LaLiga - preview 35. kola: Barcelona proti Realu Sociedad

10.05., 09:05, aktualizováno 13.05., 08:09
Previews
Lamine Yamal (© Profimedia)

Barcelona se s Gironou přetahuje o druhou příčku a v pondělí dostane možnost předskočit katalánského rivala, potřebuje k tomu porazit Real Sociedad.

FC Barcelona - Real Sociedad

pondělí 21:00

Pondělní dohrávku obstarají tentokrát dva týmy z první šestky. Ve velmi zajímavém utkání se střetne třetí Barcelona s šestým San Sebastiánem a pro oko nezaujatého diváka se jistě bude jednat o skvělou podívanou. Zatímco Blaugranas bojují o to, aby si zachovali pověst nejlepšího katalánského mužstva v lize a posunuli se na druhou pozici před Gironu, hosté se budou chtít naopak vzdálit Realu Betis a pojistit si šesté místo, které zajišťuje účast ve skupině Evropské ligy.

Naději na obhajobu titulu ztratila definitivně Xaviho družina už před čtrnácti dny, nyní se však musela vyrovnat s dalším velkým zklamáním. V katalánském derby podlehla Barcelona Gironě, na kterou na Motilivi nestačila v parádním utkání v poměru 2:4, tedy úplně stejným výsledkem, jakým padla s "Blanquivermells” i na podzim.

Zápas pro ni přitom začal skvěle, už ve třetí minutě zvedl poprvé ruce nad hlavu Christensen, když se výstavně trefil po centru Lamine Yamala. Jenže radost vydržela hostům opravdu jen několik desítek vteřin, hned po rozehrávce totiž centroval Martín a Dovbyk srovnal na 1:1. Barcelona šla přesto do kabin s vedením, v nastavení se z penalty prosadil Lewandowski. Ve druhé půli už ale domácí převzali otěže zápasu, dvakrát se trefil Portu, jeden zásah přidal Gutiérrez a bylo vymalováno.

Katalánci potřebují přidat zejména v obraně, z posledních čtyř utkání inkasovali hned třináct gólů a připsali si tři porážky a jen jedno vítězství s Valencií. Může jen tak těšit alespoň fakt, že v páteční předehrávce Girona zaváhala na hřišti Deportiva Alavés, kde v deváté minutě nastavení přišla o výhru, a tak se Barca v případě tříbodového zisku může opět posunout na druhé místo tabulky.

Real Sociedad naopak prožívá poměrně zdárné období. Od vypadnutí z Ligy mistrů, shodou okolností také proti PSG, dokázali Alguacilovi svěřenci hned čtyřikrát zvítězit, dvakrát remizovat a jen jednou museli kousat porážku, a to od dnes už jistého mistra, Realu Madrid.

Nyní na šestém místě ztrácí osm bodů na svého baskického rivala, Bilbao, ale ohlížet se musí zejména za sebe, kde jim na záda nebezpečně dýchá Real Betis. Ten má navíc před sebou papírově velmi hratelného soupeře, Almeríi, a tak se budou muset Baskové velmi snažit, aby v zápase s Barcelonou alespoň bodovali, jinak o šesté místo dost možná na nějakou dobu přijdou.

V minulém kole si "Los-Txuri-Urdin” poradili s bezzubým Las Palmas, pro které bude konec ročníku jednoznačným vysvobozením. Tým z Kanárských ostrovů si na své konto připsal již osmou porážku v řadě, o kterou se nešťastně zasloužil také krajní bek Alex Suárez, který otevřel skóre vlastním gólem. Na něj ještě navázal těsně před poločasem Becker a Sociedad si tak pojistil pohodlnou výhru 2:0.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Araújo, Cubarsi, Cancelo - Gündoğan, Christensen, Pedri - Yamal, Lewandowski, Raphinha

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Odriozola, Le Normand, Pacheco, Galan - Benat, Méndez, Merino - Oyarzabal, Becker, Kubo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.93 - 4.88

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Getafe CF

neděle 14:00

Do konce LaLigy zbývají poslední čtyři kola a Cádiz začíná mít opravdu vážné obavy o udržení prvoligové příslušnosti pro sezonu příští. Nachází se na osmnáctém místě a na sedmnáctou Mallorcu ztrácí v tuto chvíli již šest bodů. Aby tak mohl pomýšlet na záchranu, potřebuje v nadcházejícím utkání s Getafe nutně bodovat.

Andalusané prožívají ještě o něco horší ročník než loni. Na svém kontě mají pouhé čtyři výhry a trápí se zejména v útoku. Co se střílení gólů týče, jsou na tom jednoznačně nejhůře z celé ligy, ve čtyřiatřiceti zápasech nastříleli jen dvacet tři gólů. Pro srovnání, například poslední Almería, která má na svém kontě jen dvě výhry, jich dala hned o deset víc.

V minulém kole schytali Pellegrinovi svěřenci tři branky od Realu Madrid. Čerstvý finalista Ligy mistrů zvítězil díky trefám Díaze, Bellinghama a Joselua ze druhé půle.

V jiné pozici je pak Getafe, které hraje takřka celou sezonu v klidném středu tabulky a žádné obavy tak mít už nemusí. Azulones padli minulý týden na hřišti Bilbaa 0:2, když se dvakrát prosadil Iñaki Williams.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Zaldua, Chust, Fali, J Hernández - Escalante, Alcaraz, Alex - Carcelen, Juanmi, Sobrino

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Carmona, Dakonam, Alderete, Rico - Maksimović, Milla - Greenwood, Moriba, Rodríguez - Latasa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.21 - 4.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Celta Vigo

neděle 16:15

Atlético Madrid ještě nemá jistou Ligu mistrů pro příští rok, ale dá se očekávat, že se tak v nejbližší době stane. Madridský velkoklub potřebuje ve zbývajících čtyřech kolech uhájit už šestibodový náskok na dotírající Athletic Club. V neděli odpoledne přivítá Celtu Vigo, která si pro změnu může definitivně udržet prvoligovou příslušnost.

Celta je definitivní záchraně už velmi blízko a to přestože jí nečeká vůbec snadný soupeř. Na půdě Atlética Biancocelesti nevyhráli od ledna 2016, kdy se tak stalo v rámci Copa del Rey. V LaLize je výhra v Madridu už dokonce hodně zaprášená a datuje se k červnu 2007. Kdo je favoritem nedělního klání je tak na první pohled zřejmé.

Atlético letos do bojů o titul nezasáhlo a nepovedlo se ani účinkování v evropských pohárech, byť čtvrtfinále Ligy mistrů se nemusí jevit jako neúspěch. Pravdou ale je, že především na domácí scéně se čekala větší konkurenceschopnost, na druhou stranu pokud si "Atleti" znovu zajistí milionářskou soutěž, potvrdí svůj standard pod vedením Diega Simeoneho. Domácí před týdnem udolali Mallorcu 1:0, když se o jedinou branku utkání postaral už v 5. minutě Rodrigo Riquelme.

Výhra z minulého kola nad Villarrealem upevnila Celtě umístění v bezpečné vzdálenosti od sestupového pásma a prakticky zajistila záchranu. Matematicky to ještě jisté není, ale promrhat osmibodový náskok čtyři kola před koncem, by se rovnalo zázraku. Celta chce mít však co nejrychleji jistotu a nejlépe po zápase na Wanda Metropolitano.

Pokud jde o hodnocení celé sezony, na to je ještě čas. Pravdou je, že Celta ne vždy předváděla výkony, které se od ní očekávají. Na druhou stranu po novém roce se zlepšila a dokázala zaskočit i v tabulce výše postavené týmy.

Do sestavy Atlética se po jednozápasovém trestu vrací francouzský útočník Antoine Griezmann a po svalových problémech i Memphis Depay. K dispozici však ještě nebudou Thomas Lemar, Nahuel Molina a Marcos Paulo. Ani Celta nemůže počítat s kompletním kádrem, protože jí scházejí Joseph Aidoo, Carlos Dotor a Renato Tapia. Rafael Benítez bude v útoku opět spoléhat na Iaga Aspase a Jorgena Stranda Larsena, o kterého bude v létě zájem. Norský útočník už zaznamenal 12 branek ve 33 utkáních.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Witsel, Gimenez, Azpilicueta - Riquelme, De Paul, Barrios, Koke, Lino - Griezmann, Correa

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Manquillo, Starfelt, Jailson - Mingueza, Rodriguez, Beltran, Alvarez - Aspas, Larsen, Swedberg

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.12 - 8.29

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Valencia CF - Rayo Vallecano

neděle 18:30

Špatná forma v závěru sezony dost možná připraví Valencii o evropské poháry. Los Che prohráli tři ligová utkání v řadě a na šesté místo už ztrácejí sedm bodů. Dokáží v souboji s Vallecanem ještě vykřesat naději, nebo jí o ní definitivně připraví hosté?

Návrat do pohárové Evropy byl poměrně blízko, ovšem Valencia, tak jako několikrát v sezoně, najela na negativní sérii, která zapříčinila aktuální ztrátu. Na přelomu března a dubna si Los Che připsali tři zápasy bez inkasované branky a byly ve slušné formě. Jenže... Následně prohráli třikrát v řadě a zdá se, že fanoušci budou muset Evropu oželet. "Netopýři" postupně nezvládli duely s Betisem, Barcelonou a naposledy Alavésem. Velmi rozmrzelý byl z poslední porážky i trenér Ruben Baraja a pochopitelně fanoušci na tribunách věhlasného stadionu Mestalla.

Dá se ještě sedmibodová ztráta dohnat? Matematicky ano, prakticky už to bude hodně složité. Valencia musí bezpodmínečně porazit Rayo a pak doufat v souhru ostatních výsledků. A mimochodem zrovna s Rayem nemá ideální vzájemnou bilanci. I když Valencia v prosinci vyhrála, stalo se tak vůbec poprvé od roku 2018! Rayo tedy na "Netopýry" umí a z Mestally se nechtějí vracet s prázdnou

Nic jednoduchého to pro domácí ekipu nebude i proto, že Vallacano je na tom dost podobně. Po vynikající sérii výsledků přišel zásek a dvě porážky za sebou bez vstřeleného gólu. Z výher se radovali Villarreal a dokonce beznadějně poslední Almería.

Vallecano má na nesestupových pozicích pohodlný - osmibodový - náskok, což čtyři kola před koncem znamená takřka jistou záchranu. Přesto nehodlá na Mestalle nic vypustit a naopak chce na ostudnou, týden starou porážku, zareagovat.

Valencii už bude k dispozici brankářská jednička Mamardašvili, zatímco jeho náhradník Doménech si přivodil zranění. Absence na brankářském postu není jediná a domácím dále nepomohou ani Jesús Vázquez, Fran Pérez a Mouctar Diakhaby. Hostům zase schází jen Diego Méndez.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Mosquera, Gasiorowski, Vazquez - Gonzalez, Pepelu, Guerra, Lopez - Duro, Almeida

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Chavarria - Palazon, Valentin, Ciss, A Garcia - Nteka, De Frutos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.09 - 3.67

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Betis - UD Almería

neděle 21:00

O svou třetí výhru v soutěžním ročníku se bude v neděli snažit Almería, která se představí na půdě Realu Betis v rámci pětatřicátého kola španělské LaLigy. V malém andaluském derby bude hrát tým z města Almería už jen o čest, s nejvyšší soutěží se už totiž určitě rozloučí, naopak bílo-zelení rozhodně stále bojují, a to zejména o účast v evropských pohárech pro příští sezónu.

Ve čtvrtém největším španělském městě letos stejně jako loni kraluje právě Betis, který má v tabulce o jedenáct bodů víc než jeho rival, Sevilla FC. "Béticos” jsou v tabulce sedmí a na šestý San Sebastián ztrácí pouhé dva body, na záda jim ale dýchá Villarreal, který se po sobotní výhře právě nad "Los Nervionenses” přiblížil k Betisu na pouhé čtyři body.

Tým pod vedením chilského kouče Pellegriniho naposledy zavítal do Pamplony, kde dokázal díky dvěma brankám z první půle zvítězit po přesvědčivém výkonu. První gól dal pět minut před pauzou Pérez a ve třetí minutě nastavení na něj pak navázal Pablo Fornals. Osasuna navíc od šestadvacáté minuty dohrávala bez vyloučeného Moncayoly.

Skvělý úspěch zaznamenala v minulém kole také Almería, která si na své konto připsala teprve druhou výhru tohoto ligového ročníku. Na stadionu Vallecas v Madridu dokázala nejtěsnějším rozdílem 1:0 porazit domácí Rayo, a to díky Lozanovi, který vstřelil jediný gól zápasu díky chybě Chavaríi.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Sokratis, Riád, Miranda - Rodríguez, Cardoso - Fornals, Isco, Pérez - Willian José

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, E González, Chumi, Centelles - Robertone, Peña - Baptistão, Viera, Embarba - Lozano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.23 - 7.79

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - UD Las Palmas

sobota 14:00

Prvním sobotním duelem 35. kola LaLigy se stane utkání mezi domácí Mallorcou a hosty z Las Palmas. Ti prožívají absolutně negativní sérii, nicméně jim stačí tři body k jistotě záchrany. Mallorca naopak visí těsně nad sestupovou propastí.

Domácí mužstvo se na stadionu Mallorca Son Moix představí s vědomím, že nad Las Palmas doma nevyhrálo už deset let. Teď cítí svěřenci trenéra Javiera Aguirreho šanci, neboť aktuální forma je mírně na jejich straně. Pořád to ale neznamená kompliment. Mallorca prožívá velmi špatné období, v minulých šesti duelech si připsala dva body a čtyři porážky k tomu. Naposledy se srdnatě bila proti Atléticu, ale ani zlepšený výkon na body nestačil, neboť utkání jedinou trefou už v páté minutě rozhodl Rodrigo Riquelme.

Po tomhle výsledku zůstává Mallorca až na sedmnáctém místě a od sestupové propasti ji dělí šest bodů. Což není vyloženě kritická situace, ale s její formou může být za dvě kola klidně v sestupovém ohrožení. I proto se teď forma Las Palmas víc než hodí.

Klub z Kanárských ostrovů totiž v posledních šesti utkáních vždycky prohrál a při všech šesti porážkách dal dohromady jen jednu branku, pětkrát odcházel bez vstřelené trefy. Nejprve si tři body nechala Girona a v minulém kole se Las Palmas nepovedl ani výjezd do San Sebastiánu. Tamní Real Sociedad děkoval za dvě trefy Alexi Suárezovi, který mířil do vlastní sítě, a Sheraldu Beckerovi. Pro Las Palmas to byla sedmá porážka v řadě.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Valjent, Raillo, Nastasić, Lato - D. Rodriguez, Mascarell, Darder - Muriqi, Larin

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Araújo, Coco, Suárez, Sinkgraven - Park, Muñoz, K. Rodriguez, B. Ramírez - S. Ramirez, Moleiro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.61 - 6.92

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Sevilla FC

sobota 16:15

Villarreal po třech dobrých výsledcích v řadě minulé kolo prohrál, když překvapivě nestačil na ne zrovna ideálně rozehranou Celtu. Zklamání z Viga ale chce smazat a hodlá k tomu vyžít domácí prostředí. Estadio de la Cerámica totiž v sobotu odpoledne navštíví Sevilla.

Villarreal prožívá poměrně těžký konec sezony. Ambiciózní mužstvo doufalo, že se dostane do pohárů, ale nic takového zřejmě nehrozí. Do konce LaLigy zbývají odehrát čtyři duely a Žluté ponorce patří až deváté místo. Její manko na pohárové příčky se navíc nezmenšuje, nýbrž naopak. Od šestého Realu Sociedad, posledního mužstva se vstupenkou do pohárové Evropy, dělí Villarreal už devět bodů. Čili už po tomto kole mohou být šance Villarrealu definitivně pochované.

Z tohoto pohledu musí Villarreal velmi mrzet minulé kolo. V něm totiž Žlutá ponorka nedokázala navázat na předchozí dvě výhry v řadě a prohrála. Proti Celtě se ve Vigu Villarreal sice dostal do brzkého vedení, jenže naděje na výhru mu pořádně zkomplikovalo vyloučení Santiho Comesañi. Ten se poroučel do šaten už v 17. minutě a jeho spoluhráči nakonec kapitulovali. Nechali lépe hrající a organizované domácí, aby si díky otočení na 3:2 nechali všechny tři body.

Tím Villarrealu notně zkomplikovali jeho pohárové ambice. Trenér Marcelino nicméně pořád věří, že jeho hráči mohou zanechat dobrý dojem. "Posledních pár týdnů se nám dařilo, dostali jsme se do tempa a věřili jsme si. Jenže to utkání ve Vigu se nám vůbec nepovedlo. Když musíte tak dlouho hrát v početním oslabení, je to problém. Jsem ale rád za to, že jsme se ani přesto nevzdali a viděl jsem bojovného ducha. Pokud se nám to podaří udržet, můžeme se v tabulce ještě posunout výš," věří zkušený kouč.

Proti Seville ale jeho hráči nemají nejlepší bilanci. Doma ji porazili za posledních pět let jen ve dvou případech. Nejčastějším výsledkem za tuhle dobu je při střetu těchto dvou renomovaných soupeřů dělba bodů. Pikantním na celém utkání je fakt, že oba soupeře od sebe dělí jen čtyři body, takže Sevilla cítí šanci vystoupat výš.

Momentálně se totiž tým vedený koučem Quiquem Sánchezem Floresem dostalo na jedenáctou příčku a nezdá se, že by na ní chtělo končit. Nutno říct, že Sevilla má lepší aktuální formu, neboť za minulých šest kol prohrála jen jednou a čtyřikrát se radovala z vítězství. Po remíze s Realem Betis třemi góly rozstřílela Granadu.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Femenía, Albiol, Mosquera, A. Moreno - Akhomach, Coquelin, Parejo, Baena - Guedes, Sørloth

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Nianzou, Ramos, Marcão - Navas, Soumaré, Agoumé, Acuña - Ocampos, En-Nesyri, Lukebakio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.94 - 3.57

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Granada CF - Real Madrid

sobota 18:30

Granada má asi poslední šanci ještě něco udělat s cílem zachránit se, který se ale už po tomto kole může stát hrozivou realitou. Překážka, která před předposledním týmem LaLigy stojí, se ale nazývá Real Madrid. A favorit si přijede pro všechny body i přesto, že má za sebou náročný program.

Granada zažívá velmi hořký konec sezony. Před odehráním 35. kola je ve hře ještě dvanáct bodů, ale Granadu od sedmnácté Mallorky už teď dělí jedenáct bodů. Takže by se musel stát opravdu velký zázrak, aby Granada hrála i v příštím ročníku první ligu. Vlastně už proti Realu Madrid může Granada nastoupit jako oficiálně druholigový účastník. Pokud Mallorca porazí v utkání hraném o dvě hodiny dříve než toto Las Palmas, což se dá obecně předpokládat, tak je osud Granady zpečetěn.

A o úroveň níž půjde Granada zcela oprávněně. Celek, který za 34 utkání zvítězí jen čtyřikrát, může jen těžko pomýšlet na záchranu. Granada sice posbírala sedm bodů ze tří duelů proti Alavésu, Athleticu a Osasuně, jenže minulé kolo jí dramaticky nevyšlo. I v tomhle jejím zápase sice stejně jako s Osasunou padly tři branky, jenže tentokrát se o všechny tři postarala Sevilla.

Jediné, na co může tým trenéra Sandovala spoléhat, je domácí prostředí. Z celkových jednadvaceti bodů získala Granada na Estadio Nuevo Los Carmenes rovnou osmnáct. Nicméně tahle schopnost bude v sobotu podrobena té nejtěžší zkoušce, neboť Real Madrid je nejlepším týmem na výjezdy. V sedmnácti venkovních duelech posbíral už 40 bodů! Navíc dostal jen 13 branek.

Teď se navíc opět vtělil do role španělského mistra. Pomohlo mu k tomu minulé kolo, v němž jednak Real Madrid porazil jasně 3:0 Cádiz a jednak se mu dostalo pomoci od Girony. Ta si poradila v dalším utkání s Barcelonou a vytvořila tím Realu nedostižný náskok. Titul čtyři kola před koncem LaLigy a finále milionářské Ligy mistrů na dohled poté, co si Real poradil s Bayernem Mnichov. Máme tu další snovou sezonu mužstva trenéra Carla Ancelottiho.

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - Méndez, Maouassa, Miquel, Neva - Pellistri, Hongla, Gumbau, Joźwiak - Boye, Uzuni

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquéz, Militão, Nacho, F. García - Ceballos, Camavinga, Modrić - Güler - Brahim, Joselu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.56 - 4.68 - 1.57

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - CA Osasuna

sobota 21:00

Athletic Club se bude v sobotu večer snažit udržet svou naději na umístění v top čtyřce, přičemž do cesty se mu na San Mamés postaví Osasuna. Ta je v současné chvíli třináctá, svou ligovou příslušnost si tak díky třináctibodovému náskoku na Cádiz už jistě udrží a zároveň už nemůže zabojovat ani o poháry, protože stejný počet bodů ztrácí také na sedmý Betis. Pamploňané tak již hrají výhradně o čest.

V úplně jiné situaci je samozřejmě Bilbao, to je v tabulce páté a na čtvrtý flek, zajišťující účast v Lize mistrů, ztrácí v tuto chvíli poměrně propastných, ne ale nepřekonatelných pět bodů. Od vítězství ve španělském poháru jsou ale jeho výsledky spíše rozpačité a tak se Lvi musejí ohlížet také dolů, odkud jim na záda dýchá úhlavní rival, San Sebastián.

Přestože Baskové nedokázali v předchozích třech utkáních zvítězit, v minulém kole si konečně spravili chuť, a to na stadionu Getafe v Madridu. Zde favorit zvítězil 2:0, když hned dvakrát se prosadil díky spolupráci po ose bratří Williamsů. Pokaždé to byl ghanský forvard Iñaki, který zakončoval. Co však mohlo Athletic přeci jen trochu mrzet, to bylo vyloučení stopera Álvareze, který se tak v utkání s Osasunou nepředstaví. Červenou kartu pak viděl také kouč Valverde.

Navarrský celek ze sebe mohl setřást veškerou nervozitu spojenou s případným sestupem, která rozhodně byla po posledních takřka tragických výsledcích na místě. Osasuna padla hned čtyřikrát v řadě, naposledy nestačila na domácím hřišti na sevillský Real Betis. Ta kromě gólů Péreze a Fornalse obdržela také dvě červené karty. Tu první viděl po hrůzném zákroku Moncayola, o čtvrt hodiny později byl vyloučen také trenér Arrasate.

Utkání v Bilbau se tak odehraje bez obou hlavních trenérů. Favoritem v něm budou jistě domácí, hovoří pro ně mimo jiné také výsledek prvního vzájemného zápasu, který ovládli 2:0. Hodí se však také připomenout loňské semifinále Copa del Rey, které nakonec po prodloužení druhého zápasu zvládla Osasuna.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - de Marcos, Prados, García de Albeníz, Lekue - Vesga, Herrera - Berenguer, U Gómez, N Williams - I Williams

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, Herrando, Mojica - Rubén García, Torró, Muñóz, Ibañéz, Peña - Raúl García

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.70 - 9.02

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Girona FC

pátek 21:00

Ještě nedávno se Alavés trochu bál o to, že se dostane až moc blízko sestupovému pásmu. Jenže v minulých několika týdnech našel svou formu a stoupá tabulkou vzhůru. Jeho postup se už v pátek večer pokusí utnout Girona.

Domácí si vedou skvěle a do páteční předehrávky 35. kola LaLigy se ženou jako tým, který vyhrál už tři poslední duely. Po sérii porážek si mužstvo vedené trenérem Luisem Garcíou evidentně řeklo dost a našlo svou cestu. Už ve třech minulých kolech totiž zvítězilo a udivilo zejména dvěma duely. Hned na začátku této na své poměry skvostné série si totiž vyšláplo na Atlético Madrid, tři góly pak nasázelo Celtě Vigo a nakonec se pro další tříbodový výsledek vypravilo do Valencie.

Navíc se mu opět povedlo udržet čisté konto, což je ostatně silná stránka mužstva z Alavésu. Dostalo zatím jen 38 branek, což je mimochodem čtvrtý nejlepší výkon v celé lize. I Girona má na kontě o čtyři inkasované branky víc než dvanáctý Depor.

Jinak se ale Gironě tenhle ročník samozřejmě povedl na výbornou, jelikož mluvíme o častém účastníkovi sestupových prací, který si nejspíš v příštím ročníku zahraje Ligu mistrů! Trenér Míchel odvádí fantastickou práci, o titulu si každopádně mohli fanoušci nechat jen zdát. Přesto se aktuálně druhému týmu povedlo narušit častý pořádek a dostal se před katalánského obra, Barcelonu. Ta na něj zatím ztrácí jeden bod. Girona by si titul vicemistra rozhodně zasloužila.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Marin, Abqar, Tenaglia, J. López - Benavidez, Blanco - Vicente, Guridi, Simeone - Kike García

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - E. García, D. Lopéz, Blind, Gutiérrez - Herrera, A. García - Cyhankov, Martin, Portu - Dovbyk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.66 - 2.27

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
34
27
6
1
74 : 22
87
2
Girona FC
34
23
5
6
73 : 42
74
3
FC Barcelona
34
22
7
5
70 : 43
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63 : 39
67
5
Athletic Bilbao
34
17
10
7
55 : 33
61
6
Real Sociedad
34
14
12
8
48 : 35
54
7
Real Betis
34
13
13
8
43 : 39
52
8
Valencia CF
34
13
8
13
37 : 39
47
9
Villarreal CF
34
12
9
13
56 : 58
45
10
Getafe CF
34
10
13
11
41 : 47
43
11
Sevilla FC
34
10
11
13
45 : 46
41
12
Deportivo Alavés
34
11
8
15
32 : 38
41
13
CA Osasuna
34
11
6
17
37 : 51
39
14
UD Las Palmas
34
10
7
17
30 : 43
37
15
Celta Vigo
34
8
10
16
40 : 52
34
16
Rayo Vallecano
34
7
13
14
27 : 43
34
17
RCD Mallorca
34
6
14
14
27 : 40
32
18
Cádiz CF
34
4
14
16
23 : 49
26
19
Granada CF
34
4
9
21
36 : 64
21
20
UD Almería
34
2
11
21
33 : 67
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Mateo16

Curtoa - Lucas, Militao, Rudiger, Fran - Ceballos, Camavinga, Modric - Guler, Joselu, Brahim

Reagovat
Mateo16

to je dnes zase hruza Lucas a Fran ani nevedia poslat center do vapna , Ceballos to vyklusava snad kazdy suboj a Cama nemoze hrat na DMku

Reagovat
king23

Zenthuras pls

Reagovat
Mateo16

Guler Ale Brahim dnes nahodil Messi mode

Reagovat
MarcoBanco

Som rad že to Carlo poriadne potočil a neriskuje zranenia

Reagovat
Mateo16

Brahim dalsi goal na messiho

Reagovat
Mateo16

Od polovice ihriska zobral loptu

Reagovat
Mateo16

Dalsi 12 gol za cca 2000 minut

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
ACSeRw!n

tahle sekce je mrtva

Reagovat
Cracker10

A par let jeste bude.

Reagovat
Gazdo

Vole ten pripad Roque sa teda pekne zacina omielat. A to nas mal spasit a este aby nesiel prec uz po pol roku

Reagovat
Visca el barca

Moc tomu nerozumím. Na pozici 9 hrál asi 45 minut.

Reagovat
Gazdo

Tak odohral tam myslim nejako 200 a viac minut ale dal zase aj dva goly a verim tomu ze by dal aj viac. On mi teda rozhodne pride ako utocnik ktory proste sa vzdy do nejakej tej sance zamota a tie statistiky zbiera ale boli to pozerat sa na jeho futbalove umenie. Nieco ako Raphinha

Reagovat
Visca el barca

X minut odehrál mimo pozici na křídle.

Reagovat
Gazdo

Ved ja to nepopieram je by som mu tu sancu dal. Ale tak bud Xavi vie co robi ked ho vidi na treningu alebo je proste zamilovany do Lewu. Neviem

Reagovat
Jordi Alba

Kdo?

Reagovat
-R2D2-

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele