LaLiga - preview 6. kola: Real Madrid se přibližuje Barceloně

Včera, 08:35, aktualizováno dnes, 09:13
Previews
Kylian Mbappé (© AFP)

Real Madrid bude plnit roli favorita proti Espanyolu, a pokud zvítězí, přiblíží se jediný bod za vedoucí Barcelonu. Trápící se Valencia přivítá Gironu. Real Sociedad chce ukončit čekání na výhru s Valladolidem.

Real Valladolid - Real Sociedad

sobota 14:00

Real Sociedad zatím v novém ročníku LaLigy pořád registruje jen jedno jediné vítězství. O to druhé se pokusí v sobotu odpoledne na Estadio José Zorrilla, který je domovským stánkem Realu Valladolid. Pikantní na jejich střetu bude fakt, že se jedná o nejbližší tabulkové sousedy.

Real Valladolid se velmi často a ne vždy zcela úspěšně zapojuje do záchranářských prací. Mužstvo, které pomáhal proslavit i jeho většinový vlastník, brazilský "O Fenômeno" Ronaldo, v této sezoně plní opět roli nováčka a zatím si na své poměry vede celkem dobře. Zejména začátek mu vyšel perfektně, protože v prvních třech kolech si přivlastnil celkem čtyři body za výhru nad Espanyolem a jednu remízu s Leganésem. Jenže pak ho štěstí opustilo.

Z duelu proti Barceloně asi nikdo moc body nečekal, ale to, co se dělo na hřišti, bylo spíš vraždění neviňátek. Domácí Barcelona nejenže Real Valladolid porazila rozdílem třídy, ale naprosto jeho obranu zesměšnila. Zejména při vyslovení jména Raphinha se asi doteď obránci Valladolidu mírně otřesou, protože tenhle šikula jim sám vstřelil hattrick. Celkově padlo sedm branek a všechny do sítě Realu.

Následovala další porážka, tentokrát od Celty Vigo, která se spokojila se třemi zásahy. Celkově to značí sedmnáctou příčku a velmi negativní skóre 2:13. Naštěstí pro domácí na tom Real Sociedad není lépe. Ambiciózní tým, pravidelný účastník pohárů, odehrál o jedno utkání navíc, ale bodů má stejně jako Real Valladolid. Návštěva z Baskicka prozatím sídlí až na šestnáctém místě, dosud získala čtyři body a trenér Imanol Alguacil je opět pod palbou kritiky. I proto, že jejich soupeři byli hratelní, kromě Realu Madrid prohrál La Real třeba s Alavésem nebo v minulém kole s Mallorcou.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Hein - L. Pérez, Comert, Ozkacar, Rosa, Ndiaye - K. Pérez, Meseguer, Amallah - Latasa, Moro

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Elustondo, Zubeldia, Aguerd, Muñoz - S. Gómez, Beñat, Zubimendi, Sučić, Kubo - Oyarzabal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.15 - 3.07 - 2.16

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

CA Osasuna - UD Las Palmas

sobota 16:15

Na první vítězství stále čeká Las Palmas, který se v sobotu odpoledne představí na El Sadaru v Pamploně. Domácí Osasuna před týdnem prohrála a také ona má o motivaci postaráno. Předchozí dva duely z minulé sezony skončily pokaždé remízou 1:1.

Vyrovnaný průběh zápasu se očekává i v sobotu. Aby také ne, když v minulém kole ani jedna strana nedokázala zvítězit. Každopádně lépe jsou na tom domácí, kteří už stihli zapsat dvě výhry a jednu remízu a se sedmi body jim patří třinácté místo. To Las Palmas je předposlední, s pouhým ziskem dvou bodů. Zajímavé ale je, proti komu tyto body získalo. Los Amarillos totiž plichtili se Sevillou a s Realem Madrid, tedy s velkými evropskými značkami.

Na druhou stranu se nabízí otázka k čemu to všechno je, když klub nedokázal v úvodních pěti kolech ani jednou vyhrát. Naposledy nestačil na Athletic, jemuž podlehl 2:3.

Utkání nemá hlavního favorita a jak už bylo zmíněno, předchozí dva duely skončily plichtou. Na nejvyšší úrovni se pak oba soupeři potkali ještě jednou v roce 2017 a v součtu dvou zápasů byli úspěšnější Amarillos.

Bez dvou hráčů se bude muset obejít Osasuna, která postrádá Ikera Muňoze a Kikeho Barju. Druhý jmenovaný je kvůli zranění kolene mimo hru do konce roku. Kompletní nebude ani Las Palmas, přičemž mimo hru jsou Alex Suárez, Adnan Januzaj a Pejino.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, Boyomo, Bretones - Moncayola, Ibanez, Oroz - Ruben Garcia, Budimir, Zaragoza

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Park, McKenna, A. Munoz, Marmol - Sandro, J. Munoz, Campana, K. Rodriguez, Moleiro - McBurnie

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.43 - 4.34

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Valencia CF - Girona FC

sobota 18:30

Valencia se stále hledá a start do nové sezony se jí vůbec nepovedl. Trenér Ruben Baraja stále čeká na první výhru nového ročníku a doufá, že se jí dočká doma. V sobotu odpoledne se na Estadio de Mestalla představí Girona a ta má také co napravovat.

Valencia opět prožívá hodně špatný start do sezony. Pokud si někdo myslel, že Los Che začnou pozitivně, tak mu první výsledky hodně rychle veškerou naději vzaly. Valencia se dokonce potácí až na samém dně ligové tabulky! Trenér Ruben Baraja sledoval, jak se jeho svěřenci protrápili k prozatímnímu jedinému bodu z pěti zápasů. Tristní výsledky a nedůstojné postavení kdysi slavného pohárového účastníka.

Zvlášť v prvních třech zápasech nové sezony to bylo hotové trápení, protože fanoušci ambiciózního klubu museli skousnout tři porážky v řadě. Pak se přeci jen dočkali prvního bodu, když Valencia remizovala s Villarrealem. Vypadalo to, že se konečně trochu vzpamatovala, jenže v minulém kole se vše opět vrátilo do starých kolejí. A to velmi výrazně, neboť Valencia jela do Madridu a od Atlética dostala rovnou tři branky.

Pouze jeden tým z celé ligy hraje s horší obranou, neboť Valencia už stihla dostat deset branek. Na to, že Valencia skončila v minulé sezoně na celkem solidní deváté příčce, jsou její výkony obrovským zklamáním. A vyhlídky na změnu k lepšímu nejsou moc povzbudivé, protože dvěma z následujících tří protivníků budou Girona a Real Sociedad, opět pohároví účastníci. Proti Gironě se navíc Los Che nedaří, prohráli s ní totiž už ve třech minulých utkáních.

Trenér Baraja se s nadějí dívá na marodku, na níž má několik důležitých hráčů. I nadále jsou pro zranění mimo hru hráči jako Fran Perez, Hugo Duro, Jose Gayá, Jaume Doménech a Mouctar Diakhaby, zatímco Rafa Mir byl klubem suspendován na neurčito. V kádru Girony jsou absence mírnější, chybí jí jen duo Ricard Artero - Justin García.

Nové absence si Girona nepřivodila ani v minulém soutěžním utkání, kterým byl dlouho očekávaný premiérový start v Lize mistrů. Do téhle milionářské společnosti navíc Gironu uvedl jeden z nejkvalitnějších týmů, Paris Saint-Germain. Girona ostudu určitě neudělala, v Parku princů kapitulovala jen jednou a až v 90. minutě. V rámci ligy je to ale horší, naposledy si z Girony odvezla tři body Barcelona za jasnou výhru 4:1.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Tarrega, Mosquera, Correia - D. López, Guillamón, Pepelu, Canos - Guerra, Gómez

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Frances, D. López, Blind, Gutiérrez - I. Martin, Solis - Gil, Cyhankov, Danjuma - Stuani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.30 - 2.87

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Madrid - Espanyol Barcelona

sobota 21:00

Fotbalisté Realu Madrid mohou v sobotním zápase proti Espanyolu snížit ztrátu na vedoucí Barcelonu a zaznamenat už čtvrtou soutěžní výhru v řadě. Obhájci titulu ještě neokusili hořkost porážky, nicméně klopýtnout už dokázali a to rovnou dvakrát!

Bílý balet ztratil hned v úvodním kole na hřišti Mallorcy a pak ještě jednou na půdě Las Palmas. Doma na Santiago Bernabéu však zůstává Ancelottiho tým bez ztráty kytičky a potvrdit to bude chtít i v sobotu proti Espanyolu. "Chci vidět Madrid, který se neustále zlepšuje a roste. Dostáváme se do dobré formy, vyhráli jsme poslední tři zápasy a v tomto chceme pokračovat," prohlásil na tiskové konferenci Carlo Ancelotti.

Real má za sebou i první vystoupení v novém formátu Ligy mistrů a výhru 3:1 nad německým Stuttgartem. Gólově se prosadila největší letní akvizice Kylian Mbappé i brazilský mladík Endrick. V LaLize už Mbappé vsítil tři góly a na vedoucího Roberta Lewandowskiho ztrácí v tabulce střelců jediný zásah. Forma francouzské superhvězdy je pro domácí tým důležitá, stejně jako u dalších hráčů. Ancelottiho družinu totiž čeká nekompromisní program.

Espanyol pojede na Santiago Bernabéu v dobrém rozpoložení, protože před týdnem porazil Deportivo Alavés 3:2 a ve třech zápasech po sobě neprohrál. Katalánský celek obral o body i jiného favorita Atlético Madrid (0:0). Byl u toho i český záložník Alex Král, který by ani tentokrát neměl v sestavě hostů chybět.

Těžko si představit jiný výsledek, než vítězství favorizovaného Realu. Espanyol ale dokázal slavného soupeře před třemi roky porazit, byť pravda, šlo o utkání na jeho hřišti. V Madridu se mu to od roku 1996 nepodařilo.

Real Madrid bude i tento víkend bez služeb Brahima Diaze, Daniho Ceballose, Eduarda Camavingy a Davida Alaby. Už proti Stuttgartu se vrátil do sestavy Jude Bellingham a k dispozici už bude i Éder Militao. Na straně Espanyolu nejsou žádné nové absence, nicméně na marodce nadále zůstávají Fernando Calero a Edu Exposito.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy - Valverde, Tchouameni, Bellingham - Rodrygo, Mbappé, Vinicius

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
J. Garcia - El Hilali, Kumbulla, Cabrera, Romero - Tejero, Král, Aguado, Carreras - Puado, Veliz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.65 - 19.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
5
5
0
0
17 : 4
15
2
Real Madrid
5
3
2
0
9 : 2
11
Atlético Madrid
5
3
2
0
9 : 2
11
4
Villarreal CF
5
3
2
0
11 : 8
11
5
Deportivo Alavés
6
3
1
2
9 : 7
10
6
Athletic Bilbao
6
3
1
2
8 : 6
10
7
Celta Vigo
5
3
0
2
13 : 10
9
8
Real Betis
5
2
2
1
5 : 4
8
9
RCD Mallorca
6
2
2
2
4 : 4
8
10
Rayo Vallecano
5
2
1
2
7 : 6
7
11
Girona FC
5
2
1
2
8 : 8
7
12
Espanyol Barcelona
5
2
1
2
5 : 5
7
13
CA Osasuna
5
2
1
2
6 : 10
7
14
Sevilla FC
6
1
2
3
5 : 8
5
15
CD Leganés
6
1
2
3
3 : 7
5
16
Real Sociedad
6
1
1
4
3 : 7
4
17
Real Valladolid
5
1
1
3
2 : 13
4
18
Getafe CF
5
0
3
2
2 : 4
3
19
UD Las Palmas
5
0
2
3
6 : 10
2
20
Valencia CF
5
0
1
4
3 : 10
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
LAM

Že by v neděli první ztráta?

Hráči ten zápas na Monacu sotva doběhali, což se po celém zápase v 10 dalo očekávat. Problém ale je, že prostě není nikdo na rotaci. V záloze zůstal jenom Pedri a bude muset hrát znovu. Není ani jedna varianta na vystřídání v obraně až na dorostence a mimo tu trojku ve předu chybí kvalita.

Už se ukazuje jak tragicky nevyváženej tým nechal Laporta Flickovi a s tím lazaretem co máme nejde nic změnit.

Reagovat
Kluivert9

Tak bude první ztráta, no. Svět se nezboří. Před sezónou jsi stejně počítal, že touhle dobou jich už budeme mít několik. Pak nás čeká lehčí los, kde se bude dát i normálně rotovat.

Reagovat
LAM

Stejně by mě zajímalo kdo se stará v klubu o zdravý hráčů. Ten počet zranění prostě není normální a zatím se nic nezměnilo(možná naopak) ani pod Flickem. Možná by pak šance v lize byla ale jak se chce hrát s tímhle.5 záložníků mimo...........

Reagovat
Kluivert9

5 záložníků mimo a kolik z nich mělo šanci absolvovat letní přípravu pod Flickem? Většina je zrakvená dlouhodobě, Flick je na tréninku ještě ani pořádně neviděl, ale ty už víš, že se nic nezměnilo a že je to možná ještě horší

Reagovat
LAM

Tak Flick přišel v červenci a od té doby se zrakvili 3 z těch 5. Fermín dokonce dvakrát.

Reagovat
Lukáš Krejzar

Ten zesranej zápas v Monaku byl pěkně na hovno, Lewa přišel až v nějaký 70. minutě

Reagovat
Lukáš Krejzar

A s Realem remíza 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele