LaLiga - preview 8. kola: Barcelona v Pamploně

Včera, 09:17, aktualizováno dnes, 08:58
Previews
Hansi Flick (© FC Barcelona)

Už v neděli se odehraje vysoce očekávané madridské derby, ani sobotní program ovšem není vůbec nudný. Barcelona by ráda dostala Real Madrid pod tlak, to se jí může povést výhrou v Pamploně. Odpíchnout od sestupových pozic se ve vzájemném zápase chtějí ambiciózní výběry Realu Sociedad i Valencie. Naopak Rayo i Alavés jsou se svým postavením spokojeni a povrdit ho mohou v utkáních s hůře umístěnými celky.

Athletic Bilbao - Sevilla FC

neděle 16:15

Do baskického Bilbaa přijede v neděli Sevilla, aby zde odehrála již svůj osmý zápas v nové sezóně španělské LaLigy. V cestě jí bude stát místní Athletic Club, který se bude pokoušet o páté vítězství v sezóně a posun v případě příznivých výsledků dalších utkání, až na třetí místo tabulky. Naopak Sevilla je v tabulce až třináctá a zatím se marně snaží nahlédnout do její horní poloviny. V případě maximálního bodového zisku by se jí to ale mohlo podařit.

Tři vítězství z posledních tří ligových zápasů, taková je skvostná bilance Basků mezi španělskou elitou. Po výhrách nad Las Palmas a Leganés hostili na svém stadionu v minulém týdnu Celtu, které chtěli oplatit květnovou porážku 1:2 z Viga.

A úvod zápasu vyšel "Los Leones” dokonale. Už po čtyřech minutách se po rohovém kopu k míči dostal Gorka Guruzeta a Athletic rychle vedl. "Los Celestes” se rychle vzpamatovali a z penaltového puntíku srovnal Aspas. Pak mohli jít hosté dokonce do vedení, ale Aspasova trefa byla pro ofsajd odvolána. A tak se podruhé v zápase těsně před pauzou prosadil Guruzeta. Konečné vítězství 3:1 pak deset minut před koncem pečetil Djalo.

V týdnu pak Athletic cestoval v rámci utkání Evropské ligy do Říma, kde změřil síly s místním AS. Italský celek prožívá doposud prachbídný začátek do sezony, z úvodních pěti duelů ovládl jediný. V pohárovém duelu to ale dlouho vypadalo na triumf Římanů, po půlhodině hry se totiž prosadil Dovbyk a pak se skóre dlouhou dobu neměnilo. Nakonec ale Valverdeho svěřenci dokázali vyrovnat, pět minut před koncem se trefil Paredes a zařídil tak Baskům remízu 1:1.

Povedené vystoupení má za sebou také Sevilla, která na rozdíl od svého soupeře v týdnu odehrála vložené ligové kolo. V něm hostila na Estádio Ramón Sanchéz Pizjuán Valladolid a je potřeba říct, že s ním svedla velmi tuhý boj až do konce. První gól v utkání si do vlastní sítě vstřelil Torrés, hosté ale deset minut po pauze srovnali zásluhou Péreze. Nakonec se ale z vítězství radovali domácí, a to díky Chiderovi Ejukemu, který Andalusany posílil letos v létě. Nigerijec skóroval přesnou ranou k tyči a rozradostnil tak domácí tribuny.

Na straně domácích do zápasu nebude moci zasáhnout Álvarez a také brankář Unai Simón. Marodka "Los Nervionenses” je rozsáhlejší. Nepředstaví se Marcao, Ňíguez, Romero a Sow.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - De Marcos, Vivian, Paredes, Boiro - Ruiz de Galarreta, Prados - I Williams, Sancet, N Williams - Guruzeta

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Montiel, Badé, Salas, Barco - Gudelj, Agoume - Ejuke, Fernández, Lukebakío - Iheanacho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.81 - 5.05

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Getafe CF - Deportivo Alavés

sobota 14:00

Deportivo Alavés zatím zvládá start do nového ročníku až překvapivě dobře, na což bude chtít navázat i v sobotu krátce po obědě. Cestuje na Estadio Coliseo del Golfo, kde své domácí zápasy hraje Getafe, a bude chtít využít jeho špatné formy.

Getafe stejně jako Depor v minulém kole neslavilo úspěch a prohrálo. Nicméně těšit je oba může fakt, že těžší soupeř je už v první části sezony nečeká. Getafe totiž prohrálo s Barcelonou, zatímco Depor se postavil druhému ze slavné dvojice El Clásica. Getafe si minule nevedlo úplně špatně, Barcelona se omezila jen na jedinou vstřelenou branku, ale co to bylo Getafe platné? Souhrnem se dá říct, že jeho sezona zatím neprobíhá podle představ.

To dokonale ilustruje fakt, že Getafe je jedním ze dvou týmů, které v této sezoně ještě nevyhrály. Tím druhým je Las Palmas, kterému nepřekvapivě patří poslední příčka. Celek z předměstí Madridu na tom samozřejmě není o mnoho lépe, usídlil se totiž až na devatenáctém místě a na jeho kontě najdeme pouhé čtyři body. Velkým problémem týmu trenéra Bordaláse je zejména střelba branek, kterých útočníci Getafe dali dohromady jen tři.

Pokud bych měl tipovat výsledek, asi bych si vsadil na remízu, jelikož z posledních osmi vzájemných duelů jich šest skončilo právě dělbou bodů. Deportivo Alavés je na tom o mnoho lépe a na svého soka se dívá z uctivé a klidné vzdálenosti. Patří mu totiž osmá příčka a za sedm zápasů už třikrát vyhrálo. K tomu mu vydatně pomáhá i lepší produktivita, neboť Depor se postaral už o jedenáct branek. Ke cti mu slouží i to, že si poradil i s týmy jako Real Sociedad nebo Sevilla.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Dakonam, Berrocal, Alderete, Iglesias - Pérez, Uche, Milla, Santiago, Sola - Mayoral

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Mourino, Abqar, Diarra, M. Sánchez - Novoa, Benavidez, Guevara, Conechny - García, Villalibre

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 2.77 - 3.44

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - CD Leganés

sobota 16:15

Rayo Vallecano bude v sobotu odpoledne pokračovat ve svém tažení v sezoně 2024-25 doma proti Leganés a pokusí se prodloužit svou neporazitelnost v LaLize na čtyři zápasy. Svěřenci Iňiga Péreze nastoupí do zápasu po remíze 0:0 s Gironou, zatímco Leganés v posledním zápase ukončilo sérii tří porážek ve španělské nejvyšší soutěži remízou 1:1 na hřišti Getafe.

V minulé sezóně se Rayo příliš nepředvedlo a v těžkém období skončilo v tabulce na 17. místě, ale v sezóně 2024-25 začalo mužstvo z hlavního města solidně. Vždyť díky bilanci dvou výher, tří remíz a dvou porážek ze sedmi zápasů nasbíralo devět bodů a v tabulce se nachází na 10. místě, čtyři body nad sestupovým pásmem.

Leganés si díky loňskému titulu v Segunda División zajistilo návrat do LaLigy a po čtyřech letech strávených ve druhé lize se vrátilo do nejvyšší soutěže. "El Lega" v této sezóně ze sedmi zápasů jeden vyhrál, tři remizoval a tři prohrál, takže nasbírala šest bodů a v tabulce se nachází na 15. místě, jeden bod nad sestupovým pásmem.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Batalla - Balliu, Lejeune, Mumin, Ratiu - De Frutos, Díaz, Valentin, Embarba - Palazón, Camello

CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Saenz, González, Nastasić - Rosier, Cisse, Tapia, Cruz - Rodríguez, De la Fuente, El Haddadi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.15 - 5.32

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Valencia CF

sobota 18:30

Od půl sedmé večer se v baskické metropoli San Sebastiánu bude konat další utkání LaLigy, v němž se La Real pokusí opět vyhrát a zažehnout nějakou delší sérii vítězství. Doposud je totiž začátek ligy z jeho pohledu jedno velké trápení. Naštěstí pro něj na tom jeho soupeř z Valencie není o moc líp.

Pokud ve svých tipech vycházíte z předchozích utkání a statistik, tak vám asi neuniklo, že nejpravděpodobnějším výsledkem je remíza. Dělbou bodů totiž skončily čtyři z posledních sedmi duelů. Ani jeden z týmů by se ale tentokrát s bodem nespokojil, protože oba mají urgentní potíže a tedy i potřebu zvítězit. Oba týmy totiž zatím zažily radost z výhry jen jednou a patří jim až nedůstojné nízké příčky v tabulce. Real Sociedad je šestnáctý, Valencia se nachází ještě o jednu příčku pod ním.

Hned na úvod se La Realu nepovedlo uzmout body Rayu Vallecano, s nímž v prvním kole nedůstojně prohrál. Pak se sice trochu zmátořil a zvítězil nad Espanyolem, jenže to taky byla jediná dobrá zpráva. Od té doby se La Realu nedaří a tým trenéra Imanola Alguacila se trápí po herní i výsledkové stránce. A lepší to nebylo ani v Evropské lize, kde se Real Sociedad utkal s francouzským Nice. Výsledkem nepříliš záživného utkání byla opět jen remíza.

Mužstvo ze San Sebastiánu proto potřebuje co nejdřív dobrý výsledek a těšit ho může aspoň to, že se opírá o domácí prostředí. Pokud vezmeme v úvahu i Evropskou ligu, tak La Real bude následující tři duely hrát před svými příznivci na domácí půdě. Pohled na marodku už ale moc optimismu nebudí, protože Alguacil nemůže počítat s hráči jako Ander Barrenetxea, Sadiq Umar, Hamari Traore a Arsen Zacharjan.

S Rafou Mirem Valencia zřejmě ještě nějaký čas počítat nemůže kvůli suspendaci, kromě něj jsou zranění Jose Gayá, Jaume Domenech a Mouctar Diakhaby. Takže docela klíčové postavy obvyklé základní jedenáctky. Asi i proto se Los Che tak trápí. Trenér Rubén Baraja sleduje, jak jeho tým předvádí jeden matný výkon za druhým. V předminulém kole se Valencii sice povedlo porazit Gironu, ale bylo to její jediné vítězství. Prohry má na kontě naopak už čtyři. Minule si pak jen rozdělila body s Osasunou.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Aramburu, Zubeldia, Aguerd, Goméz - Kubo, Zubimendi, Turrientes, Sučić - Oskarsson, Oyarzabal

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Correia, Tarrega, Mosquera, Vazquez - Lopéz, Guerra, Pepelu, Rioja - Almeida, Duro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.31 - 5.24

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

CA Osasuna - FC Barcelona

sobota 21:00

Osasuna si vede až překvapivě dobře a pomalu se prokousává tabulkou dostatečně vysoko, aby si vytvořila dobrý základ pro záchranu. Nicméně v sobotu ji čeká asi nejnáročnější možný soupeř. Do Pamplony totiž zavítá Barcelona, která je zatím v LaLize naprosto suverénní a její výkony nahánějí oprávněný strach.

Osasuna si zatím nevede vůbec špatně a pomalu sbírá jeden bod za druhým. V doposud hraných sedmi duelech vyhrála už třikrát a dvakrát remizovala. To ji zanechává na skvělém sedmém místě, navíc jí jen bod chybí na čtvrtou příčku v tuto chvíli obsazenou Atléticem Madrid. Los Rojillos si pod vedením trenéra Vicenteho Morena připsali v posledních dvou duelech čtyři body, když nejprve vyhráli 2:1 doma s Las Palmas a v minulém kole si rozdělili body bez branek s Valencií.

Zejména doma na stadionu El Sadar se Osasuně skvěle daří, neboť v domácím prostředí získala už deset bodů z celkových dvanácti možných. Už ve třech posledních duelech doma vyhrála, poradila si s Mallorcou, Celtou Vigo a zmíněným Las Palmas. Mužstvo z Pamplony má co napravovat, neboť v minulé sezoně skončilo až jedenácté, zatímco v předchozí sezoně zakončilo ligu na sedmém místě.

Proti Barceloně se svěřencům trenéra Morena moc nedaří, katalánského giganta v lize neporazili už od roku 2020. Aktuální šňůra s Barcelonou rozhodně není pozitivní, protože už posledních pět ligových utkání s Barcelonou prohráli. Momentální problémy se týkají také útoku, protože v kádru Osasuny není jediný hráč, který by se zatím prosadil víc než jednou.

Pozitivem je alespoň to, že s výjimkou dvou dlouhodobých absentérů Ikera Muñoze a Kikeho Barjy nemá Osasuna další zraněné. Barcelona jich naopak má plno a absence ji teď pronásledují. Trenér Flick nemůže počítat s celou řádkou hráčů, mezi které patří Ter Stegen, De Jong, Ronald Araújo, Fermín López, Dani Olmo, Andreas Christensen, Gavi a Marc Bernal.

Barcelona se v tomhle duelu pokusí o vítězství v osmém zápase LaLigy na jejím začátku po sobě. To je mimochodem věc, která se jí v celé její historii povedla jen jednou. I přes rozsáhlou marodku si Blaugranas vedou naprosto fantasticky a zatím v LaLize drtí jakoukoli konkurenci. Vyhráli už sedm zápasů v řadě a patří jim pochopitelně první příčka s náskokem čtyř bodů na Real Madrid. Jen ta prohra v Lize mistrů s Monacem ten téměř dokonalý obrázek kazí.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Boyomo, Herrando, Bretones - Moncayola, Torro, M. Gómez - Zaragoza, Budimir, Oroz

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Peña - Koundé, Cubarsi, I. Martinez, Baldé - E. García, Pedri - Yamal, Torre, Raphinha - Lewandowski

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.08 - 4.70 - 1.53

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Valladolid - RCD Mallorca

pátek 21:00

Osmé kolo začne páteční předehrávkou, ve které se utkají Real Valladolid s Mallorcou. Zatímco nováček nejvyšší soutěže se trápí zejména v útoku a je až osmnáctý, "Los Piratas” se vyhřívají na skvělém pátém místě a výborný start do sezony budou chtít potvrdit i nyní na Estádio José Zorilla.

Právě sem Mallorca přijede po takřka roce a půl. Tehdy zde týmy svedly lítý boj, který nakonec skončil remízou 3:3. Jinak se ale ve vzájemných zápasech v poslední době více daří Realu, který dokázal ovládnout šest z minulých osmi soutěžních duelů.

Jak už bylo řečeno, Ostrovanům se vstup do nového ročníku povedl, s velmi nízkým skóre 6:5 mají už na svém kontě jedenáct bodů. Naposledy dokázali otočit utkání s Betisem, když na konečných 2:1 dal v nastavení Valery.

Valladolid naopak padl v utkání s městským rivalem Betisu, Sevillou FC. Přestože na vlastní gól Torrése dokázal ještě zareagovat Pérez, pět minut před koncem rozhodl o čtvrté porážce "Pucelanos" přesným zásahem Ejuke.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Hein - L. Pérez, Comert, Torrés, Rosa - Martin, Jurić, K. Pérez - Moro, Latasa, I. Sánchez

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Greif - Sánchez, Valjent, Raillo, Mojica - Mascarell, S. Costa - Navarro, D. Rodríguez, Darder - Larin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 2.90 - 2.63

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
7
7
0
0
23 : 5
21
2
Real Madrid
7
5
2
0
16 : 5
17
3
Atlético Madrid
7
4
3
0
11 : 3
15
4
Villarreal CF
7
4
2
1
14 : 14
14
5
Athletic Bilbao
7
4
1
2
11 : 7
13
6
RCD Mallorca
7
3
2
2
6 : 5
11
7
CA Osasuna
7
3
2
2
8 : 11
11
8
Deportivo Alavés
7
3
1
3
11 : 10
10
9
Rayo Vallecano
7
2
3
2
8 : 7
9
10
Celta Vigo
7
3
0
4
14 : 14
9
11
Real Betis
7
2
3
2
7 : 7
9
12
Girona FC
7
2
2
3
8 : 10
8
13
Sevilla FC
7
2
2
3
7 : 9
8
14
Espanyol Barcelona
7
2
1
4
7 : 11
7
15
CD Leganés
7
1
3
3
4 : 8
6
16
Real Sociedad
7
1
2
4
3 : 7
5
17
Valencia CF
7
1
2
4
5 : 10
5
18
Real Valladolid
7
1
2
4
3 : 15
5
19
Getafe CF
7
0
4
3
3 : 6
4
20
UD Las Palmas
7
0
3
4
8 : 13
3

Zbývající zápasy

29.09. 14:00
Celta Vigo - Girona FC
29.09. 18:30
Real Betis - Espanyol Barcelona
29.09. 21:00
Atlético Madrid - Real Madrid
30.09. 21:00
Villarreal CF - UD Las Palmas

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
rominhoFCB

Ayza Gámez : ????️"It's normal for referees to be afraid of sending off Madrid players like Vinicius or Endrick. I sent off Cristiano at San Mamés, and it cost me relegation to the Second Division and my refereeing career. Additionally, I had to testify before the Committee to explain CR7's expulsion."

Reagovat
technecium

To jeste nekoho prekvapuje?

Reagovat
kaja900

Jeden to sem pošle a druhý napíše tohle, jste fakt vtipný poslední dobou že zrovna fans Barci se vyjadřují k těmhle tématům tyjo

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kluivert9

A kdo čekáš, že se k tomu bude vyjadřovat? Fanoušek Frankfurtu? Fanoušek Ipswiche? Nebo fanoušek Coma? Vyjařuje se k tomu ten, kdo vaši tlačenku sleduje víkend co víkend... překvápko

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Majk91

Reagovat
kaja900

Jakýkoliv jiný no nějak zapomínáte na vaše dřívější tlačenky mi přijde, nevím jestli zrovna v tomhle si mají oba tábory co vyčítat.. navíc s tím že měl Vini nebo Enrick dostat červenou, s tím souhlasí všichni fanoušci Realu, ale to je jeden zápas, ne víkend co víkend

Reagovat
Well

Zajímavé, jen Ronaldo ty redky a následné tresty dostával, Messi si mohl dělat co chtěl.

Reagovat
misinho7

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Laliga

Hmmm dôveryhodný zdroj Asi ako keď sa budú tvojej bývalej pýtať čo si zač.

A to ešte nič nie je. Taký Cassano prezradil, že Ronaldo nevie hrať futbal. Ktovie čo ešte vypláva na povrch

Reagovat
los_blancos

https://www.levante-emv.com/deportes/2014/06/23/valenciano-ayza-gamez-pierde-categoria-12750983.html

Bolo to kvôli veku (45) a priemernému známkovaniu, skúšaj ďalej.

Reagovat
Cracker10

Fotbal je byznys nic jineho, proto kope zelvak penalty atd. Smirte se s tim. Doporucuju sazet na Real.

Reagovat
MystycMac

CR karty a tresty dostaval bežne ...Messi robil všelijaké zmrdstva a karty tresty nedostaval...

Reagovat
Juan Román Riquelme

Días después del incidente, Ayza Gámez confesó en una coferencia en l'Alcudia que volvería a expulsar a Cristiano y denunció el "fanatismo" de los medios de comunicación de Madrid y Barcelona y destacó la "presión" que éstos ejercen contra los colegiados, a los que sólo buscan cuando cometen errores.

Reagovat
rominhoFCB

To je dobre, ze si za svojim rozhodnutim stoji, a Ronalda by vylucil znovu.

Reagovat
Kejza

To jsem zvědavej, jak dlouho nám vydrží to mládežnický mojo, než poprvé narazíme

Reagovat
MystycMac

0:4 by im Barca mohla kludne dať ak nebude šetriť hráčov , 8-0-0 a ide sa dalej .

Reagovat
Masskillah

preco uz nerobite preview na holandsku a slovensku ligu?

Reagovat
Kily

Byl o to minimální zájem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele