LaLiga - preview 38. kola: Poslední čtyři zápasy

24.05., 08:53, aktualizováno 26.05., 09:00
Previews
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (© AFP)

Čtyřmi zápasy bude dnes ukončena sezona španělské nejvyšší soutěže a nepůjde přitom o nic podstatného. Do akce jdou především celky ze středu tabulky, své mají jisté i druhá Barcelona a sedmnáctá Mallorca.

Getafe CF - RCD Mallorca

neděle 14:00

Dva týmy, které se stále ještě mohou v tabulce posunout výše nebo níže svede k vzájemnému souboji poslední, osmatřicáté kolo španělské LaLigy. V neděli od dvou hodin se Getafe v Coliseum Alfonso Pérez utká s Mallorcou. Oba týmy už mají, přestože se pohybují ve spodní polovině tabulky, záchranu jistou. Zejména Mallorca si pak příslušnost mezi ligovou elitou pojistila až v minulém kole.

Poslední utkání odehrála s Almerií a je potřeba říct, že se kloudný výsledek nerodil vůbec lehce. "Los Piratas” sice začali dobře a už v devětadvacáté minutě se prosadil Larín, pak ale otěže utkání převzali hosté a po srovnání Arribase skóre na 2:1 otočil Langa. To ale nebylo všechno. Deset minut před koncem se ve vápně výborně zorientoval Darder a z otočky zakončil nádherně k tyči. Bod sice Mallorce ještě nemusel stačit na definitivní záchranu, díky zaváhání Cádizu s Las Palmas ale mohli Ostrované slavit.

To Getafe se v posledních kolech velmi trápí, ze čtyř zápasů nejenže neuhrálo ani bod, navíc se nedokázalo ani jednou střelecky prosadit. Přesto je madridský celek na poměrně slušném dvanáctém místě a sezónu tak jistě ukončí v poklidu ve středu tabulky.

Minulý týden prodloužilo výsledkové trápení "Azulones” Deportivo Alavés. To ve velmi vyhroceném duelu plném žlutých karet dokázalo udolat svého soupeře 1:0, a to zásluhou trefy Vicenteho ze dvanácté minuty.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Carmona, Aberdin, Alderete, Álvarez, Anglieri - Maksimović, Santiago, Milla - Mata, Greenwood

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gónzalez, Valjent, Raillo, Copete, Costa - Rodríguez, Mascarell, Darder - Larin, Muriqi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.29 - 3.37

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Valencia CF

neděle 16:15

Poslední kolo španělské nejvyšší soutěže svede dohromady i Celtu Vigo a Valencii. Oběma celkům už o nic zásadního nejde. Celestes už jsou zachráněni, kdežto Valencia je z bojů o evropské poháry venku. Letos půjde už o třetí vzájemné měření sil, přičemž v předchozích dvou případech dopadla lépe Celta Vigo.

V rámci LaLigy remizovala na Mestalle 0:0 a na stejném místě i zvítězila 3:1, tentokrát na scéně španělského poháru Copa del Rey. Valencia se tak bude chtít za předchozí výsledky revanšovat, ale najde v sobě potřebnou motivaci?

Valencia měla do evropských pohárů celkem slušně nakročeno, ale závěr sezony výsledkově vůbec nezvládla. Barajův tým nevyhrál už v šesti utkáních v řadě a vyklidil pozice. Před týdnem hosté podlehli Gironě 1:3. Pro příznivce Los Che je to nakonec velké zklamání, na druhou stranu oproti loňské sezoně přišlo určité zlepšení, připomeňme, že Los Che skončili v sezoně 2022/2023 na šestnáctém místě. Netopýři budou chtít smutnou sérii v posledním kole utnout a potvrdit konečné deváté místo.

Ke spokojenosti má daleko i Celta Vigo, která byla letos namočena do bojů o záchranu. Pro galicijský celek to nakonec dopadlo dobře a ještě před závěrečným kolem si zajistil setrvání. Celtě samozřejmě pomohla zlepšená forma - z posledních šesti duelů vyhrála čtyřikrát, včetně utkání z minulého týdne na hřišti Granady. Výrazně je pod to podepsán manažer Claudio Giraldez, jehož jmenování se březnu vyplatilo. Celta se v létě poohlédne po možných posilách a v příští sezoně bude chtít hrát určitě výše.

V nedělním zápase už o nic zásadního nepůjde, takže se dá očekávat svižný fotbal. Co se týče vzájemných utkáních, letos je tom lépe Celta Vigo, ale kupříkladu loni brala dvě výhry Valencia, včetně střetnutí na Estadio Balaídos.

Celtě Vigo určitě nepomůže Hugo Sotelo, ale jinak má Benítez prakticky kompletní kádr. Obdobně je na tom Valencia, která bude bez služeb obránce Josého Gayi.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Manquillo, Starfelt, Jailson - Alvarez, Beltran, Tapia, Bamba, Mingueza - Larsen, Aspas

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Mosquera, Ozkacar, Gasiorowski - Lopez, Pepelu, Guerra, Canos - Duro, Yaremchuk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.72 - 4.25

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Deportivo Alavés

neděle 16:15

Deportivo se v závěru sezony může pochlubit slušnou formou a na Kanárských ostrovech chce získat tři body, což se jim podařilo naposledy v roce 2018. O nic zásadního však nepůjde, Las Palmas si zajistilo nejvyšší soutěž už s předstihem, přesto čeká jejich trenéra Francisca Javiera Garcíu Pimientu rozlučka.

Ostrované si sice zahrají LaLigu i příští rok, nicméně se závěrem letošní sezony nemohou být spokojeni. Las Palmas totiž čeká na vítězství už dlouhých třináct kol a být sezona delší, zřejmě by se ještě více namočilo do záchranářských bojů. Neuspokojivé výsledky nakonec odskákal trenér Francisco Javier García Pimiento, jehož čeká v neděli poslední zápas. Jméno jeho nástupce ještě známé není.

Las Palmas v neděli přivítá Deportivo Alavés a pokusí se přerušit negativní sérii výsledků. Hosté v závěru sezony působí v mnohem lepším světle. Před týdnem porazili Getafe 1:0 a upevnili se desátou příčku.

Domácí mají svému soupeři co vracet. Las Palmas na Deportivu vyhrálo, o jedinou branku se postaral Kirian Rodríguez.

Co se týče absencí, Las Palmas budou muset zřejmě oželet starty Daleyho Sinkgravena a Juliana Arauja. Na straně Alavésu zase chybí Carlos Benavidez, Nahuel Tenaglia a Antonio Blanco.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Suarez, Coco, Marmol, Cardona - Loiodice, Rodriguez, Moleiro - Park, Ramirez, El Haddadi

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Owono - Gorosabel, Marin, Abqar, Lopez - Hagi, Guevara - Vicente, Guridi, Simeone - Omorodion

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.45 - 2.95

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Sevilla FC - FC Barcelona

neděle 21:00

Stále ještě úřadující mistr z Barcelony se v posledním, osmatřicátém kole utká se Sevillou FC. Sezónu už jistě zakončí na druhém místě a je jasné, že odstup na první Real Madrid bude poměrně propastný. Vůbec poslední zápas sezóny, který bude mít výkop v neděli v devět večer bude zároveň také posledním pro trenéra Xaviho na lavičce katalánského celku.

Barcelona se s Xavim rozloučí jakožto s trenérem, který dokázal během svého působení získat titul, takže se o jeho čase stráveném v Katalánsku rozhodně nedá hovořit jako o neúspěchu. Přesto na povrch v posledních týdnech vyplouvaly některé neshody mezi mladým manažerem a prezidentem Barcy, Joanem Laportou. Xavi si tak svůj odchod měl nejdříve rozmyslet, nakonec ale přeci jen po sezóně skončí.

Nahradit by jej pak od nové sezóny měl Hansi Flick. Devětapadesátiletý kouč se největších trenérských úspěchů dočkal v Bayernu Mnichov, kde se mu během jedné sezóny podařilo získat tzv. sextuple, tedy šest různých trofejí, zejména vítězství v Bundeslize a Lize mistrů. Poté prožil nepříliš povedené angažmá v německé reprezentaci a nyní se vrací ke klubovém fotbalu právě ve Španělsku.

Mimo to mají "Blaugranas” za sebou poměrně úspěšné týdny. Naposledy na domácím hřišti nedali šanci Vallecanu, které porazili jednoznačně 3:0. Skóre otevřel už ve třetí minutě Robert Lewandowski a dílo poté dokonal dvěma góly v rozmezí tří minut Pedri.

Pro Barcelonu se tak jednalo již o pětadvacátou výhru v sezóně, kterou si navíc definitivně pojistila druhé místo v tabulce. Jinak se ale pro Katalánce nejednalo o příliš povedenoý ročník. Nedokázala totiž získat ani jednu trofej, což fanoušci velkoklubu této velikosti nenesou příliš libě.

Bez titulu zůstala po loňském triumfu v Evropské lize také Sevilla. Dalo se to však očekávat, andaluský celek zažívá už druhou sezónu po sobě velký propad tabulkou a znovu se musel minimálně po určitou dobu obávat o udržení prvoligové příslušnosti. Nyní se nachází na třináctém místě a po posledním kole se může posunout už maximálně o dvě příčky výše. Je tak jasné, že si tentokrát poháry nezahraje.

"Los Nervionenes” prohráli již třikrát v řadě, naposledy padli na půdě pohárového účastníka pro příští sezónu, Athletic Clubu. Zde se nedokázal prosadit nikdo z jejich střelců, naopak Baskové skórovali hned dvakrát, a to díky přesným ranám Garcíi a Muniaína, které dělily pouhé dvě minuty. Bilbao tak zůstane páté a zahraje si Evropskou ligu, Sevilla bude muset v příští sezóně bojovat pouze v lize a v domácím poháru.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Salas, Bade, Ramos - Sánchez, Soumaré, Agoume, Acuňa - Lukebakio, En-Nesyri, Ocampos

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Peňa - Koundé, Cubarsí, Martínez, Cancelo - Pedri, Christensen, Gündoğan - Yamal, Lewandowski, Raphinha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.91 - 4.30 - 1.85

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Villarreal CF

sobota 14:00

Trenér Jagoba Arrasate se loučí s tímto ročníkem i Osasunou jako klubem a rád by se rozloučil stylově. A co by bylo lepšího, než proniknout do první desítky a obrat o body mužstvo, které v poslední době ukazuje skvělou formu?

Už od července 2018 šéfuje trenér Jagoba Arrasate lavičce Osasuny a bylo to působení úspěšné. Udržuje si bodový průměr 1,46 bodů na utkání, což není zrovna špatná bilance a za celou jeho dosavadní kariéru se nikdy lepšími čísly chlubit nemohl. Zápas s Villarrealem bude jeho 256. utkáním za tento klub v roli kouče, ale další už nepřidá. Končící smlouvu neprodlouží, vedení to sdělil už na začátku jara a svůj slib hodlá dodržet, takže se tímto kolem s Pamplonou rozloučí.

Šestačtyřicetiletý trenér Osasunu v lize už dávno zachránil a drží si od sestupu po většinu sezony dostatečný odstup. Aktuálně se mu zdá, že by moc rád pronikl do první desítky, a není od toho zas tak daleko. Mužstvo z Pamplony nashromáždilo už 44 bodů a od desátého Deportiva Alavés jej dělí jen jeden jediný bod.

Aktuálně se veze na fantastické vlně, protože po remízách s Athleticem a Mallorcou si pro sebe ukradlo strhující utkání s Atléticem Madrid, kterému v minulém kole na jeho vlastní půdě nasázelo bez milosti čtyři branky! Pravdou ale je, že proti Villarrealu, od něhož dělí Osasunu nedostižných osm bodů, to Osasuně moc nejde. V posledních třech duelech vždycky vyhrála Žlutá ponorka a ta bude favoritem i nyní.

Villarreal dlouho snil o evropských pohárech, ale to by musel v obou posledních duelech ročníku vyhrát a ještě doufat v pomoc Realu Betis. Minule sice podal skvělý výkon a nasázel čtyři branky Realu Madrid, ale nakonec si s ním jen rozdělil body, takže z pohárů příští rok nic nebude. Jinak se ale osmý tým tabulky veze na skvělé vlně, prohrál jen jedno utkání z minulých šesti. Pouze ve dvou z nich ale udržel čisté konto a dostal už hrozivých 64 branek!

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, Herrando, Mojica - Torro, Muñoz, Ibañez - Peña, Goméz, Raúl García

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jorgensen - Femenia, Bailly, Mosquera, Moreno - Guedes, Comesaña, Parejo, Baena - Moreno, Sørloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.70 - 2.71

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Atlético Madrid

sobota 16:15

Real Sociedad s Atléticem už pomalu nemají o co usilovat a v tabulce si ani jeden z nich nemůže polepšit. Přesto se dá očekávat, že obě jedenáctky pojmou poslední soutěžní duel letošní sezony se vší vážností. Domácí Baskové mají madridskému gigantu co vracet, jelikož se jim proti němu v poslední době moc nedaří.

La Real by se moc rád pomstil Los Colchoneros, s nimiž nemá zrovna ideální bilanci. Pravdou je, že baskický celek vyhrál nad Atléticem jen dvakrát za posledních pět let, jinak tvrdí muziku právě Simeoneho výběr z hlavního města. Tři z posledních čtyř soubojů těchto dvou soupeřů skončily těsnou výhrou Atlética 2:1, což by mu domácí teď moc rádi oplatili. La Real si v minulé sezoně zajistil skvělou čtvrtou příčku, poprvé za celou dekádu. Tentokrát už je jeho skóre horší a musí se spokojit s až šestým místem.

To mimo jiné znamená, že místo milionářské Ligy mistrů bude baskický zástupce hrát jen Evropskou ligu. V poslední době střídá dobré výkony s horšími, byť je fér poznamenat, že prohrává prakticky jen s týmy v tabulce nad ním. Za uplynulých šest kol získal devět bodů z patnácti možných, nestačil jen na Barcelonu a Real Madrid. Teď má šanci uhrát třetí výhru v řadě, protože si poradil s Valencií a minule mu za oběť padl i domácí Real Betis. Tahle dvě těžká klání zvládl baskický celek i díky perfektní obraně, neinkasoval ani jednou.

Díky tomuto vítězství si svěřenci trenéra Imanola Alguacila zajistili konečnou šestou příčku, výš ale stoupat nemohou a budou se dívat na záda svému rivalovi z Bilbaa. Domácí nepůjdou na stadionu Anoeta do boje v plné polní, chybí jim totiž Robin Le Normand, Igor Zubeldia, Aihen Muñoz, Carlos Fernandez a dost možná i Martin Zubimendi.

Spoléhat se budou na útočníka Mikela Oyarzabala, který se pokusí vstřelit svůj už čtrnáctý gól v rámci všech soutěží. Toho určitě nebude bránit Gabriel Paulista, který nemůže hrát kvůli kartám. A Colchoneros nemohou povolat ani zraněné trio Vitolo, Nahuel Molina a Pablo Barrios.

Atlético si jistě představovalo úplně jiný, lepší konec sezony. Poprvé po dvanácti letech totiž skončí mimo nejlepší trojici španělských týmů a definitivu mu k tomu dalo šokující představení v minulém kole. Poslední domácí duel totiž Simeoneho svěřenci vůbec nezvládli a prohráli s Osasunou vysoko 4:1!

To byla dost definitivní tečka za sérií čtyř ligových výher, kterou Atlético předtím drželo. S ohledem na to, že doma předtím Atlético prohrálo jen jednou v osmnácti zápasech, byl tenhle výsledek pro mnohé šok. Liga mistrů nicméně Atléticu neunikne bez ohledu na výsledek posledního utkání.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traoré, Elustondo, Pacheco, Tierney - Merino, Turrientes, Mendéz - Kubo, Oyarzabal, Barrenetxea

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Llorente, Witsel, Giménez, Hermoso, Lino - De Paul, Koke, Saúl - Correa, Griezmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.39 - 2.79

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

UD Almería - Cádiz CF

sobota 18:30

Dva loučící se celky se utkají minimálně na rok naposledy v první španělské lize. Poslední Almería na svém hřišti v sobotu o půl sedmé přivítá osmnáctý Cádiz a v utkání bude usilovat o svou třetí výhru v sezóně. Může se tak zároveň případně bodově dotáhnout a zároveň díky lepšímu skóre přeskočit předposlední Granadu.

"Rojiblancos” se s LaLigou rozloučili už před několika týdny a v podstatě po celou dobu sezóny se drželi na poslední příčce. Pokud by se jim nakonec přeci jen povedlo odlepit se z posledního fleku, jednalo by se o překvapení s kterým by málo kdo ještě před několika týdny počítal.

Naposledy uhrála Almería remízu 2:2 na hřišti Mallorcy. Na úvodní trefu Larína zareagovali hosté dvěma brankami Arribase a Langy. Poslední slovo si pak vzali opět Ostrované, když skóroval Darder.

Podobně si pak vedl Cádiz v souboji s Las Palmas, když remizoval 0:0, tímto výsledkem však už před posledním kolem definitivně přišel o naději na záchranu, kterou by si udržel, kdyby zvítězil.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martínez - Pozo, Radovanović, Brandaríz; Langa - Gónzalez, Melero - Romero, Arribas, Centelles - Suárez

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Zaldua, Fali, Carcelen, Hernández - Navarro, Escalante, Alcaraz, Sobrino - Juanmi, Ramos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.77 - 3.24

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao

sobota 18:30

Athletic se v sobotu navečer pokusí o druhé vítězství v řadě, tentokrát si pro body přijede na Estadio de Vallecas. Domácí Rayo už sestoupit nemůže, ale rádo by si po minulém debaklu od Barcelony zase trochu naklonilo fanoušky.

S cílem rozloučit se se sezonou důstojně vyběhnou na trávník dobře známého stadionu hráči Raya. Pod vedením Andoniho Iraoly skončilo Rayo na 11. a 12. místě, jenže když se progresivní trenér rozhodl dát Španělsku vale a vybral si Anglii, tak se dal očekávat sesun. A ten opravdu přišel, byť ne tak fatální, jak by to asi mohlo dle tabulky vypadat. Velmi špatné výsledky odnesl začátkem února 2024 trenér Francisco a s cílem spasit klub se dostavil mladý kouč Iñigo Pérez.

Ani ten sice nenapravil pošramocenou reputaci a ztratil plno bodů, ale přesto jich uhrál dost na to, aby si Rayo zachránilo prvoligovou příslušnost a nemuselo o ni klepat až do posledního hracího dne. Zejména forma z venkovních duelů potřebuje vylepšit, protože Los Franjirrojos se z trávníků svých soupeřů vracelo už devětkrát poraženo. Doma je to ale něco jiného, už tři z posledních pěti domácích duelů Rayo vyhrálo a v tomhle ohledu má naději na další body.

Baskickému protivníkovi má ale co vracet, neboť naposledy od něj dostalo nelichotivé čtyři branky. Doma ho navíc neporazilo už deset let. Tentokrát se domácí musí obejít bez dvojice Abdul Mumin a Oscar Valentín, která nenastoupí kvůli přílišnému počtu karet. Chybět bude i zraněný Diego Méndez. Ani hosté nebudou kompletní, neboť jim schází Gorka Guruzeta s Oihanem Sancetem, především ale čerstvě po operaci se vracející hvězda, Iñaki Williams.

Athletic letos hrál chvíli o Ligu mistrů a je pravda, že k ní neměl daleko. Nakonec mu tenhle sen nevyšel, ale trenér Ernesto Valverde ani tak nemusí být zklamaný - jeho mužstvo skončí na pátém místě zaručujícím start v Evropské lize, ať už tenhle duel skončí jakkoli. Pomohlo mu k tomu i minulé kolo a vítězství nad Sevillou v posledním domácím utkání této sezony.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Hernandez, Espina - López, Ciss - Palazón, Trejo, García - Camello

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Alvaréz, Berchiche - De Galarreta, Prados - Berenguer, Goméz, N. Williams - Villalibre

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.26 - 2.41

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Betis

sobota 21:00

Real Madrid se v sobotu večer definitivně stane pošestatřicáté vítězem španělské LaLigy. Jeho posledním soupeřem v ročníku 2023/2024 bude Real Betis. Ten se drží na sedmém místě, které zajišťuje účast v Konferenční lize a o tuto pozici už jej nikdo nepřipraví. Stejně jako v mnoha dalších zápasech posledního kola tak už půjde jen o čest, protože ani jeden z týmů se už nemůže v tabulce nikam posunout.

Madridský celek je samozřejmě na prvním místě a na druhou Barcelonu má náskok již propastných dvanácti bodů. Tým pod vedením kouče Ancelottiho odehrál velmi povedenou sezónu, v sedmatřiceti zápasech zvítězil devětadvacetkrát, sedmkrát remizoval a pouze jednou okusil pachuť porážky. Navíc se za týden utká ve Wembley v rámci finále Ligy mistrů s Dortmundem.

Právě na příští týden se upínají zraky všech fanoušků Bílého baletu a dá se proto očekávat, že zápas s Andalusany, ve kterém už o nic nejde, pojme přeci jen v o něco tréninkovějším tempu.

Tým ze španělské metropole minulý týden odehrál neuvěřitelný zápas ve Villarrealu. První půle mu vyšla na jedničku a po dvou trefách Gülera a brankách Joselua a Vázqueze to i přes korekci Sörlotha vypadalo, že se nemůže nic stát. Jenže domácí zabrali a zejména zásluhou norského kanonýra, který si nakonec v utkání připsal hned čtyři branky, skóre ještě do šestapadesáté minuty vyrovnali. Další gól už k vidění nebyl, Villarreal tak remizoval z Realem 4:4, utkání navíc nedokoučoval trenér Marcelinho, který byl v nastavení vyloučen.

To "Béticos” dopadli v minulém utkání ještě hůře. Na domácím hřišti nestačili na Real Sociedad 0:2 a museli se tak definitivně smířit se sedmou příčkou. K čemu jim bylo platné, že byli takřka po celou dobu lepším týmem, gól vstřelit nedokázali a tak putovaly tři body do Baskicka.

I tak se ale pro tým ze Sevilly jedná o poměrně slušnou sezónu. Ze skupiny Evropské ligy se poroučel o patro níže, kde poté těsně nestačil na silné Dinamo Záhřeb a zároveň si zajistil účast v této soutěži i pro další sezónu.

Nyní jej tedy čeká poslední zápas té nynější a bude to zápas velmi náročný. Madridský Real totiž nepatří mezi nejoblíbenější soupeře "Verdiblancos”, naposledy jej totiž dokázali porazit před čtyřmi lety v březnu. Od té doby v lize nezvítězili sedmkrát v řadě, dokáží tuto sérii napoosmé prolomit?

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde, Camavinga, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vinícius Júnior

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Sabaly, Sokratis, Visus, Miranda - Roca, Cardoso - Ezzalzouli, Fekir, Pérez - José

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.67 - 12.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Girona FC - Granada CF

pátek 21:00

Poslední kolo LaLigy se opět začne hrát už v pátek, tentokrát v něm zamíříme na Estadi Municipal de Montilivi do Girony. Domácí mužstvo uzavře tímhle utkáním skvěle zvládnutý ročník, jeho soupeřem bude už dávno sestoupivší Granada.

V Gironě se odehraje duel mezi dvěma týmy, které už mají své jisté. Domácí završí fantastickou sezonu, v níž se z týmu, který byl pasován přinejlepším na druhou polovinu tabulky, stal jistý účastník Ligy mistrů! Až za zády provinčního katalánského mužstva skončily kluby jako Valencia, Sevilla, Real Sociedad nebo Atlético Madrid. Jen Barcelona byla lepším týmem, o jasném lídru soutěže z Madridu mluvit nemusíme.

Třetí tým tabulky už si nikterak nepohorší, ale rád by si jistě udržel pověst druhého nejproduktivnějšího týmu. Momentálně mu svítí v kolonce vstřelených gólů číslo 78, Girona dala o jednu branku víc než Barca a jen Real Madrid ji předstihl. Minule si svěřenci trenéra Michela odvezli všechny tři body z Valencie.

Granada zažila také nezapomenutelnou sezonu, jenže ve zcela opačném gardu. Dosud nasbírala pouhých 21 bodů a zcela jistě skončí na předposledním místě. O jejím osudu už bylo rozhodnuto dávno před tímto kolem a nepomohlo jí ani dva měsíce staré jmenování nového kouče Ramóna Sandovala. Slavné a nečekané tažení Granady Evropskou ligou až do jejího čtvrtfinále ze sezony 2020-2021 už je hodně dávnou vzpomínkou. Teď se Granada pokusí o svou teprve pátou výhru v ročníku.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, López, E. García, Blind - A. García, Herrera - Cyhankov, Martin, Sávio - Dovbyk

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Martinez - Méndez, Rubio, Piatkowski, Neva - Gumbau, Villar, Ruiz - Pellistri, Boyé, Rodelas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.39 - 12.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
37
29
7
1
87 : 26
94
2
FC Barcelona
37
25
7
5
77 : 43
82
3
Girona FC
37
24
6
7
78 : 46
78
4
Atlético Madrid
37
23
4
10
68 : 43
73
5
Athletic Bilbao
37
18
11
8
60 : 37
65
6
Real Sociedad
37
16
12
9
51 : 37
60
7
Real Betis
37
14
14
9
48 : 45
56
8
Villarreal CF
37
14
10
13
64 : 64
52
9
Valencia CF
37
13
9
15
38 : 43
48
10
Deportivo Alavés
37
12
9
16
35 : 45
45
11
CA Osasuna
37
12
8
17
44 : 55
44
12
Getafe CF
37
10
13
14
41 : 52
43
13
Sevilla FC
37
10
11
16
47 : 52
41
14
Celta Vigo
37
10
10
17
44 : 55
40
15
UD Las Palmas
37
10
9
18
32 : 46
39
16
Rayo Vallecano
37
8
14
15
29 : 47
38
17
RCD Mallorca
37
7
16
14
31 : 43
37
18
Cádiz CF
37
6
15
16
25 : 49
33
19
Granada CF
37
4
9
24
38 : 72
21
20
UD Almería
37
2
12
23
37 : 74
18

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
kovi610

Opravdu musí bejt u každýho článku takhle rasistická fotka? Pokud vím tak v Realu jsou i lidé tmavé pleti tak proč se u každyho článku protlačují jenom beloši?

Reagovat
zasranej malíř

Courtois,Carvajal,Rudiger,Nacho,Mendy,Camavinga,Kroos,Valverde,Bellingham,Vini Jr,Rodrygo

generálka na finále (očekávám tuto sestavu i ve Wembley)

poď se Toni rozloučit na Bernabeu vítězně

Reagovat
One-Real

dneska dá gól

Reagovat
Pharrell

Reagovat
tortuga

Nacho podle toho odchodu ze hřiště teda asi taky končí.

Reagovat
zasranej malíř

Maestro Toni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele