LaLiga - preview 33. kola: V Baskicku o Ligu mistrů

19.04.2022, 09:01, aktualizováno 21.04.2022, 09:01
Previews
Reale Seguros Stadium, Anoeta (© AFP)
Čtyřmi zápasy bude dnes dohráno vložené 33. kolo a ostře sledovaný bude zápas v San Sebastianu, kde si to Real Sociedad s Barcelonou rozdají o Ligu mistrů. Sevilla cestuje na půdu lepšícího se Levante, Espanyol poměří síly s Rayem a Cádiz hostí Athletic...
Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano  (čtvrtek 19:00)
Rayo Vallecano by se rádo posunulo trochu dál od pásma sestupu, kterému je teď hodně blízko. S tímhle pocitem nastoupí na trávník RCDE Stadium, aby se utkalo s domácím Espanyolem. Katalánský klub má na Rayo náskok jen pěti bodů.

Prostředí domácího stadionu hraje pro Espanyol zásadní roli, protože na domácí půdě patří k těm vůbec nejlepším týmům v celé lize. Pouze šest dalších klubů zvládlo doma posbírat víc bodů než katalánský Espanyol. Ten zde uhrál už 31 bodů a za 16 dosavadních utkání doma prohrál jen třikrát. A o body zde obral i takové veličiny jako Barcelonu nebo Sevillu. Venku už to ale je bída, což se potvrdilo i v minulém kole.

Espanyol nestačil na domácí Atlético Madrid, připsal si celkově třináctou porážku v sezoně a i proto nyní zůstává až na dvanáctém místě. Trenér Vicente Moreno se alespoň připravuje v plném počtu a vrací se mu i Yangel Herrera. Rayo naopak postrádá Merquelanze, Saveljiche a veterána Falcaa. Balliu dostal v minulém kole červenou kartu a taky si nezahraje.

Po skvělém podzimu, který překvapivě katapultoval tým trenéra Andoniho Iraoly až k pohárům, se jarní fáze ligy podobá noční můře. Rayo kleslo až na 14. místo a teď ho dělí od pásma sestupu jen pět bodů. Může za to i minulé kolo, v němž Rayo opět prohrálo. Jediným gólem ho pokořil dokonce poslední Alavés.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. López - Calero, S. Gómez, Cabrera - Vidal, Herrera, Darder, Pedrosa - Puado, De Tomás, Vilhena
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Rodrigues, Maras, Catena, F. Garcia - Valentin, Comesaña - Palazon, Trejo, A. García - Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.15 - 3.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Sevilla FC  (čtvrtek 19:00)
Na Estadi Ciutat de València se ve čtvrtek večer střetnou dva týmy, které nutně potřebují bodovat, byť každý z úplně odlišných důvodů. Domácí Levante se snaží za každou cenu vydrápat z pásma sestupu, Sevilla zase hájí příčky Ligy mistrů před dotírající konkurencí.

Levante je pořád až na předposledním místě a o záchranu bude muset ještě pořádně bojovat. Nečeká ho nic snadného, ale je fakt, že poslední dobou se výkony Levante razantně zlepšily. Není ale příliš pozdě? Na to se pokusí hráči Levante odpovědět už ve čtvrtek navečer, kdy změří síly s dalším slavným klubem.

Poslední dobou Levante evidentně zabralo a poradilo si například s účastníkem Ligy mistrů, Villarrealem. Na tuhle výhru sice nenavázalo, když prohrálo s Barcelonou, ale ani v tomhle duelu se rozhodně neztratilo. Od nečekaného úspěchu ho vlastně dělilo jen pár vteřin, než v nastavení rozhodl o vítězství Blaugranas střídající žolík Luuk de Jong. Minulé kolo ale už opět patřilo Levante.

Celek z Valencie si poradil s Granadou naprosto skvěle, protože jí nasázel čtyři branky. Na to, že jich za předchozích 31 utkání dal jen 35, to není špatná bilance. Na záchranu je to ale pořád zoufale málo - Levante je předposlední a od 17. Cádizu ho dělí pět bodů.

V duelech proti Seville navíc nikdy nezářilo a spíš to byla často jednostranná záležitost. Vždyť vyhrálo jen jedno utkání z posledních deseti. Teď se navíc musí obejít hned bez šesti hráčů obvyklé základní sestavy.

Seville chybí Martial, Suso, Fernando a Rekik. A je pravda, že i kvůli absencím Seville nevydrželo tempo z podzimní části LaLigy. V posledních deseti utkáních se jí povedlo vyhrát jen třikrát! A není divu, že už klesla na třetí místo.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Pubill, Rober, Postigo, Vezo, Son - Radoja, Pepelu, Melero - D. Gomez, Morales
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuña - Rakitić, Jordán - Lamela, Torres, Ocampos - En-Nesyri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.71 - 3.53 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cádiz CF - Athletic Bilbao  (čtvrtek 20:00)
Cádiz pořád ještě těží z minulého kola, v němž šokoval nejen Španělsko výhrou nad slovutnou Barcelonou. Ve čtvrtek večer by chtěl svoje štěstí zopakovat, tentokrát proti výrazně slabšímu soupeři než Barcelona. I Athletic ale jede do Cádizu s nadějí na tři body.

Na to, jak nízko v tabulce Cádiz figuruje, se mu poslední dobou daří neskutečné věci. Až sedmnáctý tým ligy je sice přímo ohrožen sestupem, protože od pásma posledních tří smolařů ho dělí jen dva body, ale pokud mu vydrží aktuální forma, skončí vysoko nad propastí. Jen v nedávných pěti ligových duelech obral o body jak Valencii, tak dokonce i Villarreal, ale zdaleka největší senzaci zažil Cádiz v minulém kole.

To totiž dokázal vyloupit i nabitý Camp Nou a jeho slavného obyvatele, Barcelonu. A udržet proti Xaviho současnému výběru nulu vzadu, to není špatná bilance. O tři body pro totálního outsidera se postaral Lucas Pérez, který se jako jediný v utkání trefil krátce po změně stran a Cádiz se díky jeho trefě dostal mimo sestupové příčky.

Ani proti baskickému soupeři nebude kompletní, protože mu stále schází Harojan, Carcelén a Andone, ale Alcaraz se vrací po odpykání karetního trestu. Athletic se připravuje bez Lekueho a mimo hru je taky Villalibre, který zřejmě vynechá několik týdnů.

Athletic už dávno vzdal snahu o poháry a teď se Marcelinův tým soustředí primárně na to, aby v klidu dohrál sezonu. Síly mu došly v ten nejhorší možný moment, protože v minulých pěti ligových kláních dokázal celek z Bilbaa vyhrát jen jednou, proti Elche. V minulém kole se dokonce na domácí půdě ani jednou neprosadil a tři body si po dvou trefách odvezla Celta Vigo.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Parra, Hernandez, Fali, Espino - Mari, Jonsson - Sobrino, Alex, Salvi - Pérez
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Petxarroman, Vivian, Yeray, Yuri - Berenguer, Vesga, Zarraga, Muniain - I. Williams, R. García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.37 - 3.03 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - FC Barcelona  (čtvrtek 21:30)
S mistrovským titulem je po kolapsu v Cádizu amen a během pouhého jednoho týdne přišla Barcelona o potenciální možnosti úspěchu. Ve zbytku sezony chtějí Xaviho svěřenci udržet druhé místo, ale ani to nebude jednoduché. V rámci vloženého kola totiž cestují do baskického San Sebastianu.

Real Sociedad má totiž stále o co hrát a pouze pět bodů ho dělí od čtvrtého Atlética Madrida. Od konce února prohráli Baskové jen zápas s vedoucím Realem Madrid, jinak pravidelně bojují, což se promítá i na průběžném pořadí v tabulce. O víkendu si svěřenci trenéra Imanola Alguacila připsali jen bod za remízu 0:0 s Realem Betis a zůstávají na šestém místě.

O porážce Barcelony s Cádizem toho už bylo napsáno dost. Faktem je, že Barca ztratila šance na titul, i když v něj věřili jen ty nejoptimističtější fanoušci. Xavi sice dokázal tým neuvěřitelně pozvednout, ale o titul přišli Katalánci již dříve. Jisté je, že Barcelona letos nezíská žádnou trofej, protože už minulý čtvrtek vypadla po porážce s Eintrachtem Frankfurt z Evropské ligy. A zdá se, že problémů není dost. Ve Španělsku byly zveřejněny audionahrávky, ze kterých je patrné, že si kapitán Gerard Piqué společně s prezidentem RFEF (Španělské fotbalové federace) Luisem Rubialesem domlouval provize za přesunutí Superpoháru do Saúdské Arábie. Xavi se nicméně rozhodl svého svěřence podpořit.

Barcelona chce na poslední dvě soutěžní porážky zareagovat a získat tři body. "Nemohou nás porazit ve víře a touze. Musíme se znovu vzkřísit, což bude těžké, když je našim cílem "jen" druhé místo v lize. Taková je ale realita," prohlásil Xavi.

"La Real" dlouhodobě na Barcelonu neumí. Poslední výhra nad katalánským gigantem je stará už šest let! Když se oba celky potkaly na Anoetě naposled, byla z toho pro Basky velká potupa - Barcelona totiž vyhrála 6:1. Hodně branek padalo i v prvním střetnutí této sezony na Camp Nou a Barcelona opět zvítězila tentokrát 4:2.

Real Sociedad bude postrádat Mikela Oyarzabala, Nacho Monreala, Carlose Fernandeze a Andera Barrenetxeu, zatímco David Silva si odpykává karetní trest. Ani Barcelona není v kompletním počtu. Z problémů s třísly se zotavuje Gerard Piqué a do konce sezony jsou mimo hru Pedri, Samuel Umtiti a Sergi Roberto.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Zaldua, Zubeldia, Le Normand, Rico - Merino, Zubimendi, Rafinha - Isak, Sorloth, Portu
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Araujo, Pique, E Garcia, Alba - F de Jong, Busquets, Gavi - Dembélé, Aubameyang, Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.59 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Granada CF  (středa 19:00)
Atlético dál drží krok s Barcelonou a Sevillou, protože v minulém kole opět vyhrálo. Už ve středu večer se ale pustí opět do boje a tentokrát mu los nadělil snadnější kořist. Do Madridu se dostaví Granada, která se vznáší těsně nad pádem do propasti.

Od té doby, kdy se Atlético muselo odporoučet z Ligy mistrů, v níž nestačilo na Manchester City, mu zbyla jediná cesta - posílit svou pozici v LaLize. A v ní mu momentálně patří čtvrté místo, což je vlastně předsezónní cíl Colchoneros. Že by ale trenér Diego Simeone mohl být nějak extra spokojený s tím, jak se v minulém kole jeho tým prezentoval, to se říct rozhodně nedá. S Espanyolem totiž vydřel výhru 2:1 až v nastaveném čase díky trochu přísné penaltě.

A argentinský kouč by si pro příště představoval jiný zápas. "Měli jsme namále. Stačilo ještě pár minut a mohli jsme brát jen bod, což nám nestačí. Jsem moc rád za to, že jsme to nakonec urvali a že se moji hráči nevzdali. Ukázali obrovskou odolnost a chuť vyhrát, šli si za tím. Ale některé věci zejména v ofenzivní fázi naší hry se mi nelíbily a budeme na nich muset ještě pracovat. Věřím, že proti Granadě sehrajeme lepší utkání."

S Granadou už Atlético sehrálo nejeden duel, ale minimálně v tom posledním ho Granada velmi nepříjemně překvapila. Atlético šlo do minulého utkání jako jasný favorit i proto, že za předchozích dvacet let s Granadou nikdy neprohrálo. A od začátku se zdálo, že to i tentokrát bude stejné, protože Félix se prosadil už po dvou minutách. Jenže domácí se nevzdali, do konce první půle srovnal Machís a po hodině hry šokoval Atlético Jorge Molina.

Colchoneros nepůjdou do utkání kompletní, schází jim záložník Kondogbia, který dostal minule červenou kartu. Hrát nebude ani Felipe nebo José Giménez a absentuje i duo Félix - Lemar. I Granada postrádá jednoho karetního hříšníka, důležitého stopera Sáncheze.

Hosté se na stadionu Wanda Metropolitano pokusí ukončit jednu nepříjemnou situaci. Už ve dvou posledních duelech totiž dostali vždycky čtyři branky, což pro jejich sebevědomí není zrovna příjemný jev. Od Sevilly se to dá ještě očekávat, ale že jim čtyřku dá i jindy střelecky skromné Levante, to čekal opravdu málokdo. Koneckonců, Granada má s 56 inkasovanými góly druhou nejhorší obranu ligy.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vršaljko, Savić, Hermoso - Llorente, Koke, Herrera, Carrasco - De Paul, Correa - Cunha
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Diaz, Duarte, Sanchez, Escudero - Puertas, Milla - Collado - Molina, Machís
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.04 - 9.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Getafe CF  (středa 20:00)
Jen jednou v historii se stalo, že by si madridské Getafe odvezlo z Viga všechny tři body. Pokud chce Getafe zvýšit naděje na záchranu, mělo by si na tuhle bilanci vzpomenout a urychleně s ní něco udělat, protože zatím to s ním moc dobře nevypadá.

Celta Vigo má na stadionu Balaídos proti Getafe velmi dobrou bilanci, na kterou může být pyšná. Když hrála doma, tak za posledních deset zápasů prohrála jedinkrát a pětkrát si nechala všechny tři body doma jako vítěz. Jen v listopadu 2019 se z výhry radovalo Getafe, kterému k tomu stačila jediná trefa Kenedyho.

V současné chvíli se domácí trenér Eduardo Coudet připravuje na svůj sedmašedesátý duel na lavičce Celty poté, co jeho svěřenci zvládli naprosto perfektně utkání s Athleticem. Asi málokdo čekal, že by si outsider poradil na půdě baskického soupeře s nulou vzadu a že by sám skóroval dvakrát. I díky tomu je celek z Galicie na jedenáctém místě, což je jeho průměrný výkon.

Getafe dlouhou dobu působilo na posledních třech pozicích a vypadalo to, že se jeho osud v první lize brzy zpečetí. Jenže vedení rychle zareagovalo, nový kouč a noví hráči přinesli zlepšení a momentálně je tým trenéra Florese na uspokojivém 15. místě. A to přesto, že v posledních dvou duelech nezískal ani bod.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Vazquez, Aidoo, Araujo, Galán - Beltrán - Méndez, Suarez, Cervi - Aspas, Mina
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Cabaco, Mitrović, Cuenca - Suárez, Aleñá, Arambarri, Maksimović, Olivera - Mayoral, Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.00 - 4.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Real Madrid  (středa 21:30)
O víkendu slavila Osasuna cenné vítězství na Mestalle proti Valencii a nyní si brousí zuby na vedoucí Real Madrid. Los Rojillos potrápili lídra už v prvním zápase na Santiago Bernábeu (0:0) a slavného jména se rozhodně nezaleknou. Real bude samozřejmě chtít udělat další krok na cestě za titulem.

Real Madrid už je celkovému prvenství velice blízko a za určitých okolností může být zápas v Pamploně tím přelomovým. Ve středu ještě "Bílý balet" slavit titul nebude, ale 1. května v domácím zápase s Espanyolem už teoreticky ano.

Svěřenci trenéra Carla Ancelotti zvládli otočit další náročný duel, tentokrát na půdě Sevilly a protože Barcelona nečekaně prohrála, cestičku za titulem mají dokonale umetenou. Pochopitelně ve hře nadále zůstává Liga mistrů a již brzy čeká Real Madrid přetěžký dvojzápas s Manchesterem City o postup do finále. "Daří se nám, ale ještě to není konec. Musíme takhle pokračovat," nechal se slyšet italský stratég. Utkání v Pamploně bude podle jeho slov nesmírně náročné. "I pro tento zápas mám stejnou zprávu jako ty předchozí. Jsme blízko vítězství v lize, ale pořád máme před sebou důležité zápasy. Je to náročná cesta, ale i Osasunu chceme porazit a přiblížit se k titulu," dodal Ancelotti.

Osasune může Realu ublížit, ale horko těžko ho vychýlí ze své dráhy. Domácí celek je ve slušné formě a po výhře nad Alavésem zvítězil i ve Valencii. S Realem Madrid ho sice pojí výrazně negativní bilance, ale poslední zápas hraný v říjnu skončil remízou 0:0. Osasuna doma naposledy porazila Real v roce 2011.

"Náš výkon musí být téměř dokonalý. Vidíme, že soupeř je v dobré formě. Jsou velmi dobří, ale my jim můžeme čelit a předvést to nejlepší," řekl trenér Jagoba Arraste.

Kvůli zranění nejspíše nenastoupí Juan Cruz a Jesus Aresa. Na straně Realu je to opět Hazard a Ceballos. Vzhledem k náročnému programu, který Real má a značnému náskoku na čele tabulky se dají očekávat změny v sestavě.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, Hernandez, Garcia, Angel - Moncayola, Brasanac, Torro, Sanchez - Ávila, Budimir
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Alaba, Militao, Carvajal - Kroos, Casemiro, Modrić - Rodrygo, Benzema, Vinicius
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.86 - 3.83 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - Deportivo Alavés  (úterý 19:00)
LaLiga hlásí vložené kolo s pořadovým číslem 33 a v úterý se rozehraje třemi duely. Deportivo může v tom první z nich udělat obrovský krok směrem k záchraně, která se ještě nedávno zdála jako téměř nemožná. Jede na Mallorcu.

Čtyři body. To je vzdálenost, která od sebe dělí poslední Deportivo Alavés a jeho úterního soka, domácí Mallorcu. Ta si totiž zkomplikovala boj o záchranu v minulém kole, protože víkend se jí nepovedl. Mallorca sice nejprve dokázala porazit Atlético a nedostala od něj ani jednu branku, jenže co je to platné, když minule dostala tři góly od Elche? To Mallorcu naprosto přejelo a odeslalo ji až na 17. místo.

Její situace může využít právě Deportivo Alavés, kterému se naopak minulé kolo nečekaně povedlo. Po týdnech porážek a strádání se totiž tým trenéra Julia Velázqueze vzepjal k dobrému výkonu a díky jediné trefě Joselua porazit nejtěsnějším možným rozdílem Rayo. Ofenziva ale pořád zůstává hlavním problémem pro mladého kouče, protože s pětadvaceti zásahy se jedná o nejhorší útok ligy.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rico - Maffeo, Valjent, Raillo, Olivan, Gonzalez - Ndiaye, Sánchez, Baba, Kubo - Muriqi
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Tenaglia, Laguardia, Lejeune, Navarro - M. Garcia, Escalante, Loum, Rioja - Méndez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.30 - 5.08
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Elche CF  (úterý 21:00)
Real Betis minule zaváhal a vysněná Liga mistrů se mu zase o trochu vzdálila. Reagovat na tuhle ztrátu chce už v úterý večer, kdy se v rámci vloženého 33. kola vtělí do role hostitele. Na stadion Benita Villamarína dorazí Elche.

Už v šesti posledních duelech se Realu Betis vyhnuly porážky, ale to neznamená, že může být s minulými týdny nějak zásadně spokojen. Mrzet ho bude určitě minulé kolo, protože víkend se mu moc nepovedl. Po dvou ligových výhrách v řadě vstupoval tým trenéra Manuela Pellegriniho do utkání s Realem Sociedad v optimální formě, ale nakonec se oba týmy rozešly bez branek s jediným bodem na kontě.

Výsledek znamenal, že Real Betis ještě zvýšil svou ztrátu na Atlético Madrid, od nějž ho dělí tři body. Liga mistrů pořád zůstává cílem Rojiblancos a tým ze Sevilly doufá, že se co nevidět vrátí na vítěznou vlnu. Jenže proti Elche to nebude mít zdaleka tak lehké. Elche totiž trochu překvapivě dokázalo vyhrát tři z posledních pěti duelů v Seville!

A nyní by to rádo zopakovalo. O víkendu totiž dokázalo ukončit sérii tří porážek v řadě, když si snadno a rozdílem tří branek poradilo s Mallorcou. Tím zastavilo svůj pád a pořád je na solidní třinácté příčce. Vydechnout si ale nemůže, protože čtrnácté Rayo na něj ztrácí jen bod a navíc má odehráno o jedno utkání méně.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerin, Pezzella, Bartra, Moreno - Rodriguez, Carvalho - Juanmi, Fékir, Canales - Iglesias
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Roco, Verdu, Bigas, Mojica - Pérez, Guti, Mascarell, Fidel - Ponce
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.42 - 7.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Valencia CF  (úterý 21:30)
Španělská liga má na programu vložené 33. kolo a v úterý bude k vidění jedno derby. Villarreal na vlastním stadionu hostí Valencii a proti sobě se postaví kluby, jimž se letos daří v pohárových soutěžích, síly budou měřit semifinalista Ligy mistrů a finalista Copa del Rey.

Žlutá ponorka před několika týdny šokovala Juventus a překvapení si připravila i na čtvrtfinále milionářské soutěže. Proti Bayernu Mnichov nebyla favoritem, doma ale bavorský celek dokázala zaskočit (1:0) a uspěla rovněž v Bavorsku, postupovou remízu 1:1 v závěru vystřelil Samuel Chukwueze.

V tabulce španělské ligy je Villarreal sedmý a manko na šestý Real Sociedad činí šest bodů, může za to i sobotní výhra na půdě Getafe.

"Valencia je stále silným a kvalitním klubem, v úterý proti nám nastoupí ta nejsilnější Valencia. Je nebezpečná především díky rychlým protiútokům, hráči navíc dobře napadají," říká domácí trenér Unai Emery.

První letošní vzájemný zápas se konal koncem října a Netopýři na Mestalle vyhráli 2:0. V závěru prvního poločasu otevřel skóre Hugo Guillamón, v 77. minutě pak proměnil penaltu Carlos Soler. "Porazili nás, i kvůli tomu přistupujeme k utkání s maximálním respektem. Čeká nás tvrdá práce, vzájemné zápasy jsou vždycky hodně vyrovnané," dodává někdejší kormidelník Valencie.

Emery kvůli nahuštěnému programu pravidelně rotuje sestavou a změny bude muset dělat také nyní. Dlouhodobě mimo hru je obránce Alberto Moreno, velkou nepříjemností pak je další svalový problém útočníka Gerarda Morena, znovu k dispozici naopak je Boulaye Dia. "Změny děláme po celou sezonu a prioritní soutěží je liga, ale čeká nás také Liverpool. Jsme v semifinále Ligy mistrů a ty dva zápasy budou důležité pro všechny, i kvůli tomu potřebujete mít rozehrané všechny hráče. Někteří dostanou v úterý volno," řekl dále Emery.

Valencia neprohrála v sedmi zápasech za sebou, než přišel sobotní podvečer a nezdar proti Osasuně (1:2). Netopýři jsou v tabulce desátí a netrpělivě vyhlížejí sobotní večer, v Seville se bude konat finále Copa del Rey a Valencia si to o trofej rozdá s Betisem.

Valencii znovu nepomůže Gabriel Paulista a mimo hru je rovněž další obránce Toni Lato, kvůli žlutým kartám navíc nemůže nastoupit ani Dimitri Foulquier. Zdravotní potíže mají útočník Maxi Gómez a křídelník Gonçalo Guedes.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Estupiñán - Chukwueze, Capoué, Parejo, Trigueros - Yeremy, Danjuma.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Correia, Cömert, Diakhaby, Alderete, Vázquez - Costa, Račić, Moriba - Duro, Marcos André.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.46 - 10.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid32236366:2875
2.FC Barcelona31179560:3260
3.Sevilla FC321612446:2560
4.Atlético Madrid32186859:3960
5.Real Betis32176956:3757
6.Real Sociedad321510732:3055
7.Villarreal CF321310951:3149
8.Athletic Bilbao321112936:3245
9.CA Osasuna321281233:4144
10.Valencia CF3210121044:4642
11.Celta Vigo321091336:3539
12.Espanyol Barcelona321091337:4439
13.Elche CF32981535:4435
14.Rayo Vallecano31971532:3834
15.Getafe CF327111429:3732
16.Cádiz CF326131327:4331
17.Granada CF326111536:5629
18.RCD Mallorca32781727:5329
19.Levante UD325101739:6225
20.Deportivo Alavés32671925:5325

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (122)

Přidat komentář
celeb

08:25 Barcelona trénovala i s Robertem

zacina sa blyskat na lepsie casy

Reagovat
Raul=Real

Bola by vhodna strata Barcelony, (a snáď naša výhra), nech titul oslavime s kamaratmi z Espanyolu a v dalsom zapase ulička od Atlétov a za odmenu im pustime nejaky ten bod, nech tu LM uhraju

Reagovat
dextroza_m

Vam ulicku nikdo delat nebude, taky jste ji nedelali...

Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Lucas;Militao;Nacho;Alaba;Camavinga;Ceballos;Valverde;Asensio;Benzema;Rodrygo

Reagovat
misinho7

setri Viniho? ale asi dobre, zasluzi si oddych, hraje nonstop

Reagovat
zasranej malíř

mohl nechat spočnout i Benzína a dát tam Balea, ale na Carleta by to byla as až moc velká rotace

Reagovat
zasranej malíř

Jo aha on vypadl z nominace zas na poslední chvíli

Reagovat
Ed_Hazard

Ceballos, Camavinga, Valverde. To si pozriem.

Reagovat
zasranej malíř

Též jsem zvědavý

Reagovat
ciernyribiz

Ceballos si zasluzi sancu, ak tu zostane buducu sezonu. Len sa obavam toho ze na city bude zaloha casemiro, tonda a luka a to bude pruser.

Reagovat
Kenneth

Konecne to vypadalo na fajn rotaci a nakonec tam necha Karima...

Reagovat
smazaný uživatel

Misto Benzemy tam ale neni vylozene koho dat. Bale, Mariano a Jovic jsou zraneny. Jediny hrotak na lavce je Latasa z becka.

Reagovat
Messiáš

Carrasco ve velmi zajimave forme

Reagovat
JM

Ceballos hraje dobře

Reagovat
fRRR

Cela ta zaloha ma proste potencial... Ceballos je hrozne malo rozehranej, ale pusobi sympaticky, Valverde je skvelej hrac, Camavinga obcas kazi, ale taky mam dojem, ze si jeho spoluhraci mysli ze je Modric a davaji mu ty balony dost do tezkych situaci

Reagovat
misinho7

Ak sa zranil Alaba a pojdeme na City s Nachom na stoperovi tak mam velky strach..

Reagovat
Raul=Real

Ceballos si tym filmovaním trocha pokazil sympatický výkon

Reagovat
fRRR

To bylo hrozne zbytecny.

Reagovat
Raul=Real

Karim akoze co vystraja 2x presne rovnako zle kopnuta

Reagovat
CHONG

Nechápu, proč při té druhé nezavřel oči a nenarval to silou

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema :DDDD to je už ubohosť

Reagovat
CHONG

Benzín se nechal vycukat, bylo jasné, že půjde na druhou stranu než ukazuje

Reagovat
LeonardoUžoa

V zásadě je jedno, kam brankář půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat
zasranej malíř

Karime hergot

Reagovat
misinho7

no akoze nedat dve penalty..

Reagovat
CHONG

Tzv. Na Ramose

Reagovat
misinho7

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

za to by sa ani Messi hanbiť nemusel.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema nech nekope nevie to ...a čo sa čuduje Osasuna za Penaltu zozadu ho prebrúsi a čaká že nebude penalta wtf ?

Reagovat
JM

Rodrygo skvělý

Reagovat
Kily8

Reagovat
misinho7

Btw Rodrygo ale pokracuje v dobrych vykonoch. A dnes na LW naozaj super

Reagovat
pantondavo

Reagovat
fRRR

Tohle skonci golem Osasuny v nastaveni

Reagovat
Pharrell

Skončilo to gólem v nastavení. Ale gólem Lucase Vazqueze z Realu.

Reagovat
zasranej malíř

Tolik vypracovaných šancí, nebo alespoň náznaků jsme snad v sezóně ještě neměli

Reagovat
fRRR

To bude tou zalohou

Reagovat
zasranej malíř

No proto

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytecne moc velky nervy, mohlo byt hotovo tak o pul hodiny drive.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Nacho vzadu parádní. Hra nebyla úžasná, ale zábavná a konečně rotace. Potěšil Isco. Rodrygo top.

Reagovat
ciernyribiz

Nacho a Eder sa vykartovali? Alaba sa zranil, Mendy a Marcelo out. Obrana sa nám na Espanyol pekne rozpadla. Vallejo je ako na tom? ten sa radšej zrani ako by mal hrat. Ešte ze mame Lucasa Mam obavy ze Carlo bude pchat saeho na stopera

Reagovat
ciernyribiz

*Caseho

Reagovat
ttopi

Benzema dostane 2 dárky v podobě penalty a...

Reagovat
smazaný uživatel

Z posledních 13 vzájemných zápasů jsme se Sockama ztratili body jenom jednou, jinak samé výhry. Ten mýtus o nepříjemném soupeři dávno přestal platit, teď je to Cádiz

Reagovat
LAM

Stegen-Alba, Piqué, Araujo, Alves-Sergio, DE Jong, Gavi-Ferran, Auta, Dembele.

Snad minulej tejden rychle hodíme za hlavu a dnes to bude dobrej výkon. Na LM potřebujeme o dost víc.

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý gól

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

Dembič dobře vodí

Reagovat
bartlu

každopádně Dani to prostě nedává...škoda že nehrajeme copu proti týmu z pátý ligy, kde by mohl zahrát obstojně....nicméně on na to už fakt nemá

Reagovat
Gazdo

Inak kedze Adama je totalne zbytocny hrac na kridlo, mozno by to stalo skusit ho na pravom obrancovi. Horsi ako Roberto asi nebude a branit bude asi aj lepsie ako Dani a aj keby nie tak svojou rychlostou este dokaze chybu v braneni napravit aj ked Dani uz nie

Reagovat
smazaný uživatel

tvle, Piqué zase zraněný

Reagovat
smazaný uživatel

díky Izáku

Reagovat
celeb

z 5 vs 2 zrazu bolo Isak vs Ter Stegen. Alba uplne zaspal. Uz som to videl v sieti

Reagovat
celeb

inak to nebol z nasej strany najhorsi polcas.

Reagovat
smazaný uživatel

Slušný poločas, prvních deset minut jsme pod drsným presem hořeli, ale potom jsme to nakopli a měli pěkné akce, šance i rychlé brejky. Dembélé opět dobrý a dnes se mi zdá, že výborně funguje záloha, všichni tři hrají nadprůměrně a Gaviho pas před gólem byl lahodný .

Reagovat
LAM

Bohužel se zraněným Petrem, tam není nikdo kdo by tam mohl jít do zálohy ve druhým poločase. Fati by se na střídání s Fernandem taky hodil.

Reagovat
Gazdo

Ten tvoj autokorekt je vzdy luxusny Petr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Jen to slušnej výkon a z těch šancí jsme měli ještě něco dát. Socky samozřejmě velmi snaživý a budou hodně zlobit, takže musíme přidat další gól. Obrana se zraněným Piquet bohužel není ideální a asi půjde do hry García. Piqué už potřebuje to zranění pořádně doléčit.

Reagovat
smazaný uživatel

Od domácich to bola miestami katastrofa, tak laxné zakončenie, to je na pokuty. A nechápem prečo hrá Dani ako CMko.

Reagovat
2miguel1

Hral tak vždy pod Pepom

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, ale moc to nefunguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorloth

Reagovat
smazaný uživatel

rip celá obrana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen!

Reagovat
smazaný uživatel

Mačkajú nas ako citrón.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas tvrdý jak žula, celý tým zrakvený.

Reagovat
Tony Stark

Snáď bude dnes futbal spravodlivý a Barcelona si neodvezie 3 body

Reagovat
celeb

2. polcas zatial z nasej strany hrozny, baskovia by si zasluzili minimalne vyrovnat. Uplne nam odisiel stred pola. Busq dole a Nico na plac.

Reagovat
smazaný uživatel

tyvole Gavi

Reagovat
smazaný uživatel

Isak jasná žlutá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tony Stark

Lenglet

Reagovat
smazaný uživatel

Isak už měl být venku

Reagovat
smazaný uživatel

Garcí magor, jasná penalta zase to jeho objímání

Reagovat
Phillipinho

Gavi je strasnej psychous. Neustale dohrava zakroky po odehrani mice a jeste se pitome divi. Kdyby hral okres, tak by kazdej vikend dostal od nekoho pres drzku

Reagovat
Gazdo

On je strasny fanatik ale u neho mi to vobec nevadi lebo rozdava a vie aj prijat. Strasne vela toho ustoji

Reagovat
Kejza

Reagovat
Eichel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kejza

dyť je mu 17, sotva přestal mutovat

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tam Odedřené vítězství s trochou lucku.

Reagovat
ADM

Rozhodca z Madridu?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý magor. Dembélé dvakrát sejmutý po protiútoku do otevřené obrany před vápnem a ani jednou karta

Reagovat
Kejza

to jsou fakt totálně žlutý zákroky, ale nic

Reagovat
roman1978

Gavi je úžasný. Picus Lopez odpadne od sedmnactileteho smrada

Rayo dneska odpad a rozhodčí detto

Reagovat
roman1978

Dimitrevski na přesdržku

Reagovat
blaugrana

To chce fakt stopovat cas...tak odporne nechutne zdrzovanie, to je fakt hnoj a ubohost jednej z najväcsich lig.

Reagovat
Mishko

ako môže toto nebyť červená??

Reagovat
ADM

?

Reagovat
Mishko

kopačka do hlavy hráča ktorého musel vidieť... pár cm vedľa a týpek má po kariére

Reagovat
ADM

Zakážme už rovno aj triky s loptou ked za nestastnu zražku pri pokuse o nožničky dáme červenu.

Reagovat
blaugrana

tebe dobre je...

Reagovat
Jordi Alba

Plánuje nastavit 30, když se celej poločas nehraje ?

Reagovat
blaugrana

to by musel hrat madrid...ratam tak max 5 minut, i ked by to malo byt 15

Reagovat
smazaný uživatel

Vallecano

Reagovat
roman1978

To si dělá prdel?

Reagovat
roman1978

Naprosto jasná

Reagovat
smazaný uživatel

musí být aspoň 12 minut

Reagovat
Jordi Alba

Pískej konec týhle frašky, ty čůráku.

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za kurva ten sudí?! to sem ještě neviděl

Reagovat
patas92

Úplně jasná penalta

Reagovat
smazaný uživatel

nechutné madiridské prase

Reagovat
gonzalesl_is_back

Na nás to nesváděj. Já aspoň objektivně řeknu, že Vallecano hraje nechutnej "fotbal" a byla to jasná pentle.

Reagovat
ADM

rozhodca to ma nalajnované dnes

Reagovat
Mishko

vám zakázal 80 minút strielať na bránu alebo ako to myslíš

Reagovat
ADM

To mu nebránilo občas napríklad vytiahnuť z vrecka žltu kartu pre supera.

Reagovat
roman1978

Jo, přesně tak to myslel

Reagovat
Kejza

to snad není pravda

Reagovat
smazaný uživatel

omg ten Dimitrevski ani neví jak to chytá

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou centry kurva...všichni mají obě nohy jak lopaty tvl

Reagovat
ADM

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kejza

to je marnost tohleto...

Reagovat
smazaný uživatel

my jsme po Eintrachtu opravdu zapomněli hrát fotbal

Reagovat
Raul=Real

Penalta myslim jasna...nam teda staci remiza a vybavene uvidime ci bude ulicka od Atletov...inak Gavi na konci asi mohla byt aj cervena rozhodca cele zle

Reagovat
Jordi Alba

Jak tohle LL dokáže furt posouvat dál a dál na novou úroveň, to je záhada.

Reagovat
pantondavo

Titul o 15 bodu, to tu dlouho nebylo

Reagovat
pantondavo

Koukám na sestřih a fakt nevim, za co byste chtěli penalty, dyť to byla soutěž o nejpovedenější delfíní skok ve vápně, neskutečná ostuda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele