LaLiga - preview 3. kola: Šlágr obstarají Atlético Madrid a Villarreal

27.08.2021, 11:12, aktualizováno 29.08.2021, 10:04
Previews
Radost hráčů Atlética Madrid (© AFP)
Magnetem nedělního programu je souboj dvou účastníků Ligy mistrů. Obhájce domácího mistrovského titulu Atlético Madrid nastoupí proti vítězi posledního ročníku Evropské ligy Villarrealu. Už odpoledne hraje také Barcelona, která tentokrát hostí na Camp Nou Getafe. Cádiz přivítá Osasunu a Rayo Vallecano se utká s Granadou.
FC Barcelona - Getafe CF  (neděle 17:00)
V neděli odpoledne se otevřou brány stadionu Camp Nou, aby se domácí fandové potěšili výkony svých oblíbenců. Ti v prvním kole vyhráli, ale naposledy se jim to už nepovedlo. Dokáží si Koemanovi svěřenci poradit s Getafe?

Celek z okolí Madridu v současné chvíli zase trápí prakticky stejný problém, na který jsme u něj zvyklí prakticky každou sezonu - žalostný počet vstřelených branek. V této disciplíně Getafe patří k podprůměru ligy, přestože hráče má v kádru velmi zajímavé. Ani čerstvý ročník La Ligy není v tomto ohledu ničím potěšujícím. V úvodních dvou kolech totiž Getafe nedalo ani jednu branku.

Oba duely shodně prohrálo a momentálně mu před startem třetího kola patří až 18. místo. Ono to zatím samozřejmě není nic průkazného, protože na nule je celkem šest týmů. Ale Getafe s tím má problémy každoročně. Proti Barceloně si tuhle statistiku asi jen stěží vylepší, protože katalánského giganta poráží průměrně dvakrát za deset let. Třeba mu pomůže i český záložník Jakub Jankto, který v Getafe už svou premiéru odehrál.

Barcelona zaujímala v posledních týdnech a měsících tolik mediálního prostoru ve všech různých periodikách, že o tom museli slyšet i zapřisáhlí čtenáři Pestrého světa. Vedení, kouč Koeman a především hráči samotní se ale snaží co nejlépe koncentrovat jen na tuto sezonu, na každý další zápas.

A zatím si vedou poměrně zdatně. A to především s ohledem na množství absencí, které je zasáhly. Mimo hru jsou pro zdravotní obtíže hráči jako Ter Stegen, Piqué, Dembélé, Fati, Agüero nebo Wagué, zatímco Eric García v tomto duelu nenastoupí kvůli kartám.

Dvě žlutá napomenutí dostal v minulém kole, které se Barceloně obecně nepovedlo. Ještě dvacet minut před koncem utkání totiž Barcelona prohrávala na půdě Athleticu Bilbao a i když ji pak spasil svou premiérovou trefou v dresu nového zaměstnavatele Memphis Depay, na víc než bod to nestačilo. Utěšovat ji může aspoň domácí forma, protože nad Getafe vyhrála v šesti z posledních sedmi domácích utkání.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Neto - Dest, Araujo, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets, Roberto - Griezmann, Braithwaite, Memphis
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Dakonam, Mitrović, Olivera - Aleñá, Arambarri, Maksimović, Vitolo - Ünal, Ramirez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.71 - 7.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cádiz CF - CA Osasuna  (neděle 19:30)
Cádiz čeká na první tři body a výhry by se konečně mohl dočkat v neděli v podvečer. To se totiž na Estadio Ramón de Carranza ukáže Osasuna. Ta má sice tady dva body z úvodních dvou duelů, ale na rozdíl od Cádizu ještě neslavila branku ani jednou.

Šest týmů v La Lize stále ještě nedalo ani jednu branku a Osasuna je jedním z nich. V neděli se pokusí do třetice prolomit smůlu a dát gól. Za tímhle účelem jede do Cádizu. Cestou ji požene mimo jiné vědomí, že právě s Cádizem se jí nebývale daří, ať už v první, nebo druhé nejvyšší soutěži. V rámci první ligy totiž Cádiz Osasunu porazil naposledy v roce 1987.

Osasuna vyhrála čtyři z posledních pěti vzájemných duelů a bude doufat, že tentokrát svou bilanci ještě vylepší. Oba kluby se v první lize utkaly v minulé sezoně a za tyto dva zápasy bylo k vidění celkem sedm branek, tak budeme doufat, že v nastoleném trendu budou pokračovat i nyní.

V dresu Cádizu by si měl soutěžní premiéru odbýt také útočník Florin Andone, kterého vedení kouči Álvaru Cerverovi přivedlo právě za účelem větší kvality ofenzivní vozby.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Fali, Haroyan, Arzamendia - Jonsson, Alarcon - Sánchez, Fernandez, Lozano - Negredo
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, D. García, Hernández, Sánchez - Brašanac, Moncayola, Torro - R. Garcia, Budimir, Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.48 - 3.12 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - Granada CF  (neděle 19:30)
Na první výhru stále čekají týmy Raya Vallecana i Granady, avšak hůře se dýchá domácím, kteří jsou zatím bez bodu. Granada v uplynulých čtrnácti dnech získala dva body, za které se vůbec nemusí stydět.

Granada totiž remizovala s úřadujícími šampiony Evropské ligy Villarrealem (0:0) a také s Valencií (1:1), které se po příchodu Pepého Bordaláse daří. Nazaríes se tak podařilo navázat na výsledky z minulých sezon, které byly úspěšné. Dvě cenné remízy ale hodlají ještě podpořit tříbodovým ziskem ve Vallecanu, což se jim nikdy moc nedařilo. Na jedinou výhru dosáhli před osmi lety!

Rayo se konečně představí domácímu publiku. Po dvou venkovních prohrách se těší, že doma získá nějaké body, nejlépe pak všechny tři a také, že se střelecky prosadí, protože bez toho to v žádném případě nepůjde. Jak proti Seville, tak Realu Sociedad zvlhnul střelecký prach.

Domácí historicky na Granadu umí, na druhou stranu poslední dvojutkání se odehrálo v sezoně 2017/2018 a to ve druhé nejvyšší soutěži. Rayo vyhrálo oba duely, aniž by inkasovalo, ovšem od té doby ušla zejména Granada velký kus cesty a mimo jiné si zahrála i v Evropské lize.

Rayo Vallecano má k dispozici kompletní kádr, což je pro trenéra Iraolu jistě dobrá zpráva. Kouč domácích byl s výkonem proti Realu Sociedad spokojen a zřejmě se neodhodlá udělat nějaké změny. Granada si také nemá na co stěžovat a ve Vallecanu může nasadit to nejsilnější.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Saveljich, Catena, F Garcia - Valentin, Comesana - Merquelanz, Trejo, A Garcia - Nteka
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Escandell - Foulquier, Duarte, Sanchez, Neva - Milla, Gonalons, Monchu - Suarez, Bacca, Machis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.18 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Villarreal CF  (neděle 22:00)
Třetí kolo španělské nejvyšší soutěže uzavře večerní šlágr dvou účastníků Ligy mistrů Atlética Madrid s Villarrealem a diváci na Wanda Metropolitano se mají na co těšit. Atlético je zatím stoprocentní, ovšem doma jej čeká soupeř, který také neprohrál a především v květnu dosáhl na svůj největší úspěch v historii - vyhrál Evropskou ligu.

Stoprocentní zůstává po dvou kolech Atlético Madrid, které obhajuje loňské prvenství. Colchoneros porazili Celtu Vigo, respektive Elche pokaždé o jednu branku, takže v tomto směru není v Madridu nic nového. Diego Simeone vtisknul mužstvu jasný herní rukopis - dobrá defenzíva, bojovnost a hlad po úspěchu. Těsné výhry jsou pro madridský celek řekněme typické.

Letos se chce Atlético pokusit o obhajobu mistrovského titulu a také o úspěch v Lize mistrů. Příznivci Colchoneros pamatují dvě finálové účasti v letech 2014 a 2016, ale z ušatého poháru se v novodobé historii ještě neradovali. V milionářské soutěži se tentokrát mohou těšit na hodně atraktivní skupinu s Liverpoolem, Portem a AC Milán. Vedení klubu si je dobře vědomo, že kádr ještě potřebuje posílit a z Herthy Berlín přivedlo šikovného útočníka Matheuse Cunhu. Na hostování pak přišel z Monaka brankář Benjamin Lecomte, jenž by měl krýt záda současné jedničce Janu Oblakovi.

Villarrealu se v posledních letech na Atlético nedařilo. Z posledních pěti duelů ani jednou nevyhrál, třikrát prohrál a ve dvou případech se zrodila remíza. Na druhou stranu všechny zápasy byly poměrně vyrovnané a Žlutá ponorka v nich měla své šance, které neproměňovala. Villarreal si odvezl z Wanda Metropolitano všechny body v dubnu 2017 a to se mu v uplynulé desetiletce podařilo jen dvakrát. V neděli bude chtít nelichotivou bilanci určitě napravit.

"Atlético je nesmírně konzistentní, pokud jde o intenzitu a konkurenceschopnost. Je to tým, který má vždycky hlad a podle toho také vypadá na hřišti. Jsou připraveni a čekají na nás," prozradil kouč Unai Emery.

Villarreal uhrál v prvních dvou kolech jen dva body, navíc se zatím střelecky neprosadil. U vítěze Evropské ligy je to překvapivé zjištění, zvláště, když jde o ofenzivně laděné mužstvo. Podaří se ukončit střelecký půst na půdě Atlética?

Také Villarreal byl účastníkem čtvrtečního losu Ligy mistrů a znovu se může těšit na Manchester United, který porazil ve finále EL. Dalšími soupeři budou italská Atalanta a švýcarští Young Boys Bern.

Pro nedělní utkání je nadále mimo hru João Félix a to je jediná absence, kterou Diego Simeone registruje. Také Villarreal postrádá jeden důležitý článek a sice záložníka Daniho Pareja. Zraněný je i Samuel Chukwueze.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Gimenez, Kondogbia - Llorente, Saul, Koke, De Paul, Lemar - Correa, Carrasco
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Mandi, Albiol, Pedraza - Pino, Trigueros, Capoue, Danjuma - Moreno, Dia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.47 - 5.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Athletic Bilbao  (sobota 17:00)
Celta Vigo přivítá na Balaídos Athletic Bilbao a doufá v lepší výsledek, než na který dosáhla v prvních dvou kolech. Oba celky se potkaly v březnu a žádný gól nepadl. Fanoušci, kteří konečně mohou na stadion věří, že tentokrát nějaký gól padne.

Celestes začali novou sezonu domácí porážkou od Atlética Madrid a neuspěli ani o týden později na hřišti Osasuny Pamplony (0:0). V sobotu se představí po druhé na vlastním stadionu a doufají ve tři body. Celta Vigo loni obsadila osmé místo a evropské poháry jí těsně unikly.

V této sezoně jsou cíle stejné a vedení klubu se stále poohlíží po možných posilách. Z brazilského Porto Alegre se podařilo získat na hostování Thiaga Galharda. Zdali se ještě podaří někoho přivést je otázkou.

Na první výhru čeká také Athletic Bilbao, které plichtilo s Elche i Barcelonou. Baskové už v lize nevyhráli šest zápasů v řadě a to je pro Marcelina znepokojující zpráva. Každopádně kouč Bilbaa si poslední zápas proti Barce pochvaloval a byl s výkonem svých svěřenců spokojen. "Tým velmi dobře trénuje, úroveň koncentrace a úsilí je dobrá. Máme mentalitu, touhu i nadšení dosáhnout prvního vítězství. Minulý víkend už jsme byli hodně blízko, ale uteklo nám to. Máme 90 minut na to, abychom odehráli dobrý zápas a ukázali konkurenceschopnou úroveň týmu," řekl na tiskové konferenci kouč Marcelino.

Přes dva roky nedokázalo Bilbao Celtu Vigo porazit. Naposledy se tak stalo v květnu 2019 a ve stejném roce se mu podařilo zvítězit i na Estadio Balaídos. V minulé sezoně na tom bla lépe Celta. V Baskicku vyhrála 2:0, zatímco v domácím prostředí remizovala 0:0.

Celtě Vigo budou chybět obránci Vazquez s Fontanou a určité pochybnosti panují i nad startem Baezy. K dispozici už ale bude Mallo, jenž by se zároveň měl vejít do základní jedenáctky. Rovněž Bilbao hlásí absence, jsou jimi Berchiche, Álvarez, Cordoba a Nolaskoain.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Araujo, Aidoo, Galan - Tapia - Mendez, Suarez, Nolito - Mina, Aspas
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - De Marcos, Vivian, Martinez, Balenziaga - Berenguer, Garcia, Vencedor, Muniain - Williams, Sancet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.26 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Levante UD  (sobota 19:30)
Realu Sociedad se povedlo vykoupit se z prvního neúspěšného utkání sezony a v minulém kole už bodoval naplno. Se stejným záměrem vyhlíží také sobotní večer, kdy na stadion Anoeta dorazí Levante. To se v minulém utkání poměřilo s Realem Madrid a zase jednou dokázalo překvapit.

Baskický celek hned v prvním kole zažil hodně nepříjemnou situaci, protože narazil na Barcelonu. A ta mu i bez Messiho nasázela čtyři branky. Takže start do nového ročníku se ambicióznímu týmu rozhodně nepovedl podle očekávání. Minulé kolo už bylo pro svěřence trenéra Imanola Alguacila mnohem lepší, byť výsledkově to nebyla úplně hitparáda. Ale proti Rayu Vallecano La Real dokázal vyhrát a díky trefě Mikela Oyarzabala si připsal konečně plný počet bodů.

Střelec jediné branky pevně věří, že jeho týmu se povede třetí duel ještě lépe. V rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "V zápase s Rayem jsme nutně potřebovali vyhrát, abychom se naladili na tu správnou vlnu po prvním kole. To se nám povedlo, i když myslím, že jsme mohli hrát lépe. Určitě jsme měli dost šancí na to, abychom toto utkání rozhodli mnohem dříve a dali víc branek. Levante umí překvapit a my musíme být na sto procent soustředění."

Celek z Valencie má sice na kontě jen dva body, ale v kontextu obou zápasů to není špatná bilance. Především minulé kolo vyšlo Levante naprosto parádně. S Realem Madrid sice o poločase prohrávalo, ale po změně stran mu dokázalo dát tři branky!

Nakonec ho tedy musí mrzet, že pět minut před koncem o nečekané tři body přišlo, když se trefil spasitel Vinícius. Levante tou dobou už dohrávalo v deseti, neb se nechal vyloučit brankář Aitor Fernández. Levante se tedy v Baskicku bude muset obejít bez jeho služeb.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Elustondo, Normand, Muñoz - Zubimendi - Oyarzabal, Merino, Silva, Barrentxea - Isak
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Miramón, Vezo, Pier, Clerc - De Frutos, Melero, Radoja, Campaña - Morales, Marti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.52 - 6.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Sevilla FC  (sobota 19:30)
Stoprocentní Sevillu čeká výjezd do Elche, které sice na výhru čeká, ale nesehrálo špatné duely. Jasným favoritem ale zůstávají Andalusané, byť letos v březnu na Estadio Manuel Martínez Valero prohráli 1:2.

Po úvodní remíze 0:0 s Bilbaem mělo Elche těžkého soupeře v podobě mistrovského Atlética Madrid. Ačkoliv se Los Franjiverdes drželi, tak s úřadujícím šampionem prohráli. Nejtěsnější výsledek zařídil útočník Ángel Correa. Elche má na svém kontě zatím jeden bod, ale předvedená hra nebyla špatná a dobře to ví i lodivod Sevilly Julen Lopetegui.

"Zítřejší soupeř je ve formě. Musíme se na to dobře připravit, protože to je jediný způsob, jak proti nim hrát," prohlásil na tiskové konferenci kouč Julen Lopetegui. Sevilla je po dvou zápasech stoprocentní. Porazila Vallecano i Getafe a v obou případech udržela čisté konto.

Sevilla účinkovala i ve čtvrtečním losu nového ročníku Ligy mistrů a může se těšit na Lille, Salzburg a Wolfsburg. "Bude to komplikovaná, obtížná skupina. Jsou to všichni šampioni," dodal k losu Lopetegui. Každopádně dle papírových předpokladů je Sevilla považována za hlavního favorita na postup. V loňském ročníku dokráčela do osmifinále, kde nestačila na Borussii Dortmund.

Zpátky k LaLize. Sevilla loni na půdě Elche překvapivě prohrála. Výhru Franjiverdes zařídili Guti a Carrillo. V domácím zápase už ale překvapení nedovolila a zvítězila 2:0. Obrana Elche předvedla proti Atléticu dobrý výkon a tak se nepředpokládají žádné změny na tomto postu. Domácí mají navíc kompletní kádr. To platí i o Seville, snad jen obránce Koundé zůstane na lavičce náhradníků pro jeho rodící se přestup do Chelsea FC.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Casilla - Palacios, Roco, Gonzalo, Bigas, Mojica - Guti, Marcone, Fidel - Boye, Carillo
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Navas, Kounde, Carlos, Acuna - Fernando, Jordan; Suso, Gomez, Lamela; En-Nesyri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.10 - 3.44 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Real Madrid  (sobota 22:00)
Horečka sobotní noci zasáhne Sevillu, protože v rámci třetího kola nejvyšší španělské ligy se na stadionu Benita Villamarína ukáže Real Madrid. A ten by v souboji s Realem Betis moc rád napravil poslední kolo, jež mu nevyšlo podle představ. Béticos zase doufají, že po dvou úvodních remízách překvapí favorita a budou bodovat naplno.

Béticos mají za sebou dvě kola, která jim přinesla stejný počet bodů - vždy jeden. Po trochu překvapivé ztrátě bodů s Mallorcou se Realu Betis nepovedlo získat tři body ani minule proti Cádizem. V utkání navíc velmi brzy prohrával a dalo mu hodně práce dostat se k vyrovnání.

Zkušený trenér Manuel Pellegrini věděl, že jeho tým měl na víc. "Cádiz nás překvapil rychlou a kombinační hrou, nechytili jsme začátek utkání a chvíli nám trvalo, než jsme na vývoj dokázali zareagovat. Chci pochválit hráče za to, že se nevzdali a bojovali jsme až do konce. Ale tentokrát to na tři body nestačilo, což je škoda. Chyběla nám větší aktivita před bránou soupeře, některé situace jsme řešili možná příliš chaoticky. Teď je ale před námi Real, který nám toho dovolí ještě mnohem méně."

Béticos nemají s Realem zrovna nejlepší bilanci a doma jim dělá velký problém vyhrávat. Tři body zůstaly v Andalusii po soubojích s Realem jen čtyřikrát za posledních 20 let! Tuhle statistiku se teď pokusí napravit mimo jiné nová posila Realu Betis, útočník Willian José, který přišel formou hostování. Vyměnil si místo v kádru s Lorenem Morónem, který odešel hostovat do Espanyolu.

Hráčem, který zůstane za všech okolností mimo výběr trenéra Pellegriniho, je Youssouf Sabaly, který bude zraněn zřejmě až do října. V kádru madridského Realu je situace o poznání horší. Do zápasu se aktivně nepodívají borci jako Dani Ceballos, Toni Kroos, Ferland Mendy, Andrij Lunin, Luka Modrić nebo Mariano Díaz.

Real v minulém kole rozhodně neuhrál takový výsledek, v jaký doufal. Po čtyřech brankách Alavésu v prvním kole se sice nyní trefil třikrát, jenže od Levante taky tři branky dostal. A za remízu ještě mohl být rád, protože ji zachraňoval druhou brankou útočníka Viníciuse až pár minut před koncem utkání. Aktuálně má sice nejlepší útok ligy, ale stačí mu to jen na sdílené třetí místo. Otázkou je, co s tím udělá případná nová akvizice jménem Mbappé...
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Montoya, Gonzalez, Ruiz, Miranda - Guardado, Canales - Rodri, Fekir, Juanmi - Iglesias
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Militão, Nacho, Alaba - Valverde, Casemiro, Isco - Bale, Benzema, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.09 - 3.95 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - Espanyol Barcelona  (pátek 20:00)
Mallorca vstoupila do nového ročníku první ligy naprosto skvělým způsobem a další body by nováček měl na účtu moc rád už v pátek. To se totiž na Estadio Iberostar utká s dalším staronovým účastníkem LaLigy, barcelonským Espanyolem.

Celek z největšího španělského ostrova si prozatím vede velmi slušně. V prvních dvou duelech neprohrál ani jednou a minulé kolo zažil zvlášť dobré pocity. Povedlo se mu totiž vyloupit Alavés a díky jediné trefě mladíčka Fernanda Niña, hosta z Villarrealu, porazil domácí Depor nejtěsnějším možným rozdílem. To mu slibuje aktuální sdílenou pátou příčku.

A záložník Rodrigo Battaglia doufá, že se jeho týmu povede získat další body. "Prozatím si vedeme velmi dobře a jsem moc rád, že jsme minule vyhráli. I když proti týmu, jehož barvy jsem nedávno hájil. Doma máme s Espanyolem velmi dobré zkušenosti, dlouhodobě se nám daří a pevně věřím, že získáme další body. Musíme poctivě pracovat a hrát na maximum proti komukoli."

Espanyol se nevrací z Baleárských ostrovů jako vítěz moc často. Povedlo se mu to jen dvakrát za posledních 20 let. Pracovat musí především na ofenzivě, protože za první dvě kola ještě neskóroval a stále čeká na první výhru.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Maffeo, Russo, Valjent, Olivan - Mohammed, Battaglia - Mboula, Kubo, Rodriguez - Prats
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego Lopez - Gil, Gómez, Cabrera, Vila - Embarba, David Lopez, Darder, Puado - Raul de Tomas, Dimata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 2.96 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Deportivo Alavés  (pátek 22:15)
Už v pátek vyběhnou na trávníku Mestally celky Valencie a Deportiva Alavés. Domácí usilují o návrat do evropských pohárů, zatímco prioritou Deportiva je záchrana. Po dvou kolech bez bodu se to přímo nabízí. Papírovým favoritem jsou Los Che, ovšem v dubnu stejného soupeře na stejném místě porazit nedokázali.

Slušně zatím vykročila do nového ročníku Valencia. Pod novým trenérem Josém Bordalásem ve dvou zápasech neprohrála a na svém kontě má čtyři body. Za vítězství proti Getafe a remízu na hřišti Granady. V dalším kole se Los Che vrátí do domácího prostředí na Mestallu, kde se očekává hojná návštěva. Klub prodal na 33 000 permanentek. "Musíme z Mestally udělat obtížnou půdu, tak jako tomu bylo v minulosti," nabádá Bordalás.

Na valencijský svatostánek zavítá Deportivo Alavés, které tu letos v dubnu remizovalo 1:1 a se stejným výsledkem by bylo spokojeno i nyní. "Abychom Deportivo Alavés porazili, musíme být na té nejlepší úrovni a neustále běhat. Tým je na to mentálně připraven a jsem přesvědčený, že to bude skvělý zápas," prohlásil na tiskové konferenci Pepé Bordalás. Lodivod domácích nicméně přiznal, že po dvou zápasech si nedokázal udělat o soupeři podrobný obraz.

Je to také dáno tím, že obě kola sehrálo doma a obě prohrálo. Nejprve nestačilo na Real Madrid 1:4 a před týdnem dokonce podlehlo nováčkovi Mallorce 0:1. To není zrovna lichotivý začátek a ve Valencii se to bude obtížně napravovat.

Trenér Pepé Bordalás zatím nemá moc co měnit, nicméně i proti Alavésu mu budou chybět Musah, Dómenech, Piccini a Guillamón. Pouze jednu absenci pak hlásí Alavés a tou je Rubén Duarte, jenž v minulém zápase obdržel červenou kartu.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Paulista, Alderete, Gaya - Soler, Wass, Račić, Cheryshev - Guedés, Gómez
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Laguardia, Lejeune, Aguirregabiria - Pons, Pina - Mendez, M Garcia, Rioja - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.59 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC22004:06
2.Atlético Madrid22003:16
3.Real Madrid21107:44
4.FC Barcelona21105:34
5.Valencia CF21102:14
 RCD Mallorca21102:14
7.Real Sociedad21013:43
8.Levante UD20204:42
9.Real Betis20202:22
 Cádiz CF20202:22
11.Athletic Bilbao20201:12
 Granada CF20201:12
13.Villarreal CF20200:02
 CA Osasuna20200:02
 Espanyol Barcelona20200:02
16.Celta Vigo20111:21
17.Elche CF20110:11
18.Getafe CF20020:20
19.Deportivo Alavés20021:50
20.Rayo Vallecano20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Juventus want to sign Eden Hazard on loan to replace Cristiano Ronaldo

prosim

Reagovat
teenz

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Axelrose

A kdyby jim k tomu přibalili i Balea jako bonus za přestup, byla by to taková první, menší trofej v této sezoně

Jenže to by museli mít v Juve v hlavách nas....o

Reagovat
Kenneth

Ty vole pojď!!

Reagovat
Kenneth

Jo aha "on loan". Takže by to bylo něco jako u Balea a ještě bychom platili půlku platu 100%.

Reagovat
mickey mouse

Soler moc pěkný gól patou

Reagovat
Largo

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
rominhoFCB

Dalsia vlna "low cost" posil pre Barcelonu ? Co by ste povedali na takeho Dybalu ?

https://www.fichajes.net/noticias/4-fichajes-fc-barcelona-202223-20210828.html

Reagovat
sokar

dybala zbytočný a navyše pravdepodobne s vysokým platom... Z menovaných v článku jedine Goretzka, to by bola posila ako hrom

Reagovat
rominhoFCB

Pokial by sa podarilo zbavit draheho a slabeho Griezmanna a miesto neho by prisiel lepsi a lacnejsi Dybala, tak by to nemuselo byt spatne. I ked mozno su na prestupovom trhu lepsie volby.

Reagovat
Visca el barca

Mbappe zítra proti Remeši bude hrát. Já měl za to, že je hotovo.

Reagovat
sokar

asi to naschvál ponaťahujú aby PSG mohlo odohrať zápas v zložení Neymar-Mbappe-Messi, a potom v pondelok môžu oficiálne ohlásiť prestup

Reagovat
Pharrell

To bude jeho poslední mač za PSG. Nejspíše fakt poslední rozlučkový. A v pondělí nebo v úterý bude už v Madridu podepisovat smlouvu s Realem.

Reagovat
Mateo16

Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Miguel Gutiérrez; Casemiro, Valverde, Isco; Bale, Vinicius a Benzema

Reagovat
CHONG

Paráda

Reagovat
Ed_Hazard

Miguel konečne

Reagovat
teenz

Reagovat
zasranej malíř

Tak poďme vyhrát!! Vypadá to na parádní atmosféru!

Reagovat
Kokesh

Manu to asi nějak moc prožívá, takhle ubrečený Betis jsem dlouho neviděl...od nás velká taktická nepřipravenost, Isca by Luka na hřišti za ty kudrlinky co stále nevycházejí asi zabil.

Reagovat
CHONG

Pohybem, nasazením a odvahou je Vincek před Hazardem o několik světelných let.

Reagovat
LAM

Myšlením o galaxii za ním

Reagovat
teenz

A k cemu to je kdyz Eden nic nezkusi?

Reagovat
CHONG

A k čemu mu to je, když akorát alibisticky nahrává dozadu?

Reagovat
LAM

Tady je zas nějak mrtvo

Jinak vyrovnanější mač a Betis hodně překvapil jak si dokáže vykombinovat pressing Realu. Pravděpodobně jim ale dojdou síly.

Reagovat
Mateo16

Mate niekto niaky stream?

Reagovat
LAM

O2

Reagovat
LAM

Jinak dřeva jsem zkoušel Totalsportek

Reagovat
zasranej malíř

Daniiii

Reagovat
teenz

Vini, Karim, Dani

Reagovat
teenz

Militao je se svoji rychlosti desny zvire.

Reagovat
blaugrana

Dnes Coutinha do zakladu s 10 na chrbte a nech ukaze, co v nom je.

Reagovat
patas92

Bude mít 14 a neukáže nic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Clovek co si nevazi vlastnych fanusikov nesmie dostat 10

Reagovat
sylarko

nevazi?? a ked si fanusikovia nevazia hraca , tak to je vporiadku??

Reagovat
LAM

Stegen-Alba, Lenglet, Araujo, Dest-Sergio, De Jong, Yusuf-Depay, Griezmann, Braithwaite.

Ve druhý půlce Coutinho za Yusufa

Reagovat
smazaný uživatel

V Nedelu o desiatej futbal.

Reagovat
Ed_Hazard

Práve pozerám Highlight z naše včerajšieho zápasu a teda čumím, že sa nepískal faul na Militaa pred našim gólom Hráč Betisu to riadne posral, keď stáli 2 proti samotnému Miguelovi, našťastie chalan vystihol prihrávku a rozbehol akciu na výťazný gol

Ako hrali včera Miguel, Vini a Alaba na stoperu?

Reagovat
Israha

Miguelovi chodili hráči Betisu hodně do těla, snažili se ho odříznout od spolupráce s Vinckem, k ofenzivním výpadům se moc nedostával, měl jen pár slušných centrů. Dozadu v pořádku. Alaba na stoperu pozičně trochu rozlítaný, ale závažnou chybu neudělal, dobrá spolupráce s Militaem (Éder bořil a hrál fyzicky, Alaba sbíral míče, rozehrával a dával tomu myšlenku). Vincek tentokrát málo v koncovce, ale dribling, nasazení a vyvíjení tlaku na obranu Betisu výborné.

Reagovat
Ed_Hazard

Díky

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen, Emerson, Araujo, Lenglet, Alba; Busquets, Sergi Roberto, De Jong, Memphis, Braithwaite, Griezmann.

Reagovat
Dr. Admess

Roberto před Yusufem, Gavim, Riquim...

Ten Koeman by taky už mohl jít do p*dele.

Reagovat
Dr. Admess

A Lenglet v roce 2021 v základu taky, koukám. Ten klub je fakt v prdeli.

Reagovat
sokar

a že na výber toho bolo... lepšie ako by mal nastúpiť Umtiti

Reagovat
messi80

Umtiti je lepsi

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
Visca el barca

Martin a Roberto v základu. Dva nejhorší hráči týmu. Koemane jdi doprdele.

Reagovat
Jordi Alba

Emerson

Ruqui.. jestli nenastoupí ani dnes, tak ať ho pošlou aspoň někam hostovat, když s ním má trenér očividně nějakej problém, ten kluk si nějakou šanci zaslouží a takhle brzo ztratí trpělivost.

Reagovat
Gazdo

Vyhodit Pimientu a nechat si Koemana je ako dat prec novu audinu a nechat si trabanta z bavlny… a este aj bez benzinu

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zase proboha hraje Lenglet?

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
LAM

Pique,Garcia mimo.

Jasná volba

Reagovat
smazaný uživatel

Mingueza

Reagovat
Eichel

veď bol nedávno zranený... netreba uponáhľať doliečenie

Reagovat
Visca el barca

Mingueza?

Reagovat
LAM

Spíš pravá strana nebo RB jako loni

Reagovat
LAM

Všechno dobrý,ale místo Roberta měl hrát buď Yusuf nebo Puig.

Roberto jen prosím dostřídávat.

Reagovat
Visca el barca

No a Martin? Nejhorší hráč týmu.

Reagovat
Eichel

Martin nie je tak zlý ako ho prezentuješ a má za sebou regulérne dobré euro

Reagovat
LAM

Roberto

To mě pos....

Reagovat
Jordi Alba

Tohle bude stejně prdel, až bude na konci sezóny Roberto náš nejproduktivnější záložník.

Reagovat
CHONG

No nic, tak jdu radši dělat faktury

Reagovat
smazaný uživatel

ROBERTOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

A Braith na Suáreze

Reagovat
Murena

Reagovat
Jordi Alba

Tvl, Sandro dá za 6 let 10 gólů a zrovna jeden proti nám.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře si nás povodili

Reagovat
CHONG

Sandro, Aleňa

Reagovat
Jordi Alba

Kvalitní výchova se nezapře.

Reagovat
CHONG

Snad tu výchovu dnes ještě párkrát předvedou

Reagovat
Jordi Alba

Ať to zas moc nepřeháněj.

Reagovat
CHONG

Tak aspoň ještě jednou

Reagovat
CHONG

Tak dvakrát

Reagovat
smazaný uživatel

Alenka taky hezky

Reagovat
Gazdo

Ten nemal ist prec

Reagovat
smazaný uživatel

takže opäť bez čistého konta, ach

Reagovat
Visca el barca

Lenglet

Reagovat
blaugrana

Griezmann je normalne na päsť...to je proste nieco desne, ten jeho prejav

Reagovat
Jordi Alba

Asi je ještě v tom Messiho stínu.

Reagovat
blaugrana

nechutne tri faily za 450 mega a klub z toho v pi... na 10 rokov...to je proste sen

Reagovat
Agent z Melmacu

načo sa jebal do barcelony?

Reagovat
patas92

Lenglet chronický loktař

Reagovat
smazaný uživatel

Unal neunáší kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Jankto hraje dobře

Reagovat
rominhoFCB

Kvalitny stream prosim ?

Reagovat
roman1978

Vyhodit všechny francouze.

Reagovat
roman1978

Memphis udivuje

Reagovat
Gazdo

Vobec. Toto presne som od neho cakal. On je skvely len musi chciet. Ja som ho chcel este z PSV ale vtedy este nemal v hlave upratane takze mozno nakoniec aj dobre zo dostal najprv facku v Anglicku aby pochopil co musi robit profil

Reagovat
Messiáš

Taky jsem hned vedel, ze bude skvelej. Jeho jsem chtel,Wijnalduma a teda ani Aguera nikoliv

Reagovat
Jordi Alba

Nejlepší hráč letošní sezóny golaso.

Reagovat
Murena

Depay

Reagovat
Visca el barca

Depay má top zakončení.

Reagovat
smazaný uživatel

Depay kouří! Pěkně mezi nohama

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný hejt na Sandra

Reagovat
Dr. Admess

Memphis za tu chvíli ukázal víc než Griezz za celou dobu u nás. Sad.

Reagovat
blaugrana

Nj. Barto nas nadherne odpalil s touto francuzskom pliagou.

Reagovat
Jordi Alba

Tpč, dobrej vypínák

Reagovat
smazaný uživatel

naštěstí jenom prdelí, lekl jsem se, že ho trefil kolenem

Reagovat
Visca el barca

Martin je naprostý lempl.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Visca el barca

Až se uzdraví Fati, Kun a i ten Dembelé. Tak ho nechci nikdy na hřišti vidět.

Reagovat
LAM

Griezmann není o nic lepší.Takhle nevýraznej a slabej útočník se jen tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon dost o ničem, ale kupodivu jsme jakýmsi zázrakem dali moc hezké góly. Nedokážu vůbec odhadnout, jestli to posereme nebo vyhrajeme, z Koemanova fotbalu se to snad ani odhadnout nedá.

Reagovat
LAM

Proč z Koemanova?Dnešní sestava je prostě největší slabota od doby co k nám přišel Ronaldinho.To je prostě realita

Reagovat
LAM

Je vidět,že od tohodle týmu nemůžeme letos čekat nějaký trofeje.Chvílemi dost slabota.

Robertovi ty náběhy letos do vápne jdou,ale herně tý záloze nedá nic.Navíc s Griezmannem a Braitwaitem hrajem v útoku jen z jedním hráčem

Doufám,že ještě zlepšíme i fyzičku.Žádný velký tempo v tom zápasu teda není.Když vemu včerejší první poločas Liverpool-Chelsea,tak na tohle se nechytáme.Myslim,že nám tomhle hodí zrcadlo Bayern s kterým hrajem po repre pauze.

Pozitivity De jong a Depay-ten fakt baví a vypadá to na parádní přestup.Yusuf a Coutinho in za Braithwaiteho a Roberta

Reagovat
Visca el barca

Martin úplně kazí svojí nekvalitou všechny akce. Ihned bych ho vystřídal.

Reagovat
Visca el barca

Má i šílený pohyb.

Reagovat
blaugrana

boze nech uz je s5 fati a aguero a snad sa nezlomia po tyzdni..lebo sledovat griztraga a martina ...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč pořád ten hejt na Braitha? U gólu to udělal skvěle, co by jste po něm ještě chtěli?

Reagovat
Visca el barca

Aby nehrál za Barcelonu.

Reagovat
Kejza

momentálně je tam asi jedinej, kdo hraje svoje (možná nad svoje) možnosti. on fakt není ten problém

Reagovat
sokar

pritom pri góle to chcel zakončiť pätičkou, len to netrafil ja ho nehejtujem, žiať kvalitu na Barcu nemá, a bojovnosť a behavosť nie je všetko. Možno ako striedajúci hráč, ktorý urobí prievan v útoku, ale do základu určite nie

Reagovat
Tombull

Reagovat
smazaný uživatel

Jankto dobrá střela

Reagovat
Dr. Admess

Ten Jankto hraje fakt dobře.

Reagovat
patas92

To sice jo, ale že by mu to Emersona nějak dělal těžším. Neuvěřitelný průměrák, snad o něj Spurs ještě mají zajem

Reagovat
Selänne

Snad se tam usadí v základu Repre to potřebuje jako sůl.

Reagovat
roman1978

Aby nás doma prehravalo i to malé bílé zlo, fakt paráda.

Tak začneme už ve třetím kole - kuman out!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hrajeme bezpohlavní sračku

Reagovat
roman1978

Wow

Reagovat
Kejza

nemá to vůbec žádnej ksicht, tempo, nic. já jsem doufal, že bez Messiho bude konečně spousta hráčů uvolněnějších, vezmou na sebe zodpovědnost, bude to jinej fotbal. a ono to je tak akorát jak za Messiho bez Messiho..

Reagovat
LAM

Myslet si že hráči jako Griezmann nebo Braithwaite budou hrát bez Messiho líp je hodně mimo.

Reagovat
Kejza

Vypadá to jako reakce na něco, co jsem nenapsal, ale ok. Jinak Braithwaite, když už, rozhodně nehraje hůř než s Messim, spíš naopak. On ale v první řadě není ten, od koho se očekávalo, že to vezme na sebe. To si snad nemyslel vůbec nikdo, takže s nim ani nerozumim, kam míříš. Na druhou stranu myslet si, že Griez může hrát líp, to mi přijde jako naprosto legitimní úvaha. Bohužel, no. Čekám to taky od Coutinha. A taky jsem tajně doufal nějakej výraznej posun ze strany Koemana, že třeba bude bez Messiho lepší trenér

Reagovat
messi80

O griezmannovi som si to ešte pred troma týždňami myslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Jankto aka skála

Reagovat
roman1978

Puig si už nekopne. Picus kuman.

Reagovat
smazaný uživatel

Gavi mi úplně připomíná mladého Thiaga

Reagovat
roman1978

Griez úplně tragicky - mohl by sem zavítat ten palb astrdhtdtv, aby nám vysvětlil, že za to může messi.

Reagovat
roman1978

Pablb

Reagovat
LAM

+Braithwaite a záloha mimo De jonga-Bohužel.

Griezmann by měl hrát mezi ženskejma.Tam by svým projevem možná uspěl.

Reagovat
CHONG

Škoda, horší jsme určitě nebyli (možná i naopak), nějaký ten bodík by tomu slušel

Reagovat
LAM

To by musela bejt mimo golu i nějaká jiná šance

Reagovat
CHONG

Jankto, Maksimovič, Unal...

Reagovat
LAM

Šance říkám

Reagovat
el Principito

Reagovat
CHONG

Tak minimálně Maksimovič měl velkou šanci, že vystřelil doprostřed brány, je věc jiná...

Reagovat
el Principito

horší jste nebyli? vždyť jste kromě toho gólu neměli vůbec nic to že Barca hrála sračku na tom nic nemění

Reagovat
rominhoFCB

Griezmann:

3 Games played

0 Shot on target

0 Goal

0 Assist

2 successful dribbles

Reagovat
blaugrana

to je sen

Reagovat
smazaný uživatel

Je zpátky ve své brutální depresi, kdy si ho člověk všimne až když střídá...měl to i na začátku minulé sezony.

Reagovat
herbage

Atléti to maj letos skvěle poskládaný. Šířka kádru akorát, přitom nesmírná kvalita i na lávce a každý si zahraje dost. Věřím, že obhájí titul

Reagovat
messi80

Nemyslím si...bohužiaľ ak real získa mbapeho a možno aj bez neho je na titul kandidát číslo 1.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
messi80

Ako tu už bolo spomenuté začínam si myslieť aj ja že koeman nie je vhodný človek na prestavbu mužstva a začiatok pomessiovskej éry.som presvedčený že ten káder nie je zlý ,kľudne môžme hrať o titul ale zdá sa mi že na koemanovi je viac negativ ako pozitív.presadzovanie lengleta,ignorovanie riquiho ,sterilné hra bez nápadu,neviem nepáči sa mi to .a neverím tomu že by k nám dobrý tréner nechcel ísť ,aj keď sme v srackach byť trénerom Barcelony je stále veľká prestíž a úspech pre takmer každého trénera .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele