vobec nedari znizovat dlh, prave naopak. Stratili sme mnozstvo kvalitnych hracov, nekvalitni lazari a psychicky labilni hraci ako Umtiti/Coutinho (kde sme stratili dalsich 20 mega) ostali.

Vyplacat Koemana a zobrat hocikoho, komu by nestacil 1/3 jeho platu na to, ze bude vychovavat -nast rocnych hracov, ktori su nasou jedinou buducnostou je neefektivne, nerozumne, drahe.

Po sezone sa aj tak budeme musiet zbavit dalsich hracov s vysokym platom a nulovym prinosom ako je Roberto, zhodnotit sezonu a vyhliadky do dalsej pre Busqa, Piqueho a Albu. Ich platy su stale privysoke pre nas okliesteny budget.

Radsej priviest perspektivnejsie nahrady a cast s tych platov pouzit pre navysenie platov Fatimu, Pedrimu, atd.

Frenkie to nepotrebuje - otazne je, ci vydrzi (snad len) 2-3 roky prechodneho obdobia, kym budeme schopni zostavit tim, ktory bude moct hrat o tituly.

A ci si udrzime Fatiho, Pedriho, Arauja.

Nepekne veci tu spominam? Zvykajte si!

Reagovat
Visca el barca

Pořád si neodpověděl na to, na co se ptáme.

Reagovat
celeb

si vykas?

Tie stropy uz davno mali byt vo vsetkych ligach, ktore zastresuje UEFA a mozu posielat zastupcov do Ligy Majstrov. Ze je UEFA skorumpovana prehnita organizacia, ktorej jedinym zaujmom su peniaze je vec druha - preto v tomto nic neriesi.

Tie platy su chore. Aby mal jedinec prijmi desiatky milionov rocne za to, ze sportuje - pri vsetkej ucte k ich talentu, pevnej voli a drine - to je chore. Jeden z dovodov, preco sme sa dostali tam, kde sme teraz.

Kto konkretne to vymyslel netusim, ani ma to nezaujima a nemienim stracat cas hladanim pre mna zbytocnej veci na nete. UTFG ak to fakt potrebujes vediet.

Reagovat
Visca el barca

Okej. Tak ještě jednou. Proč, když vyhodím Koemana, mohu dát nástupci jen 1/3 platu Koemana? Takovou píčovinu jsem nikdy nikde neviděl.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jednoduše řečeno kvůli tomu, že si byl sezonu předtím skoro 500 mega ve ztrátě. To pravidlo má svůj smysl, samozřejmě se nepočítalo s tím, že přijde něco jako je celosvětová pandemie. Pokud vím, tak letos Barca plánuje vyrovnaný rozpočet, což se promítne i do platových možností pro další ročník. Ale většina opatření, který Laporta udělal, se promítne až letos, tudíž na letošní možnosti to už nemělo žádný vliv.

Reagovat
Visca el barca

Díky. Kdo myslíš, že přijde místo Koemana? Můj sen je Ten Haag.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zatím bych to viděl na nějaký dočasný řešení a v létě ideálně ten Hag, to by bylo skvělý. Ale momentální možnosti jsou hodně omezený, jinak by už Koeman nebyl ve funkci.

Reagovat
Visca el barca

A ona není možnost ho vyplatit z Ajaxu? Teď hned?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Z Ajaxu rozhodně neuteče uprostřed sezóny, odmítnul i Bayern po vyhazovu Kovaće. Teď čtu Laportu, že ať se dneska stane cokoliv, Koeman zůstane trenérem. Je jasný, že se mu nechce platit odstupný, který má Koeman ve smlouvě (prý cca 12 mega).

Reagovat
Visca el barca

Já to s Koemanem už nevydržím. Je mi z něj na blití.

Reagovat
LAM

Koeman je už hotovej.Ať už svýma prohlášeníma na tiskovkách,jeho věčným stěžováním a neschopností najít taktiku,aby jsme hráli aspoň trochu na úrovni.Pokuď ho necháme i přes to,tak to bude čím dál tím horší a můžem zapomenout nejen na PO LM,ale i na Top4 v LL.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Messiáš

Souhlasim a castecne chapu i tu nechut platit odstupny, ale udajne 6 mega ja za neprodlouzeni smlouvy jako kompenzace za opusteni narodaku. To uz mi skoro prijde jako prast a uhod a proste bych necekal..

Reagovat
celeb

sam sa vyjadril, ze uprostred sezony odchadzat nebude. A ake budu nase financne moznosti na dalsiu sezonu netusim, ale po odchode Messiho a dalsich hviezd a nasich vykonov s touto konderzostavou zazraky necakaj. Navyse treba splacat mamuti dlh.

Reagovat
celeb

ok, ak ti ide preco a nie kto to vymyslel, tak si precitaj tento dlhsi clanok, podla mna zaujimave citanie pre cules: https://www.espn.com/soccer/barcelona-espbarcelona/story/4487945/barcelonas-money-crisis-forced-lionel-messi-out-will-it-leave-them-stuck-with-ronald-koeman

Reagovat
Gazdo

Ach boze uz asi viem ze olutujem to co sa opytam ale predsa… preco by futbalista - sportovec nemohol zarabat desiatky milionov?

Reagovat
Kokesh

Clubs' respective wage bills and overall spending varies from one season to the next and obviously not every club will have the same budget. That's why LaLiga introduced the so-called 4x1 rule: for every four euros gained in revenue, only one euro can be spent on the upkeep costs of maintaining a fully registered squad of players. Tebas explained it in simple layman's terms to Onda Cero: "If Barça sell a player for 100 million euros, they can only spend 25 million of that on a new player. If Barça save 10 million euros on paying a player's wages, they will only be able to dedicate 2.5 million of that towards paying the wages of a new signing; and if Barcelona want to sign a player who had a salary of 25 million euros per season, they would need to reduce their squad spending costs by 100 million - either by selling players or reducing the overall wage bill by that amount".

Reagovat
celeb

co bol hlavny dovod, preco Messi odisiel. Keby nebol Laporta neschopny ..., tak s nim predlzi hoc aj den pred vyprsanim kontraktu a toto pravidlo sa obide. Lenze sa cakalo ako dopadnu odchody, redukcie platov, termin sa presvihol a potom sa uz len Laporta snazil vymoct si vynimku argumentovanim o tom, ako ligu zasiahne odchod takej hviezdy.

Reagovat
LAM

V tom případě by jsme teď byli daleko výš nad platovým stropem, protože Messi by za drobný nehrál. Navíc by jsme nebyli schopní zaregistrovat Depaye, Aguera a Garcíu, takže by jsme neměli vůbec žádnou posilu.

Reagovat
Gazdo

Lenze stale je jeden Messi viac ako vsetci ti traja dohromady

Reagovat
dextroza_m

3:0 Atléti

Reagovat
Salfovic

To bude strašně hnusnej fotbal.

Reagovat
Spalovač šancí

To bude vraždění neviňátek. Vidím to na přesvědčivou výhru Atletů 1:0 gólem v 86. minutě.

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético dnes v suchém triku. Vzhledem k tomu, že katalánce zpráskala Benfica 3:0, tady to bude tak 4:0. Barcelona prodlouží sérii 0 střel na bránu

Reagovat
2miguel1

Realnu situaciu v Barcelone sa asi nedozvieme, prečo je až tak priepastny rozdiel v platovom strope medzi Realom a Barcou, tam je X Y premennych o ktorych nemame ponatia. Laporta možno umelo znižoval tie čisla aby bol ten strop ešte menši. Takčitak Barcelona zažila od roku 2015 úpadok. Každym rokom sme to my fanušici citili viac a viac možno s vynimkou roku 2019, kedy sme boli blizko LM. Pre mňa je ale nepochopitelne, že do kolosu, ktory ma cez miliardu eur obrat za rok sa dokaže dostat človek ako Bartomeu. Messiho najlepsie roky sme zabili priemernymi trenermi a katastrofickym vedenim. Dovolim si tvrdiť, že od roku 2016-2019 sme mali stale top3 mužstvo na papieri no len Messiho genialitou sme dokazali niečo vyhrať. Vydame sa asi cestou omladenia mužstva s tym, že stari harcovnici Alba Bus Pique to už nejako dokopú. Čo mi je ľuto, že Ter Stegenova kariera v Barcelone prišla asi v najhoršom čase, on nieje ani už najmladši ani nezažil tu Pepovu eru

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Raul=Real

Ak by Atletico prehralo v Milane a aj dnes, mozno by bola mala nadej ze to zatrasie s Cholovou stolickou...takto ten marazmus bude pokracovat dalej mozno debakel od Poolu by tiez pomohol

Reagovat
Kily

určitě ne, v červenci podepisoval novou tříletou smlouvu, to by musel být nějaký dlouhodobý výsledkový a herní výpadek, aby vedení o jeho propuštění vůbec začalo uvažovat

Reagovat
Raul=Real

Herne je to otras(vypadok) už veeelmi dlho (vzhladom na miliardovy tim ktorym disponuje)

Reagovat
Slavia10

Já bych si hodně přál Gallarda jako trenéra Barci, ja asi i více věřím Gallardovi než Xavimu ale i Gallarda si myslím, že by měl přijít nejdřív až po této sezóně.

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Gazdo

Kto to vlastne je? Ja o nom fakt nic netusim. Mohol by si ho nejako popisat? Alebo ktokolvek?

Reagovat
LAM

Stehen, Dest,Araujo, Piqué, Mingueza, Sergio, Nico, Baví, F. De jong,Coutinho, Depay

Nechápu rozestavení. Aby to mohlo bejt 4-3-3 tak by musel hrát Yusuf. Takhle máme na hřišti 3 DM

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně bez LDJ a Depay na hrotu.

Reagovat
EaP

4321 je rozostavenie ale predpokladám , že Gavi bude hru ťahať do krídla. Ono Yusuf sa tam síce hodí viac ale ma výrazný deficit pri bránení a preto voľba Gaviho je správna. Čiže očakávať môžeš 433 ale s tým , že Gavi bude stiahnutý nižšie

Reagovat
Lemiux66

Ale jo, cesta by mohla vést skrze střed pole. Uvidíme jak směrem dopředu, Memphisovi by to mohlo alespoň jednou vyjít, co poztrácí obstará záloha… snad. Hlavně ať nerozhodne Sua. remíza by mohla bejt

Reagovat
patas92

Za mě dobrá

Reagovat
smazaný uživatel

couts

Reagovat
smazaný uživatel

omg, ten Coutinho je fakt vtip, už stihl posrat každý dotek s míčem

Reagovat
roman1978

Reagovat
Kokesh

Nechápu co se čeká od De Jonga, ale ten kluk je takhle vysoko úplně v lese..

Reagovat
Rattlesnake

v tom rozestavení 4-5-1 jsou v lese úplně všichni.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to jednoduché.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole...jednou to mohl trefit a zase mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Sua je milosrdný

Reagovat
Ed_Hazard

On si vas setri na druhy polcas

Reagovat
Ed_Hazard

Tak som sa zase zmylil

Reagovat
Eichel

Piqué pôsobí dosť zmätene... tam treba riešiť druhého stopéra k Araújovi cez leto

Reagovat
smazaný uživatel

A Garcia prišiel načo?

Reagovat
Eichel

García je 20ročný chlapec, ktorý skutočne momentálne neukazuje kvality na to aby na ňom stála obrana. Som s ním úplne v pohode ako s tretím stopérom, avšak nemôže to na ňom stáť.

Reagovat
Ed_Hazard

Vidiet zmatenych a dohadujucich sa Busquetsa s Piquem, to je na nezaplatenie.

Reagovat
smazaný uživatel

vystrelila dneska na bránu?

Reagovat
smazaný uživatel

vystrelia

Reagovat
Ed_Hazard

Pozeram do statistik a vidim 3 strely a z nich 0 na branu.

Reagovat
2miguel1

Oni netušia kam kde kedy maju bežať. Ten tim nema tvar.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvar ma, ale zatim tak Riberyho

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Messiáš

Depay silena ztrata, ale jak je mozne, ze tam je takova dira. Zadne vyplneni prostoru, nic. Brejk, ztrata na pulce soupere a smitec. Silenost

Reagovat
smazaný uživatel

Sua si ještě mohl před zakončením dát párek Opět stupidní ztráta Depaye a protiútok, pořád dokola.

Reagovat
patas92

Proč šel Pique radši chytat, místo aby šel do Suareze

Reagovat
LAM

Protože je to debil

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Eichel

on je dnes úplne mimo... musí cez polčas dole

Reagovat
Hristo Stoichkov

Protože to dělá poslední roky stabilně, stejně jako reaguje na každý naznačení střely, podobně jako Stegen .

Reagovat
Hristo Stoichkov

Teď se dívám ještě jednou na ten druhý gól. Luisito to klasicky zpracuje třetím dotykem, Piqué v bráně a Stegen se válí s vystrčenou nohou . Dokud má nějakou cenu, tak bych ho klidně prodal.

Reagovat
Tombull

Souhlas,šel strašně dolu.Škoda,že jsme nemohli vzít v létě Donnarummu.Podle mě ho bude chtít Laporta v létě směnit a přivíst Onanu zadarmo.

Reagovat
Kejza

Stegen fakt není něco, co je potřeba nutně měnit. Možná kdyby nechytal za totálně děravým systémem, neřešili bychom, kolik toho musí zvládnout chytit. Moc jsme si zvykli na to, že střelecký tutovky s nim v bráně nutně nekončí tutově gólem. Dolů šel celej tým a Stegen není superman. Byly v minulých sezónách zápasy, kdy bychom bez něj dostali doslova napráskáno - a nebylo jich málo.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Hristo Stoichkov

Už dost dlouhou dobu má mnohem lepší jméno než výkony a platový podmínky, vůbec bych se jeho odchodu nebál. Navíc se neustále mluví o tom, jak je komplexní a moderní, přitom vůbec nedokáže anticipovat a hrát za vysokou obrannou linií, už tak zoufalý a pomalý obraně vůbec nepomůže. A co mě štve nejvíc je to, že “lídři” současný Barcy jsou v mentálním bloku, ty zápasy pravidelně prohráváme ještě předtím, než se kopne do míče, když už zmizel i poslední faktor úspěchu Messi. Prostě bych se nebál to mužstvo rozprášit a postavit znova, ačkoliv to bude bolet a trvat několik let. Ale s těmi přeplacenými lídry to stejně nikam nedotáhneme a čím dřív se jich zbavíme, tím dřív budeme zpátky.

Reagovat
Tombull

Konečně někdo napsal,co si myslí hodně lidí, Ter Stegen už jenom přežívá a nevím proč by měl být chráněnej, v top zápasech je vystrašenej jako mladej kluk,má příšernou rozehrávku , o nějakým dirigování obrany a šéfování týmu nemůže být ani řeč. Když revoluce tak pořádná,obranu to chce komplet novou v čele s brankářem.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kejza

No, když se bude vyhlašovat, že nic než tituly nás nezajímá a Barca musí vždycky vyhrávat, tak je úplně jedno, koho tam ve výsledku dosadíš. Ale chápu, že novej kádr bude bez toho tebou zmíněného bloku - nicméně si akorát brzo vypracuje svůj. To ale nic nemění na tom, že Stegen není to, kde nás nejvíc tlačí bota, ani to druhý nejpálivější místo, ani třetí, čtvrtý atd. Změna zrovna na tomhle postu je navíc nejistější než cokoliv jinýho a s citem vedení pro doplňování kádru bych se jí hodně bál. Myslet si, že by tam jinej brankář se současnym mindsetem týmu předváděl víc, je totální utopie.

Reagovat
patas92

Pod Enriquem chytal dobře, pod Valverdem to byl po Messim nejlepší hráč. Poslední dvě sezóny je fakt hrozný a zaslouženě kritizovaný, ale pod Koemanem bych individuální výkony hodnotil trochou víc shovívavěji.

Reagovat
Visca el barca

Jasně, prodejme ho a za 1/3 platu udělejme uklizečku. Jeden z mála co má úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Mezihra špatná není,ale k čemu je to platný,když se pod tim tragédem na lávce nedokážem naučit už přes rok jak bránit?Opravdu chce nechat tohle ho.no na lávce?

Navíc jenom z jednim útočníkem na hřišti dáme Atletům asi jen těžko gol

Tohle mě už nebaví

Reagovat
Eichel

Koeman fakt musí ísť, to je totálny punk, oni netušia ani, čo majú robiť. Ako som sa ho dlho zastával... tak toto skrátka ďalej nejde.

Prianie Pimienta. Realita asi dočasne Albert Capellas a potom Martinez

Reagovat
Xavi

Realita Koeman.

Reagovat
CHONG

Tahle Barcelona se prostě musí líbit každému...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
teenz

Nemit konkurenci je nuda.

Reagovat
Eichel

tak je tu Atlético...

Reagovat
CHONG

Atleti a Sevilla budou víc než zdatná konkurence.

Reagovat
valloire

máme

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Přečíslování v záloze mu docela vyšlo, takže jsme schopní držet míč a nějak kombinovat, ale už zapomněl, že když všechny včetně beků posune nahoru a do středu, tak to bude vzadu hořet jak magor. Atlétiku samozřejmě stačí absolutně banální narážečky a jsou u brány. Ach jo.

Reagovat
2miguel1

Musí prísť osobnosť.

Ak chce byť Xavi nesmrteľný, musí prisť práve teraz. All in na Xaviho.

Reagovat
Lemiux66

na nova cinema kdyztak Interstellar…

Reagovat
Kejza

doufám, že máš doma imax promítačku

Reagovat
Spasitel

Barcelonu som nikdy moc nemusel ale vždy som ju rešpektoval ale strašne kvalitatívne klesla a hlavný problém vidím v tom pseudotrénerovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co katalánci? Prodloužíme sérii žádné střely na bránu?

Reagovat
Tromas

S prvním poločasem jsem úplně spokojený. Včetně Cholovi sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz sa neviem rozhodnúť či za moment prvého polčasu vybrať ako si nechal pique utiecť "starého" suareza okolo seba akoby prešlo pendolíno a už tradične s dvihnutou rukou pozeral na loptu v sieti alebo keď si pri druhom góle išiel zachytať

Už by to prekonal len nejaký jeho vlastný gól v polčase druhom..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak málo stačí ke štěstí

Reagovat
Eichel

ja som mal smiech cez slzy, keď po prvom góle začal Bus a Piqué vlastne riešiť, čo sa stalo... my fakt pôsobíme totálne komicky

Reagovat
Ed_Hazard

Lol faul na Llorenteho a on to piskne opacne

Reagovat
Messiáš

To je nezvladnute v hlave Phile, jen trefit branu a nejakou razanci, ale umisteni bida.., Gavi hezky bojuje, s tou postavou je neuveritelny jak je v tech soubojich odolnej

Reagovat
smazaný uživatel

to je lopata já ho už fakt nenávidím, vyjebanec za 120 mega

Reagovat
celeb

skodaaa

Couts hra najlepsie za velmi dlhu dobu a to zakoncenie mu mohlo dalej pomoct. Snad ho to nerozhadze.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Koeman, aspoň sundal toho dřeváka

Reagovat
Kejza

ještě budem letos s láskou vzpomínat na Valverdeho, kdy se řešilo, že už je pro nás sakra upachtěný vyhrávat. teď to je spíš o tom, že vlastně není nijak těžký nás porážet. Koeman absolutně nedokáže najít účinnou taktiku. letos jsme hráli dobře jenom proti týmu, kterej hrál totálně odevzdaně a bez nápadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom to ani tak upachtěný nebylo, když se podíváš na počty gólů.

Reagovat
Kejza

no, u drtivý většiny těch klíčovejch zápasů už mi to přišlo jako hra na výhru / postup o jeden gól. takový ty pure joy mače jako za enriqueho (nebo samozřejmě pepa) už teda skoro nepamatuju. a když přišly, tak třeba taky totálně zhořkly v odvetě, žejo. bylo to holt jen o Messim, kterej do toho šedýho pragmatismu občas dodal něco výjimečnýho

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, ve druhém poločase skoro nemůžu udržet oči na obrazovce, naprosté mrtvo.

Reagovat
CHONG

Grado se ale snaží vrátit Barcelonu do hry

Reagovat
Kejza

taky bych to chtěl trochu vygradovat tu nudu

Reagovat
PP

Barcelona nemá šanci dát gola prakticky žádným jiným, než sakra náhodným způsobem.. to je sešup ty jo. Že se stane Arsenal během pěti let mid-table tým, no budiž.. Ale že z Barcelony během 3.. to je brutal.

Reagovat
Kejza

tak Arsenal ale reálně midtable tým už několik sezón je. tady to na to poprvé teprve vypadá (ale LaLiga je lehčí, boj o poháry bude)

Reagovat
SunFells

"Že se stane Arsenal během pěti let mid-table tým"

Reagovat
Kejza

jo, já to nepřehlídnul. ale až skončí tahle sezóna a Barca bude reálně mid-table tým a tu další to potvrdí, pak to bude vhodný přirovnání. já jsem sice sakra skeptickej po těchhle posledních výkonech, ale máme osmý kolo zas jako.

Reagovat
PP

ten tým nemá žádnou silnou zbraň. Vám by pomohlo hrát zaňdoura a na brejky s mladýma.. jenže vy zandoura vůbec neumíte. Přitom Koeman by byl docela vhodný na toto, ale jste Barca a ta zandoura vlastně ani nehrává. Přechod do útoku je bez Messiho žalostný.

Reagovat
Kejza

jo, souhlasim. tam je taky problém v mentalitě. když není soudnost a plete se na sebe příliš velký bič, nastupuje akorát frustrace a sešněrovanost z nenaplnění absolutně nereálných cílů. ten tým teď musí postupovat krůček po krůčku, vytyčovat malý cíle, jinak se úplně sesype..

Reagovat
SunFells

Tipy kdo jim ukradne Frenkieho De Jonga? Jako DM by udělal v MU zázraky.

Reagovat
Kejza

no, moc pěkný

Reagovat
Doubas

Tvl, kdyby mi pred peti lety nekdo rekl, ze nam Suarez bude davat goly za Atletico a ze Neymar s Leosem budou v PSG, tak bych se mu solidne vysmal. To, co jsem zase dneska videl me uz kurva fakt ale boli

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Laporta myslel vážně, že Koemana nevykopne, tak fakt nevím, o co mu jde...takhle mrtvý tým a polovina sezony je ještě daleko.

Reagovat
valloire

Barca jako za mýho mládí...jen tak dál. Já věděl že to přijde.

Reagovat
Raul=Real

Gutiho tam ale mohol dať

Reagovat
Ed_Hazard

Thibo - Vasquez, Militao, Alaba, Nacho, Valverde, Modrič, Camavinga, Kroos, Vinicius, Benzema

Schválne som dal medzi hráčmi iba čiarky, som zvedavý ako budú tí hráči rozmiestnení v poli

Reagovat
CHONG

Za posazení Caseho

Reagovat
CHONG

Nejlepší útočník ligy se brání těžko, no

Reagovat
Ed_Hazard

Nám dvom ten RdT nedá spať, že?

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

ako hovorím Real je vo väčších sračkach ako Barcelona...

Reagovat
DreamTeam

Klasicky první poločas bez zájmu.

Teď to zase všechno nahánět ve druhém

Reagovat
Ed_Hazard

Sakra ale Espanyol hra dobre. Bude tazke to aspon vyrovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidaaal Po gólu v Clásicu druhá věc, která se mu podařila udělat pro Barcu

Reagovat
DreamTeam

Pro Barcu?

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
smazaný uživatel

Real

Reagovat
Kokesh

Obrana je šílená. Myslím, že to nadšení Carlem hodně rychle opadne...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Souhlas, až vyprší jeho lidskost, kvůli který ho mají hráči tak rádi, tak začne být čím dál víc znát, jak je trenérsky za zenitem.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Israha

Reagovat
CHONG

A Carlo může za to, že oba stopeři odešli, napravo je skleněnka a záložník bez formy a nalevo dlouhodobě zraněný hráč a maník, který běhá pomaleji než já?

Reagovat
Kokesh

Neřeším individuální výkony, ale systémový chyby, které se opakují dokola a dokola. Šílenost.

Reagovat
CHONG

Ty systémové chyby ale mají původ v individuálních výkonech, obrana s nesehranými stopery, pomalým levým bekem a parodií na pravého beka prostě systémově fungovat nemůže...

Reagovat
Kily8

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole my dostaneme gol z kazdeho hovna Ta obrana ma uz seriozne zacina srat, poprosil by som Carla nerozosierat duo Alaba - Militao a stavat hrqcov na svoje pozicie. Nalavo Miguel a ked uz je ozaj zle tak napravo Nacho

Reagovat
popltak

La ligae upadá už i tady na ef

Reagovat
gonzalesl_is_back

Prohráli jsme? Ano. Bavím se fotbalem pod Carlem? Ano!

Reagovat
Ed_Hazard

Lucas už nemôže nastúpiť v ďalšom zápase v obrane Celé zle

Reagovat
smazaný uživatel

Ted na konci to bylo fakt k nasrani. Jde o kazdou minutu a on tam zajebe snad 3 akce.

Reagovat
Kily8

Reagovat
Phillipinho

Espanyol dneska hodne solidni. Maji tam spoustu kvalitnich hracu, na ktery se hezky kouka

Reagovat
Lemiux66

hele

Reagovat
valloire

mi sme nevihrály?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele