LaLiga - preview 29. kola: El Clásico

18.03.2022, 09:12, aktualizováno 20.03.2022, 09:13
Previews
Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)
Real Madrid míří za titulem a spokojenost může panovat i v táboře Barcelony, ta se po mizerném vstupu do sezony rozjela a nabrala formu, kterou nyní hodlá potvrdit na půdě odvěkého rivala. Ve stínu tohoto šlágru se dnes odehrají další čtyři zápasy španělské nejvyšší soutěže...
Espanyol Barcelona - RCD Mallorca  (neděle 14:00)
První nedělní duel 29. kola LaLigy se ponese v duchu hledání gólů. Espanyolu ani Mallorce se totiž střelba vůbec nedaří a jejich ofenzivní snažení jsou momentálně důvodem toho, že se oba týmy více či méně bojí o prvoligovou příslušnost.

U Espanyolu samozřejmě není záchrana až tak ožehavé a aktuální téma. Přeci jen, momentálně se svěřenci trenéra Vicenteho Morena drží na solidní dvanácté příčce a od sestupového pásma je dělí devět bodů. Navíc z předcházejících pěti duelů prohráli jen jednou a aspoň bod udrželi i s týmy jako Barcelona nebo Sevilla. Na druhou stranu, v tomto roce vyhráli jen jedno ligové utkání z devíti pokusů.

Mallorca je na tom pochopitelně mnohem hůř a právě ona musí bojovat na sto procent, aby se aspoň trochu vzdálila od posledních tří míst. Momentálně je šestnáctá s náskokem jen dvou bodů, za což může především dlouhá šňůra porážel. Ostrovní celek prohrál už pět minulých kol a ve dvou posledních dokonce dostal vždycky minimálně tři branky. Což ale není pro druhou nejhorší obranu ligy žádná novinka.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Garcia - Gil, Calero, Cabrera, Pedrosa - Darder, Bare, Herrera - Puado, De Tomás, Vilhena
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rico - Maffeo, Valjent, Raillo, Olivan - Rodriguez, Baba, Sánchez, Kubo - Muriqi, Angel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.26 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Real Betis  (neděle 16:15)
Real Betis se potřebuje rychle vzpamatovat ze zklamání, k němuž došlo v Evropské lize. Čas přijít s receptem na lepší hru má jen do nedělního odpoledne, kdy se ukáže ve Vigu. Domácí Celta by pro Pellegriniho hráče mohla být přívětivým sokem, protože doma se jí moc nedaří.

Celek z Viga se v domácím prostředí evidentně necítí zrovna nejlépe, protože minimálně po výsledkové stránce se mu na stadionu Balaídos nedaří. Hned třináct týmů v LaLize na své půdě získalo víc bodů než Celta a její sezonu tak zachraňují primárně výsledky ze hřišť soupeřů. Celta vyhrála na domácí půdě v sezoně zatím jen pětkrát a rovnou třikrát z toho za poslední dva měsíce.

Přesto si trenér Eduardo Coudet před utkáním s Realem Betis věří. "Nenazýval bych se vyloženě optimistou, ale mám z nás tentokrát dobrý pocit. Vidím, jak moc se na trénincích hráči snaží a kolik emocí a energie do toho dávají. Jsem si jistý, že když podobnou úroveň ukážeme i proti Realu Betis, mohli bychom bodovat. Možná můžeme trochu profitovat i z možné únavy našeho soupeře."

Optimismus trenér Coudet čerpá asi i ze stavu marodky. Na ní totiž není vůbec nikdo a do hry se vrací čerstvě i obránce Mallo. Béticos už takovou výhodu nemají, protože jim schází například vykartovaný Nabil Fékir. A to je hodně zlá zpráva, protože zkušený záložník se v této sezoně prosadil desetkrát a navrch přidal i osm asistencí.

Kromě něj ale schází i Montoya, Guardado, Tello a Camarasa, takže rozhodně nic příjemného, co musí trenér Pellegrini řešit. Jako by nestačilo, že jeho tým nezvládl odvetu Evropské ligy a v Německu jen remizoval, takže v pohárech končí.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Aidoo, Araujo, Galán - Beltrán - Méndez, Suárez, Nolito - Aspas, Galhardo
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerin, Bartra, Pezzella, Miranda - Rodriguez, Carvalho - Canales, Rodri, Juanmi - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.52 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cádiz CF - Villarreal CF  (neděle 16:15)
Žlutá ponorka z Villarrealu se po postupu v Lize mistrů představí na půdě papírově slabšího Cádizu a ráda by vylepšila stávající sedmé místo. Svěřenci Unaiho Emeryho se nevzdávají šance na Ligu mistrů pro příští rok a k tomu potřebují v Cádizu nutně uspět.

Villarreal zažil ve středu báječný večer, když v Turíně porazil Juventus 3:0 a postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů. Španělé přitom v prvním zápase remizovali 1:1 a nebyli hlavním favoritem. Postup v milionářské soutěži budou chtít podpořit i výkony v LaLize, kde jim zatím patří až sedmé místo. Villarrealu se nedaří přiblížit se čtvrtému místu, které znamená Ligu mistrů pro příští rok.

Žlutá ponorka na začátku března nečekaně prohrála s Osasunou, ale o týden později vše napravil jednobrankovou výhrou nad Celtou Vigo. Celkově nemá Villarreal vůbec špatnou bilanci a nadále se s ním musí v bojích o nejvyšší příčky počítat.

Horší situace panuje v táboře domácích. Cádiz bojuje o záchranu a na nesestupové místo ztrácí jeden bod. Před týdnem domácí předvedli bojovný výkon na půdě obhájců Atletica Madrid, ale body po porážce 1:2 nezískali.

Cadíz sice bude v roli outsidera, ale v prvním vzájemném utkání se přesvědčil, že se s Villarrealem dá hrát. Říjnový zápas na Estadio de la Cerámica skončil divokou remízou 3:3 a fanoušci by se za podobně ofenzivní vystoupení jistě nezlobili. Je nutné také zmínit, že Cadíz svého soupeře nikdy v novodobé historii neporazil.

Absence hlásí jen jedna strana a tou je Cádiz. Florin Andone, Tomas Alarcon, Salvi Sanchez a Ivan Alejo zůstávají mezi zraněnými. Navzdory náročnosti středečního zápasu Ligy mistrů zůstává kádr Villarrealu kompletní.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Hernandez, Chust, Espino - Sobrino, Fede, Alcaraz, Idrissi - Negredo, Lozano
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Aurier, Albiol, Torres, Estupiňan - Chukwueze, Parejo, Lo Celso, Trigueros - Danjuma, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.45 - 3.66 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Real Sociedad  (neděle 18:30)
Náročný zápas čeká na Sevillu, která se po nešťastném vyřazení z Evropské ligy potřebuje soustředit na LaLigu. Andalusané přivítají Real Sociedad, který si stále brousí zuby na umístění v první čtyřce. Baskům patří šesté místo se ztrátou čtyř bodů na Barcelonu.

Nepovedený týden mají za sebou v Seville. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho nejprve remizovali s Rayem 1:1, čímž znovu ztratili na vedoucí Real Madrid a v týdnu dokonce nezvládli odvetu proti West Hamu a po porážce 0:2 v prodloužení vypadli z Evropské ligy. Během pouhého týdne se tak sen o zisku evropské trofeje rozplynul a rovněž sen o ligovém titulu dostal nezanedbatelné trhliny.

Sezona však nekončí a Sevilla ještě musí bojovat. Nejde ani tolik o stíhací jízdu Realu Madrid, ale o udržení stávajících pozic. Nahoru se totiž derou Atlético, Barcelona, Real Betis nebo Villarreal a postavení v první čtyřce není samozřejmostí. Sevilla má ale všechno ve svých rukou a proti Realu Sociedad může udělat další krok.

"La Real" je ovšem týmem, který si také dělá zálusk na Ligu mistrů. Z šestého místa v tuto chvíli ztrácí, ale pokud by se mu povedlo vyhrát v Seville, jeho šance by se výrazně zvýšila. Svěřenci trenéra Alguacila nemají špatnou formu, byť nedávno podlehli Realu Madrid vysoko 1:4. Před týdnem si Real Sociedad připsal jednogólovou výhru nad Alavésem a podobnému výsledku by se nebránil ani v neděli.

Na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána se očekává vyrovnaný duel, podobný tomu, který se odehrál v září loňského roku. Tehdy se diváci žádného gólu nedočkali. Jinak má navrch Sevilla, která s Realem Sociedad neprohrála od prosince 2017.

Sevillu stále trápí poměrně rozsáhlá marodka a kouč Lopetegui nemůže počítat se Susem, Papu Gomézem, Erikem Lamelou, Karimem Rekikem, Marcosem Acuňou a Diegem Carlosem. Podobně jsou na tom i Baskové. Do zápasu určitě nezasáhnou Ander Barrenetxea, Nacho Monreal, Carlos Fernandez a David Silva.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Navas, Kounde, Gudelj, Augustinsson - Jordan, Delaney, Rakitić - Ocampos, En-Nesyri, Martial
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Normand, Pacheco, Rico - Merino, Illaramendi, Zubimendi - Portu, Isak, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.12 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - FC Barcelona  (neděle 21:00)
V neděli večer je na programu slavné El Clásico mezi Realem Madrid a Barcelonou. Tradiční bitva gigantů slibuje zajímavou podívanou už jen proto, že se oba celky nachází ve skvělé formě. Daří se jim jak na domácí, tak i evropské scéně. Na druhou stranu mezi oběma týmy zeje velká bodová propast a Barcelona ztrácí na Real Madrid patnáct bodů.

Real Madrid si deset kol před koncem soutěže kráčí pro ligový titul. Na druhou Sevillu už má náskok deseti bodů a málokdo věří, že by o něj mohl přijít. Hotovo ale Real ještě nemá a stále musí tříštit své síly na dvou frontách, protože v Lize mistrů postoupil do čtvrtfinále, kde se utká s loňským přemožitelem Chelsea.

V tomto kole se Real Madrid utká s úhlavním rivalem Barcelonou. "Je to zápas, který vyžaduje hodně. Je to Clásico, speciální utkání a my ze sebe musíme dostat to nejlepší. Náš tým je v pořádku. Dobře jsme trénovali a na zítřek si věříme," prohlásil Carlo Ancelotti. Italský stratég se může stát prvním trenérem na světě, který vyhraje ligu ve všech TOP 5 ligách.

"Pokud zítra vyhrajeme, máme další tři body, které nás přiblíží k vítězství v lize. Nesmíme si myslet, že je Barcelona ze hry. Budou bojovat až do konce, aby cokoliv vyhráli," pokračoval Ancelotti. Real Madrid v pondělí zvítězil na Mallorce 3:0, ale tentokrát ho doma čeká složitější soupeř. Bílý balet se potkává s Barcelonou pravidelně a podle Ancelottiho se identita týmu nezměnila: "Identita týmu se nemění a vlastně se nikdy nezměnila. Barcelona má velmi jasný styl hry a přímo Xavi tento styl ztělesňuje. Tým se hodně zlepšil, mají dobrou dynamiku a je to kompletní mužstvo, které hraje velmi dobře."

Cestu Realu za titulem může Barcelona přibrzdit a koneckonců kdo jiný by to měl udělat. Katalánci se po velmi špatném začátku rozjeli a v současnosti drží už dvanáctizápasovou sérii ligové neporazitelnosti. Barcelona v minulém kole porazila Osasunu hladce 4:0 a úspěch si připsala i v Evropské lize, když vyhrála na půdě Galatasaraye 2:1 a postoupila do další fáze. Xaviho svěřenci v dalším kole narazí na Eintracht Frankfurt.

V LaLize se hráčům Blaugranas podařilo poskočit na třetí místo tabulky a vrátit se do hry o druhou příčku. Na druhou stranu si musí dávat pozor na zadní vrátka, protože ze zadních pozic se tlačí Atlético Madrid, Real Betis a Villarreal.

Barcelona nezvítězila v El Clásicu už tři roky a toto čekání touží ukončit. V letošní sezoně došlo na vzájemnou konfrontaci dvakrát a Real pokaždé zvítězil. V lize 2:1 a v Superpoháru po prodloužení 3:2. "Madrid je jako chameleon. Nikdy nevíte, jestli si na vás počkají nebo začnou tlakem. Proti PSG odehráli poslední půlhodinu pod brutálním tlakem. Dovedu si představit utkání podobné tomu v Superpoháru, kdy vyčkávali. Mohou ale hrát i vysoko, uvidíme," zamyslel se Xavi.

Na straně Realu Madrid bude chybět Karim Benzema. Hrdina zápasu s PSG vynechal i sobotní ranní trénink kvůli svalovým problémům a jeho start je vyloučen. K dispozici nebude ani Ferland Mendy. Co se týče Barcelony, dlouhodobě zůstávají mimo hru Alejandro Balde, Ansu Fati, Sergi Roberto, Sergino Dest a Samuel Umtiti.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Nacho - Kroos, Casemiro, Modrić - Asensio, Isco, Vinicius
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alvés, Pique, Garcia, Alba - Pedri, Busquets, F. de Jong - Dembélé, Aubameyang, Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.77 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Granada CF  (sobota 14:00)
Granada v tomto kalendářním roce ještě nedokázala ani jednou vyhrát a to má za následek nebezpečnou blízkost sestupového pásma. Trochu mu utéct se pokusí v Alavésu, který je bezprostředně namočen v bojích o záchranu.

Trenér José Luis Mendilibar, který se ke kormidlu Deportiva dostal v prosinci minulého roku, zatím s týmem vyhrál jedno jediné utkání a zatím tedy nenaplňuje naděje, které do něj vedení vložilo. Depor se snaží nespadnout do Segundy, jenže zatím nic nenasvědčuje pozitivnímu vyznění téhle sezony. Klub přezdívaný El Glorioso zatím není hoden své přezdívky.

To mu prozatím stačí až na předposlední příčku a chcete-li hledat možného viníka, tak ho hledejte v ofenzivě. Ta je s 21 vstřelenými brankami tou vůbec nejméně produktivní v celé lize! Sobotní host Deporu dal o sedm branek víc a má na kontě k dobru tři body, což ale taky není moc. Jen jediný proto Granadu dělí od posledních tří příček.

Před hosty se tím pádem otevírá ideální šance, jak se trochu vzdálit od sestupové propasti. Jenže to venku půjde těžko, když Granada vyhrál mimo svůj stadion jen jedno jediné utkání v dosavadním ročníku. Po trochu očekávané porážce od Valencie si s Granadou poradilo i Elche, kterému k bodům stačil jediný gól Fidela.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Tenaglia, Laguardia, Lejeune, Duarte - Moya, Pina - Méndez, Pons, Rioja - Joselu
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Duarte, Sánchez, Torrente, Neva - Rochina, Petrović, Milla - Machis, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.33 - 4.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Elche CF - Valencia CF  (sobota 16:15)
Elche se v minulém kole vracelo jako šťastnější a spokojenější tým z Granady, odkud si přivezlo tři body. V sobotu by v tom rádo pokračovalo, jenže jeho sok má tentokrát mnohem zvučnější jméno. Na Estadio Manuel Martínez Valero dorazí Valencia.

Jediná trefa stačila Elche v minulém kole k tomu, aby získalo hodně důležité body. Po výhře 1:0 nad Granadou sice Elche není ani zdaleka zachráněno, ale ta hranice 40 bodů, jež je obvykle považována za jistotu záchrany, už není tak daleko. Elche od ní v tuto chvíli dělí jen osm bodů a do konce sezony zbývá ještě dost času.

Záložník Fidel, který se v 11. minutě posledně prosadil, měl z gólu samozřejmě velkou radost. "Bylo hodně důležité vyhrát, protože tohle byl souboj o záchranu. Granada si nevedla špatně, takže pro nás bylo klíčové vyhrát, abychom se trochu vzdálili od posledních míst. Jsem rád za to, že jsem zachoval chladnou hlavu a dobře to trefil, ale především je pro mě důležité vítězství celého týmu. Učíme se bojovat jeden za druhého, protože jako jednotlivci bychom to nikdy nezvládli," dodal v rozhovoru pro klubové stránky.

Trenér Fran Escribá dobře ví, že jeho tým není favoritem. A historie mu dává za pravdu, protože Netopýři prohráli v Elche dosud jen dvakrát. Tentokrát navíc jedou do Elche s pocitem dobře odváděné práce.

Výsledky Valencie se v poslední době zase zvedly a kdyby měli trochu přesnější mušku v duelu s Getafe, táhli by nyní sérii čtyř soutěžních výher v řadě. Vítězství nad Mallorcou a nad Granadou jim ale vlilo trochu krve do žil, byť od pohárů je dělí už deset bodů.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Olaza, Roco, Gonzalez, Mojica - Milla, Mascarell, Gumbau, Fidel - Ponce, Boyé
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Diakhaby, Paulista, Alderete - Foulquier, Soler, Guillamón, Vazquez - Guedes, Gómez, Gil
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.16 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Levante UD  (sobota 18:30)
Levante stále bojuje o zachování prvoligové příslušnosti a jeho boj bude pokračovat v sobotu navečer. Podívá se totiž na stadion El Sadar, kde své domácí zápasy hraje Osasuna. A celek z Pamplony rozhodně nebude snadnou kořistí.

Osasuna totiž ukázala, že umí překvapit i mnohem slavnější a silnější protivníky. Takový Villarreal by o tom mohl vyprávět, protože s Osasunou prohrál nečekaně o jednu branku a outsiderovi nedokázal dát ani jeden gól. Ten Osasuna nedostala ani od Sevilly. Obecně je to zatím z pohledu Osasuny lehce nadprůměrná sezona, protože tým trenéra Arrasateho se nachází na jedenáctém místě, dost daleko od sestupových starostí.

Ty naopak v hojné míře trápí jeho sobotního soka. Kub z Valencie je totiž až na posledním místě a v tuto chvíli mu chybí už šest bodů na sedmnácté místo. Navíc se nedá říct, že by Levante mělo formu, i když vyhrálo už tři z deseti posledních duelů (jsou to taky jeho jediné tři výhry v ročníku). Největší slabinou Levante je suverénně obrana, která dostala už 55 branek. K tak vysokému číslu se nikdo v LaLize ani vzdáleně neblíží.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, Aridane, Cruz, Cote - Torres, Moncayola, Brašanac, R. García - Budimir, Ávila
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardénas - Rober, Vezo, Cáceres - Miramón, Pepelu, Melero, Son - Cantero, Marti, Bardhi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.54 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - Atlético Madrid  (sobota 21:00)
Atlético se solidně rozjelo a pokud mu tenhle mocný finiš vydrží, dost možná ještě promluví do nejvyšších pozic. Aktuálně má tým trenéra Diega Simeoneho šanci získat pátou ligovou výhru v řadě a jeho soupeřem bude celek, jemuž se naopak moc nedaří. Nedaleko působící Rayo Vallecano.

Rayo se poslední dobou trochu vytrácí a spíš vyklízí příčky z první desítky. V rámci LaLigy prožívá hodně smolný a nepovedený rok 2022, protože v něm ještě ani jednou nedokázalo vyhrát. Poslední radost ze tří bodů okusili hráči skromného celku z předměstí Madridu naposledy 18. prosince a od té doby se jejich pozice neustále zhoršuje.

Momentálně se tým vedený koučem Andonim Iraolou ubytoval na 13. příčce, což je přeci jen sešup v porovnání s jeho podzimní formou, kdy atakoval první osmičku. Přesto to ale neznamená, že by Rayo bylo nějakým slabým soupeřem. Naopak, nehraje se proti němu snadno a dokáže pořádně podusit i silnějšího soka. Dokonalým příkladem je minulé kolo, v němž si Rayo odneslo bod z utkání proti Seville.

A trenér Iraola doufá, že něco podobného se jeho svěřencům povede i v příštím kole s Atléticem. "Atlético se dostalo do skvělé formy a pro nás to není zrovna ideální načasování. Ale i proti Seville jsme byli jasným outsiderem a nakonec jsme uhráli bod. Takže já osobně nám věřím a doufám, že se nám povede překvapit. K tomu ale budeme potřebovat trochu štěstí a pořádný kus odvahy. Musíme na hřišti nechat všechno."

Rayo se i nadále potýká s mnoha absencemi a proti Atléticu to nebude jiné. Schází mu Merquelanz, López, Falcao a taky Saveljich. Naštěstí se ale do hry mohou opět zapojit García s Palazónem. Hostující Atlético taky nebude kompletní, protože mu schází Lemar, Cunha, Wass a Vršaljko.

Atlético má za sebou pohárový duel Ligy mistrů, který zvládlo překvapivě dobře. Na to, v jakých problémech se madridský celek nacházel ještě nedávno, je přechod přes Manchester United do čtvrtfinále Ligy mistrů rozhodně úspěchem.

V lize se mu navíc taky začalo dařit a momentálně táhne sérii čtyř výher v řadě, kterou by Colchoneros přirozeně moc rádi protáhli. Pořád totiž pokukují po lepším umístění a je fakt, že od Barcelony je dělí jen skóre, takže ani čtvrtá příčka nemusí být konečnou. Na obhajobu titulu to nicméně opravdu nevypadá.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, M. Suárez, Catena, F. García - Comesaña, Valentin - Bebe, Trejo, Palazón - Guardiola
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Giménez, Reinildo - Llorente, Kondogbia, Herrera, Koke, Carrasco - Griezmann, Félix
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.13 - 3.17 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Getafe CF  (pátek 21:00)
Athletic stále myslí na poháry, jenže porážky se na jeho kontě vrší mnohem větším tempem, než by bylo záhodno. Podobnou rychlostí sbírá Getafe alespoň remízy, které by mohly hodně pomoci k jeho definitivní záchraně.

Už v pátek večer nabídne LaLigy ještě před reprezentační pauzou předehrávku 29. kola LaLigy. Podíváme se v ní na populární stadion San Mamés v Bilbau, kde se domácí Lvi pokusí o tři body. Ty by hodně potřebovali, protože stále pomýšlí na evropské poháry. K nim ale povede ještě hodně dlouhá a zřejmě i náročná cesta, neboť konkurence je v tomto ročníku obzvláště silná.

Momentálně ztrácí Athletic na pohárové příčky už sedm bodů a může za to především pokles formy v posledních týdnech. Athletic za posledních pět ligových střetů už třikrát prohrál a jeho forma je opravdu hodně nevyrovnaná. Jednou dokáže nasypat čtyři branky v lokálním derby Realu Sociedad, aby mu pak následně hned v dalším kole oplatila stejnou měrou Barcelona. Minulé kolo svěřenci trenéra Marcelina taky nezvládli, protože prohráli nejtěsnějším možným rozdílem s Realem Betis.

A to je hodně bolelo, protože právě Betis patří k týmům, které si na poháry dělají zálusk a které mají na Athletic velký náskok. Jistou naději berou hráči baskického velikána aspoň z toho, že doma se jim proti Getafe docela daří. Prohráli tu dva duely za posledních 12 let, což není špatná bilance.

Výsledek ale lze tipovat jen stěží. Getafe prožívalo dlouho hodně smolnou sezonu a chvílemi obývalo i nejnižší dvě pozice. Od nového roku ale prohrálo jen ve třech duelech z deseti a výrazně si polepšilo. Momentálně mu patří solidní patnáctá pozice s náskokem čtyř bodů na sestupové pásmo.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Yeray, Yuri - Berenguer, Vencedor, Zarraga, Muniain - R. García, I. Williams
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Dakonam, Mitrović, Cuenca, Olivera - Aleñá, Arambarri, Maksimović - Mayoral, Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.48 - 6.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid28206259:2166
2.Sevilla FC281511240:1956
3.FC Barcelona27149452:2951
4.Atlético Madrid28156752:3651
5.Real Betis28154950:3549
6.Real Sociedad28138729:2947
7.Villarreal CF28129748:2645
8.Athletic Bilbao281010832:2740
9.Valencia CF28910941:4337
10.Celta Vigo28981133:3235
11.CA Osasuna28981126:3535
12.Espanyol Barcelona28891134:4133
13.Rayo Vallecano27951329:3332
14.Elche CF28881230:3932
15.Getafe CF286101226:3228
16.RCD Mallorca28681426:4826
17.Granada CF285101328:4425
18.Cádiz CF284121224:4124
19.Deportivo Alavés28571621:4522
20.Levante UD283101530:5519

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (638)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele