LaLiga - preview 38. kola: Dohrávají se poslední dva zápasy

21.05.2021, 08:20, aktualizováno 23.05.2021, 08:38
Previews
Yousef En-Nesyri (© AFP)
Ve Španělsku už je všechno podstatné vyřešeno. Atlético je mistrem, sestupují Huesca a Valladolid. Dohrávají se jen zápasy, ve kterých jde pouze o prestiž. Granada odpoledne hostí Getafe a večer si to Sevilla rozdá s Deportivem Alavés...
Granada CF - Getafe CF  (neděle 18:30)
Granada se pokusí uzavřít sezonu výhrou v domácím prostředí, ale na tři body se asi hodně nadře. Nedávné výsledky jsou pro ni totiž jasným zklamáním. V neděli navečer by si ale mohla polepšit, protože Getafe rozhodně nezažívá povedenou sezonu.

Madridský celek se prozatím usadil na 16. místě s tím, že pádu do druhé ligy unikl až v předposledním kole. Od zóny sestupu ho dělí jen čtyři body a to především díky poslednímu vítězství nad Levante, které mu dalo matematickou jistotu záchrany. A nutno říct, že i v tomhle duelu tahalo Getafe za ten kratší konec provazu. Cenné tři body mu až pár minut před koncem utkání vystřelil střídající mladík Takefusa Kubo.

V tomto zápase navíc Getafe přišlo o jednu důležitou postavu, Davida Timora. Ten se totiž nechal v nastaveném čase druhé půle vyloučit a do posledního kola proto nezasáhne. Getafe se pokusí ukončit negativní bilanci s Granadou, která vyhrála dvě minulá vzájemná klání a která doma s Getafe neprohrála od roku 2013.

Granada ale v současné době rozhodně nepředstavuje až tak velké riziko porážky. V minulých čtyřech duelech totiž prohrála a především obrana jí musí dělat starosti. V těchto čtyřech kláních dostala Granada už 11 branek a rovnou čtyři od Realu Madrid nebo naposledy i od Alavésu. Přesto jí stále patří solidní desáté místo. Přinejlepším bude devátá, pokud Bilbao zaváhá a Granadě se podaří zvítězit.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.40 - 2.62
více informací
Sevilla FC - Deportivo Alavés  (neděle 21:00)
Sevilla si zajistila Ligu mistrů s předstihem, v závěru se ještě zapojila do bojů o titul, a tak může být víceméně spokojena. V posledním utkání přivítá na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán Alavés a to by mohla být šance pro rozlučku s Tomášem Vaclíkem. Dostane se český reprezentační brankář na hřiště?

Tomáš Václík přišel do Sevilly v roce 2018 a okamžitě si vydobyl pozici prvního brankáře. Ke konci minulé sezony se ale zranil a šanci dostal jeho náhradník Maročan Yassine Bounou, který už ji nepustil. Letos Vaclík odchytal jen málo zápasů a v průběhu sezony avizoval, že angažmá v jednom z nejlepších evropských klubů skončí.

A kdy jindy se rozloučit, než v posledním zápase na domácím hřišti proti Alavésu, ve kterém Seville fakticky o nic zásadního nepůjde. Svěřenci trenéra Julena Lopetegui mohou být s průběhem sezony spokojeni, méně však s vystoupením v minulém kole, ve kterém schytali od Villarrealu debakl 0:4. Hattrickem se o to zasloužil kolumbijský snajpr Carlos Bacca.

O poznání lépe si v minulém kole vedl Alavés, který naopak čtyři branky vstřelil. Pod výhru 4:2 nad Granadou se podepsali čtyři různí střelci. Deportivo budeme vídat i v příští sezoně, krk si zachránilo s předstihem a nejhůře může skončit na šestnáctém místě.

Oba týmy se dobře znají a za poslední tři roky se potkaly celkem sedmkrát. Lépe se dařilo Seville, která také vyhrála lednový duel v Alavésu 2:1.

V posledním zápase budou Seville chybět suspendovaní Diego Carlos a Marcos Acuňa. Je pak samozřejmě otázkou, k jaké sestavě nakonec Julen Lopetegui vůbec sáhne a zdali se nerozhodne dát přednost méně vytěžovaným hráčům. Koneckonců to platí i o trenérovi Callejovi.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Navas, Koundé, S Gomez, Escudero - Fernando, Jordan - Ocampos, P Gomez, Suso - En-Nesyri
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Laguardia, Lejeune, Duarte - Pons, Pina, Battaglia - Mendez, Joselu, Rioja
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.49 - 6.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Real Betis  (sobota 18:00)
Celta Vigo se dostala do naprosto fantastické formy a stoupá tabulkou. Před posledním kole už je jí jasné, že výš to nepůjde, ale přesto bude chtít zaznamenat své rekordní šesté vítězství v řadě. Soupeřem jí bude Real Betis, který stále doufá v poháry.

Celek z Viga se v sobotu na domácí půdě stadionu Balaídos představí ve skvělé formě. Už pět zápasů v řadě vyhrál a to se musel potkat i s Villarrealem, Getafe nebo naposledy s Barcelonou. Proti favoritovi ale předvedl další skvělý výkon, zápas otočil díky dvěma gólům Miny a odvezl si domů výhru 2:1. Výsledek pro něj znamená současnou (a definitivní) 8. příčku.

Celta se připravuje na důležité utkání v hodně okleštěné sestavě. Poslední zápas sezony se totiž zcela určitě nebude týkat několika hráčů obvyklé základní jedenáctky. Mimo hru jsou zranění Murillo, Mor, Tapia, Álvarez, Fontan nebo Ferreyra. Svalové potíže navíc trápí klíčového stopera Malla. Hosté přijedou bez Camarasy s Martínem, ale do sestavy by se mohl vrátit obránce Mandi.

Hosté vstupují do utkání plní očekávání, protože cítí obrovský tlak. Hrají totiž o všechno. Zatím jim sice patří až sedmá příčka, ale pokud by se věci vyvíjely v jejich prospěch, mohli by skončit na skvělém pátém místě! Od ní je totiž dělí jen jeden jediný bod. A hrát Konferenční ligu nebo ligu Evropskou, to je přeci jen rozdíl.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Vázquez, Dominguez, Araujo, Martin - Beltrán - Méndez, Suárez, Nolito - Mina, Aspas
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Emerson, Bartra, Ruiz, Moreno - Rodriguez, Guardado - Joaquín, Fékir, Canales - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.33 - 3.68 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - FC Barcelona  (sobota 18:00)
Minimálně na rok opouští nejvyšší španělskou soutěž SD Eibar a nic na tom nezmění ani závěrečné utkání proti slovutné Barceloně. Azulgranas zažijí na domácím stánku Municipal de Ipurua loučení a k tomuto účelu si nemohli přát lepšího soupeře. Dohrávat sezonu bude i Barcelona, která zakončí letošní ročník na třetím nebo čtvrtém místě.

Jakmile se stal sestup Eibaru hotovou věcí, vyplynula na povrch zpráva o odchodu trenéra Josého Luise Mendilibara. Utkání s Barcelonou tak bude jeho posledním na lavičce domácích a ve druhé lize už se ujme kormidla někdo jiný. Nejčastěji se spekuluje o Cucovi Zigandovi z druholigového Ovieda. A nemělo by zůstat jen u jedné změny. Konec ohlásil také sportovní ředitel Fran Garagarza, za kterého se bude hledat náhrada.

Eibar si definitivně podepsal svůj ortel vysokou porážkou 1:4 ve Valencii, ale pochopitelně příčiny pádu jsou mnohem hlubší. Domácí zkrátka nedokázali zopakovat solidní sezony z minulých ročníků a zejména v ofenzívě se velmi trápili (před posledním kolem druhý nejnižší počet vstřelených branek). Statistiku vstřelených branek mohou ještě vylepšit, stejně jako domácí bilanci, byť soupeř je hodně obtížný.

Barcelona letos nebudila takovou hrůzu jako jindy. Do sezony vstupovala značně rozháraná, ale postupem času se její výsledky i herní projev lepšily a nakonec i zasáhla do bojů o titul. O ten definitivně přišla před týdnem nečekanou porážkou s Celtou Vigo. Mimochodem čtvrtou ztrátou za posledních pět kol. Svěřenci trenéra Koemana si mohou v Eibaru pojistit třetí místo, ale v případě porážky ještě mohou klesnout na čtvrtou příčku.

Vzájemná bilance Eibaru a Barcelony hovoří jednoznačně ve prospěch katalánského výběru. Až na dvě remízy vyhrál od roku 2014 všechna zbylá utkání.

Vzhledem k porážce na Valencii se na straně domácích dají očekávat nějaké změny a kouč Mendilibar má v tomto výhodu kompletního kádru. Totéž neplatí o Barceloně. V minulém kole byl vyloučen Lenglet, který tak doplní tradiční absentéry Roberta, Coutinha a Ansu Fatiho. Po operaci kolene je brankář ter Stegen a volno dostali Messi a Pedri.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Correa, Oliveira, Arbilla, Cote - Gil, Diop, Atienza, Exposito - Enrich, Kike
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Neto - Araújo, Pique, Umtiti - Dembélé, Puig, Busquets, De Jong, Alba - Griezmann, Braithwaite
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.24 - 4.67 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Huesca - Valencia CF  (sobota 18:00)
Huescu čeká utkání roku. Utkání, které musí bezpodmínečně vyhrát, pokud se v boji o záchranu nechce ohlížet na soupeře. V sobotu navečer se stadion El Alcoraz stane dějištěm rozhodujícího duelu s Valencií, která naštěstí pro domácí neumí hrát venkovní duely.

A to tak, že vůbec. Vyjet někam na půdu soupeře je pro fotbalisty Valencie v této sezoně doslova noční můrou. Žádný ze všech dvaceti týmů LaLigy na tom totiž venku není tak špatně jako Valencia. Té se povedlo vyhrát jen dvakrát z 18 duelů! Hned 11 z nich prohrála, což dává Huesce mírné šance na vítězství a konečnou záchranu.

Nic jiného než tři body Huesce nestačí, pokud chce mít záchranu ve svých rukách a nechce se ohlížet na výsledky souběžně hraného duelu Bilbaa s Elche nebo Realu Valladolid s Atléticem Madrid. Aktuálně týmu trenéra Pachety náleží 17. příčka, jenže od osmnáctého Elche jej dělí jen lepší skóre. A na Real Valladolid má náskok pouhých dvou bodů.

S Huescou je to letos jako na horské dráze - jeden dobrý výsledek zpravidla následuje porážka. V minulém kole se Huesca taky musela obejít bez bodů, protože si všechny tři díky penaltě Iglesiase vzal Real Betis. Huesca se proti Valencii zatím v novém století postavila jen třikrát. Jednou remizovala, dvakrát prohrála a jednou dokonce dostala šest branek.

To byla samozřejmě úplně jiná Valencia. Letošní Valencia sice ve dvou z posledních tří duelů dala tři a více branek (naposled rozebrala obranu Eibaru čtyřmi góly), ale jinak tápe. Patří jí až 13. místo s tím, že se zachránila až v nedávné době. Což je pro klub její historie a formátu naprosto nedůstojné vyústění. Vylepší si renomé v duelu s nováčkem, nebo se Huesca dočká vytoužené záchrany?
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Silva, Pulido, Siovas - Maffeo, Galan, Rico, Ferreiro, Seoane - Sandro, Mir
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Correia, Gabriel, Guillamon, Diakhaby, Gaya - Lee, Wass, Soler, Guedes - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.97 - 4.69
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Real Sociedad  (sobota 18:00)
O účast v Evropské lize bude bojovat Real Sociedad a situaci má plně ve svých rukou. Pokud na půdě Osasuny zvítězí, o páté místo ho už nikdo nepřipraví. V opačném případě ho budou muset zajímat výsledky šestého Villarrealu i sedmého Betisu. Minimálně o Evropskou konferenční ligu však nepřijde.

Osasuna nebude v sobotním zápase úplně bez motivace. Stále se může posunout do první poloviny tabulky, což by byl hezký úspěch. V horším případě pak může spadnout i na třinácté místo.

Domácí tým minulý víkend těsně podlehl Atléticu, ale nechybělo moc a mohl přihrát titul do rukou jeho městského rivala Realu Madrid. Porážka na Wanda Metropolitano byla třetí za posledních pět kol.

Mnohem větší pozornost je upřena na Real Sociedad, který bojuje o přímou účast v Evropské lize. Návrat do evropských pohárů byl splněn již před týdnem, ale zbývá ještě vyřešit otázku, ve které soutěži nakonec bude startovat. Pokud v Pamploně zvítězí, bude to Evropská liga, v případě neúspěchu bude záležet na výsledku konkurentů. Villarreal i Betis jsou vzdáleny pouze jeden bod.

Real Sociedad se v posledních týdnech spoléhal především na Anoetu, kde vyhrál třikrát v řadě. Venku ale proti Huesce a Atléticu neuspěl.

Co se týče vzájemných soubojů, tak navrch má Real Sociedad, ovšem v posledních dvou zápasech se zrodila remíza 1:1.

Osasuna se musí obejít bez Aridaneho a Calleriho. Podobně je na tom i Real Sociedad, kterému budou chybět Merino, Illarramendi, González a Muňoz.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Nacho Vidal, U Garcia, David Garcia, Sanchez - Martinez, Lucas Torro, Oier, R Garcia - Avila, Budimir
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Alex Remiro - Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Monreal - Guevara, Zubimendi - Januzaj, Silva, Oyarzabal - Isak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.07 - 4.61 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Villarreal CF  (sobota 18:00)
V rámci zápasů posledního kola španělské LaLigy je asi největším lákadlem duel Realu Madrid s finalistou Evropské ligy Villarrealem. Oběma týmům jde o hodně. Bílý balet stále živí naději na mistrovský titul, přičemž situaci nemá ve svých rukou. Hosté by se zase rádi protlačili na páté nebo šesté místo, které jim zaručí jistotu Evropské ligy. Žlutá ponorka ale může dosáhnout i na Ligu mistrů, pokud zvládne finále EL s Manchesterem United.

O evropské poháry už Villarreal nepřijde, ale je otázkou, kterou klubovou soutěž vlastně bude hrát. Ve hře je Liga mistrů, Evropská liga i nově utvořená Evropská konferenční liga. Žlutá ponorka je před závěrečným zápasem na průběžném šestém místě s náskokem jednoho bodu na Betis, takže pokud v Madridu zvítězí, minimálně Evropskou ligu bude mít zaručenou. V případě porážky může spadnout na sedmé místo a hrát "jen" Evropskou konferenční ligu, ale to všechno pak může zachránit výhrou v Evropské lize, což by znamenalo start v příštím ročníku Ligy mistrů.

Jak Villarreal k zápasu s Realem Madrid přistoupí? "Chceme vyhrát. Naší povinností v LaLize je bojovat o tři body. Musíme udělat maximum. V tomto zápase v Madridu hrajeme o velmi důležitou věc," nechal se na tiskové konferenci slyšet trenér Unai Emery a zároveň dodal, že zápasy s Realem mají zvláštní význam. "Hrát proti Madridu je vždy speciální. Jsou jedni z nejlepších na světě. Je to skvělý tým se skvělými hráči. Dobře je známe a jsme připraveni." Hosté jsou v dobré formě, což demonstrovali před týdnem, když čtyřmi góly deklasovali čtvrtou Sevillu.

Před týdnem vyhrál i Real Madrid a uchoval si tak naději na zisk mistrovského titulu. V Bilbau urval tři body díky jediné brance Nacha. Aby Bílý balet obhájil loňské prvenství, musí Villarreal bezpodmínečně porazit a pak doufat v zaváhání Atlética. "Je to poslední zápas naší ligy. Vždycky jsme do toho dali všechno, i když jsme měli potíže. Víme, proti komu budeme hrát, je to tým, kterému se daří, ale trváme na tom, že do toho dáme všechno," řekl trenér Zinedine Zidane.

Real Madrid je historicky vzato mnohem úspěšnější než Villarreal a platí to i ve vzájemné bilanci. Na druhou stranu v posledních letech dokázali hosté favorita obírat o body celkem pravidelně a například v listopadu skončil vzájemný duel remízou 1:1.

Realu budou i v posledním zápase chybět Ferland Mendy, Dani Carvajal, Lucas Vázquez a znovu i kritizovaný Eden Hazard. Nejistý je start Sergia Ramose, který se sice vrátil po zranění, ale svalové problémy u něho nadále přetrvávají. Ani Villarreal nebude v kompletním složení a na stadionu Alfréda di Stefána nevyběhnou Samuel Chukwueze, Juan Foyth a Vicente Iborra. Pravděpodobná sestava je vůbec plná otazníků, protože není jisté, zdali se Unai Emery nerozhodne šetřit síly na vrchol sezony - finále Evropské ligy proti Manchesteru United.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Odriozola, Varane, Militao, Nacho - Valverde, Casemiro, Modrić - Vinicius, Benzema, Asensio
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Albiol, Torres, Pedraza - Coquelin, Capoue, Parejo - Gomez, Bacca, Alcacer
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.58 - 5.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Atlético Madrid  (sobota 18:00)
Už jen jeden poslední krok dělí hráče Atlética od obrovské radosti a vítězství v LaLize! Colchoneros cestují v sobotu navečer do Valladolidu, který stále doufá v zázrak. Ani případné tři body by mu ale nemusely na záchranu v první lize stačit.

Hodně úvah a otázek se před tímto utkáním přirozeně zaměřuje na Atlético. A je to logické, protože pokud Atlético vyhraje, nebo získá lepší výsledek než Real Madrid, oslaví titul. I Real Valladolid má ale o co hrát a rozhodně se nedá říct, že by to byl menší cíl. Hraje totiž o samotné přežití v první lize. A potřebuje k tomu téměř zázrak, protože ani bod mu nestačí.

Valladolid musí vyhrát a ještě doufat v pomoc ostatních týmů. Což je sice snadné napsat, ale realita je pro Valladolid poměrně neúprosná. Tým vedený trenérem Sergiem Gonzálezem totiž nevyhrál za posledních deset zápasů ani jednou. K pěti remízám přidal pět dalších porážek a celkově v sezoně získal jen pouhých 31 bodů. Na záchranu prozatím ztrácí 2 body a lepší skóre.

Ani s Atléticem to pro něj nebude jednoduché. Valladolid vyzrál na lepšího a známějšího soupeře jen třikrát za posledních dvacet let! Navíc se musí připravovat na klíčový zápas bez trojice opor. Mimo hru jsou zranění Orellana, Raúl García a také Kenan Kodro. Colchoneros zřejmě budou postrádat zraněného Lemara a také vykartovaného stopera Saviće.

Trenér Diego Simeone sní o dalším titulu, prvním od sezony 2013/2014. Ve venkovních duelech ale Atlético trochu ztrácí. Mimo stadion Wanda Metropolitano vyhrálo jen desetkrát z osmnácti pokusů. Přesto zvládlo prakticky po celou sezonu uhájit první místo. A to přesto, že mu herně už trochu dochází dech. I v minulém utkání otáčeli madridští hráči skóre ve svůj prospěch dvěma góly až během závěrečné desetiminutovky. Dočkají se konečně vytouženého triumfu?
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Janko, El Yamiq, Gonzalez, Olaza - Mesa, Fernandez, Fede - Jota, Weissman, Plano
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Giménez, Felipe, Hermoso - Trippier, Saúl, Koke, Llorente, Carrasco - Correa, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.56 - 5.55 - 1.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Elche CF - Athletic Bilbao  (sobota 18:00)
Až poslední kolo odpoví na otázku, které dva kluby doprovodí Eibar do druhé nejvyšší soutěže. Jedním z nich může být Elche, jehož může zachránit jen případné zaváhání Huescy a vlastní úspěch proti Athleticu.

Nic lehkého na Los Franjiverdes nečeká. Už jen porazit Athletic je samo o sobě složitým úkolem, natož ještě doufat v zaváhání Huescy. Zas tak nereálné to ale být nemusí, protože Huesca, která má jinak stejný počet bodů a lepší vzájemnou bilanci, hostí nevyzpytatelnou Valencii. Za určitých podmínek může Elche stačit k záchraně i remíza. Situace Elche byla ještě minulý týden opravdu zoufalá, ale výhra na půdě Cádizu dala týmu novou naději a v posledním kole se může stát cokoliv.

Co se týče Athleticu, jemu už o nic zásadního nepůjde. Na evropské poháry dosáhnout nemůže, zato si však může v tabulce pohoršit. Před posledním zápasem je Bilbao deváté a v případě neúspěchu hrozí pád na jedenácté místo. A hosté nemají zrovna optimální formu, už tři zápasy v řadě nevyhráli a dvakrát odešli poražení nejtěsnějším výsledkem - proti Huesce a naposledy proti Realu Madrid.

Pro svěřence trenéra Marcelina má sezona nakonec hořkou pachuť. Podařilo se sice získat Superpohár, ale hned dvojí účast ve finále Copa del Rey skončila pokaždé porážkou. V LaLize navíc Bilbao neobsadí pohárovou příčku, takže bude v příští sezoně v Evropě absentovat.

Athletic prohrál s Elche jen jednou v historii v lednu 2015. Od té doby se oba týmy potkaly třikrát a Baskové pokaždé vyhráli.

Domácí trenér Fran Escríba se bude muset obejít bez obránce Johana Mojicy. Více absencí však trápí Athletic, na jeho straně zůstávají mimo hru Iker Muniain, Ander Capa a Yuri Berchiche.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Barragan, Gonzalo, Gonzalez - Josan Fernandez, Guti, Mfulu, Fidel, Piatti - Pere Milla, Boye
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Alvarez, Martinez, Balenziaga - Alex Berenguer, D Garcia, Vencedor, Morcillo - Williams, Sancet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.53 - 3.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Cádiz CF  (pátek 21:00)
Poslední kolo této sezony LaLigy se opět rozehraje v tradiční páteční předehrávce. Do sebe se na Estadi Ciutat de València pustí domácí Levante a Cádiz, tedy dva již dávno zachráněné celky. Levante by pochopitelně moc rádo ukončilo smolnou sérii zápasů bez výhry.

Ta se protáhla už na sedm utkání. Poslední výhra Levante se konala začátkem dubna ve 30. kole, kdy si Levante díky jediné brance odvezlo těsnou body z Eibaru. Od té doby se ale jeho fanoušci musí u obrazovek trápit. Tedy většinou. V předminulém kole jim jejich miláčci dopřáli pravý fotbalový zázrak, když dali tři branky Barceloně a rozdělili si s ní body.

Minule už to tak slavné nebylo. Levante dlouho hrálo s domácím Getafe vyrovnaný souboj, jenže pár minut před koncem se prosadil Takefusa Kubo a uzavřel zápas s konečným výsledkem 2:1 pro Getafe.

Cádiz sice za deset minulých utkání vyhrál už čtyřikrát, ale v cílové rovince mu došel dech. Poslední dva duely prohrál a v obou dostal vždycky tři branky. Teď se pokusí tuhle negativní bilanci zlepšit a třeba se i posunout na desáté místo.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Coke, Duarte, Rober, Clerc - De Frutos, Melero, Malsa, Bardhi - Morales, Roger
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Gil - Martin, Fali, Lopez, Espino - Sobrino, Jose Mari, Jonsson, Izquierdo - Lozano, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.17 - 4.87
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid37258465:2483
2.Real Madrid37249465:2781
3.FC Barcelona37237784:3876
4.Sevilla FC37235952:3374
5.Real Sociedad3716111058:3859
6.Villarreal CF371513959:4258
7.Real Betis3716101147:4858
8.Celta Vigo3714111253:5453
9.Athletic Bilbao3711131346:4046
10.Granada CF371361847:6545
11.CA Osasuna3711111537:4744
12.Cádiz CF3711101634:5643
13.Valencia CF3710121550:5342
14.Levante UD379131544:5540
15.Deportivo Alavés379111736:5638
16.Getafe CF379101828:4337
17.SD Huesca377121834:5333
18.Elche CF377121832:5533
19.Real Valladolid375161633:5531
20.SD Eibar376121929:5130

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (154)

Přidat komentář
Jordi Alba

Gironka poslední zápasy solidní forma. (9-1-1) Nakonec to vypadá na to PO, kde by to bylo nejtěžší asi přes Leganés, Almeríi nějak došel dech.

Reagovat
CHONG

To už dají, snad tam ještě proklouzne Rayo na úkor Gijonu.

Reagovat
Jordi Alba

Po tý prohře právě s Rayem jsem moc optimistický nebyl, v tu dobu zvyšovalo náskok o to PO, ale v tý Segundě fakt prohrává každý s každým, těžká soutěž na tipování. Co začal hrát v základu ten mladej Arnau, tak ta obrana už není překvapivě tak děravá, snad to vyjde.

Reagovat
Univerzál

No ono se ještě může stát i to, že úplně vypadne Almeria, která teď fakt nehraje nic moc a poslední kolo hraje v Gijonu.

Ale pravděpodobně to bude jeden z dvojice Rayo/Gijon.

Reagovat
Messiáš

Almeria je bohužel úplně mimo no, hráči se hádají mezi sebou, Sadiq je podle statistik velmi dobrý, ale v realitě to je strašnej palič. Obrana dostane z jedné šance dva góly, a ani Rubi tomu zatím nepomohl

Reagovat
Tromas

V sobotu povinnost vyhrát venku na hřišti Valladolidu a urvat titul to jediný už chybí k dosažení cíle pro celou sezónu a s luckem by mohl ztratit Real jedno z toho prostě musí vyjít.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos s Varanem uz trenuji a byt nejspis nejsou v nejlepsi forme, tak to pro ne muze byt posledni zapas za Real. Marcelo to samy. Jsem zvedavy jak se tohle promitne do zakladni sestavy.

Reagovat
Kenneth

Snad jen Ramos a Nacho potom zprava misto Odriho. Marcelo tak jako Isco jsou doufam definitivne odepsany.

Reagovat
LAM

Real má stále velkou šanci na titul.Valladolid hraje o záchranu.Naproti tomu nečekám od Villarealu nic velkýho před finále EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to dost osementy, protoze ta jejich situace co se tyce evropskych poharu je takova divna. Kdyz vyhraji EL, tak pujdou do LM ale na to zas nemuzou uplne spolihat. Pokud chteji mit jistou EL, tak musi o vikendu ziskat vice bodu nez Betis (maji horsi vzajemny zapas). No a pokud oba zapasy proserou, tak budou hrat jen Konfederacni ligu.

Reagovat
janinho

tak o záchranu hrali aj posledných 5 kôl a dostávali na budku. toto už podľa mňa atléti určite z rúk nepustia. ten suarezov gol minule bol symbolická bodka k titulu.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kixi Syhimour

Kam si myslíš, že půjde Varane?

Reagovat
Kenneth

Ja tipuji Chelsea nebo PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard zas chybí v nominaci kvůli nějakýmu problému.

Reagovat
Ángel di María 22

Ten at uz jde do prdele, nikomu chybet nebude

Reagovat
Kokesh

Jen stravovací zařízení v Madridě budou mít nižší tržby.

Reagovat
Gazdo

Keby Hazard odisiel tak by aj na fastfoody v Madride dolahla koronakriza

Reagovat
Axelrose

Tak to je logický - jede na Euro, nechce se zranit

Reagovat
Tromas

Villareal má snad nejzajímavější situaci okolo poháru co jsem kdy viděl. Díky vzniku konferenční ligy hrajou o všechny 3 evropské soutěže z ligy se kvalifikují, buď do evropské nebo konferenční ligy, a když vyhrajou evropskou ligu (což jim hodně přeju, protože pro Villareal by to byla první velká trofej (major trophy) narozdíl od United pro, který je to jenom celkem malá trofej vzhledem k 3 vítězství v lize mistrů a 20 titulům v anglické lize), tak se kvalifikují do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

To si tady snad nikdo nemyslí že to Real dá

Reagovat
LAM

Výhru udělají určitě a bude záležet co Atleti. Když vemu jak se poslední měsíce nadřou na výhru, tak by to zas takový překvápko nebylo.

Reagovat
madridcan

Aj keď my budeme vyhrávať 3:0 a oni 0:2 v 87.minúte tak verim. Siempre fieles.

Ale nemám rád keď potrebuješ pomoc. Že to už nie v tvojich rukách.

Reagovat
Phillipinho

To budou nervy Adelante Atleti!

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Courtois, Odriozola Varane, Militao, M.Gutierrez, Casemiro, Valverde, Modric, Asensio Benzema & Vinicius

Reagovat
LAM

Neto-Firpo, Mingueza, Araujo, Dest-Sergio, De Jong, Moriba-Dembele, Griezmann, Trincao

Reagovat
REPLIKATOR

Všichni fandí Atléticu

Reagovat
roman1978

Tak snad poslední zápas kumana. Zase tam nedal Riquiho. Táhni

Reagovat
Raul=Real

Pekne Atleti, nadej zije

Reagovat
Raul=Real

Tak nie dlho

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL žerte Betonico!

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico to jsou tragedi

Reagovat
patas92

lmao

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorkaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Korupcnici z Realu

Reagovat
REPLIKATOR

Z vlastního rohu

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo si ten zápas neskomplikovať hneď na začiatku zápasu.

Reagovat
LAM

Atleti tragédi

Letos ten titul získá opravdu tragéd tak jako tak

Reagovat
Kixi Syhimour

klasika

Reagovat
smazaný uživatel

La Liga = klauniada, jak se patří

Reagovat
smazaný uživatel

dajte to Barcelone

Reagovat
sokar

ten titul ozaj nikto nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, ze tahle klauniada dneska konci, vydržel bych se na to dívat i dalsi tri týdny

Reagovat
Elmas

Pino a Plano

Reagovat
zasranej malíř

Miluju jak Casemiro vyklusává dozadu

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Pičo s takovým přístupem to kurva nepůjde..

Reagovat
zasranej malíř

Mají to totálně na párku

Reagovat
OTASi

souboj dementů do posledního kola fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Real i Atletico hraji stylem, jak kdyby to bylo desate kolo pred slagrem v Lize Mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Od kdy je ve Španělsku móda vypoustet poslední zapas sezony, kdyz ještě muzete vyhrat titul?

Ve Španělsku je nejaka nova doba?

Reagovat
vacin

Cimrmanova frustrační kompozice prvků očekávání a prvků zklamání se může jít zahrabat...

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
berger321

Co ta Barcelona predvadi, ze je to 11:0 na strely pro Eibar?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf

Reagovat
Hristo Stoichkov

Přepínám to s těmi dvěma zápasy v “boji” o titul, ale Eibar běhá a dobře pressuje, Barca zřejmě pořádá rozlučku s Koemanem.

Reagovat
sokar

nechávajú predviesť sa Umtitiho a Neta aby ich mohli predať

Reagovat
smazaný uživatel

nehra Messi, nehra Barcelona

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Barcu zapnutou nemám, můžete mi někdo vysvětlit, jak to tam vypadá, protože LiveSport statistiky jsou šílené

Reagovat
patas92

Všechno je pod kontrolou

Reagovat
Raul=Real

To je tragedia ten Real bez ohladu na umiestnenie v lige dufam ze Zidane zajtra konci a s nim polovica muzstva

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrajeme, nějaké šance?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Negativem je nulový nasazení, šanci jsme neměli, pozitivem konec sezóny zase o poločas blíž .

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Nápodobně. Akorát s nepatrným rozdílem v důležitosti zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže dle očekávání.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Asi jo, ale ačkoliv se nehraje o nic, tak si ten tým zaslouží pořádnou čistku. Jsem rád, že podle všeho Laporta chce velkou přestavbu a označil to za konec éry. Dneska se dá pochválit leda Busquets.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak úplně o nic to není, jde o třetí místo.

Reagovat
LAM

Na to stačí plichta.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Eibar proti nám bez Messiho vypadá chvílema jako Man City, to asi svědčí o všem.

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico -

Real -

Barcelona -

Reagovat
smazaný uživatel

To vypadá, jak kdyby o titul hrál Villarreal. Hrozný po všech stránkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Vinicius je dneska teda extremne spatnej. Nebo ani ne spatnej, on proste neexistuje. Za cely polocas si nevybavuju ze by neco udelal. O pulce musi dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bych vystřídal půlku týmu.

Reagovat
RKBoy

sledujem ho už o kedy k vám prišiel a na tom chlapcovi nie je nič zaujímavé ani špeciálne.. keby nebol Brazilec a nestál tú šialenú sumu,tak si u vás nečuchne ani k záchodom prvého tímu.

Reagovat
Svatej

Ma fakt solidni dribling a rychlost, v tom je velmi dobrej.

Reagovat
Gazdo

Charly Musonda to bol tiez taky typek skoda ho

Reagovat
RKBoy

ak toto Atletico už nejak nedokope do vítazného konca, to je regulérne na rezignáciu Simeoneho.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, ten úsměv Benzemy cestou do šaten To je banda dmntu

Reagovat
vacin

Jediná naděje je, že se snaží ubezpečit Atlety, že od Realu, žádný nebezpečí nehrozí a můžou se na to vysrat. Takže první fáze plánu za mě vychází dokonale.

Reagovat
Ed_Hazard

niekto fungujúci stream? Tie z footybite všetky sekajú

Reagovat
smazaný uživatel

imp zaplat si uz Digi a prestan byt pirát. Uz je to fakt trapne. Stejne jak dnesni tým Realu.

Reagovat
Kily

tak se rozluč a zase půjdeš

Reagovat
Kixi Syhimour

kdo to je?

Reagovat
Kily

dement

Reagovat
vacin

Zenthuras?

Reagovat
Kixi Syhimour

Zrovna komentoval Bundesligu, tak si myslím že ne.

Reagovat
Kily

ee, ten vyhrožoval, jak se nabourá do systému a ban si zruší sám, až to nakonec zkusil se dvěma účty a pak to zabalil

Reagovat
smazaný uživatel

Vily kily mily gonzalez, dej si beranni rohy a hod se do klidu.

Reagovat
Ed_Hazard

Tieto mi nefungujú, vždy tam vyhodí vyskakovacie okno Press allow to watch now a neviem to nijako obísť

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
Elmas
Reagovat
LAM

Nasazení nula

Jinak Firpo a Trincao úplně mimo.Oba snad v létě půjdou(Trincao ještě zkusit hostovačku)

Bylo by daleko lepší přejít na 4-3-3 s Griezmannem ve středu a s Konradem a Dembelem na křídlech(ten opravdu nemůže hrát na hrotu)

A doufám,že je pravda že chceme toho Gila.Parádní hráč

Real s Atlama se snažejí aby jsme byli za dementy všichni tři.Jestli Atleti přijdou o titul na hřišti Valladolidu tak

Reagovat
Messiáš

Gila si stáhne Sevilla, ale taky se mi líbí moc už dlouho. Dokonce bych byl za, aby byl v nominaci áčka na euro :)

Reagovat
smazaný uživatel

No zatím je to tragédie. Obzvlášť Casemiro a Vinicius.

Reagovat
smazaný uživatel

Real hraje o titul, potřebuje vyhrát a do vapna jde jediný hráč a zbytek se na nej kouká

Reagovat
smazaný uživatel

Smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby trenoval Real Guardiola, tak po takovém poločase by tam rozmlatil dvě zidle, Prase mirovi napalil facku a do 60' by to bylo 2:1. Zidane? Úplně vidim, jak jim rekl: Nevadi, to pujde, pokračujte

Reagovat
smazaný uživatel

Ofsajd

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

karim karim karim karim karim karim karim karim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Switchback

Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

Srandaliga fakt hrajes o titul muzes byt hrdina, v puli teces a vytlemeny jdes do satny. Si rikam, proc ten fottbal kurva porad sleduju, kdyz top uroven hraji takove vemena

Reagovat
ttopi

Zůstat pozitivně naladěný je základ, pokud chceš zápas otočit

Reagovat
smazaný uživatel

Vamoooos!

Reagovat
smazaný uživatel

Vamoooos

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je skoda, ze letos nejsou divaci, tak je to prave ted

Reagovat
Jackmaker1989

Real ten titul nechce a nikto ma o tom nepresvedci. Tragedia

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo by te mel presvedcovat?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Karimku..

Reagovat
smazaný uživatel

Vintage Karin. Aspoň, že dali Atleti gól.

Reagovat
Mateo16

Karim dole čo viac chce ?

Reagovat
smazaný uživatel

Luis je kráľ!

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Atleti golaso. Zaslouženě. Gratulace vedle do Madridu! My si za to, co předvádíme, zasloužíme absolutně nic. Nerad házím flintu do žita, ale dneska je hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel

SUA

Reagovat
smazaný uživatel

Videt to zaplnene Bernabeu prave ted...skoda

Reagovat
Raul=Real

Byť divaci riadne na stadionoch celu sezonu, tak ZZ po tych piskotoch uz davno netrenuje Real

Reagovat
smazaný uživatel

Suareeeeez

Reagovat
smazaný uživatel

GRIEEZ

Reagovat
Switchback

Karim pěknej fík

Reagovat
HalaMadrid_Flx

pičo vole!

Reagovat
smazaný uživatel

Další úspěch do Koemanova CV: odsoudil Eibar k sestupu

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme Valladolid !!!!

Reagovat
drussbarb

Brutální konec, gratuluji!

Reagovat
oli9

Atleti gratulace

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorka slusne pustenej zaver, ale ani to nestacilo. AUPA ATLETI

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Gratulka Atletico!

Reagovat
zasranej malíř

No nic gratulace Atletům, aspoň to byl nervák do posledních minut

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne jsme to otocili. Skoda ze to nestacilo. Gratulace mistnim fandum Atletica.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tam kurva!

Reagovat
Agent z Melmacu

COYOONEEES

Reagovat
KingMaster13

Paráda, gratulace Atleti

Reagovat
castelL

Gratulujem! Vyhodený Suarez poťahal

Reagovat
Vrana17

Barcelona se v létě zbavila Suareze zadarmo a jak to dopadlo. Já to říkal.

Reagovat
CHONG

Na jednu stranu škoda, na druhou stranu gratulace, za mě zasloužený titul pro Atlety, Madrid vždy vítězí

Reagovat
vladino10

Nie je toto celé taká smutná sezóna? Brutálne zápasy o titul, nervak až do konca a je tu len cez 100 komentárov, tiež vám príde ten futbal bez fans taký nezaujímavý a nudný?

Reagovat
Ed_Hazard

Toto moc s chybajucimi fans nema. V LL sekcii to upada uz roky..

Reagovat
vladino10

Tak čo ja viem, mňa napr tie zápasy vôbec nebaví sledovať aktuálne, atraktivita pre mňa klesla o 70%... Takže neviem no, že sa spýtam či to tak majú aj ostatni. Aj tie oslavy ATM na štadióne po zápase mi prišli také trochu smutné..

Reagovat
Israha

Mě to třeba baví sledovat pořád a absenci diváků na stadionech jsem se nějak naučil ignorovat. Ale když ti tady každý týden nejvíce komentů obsahují vlákna, ve kterých astv trollí příznivce Messiho, a jiné podobné nesmysly, uvědomíš si, že o fotbale si tu normálně zas tak moc nepokecáš

Reagovat
ADM

Posledný rok a pol takmer vôbec nesledujem futbal, čo sa tyka Barcelony videl som tak 20% zápasov a aj tie som častokrát nedopozeral. Takú PL si už ani nepustím, LM detto. Absolutne to pre mna nemá náboj.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to stejně.

Reagovat
Gazdo

S upadajucou kvalitou dvoch najvacsich timov, odchod Ronalda a zvysujuci sa vek uzivatelov sa musel zacat prejavovat

Reagovat
Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Aupa Atleti, Suarez je machr, Llorente s Oblakem nepostradatelni hráči.

Snad se do toho schématu dokáže Felix doopravdy začlenit a naplnit potenciál. Ta spekulace s výměnou za Tondu, jakkoliv pro Atletico nesmyslná, se mi pochopitelně dost líbila

Teď už jen Mercado, kde všechny čeká kopa práce a prostředků znovu nebude moc. Nicméně i na tuto část ozvlastnenou Copou a Eurem se těším moc :))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele