LaLiga - preview 23. kola

12.02.2021, 08:45, aktualizováno 15.02.2021, 09:51
Previews
Stadion Cádizu (© AFP)
Cádizu se v posledních týdnech přestalo dařit. Na kontě má tři porážky v řadě a doma proti Bilbau by se mu moc hodilo zabrat naplno. Polštář, který si vytvořil na nebezpečné sestupové příčky, už se totiž ztenčil na pouhé tři bodíky.
Cádiz CF - Athletic Bilbao  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávku LaLigy tentokrát obstarají týmy Cádizu a Athleticu Bilbao. Oba celky mají v lize co napravovat. Domácí vyhráli od poloviny prosince loňského roku jen jeden zápas a směřují k boji o záchranu. O něco lépe je na tom Athletic, který usiluje o postup do první poloviny tabulky.

Athletic měl v uplynulých týdnech hodně na pilno a po vítězství ve španělském superpoháru ještě válčil v Copa del Rey, v němž se probojoval až do semifinále. Bohužel pro něho v prvním zápase s Levante jenom remizoval 1:1 a v odvetě na půdě soupeře bude mít horší výchozí pozici.

Domácí pohárové soutěže jsou fajn, ale co LaLiga? Tam už to tak slavné není. Svěřenci trenéra Marcelina chtějí na aktuálním postavení určitě zapracovat a vylepšit stávající bilanci, která staví Bilbao až do druhé poloviny tabulky. Baskové naposledy doma remizovali s Valencií 1:1 a předtím prohráli na Camp Nou s Barcelonou 1:2. Nyní je čeká v dohrávce 23. kola Cádiz, který se zmítá v menší výsledkové krizi.

Cádizu se totiž úplně přestalo dařit a od poloviny prosince vyhrál nováček LaLigy jen jeden zápas. V důsledku toho klesl už na čtrnácté místo a sestupové příčky se výrazně přiblížily. Cádiz to také začal pořádně schytávat, třikrát v řadě inkasoval tři a více branek. Po Betisu a Granadě má třetí nejvyšší počet obdržených gólů v sezoně.

Hosté by potřebovali v pondělní dohrávce zabrat a ideálně zopakovat výsledek z prvního zápasu na San Mamés. Na počátku října loňského roku se totiž postarali o překvapení, když tam vyhráli vlastním gólem Unaie Lópeze 1:0.

Baskové se musí vypořádat s celou řadou zraněních. K dispozici tak pro pondělní utkání nebudou Augusto Fernández, Jens Jonsson, Carlos Akapo, Luismi Quezada i potrestaný Marcos Mauro. Na druhé straně není situace tolik dramatická a scházet bude jen dlouhodobě zraněný Nolaskoain.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Espino, Cala, Alcalá, Iza - Perea, Fali, Ander, Sánchez - Negredo, Lozano
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Capa, Álvarez, Martínez, Berchiche - Marcos, López, Vesga, Muniain - Williams, García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.09 - 3.23 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Real Sociedad  (neděle 14:00)
Na Coliseum Alfonsa Péreze se domácímu Getafe postaví do cesty Real Sociedad, který si v minulém kole úspěšně zastřílel do sítě Cádizu. Baskové by měli být vzhledem k umístění v tabulce náročnějším soupeřem, ovšem v Madridu se jim nikdy moc nedařilo.

Poslední výhru tam Real Sociedad slavil před více než pěti lety. Tehdy vyhrál gólem Iňiga Martíneze a za podobný výsledek by se nezlobil ani v neděli. Real Sociedad se vinou série špatných výsledků postupně propadl na šestou příčku, kde si drží náskok před dotírajícím Betisem. Pětibodový odstup si udržel především v minulém kole, ve kterém čtyřmi góly potupil nevyzpytatelný Cádiz.

Mnohem větší trápení prožívá Getafe, které v lize paběrkuje na třináctém místě. Azulones nevyhráli už čtyři kola v řadě a navíc třikrát vyšli střelecky naprázdno. Do toho média přinesla informace, že by měl Pepe Bordalás skončit ve funkci hlavního trenéra. Ten prozatím ve své funkci zůstává a na lavičce Azulones nebude v neděli chybět. Getafe bude chtít konečně prolomit střelecké trápení a v tabulce si polepšit. Aktuální třinácté místo je totiž velkým zklamáním.

Getafe se doma proti Realu Sociedad daří. Bordalásovi svěřenci vyhráli třikrát v řadě stejným výsledkem 2:1, ale poslední konfrontace obou soupeřů vyzněla jednoznačně lépe pro Real Sociedad. Baskové zvítězili v 5. kole jasně 3:0 díky brankám Oyarzabala, Merina a Portua.

Domácím bude scházet pouze Djené Dakonam, který je v trestu. O něco horší situace panuje na straně Basků, kde zůstávají mimo Sangalli, Moyá a Oyarzabal.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Olivera, Chakla, Cabaco, Suárez - Maksimović, Arambarri - Cucurella, Aleňa, Kubo - Hernández
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Elustondo, Normand, Monreal - Silva, Illarramendi, Merino - Januzaj, Isak, Portu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.41 - 3.34 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Valencia CF  (neděle 16:15)
Real Madrid pokračuje v honbě za body, které nutně potřebuje k dotažení velkého náskoku prvního Atlética. Bílý balet má šanci připsat si třetí výhru v řadě na domácí půdě a jeho soupeř je ideálním k vítězství. Valencia opět zažívá hodně ponurou sezonu.

Bílý balet se začíná aspoň trochu vzpamatovávat a dostává se zase do vítězné nálady. Úvod nového roku sice naprosto nevyšel a fanoušci Realu Madrid se dočkali několika nepříjemných překvapení (zdravíme do Pamplony a Alcoy), ale poslední dobou se zdá, že se Bílý balet opět vzmáhá.

Sice mu neprospívají neustálé klepy španělských novinářů o tom, zda Sergio Ramos už má vybraný další klub, jestli ho bude následovat kolega Varane nebo dokdy vydrží na lavičce Realu Zinédine Zidane. Hvězdnému klubu se ale zatím daří sbírat body celkem pravidelně, což mu v tuto chvíli stačí na průběžnou třetí příčku.

Zidaneho celek má Valencii co vracet. Čekal to málokdo. Když se naposledy Valencia utkala s Realem, o favoritovi nebylo sporu. Takže výsledný debakl 4:1 ve prospěch Netopýrů překvapil nejednoho experta. Když hraje Real doma, tak samozřejmě s Valencií málokdy prohrává, za posledních 30 let vzájemných soubojů se ostatně Valencia vracela domů se třemi body jen čtyřikrát.

A trenér Zidane doufá, že nyní něco podobného nenastane. "Valencia je velmi dobrý a zkušený kádr, který má skvělého trenéra. Minule bylo jasně vidět, že když má Valencia svůj den, rozhodně umí hrát na té nejvyšší úrovni. Něčemu podobnému se nyní chceme vyhnout. K tomu bude potřeba, aby každý dal do hry maximum možností a sil. Poslední dobou jsme si jistější, takže je čas ukázat to i proti silnějším týmům."

Francouzský kouč si při skladbě základní sestavy musí poradit bez hráčů jako Rodrygo Goes, Eden Hazard, Sergio Ramos, Federico Valverde, Eder Militao, Alvaro Odriozola a také Marcelo. Do hry se mu ale kromě Kroose vrací také Dani Carvajal nebo Lucas Vázquez.

Ani Los Che nebudou kompletní. Schází jim totiž zranění Mouctar Diakhaby, Cristiano Piccini a Denis Čeryšev, zatímco obránce Guillamon nebude hrát kvůli přílišnému počtu karet. Eliaquim Mangala má stále potíže s fyzičkou a trenér Javi Gracia doufá, že se mu dá včas dohromady Carlos Soler.

Doufá taky v zázrak, protože vzhledem k současné formě Valencie by tři body opravdu byly spíš zázrakem. Fanoušci klubu z města Rodriga Diaze de Vivar smutně spoléhají na doby, kdy hráli Ligu mistrů. Aktuálně zažívá Valencia další z nepovedených sezon, která se promítá do tabulky velmi negativně. Valencia sídlí až na 12. místě a na evropské poháry jí schází dokonce už 11 bodů.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Nacho, Varane, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Vinicius
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Domenech - Correira, Gabriel, Ferro, Gaya - Wass, Račić, Soler, Guedes - Vallejo, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.24 - 9.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - CA Osasuna  (neděle 18:30)
Fotbalisté Levante přivítají na Ciutat de Valéncia Osasunu a pokusí se naplnit, v posledních týdnech, obvyklou normu dvou vstřelených branek na zápas. Levante od nového roku prohrálo jen jednou a proti Osasuně chce jednoznačně tři body.

Ty se podařilo získat už zářijovém duelu v Pamploně, který skončil výhrou Levante 3:1. Tehdy ale Granotas ještě neměli takovou formu, jakou mají nyní. Na začátku nového roku sice prohráli ve Villarrealu, ale od té doby je nikdo nedokázal porazit. Ani Real Madrid, který doma dokonce prohrál 1:2.

Levante by chtělo na předchozí výsledky navázat a konečně se posunout v tabulce výše. Aktuální desáté místo není špatným výsledkem, ale od sedmého Betisu ho dělí jen tři body, tak proč nepomýšlet na lepší umístění?

Také Osasuna by si chtěla v tabulce polepšit a nutno podotknout, že by to potřebovala jako sůl. Hosty dělí od sestupového osmnáctého místa jen dva body a proto jakékoliv zaváhání může znamenat nepříjemný sešup. Osasuna se v závěru ledna vytáhla a porazila Granadu 3:1. Vyhrát dokázala i v dalším domácím zápase proti Eibaru (2:1), ale situace u dna tabulky je hodně natěsnaná.

Domácímu týmu budou scházet jen zranění Melero s Campaňou, zatímco Osasuna nemůže počítat s Roncagliou, Ávilou, Jonym a Rubénem Martínezem.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Clerc, Vezo, Postigo, Miramón - Morales, Radoja, Malsa, Frutos - Martí, León
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, Hernández, García, Sánchez - Pérez, Torró, Moncayola - Barja, Calleri, García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.16 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Real Betis  (neděle 21:00)
Betis se potřebuje oklepat ze dvou domácích porážek, ale ve Villarrealu ho čeká náročná zkouška. Na Estadio de la Cerámica dojde na přímý souboj o evropské poháry. Žlutá ponorka pomýšlí na Ligu mistrů, stejně jako Betis na evropské poháry. V tuto chvíli však oba celky na svůj vysněný cíl ztrácí.

Villarreal ještě od nového roku neprohrál, nicméně v posledních čtyřech kolech bral jen samé remízy a s tím pochopitelně nemohl v boji o Ligu mistrů uspět. Klíčové čtvrté místo se mu tak vzdálilo, ale ještě není všem dnům konec a už proti Betisu se může vrátit na vítěznou vlnu. Koneckonců sám o tom hovořil trenér Unai Emery: "Tento zápas je pro nás důležitý, abychom znovu nalezli pocit vítězství a také abychom probudili hráče. Snažíme se vybudovat konkurence schopný tým, který dokáže reagovat na nejvyšší požadavky."

Betis je pro Žlutou ponorku velkou výzvou, neboť jde o přímého konkurenta v boji o evropské poháry. "Čelíme přímému rivalovi, který má za sebou úspěšné výsledky a vzrostlo mu sebevědomí. Je šest bodů za námi a má touhu bojovat s námi o evropské poháry. Betis je tým s řadou dobrých hráčů," prohlásil Emery.

Betis už se konečně zapojil do bojů o evropské poháry a byť na ně v tuto chvíli ztrácí pět bodů, tak situace vypadá o poznání lépe, než před několika měsíci. Trenér Manuel Pellegrini dokázal konsolidovat výsledky a jen od nového roku zapsal Betis do tabulky solidních jedenáct bodů.

Uplynulý týden však nebyl pro Beticos šťastným. Nejprve přišlo vyřazení z Copa del Rey od Athleticu a posléze i domácí ligová porážka od Barcelony 2:3. Jaké stopy to na hráčích Betisu zanechá?

Ve Villarrealu se Verdiblancos nikdy moc nedařilo. Poslední výhru si odvezli v roce 2007 a od té doby se zmohli maximálně na remízu. Loni na Estadio de la Cerámica nepochodili vůbec, když je Žlutá ponorka smetla pěti góly.

Domácím se stále nedaří vyprázdnit marodku a Unai Emery se musí i v neděli večer obejít bez řady klíčových hráčů. K dispozici nebudou Coquelin, Chukwueze, A. Moreno, Iborra, Gaspar a suspendovaný Trigueros. V kompletním složení nebude ani Betis, na jeho straně totiž absentují Camarasa, Martin, Iglesias a Bartra.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Pedraza, Torres, Albiol, Costa - Gómez, Capoue, Parejo - Pino, Alcácer, Moreno
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Emerson, Mandi, Ruiz, Moreno - Canales, Rodríguez - Ruibal, Fékir, Juanmi - Morón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.59 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Atlético Madrid  (sobota 14:00)
Sobotní program 23. kola španělské LaLigy začne na Estadio Nuevo Los Cármenes a domácí Granadu čeká hodně náročný test jejích fyzických a morálních sil. Na druhou hodinu se sem totiž dostaví Atlético, aktuální lídr tabulky.

Atlético si chce spravit chuť po nepovedeném minulém kole. V něm totiž jen remizovalo s Celtou Vigo, což se dá jasně považovat za zklamání. Lídr tabulky dosud prohrál jen jedno jediné utkání a zcela suverénně ovládá tabulku. I přesto, že dosud odehrál jen 20 zápasů, tedy o jeden až dva méně než většina jeho přímých konkurentů v boji o španělský titul. Od porážky s Realem Madrid ve 13. kole si colchoneros připsali osm výher v řadě, než tedy narazili na zmíněnou Celtu.

Tabulku vedou i nadále o příjemných pět bodů a vděčí za to zejména dvěma faktorům. Tím prvním a možná nejzásadnějším je obrana, která v rámci ligy nemá konkurenci. Dostala totiž jen 12 branek! Tím druhým faktorem, který současné Atlético odlišuje od mnoha jeho posledních ročníků, je pozice střelce. Luis Suárez rozhodně nepatří do starého železa a v Atléticu si musí mnout ruce, jaký udělali kauf. Uruguayský veterán totiž se šestnácti ligovými trefami vede tabulku střelců!

Ten sice bude v základní sestavě, ale mnoho hráčů z ní vypadlo. Koronavirus nedovolí nastoupit hráčům jako Thomas Lemar, Hector Herrera, J. Félix, Mario Hermoso nebo nováček Moussa Dembelé. Mimo hru je také "gambler" Trippier.

Domácí trenér Martínez se na absence Atlética příliš nespoléhá - jeho tým jich sám má dost. Domingos Quina, Yan Brice, Yangel Herrera, Luis Milla, Neyder Lozano a Maxime Gonalons jsou hráči, které musí nechat doma pro zranění. Granada se sice s Atléticem nesetkává často, ale jen za posledních 20 let s ním odehrála 17 zápasů. Naplno ale nebodovala ani jednu.

A nezdá se příliš pravděpodobné, že teď by tomu mělo být jinak. Granada vyhrála jen tři ligová klání z deseti minulých (naposledy 12. ledna) a klesla v tabulce až na osmé místo. Navíc dostala už 36 branek, což je nejhorší počin v lize.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Duarte, Perez, Vallejo - Foulquier, Eteki, Angel Montoro, Marin - Kenedy, Soldado, Suárez
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Giménez, Felipe - Llorente, Kondogbia, Koke, Saúl, Carrasco - Correa, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.29 - 3.41 - 1.84
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - SD Huesca  (sobota 16:15)
Sevilla se dostala do oslnivé formy a vyhrává zápas za zápasem. Hodlá v tom pokračovat i o víkendu, který jí v rámci 23. kola LaLigy nadělil velmi příjemného soupeře. Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán totiž zavítá poslední Huesca.

A před ní stojí velmi náročná, možná až huntovsky nemožná mise. Vstřelit Seville gól. Protože je téměř jisté, že domácí nějaký gól vyprodukují. Ostatně od 12. ledna, kdy prohráli s Atléticem a nedali mu ani jednu branku, se Sevilla pokaždé prosadila, jak v rámci poháru, tak v lize. A rto není to nejlepší. Trenér Lopetegui si může oprávněně mnout ruce, protože se opírá o velmi kvalitní obranu. Ta znovu a znovu dokazuje, že označení druhá nejlepší defenziva v lize není náhoda.

Sevilla se sice jen v minulých několika týdnech utkala s Barcelonou, Getafe nebo Valencií, ale neinkasovala. A to už šest soutěžních duelů v kuse! Brankář Bounou nedostal branku už 618 minut. Doma je Sevilla velmi silná, což dokazují dvě poslední klání. Nad Getafe v lize vyhrála 3:0 a jen o jednu branku méně dala v Copa del Rey Barceloně. Zatím má k postupu blíž, i když odvetný zápas může změnit úplně cokoli.

Pro tento duel se Lopetegui bude muset opět obejít bez Ocampose, Navase, Acuni nebo Óscara, které trápí zranění. Trenér Pacheta vytvoří sestavu bez zraněného dua Mosquera - Valera.

Rozhodně mu není co závidět, protože Huesca se zatím stále nedokázala odpoutat ani od posledního místa, natož pak z pásma sestupu. Pořád má na kontě jen chabých 16 bodů a vzhledem k pouhým dvěma výhrám se není čemu divit, že největším kandidátem na sestup je právě ona. Huesca je "hrdým" majitelem druhého nejhoršího útoku ligy.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Vidal, Koundé, Diego Carlos, Escudero - Fernando, Jordán, Rakitić - Suso, En-Nesyri, Gómez
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernández - Pulido, Siovas, Silva - Maffeo, Rico, Doumbia, Seoane, Galan - Okazaki, Mir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 3.93 - 6.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Real Valladolid  (sobota 18:30)
V sobotu v podvečer se do sebe na Estadio Municipal de Ipurua pustí dva týmy bezprostředně namočené do sestupových starostí. A vzhledem k tomu, že od sebe oba soky dělí jen skóre, mohl by to být hodně emotivní duel.

O chlup lepší obrana, nebo o chlup lepší útok? V případě Eibaru a Realu Valladolid je opravdu těžké tipovat, kdo by mohl brát tři body. V poměru obou týmů se domácí Eibar pyšní lepší obranou, která byla pokořena "jen" pětadvacetkrát. Ve čtyřech z posledních pěti duelů dostala obrana Eibaru vždy aspoň dvě branky, čistý štít udržel Eibar naposledy 3. ledna proti Granadě.

Domácí trenér José Luis Mendilibar se bude muset v zápase obejít bez hráčů jako Correa nebo Rodrigues, ale může počítat s Bryanem Gil. Velký talent oslavil ve čtvrtek dvacáté narozeniny a rád by si dal pozdní dárek.

Valladolid v tuto chvíli postrádá jen El-Yamiqa s Guardiolou. Hosté potřebují nutně uspět, protože už ve třech minulých utkání nebrali ani bod. Po minulé porážce od Alavésu jim patří až 18. příčka s tím, že jejich obrana dostala už 33 branek.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Arbilla, Oliveira, Bigas, Rafa - Muto, Recio, Exposito, Gil - Kike, Enrich
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Pérez, Fernandez, Bruno, Olaza - Hervias, Mesa, Pérez, Fede, Plano - Weissman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.48 - 4.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Deportivo Alavés  (sobota 21:00)
Je to takřka přesně 21 let, co Alavés dokázal zvítězit na slavném stadionu Camp Nou v Barceloně. V únoru 2000 se to povedlo díky jediné brance a Depor by se za zopakování podobného úspěchu určitě nezlobil. Jenomže Barcelona navzdory pohárové porážce se Sevillou šlape a v LaLize neprohrála už jedenáct zápasů v řadě.

Barcelona si v týdnu prožila další zklamání, když prohrála první zápas semifinále Copa del Rey v Seville 0:2. Postup do finále sice ještě není ztracen, ale je jasné, že v odvetě to budou mít Messi a spol. hodně těžké. Nicméně hrát se bude na Camp Nou, kde už se v minulosti uskutečnilo několik senzačních obratů.

Zpátky k 23. kolu a zápasu proti Deportivu Alavés. Barcelona se pyšní historicky výrazně lepší vzájemnou bilancí a měla by si poradit. Svěřenci trenéra Ronalda Koemana se rozehráli do výborné formy a už jedenáct zápasů v řadě nenašli přemožitele. Před týdnem Blaugranas zvítězili na půdě Betisu 3:2 a zaznamenali šestou ligovou výhru v řadě, což je zároveň posunulo na druhé místo, o které se handrkují s Realem Madrid. Ztráta na vedoucí Atlético zůstává nadále velká, přesně činí osm bodů s tím, že Atleti mají ještě jedno utkání k dobru. Katalánci mají před sebou náročný program a už v úterý změří síly v Lize mistrů s posledním finalistou PSG.

Alavés se představí na Camp Nou v roli outsidera, který nemá co ztratit. V lize minulý týden konečně zvítězil, když jedinou brankou Joselua udolal Valladolid. Depor je v tabulce na šestnáctém místě a stále zůstává ve velkém sestupovém ohrožení. Dva zápasy v řadě bez porážky a bez inkasované branky jsou nicméně příslibem.

Na marodce Barcelony stále zůstávají dlouhodobě zranění Ansu Fati, Piqué a Coutinho. Nově je doplňují také obránce Araújo a dánský útočník Braithwaite. Alavés je na tom o poznání lépe a do Katalánska neodcestoval pouze dlouhodobě zraněný brazilský obránce Rodrigo Ely.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Firpo, Lenglet, Mingueza, Dest - de Jong, Pjanić, Pedri - Griezmann, Messi, Trincao
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Laguardia, Lejeune, Duarte - Méndez, García, Pina, Rioja - Pérez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 6.01 - 9.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Elche CF  (pátek 21:00)
Doposud se jen jedinkrát v historii stalo, že by Elche dokázalo domů odvézt ze stadionu Balaídos všechny tři body. Další šanci k tom u má již v pátek večer, kdy se proti mírně se stabilizující Celtě znovu potká.

Jak již bývá ve Španělsku dobrým zvykem, nové kolo první ligy, tentokrát už třiadvacáté, odstartuje pátečním duelem dvou níže postavených klubů. Do Viga se podívá Elche, kterému se zde rozhodně nedaří. A je jedno, jestli se jedná o utkání první nebo druhé ligy - Celta prostě doma prohrává jen málokdy. Proti Elche se jí to stalo naposledy před devíti a půl lety, v září 2011.

Teď se navíc zdá, že se tým trenéra Coudeta zase pomalu sbírá. V novém roce si totiž ze začátku připsal čtyři soutěžní porážky v řadě, takže zase spadl k pásmu sestupu. Jenže v minulých třech kolech přemožitele nenašel, byť s ním hrála Granada nebo naposledy dokonce lídr tabulky z Madridu.

Elche je na tom mnohem hůř, za 20 odehraných duelů se mu totiž povedlo zvítězit jen třikrát, což se samozřejmě odráží na tabulce. V ní nováčkovi patří až předposlední místo a není se čemu divit. Elche má druhou nejhorší ofenzivu v celé lize.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Murillo, Araujo, Martin - Méndez, Tapia, Nolito - Suárez - Mina, Aspas
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Cifuentes, Verdu, Gonzalez, Mojica - Josan, Marcone, Guti, Rigoni - Boyé, Carrillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.22 - 7.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid20163142:1251
2.Real Madrid22144439:1946
3.FC Barcelona21134444:2043
4.Sevilla FC21133531:1642
5.Villarreal CF22812231:2236
6.Real Sociedad2298536:2035
7.Real Betis22931029:3730
8.Granada CF2286826:3630
9.Levante UD2169631:3127
10.Celta Vigo2268826:3326
11.Athletic Bilbao21741028:2625
12.Valencia CF2259828:3024
13.Getafe CF22661017:2824
14.Cádiz CF22661020:3524
15.CA Osasuna22571021:3122
16.Deportivo Alavés22571019:2922
17.SD Eibar22481018:2520
18.Real Valladolid22481021:3320
19.Elche CF2039818:2818
20.SD Huesca222101018:3216

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (125)

Přidat komentář
Sztanda

Raphaël Varane je spojován s odchodem z Realu Madrid a Bílý balet je údajně ochoten prodat ho za padesát milionů eur. Francouzský obránce má smlouvu jen do konce sezony a uvažuje o nové výzvě.

Tohle mi úplně uniklo, fakt se chystá odejít?

Pokud má smlouvu jen do konce sezóny tak je 50m samozřejmě úplný nesmysl, to nikdo nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Smlouvu ma do konce pristi sezony. Ty zpravy o odchodu se objevily kvuli tomu, ze Real nevi jestli Varane chce prodlouzit nebo ne. Pokud by nechtel, tak by bylo logicky ho v lete prodat, protoze to je vicemene posledni moznost ho zpenezit.

Reagovat
LAM

Pokuď nebude chtít podepsat,tak v létě půjde jen těžko za 50.Tolik nikdo v týhle době za obránce s ročním kontraktem nedá.

Navíc si nedokážu představit obranu Realu bez Ramose s Varanem.

Reagovat
smazaný uživatel

Hakimi mel rok do konce smlouvy a sel za 40. A to mluvime o talentovanym bekovi, co na nejvyssi urovni mel v ty dobe 2 odehrany sezony. Varanemu bude v lete teprve 28, je to ctyrnasobny vitez LM a mistr sveta. Na nejvyssi urovni je pohybuje uz skoro dekadu. V momente kdy vstoupi na trh to bude o parnik nejlepsi stoper, ktery bude k dispozici. 50 mega za nej nekdo jako United vysoli uplne v pohode.

Reagovat
LAM

No bez Rámose mál dost zápasů kde vypadal jako tragéd.Nic proti

Reagovat
Kenneth

Videl si ho na MS? Tam mu to taky vyhral Ramos?

Reagovat
LAM

Na MS byl i Sam parádní a jaký chyby dělá teď. To co ale Varane předvedl loni s City,se na týhle úrovni jen tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

A nesel Umtiti nahodou dolu, protoze si po MS odjebal koleno, chybel hrozne dlouhou dobu a uz nikdy se z toho nedokazal poradne vyhrabat? Ja vubec nechapu jak je Umtiti v tomhle kontextu relevantni. Ale dobry no, zpatky k Varanemu. City, to mame jeden zapas. Nahore pises, ze mel DOST zapasu kde vypadal bez Ramose jako traged. Jaky byly teda ty dalsi? Pokud vytahujeme jednotky zapasu, tak co treba zapas s Huescou dva tydny zpatky, kde byl perfektni v obrane a jeste k tomu dal dva goly a zaridil vyhru. To se nam do kramu nehodi?

Reagovat
misinho7

Reagovat
CHONG

Culé, navíc jeden z těch hloupějších, víc to asi nemá smysl řešit.

Reagovat
LAM

Reagovat
Gazdo

Varane je uplne inde ako kedy Sam bol vsetka cest k nemu. Vo svojom prime sa mu urcite priblizil ale to je tak vsetko. A co sa tyka chyb ked bol sam na vrchole tak sa na neho strasne dobre pozeralo lebo bol tvrdy rychly a daval zakroky na efekt. Ale chyby robil uplne bezne. Bol vynikajuci ale tak sezonu dve. Varane je tu uz skoro dekadu a celu ju hra vyborne a stale ma len 28

Reagovat
teenz

Klasik.

Reagovat
misinho7

vsetci z realu su tragedi no hraci aj z Barceloni C su top kvalitka

Reagovat
Registrujisejenproto

neměla být na začátku února podle místních odborníků už Klauncelona před Realem? jak to teda je?

Reagovat
roman1978

Možná to bude tím zápasem navíc

Reagovat
Registrujisejenproto

přečti si ty diskuze z první poloviny ledna, co tam padalo za hlody

Reagovat
roman1978

Nemám důvod procitat staré diskuze. Nicméně na začátku února byla Barca před nima.

Reagovat
madridcan

Áno...pred kazdym Realom, okrem toho z Madridu Tam rozhoduje vzajomny zapas, nie skore. Ale ved fanusikovia Barcelony si isto pamataju sezonu 06/07

Reagovat
roman1978

Vzájemný zápas rozhoduje až o konečném poradí, ne o průběžném. I teď je v tabulce Barca druhá.

Reagovat
Reggie

Klauncelona? Ty budeš zřejmě vtipálek

Reagovat
sensei25

Dnes Atletico pride o dalsie bodiky.Za mesiac je po naskoku:-)

Reagovat
darktemplar9999

Choď reklamovať vešticu :D

Reagovat
Hachim Mastour

Ak atletico nevyhra titul tak to je na rezignaciu

Reagovat
CHONG

Z Llorenteho bude jeden z nejhoršího přestupů (směrem ven) v historii Realu

Reagovat
Israha

Nechci pochybovat o jeho kvalitách, to nelze. V Realu by ale nikdy takhle dobrý nebyl, pravděpodobně...nedostal by totiž tak ofenzivní roli (i Simeone mu ji dal víceméně proto, že neměl moc na výběr, pokud vím), hrál by klasického box-to-box záložníka, a stejně by se přes Casemira, Kroose a Modriće do hry pořádně nedostal. V době, kdy odcházel, jsme si většinově pochvalovali, že byl na daný post místo něj upřednostněn tehdy lépe se jevící Valverde. Llorenteho raketový vzestup je imho neoddělitelně spjat s Atléticem a Simeoneho prací.

Reagovat
CHONG

Neřekl bych, že Simeone neměl na výběr, několikrát se zmiňoval o tom, že si na trénincích všímá jeho ofenzivních schopností a gólové potence a pokud si toho všiml Cholo, mohl si toho všimnout i ZZ. Nehledě na to, že on od nás neodcházel jako někdo, komu by se v Realu nedařilo a chytil by se až v novém působišti (třeba jako Theo), naopak odcházel jako jeden z nejlepších hráčů sezóny... Jinými slovy, prodali jsme velmi nadějně se jevícího odchovance městskému rivalovi a přímému konkurentovi v boji o titul... Ať se na to dívám zleva zprava, za mě prostě fail jak svět.

Reagovat
Israha

Nejde až tak o všimnutí si, jako spíš využitelnosti jeho ofenzivních schopností. Ve 4-3-3 by na křídlo nepasoval, a tak by pro něj zbývala jen jedna z pozic v tříčlenné záloze (takže něco jiného, než hraje v Atléticu), svého času zřejmě za Modriće, když měl tu slabší sezonu. Podle mě by tam prostě tak produktivní nebyl, protože by neměl tolik volnosti v ofenzivě a systém by mu tolik nevyhovoval. A nevím, jak ty, nebo ostatní, ale já jsem myslel, že tah s upřednostněním Valverdeho byl správný, tehdy se mi jevil lépe.

Reagovat
CHONG

Já ti nevím, jednak je (vzhledem k tomu, jak to vypadá na hřišti) otázka, zda je vůbec to rozestavení 4-3-3 nejvhodnější možné, jednak je otázka, zda by náhodou (při kvalitě nebo spíš formě našich hráčů) nebyl i přesto právě on tím nejlepším křídlem a jednak při troše trenérského fištronu by ta věc vůbec nemusela stát tak, že buď Valverde nebo Llorente, ale mohli by hrát oba, nehledě na to, že ZZ beztak odstřelí i toho upřednostněného Valverdeho...

Reagovat
Israha

Tak Valverdeho bohužel "odstřelil" návrat Modriće ke světovým výkonům . I tak je, pokud je zdravý, první náhradní volbou do zálohy. Je fakt, že Llorente tu mohl být třeba místo tragického Isca...ale i kdyby zůstal, podle mě by tak dobrý, jako je teď, nebyl. ZZ by ho využíval nejspíše podobně, jako Valverdeho, takže k té explozi ofenzivní kvality by v takové míře nedošlo.

Reagovat
CHONG

Souhlasím s tím, že u nás by zřejmě neexplodoval tolik jako u Atletů, což je pro mě ovšem další důkaz naprosté neschopnosti Zidana zakomponovat do sestavy jakékoliv hráče mimo starou gardu.

Reagovat
Israha

A Mendyho. Ale ten je výjimka, která nezvrátí celkový trend, v tom souhlasím já s tebou.

Reagovat
LAM

No byla by zajímavá sestava Regulion,Ramos,Varane,Hakimi-Valverde,Llorente,Odegaard-Hazard,Benzema,Rodrygo.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně by stačilo, kdyby zůstal a hrál DM místo Casemira jak pod Solarim.

Reagovat
Israha

No nevím nevím, jestli je lepší DEFENZIVNÍ záložník, než Case (koneckonců na DMku se neprosadil ani v Atléticu, viz první sezona tam). Konzistentnější asi jo, ale Case má na DMku výkonnostní strop výše. Ale fakt je, že ten post máme dlouhodobě nezdvojený, asi by se tedy pro něj to místo našlo.

Reagovat
Anacron

Odcházel jako jeden z nejlepších pouze proto, že to co předváděl zbytek těch lemplů bylo něco šíleného, takže jeho lehce nadprůměrné výkony byly jak zjevení. A to ještě ty svoje výkony nepředváděl ani z daleka celou sezonu. Prodávat Atletům jsme ho teda nemuseli, ale jako nějakej extra velkej fail bych to neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen; Mingueza, De Jong, Lenglet, Junior; Ilaix, Sergio, Riqui Puig; Trincao, Messi and Griezmann.

Reagovat
2miguel1

Uuu De Jong na stoperovi sa dufam vela nenabeha, Messi to odchodi a Griezz ma fyzičku podla mna aj na tri zapasy za tyzden.

Super zostava a posetrime aj na PSG

Reagovat
LAM

Chtěl jsem Desta,aby chytl zápasovou zátěž na PSG(S Minguezou na RB proti PSG )

Jinak sestava dobře protočená na PSG,ale pozor.Alaves nás v prvnim zápase porazil,takže to určitě nebude nic jednoduchýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanic ani dnes sancu...

Reagovat
Rattlesnake

zraněn.

Reagovat
Rattlesnake

ta záloha má grády. škoda že není třinec místo grieze.

Reagovat
LAM

Reagovat
blaugrana

Tak toto smrdi problemom.

Reagovat
LAM

Tak je otázka jak se dá ještě věřit v ligu,ale na druhou stranu 12 zápasů v 37 dnech a 4 prodloužení.Máme za sebou největší nálož v Evropě a v posledních zápasech to na hráčích bylo hodně vidět.

Reagovat
Rattlesnake

Ilaix silnej ve vzduchu? beru.

Reagovat
smazaný uživatel

wow, Moriba v základu? jak zatím hrajem, přisel jsem až teď,

Reagovat
Kejza

nemůžu uvěřit tomu, že je to 1:0. zatím se pokoušel o průnikový přihrávky tak Lenglet, Messi se plouží

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, my hrajeme doma Já jsem už automaticky počítal s venkovním zápasem

Reagovat
Kejza

Reagovat
Kejza

co to je tyvole? zatím je to doslova odporný

Reagovat
smazaný uživatel

TRINCAOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

krásně to uklidil, tak to má vypadat

Reagovat
smazaný uživatel

škoda ofsajdu, to byla úžasná přihrávka

Reagovat
smazaný uživatel

yeeeees!!! paráda, že bychom konečně proměňovali šance?

Reagovat
2miguel1

Co im uz jebe dat toto ako offside. Seriozne ako

Reagovat
Rattlesnake

griez ještě že to leo doklepl.

Reagovat
smazaný uživatel

co to kurva...kde byl záběr ofsajdu píči

Reagovat
Kejza

nechápu, ještě jsem si z opakovačky říkal, že to je v pohodě

Reagovat
el Principito

Ofsajd ani omylem

Reagovat
Kejza

tohle je ofsajd?

Reagovat
smazaný uživatel

to je snad vtip, ne? však měl nohu o půl metru za úrovní ramena Grieze

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
Jordi Alba

Leo krásně.

Reagovat
smazaný uživatel

hoďte sem někdo nějaký screen, tohle přece není možné tvl

Reagovat
alcantara

Sergio topka

Reagovat
Rattlesnake

šéf to zařídí.

Reagovat
Kejza

yeeees

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera, tak už je to snad jedno

Reagovat
smazaný uživatel

fantastická střela

Reagovat
LAM

Messi krásnej gol

Jinak v jakym vesmíru byl Griezmann v offsaidu?Dobrá trapárna

A jinak Mingueza se dobře rozehrál.Škoda že není Araujo v pohodě.Mohli hrát proti PSG spolu na stoperu.

Reagovat
Visca el barca

Var je fakt sračka. Leo je bůh

Reagovat
smazaný uživatel

VARu nenadávej, ten za to nemůže. Spíš tomu Blbovi u něj.

Reagovat
Murena

Reagovat
LAM

UŽ né bože,uý né.Letos si prostě dáváme jen vlastňáky

Reagovat
Kejza

ještě nějak víc zadarmo to nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

Moriba taková chyba

Reagovat
Rattlesnake

JEDEN ZÁPAS bez úletu prosím. jeden, víc nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

Trncao tyvole, to musí být gól

Reagovat
drussbarb

Griez není fotbalista, fakt ne

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
drussbarb

OK, fotbalista pro Barcu

Reagovat
Kejza

my fakt budem o každý tři body bojovat do konce zápasu, s kýmkoliv, protože nejsme schopný včas rozhodnout a pošetřit

Reagovat
smazaný uživatel

snad polovinu inkasovaných gólů si dáme sami

Reagovat
Murena

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
Visca el barca

Pedri je dělo

Reagovat
smazaný uživatel

krásný míč

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

a je tam! Trincao IS ON FIRE

Reagovat
smazaný uživatel

Naše obrana je cedník a Ter Steiger nic navíc nechytí. Proti PSG to bude sranda

Reagovat
Kejza

Stegen toho celkově chytí navíc mraky, v tom bych problém fakt neviděl.. jinak souhlas, bojim se bojim, že to bude ostuda s PSG

Reagovat
Visca el barca

Leo

Reagovat
smazaný uživatel

hohooooo, bůh

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou střely jak z učebnice kurva

Reagovat
Murena

Firpo

Reagovat
smazaný uživatel

oslava sraním?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je moc pěkné...konečně pravý domácí zápas

Reagovat
Kejza

Reagovat
Kejza

hustý... tak čím víc budu nadávat, tím víc tam toho spadne. beru

Reagovat
smazaný uživatel

Grizzly stihl asistenci

Reagovat
Banikovec7

2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roman1978

Dneska jsem se bavil. Při neuznanem gólů jsem ofsajd fakt nepochopil. Třinec možná nebude takový provar nakonec. Riqui, Pedri, Frenkie by mohli hrát více spolu. Leo, co dodat.

Reagovat
smazaný uživatel

Třinec

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, pěkný předkrm před PSG. Mám za to, že je docela jedno, jestli nastoupí v základu Lenglet nebo Umtiti a Busquets nebo Pjanič. Stejně je to jenom o tom, jak jim jeden konkrétní zápas sedne. Každopádně tam musí být De Jong, Dembélé a Pedri, ať můžeme využít nějaké protiútoky. Trincao se naučil trefovat síť za minutu dvanáct, to se taky může hodit.

Reagovat
Messiáš

Krásný výkon před PSG, snad tohle povzbudí sebevědomí všech a na PSG vlítneme podobným způsobem

Reagovat
madridcan

Kurzovo ste az necakany favorit

Reagovat
ADM

Leo vo forme, Neymar zranený. Asi nič viac ten kurz nerobí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže taky Mbappé a Kean oproti Barce bez stoperů.

Reagovat
ADM

Ja hovorím o kurze, nie o tom ako rýchlo behajú

Reagovat
smazaný uživatel

Tys napsal Leo ve formě, Ney zraněný - co má na výsledek zápasu a tím i kurz vliv. Souhlasím. Ale já ti na druhou stranu vah pokládám Mbappého s Moisem oproti "schopnostem" stoperů Barcy a tím pádem i na ten kurz. Tak nevím, co na tom nechápeš.

Reagovat
Israha

Stejně bude hrát spíš Icardi, než Kean. Pokud je tam Pochettino při absenci Neymara a Di Maríi nenacpe oba. Ale Mauro je pro něj hrotem první volby.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je možné. Ale ono je to úplně jedno, kteří dva z nich tam zrovna půjdou. Z Umtitiho s Lengletem ( s Piquem by se stejně nic moc neměnilo) nadělají škubánky. Jen Icardi je, dle mého, těžkopádnější než Moise a Kylian. Myslím, že i tak to pro Barcu (bohužel a rád se budu mýlit) bude konečná.

Reagovat
Israha

PSG letos taky není tak nebezpečné, a to i v plné sestavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti nevím, no uvidíme.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tyvole, ten Messi

Reagovat
Dayman

penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

benz

Reagovat
CHONG

Tohle bylo hezké

Reagovat
smazaný uživatel

To snad neni mozny..

Reagovat
Phillipinho

Jaume jak se mohl stat jednickou klubu z Primery a jeste klubu jako Valencia, to je mi fakt zahadou. Ten ma stezi na Segundu...

Reagovat
Mass

Cillesen zraněnej

Reagovat
Hachim Mastour

V ktorej minúte dajú Atléti víťazný gól?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele