LaLiga - preview 28. kola: Real Madrid a deset bodů?

11.03.2022, 09:45, aktualizováno 14.03.2022, 08:21
Previews
Marco Asensio (© AFP)
Real Madrid může v pondělí večer udělat další krok směrem k zisku mistrovského titulu. Sevilla v neděli jenom remizovala s Rayem a náskok Bílého baletu může činit deset bodů, stačí vyhrát na Mallorce...
RCD Mallorca - Real Madrid  (pondělí 21:00)
Víkendové zaváhání Sevilly dává Realu Madrid obrovskou šanci odskočit už na rozdíl deseti bodů. Bílý balet se v pondělní dohrávce představí na Baleárech a očekává se jeho vítězství.

Real Madrid zažívá pod vedením Carla Ancelottiho povedené období. Zdá se, že v LaLize nemá konkurenci a naděje si může dělat i v Lize mistrů, kde čerstvě zvládl postoupit do čtvrtfinále na úkor francouzského Paris Saint-Germain. Jeden z nejúspěšnějších klubů na světě tak zůstává ve hře o obě hlavní trofeje.

Ancelottiho tým dokázal před týdnem rozstřílet Real Sociedad 4:1 a vyhrál třetí ligový zápas v řadě. Celkově už letos dokázal vyhrát devatenáct zápasů LaLigy, což je suverénně nejvíce ze všech účastníků. "Máme dobrý pocit, protože dynamika týmu je dobrá. Stále se vezeme na pozitivní vlně a navíc jsou všichni hráči k dispozici. Jsou zde všechny ingredience k tomu, abychom s Mallorcou, která se vydá ze všeho a bude bojovat za svůj cíl, odehráli dobrý zápas," prohlásil před zápasem Carlo Ancelotti.

Co se týče Mallorcy, ta je na tom o poznání hůře. V lize nevyhrála od poloviny února a spadla v tabulce až na šestnácté místo. Mallorca se tak nebezpečně přiblížila sestupovým příčkám a rozhodně nemá vyhráno. Osmnáctý Cádiz je vzdálený pouhé dva body, což dostává Bermellones pod tlak. Ostrované sehráli v minulém kole zajímavou přestřelku se Celtou Vigo, nicméně po výsledku 3:4 prohráli.

Mallorca má s Realem sice horší bilanci, ale několikrát ho už dokázala porazit či minimálně potrápit. Před dvěma lety se tak stalo naposledy a pod senzační výhru 1:0 se jedinou brankou podepsal Lago Júnior. Letos se oba celky potkaly v září a pro Bermellones to nebylo hezké setkání. Real Madrid zvítězil na Santiago Bernabéu vysoko 6:1.

Trenér Garcia se musí vypořádat s absencemi Manola Reiny, Rodriga Battaglii, Dominika Greifa a Iniga Ruize de Galarreta. Real Madrid je v kompletní, ale dá se očekávat, že Carlo Ancelotti sáhne k některým změnám z důvodu odpočinku.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rico - Maffeo, Valjent, Raillo, Costa - Sevilla, Baba - Kubo, Angel, D Rodriguez - Muriqi
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Camavinga, Casemiro, Modrić - Asensio, Benzema, Vinicius
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.70 - 4.52 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rayo Vallecano - Sevilla FC  (neděle 14:00)
Sevilla zvládla úvodní poločas souboje s West Hamem, ale na odpočinek po účinkování v pohárech moc času nemá. Stíhací jízda za prvním Realem Madrid ji žene do Vallecana, kde na ni čeká odhodlané Rayo. A to bude spoléhat právě na možnou únavu slavnějšího soupeře.

Na nic moc jiného totiž Rayo spoléhat nemůže. Jeho forma je oproti úvodu sezony naprosto tragická. Pokud jsme po podzimní části mohli o Rayu mluvit jako příjemném překvapení a skládali jsme hold trenérskému umění kouče Andoniho Iraoly, tak poslední týdny jsou ve znamení totálního úpadku.

Rayo se po sérii negativních výsledků dostalo daleko od pohárů i od první poloviny tabulky. V rámci LaLigy prohrálo už šest posledních duelů v řadě a doby, kdy strašilo progresivním, aktivním fotbalem, se zdají být dávno pryč. Rayo v těchto šesti nepovedených utkáních dokázalo dát jen jedinou branku a samo jich naopak dostalo hned 11! Zatím nemusí řešit bezprostřední hrozbu pádu do druhé ligy, protože na sestup má náskok relativně pohodlných sedmi bodů, ale musí se brzy probrat.

A proti Seville to dost možná nepůjde. Vzájemné duely jasně ukazují, že Sevilla si z Raya udělala spíš svého osobního mazlíčka, protože jen za posledních pět duelů má úchvatnou bilanci 17:6! Rayo svého soka naposledy dokázalo porazit v 18. kole sezony 2011/2012 a od té doby jsou tyto střety spíš jednostrannou událostí.

Mírnou naději nabízí Iraolovým hochům domácí prostředí, kde prohráli jen tři duely z třinácti a jsou na domácí půdě šestým nejlepším týmem v lize. Tentokrát Rayo postrádá dvojice Palazón - García kvůli karetnímu trestu a zraněného Merquelanze.

Seville zase chybí zranění Rekik, Lamela, Montiel, Suso, Fernando, Diego Carlos a Gómez, zatímco Joan Jordán bude na hřišti chybět kvůli kartám. Absence ale jinak Sevillu nezastavují. Dál postupuje jak v Evropské lize, kde těsně porazila West Ham, tak i v LaLize. Zvládla klíčové derby s Realem Betis a minule si vzala bod z utkání proti Deportivu Alavés. Její ztráta na čelo v tuto chvíli činí osm bodů.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Zidane - Balliu, M. Suárez, Maras, F. García - Ciss, Valentin - Bebe, Comesaña, Trejo - Guardiola
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Koundé, Gudelj, Acuña - Delaney, Torres - Corona, Ocampos, Martial - En-Nesyri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.08 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Athletic Bilbao  (neděle 16:15)
S výpadkem formy se potýká Real Betis a pád z třetího místa na pátou příčku je toho přímým důsledkem. Nedařilo se ani v Evropské lize a trenér Manuel Pellegrini bude mít plné ruce práci připravit své svěřence na duel s Athleticem. Baskové oživili naděje na evropské poháry a v Andalusii chtějí získat body.

Sen o Lize mistrů dostává na straně Betisu vážné trhliny. Přímé porážky se Sevillou a Atléticem Madrid zapříčinily pád mimo pozice zaručující Ligu mistrů a na prahu vyřazení je Betis i z Evropské ligy, kde prohrál domácí zápas s Eintrachtem Frankfurt 1:2.

Situace Verdiblancos se sice zhoršila, ale nic ztraceno není. Na čtvrtou příčku ztrácejí jen dva body, byť Barcelona má o jedno odehrané utkání méně. Andalusany čeká v nedělí klíčový duel s Athleticem, který potřebuje zvládnout. Není sice rozhodující, ale může skutečně napovědět jak její snahy o milionářskou soutěž dopadnou. Do konce LaLigy zbývá odehrát ještě jedenáct kol a nechat si utéct Atlético nebo Barcelonu by mohlo být v konečném zúčtování klíčové.

V lepší formě je Athletic, i když venku se mu poslední dobou tolik nedaří. Athletic před týdnem porazil Levante 3:1 a z osmého místa pokukuje po evropských pohárech. Ty zůstávají pro Marcelina nadále hlavním cílem a souboj s Betisem by je k cíli mohl přiblížit. "Je to tým, který prožívá skvělou sezonu. Dokazují to jeho výsledky i úroveň. Má jednoho z nejlepších střelců LaLigy, dobré hráče a fenomenální herní dynamiku. Ztíží nám to, ale jedeme tam s cílem zvítězit," prohlásil na stránkách klubu kouč Marcelino.

O tom, že Betis nečeká snadná práce, hovoří i vzájemná bilance. Athletic v ní dominuje a v uplynulých pěti letech prohrál s Betisem jen jednou, v prosinci 2017!

Pellegrinimu budou scházet čtyři hráči. Jedná se o Martína Montoyu, Álexe Morena, Hectóra Bellerína a Víctora Camarasu. Kádr Athleticu je v lepším stavu a pouze u Iňiga Martíneze je start nepravděpodobný.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Bartra, Gonzalez, Miranda - Carvalho, Rodriguez - Fékir, Canales, Juanmi - Iglesias
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Vivian, Alvarez, Berchiche - Berenguer, Vencedor, Vesga, Muniain - Sancet, Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.33 - 3.03
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Deportivo Alavés  (neděle 18:30)
Naděje Realu Sociedad na umístění mezi čtyřmi nejlepšími týmy a tedy na Ligu mistrů dostaly pořádně zabrat v minulém kole, na které budou Baskové chtít zapomenout. Podařit by se jim to mohlo v domácím utkání proti Deportivu Alavés.

La Real dlouho spřádal plány na první čtyřku a dlouho mu to vycházelo, i přesto, že jeho forma je minimálně v tomto roce hodně kolísavá a nestálá. Když ze sedmadvaceti utkání vyhrajete jen 12, tak si prostě naděje na lepší umístění moc plánovat nemůžete. Jenže kupodivu se La Real i s touhle bilancí drží velmi blízko. Ve skutečnosti ho od čtvrtého místa dělí jen čtyři body!

Poté, co La Real vypadl z Evropské ligy, protože nestačil na Lipsko poháněné Red Bullem, se mohl soustředit jen na ligu. A dobře udělal, neboť v nadcházejících dvou duelech vyhrál a ještě zvládl neinkasovat. Jenže minulé kolo ho zase trochu vrátilo na zem. Na Santiago Bernabéu totiž od Realu schytal nemilosrdně čtyři góly a vrátil se domů s výpraskem.

Nicméně trochu optimismu mu do žil vlije domácí prostředí, kde speciálně Deportivo Alavés vůbec hrát neumí. Vyhrálo tu jen dvakrát za posledních dvacet let a ani teď to nevypadá na změnu k lepšímu. Jediné vítězství z posledních deseti ligových kol ukazuje, že Depor bude mít opět problémy spíš se záchranou. To potvrzuje i současná předposlední příčka, přičemž na příčky záchrany chybí svěřencům trenéra Mendilibara tři body.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Zubeldia, Elustondo, Normand, Rico - Silva, Merino, Illarramendi - Januzaj, Isak, Oyarzabal
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Tenaglia, Laguardia, Lejeune, Duarte - Méndez, Escalante, Pons, Loum, Rioja - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.76 - 6.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - CA Osasuna  (neděle 21:00)
Už na dvanáct ligových zápasů může natáhnout sérii neporazitelnosti Barcelona. Katalánský obr vyzve v neděli večer na Camp Nou Osasunu, se kterou v prvním zápase senzačně ztratil. Barcelona usiluje o udržení postavení v první čtyřce, které je pro ní naprosto klíčové.

Barcelona si v uplynulých týdnech upevnila pozici v první čtyřce a v solidní formě hodlá pokračovat i proti Osasuně. Xaviho tým už v rámci LaLigy neprohrál jedenáct zápasů v řadě a před nedělním duelem je v pozici velkého favorita.

Ve čtvrtek se Katalánci představili vlastnímu publiku v zápase Evropské ligy proti Galatasarayi Istanbul a za devadesát minut branka nepadla. Konečný výsledek 0:0 je pro turecký celek velkým úspěchem a dává mu více nadějí na postup do další fáze. Pokud bude chtít Barcelona postoupit, bude muset v turecké metropoli zvítězit a to jí staví do nekomfortní situace. "Pokud hrajete doma, není to dobrý výsledek. Ve druhém poločase jsme byli o něco lepší, ale když snížíte intenzitu, snížíte všechno. Do Istanbulu pojedeme hrát jako tomu bylo v Neapoli," prohlásil po zápase Xavi.

Osasuna sice není favoritem, ale její poslední výsledek varuje. Výhra 1:0 nad Villarrealem posílila sebevědomí týmu a nesmíme také zapomínat na domácí výsledek proti Barceloně (2:2). Jinými slovy Osasuna rozhodně není bez šance, byť na Camp Nou to má každý soupeř nesmírně obtížné. Do karet hraje hostům i současné postavení v tabulce. Osasuna je daleko vzdálená záchranářským bojům, takže v Katalánsku může hrát uvolněně.

Osasuna senzačně dobyla Camp Nou před dvěma lety a šlo tam o její jedinou výhru za posledních deset let. Bylo již řečeno, že v prosinci loňského roku skončil vzájemný duel remízou 2:2, ale tehdy si Barcelona nacházela v jiném rozpoložení, pod vedením jiného trenéra.

Xavi nebude moci počítat se zraněnými Baldém, Fatim, Umtitim i Sergim Robertem. Karetní trest si odpykává Nico González a po zápase Evropské ligy se dají očekávat nějaké změny v sestavě. Osasuna zase bude bez služeb Jesuse Aresa a Ezequiela Ávily.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alves, Araujo, Pique, Alba - Pedri, Busquets, F de Jong - Dembele, Aubameyang, Torres
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, D Garcia, Cruz, M Sanchez - J Martinez, Torro, Moncayola, R Garcia - Kike, Budimir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.50 - 11.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Espanyol Barcelona  (sobota 14:00)
Levante se v sobotu odpoledne zapojí do programu 28. kola LaLigy s vědomím, že se jeho čas na záchranu hodně rychle krátí. Poslední tým tabulky doufá, že naváže na úspěšný únor proti Espanyolu, kterému se zatím moc nedaří.

Celek z Valencie vítá Espanyol a chce navázat na minulý měsíc. V únoru se totiž naděje na záchranu Levante dost zvedly, když dokázalo z minulých pěti ligových duelů posbírat už sedm bodů, což je zatím jeho suverénně nejlepší výkon v několika utkáních po sobě za celou soutěž. Jen aby nebylo příliš pozdě na zlepšení, neboť v tuhle chvíli má nad sebou všech 19 zbylých mužstev. Doufat může aspoň v to, že hraje doma, protože z Estadi Ciutat de València si Espanyol odvezl výhru jen dvakrát za nové tisíciletí.

Espanyolu se sice minule konečně povedlo vyhrát, když si s čistým kontem poradil s Getafe, ale jinak to v podání katalánského týmu není žádná hitparáda. Hosté totiž z předchozích devíti ligových klání prohráli pětkrát. Po sérii neúspěchů klesli až na současnou 12. příčku s tím, že třinácté Rayo má ještě zápas k dobru.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Rober, Duarte, Caceres - Miramon, Melero, Pepelu, Son - De Frutos, Marti, Bardhi
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. López - Gil, Calero, Cabrera, Pedrosa - Herrera, Bare - Puado, Darder, Vilhena - De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.43 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - Elche CF  (sobota 16:15)
Sobotní odpoledne vypustí do hry Granadu s Elche a pro domácí tým to bude velká šance, jak se dostat dál od sestupového pásma. Elche totiž drží náskok jen čtyř bodů a navíc se mu v poslední době vůbec nedaří.

Granada těží jako málokdy z domácího prostředí. Cesta na Estadio Nuevo Los Cármenes je totiž pro Elche skoro až zakletá. Za posledních 10 let Elche neregistruje v městě Maurů ani jednu výhru! Celkově se Elche povedlo vyhrát jen jediné duel ze čtrnácti soutěžních utkání s Granadou.

Současná Granada na tom ale není moc dobře. Od konce ledna totiž nevyhrála jediný duel a šest ze sedmi posledních utkání prohrála. To ji nevyhnutelně vrátilo až na sedmnácté místo s náskokem jen jednoho bodu na pásmo sestupu. Minule si Granada neporadila s Valencií a dostala od ní tři branky. Obrana je obecně velká slabina Granady, protože s třiačtyřiceti inkasovanými góly je to čtvrtá nejhorší defenziva ligy.

Elche půjde do hry s pocitem ukřivděnému týmu, kterému bylo hodně ublíženo. Aspoň to tak subjektivně vnímají hráči a činovníci klubu po posledním duelu s Barcelonou. V něm se podle nich sudí dopustil několika očividných chyb a evidentně pískal ve prospěch katalánského giganta. Buď jak buď to ale znamenalo druhou porážku Elche v řadě a sesun na 14. místo.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Diaz, Sanchez, Torrente - Puertas, Ruiz, Milla, Neva - Collado, Suárez, Machis
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Barragan, Roco, Bigas, Mojica - Morente, Mascarell, Guti, Fidel - Milla, Boyé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.14 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Celta Vigo  (sobota 18:30)
Celta Vigo se díky vítězství v minulém kole konečně dostala do elitní desítky a chce se tam udržet co možná nejdéle. Jenže v sobotu navečer ji čeká těžký výjezd do Villarrealu, který se pomalu chystá na bitvu Ligy mistrů s Juventusem.

V tom je vlastně jedna z nadějí Celty - že se domácí Villarreal bude spíš soustředit na nadcházející utkání v prestižní soutěži a třeba tomu přizpůsobí sestavu. Když jde o tak moc, jako postup do další fáze milionářské soutěže, tak to z hlavy jako hráč tak úplně nevyženete. Jinak ale Celta nemá zas tak moc na co spoléhat. Forma jejího soka i jeho kvality ji staví do jasné role outsidera.

"Žlutá ponorka" sice v minulém kole LaLigy nestačila na Osasunu a trochu překvapivě s ní prohrála o jednu branku, ale předtím táhla sérii pěti ligových duelů bez porážky, přičemž čtyři z nich vyhrála. Takže i když se brzy postaví Juventusu, tak bude do ligového duelu chtít dát maximum a půjde do něj s velkým sebevědomím.

To ostatně podporují slova trenéra Unaie Emeryho. "Je pravda, že se moc těšíme na utkání s Juventusem a nemůžeme se dočkat, až se popereme o šanci postoupit. Ale znovu opakuji, že myslet na toto utkání začneme až v momentě, kdy skončí zápas s Celtou. Nehodlám nijak kalkulovat ohledně sestavy, do každého zápasu musíme jít naplno. To je přístup, jaký nám může pomoct sbírat body."

Jedna věc někdejšího trenéra Arsenalu těšit rozhodně nemůže, pokud jde o zápasy s Celtou. A to je domácí forma. Protože Villarreal vyhrál soutěžní utkání s Celtou na Estadio de la Cerámica naposledy v roce 2018! Celtě se naopak povedlo z posledních dvou návštěv Villarrealu vytěžit šest bodů, což je více než slušný výkon.

Tentokrát ale Celta není zrovna ve formě. Dostala se sice na desáté místo v tabulce, ale celkově se prezentuje nevyrovnanými výkony. Potvrzují to jak jen dvě výhry z pěti posledních utkání, tak i střelecká forma. Jednou je Celta schopná nasázet čtyři branky za zápas, ale předtím se zmůže na jediný zásah ve třech duelech. Kterou tvář ukáže Villarrealu tentokrát?
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Aurier, Albiol, P. Torres, Estupiñán - Chukwueze, Parejo, Capoué, M. Gómez - Danjuma, Dia
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Vazquez, Aidoo, Araujo, Galán - B. Méndez, Beltrán, D. Suárez, Cervi - Aspas, Galhardo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.17 - 5.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Valencia CF  (sobota 21:00)
Valencia se v poslední době vzmáhá a ještě tak úplně nevzdává boj o poháry. Musí ale v dobrých výkonech pokračovat a další šanci k tomu bude mít v sobotu večer. Podívá se na Coliseum Alfonso Perez do Getafe.

Celek z předměstí Madridu má o motivaci postaráno, protože stále rozhodně není zachráněn a čeká ho ještě dlouhá cesta. A to i přes výrazně zlepšené výkony, které předvádí v nedávné době. Zejména první týdny nového roku (jediná porážka v úvodních pěti ligových duelech) mu vnesly do kabiny větší pohodu a sebevědomí. Od půlky února se ale Getafe zase vrátilo do starých kolejí. Ačkoli jeho útok nezpomalil a dal devět branek v pěti minulých kolech, obrana mu dělá starosti.

Tým vedený koučem Quiquem Sánchezem Floresem (oba trenéři se postaví proti svým bývalým týmům) udržel čisté konto za těch pět duelů jen v jednom případě, což pro něj není zrovna obvyklé. Getafe totiž za celou sezonu dostalo o 11 branek méně než Valencia! Tentokrát se navíc bude opírat o domácí prostředí, v němž mu to právě proti Valencii jde.

Od doby, kdy tohle utkání vyhrál naposledy nějaký hostující tým, uplynuly totiž už téměř čtyři roky. Getafe nyní navíc nepostrádá téměř nikoho, naopak se mu do hry vrací Aleñá, Suárez nebo Cuenca. Valencia bude mít mnohem větší potíže, protože se nemůže opřít o Mamardašviliho, Lata, Cillessena, Diakhabyho nebo Gayu.

Těch absencí má trenér Bordalás už požehnaně, ale ani to nebrání jeho týmu vyhrávat. Los Che vyhráli už tři poslední soutěžní duely a ve dvou z nich nedostali ani jednu branku, což je pro ně příjemná změna. Pořád jim to ale nestačí na lepší než deváté místo.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Dakonam, Mitrović, Cabaco - Suarez, Aleñá, Maksimović, Rodriguez, Olivera - Ünal, Mayoral
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Domenech - Foulquier, Alderete, Guillamon, Vazquez - Musah, Moriba, Soler - Guedes, Duro, André
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 2.96 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Cádiz CF  (pátek 21:00)
Atlético ještě vůbec nevzdává boj o nejvyšší příčky a pokud by pokračovalo v nastoleném trendu z posledních dní, mohlo by ještě výrazně promluvit do mistrovských oslav. Už v pátek večer totiž dostane šanci uhrát další tři body a čtvrtou výhru v řadě.

Colchoneros v posledních týdnech našli svou ztracenou formu a tým, který se zdál být téměř polomrtvý, ožil. Z mistrovského titulu zřejmě už nic nebude, ale Colchoneros se nevzdávají. V duchu svých tradic a své DNA opět bojují do samotného konce. A jejich forma straší oponenty v čele s Barcelonou nebo oběma sevillskými kluby.

Tým vedený koučem Simeonem totiž minulá tři kola LaLigy vyhrál a vždy přesvědčivě. Ve všech třech duelech dal minimálně dvě branky a ve dvou případech se mu povedlo udržet čisté konto. Naposledy zvládl klíčový duel právě s Realem Betis, s nímž si rád vyměnil místenky. Momentálně tedy straší primárně Barcelonu, od níž ho dělí jen horší skóre. Trenér Simeone ale zdaleka není spokojen.

"Pořád jsme hodně daleko od formy z minulého roku. Jsme mistři, chtěli bychom titul obhájit, ale v současné situaci je ta šance nižší. Dílem je to skvělým Realem, ale především špatným podzimem z naší strany. Pořád ještě děláme v zápasech chyby, které by se nám mohly vymstít. Takže budeme dál pracovat na maximum a podávat co nejlepší výkony. Na co to na konci sezony bude stačit, to teprve uvidíme."

Proti Cádizu nebudou Colchoneros moci využít služeb hned několika hráčů. Mimo hru jsou Hermoso, Vršaljko, Lemar, Correa, Savić nebo Cunha s Wassem a Kokem. Hostující Cádiz zdaleka takové problémy nemá, i když i jemu schází Negredo, Alcaraz, Alejo a Fede.

Svěřenci trenéra Gonzáleze sice ve čtyřech posledních kolech neprohráli a v minulém se jim dokonce povedlo porazit Rayo Vallecano, ale stále jim to nestačí na únik z pásma sestupu. Momentálně jim patří 18. místo. K dobru jim ale slouží to, že už třikrát z těch čtyř utkání nedostali gól. S Atléticem ale už 33 let pravidelně body ztrácí.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Llorente, Felipe, Giménez, Reinildo - Carrasco, Serrano, Herrera, De Paul - Griezmann, Felix
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Hernandez, Chust, Espino - Sobrino, Alex, Jonsson, Idrissi - Lozano, Pérez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.78 - 10.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid27196256:2163
2.Sevilla FC271510239:1855
3.FC Barcelona26139448:2948
4.Atlético Madrid27146750:3548
5.Real Betis27144949:3546
6.Real Sociedad27128728:2944
7.Villarreal CF27119747:2642
8.Athletic Bilbao271010732:2640
9.Valencia CF2799941:4336
10.Celta Vigo27981033:3135
11.CA Osasuna27981026:3135
12.Espanyol Barcelona27881133:4032
13.Rayo Vallecano26941328:3231
14.Elche CF27781229:3929
15.Getafe CF27691226:3227
16.RCD Mallorca27681326:4526
17.Granada CF275101228:4325
18.Cádiz CF274121123:3924
19.Deportivo Alavés27571521:4422
20.Levante UD27391529:5418

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (147)

Přidat komentář
zasranej malíř

OT: Můžu poprosit o vyplnění dotazníku? Děkuji

https://forms.gle/QerxpxCbPexa8jxL9

Reagovat
Tony Stark

Vyplnené

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappe hotovo. Podle vsechno nam podepsal uz 30. ledna.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

S hracema, ktery maji 6 mesicu do konce smlouvy jednat muzes.

Reagovat
Xavi

Ok.

Reagovat
2miguel1

Podla mna to určite tak bolo, že po Silvestri zavolal Perez Mbappemu, že počuj Kilian, nechces ist do Realu Madrid? Kilian, že kokos to je super, to by bolo docela mega, podpiseme zmluvu cez tyzden? Poviem šejkovi rano po treningu, že idem do Realu

Reagovat
r3

Podla teba chodi Xavi za Haalandom do Dortmundu na spolocnu kavicku a riesia jeho prestup a absolutne nic na tom nie je, ale kludne pridaj este nejaku vtipnu prihodu

Reagovat
Raul=Real

25 v cistom a 80mega bonus?

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
blaugrana

dnes snad vykon o 100 percent lepsi ako proti Gala...prianie za zostavu ...Steven, Dani, Ara, Pikac, Alba, Gavi, Bus, Pedri, Dembele, Auba a Depay

Reagovat
Juan Román Riquelme
Reagovat
el Principito

stejně jsme ho nechtěli

Reagovat
Switchback

furt zraněnej, jsem zvědavej jak mu ta anglie sedne

Reagovat
Juan Román Riquelme

Nikdy jsem tem velkohubym vyhlasenim od Laportu nerozumel. Jediny vysvetleni je, ze potreboval na cas uklidnit culés, at se Barca dostane do svungu….co se dostala a nyni je cas uvest veci na pravou miru a dat najevo, ze cely cas to byl “vendehumo”…

Reagovat
Visca el barca

A nebo nechce zvyšovat nabídku.

Reagovat
Juan Román Riquelme

A Erling bude hrat za City…

Reagovat
Visca el barca

Velká chyba. On potřebuje udělat hvězdu. Ještě v lednu se kasal, jak bude Barca velkým hráčem na trhu. Trochu jeho vyjádřením nerozumím.

Reagovat
Kluivert9

Takových článků a vyjádření ještě do léta bude...

Reagovat
drussbarb

Je to prostě politik. Barcelona je ráda, že je ráda a na další megapřestupy pár let prostě mít nebude. Stále myslím, že Haaland půjde do Realu

Reagovat
Visca el barca

Prachy na léto jsou. Už jen Spotify, Barca Studios a CVC musí hodit randál. Plus ušetřené platy. Spíš si myslím, že se bojí, že skončí v City a dělá si alibi.

Reagovat
LAM

Studios může bejt 350 a CVC 270.To by samozřejmě vše vyřešilo, ale je otázka jestli hned začít dělat zase přestupy za 100 míčů.

Reagovat
drussbarb

Jenže to není jen o částce za přestup a dalších poplatků, ale taky o tom, že celý tým si sice snížil platy; ale příchodem Haalanda se spirála zase ukrutně roztočí.

Reagovat
smazaný uživatel

A není lepší hrát jako tým, než tam mít pokémony, kteří nepůjdou posadit, i kdyby hráli potom sebehůř? Raději mít borce co se budou pořád snažit o místo v týmu než toto

Reagovat
Gazdo

Reagovat
drussbarb

Reagovat
king23

A proč by "pokémoni" nešli posadit? Máš pocit, že takový Hazard pravidelně hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

To je jiný případ

Reagovat
king23

v čem?

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard se vyřadil ze sestavy svým nekonečným zraněním. Už s ním přestalo počítat.

Ale Suarez, Griezmann apod. byli neposaditelní.

Reagovat
king23

To je pravda no. Ale když se nad tím tak zamyslím, tak v případě Realu to bylo skoro vždycky zranění co způsobilo, že hvězdný hráč neuspěl. Nebo mělo aspoň velký vliv. Ať už se bavíme o Kaká, Baleovi v pozdnější části jeho angažmá nebo teď Hazard.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
valloire

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen; Alves, Pique, Eric, Alba; Busquets, Pedri, Gavi; Dembélé, Ferran, Aubameyang.

Reagovat
roman1978

Výborná

Přesně tak jsem si to dneska přál.

Reagovat
LAM

Očekávaná.Araujo má 4 žlutý a Dembele se s Adamou točí. Jediný šetření v podobě De jonga, tak snad Gavi předvede kvalitní výkon. Poslední dobou nehrál tolik.

Jinak hraje opět Alba, tak snad v létě přivedeme mimo stopera i LB, protože tam potřebuje pořádnou dvojku.

Reagovat
smazaný uživatel

a je tam

Reagovat
bartlu

Dembele naprosto uzasne

Reagovat
Rattlesnake

dembouz rýsuje

Reagovat
roman1978

Jsem to říkal, že se Feran rozstrili pome na hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

krásně Dembaaa

Reagovat
Jordi Alba

Hodně solidní dnes.

Reagovat
roman1978

Bembele by ale fakt mohl zůstat

Reagovat
el Principito

Reagovat
Gazdo

Nj ale musi uznat chybu a pristupit on na nizsi plat. Nie ze sa mi budeme snazit o predlzenie lebo ma formu a dame mu co chce. Mne to tak pride ze cim dlhsie to trva tym sa vyjednavacia poziciia zlepsuje pre Barcelonu lebo sa zistilo ze o Dembeleho s jeho platom zas tak vela klubov nestoji ako si mozno myslel. A ocividne si futbal momentalne uziva comu verim ze prispieva jak Auba tak Dani ktori do kabiny su proste ludia co chces

Reagovat
smazaný uživatel

zbytočne polemizujete, bembele uz ma dohodnutý kontrakt priamo to povedal Laporta a nepriamo naznacil jeho agent ze Barca je uzavretá.

otázka je len s kým sa teda dohodol, lebo doteraz som bol že je to chelski.

Reagovat
Jordi Alba

Moc bych se nedivil, kdyby mu to PSG v pohodě dalo, navíc by hrál doma..

Reagovat
Gazdo

Kludne tam by zapadol. Ja vravim jeho predlzit iba za podmienok jeho pokania inak nie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rattlesnake

stejně toho norskýho hejska nechceme. čily dejte ty prachy dembelému

Reagovat
smazaný uživatel

Dembouz šílí

Reagovat
REPLIKATOR

Barca > Real

Reagovat
Rattlesnake

voda je mokrá.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
roman1978

Nebe je modré

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tebe je spíš voda suchá

Reagovat
CHONG

51 > 63

EL > LM

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dani posolil

Reagovat
roman1978

Tenkrát, před Manitou, jsme taky rozbili Osasunu, ne? Takže pome osmičku.

Reagovat
2miguel1

Jo

Reagovat
REPLIKATOR

Osasuna: Stop invasion

Reagovat
LAM

Velký překvapení.Osasuna je v lize jedna z nejlepších venku, takže paráda a dnešní výkon opět baví.Xaviho práci opravdu nejde obdivovat.

Tohle trio je to nejlepší co tam může hrát a Ferran ukazuje co už říkám dlouho-má skvělej pohyb a výběr místa, takže ideální hráč pro nás. Tak snad nepolevíme a budeme hrát dál stejně dobře.

Reagovat
Rattlesnake

nejde obdivovat nebo nejde neobdivovat

Reagovat
LAM

Reagovat
smazaný uživatel

Xaviho práci opravdu nejde obdivovat.

Proč ne?

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně pohodový poločas, obě křídla dnes šlapou jako hodinky, k tomu Bus a Pedri ve formě, dobře se na to kouká

Reagovat
Rattlesnake

wtf Feri za pamlonu?

Reagovat
Rattlesnake

*pamplonu

Reagovat
ADM

Garcia je snád najhorší stoper v Španielsku

Reagovat
Kluivert9

Kterej?

Reagovat
ADM

Náš

Reagovat
patas92

Reagovat
ADM

No teda aj pri tých pár situáciach dnes mi pripadal úplne mimo ked sa mal rozhodnúť či vybehnúť alebo zostať

Reagovat
patas92

wtf Však tam dneska neudělal nic špatně

Reagovat
Visca el barca

Asi tak no

Reagovat
Jordi Alba

Hrál docela dobře, ale jednou tam proběhl dopředu nebo zkameněl nebo nevím co tam vymýšlel a pak hráč Osasuny mohl běžet 1v1.

Reagovat
ADM

presne tieto momenty som mal na mysli, ze napriek tomu že tam nemal moc práce tak pri každom pohybe vyzerá neisto.

Reagovat
Kluivert9

To tam nemůže dát aspoň místo Pedriho Puiga?

Reagovat
roman1978

Muze

Reagovat
Kluivert9

Mohl klidně už dřív.

Reagovat
roman1978

Rickyyyyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

PUIG MRDÁÁÁ

Reagovat
ADM

Pedri dnes absolútna masterclass

Reagovat
roman1978

No, já bych uvítal víc prunikovek

Reagovat
Rattlesnake

co to má Baumax na hlavě za komedii tyve

Reagovat
roman1978

Baumax je

Reagovat
smazaný uživatel

Big Braith is back

Reagovat
Lemiux66

Na ty Gaviho tkanicky si nikdy nezvyknu.

Reagovat
LAM

Já se osobně divím, že si už nedal několikrát přes držku

Reagovat
Gazdo

Katastrofa

Reagovat
Lifted

Ač fanda konkurence, jsem rád, že se Barce zase začíná dařit. Xavi

Reagovat
roman1978

Ale stejně je divné, že Barca kopala penaltu a madristi nic. A to je týden před elklasikem.

Asi stárnem.

Reagovat
Mishko

alebo už len proste nikoho, koho zaujíma boj o titul a LM, nezaujímate

Reagovat
Ed_Hazard

Dnes by to chcelo prerotovat trocha ( ). Konecne by sa zisli minuty aj pre Cebu a Hazarda. Mallorca snad nebude pre nas velky problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta zavorka sedi.

Reagovat
Ed_Hazard

Courtois; Lucas Vazquez, Nacho, Alaba, Mendy; Valverde, Casemiro, Kroos; Rodrygo, Benzema, Vinicius.

( )

Reagovat
Visca el barca

Kľúčová veta z článku: Takéto zníženie limitu je zapríčinené tým, že zahŕňa stratu vo výške takmer pol miliardy eur z predchádzajúceho ročníka.

S reštrukturalizáciou dlhu a slušnými zdrojmi príjmov by som platový strop na budúcu sezónu odhadol niekde okolo 300 miliónov, možno viac.

Nemyslím si teda, že platový strop bude problém. Dembele a Roberto asi obaja odchádzajú, Umtitiho plat išiel rapídne dole, dúfajme, že sa podarí odchod Coutinha a Griezmanna, sú vyššie príjmy z predaja lístkov, a mnoho ďalších vecí. V EL musíme ísť čo najďalej, byť jednoznačne v Top 4 a malo by to byť v suchu. Laporta s Alemanym vedia, čo robia. Se divim, že toto nevíš.

Reagovat
Billy McClane

Tak to pozooor. Oni chcu aby to tak vyzeralo, ale skutocnost je ina.

Reagovat
valloire

Ronaldo v Anglii 24-12, Messi ve Francii 18-2 Jak není v Barceloněje mizernej až hrůza. Prej GOAT. Ani hovno.

Reagovat
ACSeRw!n

ale myslim, ze vsem soudnym lidem to muselo bejt jasny.. Messi oproti Ronaldovi proste odejde fyzick driv a karieru budu asi muset i driv ukoncit.. mel jit nekam do MLS nebo Arabie a ne se takhle na stary kolena ztrapnovat

Reagovat
valloire

a je o 2 roky mladší

Reagovat
Jordi Alba

A já myslel, že s těma kozama to máme už vyjasněný.

Reagovat
Billy McClane

No, hlavne sme si teda vyjasnili to ako to bude s Messim v inom klube ako je Barcelona

Reagovat
Jordi Alba

No my dva jsme si to navzájem asi zrovna nevyjasnili, ale najdi si tu diskuzi s těma kozama, dost jasně tam bylo řečeno, že Leo klub nezměnil, ale ukončil kariéru.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Ten komentátor na Nova sportu je úplný slovenský Slepička.

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca do útoku!

Reagovat
CHONG

Z Vincka se stává tak trochu kokot

Reagovat
Ed_Hazard

Chýba mu pokora, ktorú má naopak Rodrygo. Mal by začať ludniť hormóny.

Reagovat
Kokesh

Ty emoce jsou na něm úplně to nejlepší.

Reagovat
fRRR

Reagovat
el Principito

stoupla mu sláva do hlavy

Reagovat
Kokesh

No na něho to byl opět zákrok na červenou.

Je Brazilec, přihrává a většinu času je lidem pro smích. Ale co se na něj některý zákroky nepiskaji, z toho fakt nemůžu...

Reagovat
Ed_Hazard

Ten zákrok mal byť bez debaty faul. Či na červenú to neviem. Druhá vec je, že by sa mal naučiť takéto veci zvládať v hlave. On je už pravidelne tak premotivovaný, že je schopný sa ísť pobiť s protihráčom v prvej minúte zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

https://i.imgur.com/LOcoAFV.jpeg

Kolikama primo na koleno. Jasna cervena.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
CHONG

Mně se hrozně líbí, jaký je srdcař, ale jinak se mi to jeho chování (simulace, vztekání, diskuze s rozhodčím, ukřivděné výrazy) začíná trochu zajídat...

Reagovat
Kokesh

Takovej byl ale i Cris.

Neříkám, že je mi to všechno sympatický. Ale daleko radši uvidím projevení empatiií, než borca, u kterýho nepoznáš jestli ho někdo análně znásilňuje nebo slaví narozeniny babičky.

Reagovat
CHONG

Nevím, možná stárnu, ale u Vincka mi to celé přijde o level víc hysterické než u Crise... Za to srdcařství ho mám rád, ale ty výlevy mě moc nebaví.

Reagovat
Jordi Alba

Ani jedno bych si teda asi moc neužil.

Reagovat
madridcan

Tak prečo máš taký nick?

Reagovat
Jordi Alba

Messi je nejlepší, Iniestu má každej rád..To by bylo moc snadný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho ale naprosto chapu. S tim jak sel vykonnostne nahoru se v poslednich mesicich zrovna tak zvedla agresivita souperu proti nemu. A sudi to vetsinou naprosto ignorujou, tak jemu nezbyva nic jinyho nez hrat tyhle divadylka.

Reagovat
CHONG

Ona je ale otázka, jestli to neignorují právě kvůli těm divadýlkům...

Reagovat
smazaný uživatel

Zacarovany kruh.

Reagovat
smazaný uživatel

Take Kubo strašný, podle whoscored 17x u balonu a z toho neztratil asi 3x.

Reagovat
smazaný uživatel

A hned při příchodu na hřiště ten kkt Vinicius jede do rozhodčího Okamžitě by mu měl dát žlutou.

Reagovat
Mishko

aj u Neymara si takéto sračky vypisoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Na tohohle retarda s ptacim mozkem se vysrat a ignorovat. Neni nic vic nez jen zkurveny zaslepenec, podle ktereho je i Depay nejlepsi hrotak na svete/historie a na vsechny soupere okolo akorat haze spinu. Na tenhle odpad je lepsi nereagovat, opravdu.

Reagovat
CHONG

Komentátor na Nova sport do teď nezjistil, že tu žlutou v prvním poločase dostal Vincek a ne Case

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně mimo celý zápas ten chlap.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Maffeo je trosku retardovanej ne?

Reagovat
Magic player

Horší komentář k zápasu jsem v životě neslyšel. Ten borec by měl změnit obor, tohle není pro něj.

Neustále si plést hráče černé pleti, ok, ještě bych primhouril oko, ale že si splete Babu s Kubem, to už fakt nepobiram.

Jednou se dle jeho komentáře objevil v bílém dresu hráč jménem Federico Vazquez a aby toho nebylo málo, tak také řekl, že mu Camavinga herně hrozně připomíná nebostika Maradonu.

Reagovat
smazaný uživatel

nebude nejaky highlights ?

Reagovat
Gazdo

Wtf normalne ma laka podla komentarov pozriet si ten zapas

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
misinho7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele