LaLiga - preview 29. kola: Mallorca si chce pojistit záchranu

14.04.2023, 09:27, aktualizováno 17.04.2023, 09:23
Previews
Iago Aspas (© AFP)

Celta pravidelně sbírá body a pokračovat v tom chce i v pondělí večer. Galicijský celek se představí na Mallorce, ta stále nemá jistou záchranu.

Celta Vigo - RCD Mallorca

pondělí 21:00

Celta Vigo bude v pondělní dohrávce devětadvacátého kola hostit Mallorcu. Tým pod vedením Carlose Carvalhala může být se svými výkony spokojen, sérii bez prohry protáhl už na sedm utkání, což mu dalo po dlouhé době možnost dívat se spíše nahoru, namísto strachování se o udržení mezi elitou. To Mallorca se hledá, přes dobrý začátek se začíná pomalu ohlížet na týmy na chvostu tabulky a boj o záchranu už se nezdá být nereálný.

Los Celestes se v minulém kole představili na hřišti Sevilly, kde dokázali předvést famózní obrat. Přestože ještě pět minut před koncem prohrávali 0:2, nakonec ale utkání vyrovnali. Nejprve se v devětaosmdesáté minutě prosadil Rodríguez a ve třetí minutě nastavení rozvlnil síť po přihrávce Malla Goncalo Paciência.

Naopak na ostrově Mallorca fotbalové výkony v posledních týdnech poněkud upadají. Los Piratas nezvítězili od konce února a jejich výsledky dávají tušit, že i přestože jsou nyní na dvanáctém místě, mohli by se ještě teoreticky zapojit do boje o záchranu.

Minulý týden odehrála Mallorca napínavý duel s Valladolidem. Skóre otevřel Pérez, Aguirreho svěřenci ale kontrovali góly Muriqiho a Morlanese. Pucelanos se nevzdali a pět minut před koncem znovu vedli. O druhý obrat v zápase se postarali Amallah a Monchu. Body se ale nakonec přeci jen dělily. Konečný stav 3:3 zařídil pro hostující Mallorcu z penalty ve čtvrté minutě nastavení Muriqi.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Aidoo, Núñez, Galán - Pérez, Veiga, Beltran, de la Torre - Aspas, Pacienca

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - González, Valjent, Raillo, Hadžikadunić, Maffeo - Ndiaye, Galarreta, Morlanes, Kang-In - Muriqi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.29 - 5.65

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Girona FC - Elche CF

neděle 14:00

Prvním nedělním duelem 29. kola LaLigy se stane střet mezi Gironou a Elche. Hosté sice stále nevzdávají boj o záchranu, ale i těm nejvěrnějším fanouškům je asi jasné, že příští rok stráví jejich klub v Segundě. Tím spíš, když se domácí Gironě tak daří.

Girona momentálně táhne sérii tří zápasů bez porážky. V rámci těchto zápasů dokázala vyhrát nad Espanyolem, ale minimálně stejnou emocionální váhu má poslední výsledek. Gironě se povedl husarský kousek a ze slavného Camp Nou si odvezla bod za remízu 0:0. Není moc časté, že by se našel soupeř, kterému by Barcelona nedokázala dát doma gól. Tenhle výsledek pomohl Gironě k současnému jedenáctému místu.

Dobrou zprávou pro trenéra Míchela je fakt, že s výjimkou Ibrahimy Kébého má k dispozici kompletní kádr. To jeho protějšek Sebastián Beccacece je na tom aspoň v tomhle ohledu lépe a může nasadit plnou palbu. Jenže v případě Elche to stejně moc neznamená. Elche stále dlí až na posledním místě tabulky a od 17. Realu Valladolid ho dělí už propastných 16 bodů!

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, Bueno, Lopez, Hernandez - Romeu - Cyhankov, Martin, Garcia, Villa - Castellanos

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Mascarell, Bigas, Clerc - Gumbau, Nwankwo, Fidel - Milla, Boyé, Morente

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.71 - 7.67

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Getafe CF - FC Barcelona

neděle 16:15

Na stadion Coliseum Alfonso Pérez do Getafe zavítá v neděli k odpolednímu duelu Barcelona. Domácí, kteří se v posledních týdnech začali výsledkově zvedat a opustili sestupové pásmo, narazili minulý týden na velmi těžkého soupeře. S Realem Sociedad padli a jsou patnáctí, naopak Katalánci drží na prvním místě naprosto pohodový náskok třinácti bodů. V minulém kole se zvýšil o další bod, jelikož Real nečekaně prohrál na domácím hřišti s Villarrealem.

Dvě výhry a dvě remízy, taková byla bilance "Azulones” v rámci ligových zápasů před střetnutím s celkem ze San Sebastiánu. Real Sociedad je ale v současné době čtvrtý, své domácí hřiště si přitom naposledy dokázal uhájit. Prosadili se Oyarzabal a Kubo, Getafe si tedy domů odvezlo první porážku po měsíci a půl.

To Barcelona má sice svůj titul v LaLize už téměř jistý, nečekané zklamání ovšem zažila v semifinále domácího poháru. Zde se v odvetném utkání střetla na domácím stadionu s Realem Madrid a absolutně selhala. "Los Blancos” ji smetli v poměru 4:0 a postoupili do finále. Tam se mimochodem střetnou s Osasunou.

Své zaváhání chtěli Blaugranas napravit ve střetu proti Gironě. Duel sliboval ofenzivní hody, vždyť se utkal druhý a čtvrtý nejlepší útok celé soutěže. Jenže prognózy se nevyplnily, očekávaný mač skončil bez branek, přestože barcelonští hráči měli více ze hry, a mohli tak jen děkovat Villarrealu, že o dva dny dříve dokázal dokonce Bílý balet porazit.

Tyto dva týmy se v letošním roce potkaly poprvé jednadvacátého ledna na Camp Nou a byla z toho výhra domácích 1:0. O jediný gól se v pětatřicáté minutě postaral Pedri, kterého ve vápně svým přízemním centrem našel Raphinha.

Domácí kouč Florés bude opět postrádat Maura Arambarriho, kterého do zápasu nepustí svalový problém. Potřetí bude mimo také Jaime Mata. Na straně favorita nenastoupí kromě dlouhodobě zraněného Dembélého také stoper Christensen. Hrát nebude ani Pedri, který rozhodnul zmiňované poslední vzájemné klání, stejně jako de Jong, který laboruje se zraněným hamstringem.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Djene, Duarte, Alderete - Suárez, Maksimović, Milla, Portu - Mayoral, Ünal, El Haddadi

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Araújo, García, Baldé - Gavi, Busquets, Kessie - Raphinha, Lewandowski, Torrés

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.36 - 3.55 - 1.78

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Atlético Madrid - UD Almería

neděle 18:30

Diego Simeone může být nadmíru spokojen. Jeho svěřenci v posledních týdnech válcují soupeře a na svého městského rivala Real se dotáhli už na rozdíl pouhých dvou bodů. Jejich forma je, co do počtu bodů za posledních deset zápasů, vůbec nejlepší ze všech týmů top pěti evropských lig. Dokáží skvělou fazónu potvrdit i proti Almeríi?

Colchoneros sice z Ligy mistrů vypadli už ve skupinové fázi a v Copa del Rey nestačili ve čtvrtfinále na Real Madrid, v lize se jim ale v poslední době nadmíru daří. Poslední prohraný ligový zápas se pro ně datuje až do osmého ledna, kdy doma po velkém boji padli se suverénní Barcelonou. "Atlety" zdobí rovněž skvělá obrana, pouhých dvacet obdržených gólů v osmadvaceti utkáních je v této činnosti řadí na druhé místo právě za Katalánce.

Zatím poslední zápas odehrálo Atlético na hřišti v současnosti osmého Vallecana a z výhry 2:1 se radovalo po dvou slepených trefách Moliny a Hermosa z prvního poločasu. Za Rayo sice dokázal snížit pět minut před koncem Fran García, k vyrovnání se už ale domácí nepropracovali.

S Almerií to vypadalo velmi zle zejména na přelomu února a března, kdy si tento andaluský celek připsal hned pět porážek v šesti zápasech. Od té doby se ale zvedá, dokázal uhrát cennou remízu s Cádizem, později ve Vigu a minulý týden se představil v záchranářském souboji proti Valencii.

Velmi ubojované utkání nakonec rozhodl ve druhé půli Babić, který navázal na trefu Melera. Za Valencii sice dokázal o chvíli později snížit Castillejo, vyrovnání se ale nekonalo. Rojiblancos tak dokázali získat obrovsky důležité tři body a posunout se na šestnácté místo v tabulce.

"Indiáni" se ale i přesto, že jsou favority, musí mít před svým sokem na pozoru. První vzájemné utkání totiž skončilo remízou 1:1, když na gól Correy dokázal zareagovat El Bilal Touré. Utkání navíc na straně Atlética nedohrál Reguillón, který byl vyloučen po druhé žluté těsně před koncem utkání.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Molina, Savić, Giménez, Hermoso, Carrasco - Llorente, Koke, De Paul - Morata, Griezmann

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Fernando - Kaiky, Ely, Babić, Centelles - Costa - Martínez, Melero, Robertone - Baptistão, Suárez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.73 - 13.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Valencia CF - Sevilla FC

neděle 21:00

Duel Valencie se Sevillou slibuje na první pohled pohárové střetnutí, nicméně oba celky v tuto chvíli mají zcela jiné starosti. Valencia se topí v sestupovém pásmu a velmi vážně jí hrozí pád do nižší soutěže. Sevilla je na tom výsledkově lépe, ale umístění ve druhé polovině tabulky je pro tak ambiciózní celek obrovským propadákem.

Z pohledu fanoušků Los Che a samozřejmě i Sevilly je aktuální podoba tabulky smutnou záležitostí. Po osmadvaceti kolech patří Valencii osmnáctá příčka, která znamená sestup. Netopýrům se totiž vůbec nedaří a cestu z herní a výsledkové krize ne a ne najít. Od nového roku vyhráli jen dvě utkání a to je na tým takového jména velmi málo.

Před týdnem se Los Che marně pokusili vyzrát na Almeríi a na stadionu Mediterráneos prohráli 1:2, čímž v lize nevyhráli potřetí v řadě.

"Musíme ze sebe vydat to nejlepší a požadovat od sebe víc, abychom se z této situace dostali," burcuje před zápasem trenér Rubén Baraja. "Abychom dosáhli lepšího výsledku, musíme některé věci napravit. Bereme to tak, že hrajeme doma proti velkému rivalovi. Doma reaguje mužstvo dobře, co hledáme je energie, soutěživost a nevzdávat zdánlivě ztracené situace. Máme ambice odehrát dobrý zápas a posunout se dál," pokračoval domácí kouč.

Neuspěla ani Sevilla, která pouze remizovala se Celtou Vigo 2:2. Rojiblancos tak pokračují v nepřesvědčivých výkonech. Na druhou stranu sezonu ještě mohou zachránit, když se budou činit v Evropské lize. Ve čtvrtek totiž dokázali zvrátit nepříznivý vývoj na Old Trafford a remizovat v prvním zápase s Manchesterem United 2:2, což jim dává do odvety slušné šance na postup. Sevillu čeká druhý zápas s anglickým mužstvem už ve čtvrtek. Dobrý výsledek na Mestalle by Rojiblancos bodl a na čtvrteční duel je optimálně naladil. Dá se ale očekávat, že sestava dozná změn a klub pošetří své hlavní opory.

Oběma celkům se nedaří a favorita zápasu těžko hledat. Vzájemný souboj z 10. kola skončil v Andalusii remízou, stejně jako poslední měření sil na Mestalle. Valencia doma porazila Sevillu naposledy v roce 2017!

Valencia se bude muset vypořádat s absencemi Thierryho Correii, Jaumeho Domenecha a Justina Kluiverta. Otazník visí i nad startem Nica Gonzáleze. Ani Sevilla nemůže vyrukovt s kompletním kádrem, scházejí jí Pape Gueye, Alex Telles a Marcos Acuňa.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Foulquier, Diakhaby, Ozakacar, Gaya - Castillejo, Gonzalez, Almeida - Lino, Cavani, Duro

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Navas, Bade, Gudelj, Rekik - Fernando, Rakatić - Ocampos, Suso, Gil - En-Nesyri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.27 - 3.74

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Villarreal CF - Real Valladolid

sobota 14:00

Villarreal nemusí smutnit, že už se ho evropské poháry netýkají, protože přebytek sil se začíná pozitivně projevovat na tabulce. Žlutá ponorka bude chtít v sobotu odpoledne protáhnout svou vítěznou sérii, když přivítá trápící se Real Valladolid.

V sobotu po druhé hodině se začne hrát i na Estadio de la Cerámica ve Villarrealu. Domácí celek cítí velkou šanci na další tři body, které by mohly aspoň trochu napravit jeho nyní mírně postižený mediální obraz. Nejen ve španělském prostředí se poslední dny ve spojitosti s Villarrealem rozebírala jediná věc - útok hráče Realu Madrid na mladíka Baenu. Případem se zabývá policie, veřejnost se kvůli údajnému slovnímu útoku Baeny na Valverdeho emotivní stránku staví spíš na stranu Realu Madrid a Villarreal by nyní nutně potřeboval vyhrát.

Má k tomu skvělou příležitost, protože momentálně v jeho případě šlape všechno jako hodinky. Překvapivé vyřazení z Konferenční ligy od Anderlechtu mělo za následek sérii tří vítězství v řadě a nejvíc si z toho Villarreal cení právě obratu v utkání s Realem Madrid. Díky tomu Villarreal odráží ataky Realu Betis a usídlil se na pátém místě se ztrátou pouze čtyř bodů na Ligu mistrů.

Poradit si bude muset bez útočníka Morena a dvou silových záložníků Coquelina a Capouého, kteří jsou i nadále zranění. Real Valladolid postrádá kapitána Masipa, dále Anuara, Olazu a Machíse.

Především ale postrádá dobrou formu. Pořád se mu sice daří unikat z pásma sestupu a drží se dva body nad pádem do propasti. Za 28 utkání ale posbíral pořád jen 8 výher, přičemž poslední se datuje do začátku března. V následujících čtyřech zápasech dvakrát remizoval a ve stejném počtu utkání ztratil všechny body. V zápase s Realem Madrid ztratil kromě bodů i důstojnost, protože od královského klubu dostal ostudných šest branek.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Mandi, Torres, Pedraza - Terrats, Parejo, Baena - Chukwueze, Jackson, Pino

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Fresneda, Fernandez, Sanchez, Rosa - Pérez, Hongla, Monchu - Plata, Larin, Plano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.69 - 7.08

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Athletic Bilbao - Real Sociedad

sobota 16:15

Sobotní program 29. kola španělské LaLigy okoření legendární souboj regionálních nepřátel. Baskické derby se tentokrát odehraje na stadionu San Mamés a domácí Athletic by si jistě moc přál aspoň trochu stáhnout ztrátu na konkurenční Real Sociedad. V opačném případě by se mu totiž sen o pohárové Evropě ještě víc vzdálil.

Euskal Derbia, tedy v baskickém dialektu baskické derby, je velmi populárním a tradičním střetem dvou různých kultur z jednoho regionu. Dvou fotbalových postupů a názorů, dvou celků, které zažily pády i vzlety a především v osmdesátých letech i velké úspěchy a sbírání trofejí. Domácí Athletic se proslavil mimo jiné tím, že od roku 1912 uznává nepsané pravidlo a sdružuje pouze hráče z baskického regionu a žádné jiné.

Tenhle duel se hraje prakticky nepřetržitě už od roku 1909, kdy se oba soupeři potkali oficiálně poprvé v Copa del Rey. Od té doby sehráli už 188 soutěžních duelů a lepší v nich byl právě klub z Bilbaa, který vyhrál už 77 zápasů. V této sezoně ale za svým soupeřem zdatně zaostává a momentálně mu na něj schází už celkem propastných 11 bodů! A zatímco La Real hraje poháry a usídlil se na čtvrtém místě, Athleticu náleží až sedmá příčka. Navíc ho už pět bodů dělí od šestého Realu Betis, který by se mohl těšit na poháry.

Athletic má za sebou hořkou zkušenost s vypadnutím z poháru Copa del Rey těsně před finále. Na ni ale dokázal reagovat a v minulém kole zvítězil nad Espanyolem. Tým trenéra Ernesta Valverdeho si musí poradit bez Lekueho s Morcillem. Naštěstí se ale dal dohromady brankář Simón a záložník Herrera. La Real postrádá jen Merquelanze se Sadiqem.

La Real je co se týče hráčů benevolentnější, v jeho kádru najdeme dva Francouze, jednoho Nora, jednoho Nigerijce a jednoho Japonce. Tým trenéra Alguacila nechce moc vzpomínat na poslední výlet do Bilbaa, protože si z Anoety odvezl debakl 4:0. V nedávné době se mu sice nepovedl duel s Villarrealem, ale dokázal na něj reagovat výhrou, když si v minulém kole poradil s Getafe.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Aguirrezabala - De Marcos, Vivian, I. Martinez, Berchiche - D. Garcia, Vesga - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Muñoz - Zubimendi - Méndez, Merino - D. Silva - Kubo, Sørloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 2.98 - 3.94

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Real Betis - Espanyol Barcelona

sobota 18:30

Víc než šest let už čeká katalánský Espanyol na výhru na stadionu Benita Villamarína v Seville. Další šanci mu los nadělil na sobotní podvečer, kdy se Espanyol opět stane hostem domácího Realu Betis.

Espanyol by moc rád vylepšil jednu negativní bilanci, která ho se Sevillou jakožto dějištěm utkání váže. Když se na Estadio Benito Villamarín radoval z výhry naposledy, psal se rok 2017. Betis tehdy spoléhal na lídra a tahouna v osobě ikony klubu Joaquína, Espanyol ukončil sérii čtyř zápasů bez výhry v řadě a korona byla ve světě známá jen jako špatné mexické pivo. Espanyol na půdě Realu Betis vyhrál brankou Diega Reyese a posunul se přes sevillský celek v tabulce blíž ke středu.

Od té doby ušli Béticos pořádný kus cesty a momentálně hrají znovu o poháry. Po vyřazení z Evropské ligy na úkor Manchesteru United doufají v zopakování tohoto úspěšného tažení a momentálně jim patří solidní šestá příčka. Na páté místo spojené s kvalifikací do Evropské ligy v příštím roce jim schází jen dva body.

Budou ale muset zabrat, pokud se chtějí o páté místo porvat. V minulých dvou kolech totiž shodně prohráli a pokud se porážka s Atléticem dala předpokládat, tak ztráta s Cádizem právě doma už nikoli. V duelu s Espanyolem budou Betisu scházet Nabil Fékir a vykartovaný Sergio Canales.

Espanyolu se daří ještě mnohem hůř než Realu Betis. Z posledních šesti duelů se mu povedlo vyhrát jediný a ve všech ostatních případech ztratil všechny tři body. I proto je Espanyol v současné chvíli až na předposledním místě a naděje na záchranu týmu nového trenéra Garcii nejsou zrovna vysoké. Navíc mu chybí zranění Oliván s Pedrosou.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Rui Silva - Guardado, Gonzalez, Luiz Felipe, Juan Miranda - Rodriguez, William Carvalho, Luiz Henrique - Joaquin, Borja Iglesias, Ayoze Perez

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Sanchez, Montes, Cabrera, Oscar Gil - Exposito, Bare, Sergi Darder - Puado, Joselu, Braithwaite

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.28 - 4.04

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Cádiz CF - Real Madrid

sobota 21:00

Večerní duel mezi Cádizem a Realem Madrid zakončí sobotní program v rámci devětadvacátého kola španělské LaLigy. Bodový rozdíl mezi oběma týmy činí dvacet osm bodů, a tak nemůže být pochyb o tom, že favoritem utkání budou hosté. Pro Cádiz však hovoří například menší vytíženost.

"Los Piratas” se i přesto, že jsou čtrnáctí, nadále musí strachovat o setrvání mezi elitní společností. Mají totiž pouze čtyřbodový náskok na aktuálně osmnáctou Valencii. V této sezóně je zatím trápí hra na útočné polovině, v osmadvaceti zápasech zaznamenali pouhých dvacet tři gólů, což je druhý nejnižší počet v celé LaLize.

V minulém týdnu však tým pod vedením kouče Sergia zaznamenal skvělý výsledek v malém andaluském derby s Betisem. Favorit utkání navíc po vyloučení Canalese a Ruibala dohrával v devíti. Za Cádiz se prosadil Alcaraz a Ramos, a velmi cenné sedmé vítězství v sezóně tak bylo na světě.

Real zažívá velmi rozporuplné období. Zatímco zisk ligového titulu se po další prohře jeví jako naprostá utopie, může Ancelottiho družina velmi reálně cílit na další dvě trofeje. V Copa del Rey se v obtížném semifinálovém El Clásicu probila až do finále, kde se střetne s překvapením soutěže, tedy Osasunou, a v Lize mistrů se jí pomalu otevírají semifinálové brány.

Madridští dokázali v úvodním čtvrtfinálovém klání na Santiago Bernabéu jasně přehrát londýnskou Chelsea 2:0, když se v první půli prosadil pan střelec Benzema a čtvrt hodiny před koncem náskok navýšil Asensio. Hosté navíc dohrávali v deseti, vyloučen byl Ben Chilwell, který po chybě anglického souboru zaplatil za zastavení unikajícího Rodryga vysokou cenu.

První vzájemný zápas v sezóně dopadl, co do zisku tří bodů, podle očekávání, konečný výsledek byl ale vyrovnanější, než se čekalo. Když v sedmdesáté minutě zvyšoval na 2:0 Kroos, vypadalo to, že o osudu utkání je rozhodnuto. Deset minut před koncem ovšem kontaktní gól vstřelil Pérez, a bylo najednou zaděláno na drama v závěru. Real na každý pád vedení udržel a ve finále i po zásluze zvítězil.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Gil - Parra, Hernández, Fali, Espino - Bongonda, Emeterio, Alcaraz, Sobrino - Ramos, Guardiola

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vázquez, Rüdiger, Militao, Nacho - Valverde, Tchouaméni, Ceballos - Asensio, Rodrygo, Vinícius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.45 - 4.38 - 1.55

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Rayo Vallecano - CA Osasuna

pátek 21:00

Páteční předehrávka 29. kola LaLigy nabídne střet dvou tabulkových sousedů, které do sebe dělí jediný bod. Domácí Rayo se pokusí nad návštěvou z Pamplony vyhrát poprvé od roku 2014, i když příliš dobrou formou zrovna neoplývá.

Na Estadio Vallecas se domácí Rayo pokusí prolomit smůlu a vyhrát poprvé od začátku února. Tak dlouho už svěřenci trenéra Andoniho Iraoly nedokázali sebrat soupeřům tři body. Což je dost překvapující, protože ještě začátkem roku se Rayo pasovalo do role černého koně soutěže a pořád tajně doufalo v poháry. Jenže jeho forma mu snění nedovolila - Rayo nedokázalo vyhrát už v osmi ligových duelech po sobě.

Přesto se asi trenér Iraola dívá do budoucnosti s optimismem. Faktem je, že v minulé sezoně skončil její nováček z Raya na skvělém dvanáctém místě a na umístění v první polovině tabulky čeká už deset let.

Osasuna ale půjde do utkání v lepší pozici i formě. Na osmé příčce v LaLize sídlí poměrně jistě vzdálena od sestupu a především dokráčela oproti všem předpokladům do finále Copa del Rey, kde ji vyzve Real Madrid. Potřebovala by ale vylepšit střeleckou produkci, protože zatím se zmohla jen na chabých 24 branek a má záporné skóre. V minulém kole se naplno předvedl talent z Barcelony Abde Ezzalzouli, který dvěma góly sestřelil bojovné Elche.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Saveljich, Catena, F. García - Comesaña, Valentin - Palazón, Trejo, A. García - Camello

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Moncayola, U. Garcia, D. García, Sánchez - Ibañez, Oroz, M. Gómez - Barja, Budimir, Ezzalzouli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.18 - 4.46

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
28
23
3
2
53 : 9
72
2
Real Madrid
28
18
5
5
59 : 24
59
3
Atlético Madrid
28
17
6
5
45 : 20
57
4
Real Sociedad
28
15
6
7
37 : 26
51
5
Villarreal CF
28
14
5
9
37 : 26
47
6
Real Betis
28
13
6
9
34 : 29
45
7
Athletic Bilbao
28
11
7
10
38 : 29
40
8
CA Osasuna
28
10
8
10
24 : 28
38
9
Rayo Vallecano
28
9
10
9
33 : 33
37
10
Celta Vigo
28
9
9
10
36 : 39
36
11
Girona FC
28
9
8
11
42 : 42
35
12
RCD Mallorca
28
9
7
12
25 : 30
34
13
Sevilla FC
28
8
8
12
33 : 44
32
14
Cádiz CF
28
7
10
11
23 : 40
31
15
Getafe CF
28
7
9
12
27 : 36
30
16
UD Almería
28
8
6
14
34 : 48
30
17
Real Valladolid
28
8
5
15
23 : 47
29
18
Valencia CF
28
7
6
15
30 : 34
27
19
Espanyol Barcelona
28
6
9
13
34 : 46
27
20
Elche CF
28
2
7
19
20 : 57
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
Rothbard

Asensio musí zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby dostal smlouvu a pak hrál dál to svoje hovno. Ne, dík.

Reagovat
Jordi Alba

Kolik u vás bere ? Imo jsou tyhle hráči celkem nedoceněný "jenom" kvůli tomu, že se prostě čekalo, že to budou tahouni svejch týmů, ale gólovejšího náhradníka moc asi mít nebudete, už je jiná doba aby vám Higuain dával z lavičky 20 gólů v lize. Něco podobnýho možná čeká Fatiho, když nepromarodí celou kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Bere 10 a chce ještě víc. Jinak jsem si jistý, že jakmile by podepsal, tak by zas hrál to svoje průměrný hovno, co předtím dlouhodobě předváděl a na který se nedá dívat. On ani Rodrygo na základ nemají, oba jsou lepší jako náhradníci. Rodrygo je ale mladší, pracovitější a celkově lepší. V ideálním světě by Asensio konečně vypadl a místo něj přišel někdo rozdílový do základu.

Reagovat
Well

Od začátku sezony mi chybí to jedno pravé křídlo.

Reagovat
Kyrill

V idealnim svete by nekdo rozdilovy do zakladu existoval. Nejsem extra znalec, ale vhodne RW, ktere by to splnovalo, nikde nevidim.

Reagovat
Raul=Real

Nikdy

Reagovat
CHONG

Pokud si nebude klást přehnané podmínky a spokojí se s rolí náhradníka (resp. hráče širšího kádru), tak jsem taky pro to, aby zůstal, moc lepších žolíků k dispozici není...

Reagovat
MarcoBanco

Súhlas. Náhradník/Sem tam záskok do základu je zamňa viac než dobrý.. Má možno kolísavé výkony, tak ako tucet ďaľších, no páči sa mi že ako jeden z mála vie vystreliť a skórovať aj z poza 16, a stále je to myslím po Benzovi a Vinim naj strelec

Reagovat
Kenneth

Krome dobre strely a to ze je to Spanel, nema co nabidnout.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
misinho7

Reagovat
Jordi Alba

Romeuuu

Táhněte vy špíny zasraný tam, odkud jste si koupili postup vejš. Padáček debílci, padáček.

Reagovat
Jordi Alba

Romeuuu

Táhněte vy špíny zasraný tam, odkud jste si koupili postup vejš. Padáček debílci, padáček.

Reagovat
Jordi Alba

I 2x je málo, když jde o urážky Elche.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes snad aspoň 0:4, ať má čong radost.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Gazdo

To uz musi byt rana na psychiku ked si zdravy (Ferran a Fati) a na tvoju primarnu poziciu radsej nasadi trener obrancu

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

ti týpci na stromě

Reagovat
Fumetsu

Ty fanoušci na stromě .

Reagovat
Gazdo
Reagovat
Rizek

Reagovat
Kejza

Je jim jasný, že desetkrát 0:0 k titulu stačit nebude?

Reagovat
Fumetsu

Teoreticky by mohlo

Reagovat
Kejza

vypadá to na takovou úvahu

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední zápasy se trápíme opravdu hustým způsobem. Naštěstí nás v prdeli může hřát obří náskok

Reagovat
Switchback

dneska to musí bejt podívaná

Reagovat
LAM

Od doby co se zranil v záloze i FDJ, tak prostě chybí výstavba do ofenzívy. I ten Dembele byl ve vytváření šancí z útočníků nejlepší, takže bez nich asi nic lepšího nebude. Do návratu to musíme udělat nějak přes sílu, ale Geatfe předvádí dobrej beton.

Reagovat
Rattlesnake

chybí mi Leo

Reagovat
Jordi Alba

Před 2 rokama bych si za tuhle větu nafackoval, ale bez Dembelého prostě není útok.

Reagovat
Rizek

Šílenost.

Ta hra se nám úplně rozpadla. Tohle nemá prostě nic, čeho by se mohl Xavi chytit. Titul-netitul, na tohle se nedá koukat.

Reagovat
Kejza

já hlavně nechápu, proč do toho zápasu jít s udržovací taktikou a s udržovacím nasazením. proč nejsou od začátku aktivní a neudělaj obligátní 1:0 náskok.. se třema útočníkama v sestavě je ta pravděpodobnost asi větší než s obráncem na křídle. tohle je takovej styl "snad tam trpělivou hrou a značnou náhodou něco ve druhý půli spadne". strachovat se o výsledek a na konci to nahánět je úplně zbytečný.. vždyť ani není žádná jiná soutěž, na kterou se šetřit.. není proč rozkládat síly.

Reagovat
Rizek

Já se obávám, že to není šetření se, ale prostě jsme ZASE odešli kondičně. Podívej se na ty hráče a řekni mi, který z nich (kromě válečníka Arauja) tam někoho přehraje sám od sebe. Ani jeden. A dokonce ani Lewa, kterého kondička byla dávána za vzor.

Já jsem si při dnešním mači uvědomil, že bychom s tímhle chtěli vyrazit do Evropy. To by byly příděly ohromných rozměrů.

Musíme něco dělat špatně, ale já nevím co. Zajímaly by mě kondiční výsledky hráčů v čase. Tam by mohl být klíč.

Reagovat
Gazdo

Mna by zaujimalo ako mozeme odist kondicne ked hravaju jeden zapas tyzdenne. To nie je o kondicke to je o nastaveni. Oni proste do toho zapasu nejdu naplno, nehraju na krv. Jediny kto ano je prave Araujo

Reagovat
Jordi Alba

Kondičně se odešlo loni, nejlepší záložník a křídlo jsou zraněný a jelikož vymysleli cca 100% všech útočných akcí, tak je to problém. Pedri, Dembélé, Araujo a Stegen nás od začátku sezóny tahají. Vypadnout ještě Araujo, tak už inkasujume i góly. Neskutečný, jak už další zápas po sobě nás musí dotlačit stoper až k vápnu. Polák nulovej, Raphinha labil a místo Fatiho a Ferrana tam radši dá levýho beka. Depay nebyl žádný terno, ale aspoň pro nějakou konkurenci zůstat měl.

Reagovat
Gazdo

Tak hlavne Balde tam nemal co robit. Verim tomu ze v tej sanci co sa ocitol by sa ani Fati ani Ferran proste nemylili. Balde je fajn ale kridlo to nie je. A nasledne striedanie Xaviho ked dal Ferrana do zalohy a pomaleho Fatiho (z toho jeho “sprintu” na konci zapasu ked bol cerstvy ale chytili ho v klude dvaja obranci mi bolo smutno) da na kridlo. A k Lewovi sa ani nejdem vyjadrovat tam je to skoda reci. Pokial neslape ako tak aspon cely tim tak je proste nulovy a vo velkych zapasoch skoro minusovy

Reagovat
Jordi Alba

Baldé to kopl uboze, ale já hned nadával na to Brazilský kopyto, mohl mu to dát po zemi do prázdný, když stejně bylo jasný, že sám to nedá.

Reagovat
Gazdo

Tak to brazilske nemehlo ani nejdem komentovat. Normalne upustam slzicku za Malcomom

Reagovat
Doubas

Už jsem to psal i minulej rok. V týhle fázi sezóny odcházíme pravidelně. Už se tak děje min 6 let za sebou a pořád na to nikdo nepřišel a nebo to evidentně nikoho moc netrápí. A teda, sleduju Barcu asi od roku 2000 a vynechal jsem tak max 20 mačů a byť jsme aspoň remizovali, tak poslední zápasy je to za tu dobu největší sračka.

Reagovat
Kejza

Já nevěřim tomu, že je to hlavně o kondici, i když možná to jen nepoznám. Za mě tam není nápad, jsou tam šíleně zbabraný pasy na pár metrů, nedorozumění, chyběla jediná dobrá kombinace.. vlatsně jen choděj po hřišti jak těla bez duše. Je to podle mě o sebevědomí, a tihle hráči ho vůbec nemaj. Po tom trapasu s Realem jsou zase totálně dole a nejspíš maj pocit, že už není o co hrát. Tohle je ale na Xavim, aby je motivoval a dotlačil aspoň pohodlně k titulu. Hrát opatrně na dva fullbacky za sebou přes hodinu hry, když to evidentně vůbec nic nepřináší.. nepochopim.

Reagovat
Rizek

11 bodů a 9 zápasů do konce vypadá pevně, ale ten tým vypadá strašlivě.

Reagovat
Kejza

Getafe má bod v suchym triku a vítězství bylo v podstatě blíž i s nulovou snahou útočit. Jednu truchlící remízku 0:0 po vejprasku s Realem bych chápal, ale tohle už začíná bejt trapný.

Reagovat
CHONG

Zpětně škoda té ponorky, ještě jsme na ty klauny mohli zatlačit...

Reagovat
Arnar Resmusonn

Že hraje Vale prd se nedá popřít. Že dostane gola z ničeho se také nedá popřít a případný sestup by bylo něco hrozného

Jenže je musí i zařezávat? Za stavu 0:1 byla absolutně jednoznačná penalta za ruku ve vápně a sudí, který má očividně rád pozornost si velkými gesty udělal z toho "show"

Otřesné! A jelikož je majitel totální vyliž. Co bude lepší? Záchrana a bod a zůstane a nebo je možnost prodeje při sestupu? Neví někdo??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele