LaLiga - preview 24. kola: Mallorca vyzve Athletic

11.02.2022, 08:37, aktualizováno 14.02.2022, 08:43
Previews
Rozdílné starosti mají před dohrávkou 24. kola španělské ligy Mallorca a Athletic Club. Zatímco domácí potřebují body k záchraně, baskický celek se dotahuje na pohárové příčky...
RCD Mallorca - Athletic Bilbao  (pondělí 21:00)
Těsně nad sestupovou propastí zůstává RCD Mallorca, která si v pondělní dohrávce může přilepšit. Na Estadio Iberostar zavítá Athletic Club, který je v novém roce ve skvělé formě a ještě neprohrál. Navíc proti Bermellones drží už jedenáct let neporazitelnost.

Athletic v novém roce nenašel přemožitele a pod Marcelinem začíná předvádět přesně to, co se od něho očekává. Ve čtvrtek sice remizoval v prvním zápase semifinále Copa del Rey s Valencií 1:1, ale v LaLize vyhrál tři z posledních čtyř zápasů a stále může pomýšlet na pohárové pozice nebo dokonce na Ligu mistrů.

Baskové se postupně vytáhli na osmé místo tabulky a před 24. kolem ztrácejí na pohárové příčky jen dva body. Daleko není ani čtvrtá Barcelona, která má čtyřbodový náskok s jedním zápasem k dobru.

Mallorca tedy bude v roli papírového outsidera, na druhou stranu bude mít výhodu domácího prostředí a v minulém kole se jí tu podařilo porazit Cádiz 2:1. Byla to její první ligová výhra v novém roce.

Baskický celek prohrál s Mallorcou naposledy v roce 2011. Zářijový vzájemný zápas na San Mamés ovládl Athletic v poměru 2:0, když se střelecky prosadili Dani Vivian a Iňaki Williams. Mallorca se v tomto utkání dlouho držela a rozhodně nesehrála špatný zápas. Athletic Club tak nečeká na Baleárských ostrovech nic jednoduchého.

Trenér Bermellones Luis García nemůže počítat s Dominikem Greifem, Iddrisouem Babou a Amathem Ndiayem. Posledně jmenovaný si odpykává karetní trest. Na straně Athleticu vynechají zápas kvůli zranění Nico Williams i Unai Vencedor. Suspendovaný je zase Inigo Martinez, což bude příležitost pro Yeraye Alváreze.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rico - Maffeo, Raillo, Valjent, Olivan - Kubo, Sevilla, Galarreta, D Rodriguez - Angel, Muriqi
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Lekue, Vivian, Alvarez, Berchiche - Berenguer, Zarraga, D Garcia, Muniain - I Williams, Sancet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.66 - 3.11 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Valencia CF  (neděle 14:00)
Nepříliš dobře si v aktuálním průběhu LaLigy vedou týmy Alavésu a Valencie. Domácí zaujímají až předposlední místo tabulky a čeká je boj o záchranu. Valencia by také ráda lepšího umístění, než jedenácté pozice a navíc chce na Mendizzorrotze přerušit pětizápasovou sérii bez vítězství.

Valencia naposledy vyhrála před Vánocemi novém roce 2022 se jí to zatím nepodařilo. Alespoň ne v rámci LaLigy, protože není to tak dávno, co postoupila přes Cádiz mezi čtyři nejlepší týmy Copa del Rey. V prvním semifinále se představila v Bilbau a do odvety získala nadějný výsledek 1:1. Pohár je samozřejmě jednou z možností, jak se pro příští sezonu kvalifikovat do pohárové Evropy a Valencia tuto možnost bere velmi vážně. Teď se ale musí soustředit na ligový zápas, protože i z LaLigy stále existuje možnost, jak si zahrát minimálně Konferenční ligu. Valencia ztrácí z jedenáctého místa na šestou pozici pět bodů, což je stále hratelné.

Co se týče Deportiva, to čeká na vítězství ještě déle. Naposledy počátkem listopadu 2021 se Alavésu podařilo vyhrát nad Levante a od té doby získalo maximálně remízu. Velké problémy má především v ofenzívě - v novém roce pouhá jedna vstřelená branka je pochopitelně žalostně málo. Pokud se Depor bude chtít zachránit, musí v produktivitě přidat.

Vzájemné zápasy hovoří jasně ve prospěch Netopýrů. Valencia vyhrála srpnové utkání 3:0 a s Alavésem už tři roky neprohrála. Favoritem bude i tentokrát, byť venku letos vyhrála jen třikrát. Alavésu bude chybět pouze Ximo Navarro, ale dá se očekávat, že kouč Mendilibar udělá nějaké změny. Na vině je porážka 1:3 od Elche a hlavně nepřesvědčivý herní projev. Ztráty má i Valencia. Jasper Cillessen, Gabriel Paulista a Hugo Guillamón zůstávají na marodce.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Tenaglia, Laguardia, Lejeune, Duarte - Jason, Pina, Pons, Rioja - Joselu, Guidetti
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correira, Comert, Diakhaby, Gaya - Foulquier, Soler, Moriba - Gil, Guedes, Duro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.04 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Real Betis  (neděle 16:15)
Pro povinné vítězství si jede Real Betis. Třetí tým tabulky se představí na Ciutat de Valéncia proti domácímu Levante, které je v tabulce poslední. Levante se výrazně vzdaluje záchrana a každá další ztráta ho přibližuje sestupu.

Levante se stále nemůže vymanit z krize a i když se v novém roce konečně dočkalo vítězství, jeho situace zůstává kritická. Dvanáct bodů ztráta na nesestupové pozice je i v této fázi soutěže hodně a pokud Levante nezačne pravidelněji vyhrávat, může se s nejvyšší soutěží rozloučit. Forma Granotes je zoufalá. Klub vyhrál z 22 utkání jen jednou, navíc se začal trápit i střelecky. V posledních čtyřech zápasech vyšel třikrát naprázdno.

Zdá se, že všechno hraje ve prospěch Betisu, ale ten nebude mít zas tak jednoduchou úlohu. Verdiblancos před týdnem prohráli s Villarrealem 0:2 a v neděli budou pod tlakem. Ze zadních pozic se na ně dotahují Barcelona, Atlético nebo Villarreal a všechny tyto celky chtějí do Ligy mistrů. Navíc Betis nemá s Levante jednoznačně lepší vzájemnou bilanci. Na Ciutat de Valéncia zvítězil před čtyřmi roky.

Levante se musí obejít bez služeb Skhodrana Mustafiho, Sergia Postiga a Josého Campany. Všichni zůstávají zranění. K dispozici nebude také potrestaný Roger Martí. Kompletní nebude ani Betis. Mimo hru jsou Claudio Bravo, Martin Montoya, Sergio Canales a Victor Camarasa.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Son, Vezo, Caceres, Clerc - De Frutos, Radoja, Pepelu, Bardhi - Soldado, Morales
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerin, Pezzella, Ruiz, Moreno - Rodriguez, Carvalho - Tello, Fékir, Juanmi - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.31 - 3.65 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Granada CF  (neděle 18:30)
Granada prohrála už tři ligová klání v řadě a snadný soupeř ji nečeká ani v neděli. V podvečer se totiž ukáže na stadionu Anoeta, který obývá Real Sociedad. A baskický celek v této sezoně zatím hraje svůj nadstandard.

Domácí La Real je sice až na sedmém místě a zatím mimo poháry, ale to je jen jeden pohled. Při tom druhém zjistíme, že má jedno utkání k dobru, což je nezanedbatelná výhoda. A především, že jeho ztráta na Ligu mistrů činí pouhé tři body. Tým trenéra Imanola Alguacila musí na pár věcech zapracovat, pokud si chce splnit sen a dostat se mezi evropskou elitu.

Především jsou to časté a výrazné výpadky formy. La Real je na jedné straně schopen vyprovodit z poháru Atlético Madrid a v lize obrat o body Valencii, ale na druhé straně pak padne v duelu s Espanyolem Barcelona nebo se rozejde remízově s Getafe. Ani minulé kolo mu příliš nepomohlo, protože Valencii nedokázal dát gól a diváci se na Mestalle branky nedočkali.

Pokud bychom počítali jen ligové trávníky, tak za posledních deset utkání se baskickému týmu povedlo vyhrát jen dvě utkání, což je velmi málo. Proti Granadě by si ale mohl vylepšit svou bilanci, neboť Granada za více než 11 let dokázala Anoetu vyloupit jen dvakrát. Zároveň zápas slibuje atraktivní podívanou, protože deset minulých soubojů přineslo gólový průměr tří branek na zápas.

Granada navíc teď není v optimální formě. Prohrála tři poslední ligová klání a ve dvou z nich nedala gól. I proto jí patří až 16. příčka, byť na pásmo sestupu má náskok šesti bodů. Naději jí dává jen slabá produktivita Realu Sociedad, který nastřílel pouhých 22 branek, o pět méně než hosté.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Rico - Merino, Silva, Zubimendi - Oyarzabal, Isak, Januzaj
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Escandell - Quini, Sanchez, Torrente, Neva - Rochina, Milla, Gonalons, Raba - Bacca, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.07 - 10.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - FC Barcelona  (neděle 21:00)
Barcelona se v neděli večer rozdělí na dvě poloviny, protože 24. kolo nabídne mimo jiné katalánské derby. Domácí Espanyol se pokusí ukončit svou negativní bilanci posledních dní, ty ale naopak pro Blaugranas byly nadmíru příjemnými.

Něco málo přes osm kilometrů od sebe dělí stadiony barcelonského FC a Espanyolu, ale oba kluby jsou si nesmírně vzdálené. Jejich dlouhá rivalita se táhne věky, vždyť první soutěžní duel se odehrál v roce 1900! V rámci LaLigy před 92 lety, v dubnu 1929. Tou dobou byly oba kluby už značně odlišné v názorech, sportovním směřování, jmění či vlastně čemkoli kromě toho, že pochází ze stejného města. Espanyol se nikdy netajil svou přilnavostí ke Španělsku jako celku, zatímco FC se prezentuje jako zástupce ryze katalánské samostatnosti.

Zajímavé je, že derbi barceloní je nejčastěji hraným lokálním derby v historii celé LaLigy. Ale taky je fakt, že patří k těm nejméně vyrovnaným derby vůbec. Převaha Barcelony je naprosto evidentní snad ve všech statistikách a myslitelným činitelích. Možná i proto má Espanyol takovou potřebu rýpat do svého rivala. Asi si všichni pamatujeme, jak v roce 2016 visel právě zde, na RCDE Stadium pichlavý banner s nápisem: "Shakira patří všem".

Současnost je rovněž smířlivější pro FC. Espanyolu se totiž vůbec nedaří a na výhru momentálně čeká už pět soutěžních duelů. Z Copa del Rey ho poněkud překvapivě vystrnadila Mallorca a po Realu Betis ho v lize porazil i baskický Athletic.

Svěřenci trenéra Vicenteho Morena se ocitli až na 13. místě se sedmadvaceti body a trápit je musí i vědomí, že svého soka na domácí půdě od roku 2007 ještě ani jednou neporazili. Můžeme ale být připraveni na plno emocí a zajímavých situací, protože se za posledních deset let stalo jen jednou, že by nepadl ani jeden gól.

Slavnější z obou barcelonských klubů se zase vrátil na místa, která mu přeci jen sluší o poznání víc. Blaugranas jsou už na 4. místě a na třetí Real Betis ztrácí jen dva body, navíc mají utkání k dobru. Do derby jdou ale především posíleni poslední výhrou nad Atléticem Madrid, což je pořádná motivace.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Vidal, Gomez, Cabrera, Pedrosa - Darder, Morlanes, Melendo - Puado, De Tomás, Vilhena
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Dest, Araujo, Piqué, Alba - F. de Jong, Busquets, Pedri - Traoré, Torres, Gavi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.31 - 4.27 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cádiz CF - Celta Vigo  (sobota 14:00)
První sobotní duel 24. kola LaLigy se odehraje v Cádizu, kam krátce před druhou hodinou odpolední zavítá Celta. Domácí by moc rádi uprchli z pásma sestupu, jenže klub z Viga se nachází v mnohem lepší momentální formě.

Cádiz se ocitá v těžké situaci, protože kvůli neuspokojivé formě mu patří až 18. místo a na záchranu začíná viditelně ztrácet. Zatím jen pět bodů, ale Mallorca na sedmnáctém místě se hýčká jeden důležitý bonus - utkání k dobru. V rámci LaLigy vyhrál Cádiz jen jeden z posledních deseti zápasů a chvíli si vylepšoval bilanci v Copa del Rey.

Jenže z něj ho na začátku února vystrnadila lepší Valencia. Cádizu dělá problém zejména jeho střelecká (im)potence, neboť s dvaceti vstřelenými góly má třetí nejhorší ofenzivu ligy. Pro duel s Celtou navíc nemůže počítat s Falim, důležitým členem základní jedenáctky. Celta má naopak velkou výhodu v kompletním kádru bez jakýchkoli zranění.

A není to jediná výhoda, která ji staví do role favorita sobotního klání. Tou je především forma, neboť desátá Celta uhrála o 12 bodů víc než jeho soupeř a z pěti posledních duelů třikrát vyhrála. Už ve třech minulých kolech se jí navíc povedlo vždycky dát dvě branky, a to se utkala i se Sevillou nebo Rayem, které je v tabulce ještě o jednu příčku výš.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Iza, Chust, Harojan, Espino - Alejo, Fernández, Alcaraz, Sánchez - Negredo, Pérez
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Aidoo, Araújo, Galán - Beltrán - Méndez, Suárez, Cervi - Aspas, Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.13 - 3.23 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Real Madrid  (sobota 16:15)
Real Madrid zvládl v minulém kole konečně opět vyhrát a trochu tím odrazil tlak ze strany pronásledovatelů. Jedním z nich chtěl před sezonou určitě být i Villarreal. Tomu to sice nevychází a zřejmě bude rád za poháry, ale to z něj nedělá o nic snadnějšího soupeře.

"Bílý balet" sehrál dva duely velmi průměrně a na své poměry negativně. Ve dvou utkáních nedokázal vyhrát, což ho stálo mimo jiné účast ve finále Copa del Rey. Takže jednu položku z možných trofejí si slavný klub může škrtnout. Snad větším překvapením než pohárová porážka od Athleticu Bilbao ale bylo minulé kolo LaLigy.

V něm Real narazil na Elche, tým ze 14. místa, ale utkání se mu nepovedlo. Dostal od něj dvě branky a ještě deset minut před koncem zápasu prohrával. Pak ale snížil Luka Modrić a v nastavení ho spasil Éder Militão, který vybojoval aspoň bod. Nicméně Real to aspoň trochu odčinil v minulém kole LaLigy, kdy si těsně díky jediné brance Marca Asensia poradil s bojující Granadou. Tím si udržel šestibodový náskok na druhou Sevillu.

Merengues budou čelit domácímu Villarrealu bez několika hráčů. Tou nejzásadnější absencí je útočník Karim Benzema, nejlepší střelec celé ligy. Dále budou Ancelottimu scházet Eden Hazard nebo Mariano. Zpátky v plném nasazení už ale jsou aspoň bek Ferland Mendy a dvojka Casemiro - Vázquez.

Domácí "Žlutá ponorka" řeší jednu velkou potíž a tou je absence útočníka Gerarda Morena. Ten byl delší dobu mimo hru, ale jakmile se do sestavy vrátil, výkony Villarrealu se okamžitě zlepšily. Takže fakt, že svému týmu bude devětadvacetiletý útočník ještě asi tři týdny chybět, je pro Villarreal hodně špatná zpráva. Kromě něj nebudou do hry připraveni nastoupit ani Coquelin s Peñou.

Trenér Unai Emery se každopádně na zápas s Realem moc těší. "Chtěl bych říct, že z Realu nesmíme mít příliš velký respekt. Ale to, jak hraje a jak se prezentuje, nám to moc neusnadňuje. Je to tým, který je zvyklý neustále vyhrávat a umí rychle potrestat jakoukoli naši chybu. Sám jich dělá minimum a hodně mu v tom pomáhají zkušení hráči tvořící kostru týmu. Pár zápasů už ale taky nezvládl a to nám dává naději. Bude to skvělé utkání, doufejme že se šťastným koncem pro nás."

Jeho mužstvo těch šťastných konců zažilo trochu víc. Jak se Villarrealu úvod do sezony nevyvedl, tak poslední dobou je to úplně o něčem jiném. Villarreal vyhrál sedm z posledních deseti soutěžních utkání a v posledních dvou nedostal ani jeden gól. Čisté konto udržel proti Mallorce a především naposledy s Realem Betis. Patří mu sice až šestá příčka, ale od Ligy mistrů ho dělí jen tři body.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Parejo, Trigueros, Capoué - Chukwueze, Danjuma, A. Moreno
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Nacho, Alaba - Kroos, Modrić, Casemiro - Vinícius, Isco, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.42 - 2.68
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rayo Vallecano - CA Osasuna  (sobota 18:30)
Rayo potřebuje najít ztracenou formu, protože už ve čtyřech ligových duelech nevyhrálo a pomalu se začíná propadat tabulkou. Svůj pád bude chtít zastavit v sobotním utkání s Osasunou, která by ho v případě tří bodů mohla přeskočit.

Rayo dlouho překonávalo samo sebe a teď se zdá, že mu došly síly. Ve čtyřech minulých klání nevyhrálo, připsalo si jen jednu remízu a tři porážky a ještě k tomu má blíž k vypadnutí z poháru. V Copa del Rey, prvním semifinálovém zápase, byl lepším týmem Real Betis, který dokázal v Madridu otočit skóre ve svůj prospěch.

Domácí trenér Andoni Iraola bude muset v souboji s Osasunou oželet několik důležitých hráčů. Počítat nemůže se zraněnými Unaiem Lópezem, Josem Pozem či Martínem Merquelanzem. Osasuně bude scházet Aridane Hernández a Jesús Areso, ale dobrou zprávou pro hosty je návrat Nacha Vidala s Darkem Brašanacem, kteří si už odpykali své karetní tresty. Pro výběr hostujícího kouče Arrasateho hovoří mimo jiné fakt, že z posledních pěti duelů proti Rayu prohráli jen jedno a sami třikrát zvítězili.

Celek z Pamplony má čerstvě za sebou dva velmi podařené zápasy, protože nejprve vyhrál nad Granadou a následně si nechal bod za utkání se Sevillou. Od ní navíc nedostal gól, takže už ve druhém utkání po sobě udržel čisté konto. Pořád mu to ale nestačí na lepší příčku než dvanáctou. Na druhou stranu, od domácího Raya dělí Osasunu již jen dva body, takže by se v případě výhry mohla posunout do elitní desítky.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Zidane - Balliu, Saveljich, Catena, F. García - Ciss, Comesaña - Palazon, Trejo, A. García - Falcao
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Ramalho, D. Garcia, Cruz, Sanchez - Torro - Ávila, Moncayola, Martinez, R. García - Budimir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.11 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Getafe CF  (sobota 21:00)
Sobotní program 24. kola LaLigy zakončí populární derby z hlavního města. Utkání Atlética s Getafe sice samozřejmě není nejprestižnějším derby v Madridu, ale oba soupeři mají hodně co napravovat. Takže se dá očekávat, že do utkání dají minimálně sto procent.

Atlético jde do bitvy o Madrid v pozici jasně lepšího a kvalitnějšího týmu, ale dá se říct, že aktuální forma hovoří spí pro Getafe. V jeho případě jsme si už zvykli ničemu se nedivit a to především ve chvíli, kdy coby adept na sestup porazil ligového lídra, Real Madrid. Tentokrát by si rád připsal další skalp madridského giganta, kterým je Atlético.

A tomu se v tomto ročníku zatím rozhodně nedaří. Obecně je známé, že se titul lépe získává, ale mnohem hůř obhajuje. Colchoneros tuto lidovou moudrost zatím jen potvrzují a zdá se, že se jejich sen o obhajobě už rozplynul. Ve hře je samozřejmě ještě plno bodů, ale faktem je, že Atlético je v této sezoně ve všech ohledech horší než v té minulé za tutéž dobu.

Slabší útok, propustnější obrana (a to výrazně), pryč je energie a touha urvat vítězství až do posledních vteřin hry. Tyto atributy loňského krále LaLigy zdobily, teď ale vidět nejsou, rozhodně ne tak často. Atlético sice prohrálo "jen" šest zápasů, ale pět z nich v rámci posledních deseti odehraných ligových duelů.

Potíže má Atlético i s absencemi, kterých moc neubývá. Griezmann, Wass, Kondogbia a Llorente jsou pořád mimo hru. Getafe postrádá především brankářskou jedničku Soriu, dál pak beka Oliveru a rovněž Maciase s Abdulaiem.

Snad s výjimkou brankáře se jinak dá očekávat, že trenér Quique Sánchez Flores postaví stejnou jedenáctku jako v minulém kolo. Důvod? Getafe opět zvládlo svou roli a třemi góly rozsekalo Levante. Bylo to jeho třetí vítězství v posledních pěti duelech. Getafe zase ukázalo, že podceňovat ho a odsuzovat k sestupu, což by se před pár týdny zdálo jako logické, byla chyba. Momentálně se Getafe pohodlně usadilo na 15. příčce s náskokem pěti bodů na sestup. Dokáže obrat o body dalšího madridského velikána?
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vršaljko, Savić, Giménez, Hermoso - De Paul, Koke, Lemar - Carrasco, Suárez, Correa
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Conde - Suárez, Dakonam, Mitrović, Cuenca, Olivera - Aleñá, Maksimović, Arambarri - Sandro, Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.02 - 8.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Elche CF  (pátek 21:00)
Páteční předehrávku 24. kola LaLigy hostí sevillský stánek Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, kde se domácí pokusí ukončit negativní trend posledních týdnů. Proti sobě nebudou mít moc těžkého soupeře, neboť Elche má svých starostí až nad hlavu.

Sevilla potřebuje rychle najít recept na svou formu, která se v minulých týdnech začala povážlivě zhoršovat. Budeme-li počítat všechny soutěže, tak Sevilla nevyhrála už čtyři duely. Třikrát remizovala a jednou prohrála. To ji mimo jiné stálo vyřazení z Copa del Rey, tím hůř, že dál šel po přímém souboji městský rival, Betis.

Především ale tři ligové remízy výrazně ovlivnily její šance na celkové prvenství. Sevilla nikdy nepatřila k hlavním adeptům na titul, ale letošní sezona ji především na podzim hodně vycházela. Jenže zatímco Real Madrid vesměs šlape jako hodinky a vyhýbá se delším propadům formy, Sevilla ne. Z celkových třiadvaceti ligových klání vyhrála jen deset, osmkrát už si se soupeři rozdělila body. A přesto se drží ještě pořád na druhém místě.

Navíc s celkem solidním náskokem. Od třetího Realu Betis ji odděluje už sedm bodů. Tentokrát má tým vedený Julenem Lopeteguim potíže s krajními hráči. Mimo hru je bek Montiel a taky Suso s Lamelou, otazník visí nad startem veterána Navase. Hosté přijedou s kompletním kádrem bez větších absencí.

Elche má ale jiné starosti. Pořád není dost daleko od pásma sestupu, které mu reálně hrozí. Kouč Francisco sleduje výkony ostatních týmů, protože jeho Elche je až 14. s náskokem osmi bodů na sestup. Francisco ale jinak odvádí skvělou práci, protože od jeho nástupu tým prohrál jen dvě ligová utkání z devíti. Po remíze s Realem Madrid si poradil Alavésem.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Corona, Koundé, Carlos, Acuña - Rakitić, Fernando, Jordan - Ocampos, En-Nesyri, Martial
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Verdú, Bigas, Mojica - Morente, Mascarell, Gumbau, Fidel - Milla, Boyé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.59 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid23165248:2053
2.Sevilla FC23138234:1647
3.Real Betis23124741:2740
4.FC Barcelona22108436:2538
5.Atlético Madrid22106638:3036
6.Villarreal CF2398638:2335
7.Real Sociedad2298522:2135
8.Athletic Bilbao23810523:1834
9.Rayo Vallecano2294927:2431
10.Celta Vigo2386928:2530
11.Valencia CF2379735:3630
12.CA Osasuna2378822:2729
13.Espanyol Barcelona23761027:3227
14.Elche CF2368926:3126
15.Getafe CF23671020:2325
16.Granada CF2359926:3424
17.RCD Mallorca2258919:3423
18.Cádiz CF23391120:3818
19.Deportivo Alavés23451417:3817
20.Levante UD22181321:4611

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (228)

Přidat komentář
blaugrana

tak Vale vcera pred koncom nefukli cistu penu

Reagovat
Phillipinho

Jasnejsi uz byt nemohla a sudi se ani neporadil s videem. Zatim nejvetsi zarez sezony.

Reagovat
Pharrell

Jj zápas CdR měl to písknout a netopýři mohli vyhrát 2:1.?

Reagovat
blaugrana

https://www.youtube.com/watch?v=GhgZXBoesX8 ja chcem spät tuto verziu Busa

Reagovat
Visca el barca

Real toto léto na Haalanda nemá. Pochybuju, že na ně bude čekat do léta 2023. Tak tedy vítej Haali

Reagovat
Freesurfer23

Sni dál, pokud nepřijde do Realu tak ho ve Španělsku neuvidíme

Reagovat
sylarko

snivaj dalej

Reagovat
CHONG

Já vám ho skoro začínám přát, ten jestli nepřijde, tak bude nuselák v permanenci.

Reagovat
Visca el barca

Jen nám ho přej. Pro La Ligu je suboj Mbappe Haaland to nejlepší co může bejt.

Reagovat
teenz

Doufam, ze bude fungovat ef search az misto Erlinga dorazi na Spotify stadium Morata.

Reagovat
sylarko

to plati ale aj opacne.

Reagovat
blaugrana

Spotify Nou Camp...

Reagovat
CHONG

To je ještě horší

Reagovat
patas92

A není to jedno co je oficiální název stadionu? Však tomu stejně nikdy nikdo neřekne jinak, než Camp Nou. Sparťani taky chodí na Letnou a ne na Generali pojišťovna stadion. Vy se tomu taky nevyhnete.

Reagovat
CHONG

Jedno to asi je, ale zní to teda úplně z prdele a rád se tomu zasměju

Reagovat
patas92

Mně to přijde ok. Spotify je super služba

Reagovat
CHONG

Já Spotify taky používám a něco ve stylu Spotify stadium nezní špatně, ale Spotify Nou Camp mi zní strašně směšně

Reagovat
smazaný uživatel

Za ty prachy klidne Kostelecký Nou Camp

Reagovat
CHONG

Babiš by pro mě byl konečná

Reagovat
PP

Santiago Babiš..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Hahahahahahahahah

Reagovat
Raul=Real

ako fakt?

Reagovat
valloire

Reagovat
Jordi Alba

Ani jeden by si přes Braithwaita nekopl.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, jestli Real nema peníze, tak je tu jedine Barcelona která si muze dovolit rozhazovat a je za vodou.

Reagovat
Largo

Reagovat
2miguel1

AV chce Coutinha natrvalo, pričom chceme 40 mega? Ja som si myslel, že mu konči v lete zmluva s nami či mi niečo ušlo?

Reagovat
Ed_Hazard

Zmluva do 2023.

Reagovat
Gazdo

Tak co bude vojna?

Reagovat
CHONG

Musím říct, že se mi hrozně líbí způsob, jakým se Lope prezentuje na lavičce Sevilly, emoce, gesta, zapálení... Strašně osvěžující pohled v kontrastu s tím, jak působil na naší lavičce rezignovaně.

Reagovat
Čenda

mam to s Lopem podobně, co se vystupování na lavici týče, vyhovuje mi nejvíc. Takovej slusnej Conte a u vás vážně vypadal ze si jen vybírá jakej styl sebevraždy po zápase uplatní. A klub typu Sevilla je přesně pro něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska zas bez Benzemy, to bude pain. Aspon uz bude Vini ale.

Reagovat
Israha

Villarreal svého Benzemu v podobě Gerarda nebude mít taky. Toho by bylo záhodno využít.

Reagovat
santini

Tak dnes by sme mali brať 3 body, hlavne keď Cadizu chýba Fali

Reagovat
misinho7

Dnes utok Vini, Marco a Bale. Tak na Garetha som extremne zvedavy

Reagovat
zasranej malíř

Courtois,Carvajal,Militao,Alaba,Marcelo,Casemiro,Kroos,Valverde,Vini Jr., Asensio,Bale

Reagovat
zasranej malíř

To si dělá prdel? VAR jako nic?!

Reagovat
CHONG

Docela šílenost Vincek to sice standardně přihrál, ale Albiol udělal úplnou pičovinu, to se mělo pískat.

Reagovat
smazaný uživatel

WTF ??? Lakeť Albiola ??? keby to spraví Ramos hneď RED...fraška pekná začína...

Reagovat
Kily8

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tohle neni penalta? Albiol neni zadnej floutek, ale zkusenej stoper. Ten absolutne vedel co dela.

Reagovat
smazaný uživatel

Dani

Reagovat
ValachJakPoleno

Víš jak, ničím se neprovinil, nikdo mu nedokáže, že to udělal schválně a v přerušené hře to nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Toto spravil Carvajal krásne ... prečo sa zmrdi čertia šak hra prerušená nebola či ho sfauluje lopta ?

Reagovat
houdic

Doufám že tohle nemyslíš vážně, mohl mu fakt vážně ublížit.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl ho rovnou zabit.

Reagovat
houdic

Doufám, že za tohle Carvajal dostane zpětně trest minimálně 5 zápasů... Takovýhle mentálové fakt nemají na hřišti co dělat.

Reagovat
CHONG

Za tohle trest dostat nemůže, tam mu ten úmysl prostě neprokážeš, byť to schválně udělal

Reagovat
ValachJakPoleno

A kdo mu dokáže, že to bylo schválně..?

Reagovat
Serg!o

To je červená

Reagovat
smazaný uživatel

Preboha to čo tam ten dement vystrája ??? Albiolovi Red nie a teraz proti Realu píska hovna ? niekto silou mocou nechce Real za majstra...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je redka no

Reagovat
CHONG

VAR dneska zase ve formě

Reagovat
vacin

Tak tohle byla jasná redka, tak kompenzace za penaltu...

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo musi o pulce dolu. Chukwueze ho tam bije jako skolacka.

Reagovat
misinho7

strasidelne..ta lava strana posobi ze tam nikto snad ani nebrani..

Reagovat
misinho7

A tah s Garethom na hrote som zatial nepochopil. Ten tam stoji ako stlp vobec si ani nejde po loptu a je totalne vyradeny.

Reagovat
EXoRcIsT

co za k...ta tam pusta ten zvuk sireny

Reagovat
Ed_Hazard

Niekto z ĽSNS.

Reagovat
smazaný uživatel

komediant Vinicius

Reagovat
CHONG

Chytrost hráče

Reagovat
ValachJakPoleno

No vidíš, i my jsme se dočkali svého Neymara

Reagovat
smazaný uživatel

on ozaj tie žlte prasatá nevylúči...

Reagovat
Serg!o

Vinicius velkej sympaťák

Reagovat
smazaný uživatel

Thibo, Alaba, Militao, mozna i Kroos ok. Zbytek vyhazet. To je naprosta katastrofa.

Reagovat
madridcan

Možná i Kroos? Ten je najlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Dnes zatial vcelku tragedia. Ale podla mna je aj problem v tom ze v tom predu nema kto pdorzat loptu. Bale totalne odrezany. Skoda toho Karima, to uz aj Isco by mozno dnes nieco tam porobil viac na tej F9 ako Bale.

Reagovat
zasranej malíř

S ponorkou je to poslední dobou vždycky nekoukatelné snad to zlomíme ve 2. poločase

Reagovat
Raul=Real

Bale teraz pekne brvno

Reagovat
Raul=Real

Vinicius toto mal byt gol

Reagovat
smazaný uživatel

To neni mozny...

Reagovat
zasranej malíř

Co my nedáme

Reagovat
smazaný uživatel

zrušit cely futbal....

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Jovič

Reagovat
smazaný uživatel

5 tutovky a tie hovna nesú schopne dát gól... takto stracaju body len 3 tymi na svete Real United a Liverpool....

Reagovat
CHONG

Velká škoda, po té bídě v prvním poločase, to byl ve druhém velmi slušný výkon, který si gól zasloužil

Reagovat
Ed_Hazard

Mna ide jebnúť už z toho, ako každý tretí súper proti nám podáva unreal magical výkony Brankári súpera automaticky už nastupujú na zápas s vedomím, ako ich po zápase budú novinári obskakovať s otázkami ako sa cítia po najlepšom zápase kariéry Real Madrid - tým, ktorý robí zo súperových hráčov MOTM

Reagovat
smazaný uživatel

Jovic to ale udelal perfektne, tam ani neni co vytknout. Proste smula no.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ed_Hazard

Ja už som to videl v bráne

Reagovat
CHONG

Taky, je teda ale otázka, jestli by tam VAR ještě nenašel ofsajd....

Reagovat
Ed_Hazard

Pravda, skôr myslím, že hej. Takto je ten pocit ale lepší, inak by sme tu nakladali, že si to Jovič nepohlídal

Reagovat
CHONG

Reagovat
Israha

Dorážka, naprášená neomylně do hráče na čáře, a předtím čtyři gólovky naprané přímo do Rulliho - tady je co vytýkat. Mbappé včera v zápase podobného průběhu dal dva góly (z toho jeden z těsného ofsajdu, ale aspoň vsítil). My akorát děláme z průměrných gólmanů soupeře hvězdy.

Reagovat
CHONG

Imp psal, že Jovičovi není co vytknout...

Reagovat
Israha

S tím souhlasím, ale jsme Real Madrid a jako takoví se nemůžeme odvolávat na to, že v poslední šanci zápasu se smolně trefí konstrukce, protože to samé by mohl říct na druhé straně Danjuma, a z 1 bodu nemusel být žádný - to jsme zase naopak měli štěstí. Spokojit se s tím, že břevno - smůla, tak holt máme bod, při takovém průběhu zápasu prostě nestačí. Jsem náročný, což musím být, když fandím historicky nejlepšímu klubu na světě.

Reagovat
CHONG

Podle mě ale imp vůbec nehodnotil zápas jako takové, ale jen a pouze šanci Joviče...

Reagovat
Israha

Napadlo mě to, ale i přesto jsem měl potřebu napsat, co jsem napsal. Není mi po chuti myšlenka, že by se impovo "prostě smula no" vztáhlo na zápas jako celek. Jovićova šance smůla byla, celý zápas ne.

Reagovat
CHONG

S tím souhlasím.

Reagovat
valloire

Reagovat
CHONG

Kurva, to je match

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti s Getafe reklama na fotbal. Super zápas!

Reagovat
LAM

No reklama na tragickou obranu

Reagovat
blaugrana

Dufam, ze dnes nebude Xavi vymyslat s Gavim na LW, leb preto aby narval fo zostavy Buda aj Jonga. Uz ma kridla aj 9tky, tak snad nebude tlacit zaloznikov do utoku.

Reagovat
2miguel1

Ja zas dufam, že toto je posledna sezona Busquetsa v zaklade. Ja už ho nedavam

Reagovat
blaugrana

mohol by ist skusit este serie A, tam by kraloval pri tom chodeckom tempe

Reagovat
Gazdo

Ja si teda myslim ze LaLiga uz je pomalsia ako Seria… bohuzial to ze tie timy museli hravat proti Barce a Realu so sebou prinieslo to ze sa velakrat naucili betonovat a zistili ze to prinasa body a mne to pride ze uz dlho je v LaLige taky opatrny futbal

Reagovat
madridcan

Dneska by mohol Raul sa hecnúť

Reagovat
dextroza_m

MYslím si, že tam dnes práskne na úkor Adama Bembeleho. Zkusil bych od začátku Aubu.

Reagovat
blaugrana

ja by som si prial utok Auba-Ferran-Adama

Reagovat
dextroza_m

Adama měl nějaké potíže myslím...

Reagovat
blaugrana

tak potom Bambusa na jeho miesto

Reagovat
blaugrana

boha ta Vale je slaba

Reagovat
dextroza_m

rekneme si za týden

Reagovat
dextroza_m

sestava jako na Atlety, jen Dest místo D.A.

Reagovat
LAM

Stegen-Alba, Piqué, Araujo, Dest-Sergio, De jong, Pedri-Gavi, Torres, Adama

Reagovat
blaugrana

Gavi kridlo

Reagovat
LAM

Mohlo to bejt Ferrari, Auba, Adama nebo Abde, či s Dembelem Torres a Adama no

Reagovat
smazaný uživatel

urcite vam to vadilo ked dali 4 atleticu....

Reagovat
Visca el barca

Abde prosím už nikdy.

Reagovat
blaugrana

Ako chapem, ze asi nechcel menit vitaznu zostavu, ale aj tak. Mame proste k dispozicii utocnikov a dava sa tam zaloznik.

Reagovat
roman1978

Pedriiiii

Reagovat
roman1978

Dobrý zacatek

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
dextroza_m

Jedeme, manituu

Reagovat
blaugrana

ideme na titul

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
dextroza_m

Jarní vládce ligy

Reagovat
Switchback

Pedri <3

Reagovat
dextroza_m

Ale ten Busq ty vole... každých 10 min chyba

Reagovat
roman1978

Teď jsem přesně na to myslel. Už by to mohl zkusit Čavi i bez něj.

Reagovat
roman1978

Aby Gavi dohrál.

Reagovat
alcantara

Dajte stream pls, diky

Reagovat
blaugrana

footybite.cc

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
blaugrana

dufam, ze sa v brzkej dobe do futbalu implementuje zastavovanie casu, lebo to h fakt nechutne, aby sa realne hralo tak hodinu a pol hodinu prelezalo

Reagovat
Rattlesnake

jordi tyve dráha přímo na bránu a ty běžíš do rohu...

Reagovat
dextroza_m

Na to nemohl soupeř reagovat, to nečekal

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
blaugrana

Ferran zas uplne opusteny na tom hrote...a Gavi neni kridlo boha

Reagovat
smazaný uživatel

Bus dobře

Reagovat
smazaný uživatel

fuck, tak to se chytat nedalo

Reagovat
blaugrana

Bravo ter Stegen, uzasna skurvena laxna rozohravka kdesi dopice zas ...

Reagovat
2miguel1

Dajte už toho Busquetsa niekam do Kataru a vyššieho brankara

Reagovat
smazaný uživatel

Alba wtf?

Reagovat
blaugrana

Jordi ppci obranny zakrok pre mrdky

Reagovat
LAM

Klasika tenhle rok. My většinu akcí nezakončíme a soupeř dá gól z jediný šance. Opravdu mě tahle sezona v tomhle nebaví

Jinak hodně nervózní zápas, hráči Espanyolu jak na tripu a výhra bude hodně těžká.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes by mi tam Puig seděl. Frenkie out, Puig in.

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo čisté od Buse

Reagovat
mistr129

Obrana

Reagovat
Messiáš

Super, pekne Gavi

Reagovat
smazaný uživatel

GAVIIIIIIIIIIIIIIIIII

Reagovat
Messiáš

Frenkie asi bohuzel v offsidu

Reagovat
blaugrana

ten Albov nakop, to zas bolo nieco

Reagovat
alcantara

Adama + Gavi

Reagovat
smazaný uživatel

Frenkie omg

Reagovat
alcantara

Neskutocni luckeri ti zmrdi

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
blaugrana

a sme spät na Zemi

Reagovat
Messiáš

Ty vole

Reagovat
Rattlesnake

eric wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

magor

Reagovat
smazaný uživatel

García tyvoleee

Reagovat
Cracker10

Garcia

Reagovat
PP

Ale finálka i zakončení špičkové..

Reagovat
blaugrana

Darder kurva zajebe takyto pas po zivotnom gole...

Reagovat
alcantara

Pep nas asi nenavidi, ked nam posle toto

Reagovat
blaugrana

Pedri neukopne loptu

Reagovat
LeonardoUžoa

Na la ligu brutální zápas, super derby.

Reagovat
blaugrana

a Garcia do bcka, to co tam predviedol, to ani na dedine nepredvedie, ked bol den predtym na šrot

Reagovat
smazaný uživatel

uplně dojebal zápas, místo útoku na výhru budeme rádi za remízu

Reagovat
LeonardoUžoa

To byl geniální záblesk, toto bych nečekal ani v nejdivočejším snu.

Reagovat
eliskafan

Zatím výborně Espaňol. Udržet

Reagovat
smazaný uživatel

žlu tá za tohle?

Reagovat
alcantara

Ferran je slaby.

Reagovat
smazaný uživatel

poloviční hrot no...LDJ by byl platnější

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
patas92

On je takový nijaký, nemá slabinu ale ani žádnou výraznou přednost

Reagovat
Visca el barca

Ten Garcia je silně na hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

občas je opravdu tragický, a to ještě nezapojil svoje oblíbené ruce jak před chvilkou Adama

Reagovat
Visca el barca

Je strašnej.

Reagovat
Ed_Hazard

Ty kraaavo Darder luxusna prihravka na RdT.

Reagovat
smazaný uživatel

garcia je najhorsi/najmensi stopersky talent ever

Reagovat
roman1978

Kolik akcí už dneska Bus zajebal.

Reagovat
LeonardoUžoa

Všechny

Reagovat
2miguel1

Ale chod už dopče cely Busquets, čo vam už j.be v tej Barcelone? Veď ho už pošlite niekam

Reagovat
smazaný uživatel

tohle není dobré, od gólu jsme se na nic nezmohli

Reagovat
blaugrana

Garcia s prehladom vyhralboj o trageda zapasu s Busom

Reagovat
smazaný uživatel

Dembélé nalevo uplně k hovnu

Reagovat
blaugrana

rohy v podani Barcelony, to je -100 % probability

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je obrovská škoda. Na tragický Espanyol v pohodě máme, ale posralo se co mohlo, navíc nehrajeme chytře.

Reagovat
blaugrana

centrovanie do 16stky

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, připomíná mi to dnes Koemana

Reagovat
blaugrana

vyborne, dvaja tupci

Reagovat
Murena

Reagovat
Rattlesnake

luuuuk

Reagovat
blaugrana

stupidna rozohravka stegen, neuznany gol na 2:1, potom tragen garcia...na posrateho aj hajzel soadne...ten luck z minuleho zapasu sa nam dnes krasne vratil...a reakcia xaviho, naposielat tam brzhlavo utocnikov a nechat busquetsa, bravurny pocin

Reagovat
Frantszek

psal jsi to ještě před tím srovnávacím golem, viď?

Reagovat
blaugrana

plati to aj tak...

Reagovat
smazaný uživatel

LDJ VY KURVYYYYY

Reagovat
alcantara

Zerte, stetky

Reagovat
Messiáš

Akorat jsem chtel zkritizovat, jak tragicky ty centry Adama kope

Reagovat
smazaný uživatel

zlatá remíza tvl

Reagovat
blaugrana

buduci zapas Gavi-Luuk-Adama...

Reagovat
Frantszek

sračka hrozná. Nechal jsem si zhnusit fotbal zápasem PSG- Rennes a teď tato holomajzna. Že Barcu bude vytahovat z h oven Luuk de Jong...

Reagovat
smazaný uživatel

luuuuk, LDJ VY KURVYYYYY a Zerte, stetky... 2:2 s Espanyolem navíc se na něj asi poprvý neplive. soudnost lvl odpadní nádrž opět.

Reagovat
alcantara

Ked sa fanusik Sevilly smeje Barcelone, tak to je celkom na pousmiatie Bavis podobne ako Eric Garcia dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

směju se zdejším fans Barcy, což jasně vyplývá... oslavuj bod

Reagovat
alcantara

Po priebehu zapasu a gole v 96. minute so superom, ktory robil problemy aj v case najvacsej slavy, je asi treba plakat, pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

zajisté

Reagovat
CHONG

Žer, štětko

Reagovat
smazaný uživatel

LDJ > RDT

Reagovat
CHONG

4 < 13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Zer, stetka

Reagovat
sylarko

biele hovno

Reagovat
CHONG

S tím si radši někam skoč...

Reagovat
sylarko

skap ty pes

Reagovat
smazaný uživatel

nemozem ty baran

Reagovat
valloire

Ty mrazy u toho moře snad nikdy neskončí. -15

Reagovat
Jordi Alba

Zimu nemá nikdo rád, všichni vyhlížíme už léto.

Reagovat
valloire

V Barceloně nebude dlouho kolego...

Reagovat
Jordi Alba

Bude muset, na velikonoce se tam na víkend konečně zase chystám.

Reagovat
valloire

Vem si teplé prádlo.

Reagovat
Jordi Alba

Snad ne. Hlavně mi přej, ať mi nějak vyjdou termíny, chci jít i na Gironu a nerad bych, aby to zase vyšlo tak, že budou hrát ve stejnej den i čas, když už budu stejně minimálně jeden celej den v Gironě.

Reagovat
valloire

Jo, to ti budu přát.

Reagovat
Jordi Alba

Ty jsi byl na Realu nebo chodíš na Plzeň nebo jak to máš ? Teď nerejpu fakt nevím, ale znám třeba dost lidí, co to sledujou ale nejdou ani na stadion za barákem.

Reagovat
valloire

Na Realu jsem nebyl, chtěl jsem když dostali Viktorku, ale pak jsem sehnal lístky v Plzni. Jako určitě se tam chystám, to jo, ale přednost u mě mají každou dovolenou hory. Teď jak byl covid, na stadionu jsem nebyl, ale taky, spíš chodím pravidelně na hokej. Permici ale nemám a v podstatě to mám tak, že sleduju nebo jdu na ty důležitý zápasy jako Sparta, Slavia. Mam to tak celej život. Na hokej jsem ale chodil pravidelně. Asi tak.

Reagovat
Jordi Alba

Jasný, já bych si taky nevybral zrovna zápas proti Cádizu, ale jak píšeš, není to jediný místo kam se chci za rok podívat a volno taky nemám neomezený, proto budu trošku nasranej pokud nevyjde ta Girona, protože pak zase až další sezónu. Českej fotbal mě moc nebere, ale jsem z Liberecka a máme v plánu s kámošema zajít do konce sezóny párkrát na Slovan aspoň. Na hory jezdíš kam? Třeba mi dáš inspiraci, i když já se tomu zdatně vyhejbám, narozdíl od letních sportů jsem na zimní jalovej a nesnáším zimu, pro mě je extrém už ta, kterou máme tady. Já byl minulej rok v rámci závodů (oproti ostatnim, co tam běží je to v mojem podání zatím furt těžce amatérský, tak těžko říct, jestli tomu u mě říkat závod) na Slovensku ve Valčianskej doline, Polsku v Czarny Gore a Rumunsku v Cheile Grădiștei, jestli ti to něco říká, ale tak to jsou takový kopečky.

Reagovat
valloire

Tak mě celkem Viktorka brala, ale zase tam nemusím chodit každej zápas. U Realu si taky vybírám ty důležitější...Tak Liberec...Tam to máš na hory i skály všude blízko. Já v Plzni 2 hodiny na Šumavu Já na hory taky převážně jaro-podzim. V zimě občas na tu Šumavu, ale na jeden den. Valšianska dolina je na Lúčanský Malý Fatře, ale ten hřeben jsem ještě nešel. Chystám se. Zbytek nevím. Krásný je Slovensko, v podstatě stejná kultura jako u nás, hospody, rozumí ti. Vysoký Tatry jsem prolezl celý i v Polsku, Nízký loni jednu půlku, čeká mě letos ta druhá okolo Chopoku, přechod. Velká Fatra je boží, tam jsem přešel obě magistrály. Nikdo tam není. Přechod Malý Fatry Slovenský ráj, chystám se na Muráň, přechod Roháčů, tam jsem byl taky víckrát, Belianske Tatry. Co se týče zahraničí, Zugspitze, Dolomity, Vysoký Taury...Rakousko celý je krásný, je jedno kam. Moje srdcovka jsou Dolomity okolo Tre Cime, to je asi to nejhezčí co jsem kdy viděl.

https://postimg.cc/gallery/Hj52q3C

Reagovat
ciernyribiz

valloire aj ja si rad rypnem do barcelony ale neviem ci to je teraz vhodne. Typicka sezona a ze uz sme ju zazili pod Carlom, cela jeseň krasojizda a januar februar hrozny. Moj nazor je ze budeme mat obrovske problémy udržat 1.miesto. Mna osobne desi ta niekolkorocna necinnost, vcera to bolo krasne vidiet tu nasu slimaciu zalohu. Barca je mozno v srackach ale mi nie sme na tom o nic lepsie, cela liga upada a dlho este bude. Hlavna otazka je dokedy bude ten dinosaurus na lavicke a druha otazka koho miesto Carla? Raula?

Reagovat
valloire

Rejpat do Barcelony je vhodný vždycky. Nemysli si, že by nás nějak šetřili oni. Ale je to jenom rejpání, nic víc. Chytřejší pochopí, hloupej se vzteká. S některejma cules tady půjdu v klidu na pivo a bude to v pohodě. Protože to jsou normální fandové a hecování k tomu patří. Sám chodím na Clasico s ortodoxním fandou Barcelony a pak spolu jedem na hory. Netřeba to brát zas tak vážně a přichází to asi s věkem. Jinak Raul. Jasná věc. Nebo zkusit Ten Haga, ale tam si nejsem jistej, jestli by ukočíroval hvězdy. Přece jenom je zvyklej na ty mladý co neodmlouvaj. Spíš by se teď hodil do Barcelony a je dobře, že tam není.

Reagovat
blaugrana

kktske Bilbao

Reagovat
Jordi Alba

Hele tohle je u nich normální, nahecují se na Real a Barcelonu a hrajou jak mistři světa, aby pak následující kola proti Mallorcám, Cádizům a Alavésům získali dohromady jeden bod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele