LaLiga - preview 4. kola: Valladolid útočí na první výhru

02.09.2022, 08:10, aktualizováno 05.09.2022, 08:26
Previews
Stadion Valladolidu (© AFP)
Čtvrté kolo LaLigy uzavře pondělní dohrávka mezi Realem Valladolid a Almerií. Domácí tým do nováčkovského souboje vstupuje s tím, že chce ukončit čekání na první výhru v sezoně...
Real Valladolid - UD Almería  (pondělí 21:00)
V pondělní dohrávce se střetnou nováčci La Ligy. Jedenáctá Almería zavítá na stadion předposledního Valladolidu.

Valladolid se nachází na předposledním místě a z minulého kola si odvezl debakl z Camp Nou, kde dostal čtyři branky. Pucelanos neměli proti drtivému tlaku Barcelony šanci a mohou být rádi, že konečné skóre nebylo vyšší.

Trenér Pacheta by rád v domácím zápase proti Almeríi uspěl, ale poslední vzájemné zápasy napovídají, že jeho svěřence nečeká lehký úkol. V minulé sezóně Valladolid doma s Alméríí remizoval 2-2 a na jejím hřišti prohrál 3-1.

Domácí nemohou pro pondělní duel počítat s Shonem Weissmanem. Sergio Asenjo zmeškal poslední zápas, ale na pondělní střetnutí by mohl být připraven. Po odpykaní trestu za červenou kartu bude znovu k dispozici Jawad El Yamiq.

Almería překvapila a minulý víkend doma porazila po výborném výkonu Sevillu. Svěřenci Rubiho prohrávali od 30. minuty 0-1, ale ještě před koncem prvního poločasu vyrovnali na 1-1. Po změně stran vstřelili druhou branku a nakonec si připsali první tři body v sezóně.

Valladolid určitě neohrozí Martos a Nieto. Do zápasu nenastoupí ani Centelles, který je stále v trestu za červenou kartu.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Pérez, Sánchez, Fernández, Escudero - Aguado, Monchu, Pérez - Mohamed, Guardiola, Villa
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martínez - Ely, Babic, Kaiky - Pozo, Robertone, Eguaras, Costa, Akieme - Baptistão, Ramazani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.31 - 3.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Rayo Vallecano  (neděle 14:00)
Odčinit porážky z minulého kola budou chtít na El Sadaru Osasuna i Rayo Vallecano. Lépe vstoupili do sezony hráči domácího celku, kterým patří umístění v první polovině tabulky, zatímco Rayo je se čtyřmi body až v její druhé části.

Papírovým favoritem budou určitě Los Rojillos, kteří se mohou opřít jednak o lepší vzájemnou bilanci a především pak o domácí prostředí stadionu El Sadar. Osasuna tu stihla odehrát zatím dvě utkání a v obou naplno bodovala. "Těšíme se, že si znovu zahrajeme na El Sadaru, kde se nám zatím daří. Vytvořila se tu velmi pozitivní atmosféra a doufáme, že to bude pro nás hezký den. Jsme si vědomi toho, že soupeř nám ho bude chtít zkazit," prohlásil na tiskovce kouč Osasuny Jagoba Arraste, jehož svěřence čeká nevyzpytatelné Rayo Vallecano.

"Je to připravený tým a myslím, že jsou lepší, než loni. Venku odehráli dva velmi dobré zápasy a očekávám právě toto Rayo, takže to nebude snadný soupeř," dodal Arraste v připomnění, že Rayo remizovalo na Camp Nou a zvítězilo na Espanyolu.

Jak už bylo řečeno, poslední zápasy se oběma celkům nevydařily. Osasuna podlehla Betisu nejtěsnějším výsledkem a Vallecano doma trochu překvapivě padlo s Mallorcou. Na straně Osasuny je pouze jedna absence a tou je Kike Saverio, jehož nadále trápí problémy se šlachou. Kouč Jagoba Arraste má jinak celý kádr pohromadě a dá se očekávat, že o proti minulému kolu udělá nějaké změny.

Rayo se musí v neděli obejít bez Andrese Martina, Diega Lópeze i Isiho Palazóna. Dobrou zprávou je alespoň návrat Lejeuneho.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, U.Garcia, D. Garcia, Cruz - Peňa, Moncayola, Torro, M.Gomez - Budimir, Ávila
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Ciss, Lejeune, F.Garcia - Valentin, U.Lopez; A.Garcia, Trejo, Salvi - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.14 - 4.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona  (neděle 16:15)
Duel dvou rozdílných světů se uskuteční v neděli odpoledne na San Mamés. Athletic Club, který v úvodních třech kolech nenašel přemožitele přivítá RCD Espanyol, jenž naopak na první vítězství v sezoně stále čeká. Katalánci přivezli z Baskicka výhru naposledy v roce 2018 a nyní se představí na půdě soupeře, který už 720 minut v lize neinkasoval.

Už jsou tomu více jak čtyři roky, co Espanyol šokoval San Mamés výhrou 1:0. Tehdy se prosadil David López, který už válí v konkurenční Gironě. Každopádně barcelonské mužstvo čeká jeden z nejneoblíbenějších stadionů, odkud se vozí body strašně těžko.

A nejen to, dokonce se tam i špatně střílí góly. Athletic v lize neinkasoval už 720 minut! Naposledy jeho obranu pokořil Cádiz a to v minulé sezoně. Mimochodem právě Cádiz před týdnem zakusil v jakéže to formě aktuálně Athletic je, když od něj obdržel čtyři branky. Obnovený návrat trenéra Ernesta Valverdeho tak zatím probíhá na jedničku. Je však jasné, že těžší soupeři teprve přijdou.

Proč by je ale nemohl překvapit právě Espanyol. Loni měli Katalánci slušnou sezonu a i když se jim zatím nedaří, je jen otázkou času kdy smolnou sérii zlomí. Koneckonců trenér Diego Martínez zůstává optimisticky naladěn. "Jsem velmi spokojen s kabinou, kterou mám. Jsou to hráči Espanyolu a pro mě jsou nejlepší na světě. Musíme se vypořádat se spousty problémů, ale já týmu věřím. Athletic je soupeř, který má spoustu talentu i kvality, ale my musíme být věrni našim hodnotám i našemu potenciálu," prohlásil před nedělním zápasem Martínez. V minulém kole to měl Espanyol o to složitější, že hostil úřadujícího šampiona Real Madrid a prohrál s ním 1:3.

Athletic je ve formě a to má na marodce celou řadu hráčů. Iňigo Martinez, Yuri Berchiche, Mikel Balenziaga i "nezranitelný" Iňaki Williams. Ti všichni laborují se zraněním a v neděli nebudou Ernestovi Valverdemu k dispozici. Na straně Espanyolu je situace dosti podobná. Sergi Gomez a Benjamin Lecomte si odpykávají karetní tresty, zatímco Adria Pedrosa a Pol Lozano zůstávají mezi zraněnými.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Vivian, Yeray, Lekue - Sancet, Vesga - N.Williams, Muniain, Berenguer - Guruzeta
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Garcia - Gil, Calero, Cabrera, Olivan - Sánchez, Edu, Bare, Darder, Puado - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.35 - 7.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Elche CF  (neděle 18:30)
Žlutá ponorka se poprvé představí doma a dobrou formu bude chtít potvrdit třemi body. Na Estadio de la Cerámica zavítá Elche, které zde naposled vyhrálo před devíti lety.

Villarreal v úvodu sezóny zdobí výborná obrana a tým je jedním ze dvou mužstev, které ještě v La Lize nedostaly gól. Žluté ponorce se úplně nepodařil poslední zápas v Getafe, kde svěřenci Unaie Emeryho nedokázali přes jasnou převahu vstřelit gól a zápas skončil 0-0. Na vítěznou vlnu se domácí budou chtít vrátit v zápasu proti Elche.

V posledním vzájemném zápase Elche na domácím stadionu zvítězilo 1-0. Domácí kouč se o utkání nezapomněl zmínit na tiskové konferenci před zápasem. "Elche na nás bude velmi dobře připraveno. Loni nás na svém stadionu porazili 1-0 a Franscisco je určitě skvěle připraví i teď. Máme k nim velký respekt, ale připravujeme se na zápas sebevědomě, i když víme, že se od nás bude vyžadovat hodně," řekl Unai Emery.

Villarreal se poprvé v sezóně nejvyšší španělské ligy představí na domácím stadionu. Do zápasu s Elche určitě nezasáhnou zranění Moreno a Danjuma.

Elche se po třech odehraných kolech nachází na 17. pozici a v minulém kole muselo zkousnout domácí prohru s Realem Sociedad, když o vítězství hostů rozhodl jedinou brankou utkání Méndez.

Hosté musí zapracovat na ofenzivě, protože ve třech utkání vstřelili jediný gól, o který se postaral Collado. Trenér Francisco Rodríguez si moc dobře uvědomuje, že jeho tým nečeká lehký úkol. "Čeká nás velmi těžký soupeř, ale je na čase, abychom začali tvrdě pracovat. Výsledky nebyly optimální, ale teď už musíme zabrat. Do zápasu půjdeme naplno a necháme v něm všechno," prohlásil španělský kouč.

Los Franjiverdes proti Villarrealu nepomůže Fidel, se svalovým zraněním se rovněž potýká Verdu, který by ale do zápasu mohl být fit.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Parejo, Celso, Capoue - Morales, Moreno, Pino
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Lirola, González, Bigas, Mojica - Morente, Gumbau, Mascarell, Collado - Ponce, Martí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.91 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Getafe CF  (neděle 21:00)
Ve čtvrtém kole se střetnou dva týmy, kterým se v současné chvíli nedaří. Valencia po dvou prohrách potřebuje nutně vyhrát, zatímco osmnácté Getafe stále čeká na první výhru v letošním ročníku.

Valencia poslední dva zápasy nezvládla a rozhodně není v ideálním rozpoložení. Netopýři nejdříve neuspěli proti Bilbau a před týdnem podlehli doma Atléticu, jemuž vystřelil tři body Griezmann. Tým navíc v předposlední den přestupového okna opustil kapitán Carlos Soler, který zamířil do Paris Saint-Germain.

Gennaro Gattuso si určitě svůj trenérský začátek ve Valencii představoval jinak. Mužstvo trápí nízká produktivita a ve třech zápasech si připsalo pouze jednu branku. Italský kouč věří, že jeho tým proti Getafe uspěje. "Doufám, že zápas vyhrajeme, ať už budeme hrát dobře nebo špatně. Je obtížné hrát proti Getafe, protože mají velmi dobré obranné postavení, v kterém se těžce hledá prostor. Musíme proti nim nastoupit s rychlostí a intenzitou a zároveň si dát velký pozor na jejich protiútoky," řekl před utkáním Gattuso.

Jediný hráč, který by měl chybět domácímu týmu, bude obránce Gaya. S lehčími zraněními se potýkají i Duro a Paulista, ale je možné, že se před nedělním střetnutím dají dohromady.

Getafe vstoupilo do sezóny špatně a zatím je v tabulce na 18. místě se ziskem jednoho bodu. Azulones si v posledním zápase připsali cenný bod za bezbrankovou remízu proti dobře hrajícímu Villarealu a na dobrý výkon by hráči chtěli navázat i v neděli.

Hosté mají stejný problém jako Valencia a i v nové sezóně potvrzují, že jim střílení branek dělá dlouhodobě problém. V minulém ročníku bylo Getafe v této disciplíně dokonce druhé nejhorší.

Hosté pro duel s Valencií nehlásí žádné zraněné, ale otazník visí nad startem Aldereteho, Milla a Suareze. Všichni tři hráči se zotavují po zranění a není jisté, že do zápasu zasáhnou.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Cömert, Diakhaby, Lato - Musah, Guillamón - Castillejo, Almeida, Lino - André
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Iglesias, Dakonam, Duarte, Revuelta - Portu, Seoane, Arambarri, Aleñá - Mayoral, Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.20 - 4.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Girona FC  (sobota 14:00)
Prvním sobotním utkání programu čtvrtého kola LaLigy se stane duel mezi Mallorcou a Gironou. Domácí Mallorca se zatím za své dosavadní vystupování nemusí vůbec stydět, v případě Girony ale nad pozitivy převažují porážky.

Trenér Javier Aguirre může být relativně spokojený s tím, jak se jeho svěřenci prezentují. Doposud si připsali čtyři body a prohráli jen jednou, s jasně kvalitnějším Realem Betis. A ani v tomhle utkání, které rozhodly dvě penalty pro Béticos, nepředvedla Mallorca vůbec špatný výkon, naopak dlouho sahala po remíze. Minulé kolo už bylo z její strany mnohem lepší a Mallorca vyloupila madridské Rayo Vallecano.

Což si trenér Aguirre pochvaloval. "Těší mne, že jsme byli v tomhle utkání hodně aktivní a v ofenzivě jsem viděl velké zlepšení. Připravili jsme si dostatek šancí a manévry, které zkoušíme na trénincích, nám konečně vycházely. Pochválit bych ale chtěl i obranu, která hrála velmi pozorně a obětavě."

I Girona zažila radost z výhry, když ve druhém kole nasázela tři góly do sítě Getafe. Jenže k tomu přidala pouze dvě porážky, což ji uvrhlo až na současné třinácté místo. Girona navíc na půdě Mallorky vyhrála jen jednou za posledních 10 let.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Valjent, Raillo, Copete, Costa - Grenier, Battaglia, D. Rodriguez - Kang-in, Muriqi
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Carlos - Couto, Bueno, Juanpe, Gutiérrez - Saiz, Garcia, D. López, Urena - Stuani, Castellanos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.10 - 4.08
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Real Betis  (sobota 16:15)
V LaLize najdeme po třech odehraných kolech jen dva týmy, které zatím zůstávají stoprocentní. Po tomto víkendu už tomu tak ale nebude. Právě první Real Madrid totiž vyzve doma druhý Real Betis a vyhrát může logicky jen jeden.

Královský klub v těchto dnech slaví a důvodů má několik. Jednak došel konečně slávy Karim Benzema, jeho hlavní ofenzivní zbraň a lídr, který vyhrál anketu o nejlepšího fotbalistu Evropy pořádanou organizací UEFA. Jednak si celý klub a fanoušci připomínají dvacet let od podpisu dalšího velkého jména, fenomenálního Ronalda Nazaría, který v klubu podepsal smlouvu 31. srpna 2002.

Především jim ale dělá velkou radost současný kádr a jeho výsledky. Ve třech dosavadních utkáních Real ani jednou nešlápl vedle a všechny tři duely poměrně jednoznačně vyhrál. Úvodní střetnutí ročníku s Almeríí možná ještě herně nepatřilo k vyloženě epickým zápasům a Real se dost trápil, ale od té doby už se jeho herní projev zase trochu zlepšil. Čtyři góly nasázel Celtě Vigo a Espanyol si odnesl jen o jednu branku méně.

Takže trenér Carlo Ancelotti může být velmi spokojen. V rozhovoru pro klubové stránky mimo jiné uvedl: "Zatím se nám daří naplňovat všechno, co jsme si předsevzali. Začátek ligy je vždycky trochu ošemetný, protože tým se sehrává po delší pauze, snažíme se zapracovat nové tváře a postupně nabíráme kondici. Hlavní klíč je trpělivost, velká dávka práce a nasazení a také týmový výkon. V tomto ohledu se snažíme neustále zlepšovat. Real Betis pro nás bude zajímavým soupeřem a musím říct, že trenér Pellegrini odvádí skvělou práci."

S Béticos se Real Madrid utkává velmi často a v drtivé většině případů si bere tři body. Pomáhá mu i domácí prostředí, jelikož na půdě rivala vyhrál Real Betis jen čtyřikrát od roku 1979! V posledních třech duelech v Madridu ale nepadla ani jedna branka, tak doufejme, že na čtvrtý pokus se už gólů dočkáme.

Béticos jsou na to v optimální formě. Spolu s Realem jsou jediným neporaženým týmem a zatím podávají velmi solidní výkony. Dostali dokonce o dvě branky méně než Real, soupeři jejich obranu pokořili jen jednou. Na to, s jak omezeným rozpočtem v Betisu pracují, odvádí celý klub už několik let skvělou práci. A vyloupení stadionu Santiago Bernabéu by byla na konci léta jen třešnička na dortu.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Alaba, Mendy - Kroos, Tchouameni, Modrić - Valverde, Benzema, Vinícius
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Ruibal, Felipe, Gonzalez, Moreno - Rodriguez, Carvalho - Canales, Fékir, Juanmi - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.35 - 8.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Atlético Madrid  (sobota 18:30)
Sobotní odpoledne dá šanci týmům Realu Sociedad a Atlética, aby si vylepšily svou bilanci. Oba jdou do utkání se shodným počtem bodů a jejich vzájemné duely už tradičně slibují zábavnou podívanou. Především La Real si bude chtít udobřit své věrné příznivce.

Baskický celek nashromáždil šest bodů ze tří duelů, což je vcelku sympatický výkon. V obou případech se ale radoval z výhry na půdě soupeřů, jak v duelu s Cádizem, tak naposledy v lize i proti Elche. Doma hrál za tuto sezonu jednou a moc dobře to s ním nedopadlo. Jednalo se o slavný debakl 1:4 s Barcelonou, na což La Real nebude vzpomínat moc rád.

Trenér Imanol Alguacil si ale současnou formu pochvaluje a věří, že tentokrát jeho hráči doma odvedou lepší výkon. "Minule jsme se doma moc nepředvedli a na hráčích bylo hodně vidět, jak je vysoká porážka zasáhla. Chtěli jsme našim fanouškům doma ukázat, jak jsme rádi, že nás podporují. Jenže Barcelona byla ve formě a my jsme jí několika chybami pomohli. Doufám, že tentokrát dojem vylepšíme, i když Atlético je jedním z nejsilnějších soupeřů v lize a velmi těžko se jeho obrana překonává."

Pomoci by jeho týmu mohla aspoň poslední výhra, které se jeho svěřenci dočkali v minulém kole. Elche porazili s čistým kontem a díky jediné trefě Braise Méndeze. Je pravda, že současný La Real ztratil kus ze své ofenzivní síly, neboť prodal do Anglie Alexandera Isaka. K týmu se zatím na hostování připojil Alexander Sørloth, který už prostředí San Sebastiánu velmi dobře zná. Plnohodnotnou náhradu ale vedení vidí v Sadiqovi Umarovi, na jehož zisk vynaložilo nemalou částku 20 milionů eur.

Atléticu nedělá větší potíže porážet La Real i na jeho vlastní půdě. Mezi lety 1992 a 2007 sice měl delší pauzu, kdy si v lize nepřipsal ani jednu venkovní výhru, ale poslední dobou tuhle bilanci zdatně vylepšuje. Vyhrál zde i na závěr loňské sezony, poměrem 2:1.

Colchoneros mají s Realem Sociedad společné dvě věci. Jednak zatím získali taky šest bodů a jednak se i v jejich případě jediná porážka urodila doma. Venkovní duely ovládají Simeoneho svěřenci bez větších potíží se skóre 4:0. Naposled jim za oběť doma padla Valencia, Atléticu k výhře stačila jediná branka, o níž se postaral Antoine Griezmann.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Muñoz - Méndez, Zubimendi, Merino, D. Silva - Kubo, Cho
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Llorente, Giménez, Witsel, Reinildo, Carrasco - De Paul, Kondogbia, Koke - Morata, Felix
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 3.06 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - FC Barcelona  (sobota 21:00)
Tahákem kola ve španělské nejvyšší soutěži bude zápas na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána. Od devíti večer hostí FC Sevilla posílenou Barcelonu a bude chtít poprvé v sezoně zvítězit. Vzhledem k předchozím dvěma zápasům Katalánců a mizerné formě Rojiblancos se to zdá jako velmi obtížné, ale Sevilla bez ohledu na nepovedený začátek má kvalitu katalánského obra skolit. V lize se jí to naposledy podařilo v roce 2015.

"Zítra nestačí mít jen dobrý den, musíme odehrát perfektní zápas. Jsme na duel proti náročnému soupeři připraveni. Možná jde o tým, který je teď po posílení nejlepší na světě," netajil se údivem Julen Lopetegui. Pokud chce Sevilla utnout čekání na vítězství, bude muset opravdu předvést TOP výkon, protože Barcelona je po zaregistrování všech posil nesmírně silná a v minulých dvou kolech to dala patřičně najevo, když do sítě Realu Sociedad a Realu Valladolid nasázela pokaždé čtyři branky. A mimochodem čtyři branky ve třech kolech nastřílel kanonýr Robert Lewandowski, jehož příchod si trenér Xavi nemůže vynachválit.

Barcelona pak do konce přestupového období přivedla ještě další dvě jména - Marcose Alonsa a Hectóra Bellerína. Opačným směrem do Londýna, konkrétně do Chelsea zamířil Pierre-Emerick Aubameyang. Xavi má tak k dispozici opravdu nabitý kádr, který by měl být konkurence schopný pro všechny soutěže, tedy i pro Ligu mistrů. Barcelona je ve skupině smrti společně s Bayernem, Interem a Viktorií Plzeň, se kterou se utká na Camp Nou už ve středu.

Seville by se domácí úspěch s Barcelonou nesmírně hodil, i jí totiž čeká Liga mistrů a v ní hned na začátku jeden z největších favoritů Manchester City. Andalusané zatím nevyhráli. S prázdnou se vrátili z Pamplony i z Almeríe a jediný bod uhráli doma s Valladolidem.

V minulé sezoně se Seville podařilo doma uhrát s Barcou bezbrankovou remízu, ale vyhrát dokázala před sedmi lety. Pokud se jí podařilo Barcelonu zaskočit, bylo tomu tak v rámci Copa del Rey, ale i tady si Blaugranas udržují dominanci.

Do sestavy Rojiblancos se vrací Marcos Acuňa, ale chybět už bude Lucas Ocampos, který odešel do Ajaxu. Nejistý je také start Karima Rekika. Barcelona by měla být kompletní s tím, že nové posily Marcos Alonso a Hectór Bellerín ještě do utkání nezasáhnou. Zůstává i Jordi Alba, o němž se spekulovalo v souvislosti s odchodem do Serie A. "Jordi je součástí týmu, pomůže nám a bude důležitý. Bude klíčový svými zkušenostmi, statutem veterána a talentem. Je to jeden z kapitánů a jsem rád, že ho mám," uzavřel Xavi.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Navas, Nianzou, Carmona, Acuňa - Jordan, Fernando, Delaney - Lamela, Mir, Gomez
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Araujo, E Garcia, Baldé - Gavi, Busquets, Pedri - Dembélé, Lewandowski, Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.59 - 4.00 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Cádiz CF  (pátek 21:00)
Celta se v minulém kole dočkala prvního vítězství a v tomhle trendu by moc ráda pokračovala. Los k ní byl přívětivý, protože jí do cesty postavil Cádiz. A v současné době není v celé LaLize týmu s horší formou.

Páteční předehrávka 4. kola nejvyšší španělské ligy přinese zajímavý souboj domácí Celty a hostí z Cádizu, do něhož jdou oba týmy v naprosto odlišné náladě. Celta se dokázala vzpamatovat z vysoké porážky od Realu Madrid a v minulém kole poprvé v sezoně vyhrála. Stačila jí k tomu jediná branka nestárnoucího snajpra Iaga Aspase, který svým gólem potopil Gironu.

Což trenéra Eduarda Coudeta moc potěšilo. V rozhovoru pro klubový web uvedl: "Jsem opravdu velmi rád, že jsme minule vyhráli. Sebrat se po tak špatném výsledku s Realem Madrid nebylo jednoduché, ale dokázali jsme to. Opět jsme ukázali, že díky týmovému výkonu jsme lepší a dokážeme ze sebe vydat všechno. Bylo nesmírně důležité vyhrát a jsem si jistý, že to zopakujeme i proti Cádizu. Musíme ale podat stejně nebojácný a odhodlaný výkon."

Do cesty se mu postaví Cádiz, který zatím zažívá noční můru. Všechny tři duely prohrál, dostal v nich dohromady už sedm branek a dokonce sám nedal ještě ani jednu. Se skóre 0:7 je jediným týmem, který ještě neskóroval a patří mu až poslední místo. Především minulé kolo, v němž dostal čtyři branky od Athleticu, naplno podtrhlo slabiny současného kádru.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Marchesín - Mallo, Aidoo, Núñez, Galán - Rodriguez, Beltrán, Veiga, Cervi - Aspas, Perez
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Zaldua, Hernandez, Fali, Espino - Alejo, Alex, Alarcon, Arzamendia - Perez, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.70 - 6.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid33009:39
2.Real Betis33006:19
3.FC Barcelona32108:17
4.Athletic Bilbao32105:07
 Villarreal CF32105:07
6.Atlético Madrid32014:26
 CA Osasuna32014:26
8.Real Sociedad32013:46
9.RCD Mallorca31113:24
10.UD Almería31114:44
11.Rayo Vallecano31112:24
12.Celta Vigo31114:64
13.Girona FC31023:33
14.Valencia CF31021:23
15.Sevilla FC30123:51
16.Espanyol Barcelona30123:71
17.Elche CF30121:51
18.Getafe CF30121:61
19.Real Valladolid30121:81
20.Cádiz CF30030:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (151)

Přidat komentář
santini

súčasný Cadiz musíme prevalcovať aj s tým, čo máme. Očakávam debakel 1:0, gól 89´ Aspas

Reagovat
drussbarb

Reagovat
MarcoBanco

Fakt škoda, že neprišiel žiadny backup za Benzemu. Zraní sa a drbnú tam Mariana bez praxe bez formy, alebo to všeliak potočia a bude tam hrať Hazard/Asensio.. Ach.. Ten jeden hroťas mal prísť

Reagovat
misinho7

mal prist no..na druhej strane ak sa nezrani tak ten hrotak by si nezahral vobec.. a to je problem potom zohnat nejaku kvalitu ktora by zastupila a zaroven by mozno vobec nehral

Reagovat
MarcoBanco

Ale ja myslím že by si práveže zahral.. Copa del Rey, taktiež v skupine LM so slabšími súpermi alebo keby naskočí už do rozhodnutých zápasov.. Hodil by sa

Reagovat
Hachim Mastour

Rodrygo na hrote

Reagovat
smazaný uživatel

Denis Suaréz je stále v Celte? Som myslel, že po tom júlovom fighte s prezidentom je to pre neho konečná. Prečo sa ho Celta nezbavila, plat? Santi?

Reagovat
santini

Sú tam nejaké ťahanice... Viackrát sa písalo o zaujme Betisu, Espanyolu... Ale ja myslím že problém bude v tom, že Denis sa zaťal a el presidente si tiež nenechá brnkať po nose a zas len tak ho nepustí. Soap opera na keltský spôsob

Reagovat
smazaný uživatel

Iago Aspaaaaaaaas. Iagooooo Aspaaaaas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bolo akonz partesu

Reagovat
smazaný uživatel

Real posledných 5 zápasov doma proti betisu nevyhral ani jeden a nestrelil ani jeden jediný gol...Pochybujem že to pravé dnes zlomia... 0:0 jak vyšitých.

Reagovat
Raul=Real

Hmm zaujímavá štatistika

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
zasranej malíř

No a je to

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
zasranej malíř

Thibo, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Tchouameni, Camavinga, Modrič, Vini, Benzema, Rodrygo

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Ed_Hazard

Kroosovi davame uz pravidelne volno?

Reagovat
LeonardoUžoa

Jedině dobře, ne?

Reagovat
Ed_Hazard

Ja ti neviem. Nemám k tomu jednoznačné stanovisko, len som konštatoval

Reagovat
Ed_Hazard

Miguel Gut. aj Reiner v zaklade za Gironu Nech len dostanu priestor a ukazu ci maju na prvoligovy futbal (Reinierovy uz popravde neverim).

Reagovat
teenz

Vini je naprostej kral.

Reagovat
LeonardoUžoa

Vinícius

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf? V době varu nepisknou jasnou penaltu pro Betis a gol z jasnyhi ofsajdu pro Real:D klasika ..vypinam

Reagovat
LeonardoUžoa

Proč to vůbec jako fanoušek FCB zapínáš?

Reagovat
zasranej malíř

Lehký kontakt tam byl, ale spadl okatě a příliš pozdě, na penaltu málo a o ofsajd se určitě nejednalo

Reagovat
smazaný uživatel

Byt to na druhe straně, tak je penalta a červená

Reagovat
Cracker10

Reagovat
teenz

Dve cerveny a tri penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Funny

Reagovat
misinho7

prisiel si sa vyplakat, klasika..caw

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle podle mě penalta spíš není, písknout by se to samozřejmě dalo, ale nevím... Fekir v takových situacích ve vápně padá často a občas, třeba proti Mallorce ve druhém kole, mu to vyjde. Ten gól byla chyba Edgara, Luiz Felipe správně vystavoval Viníciuse do ofsajdu a on se tam zapomněl a potom ho už nestihl navázat.

Reagovat
vladino10

Prečo sleduješ a tým pádom podporujes takú skorumpovanú ligu kde sa všetko píska pre real? Veď sa pozri na Barcelonu - vôbec neprotestuje - tj. S tou korupciou súhlasí. A ty ich aj s realom podporujes!

Reagovat
misinho7

Vini je bestia.

Reagovat
dextroza_m

Myslíš Carlos Vinicius? Nebo co to mlel ten komentátor?

Reagovat
LeonardoUžoa

Ty vole, toto musí dávat ale.

Reagovat
fRRR

Ta zaloha Cama, Tchou, Modric je proti tymu jako Betis radost pohledet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tchou je výborný povedal by som že upgrade od Casemira... Cama je veľmi zlý kopec lôpt stratil...

Reagovat
misinho7

paradicka, Cama dnes trosku par zbytocnych strat ale aj to musi prist niekedy

Reagovat
misinho7

No bude to este tazke. Nie nadarmo je Betis druhy. Nejake sance tam boli, hlavne jedna ta Viniho mala padnut.

Reagovat
madridcan

Neviem prečo som v kľude a ešte je toto vážne futbal, že Cama a Tchou si to dávaju úplne naslepo s Modričom a Benzemom. Definícia Bieleho Baletu Veľmi ma to baví

Reagovat
smazaný uživatel

Real mohol v pohode ten zápas rozhodnúť v prvej polovici, tie šance ich môžu ešte mrzieť, aj keď záloha Betisu bez Carvalha a Fekira prakticky neexistuje a Juanmi z Borjou sú úplne odrezaný od hry.

Pekný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Canales je na to v podstatě sám, Borja se pere statečně. Carvalho chybí strašně moc, Guardado už moc nestíhá. Špatné je, že kromě Williana Josého nejsou na lavičce žádné alternativy do ofenzívy.

Reagovat
smazaný uživatel

Real zbytočne by chcel vykombinovať až do brany... zbytočne neefektívne pätičky ...Betis tam šupne ešte jeden a bude hotovo...

Reagovat
smazaný uživatel

Real absolútne nevie riešiť prečíslenia totálne mimo...

Reagovat
misinho7

Valverde hned asistencia. Konecne to tam padlo.

Reagovat
LAM

Stegen-Balde,Garcia,Araujo,Kounde-Sergio,Pedri,Gavi-Raphinha,Lewa,Dembele.

Na Seville čekám dneska hodně těžkej zápas.

Reagovat
blaugrana

De Jong na lavici, to vzdy potesi

Reagovat
Eichel

keď uz ostal mal by hrať.. kvalitatívne je lepší než Gavi a reálne ten chalan nič zlé klubu nespravil

Reagovat
smazaný uživatel

Do útoku!

Reagovat
smazaný uživatel

Raketa a Bus

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen šílený zákrok proti Raketě

Reagovat
LeonardoUžoa

Xavimu by mohli začít platit ať si může koupit gatě, tyhle má ještě z Kataru.

Reagovat
blaugrana

Lahoz je strasna mrdka

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

Preco? Dnes piska relativne v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

tvl pískejte ty jasné ofsajdy kurva

Reagovat
Akinfeev

Isco

Reagovat
blaugrana

väcsia kktina ako to dohravanie pffsidov fakt nie je

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Gazdo

Ale zober si situaciu ze by rozhodca maval offside pritom by sa spatne ukazalo ze nebol a mohol z toho byt gol. Za mna uplne v pohode pravidlo

Reagovat
blaugrana

ved ani jeden ale nebol tesny...beriem pri tesnych, ale nie meter a viac

Reagovat
smazaný uživatel

A ta hranice, kdy je to těsný ofsajd a kdy ne, se určuje jak?

Reagovat
Jordi Alba

Ale bylo to komický jak ma začátku adi 5x offside a Sevilla to dohrávala pokaždý.

Reagovat
DrQQ

Mne sa to pozdáva, Coutinha včera nesprávnym predčasným odmávaním a odpískaním ofsajdu obrali o nádherný gól.

Reagovat
blaugrana

pri tensych to chapem, ale vcera to neboli tesne offsidy

Reagovat
DrQQ

Radšej desať jasných neodmávaných ofsajdov ako jeden zdanlivo jasný nesprávne odpískaný.

Reagovat
roman1978

A co když se u toho někdo zbytečně zraní?

Reagovat
DrQQ

Tak to by sa nemali hrať žiadne futbalové zápasy, môže sa v nich tiež niekto zbytočne zraniť. :-)

Reagovat
roman1978

Myslím když je jasný ofsajd a stejně musí třeba bojovat o míč.

Reagovat
DrQQ

Povie si, je to jasný ofsajd, nebudem bojovať, aby som s nezranil, veď aj tak to odpískajú. :-)

Reagovat
Akinfeev

Dembele

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

krásný protiútok

Reagovat
drussbarb

To vypadalo na offside

Reagovat
blaugrana

Lahoz si z toho zas robi one man show...strasna šopa

Reagovat
smazaný uživatel

Gavi dnes odebírá míče jak pán

Reagovat
blaugrana

pekne divadlo Jordan

Reagovat
Akinfeev

Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

LEWAAAAAAA

Reagovat
Switchback

borci ten lewa je neskutečnej

Reagovat
Gazdo

Zacinam mu prichadzat na chut

Reagovat
sylarko

a doteraz to bolo co?

Reagovat
madridcan

Asi pachuť logicky

Reagovat
patas92

Dejte nám soupeře

Reagovat
blaugrana

Kounde pasik ako z partesu a Robo klasa

Reagovat
patas92

Isco nestíhá a prasí

Reagovat
Kily8

Sevilla hrala 35 minút výborne, len miesto 2:0, je 0:2. Ak by bol Lewa na opačnej strane bolo by to naopak. Veľmi sa mi páčil v zálohe Isco, aj s Rakitičom . V Reale sa mi nepáčil, ale sem sa hodí...

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona musí začať strácať body ked vyhráva je to oničom ...Dembele nebrániteľný naopak Raphina aj keď dal gol tragicky je...

Reagovat
alcantara

Date mi pls stream na druhy polcas? Diky.

Reagovat
smazaný uživatel

Dembo tyvoleee

Reagovat
ADM

Suarez by ho zožral zaživa

Reagovat
Gazdo

Ale Lewa to berie v pohode lebo vie ze sam to obcas nezmyselne berie na seba

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
ttopi

Dembele se mi libi, zatim v kazdem zapase. Tohle mel ale jednoznacne dat Lewovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Vracející se hráč (myslím že to byl Jordán) by mohl jít do skluzu a odklidil by míč, celkem stihnul Lewandowského pokrýt a ke konci akce už tam nebylo moc místa na přihrávku.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý poločas, Lopata to trochu přehnala s agresivitou v útoku a Sevilla nám nechává hromadu otevřeného prostoru na protiútoku, což je voda na Lewůw mlýn. My to sice občas vzadu hasíme na poslední chvilku, ale vychází to. Všichni hrají slušně, hlavně Gavimu stoupá forma, dnes jede jak pila.

Reagovat
Gazdo

Castore ma aj Sevillu hej? Sa akosi rozbehli

Reagovat
Gazdo

Inak Rapha je sice aktivny ale posledne zapasy mu vobec nejde aj ked dal gol

Reagovat
LAM

Ať hraje jednoduše a nedělá blbosti.Ideál by byl kdyby byl Fati na 100% a Dembele by šel napravo.

Reagovat
blaugrana

mne pride, ze az moc chce a prehana to s tymi picovinkami...mal by zjednodusit hru

Reagovat
smazaný uživatel

Dembouz sa furt hrá na Messiho, ale to jeho zakončenie je trístne. Hneď sa mi vybavil Liverpool

Sevilla začiatok skvelý, ale po tom góle sa im to troška rozypalo. Ešte nie je hotovo, ale pekný futbal nahore dole. Najmä tie kolmice za obranu jedna nádhera.

Reagovat
sylarko

aby nas ta edmbeleho neprihravka nemrzela. on moze byt najlepsi nahravac ligy, ale to zakoncenie...

Reagovat
Kily8

Reagovat
LAM

Prvních 20 minut jsme byli ještě v autobuse, ale to dozrávání offsaidů

Snad nám ty šance Dembeleho a Raphinhy nakonec nebudou chybět.

Lahoz zase mimo. Karty dává za nic a za tohle na Araujo jako nic?

Reagovat
Jordi Alba

Demba. Ale zas hezký, že to zkouší už často na sebe a je tam to sebevědomí.

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
sylarko

dembele toto si mal nahravat..lewa mohol mat 3 zapasy po sebe brace..a mohlo byt hotovo. takto staci seville kontaktny gol a budeme sa zasa do konca obavat

Reagovat
smazaný uživatel

to je válec Kundé 2 asistence

Reagovat
Mass

Kunde je dnes špičkovej, navíc ho nikdo neobešel.

Reagovat
madridcan

Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedaví či aj proti Realu takto Sevila vypusti neskutočný úbožiaci...

Reagovat
Phillipinho

Podle tyhle teorie to zatim vypousti proti kazdem od zacatku sezony. Mozna to vypousteni skonci az propustenim Lopeteguiho.

Reagovat
smazaný uživatel

Roberto luxusní centr

Reagovat
Mass

Spíš neuvěřitelný, co ten Lewa všechno trefí.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa opět skvělý

Reagovat
blaugrana

Rapha sice nevie tak tocit obranou ako Dembele, ale ma ppci klucove prihravky...a Ferrana sa neda sledovat..ani Albu

Reagovat
Kily8

Dembele točí obranu, ale vačšinou vypadá, akoby účelom bolo to točenie a nie dať gól. Ak by bol Raphinha v tej šanci, keď Dembele zasepčil, dá to Lewovi a je z toho gól.

Reagovat
Gazdo

Ferran je ale teda uplne strasny… resp mohol by byt dobry ale je proste zabity. Xavi to chce hrat na priame kridla ktore roztahuju hru a to proste Ferran nevie. On je idealna falosna 9 so svojim vyberom miesta a na to bohuzial nehrame a aj keby sme hrali to miesto maju rezervovane Fati a Lewa ktori su tam lepsi. Snad sa este da do pohody lebo uz aj z toho jeho vyrazu mi pride ze je taky rezignovany

Reagovat
blaugrana

Neda sa nanho pozerat. Ak to pôjde takto dalej, tak v zime o dumxdal, len kto bude mat zaujme...max ho tak niekto vezme na hostovacku.

Reagovat
sylarko

no dnes na tom fati nebol o nic lepsie. rovnako slabucky ako ferran. mal tam radsej poslat miesto lewu depaya.

Reagovat
smazaný uživatel

Torres je uplně v hovnech, Fati taky nic moc střídání. Ale FDJ dal dobré minuty.

Reagovat
Rattlesnake

frenkie je nahecovanej. chtěl bych ho vidět v základu.

Reagovat
blaugrana

Ansu tiez coskoro strati auru milacika, ak bude podavat tieto vykony, ale v rozjodnutom zapase, ked je jeden tvoj partak Ferran sa tazkoxdaco robi...FdJ v poho, i ked nic ohurujuce

Reagovat
sylarko

nevyhovaraj sa na ferrana, aj ked bol slaby, tak nemoze za to, ze fati bol rovnako slaby ako on. zbytocne pridrziaval loptu a ked mal prihravat, tak nasledne stratil loptu

Reagovat
Gazdo

Fati je tiez nemastny neslany… ale pred dvoma kolami som dostal celkom vysmech ked dal gol tak mozno ho zase dostanem niekedy

Reagovat
blaugrana

no pokial bude davat goly a prinasat body, tak bude chvaleny...ale ak ho planuje mat Xavi ako zolika, tak to bude dalsi velmi dragy zolik...na zaklad to nie je ani omylom no

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle suché triko v Seville nepamatuju. Dokonce ani Lahoz nic nezmohl

Reagovat
dextroza_m

Rizdal par karet navic, ale jsou nejaci marni... Obavam se, ze Julen pujde od válu...

Reagovat
Mass

Toni Lato dostane pásku (protože všichni ostatní už odešli) a on se takhle pěkně trefí

Reagovat
Phillipinho

Gattuso se rozhodl z nej udelat Roberta Carlose.

Reagovat
Mass

Spíš to byla náhoda, Lato je dřevák.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
QooBo

Reagovat
CHONG

Dno

Reagovat
JakubOcko

Musah dneska bombastický.

Reagovat
QooBo

Reagovat
Mass

A to se na něj přijel podívat trenér USA. Tak snad mu to vydrží.

Každopádně to "Solerovo místo" tvůrce hry je pro něj mnohem lepší než křídlo, kde hrál předtim.

Reagovat
Phillipinho

Gattuso dokazuje opak, nez co si mi psal minule. Oproti Bordalasovi to vypada na hodne slusnej upgrade. Rychlej kombinacni fotbal s dominanci na mici. Dlouho jsem nevidel na Mestalle takovy scenes jako dnes

Reagovat
Mass

Brzdil bych to nadšení, Getafe mi dnes přišlo celkem sesypaný. Navíc Valencia dnes trefila všechno.

Reagovat
roman1978

Oproti Bordalasovi je upgrade i uklízečka. Ale Gattuso

Reagovat
CHONG

Ty jsi byl vždycky dement.

Reagovat
roman1978

no nevím, traduje se to spíš o tobě.

Ale za tím názorem si stojím. Bordalas hrál vždy hroznou sračku, hnusný fotbal, vypadá jak pica a brečí. Genaro hraje rychle, kombinacne a hezký se na to kouká. Zatím.

Reagovat
CHONG

Současná Geta bohužel není měřítko, jsou úplně v hovnech. Klidně bych se vsadil, že jak v lize, tak v poháru na tom bude Valencie letos hůře než vloni...

Reagovat
Jordi Alba

Tak bejt na tom hůř v poháru není úplně těžký, když hrála Valencia finále.

Reagovat
CHONG

Já vím

Reagovat
Ed_Hazard

Tak Vinicius dnes konecne dostal spanielske obcianstvo Udiat sa to par mesiacov nazad, Gabriel Jesus mohol byt nas (skoda ze sme ho pravdepodobne ani nechceli)

Reagovat
teenz

V Arsenalu mu je dobře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele