LaLiga - preview 36. kola: Levante zkusí udržet naději

10.05.2022, 08:30, aktualizováno 12.05.2022, 08:51
Previews
Karim Benzema (© AFP)
Real Madrid bude chtít napravit porážku z městského derby proti Levante, které může být prvním sestupujícím. Ohrožený zůstává také Cádiz, jenž se představí na půdě Realu Sociedad, zatímco Villarreal se v boji o poháry střetne s Rayo Vallecano...
Real Sociedad - Cádiz CF  (čtvrtek 19:00)
Cádiz ještě ani zdaleka není zachráněn a čeká ho ještě dost práce. Své šance na setrvání mezi španělskou elitou chce podpořit ve čtvrtek večer, kdy jede do Baskicka. Domácí La Real pro něj ale nebude snadnou obětí.

A to přesto, že v posledních týdnech Real Sociedad výrazně zaostává za svou formou a hledá ji marně. La Real nedokázal vyhrát už ve čtyřech minulých utkáních LaLigy a připsal si v nich jen dva body. Celkově se mu povedlo udržet v těchto zápasech čisté konto jen jednou a dal v nich sám jen dvě branky, takže na konci sezony prožívá mizerné období.

Real Sociedad kvůli tomu může přijít o Evropskou ligu, protože se na něj tlačí Villarreal a ten ztrácí jen tři body. Ani Athletic ale ještě neřekl poslední slovo, i když v jeho případě se ztráta čtyř bodů bude ve dvou duelech už hodně těžko dohánět. Svěřenci trenéra Imanola Alguacila ale měli rozhodně na víc. Je fakt, že kádr obyvatelů Anoety decimují zranění a i v tuto chvíli nemůže zkušený trenér počítat hned se šesticí hráčů.

Cádiz přijede na Anoetu s vědomím, že potřebuje bodovat, pokud chce mít situaci ve svých rukou. Momentálně se sice dostal mimo sestupové příčky, ale jeho náskok na ně se ztenčuje. Cádiz jde do utkání alespoň posílen o poslední povedené vystoupení, protože minule nasázel tři branky hostujícímu Elche.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Elustondo, Rico - Merino, Zubimendi, Rafinha - D. Silva - Sørloth, Portu
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Hernandez, Cala, Espino - Alejo, Mari, Alex, Idrissi - Pérez, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.61 - 5.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Villarreal CF  (čtvrtek 20:00)
Villarreal potřebuje zoufale body a snad i víc než jeho čtvrteční soupeř z Vallecana. Za normálních okolností by Žlutá ponorka snad i byla jasným favoritem, ale minulé týdny jasně ukázaly, že forma Raya musí být respektována.

Trenér Andoni Iraola odvádí v Rayu skvělou práci a asi jen málokdo čekal, že se skromný celek v lize nejen udrží, ale že dokonce zakotví i ve středu tabulky. Přesto je to tak, Iraolův tým v současné době okupuje solidní 12. příčku a na svém kontě má už 42 bodů. Spadnout o soutěž níž už nemůže, takže vedení klubu z madridského obvodu Puente de Vallecas může být na výsost spokojeno.

Rayo, které oslaví za dva roky kulaté stoleté výročí od založení, už v této sezoně dokázalo potrápit nejednoho favorita. Body si rozdělilo s Realem Sociedad, Sevillou nebo Valencií, ale zdaleka největší událost posledních týdnů se odehrála ve 34. kole. To se madridskému celku povedlo vyhrát na Camp Nou a připsat si senzační skalp katalánského giganta, aniž by od něj inkasovalo jediný gól.

A trenér Iraola je na svůj tým náležitě hrdý. "Naším cílem číslo jedna byla samozřejmě záchrana, takže se dá říct, že teď už jedeme nad plán. Ale to na naší motivaci vyhrávat nic nemění, chceme skončit co možná nejvýš. Jsem moc rád, že nám sezona takto vychází a že se tady povedlo postavit dobrý tým, v němž vidím velký potenciál."

Rayo se proti účastníkovi Ligy mistrů postaví bez Merquelanze s Palazonem a Cissem, zatímco Žlutá ponorka jede do Madridu bez dvojice jmenovců Alberta a Gerarda Morenů, ale do hry by se teoreticky mohli dostat aspoň Yeremi s Danjumou.

Villarreal akutně potřebuje bodový přísun, aby se udržel v boji o Evropskou ligu. Momentálně je sedmý a na Evropskou ligu ztrácí tři body. Na vině je samozřejmě jeho nynější forma, protože Villarreal v lize vyhrál jen dvakrát za posledních pět duelů a porážky v Lize mistrů mu na sebevědomí ani silách taky moc nepřidaly.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, M. Suarez, Catena, F. García - Comesaña, Valentin - Bebe, Trejo, A. García - Guardiola
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, P. Torres, Estupiñán - Chukwueze, Capoué, Parejo, Coquelin - Lo Celso - Dia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.52 - 3.72 - 1.86
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Levante UD  (čtvrtek 21:30)
Real Madrid o víkendu prohrál městské derby s Atléticem a druhou porážku v řadě nehodlá dopustit. Letošní finalista Ligy mistrů přivítá předposlední Levante, proti němuž se očekávají tři body. Hosté jsou v těžké pozici, na Santiago Bernabéu potřebují nejlépe zvítězit, aby si udrželi naději na záchranu. V opačném případě bude při triumfu Cádizu sestup zpečetěn.

Vyhrát na půdě Realu Madrid to je opravdu nezáviděníhodná pozice. Levante ale nedokázalo za celou sezonu najít kontinuitu výsledků a zaslouženě se nachází na předposledním místě. V jarní části soutěže sice přidalo a začalo pravidelně bodovat, nicméně se ukazuje, že to přišlo pozdě. Levante skutečně od dubna zapsalo solidních deset bodů a oživilo šance, ovšem čas hraje proti.

Na Realu Madrid se samozřejmě může stát cokoliv, protože Levante na jeho půdě relativně nedávno vyhrálo. Loni v lednu se tak stalo po výsledku 2:1. I letošní domácí zápas proti "Bílému baletu" přinesl zajímavou podívanou a Levante v něm získalo cenný bod za remízu 3:3.

Do karet snad může hostům hrát fakt, že Realu už o nic nejde a také poměrně rozsáhlá marodka. Tým trenéra Carla Ancelottiho o víkendu prohrál prestižní madridské derby s Atléticem 0:1, ale coby novopečeného mistra ho to nemusí nijak zvlášť trápit. Italský stratég přesto touží porážku odčinit a vrátit se na vítěznou vlnu. "Musíme hrát proti Levante dobře, udržet tempo a zvítězit," prohlásil Ancelotti.

Eden Hazard sice už začal po zranění trénovat, ale do utkání nezasáhne. Stejně jako nezasáhnou Marcelo, Dani Ceballos, Isco, Gareth Bale, David Alaba, Dani Carvajal a Marco Asensio. Carlo Ancelotti může libovolně měnit sestavu a samozřejmě pomalu ladit formu na blížící se finále Ligy mistrů proti Liverpoolu. "Je důležité dát šanci těm, kteří proti Atléticu nehráli. V neděli nás potom čeká další zápas a samozřejmě se stále připravujeme na finále," dodal charismatický Ital.

Ztráty v sestavě počítá i Levante a na Santiago Bernabéu se nepředstaví bývalý hráč Realu Roberto Soldado, dále Jorge de Frutos, Carlos Clerc a Shkodran Mustafi.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Militao, Nacho, Mendy - Valverde, Casemiro, Modrić - Rodrygo, Benzema, Vinicius
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Miramon, Rober, Duarte, Vezo, Son - Radoja, Pepelu, Melero - D Gomez, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 5.05 - 6.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Espanyol Barcelona  (středa 19:00)
S formou a výsledky Alavésu je to teď jako na houpačce - domácí výhru zpravidla následuje venkovní porážka. Přítrž téhle opakující se smyčce chce Alavés udělat ve středu večer, kdy na svém stadionu hostí katalánský Espanyol.

Za poslední čtyři domácí zápasy hrané na Estadio Mendizorrotza dokázal Alavés remizovat se Sevillou, překvapivě prohrát s Granadou a pak si připsal dvě výhry v řadě proti Rayo Vallecano a Villarrealu. Jenže potíž u týmu, jemuž z lavičky šéfuje Júlio Velázquez, je návaznost. Na dobrý výkon Alavés nedokáže téměř nikdy navázat a prakticky vždy se stává, že domácí výhra jen předznamená další venkovní porážku.

I proto Depor stále bojuje se záchranou a patří mu až poslední místo. Mírné zlepšení posledních dní stále nestačí na únik z pásma sestupu a druhá liga se neustále přibližuje. Espanyol může být v tomhle ohledu mnohem klidnější, protože už dosáhl na metu 40 bodů a stačí mu jediný bod ve zbývajících třech kolech. Naposledy o víkendu uhrál remízu s bojovnou Osasunou a ukončil tím sérii tří porážek v řadě.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Tenaglia, Laguardia, Lejeune, Garcia - Escalante, Loum - Méndez, Moya, Rioja - Joselu
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. López - Vidal, Cabrera, Calero, Pedrosa - Herrera, Morlanes - Vilhena, Darder, Puado - De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.44 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Getafe CF  (středa 19:00)
Getafe už hodně dlouhou dobu sní o vítězství v Pamploně, kde se mu výsledkově nedaří. Tentokrát se opírá o dobrou defenzivu, takže šanci má. A ví to i Osasuna, která v tomto ročníku doma rozhodně nehraje podle svých možností.

Osasuně patří před začátkem vloženého 36. kola LaLigy velmi solidní deváté místo, takže na sebe může být opravdu hrdá. Domácí forma už jí ale takovou radost dělat nemůže, protože za většinu utržených bodů můžou výsledky z výjezdů. Doma patří Osasuna k těm úplně nejhorším týmům v celé lize - jen tři týmy jsou na tom hůř. Doma totiž Osasuna uhrála za 17 zápasů jen 21 bodů! Další šanci to napravit má ve středu, kdy se na stadionu El Sadar ukáže Getafe.

Tedy tým, který zase nutně potřebuje zlepšit venkovní formu. Getafe mimo Madrid uhrálo jen mrzkých deset bodů za 17 utkání a výhru slavilo mimo svůj stadion jen jednou! Jeho forma ale už dávno nepřipomíná tragické podzimní trápení - Getafe už posbíralo 37 bodů a je krůček od záchrany. V minulém kole navíc už potřetí v řadě neinkasovalo a jeho obrana je velkou zbraní.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, Hernandez, Garzia, Cruz - Brašanac, Torro, Moncayola - Barja, Budimir, Ávila
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Djene, Cuenca, Yokuşlu - Suarez, Rodriguez, Arambarri, Maksimovic, Olivera - Ünal, Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 2.91 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - RCD Mallorca  (středa 20:30)
Sevilla začala viditelně ztrácet a dvě kola před koncem ligového ročníku se spíš musí dívat za sebe, protože se na ni tlačí Atlético. Šanci odrazit ho a trochu si bodově polepšit má tým trenéra Lopeteguiho ve středu večer, kdy do Sevilly přijede mátožná Mallorca.

Sevilla už ve dvou kolech po sobě nedokázala vyhrát a body si rozdělila jak s Cádizem, tak i v minulém kole s Villarrealem. A to mohla být ještě hodně ráda, protože alespoň bod zachraňoval Seville obránce Jules Koundé až v šesté minutě nastavení! Další zaváhání zatím neznamenalo pád tabulkou, protože ani konkurence Sevilly se přešlapům nebrání, ale tentokrát už by jí to vyjít nemuselo.

I tenhle výsledek potvrdil, že Seville závěr sezony nevychází. Dlouhou dobu se z ní profiloval jediný schopný konkurent Realu Madrid, který by slavnému klubu snad ještě mohl zatopit v boji o titul, jenže jarní fáze sezony mu naprosto nevyšla. Tým trenéra Julena Lopeteguiho je momentálně na třetím místě s náskokem jen jediného bodu na madridské Atlético.

Je pravda, že kádr Sevilly pravidelně otupují zranění a nejinak tomu bude i tentokrát. Lopeteguimu chybí Suso, Rekik, Fernando a Martial, ale do hry se vrací Delaney. Hostům schází Sedlar, Greif, De Galarreta a Russo.

A taky jim schází čas. Mallorce zbývají tři zápasy k záchraně, která zatím vypadá velmi vzdáleně. Mallorca prohrála osm duelů z posledních deseti ligových utkání a tak se není čemu divit, že pořád tráví čas až na 18. místě. Od sedmnácté Granady ji ale dělí jen dva body, takže rozhodně nic není ztraceno. Měla by ale zlepšit svou obranu, která dostala už 62 branek a je druhou nejhorší defenzivou celé ligy.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Koundé, Carlos, Acuña - Rakitić, Delaney, Jordán - Corona, En-Nesyri, Gómez
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rico - Maffeo, Valjent, Raillo, Costa - Sevilla, Baba, Rodriguez - Kubo, Muriqi, Lee
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.80 - 6.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Atlético Madrid  (středa 21:30)
Ve středu už může být další účast v Lize mistrů pro Atlético Madrid zajištěna. Svěřence trenéra Diega Simeoneho čeká cesta do Elche a pokud jí zvládnou, už je o první čtyřku nikdo nepřipraví. Svojí jistotu může získat i Elche, které ještě teoreticky může sestoupit. Domácí mají vše ve svých rukách, navíc s Atléticem naposledy sehráli vyrovnanou partii.

Atlético Madrid učinilo zásadní krok už o víkendu, kdy v městském derby porazilo nového šampiona Real Madrid 1:0. O jedinou branku utkání se z pokutového kopu postaral Belgičan Yannick Carrasco. Atleti tak dokonale využili porážky Betisu a na čtvrtém místě mají tři kola před koncem už šestibodový náskok.

Za jistých okolností může Atléticu stačit i bod, pak samozřejmě bude záviset na dalším výsledku Betisu. Pro svěřence trenéra Diega Simeoneho je udržení čtvrtého místa zcela zásadní. Poté co se nepodařilo obhájit mistrovský titul ani se přiblížit nějaké evropské trofeji se zisk čtvrtého místa jeví jako naprosté minimum. A zdá se, že Atlético už o toto postavení jen tak někdo nepřipraví. Výhrou v derby se také podařilo naklonit si fanoušky, kteří jsou po selhání v soutěžích poněkud v rozpacích.

O co hrát bude mít i Elche, které stále nemá jistou záchranu. Vzhledem k sedmibodovému náskoku na nesestupové pozice se ale očekává záchrana. Domácí to mají ve svých rukou, ale potřebují podat mnohem lepší výkon, než tomu bylo o víkendu na půdě Cádizu. Elche schytalo tříbrankovou porážku a prozatím odložilo záchranné oslavy.

Elche na začátku sezony sehrálo s Atléticem velmi vyrovnaný zápas a nakonec podlehlo favoritovi nejtěsnějším rozdílem. Přesně před rokem hosté z Madridu vyhráli i v Elche a znovu to bylo po jednom jediném gólu.

Ezequiel Ponce dostal o víkendu červenou kartu a proti Atléticu bude scházet. Jedná se však o jedinou absenci domácích. Také kádr Atlética je v dobré kondici a do středečního zápasu nezasáhnou pouze Thomas Lemar a Joao Félix.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Barragan, Mascarell, Bigas - Fernandez, Guti, Gumbau, Palacios - Perez, Carrillo, Milla
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vršaljko, Savić, Gimenez, Lodi - Llorente, Koke, De Paul, Carrasco - Correa, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.19 - 4.08 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Real Betis  (úterý 19:00)
Je to jen pár dní od doby, kdy se oba týmy proti sobě postavily ve finále Copa del Rey. A Valencia tohle důležité utkání nezvládla, byť se rvala poměrně srdnatě. V úterý večer může svému soupeři tuhle ztrátu oplatit i s úroky, protože proti němu začne vložené 36. kolo LaLigy.

Valencia nemá na Real Betis moc dobré vzpomínky. A nemusíme v nich chodit ani tak daleko - koncem minulého měsíce se totiž Los Che s Realem Betis utkali ve veledůležitém utkání, které mohlo rázem zlepšit jejich sezonu. Šlo o finále Copa del Rey, do nějž se Valencia po strastiplné cestě probojovala, i když v lize se jí moc nedaří.

Jenže ani pohárové klání jejím fanouškům moc radosti neudělalo. V Seville sice dlouho panoval remízový výsledek, jenže nakonec byli šťastnější hráči Béticos. Povedla se jim totiž loterie zvaná penaltový rozstřel. Výsledkem bylo zklamání Valencie, která tak nehledě na to, kolik bodů ještě urve do konce sezony, nemá šanci kvalifikovat se do pohárů v příští sezoně.

Přesto trenér José Bordalás věří, že jeho hráči dají do utkání s Realem Betis všechno. "Prohraný duel ve finále Copa del Rey nás bude mrzet ještě hodně dlouho, protože si nemyslím, že jsme byli horším týmem. Ale v rozhodující chvíli jsme selhali. Teď ale cítíme šanci aspoň trochu to Betisu vrátit. Potřebujeme zabrat a hlavně obrana má co zlepšovat. Ale věřím našim hráčům a jejich neutuchající chuti vyhrávat."

Valencia má s udržením čistého konta docela vážné potíže. V posledních pěti soutěžních duelech se jí to povedlo jen jednou. Od poloviny března navíc Valencia nedokázala vyhrát. Tentokrát jí schází defenzivní opory Guillamón a Gayá, přičemž zdravotní potíže trápí i Gabriela Paulistu.

Potíže v obraně musí řešit i zkušený trenér Pellegrini. Brankář Claudio Bravo vydržel v minulém kole na hřišti jen 17 minut a pak musel pro zranění střídat. Navíc se to kolo Béticos moc nevyvedlo, protože tři body si nechala Barcelona. Tím si Real Betis zkomplikoval cestu do Ligy mistrů, neboť ho od ní dělí už šest bodů.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Correia, Alderete, Diakhaby, Vazquez - Soler, Račić, Moriba, Gil - Guedes, Gómez
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Pezzella, Bartra, Moreno - Carvalho, Rodriguez - Canales, Fekir, Juanmi - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.44 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - Athletic Bilbao  (úterý 20:00)
Angažování Aitora Karanky zatím Granadě skvěle vychází a tým v minulém kole překvapil drtivou porážkou Mallorky. Už v úterý večer se ale před ním otevírá mnohem složitější úkol. Athletic Bilbao se totiž dostal do solidní formy a jede si do Granady pro výhru.

Granada bojuje o záchranu a zdá se, že radikální tah vedení nese své ovoce. Od té doby, kdy byl trenér Aitor Karanka jmenován do funkce hlavního kouče, uhrála Granada ve třech duelech pět bodů. O jeden obrala Atlético Madrid i Celtu Vigo, ale největší potěšení fandům Granady bezesporu nabídlo minulé kolo. V dost možná rozhodující bitvě o záchranu totiž Granada uspěla a šesti zásahy potopila domácí Mallorku.

Výsledky hovoří jednoznačně ve prospěch trenéra Karanky, před jehož nástupem se záchrana Granady zdála jen opravdu hodně teoretickou. Po vyhraném utkání Granada přeskočila právě Mallorcu a vydrápala se na průběžnou 17. pozici. Její náskok na sestupové pásmo ale stále činí jen dva body, takže vyhráno Karankův tým ještě zdaleka nemá.

Nicméně trenér Karanka věří, že jeho tým už si záchranu pohlídá. "Máme před sebou ještě tři klíčové duely a los nám není zrovna příznivě nakloněn. Ale pokud se ke všem třem utkáním postavíme s takovou chutí a vervou, jako jsme to udělali v posledních týdnech, může se nám záchrana podařit. A já jsem přesvědčen, že tento klub má vše potřebné k tomu, aby hrál LaLigu i v příštím ročníku."

V jeho prospěch hovoří i statistiky. Athletic totiž na Estadio Nuevo Los Cármenes brává tři body jen sporadicky. Povedlo se mu to od roku 2011 jen dvakrát. Problémem by ale pro domácí mohly být absence, protože jim chybí hned šest hráčů. Naproti tomu Athletic má zraněného jediného hráče, Oihana Sanceta.

Athletic se dlouhodobě pyšní skvělou obranou. Doposud inkasoval jen 34 branek, což znamená třetí nejlepší obranu ligy (spolu s Villarrealem a Realem Sociedad). V minulém kole však nenavázal na impresivní vítězství nad Atléticem Madrid, když si jen rozdělil body s Valencií. Proto zůstal až na osmém místě.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Duarte, Diaz, Arias - Gonalons, Milla - Uzuni, Collado, Machis - Molina
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Pexta, Alvarez, Martinez, Balenziaga - Berenguer, Vencedor, D. Garcia, Muniaín - I. Williams, R. García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.74 - 3.47 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Celta Vigo  (úterý 21:30)
O Ligy mistrů už Barcelona nepřijde, a tak ve zbytku sezony hodlá udržet stávající druhé místo za Realem Madrid. Katalánce čekají na Camp Nou už jen dva zápasy, přičemž v úterý přivítají Celtu Vigo. Ta se o víkendu naladila vysokou výhrou nad Alavésem a s Barcelonou už dva zápasy v řadě neprohrála.

První zápas ve Vigu totiž skončil divokou remízou 3:3 a v minulé sezoně dokonce Celta Vigo zvítězila na Camp Nou 2:1. Historicky vzato je na tom pořád lépe Barcelona, ale musí se mít před úterním zápasem na pozoru.

Barcelona sice letos nezískala žádnou trofej, ale i přes katastrofální začátek si dokázala zajistit Ligu mistrů a je blízko "titulu" španělského vicemistra. Definitivní jistotu umístění v první čtyřce dalo Kataláncům přímé vítězství na půdě Realu Betis. Samozřejmě se začalo opět hojně spekulovat o možných posilách pro příští sezonu a jednu vysněnou už domácí ztratili, protože norský kanonýr Erling Haaland zamíří do Manchesteru City. V Barceloně ale věří, že v příští sezoně tým zaútočí na titul a trenér Xavi se netají záměrem oživit slavné tiki-taka a práci Pepa Guardioly. "S tímto stylem a filozofií hry jsme získali pět titulů v Lize mistrů. "Pepeho" Barcelonu s Messim nám záviděl celý svět a Barcelona byla pod jeho vedením považována za nejlepší tým všech dob," prohlásil kouč Xavi.

Celta Vigo už hraje o co nejlepší umístění ve středu tabulky a proti Barceloně i o prestiž. V posledních týdnech mají Celestes solidní formu a o víkendu to demonstrovali vysokou výhrou 4:0 nad Deportivem Alavés. Hosté se mohli opět spolehnout na Iaga Aspase, který je s šestnácti brankami druhým nejlepším střelcem soutěže za Karimem Benzemou. Přední stránky sportovních deníků však donedávna plnil jeho spoluhráč Santi Mina, odstavený útočník byl odsouzen na čtyři roky vězení za sexuální zneužití.

Barceloně stále chybějí Nico Gonzalez, Sergi Roberto a Pedri. Čerstvě se k ním přidal i vykartovaný Sergio Busquets a to znamená komplikace se stavbou záložní řady. Xavi tak zřejmě nasadí trojici Gavi, De Jong a Puig, jehož pozice je spíše v obraně. Marodka Celty Vigo se téměř vyprázdnila, ale ještě na ní zůstává Hugo Mallo a nově i Nolito, jenž si poranil tříslo.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alves, R. Araujo, Garcia, Alba - Gavi, De Jong, Puig - Dembélé, Aubameyang, Torres
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Vazquez, N. Araujo, Aidoo, Galan - Beltran - Mendez, Suarez, Cervi - Aspas, Galhardo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 5.06 - 7.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid35256473:3081
2.FC Barcelona35209665:3569
3.Sevilla FC351714451:2965
4.Atlético Madrid35197960:4164
5.Real Betis351771157:4058
6.Real Sociedad351511934:3456
7.Villarreal CF3514111055:3453
8.Athletic Bilbao351313941:3452
9.CA Osasuna3512101336:4646
10.Valencia CF3510141145:4944
11.Celta Vigo3511101441:3843
12.Rayo Vallecano351191535:3942
13.Espanyol Barcelona3510101538:5040
14.Elche CF351091637:4839
15.Getafe CF358131431:3737
16.Cádiz CF357141433:4735
17.Granada CF357131543:5934
18.RCD Mallorca35881932:6232
19.Levante UD356111844:6729
20.Deportivo Alavés35772128:6028

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
rominhoFCB

Coutinho prodán do Aston Villy za 20M € !

Barcelona dostane 50% z dalšího prodeje @Romero

Reagovat
LAM

Adeyemi do Dortmundu za 38mega? proč jsme po něm nešli?

Reagovat
db18

Listopad 2021: Sky Sport Austria are reporting that Adeyemi “won’t move to Barcelona” this summer because he’d rather head over to Germany instead.

Březen 2022: As of today, Mundo Deportivo reports that the team management has completely removed Adeyemi from the list of probable transfer targets since they aren’t sure whether the youngster will fit into Xavi’s scheme of things or not.

Reagovat
Gazdo

Akoze chapem ze sme od neho vycuvali lebo chcel ist do Nemecka o tom sa pisalo uz davno a to som akceptoval. Ale strasne som zvedavy kto by tak zapadal do nasej schemy lebo podla vsetkeho zatial nikto

Reagovat
Miguel19

Asi mu v létě nekončí smlouva.

Reagovat
Kluivert9

Wau

Reagovat
Billy McClane

Nemate na neho peniaze.

Reagovat
db18

Si tu fotku vždycky na první pohled spletu s touhle: https://www.eurofotbal.cz/clanky/sparta-oznamila-ze-majoritnim-majitelem-je-spolecnost-1890s-holding-543930/

a vlezu sem v iluzi, že jde o článek k český lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea defender Antonio Rudiger has today signed for Real Madrid. 4yr deal, €9/10m net + joining bonus & €400m release clause. Medical already done, official announcement after #UCL final

@TheAthleticUK

after

@FabrizioRomano

report earlier #RMFC #CFC

Reagovat
Ed_Hazard

No som nanho zvedavy.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Gazdo

Ach jaj zbavili ste sa Ramosa a uz ostaval iba Casemiro ale museli ste proste priviest dalsieho nesympatickeho zmrda? Ved uz konecne po rokoch vyzeral Madrid normalne

Reagovat
Tony Stark

No u vás sa to len hemží nesympaťákmi - Piqué, Alba, Alves, Busquets, Gavi.

Reagovat
Gazdo

Ale ja netvrdim ze nie ja sa tesim ked od nas ti zmrdici ako Alba skoncia. Len u Madridu uz sa to pomaly cistilo a uz skoro boli aj sympaticki ale zase dotiahli take hovado. A Gaviho sem netahaj. On je sice premotivovany maniak ale vie aj prijat aspon

Reagovat
rominhoFCB

Barcelona XI vs Celta de Vigo:

Barcelona XI vs Celta de Vigo:

Ter Stegen, Alves, Araujo, Garcia, Alba, Frenkie, Gavi, Ferran Torres, Memphis, Dembélé, Aubameyang.

Reagovat
Kluivert9

Toho Puiga tam nedá ani dnes

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
smazaný uživatel

na 4 útočníky jo?!

Reagovat
LAM

Depay bude hrát teda v záloze jako AM? No tak na to jsem zvědavej.

Reagovat
bartlu

Pico zase Ferran v základu…ten i kdyby si vstřelil 10 vlastnaku a zapálil dres barcy tak stejně bude pořad v základu…

Reagovat
smazaný uživatel

Araujo tyvole...ale naštěstí napravil

Reagovat
smazaný uživatel

DEMBÉLÉÉÉÉ NÁDHERA

Reagovat
ttopi

Dembouz

Ten musí zůstat. Když se do toho dostane, je dobrej. 12 asistencí.

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

AUBA KOUŘÍ

Reagovat
smazaný uživatel

ještěže to nenechal Torresovi

Reagovat
Messiáš

Depay není v posledních zápasech vůbec špatnej, Dembele výbornej, vrací se Ansu, máme Aubu a Ferrana. Doplnil bych to maximálně Raphinhou místo Adamy. Brathwurst s Luukem pryč. Pokud se nedosáhne na prvotřídní kvalitu, tak nemá cenu to lepit. Kéžby Dembeleho agent nebyl chamtivá kurva nebo Dembouz pochopil, že mu nedáme teď tolik jako v PSG, ale pokud zůstane zdravej, tak ještě může udělat velmi zajímavou kariéru

Reagovat
smazaný uživatel

Demba slušně vymrdal

Reagovat
smazaný uživatel

25 minut nic moc, ale od Dembélého superakce hrajeme slušně, navíc dnes výjimečně proměňujeme šance

Reagovat
LAM

No ten dnešní experiment vůbec nefungoval 30 minut, ale pak Dembele zahvězdil.Bez něj ten útok bude nulovej.

Alves klasický neexistující a nebránil by snad ani důchodkyni-tomu smlouvu opravdu nedávejte.

Reagovat
2miguel1

Tak hraju uvolnene, hned je to vidiet. Dembele sice spravi jeden wonder gol, ale dalsich 10 akcii vyriesi zle. Dnes teda az tolko nie, ale z dlhodobeho hladiska. Ak ma chodit vacsina nasich akcii cez niekoho, urcite nie cez Osmana. Ja som rad, ze ide preč. Dufam, ze na 30 min pride Fati

Reagovat
smazaný uživatel

Torres out, Puig si to jde povodit

Reagovat
smazaný uživatel

Dembélé ŠÍLÍ

Reagovat
smazaný uživatel

díky Murillo, culé navždy

Reagovat
smazaný uživatel

tvl...však to nevypadalo zas tak strašně

Reagovat
ttopi

To je ofsajd

Reagovat
2miguel1

Araujo mal otraz mozgu, stratil vedomie, no uz je pri vedomi

Reagovat
Pharrell

Jeison Murillo bývalý Culé. To se pozná no.

Reagovat
ciernyribiz

dnes: tibo - lucas, vallejo, nacho, mendy - valverde, casemiro, modrič - rodrygo, benzema, vinco

Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Lucas;Vallejo;Nacho;Mendy;Camavinga;Valverde;Modrič;Vini Jr,;Benzema;Rodrygo

Reagovat
Raul=Real

Zábavný zápas zatiaľ Benzo

Reagovat
DreamTeam

Valverde už mohl mít hattrick. Hodně smůly.

Reagovat
Kokesh

Solidní střelnice, 12:0 střely na branku a Lukita 0+3.

Reagovat
Kokesh

Vlastně první jasný sestupující. Ale respekt za tu uličku, vůbec nemuseli.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Ángel di María 22

Levante je skoda, mam je rad, snad se hned pristi rok vrati.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele